Mineraalipohja ja pintakuivuus

Aina välillä kuulee kyselyitä ja epäilyjä mineraalimeikkipohjan sopivuudesta kuivalle ja pintakuivalle iholle. Mineraalipohja kun on jauhemaista, on helppo ymmärtää miksi kuivaihoinen saattaa epäillä sen toimivuutta. Jauheenhan ajatellaan perinteisesti aina korostavan kuivuutta.

Haluankin nyt demonstroida miltä kaksi eri meikkipohjaa, mineraalimeikki ja luonnonkosmetiikan mousse-meikki, näyttävät pintakuivalla iholla. Idean juttuun sain testatessani sisarelleni Laveran moussemeikkivoidetta. Sisareni iho on normaalisti pintakuiva, mutta tällä hetkellä jopa kuiva. Ihan hätkähdin meikatessani häntä, niin karhealta iho tuntui. (Off topic mutta syy taitaa löytyä voiteesta – sisareni on jumittunut käyttämään hyvin ohutta ja vesimäistä Erisanin voidetta koska pitää sen koostumuksesta – mutta voide ei todellakaan riitä kosteuttamaan siskon ihoa sen nykykunnossa. *kosmetiikkaisosisko tuhahtelee närkästyneenä ja yrittää kampanjoida täyteläisemmän voiteen puolesta*)

Pintakuivuus_meikkipohjavertailu

Kuten Lavender Couture –postauksessakin totesin, Laveran Mousse-meikkivoide ei näytä sopivan kuivalle iholle. Siskoni iholla tulos oli samankaltainen kuin Milillä, kuivat kohdat korostuivat eikä voide levittynyt tasaisesti. Myös BB-voiteella (kokeilin Terre D’Ocia), joka on sentään paljon kosteampi kuin Laveran Mousse, tulos oli suorastaan hirveä – ihon pinta näytti röpelöiseltä ja voide ”karahti” kuiviin kohtiin.

Pintakuivuus_mineraalipohja

Mineraalimeikkipohjalla kuivat kohdat eivät tule esiin läheskään niin selkeästi. Täytyy sanoa että itsekin hämmästyin kun tarkastelin siskoni ihoa mineraalin levityksen jälkeen. Siskoni ei edes käytä alla kosteusvoidetta…! Hän laittaa voidetta vain iltaisin kasvojenpuhdistuksen jälkeen. *kosmetiikkaisosisko yrittää jälleen mutista ihonhoidollisia oppeja – turhaan :p*

Pintakuivuus_moussemeikki

Kun kuivaihoinen siirtyy käyttämään mineraalipohjaa, voi ihon pinta alussa näyttää kuivalta ja jauhoiselta. Iholle täytyy kuitenkin antaa aikaa tottua mineraalipohjaan, muutamassa viikossa kuivuuden pitäisi helpottaa. Sisareni on käyttänyt mineraalipohjaa jo monta vuotta.

En edelleenkään väitä että mineraalipohja toimii kaikilla, mistään tuotteesta ei voi sanoa sellaista. Varmasti on niin kuiva- kuin rasvoittuvaihoisiakin jotka eivät millään saa mineraalipohjalla onnistunutta tulosta. Tällä postauksella halusin kuitenkin näyttää, että mineraali todella VOI toimia kuivaihoisellakin – tätä epäilyä kun kuulee kaikkein eniten. :)

 

Kommentit
 1. 1

  Heidi sanoo

  Itse melko rasvaisella iholla pidän mineraalipohjaa (Lily Loloa juurikin) täydellisenä talveen. Pintakuivuus ei missään nimessä korostu, toisin kuin hyvälläkin meikkivoiteella. Vielä kun suihkasee meikin kiinnittäjää, tai itse tykkään TBS:n vaaleanpunaisesta kasvovesisuihkeesta. Pohja peittää punoittavan talvi-ihon, ja, tiedä onko vain kuvittelua, mielestäni suojaa pakkaselta samalla termari-efektillä kuin tavallinen puuteri meikkivoiteen päällä! En luovu!:)

 2. 2

  Laura sanoo

  Minulla on myös pintakuiva iho ja käytän everydaymineralsin pohjaa. Tykkään suihkauttaa valmiin pohjan päälle favoran kosteuttavaa kasvosuihketta niin pohjasta tulee vielä kauniimpi vaikka ei pintakuivuutta muutenkaan korosta :)

 3. 3

  Mari sanoo

  Uusavuttoman kysymys :): minkä verran mineraalipohjaa pitäisi iholle laittaa? Olen Lily Lolon pohjalla yrittänyt opetella, mutta tuntuu etten saa peittävyyttä lainkaan, vaikka ihoni ei hirmuisen huono ole (kuiva ja ärtyvä kylläkin). Kerrosten lisääminen ei tunnu auttavan. Otankohan siis mineraalipohjaa vaan aivan liian vähän..
  Jostain joskus muuten luin, että mineraalipohjaa voisi sekottaa kosteusvoiteeseen ja tehdä itse meikkivoiteen. Oletko moisesta kuullut tai testannut?

  • 3.1

   Emilia (eri kuin se bloggaaja) sanoo

   En ole Sanni, mutta kokeilin juuri tänään sekoittaa kosteusvoidetta ja mineraalipohjaa (Idun Minerals + Lumene Excellent Future) ja olin itseasiassa aika tyytyväinen lopputulokseen, se ei kovinkaan paljon eronnut siitä, kun laittaa kosteusvoiteen ensin ja mineraalipohjan sitten (itse laitan aina vielä hieman nahkealle iholle, tarttuu ja kerrostuu minulla paremmin). Kannattaa varmaan kokeilla omalla pohjalla ja voiteella. Muutoinkin mineraalipohjien kerrostumisessa on ilmeisesti eroja. Olen myös lukenut, että jotkut käyttävät nihkeäksi sumutettua kabukia tai jopa lateksisientä mineraalipohjan laittamiseen.

  • 3.2

   Sanni sanoo

   minkä verran mineraalipohjaa pitäisi iholle laittaa?

   Se on yksilöllistä ja riippuu halutusta peittotasosta. :) Kerroksen kuuluu olla ohut, ja yhteen kerrokseen tarvitset suunnilleen saman verran jauhetta kuin sirottelisit kanelia kaitokahvisi pinnalle. Eli hyvin vähän. Peittävyys rakennetaan usealla ohuella kerroksella, ei yhdellä-kahdella paksulla. Tällöin tulos on kaunein ja luonnollisin eikä näytä pakkelilta. Itselleni riittää kaksi kerrosta.

   Jostain joskus muuten luin, että mineraalipohjaa voisi sekottaa kosteusvoiteeseen ja tehdä itse meikkivoiteen. Oletko moisesta kuullut tai testannut?

   Olen kuullut ja testannutkin ihan mineraalitaipaleeni alussa vuosia sitten. Sekoitin purkissa Aqualan L:ää ja Lily Loloa. Tulos oli läpikuultava ja ihan ok, mutta ei yhtä peittävä kuin pelkällä mineraalilla (mikä on tietysti selvää, kun voide ”laimentaa” pigmenttien osuutta meikkipohjassa).

  • 3.3

   Etusormi sanoo

   Eri mineraalituotteetkin sopivat eri ihoille. Kannattaa koittaa jotain toista merkkiä, jos Lolo ei tunnu toimivan. Mäkin alkuun yritin Lololla ja Bare Mineralsilla. Lolo ei peittänyt juuri mitään ja BM teki mielestäni liian paksun pakkelin. Sitten tutustuin Everyday Mineralsin tuotteisiin (tilasin netistä näytteitä) ja se toimiikin mainiosti. Jo kaksi ohutta kerrosta peittää hienosti mutta ei tee pakkelimaista loputulosta. Testaaminen siis kannattaa vaika hieman aikaa viekin :)

 4. 4

  Tiia sanoo

  Mä olen käyttänyt mineraalipohjaa jo vuosia, mutta ihon kuivuus ei siltikään helpota. Tosin uskoisin, että suurelta osin ihon, hiusten, jne kuivuuteen vaikuttaa minun osallani ainakin toimiston sisäilma ja ilmastointi. Se on ihan myrkkyä, varsinkin talvella.
  Lisäksi tietenkin eniten vaikuttaa se, mitä pohjan alle laittaa. Eli kunnon kosteutus. Ja usein joudun silti vielä kosteuttamaan meikin pintaa.

  Parhaan näköinen (ja peittävämpi) pinta tulee kostealla kabukilla, mutta se on ihan arpapeliä (ja sotkee). Kabukin pitäisi olla vain ihan himppusen nihkeä sisältä. Jos sitä yrittää kastella, siitä tulee liian märkä. Olen vain sattumalta huomannut joskus, jos kabuki on ollut edellisenä iltana/päivänä pesty, eikä ole ehtinyt ihan kokonaan kuivua.

 5. 5

  Mammu sanoo

  Minulla on erittäin kuiva atooppinen iho (joka on tosin nyt oikeanlaisten voiteitten ansiosta paranemaan päin) ja mineraalipohja toimii ehdottomasti parhaiten. Alle tarvitsee kuitenkin laittaa tarpeeksi tujua voidetta, että meikki toimii. Välillä kuitenkin on kausia, jolloin mikään ei meinaa näyttää hyvältä, mutta onneksi näin kävi viimeksi pari vuotta sitten. Olen suositellut mineraalipohjaa muillekin korppuihoisille ja heilläkin se on toiminut.

 6. 6

  Viivi sanoo

  Omalla pintakuivalla + rasvoittuvalla ihollani olen huomannut saman – mineraalimeikki takaa yleensä pohjustajan kanssa sileän ihon kun taas tavallinen meikkivoide jättää pinnan suhteen toivomisen varaa. Ainoa huono puoli Lily Lolossa omien tarpeideni suhteen on se, että sen peittävyys ei ainakaan omalla punoitukseen taipuvaisella ihollani ole kummoinen. Yleensä käytänkin peitevoidetta mineraalipohjan alla (tai joudun valitsemaan unelmansileän ja tasaisen värisen ihon väliltä, nyyh).

  • 6.1

   tuulia sanoo

   Jos et ole kokeillut vielä: laita mineraalipohjan alle sävyttävä päivävoide (kuten tuolla alempana mainittu) tai BB-voide – esim Lumenen BB on kosteuttava ja voidemainen, ei pitäisi korostaa kuivuutta. Siihen sitten mineraalipohja päälle, näyttää hyvältä! :)

  • 6.2

   n00b sanoo

   Oletko kokeillut Youngbloodin mineraalipohjaa? Se on huomattavasti peittävämpi kuin Lily Lilo! Itselläni on molemmat, arkena käytän LL ja erityisempiin tilaisuuksiin jolloin punoittavat posket on saatava peittoon, käytän YB. Jos en olisi hankkinyt Lily Loloakin, käyttäisin aina YB.

   • 6.2.1

    Veppe sanoo

    Mulla ainakin, ikävä kyllä, tulee posket vaan punaisemmiksi Youngbloodin mineraalipohjasta… Se sisältää vismuttioksikloridia. Olin jo senkin ikävän kokemuksen unohtanut, jäipä pois toisesta kommentista.

 7. 7

  Tiltu sanoo

  Jos sisaresi pitää ohuesta ja nopeasti imeytyvästä kosteusvoiteesta eikä mahdollisesti voimakas tuoksu haittaa, niin nyt näkyi Sokoksella taas olevan tarjoushinnalla Ziajan vuohenmaitotuotteita myynnissä. Se voisi olla kokeilemisen arvoinen.
  (http://www.zjashop.com/Ziaja-Goats-Milk-Day-Cream/dp/B002TVIDEI)
  Tuota myydään yleensä yö- ja päivävoide -tuplapakkauksessa noin 10 eur yhteishinnalla.
  Tapauskohtaistahan tuon toimivuus on, mutta jopa minulla, atoopikolla tuo päivävoide toimii meikin alla talvisinkin silloin tällöin (jos yökosteutus on kunnossa)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Kiitos paljon vinkistä! :) Sisko saattaa saada aikaisen synttärilahjan..! ^_^

 8. 8

  O.M. sanoo

  Minulla on pintakuiva, tällä hetkellä paikoitellen hilseilevän kuiva iho, jota alkaa kiristämään mineraalipohjaa käytettäessä. Meikin alla käytän tietenkin kosteusvoidetta, mutta vaikutus on aina sama. Olen vuosien varrella kokeillut Lily Loloa, Mineralissimaa ja Bare Mineralsia. Harmi juttu, sillä etenkin jälkimmäisen merkin vaalea sävy oli täydellinen omalle iholle. Minun tapauksessa mineraalipohja tuskin aiheuttaa kuivuutta, mutta ei iho siitä tykkääkkään.

 9. 9

  kuivis sanoo

  Itselläni on pintakuiva iho, johon pukkaa otsaan toisinaan pientä näppyä (harvemmin kuitenkin, eikä ongelmaksi asti edes). Tällä hetkellä käytän Nivean herkälle iholle soveltuvaa kosteusvoidetta. Talvisin ihoni kuitenkin kuivuu enemmän ja poskiin varsinkin ilmestyy kuivia punaisia laikkuja. Osaisitko suositella mitään kosteusvoidetta (mieluiten markettipuolen valikoimista)tällaiselle iholle talven ajaksi?

  • 9.1

   Sanni sanoo

   En tunne tuon Nivean herkän ihon voiteen koostumusta, onko se ohut ja emulsiomainen..?

   Jos nuo herkän ihon tuotteet ovat sinulle mieleen, niin voisit kokeilla vaikka Lumenen Sensitive Touch -linjan purkissa olevaa päivävoidetta tai lisätä nykyisen voiteesi alle Sensitive Touch -hoitoseerumin. TAI, ostaa kasvoöljyn, jota sekoitat muutaman pisaran nykyiseen voiteeseesi ja tällä tavoin tuunaat voiteesta ravitsevamman talven ajaksi. :) Esimerkiksi L’orealilla on tosi hyväsisältöinen kasvoöljy, Nutri Gold Extraordinary Oil.

    • 9.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tuo Nivea on melko paksuhkoa tai ehkä ennemminkin täyteläistä ja tietenkin tuoksuton.

     Aa, okei… no sitten Lumenen Sensitive Touch -voide ei varmaan ole sen ravitsevampaa. Tai no, kun en ole konkreettista vertausta tehnyt omalle iholle niin eihän sitä pysty sanomaan.. :D Öljyn tai seerumin lisääminen hoitorutiiniin saattaisi olla helpoin keino hoitaa talvi-ihoa..!

 10. 10

  AnnaMari sanoo

  Nyt varmaankin uskaltaisin jo satsata tuohon mineraalimeikkipohjaan; kun niin on tutun näköinen tulos tuo oikeanpuoleinen mousse-meikkivoiteella tehty…Mulla on tosi helposti rasvoittuva mutta varsinkin talvella hyvin pintakuiva iho. Ilmeisesti sama juttu; laitan liian vesimäisiä voiteita kun rasvaiset voiteet tuntuvat epämiellyttäviltä, ja oma iho vielä puskee lisärasvaa…Sitä kosteusseerumiako tarvittaisiin?
  Mulla puuteroituun jauhoisen näköiseen ihoon auttoi kosteilla käsillä kevyet painallukset, etten näyttäis ihan leipurilta :-)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Sitä kosteusseerumiako tarvittaisiin?

   Kyllä, sekin auttaa jo paljon :) Mikäli iho on ”vain” pintakuiva niin seerumi auttaa jo, mutta jos se alkaa vetää karheaksi tai jopa hilseileväksi niin tarvitaan jotain öljypitoista pehmentämään. Ja tähän tarkoitukseenhan löytyy myös öljyseerumeja :)

  • 10.2

   stiia sanoo

   Mä olen löytänyt todellisen rakkauden mun satunnasesti pintakuivalle iholle, joka on kuitenkin ajoittain täynnä epäpuhtauksia.

   Sain eräiltä messuilta tuubin Xylitol-voidetta ja eräs päivä päätin käsien sijaan läträtä sitä naamaani, ihan vain kokeilun vuoksi. Sen jälkeen en ole muuta siihen laittanutkaan, paitsi joskus satunnaisesti jonkun seerumin tms.

   Voide on geelimäinen ja ihan pikkiriikkinen määrä riittää koko kasvoille. Se kosteuttaa hyvin, mutta ainakin omalla iholla se tuntuu toimivan jotenkin myös aseptisesti, sillä epäpuhtaudet vähenivät siirryttyäni tähän voiteeseen. Omat korppukuivat kätenkin voide korjaa suhteellisen hyviksi. En tiedä mihin to kosteutus perustuu, kun tuo on tosiaan ihan geelimäistä ainetta..

   Suosittelen kyllä kokeilemaan, juurikin kosteutta kaipaavalle, mutta epäpuhtalle iholle.

   Tässä INCI sitä kaupaaville, ja siitä enemmän ymmärtäville: aqua, xylitol, glycerin, carbomer, methylparaben, sodium hydroxide

   http://www.xyliderm.fi ko. putelin ulkonäkö seviää tuolta.. Apteekkituote on kyseessä, hinnasta en tiedä, kun omani ilmaiseksi sain, mutta makso mitä maksoi aion uuden ostaa! :)

   • 10.2.1

    Veppe sanoo

    Juuri geelimäiset tuotteethan ne yleensä kosteuttavia ovat, ihan vaan vastauksena ihmettelyyn. Kosteutuksella halutaan sitoa vettä ihoon, ja geelimäiset tuotteet antavat paljon vettä ja sitä sitovia aineita, kuten glyseriiniä. Geelimäiset, rasvattomat kosteuttajat ovat ihanteellisin vaihtoehto epäpuhtaalle seka- tai rasvaiselle iholle. Ne ovat usein hyviä myös muutoin tulehtuneelle tai herkälle iholle.

 11. 11

  krista sanoo

  Mielenkiintoista! Kiitos postauksesta, tästä oli apua. Tämän perusteella mineraalimeikkipohja kuulostaa entistäkin houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Minulla on epäpuhtauksiin taipuvainen pintakuiva sekaiho ja suuret ihohuokoset, ja moni meikkivoide karahtaa ikävästi kuiviin kohtiin aivan kuten siskollasi. Osaisitko sanoa, miten ja millaisilla tuotteilla tällaista ihoa kannattaisi hoitaa? Tällä hetkellä käytän niitä Skin Blossomin putsaria ja kosteusvoidetta, jotka esittelit syksyllä, sekä La Cure -merkin Dead Sea minerals -kasvovettä.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Osaisitko sanoa, miten ja millaisilla tuotteilla tällaista ihoa kannattaisi hoitaa?

   Edelleen tuntuu vähän ”väärältä” päteä missään ihonhoito-ohjeissa eri ihotyypeille, kun en ole kosmetologi. :) Tiedän paljon kosmetiikasta ja osaan suositella tuotteita, mutta haluan korostaa, että parhaiten ihonhoitoasioissa auttaa ihon kanssa päivittäin työskentelevä alan ammattilainen eli kosmetologi. :)

   Toki jaan kuitenkin mielelläni vinkkejä kokemuspohjani puitteissa. :)

   Mieleen tulee esimerkiksi Dr Hauschkan Melissa-voide:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/04/14/dr-hauschka-melissa-voide/

   Pintakuivaa, epäpuhtauksiin taipuvaista sekaihoa puhdistaisin itse miedoilla, vaahtoavilla puhdistusaineilla ja salisyylihappoa tai AHA-happoja sisältävällä kasvovedellä. Kosteutukseen käyttäisin yhdistelmää kosteusseerumi + kevyempi kosteusvoide, kesällä voi riittää pelkästään jompikumpi noista mutta pintakuivuuden vaivatessa kumpaakin yhdessä.

   Suuriin huokosiin ja meikin levittyvyyteen ”auttaa” meikinpohjustusvoide. Kun ihon pinnan ja meikin väliin levittää silottavan kalvon, ei meikki tartu niin ikävästi kuiviin tai röpelöisiin kohtiin. Suosikkejani on L’orealin Studio Secrets -primer jonka annostelussa tosin täytyy olla tarkkana. Tasoittaa ihon epätasaisuutta ja blurraa huokosia todella tehokkaasti, mutta tuote voi myös helposti lähteä rullaamaan iholla paksun koostumuksensa takia. Kannattaa taputella paikallisesti pieni määrä kerrallaan halutuille alueille.

 12. 12

  Sari sanoo

  Allekirjoitan kaiken, mitä kirjoitit! Nyt ensimmäistä kertaa kuulin muuten tuosta, että (pinta)kuivalla iholla kestää tottua mineraalimeikkiin, mutta tämän ehdottomasti vahvistan omalla kohdallani. Olen ihmetellyt, miksi mineraalimeikki voi tuntua nykyään niin täydelliseltä minulle, kun ensimmäinen kokemus (vuosi, pari sitten?) oli pettymys juuri siksi että mineraalimeikki tuntui korostavan pintakuivuutta. Olen jopa epäillyt jonkinlaista tottumukseen perustuvaa näköharhaa, mutta heti kun kokeilen aiemmin käyttämiäni tai uusia, kehuttuja meikkivoiteita, järkytyn siitä miten hirveältä ne näyttävät ihollani – todellakin korostavat pintakuivuutta ja kaikenlaista epätasaisuutta. (Minkä lisäksi niitä täytyy korjailla päivän mittaan enemmän kuin mineraalimeikkiä ja ne tuntuvat ikävämmiltä – olo on pian jotenkin suttuinen.) Liputan täysillä Lily Lolon puolesta ja kiitän sinua Sanni tästä erinomaisesta vinkistä, jonka sain sinun blogistasi!

 13. 13

  sanoo

  Mun pintakuivalle iholle mineraalipohja taas ei sopinut ollenkaan – ja kävipä vielä niin päin, että olin käyttänyt purkin lähes loppuun, kun se alkoi jumahtaa. :D Harmi, kun tykkään mineraaleista. Onneksi esim. luomivärit ja poskipunat kumminkin sopii. :)

 14. 14

  Tiitu sanoo

  Täytyy sanoa, että oma elämäni pelastui sillä hetkellä kun uskaltauduin kokeilemaan Bare mineralsien tuotteita. Parin tottuttelukerran jälkeen olin myyty.

  Vuosia olen etsinyt itselleni sopivaa meikkivoidetta, huonoin tuloksin. Kärsin atopiasta ja ihoni lähes aina kuiva, paitsi kesäisin. Ihoni näytti meikkivoiteen kanssa juurikin tuollaiselta kuin sinun kuvissa joissa meikkivoide (jotenkin sitä vain tyytyi kohtaloonsa)

  Kokeilin mineraalipohjaa pari-kolme kk sitten ensimmäisen kerran ja sen jälkeen olen joka ikinen päivä ollut vain NIIN onnellinen aamuisin kun meikkaan kasvojani. Kuinka luonnolliselta voikaan tuntua tuote joka kuitenkin peittää ihon virheet suht mahtavasti (bye bye undereyetä ainoastaan käytän silmänalusiin) ja ennenkaikkea saa ihon näyttämään niin luonnolliseltä eikä semmoiselta pakkelikaaokselta mitä aiemmin.

  Hyvästi kaikki ne turhauttavat meikkivoidekokeilut ja hukkaan heitettyjen rahojen haikailu, en palaa enää takaisin :D

  Voisin hehkuttaa romaanin verran, mutta ehkä annan olla. Nyt olen ainoastaan miettinyt sitä, että mikähän näistä markkinoiden mineraalimerkeistä mahtaa olla se parhain hinta/laatusuhteeltaan kun olen vaan tota Barea koklaillut. Eli kandeisko kokeilla vielä jotain muuta?

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Onpas kiva kuulla että mineraalimeikistä on ollut noin paljon iloa! :) Mahtavaa että löysit siitä ratkaisun meikki”ongelmaasi”! :)

   mikähän näistä markkinoiden mineraalimerkeistä mahtaa olla se parhain hinta/laatusuhteeltaan kun olen vaan tota Barea koklaillut.

   Tähän en osaa ottaa kantaa, makuja on niin monia. Yksi merkki toimii hurjan hyvin yhdellä, ja toisella ei lainkaan. Joku kokee tietyn merkin peittävänä, toinen taas saa samalla tuotteella vain läpikuultavan tuloksen. Jne.

   Mutta jos puhutaan HINNASTA ja laadusta, niin kyllä minä silloin sanoisin että nämä edullisemmat merkit kuten Lolo, Barefaced Beauty ja Everyday Minerals hakkaavat kalliimmat kilpailijansa. Minusta yli 50€ maksava meikkipohja vain on liian kallis, sai sillä miten upean tuloksen tahansa. Mutta se on vain minun mielipiteeni. :) Omalla ihollani niin kalliimmat kuin halvemmat mineraalit toimivat aivan yhtä hyvin.

 15. 15

  Veppe sanoo

  Mulla on rasvainen mutta paikoitellen pintakuiva ja rajustikin hilseilevä iho. Olen käyttänyt Barefaced Beautyn, Lily Lolon sekä Idunin mineraalipohjaa. Tällä hetkellä on käytössä Lolo, joka ei tuota mulla kovinkaan hyvää tulosta, mutta ei tuottaisi perinteinen meikkivoidekaan. Olen pysytellyt mineraaleissa, koska ne eivät ärsytä ihoani, toisin kuin meikkivoiteet. Harmikseni mineraalit eivät kuitenkaan mulla ole vuosien varrella alkaneet mitenkään ”toimia paremmin” tai muuta sellaista, vaan pintakuivuus näkyy aina.

  Lolon ongelmana on vähän liian kuivakka pinta (hilseily!) ja huono peittävyys, mä kun tarvitsisin ennen kaikkea punaisuuden peittoa. Joudun käyttämään Lolon pohjaa paljon, ja tulos menee kakkuiseksi. Mulla se ei kerrostu kovinkaan nätisti. Barefaced Beauty on mulla paljon peittävämpi ja nätimmin kerrostuva, mutta en tykkää sen hileisemmästä kiillosta, joten sen käyttö on jäänyt. Sävyjä on myös vähemmän kuin Lololla. Idunin sävy taas oli varmaan kaikkein paras (Freja) ja jälki hienointa, mutta sen rasia on hirveän vaikeakäyttöinen, tuote liian kallista ja jotenkin sekään ei kerrostunut ihan toivottavasti.

  Olen kyllä käyttänyt Lolon vihreää punaisuuden peittäjää ja mattajauhetta, jotka vähän auttavat peittoon, mutta en jaksaisi sitä ruljanssia ja karmeaa pintakuivuutta. Ehkä kierrätän vielä Bareface Beautyä ja Idunia uudelleen testinä…

  • 15.1

   Leeloo sanoo

   Vinkkinä – lisää peittävyyttä voi saada, kun laittaa alle sävyttävän kosteusvoiteen tai ohuen meikkivoiteen. Minulla on myös välillä tapana laittaa meikkivoidetta vain nenään peittämään verisuonet ja mustapäät, ja päälle mineraalipuuteria sienellä (kaikki siveltimet raapivat).

   • 15.1.1

    Sanni sanoo

    kaikki siveltimet raapivat

    Oletko kokeillut esimerkiksi Body Shopin kabukia? Se on ihan mielettömän pehmeä. Harjakset ovat niin sileitä että ikäänkuin silittelevät ihoa. :)

    • 15.1.1.1

     Veppe sanoo

     Komppaan! Käytin ennen Body Shopin kabukia, taisin ehtiä kuluttaa kaksi sellaista, ja ovat kyllä ihan äärimmäisen pehmeitä. Eivät vaan kestäneet käyttöä ihan niin hyvin kuin toivon (pesen kaikki siveltimet kerran viikossa). Olen siitä asti käyttänyt Lily Lolon siveltimiä, ja todella pehmeä on ollut Lolonkin kabuki (on ollut myös kestävämpi), yhtään ei ole mulla raapinut rikkinäistäkään ihoa. :)

    • 15.1.1.2

     Leeloo sanoo

     Body Shopin oli itse asiassa ensimmäinen kabukini, sen jälkeen tuli testattua Signature mineralsin ja Ecotoolsin kabukit, mutta se pyörittely ei vaan sovi iholleni. EDM:n flat topia käytin pidempään niin, että vain asettelin sillä pohjan kasvoille, mutta mustapäät vaativat buffaamista. On siis tullut havaittua, että minulla toimii parhaiten pehmeä sieni. :)

   • 15.1.2

    Veppe sanoo

    Ihan käypä vinkki varmaan monille, mutta mä esimerkiksi käytän mineraaleja nimenomaan siksi, etten voi muunlaista ehostusta käyttää. :) Jos sävytetyt voiteet tai meikkivoiteet sopisivat alkuunkaan, en varmaankaan laittaisi niiden päälle enää mineraaleja sitten ollenkaan, vaan menisin vaan niillä ihan helppouden vuoksi.

  • 15.2

   M sanoo

   Sama ongelma minulla! Pintakuiva sekaiho jolla meikki lähtee sulamaan parin tunnin sisään.
   Halusin kovasti pitää Lily Lolosta, sitä kun mainostettiin rasvaiselle iholle sopivana mineraalimeikkinä… Haluttua peittävyyttä en saa kuin kerrostamalla, mutta se kostautuu kakkumaisella ulkonäöllä joka sitten liejuuntuu ikävästi muutaman tunnin päästä…
   Parhaat kokeilemani mineraalit tähän asti ovatkin olleet Meow ja EDM, mutta niissä on se huono puoli että pitää Jenkeistä tilata…

 16. 16

  sanoo

  Uskon että mineraalimeikkien nimenomaan puuterimaisuus vaan luo monelle sen mielikuvan että korostaisi pintakuivaa / kuivaa ihoa. Itse huomaan ainakin eron ihan selkeästi käyttäessäni meikkivoidetta ja mineraalimeikkivoidetta, tavallisen meikkivoiteen kohdalla varsinkin otsan alueella huomaa ihon kuivuuden mutta mineraalipohjaa käyttäessä ei sellaista näy. En sitten tiedä voiko mineraalimeikkivoidetta laittaa liikaa (?) jolloin kuivuus voisi ehkä tulla hieman näkyville. Pintakuivalla iholla kun liika mikään ei näytä hyvältä.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   En sitten tiedä voiko mineraalimeikkivoidetta laittaa liikaa (?) jolloin kuivuus voisi ehkä tulla hieman näkyville.

   Kyllä voi varmasti. Siskonikin sanoo että iho näyttää heti kuivemmalta jos hän kerrostaa tuotetta liikaa.

 17. 17

  Eeva sanoo

  Sanni, kiitos taas hyvästä postauksestasi! Kysyisin vielä, mitä käytät mineraalimeikin alla.
  Jos käytät kosteusvoiteen lisäksi pohjustusta, niin mitä merkkiä käytät? Voiko Lily Loloa laittaa myös silmäluomille ja silmänalusille? Mitä suosittelet tummille silmänalusille ja pitäisikö peiteainetta laittaa mineraalipohjan alle vai päälle?
  Suurkiitokset jo etukäteen ja oikein hyvää vuoden jatkoa sinulle!

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kysyisin vielä, mitä käytät mineraalimeikin alla.

   Ihan pelkkää kosteusvoidetta, en tarvitse pohjustajaa. Kosteusvoide vaihtelee joka kuukausi sen mukaan mitä olen testaamassa :)

   Loloa voi laittaa myös silmäluomille ja silmänalusille. Itse tykkään kovasti Lily Lolon peiteaineesta (Cover-Up) jota käytän peittämään tummia silmänalusiani. Jos käytät voidemaista peiteainetta, laita se mineraalipohjan alle ja anna kunnolla imeytyä/kuivua ennenkuin laitat mineraalin. Jos käytät mineraalipeiteainetta (eli jauhemaista), ei ole väliä missä vaiheessa sen laittaa. :)

 18. 18

  Siiri sanoo

  Minäkin olen näihin mineraalimeikkeihin hurahtanut. Sain lahjaksi bareMineralsin Get started kitin ja pidän siitä todella paljon ! Ärsyttää vain hieman että väri on medium koska se on minulle hiukan liian tumma mutta onneksi mineraalimeikki ”imeytyy” omaan väriin eikä saa ihoa näyttämään 5 väriä liian tummalta meikkivoiteelta, vaan ehkä hieman päivittyneeltä :)!

 19. 19

  Neeuli sanoo

  Itseltäni löytyy (ikävä kyllä) muutamia aknearpia, suunympärysihottumaa ja punoittavaa ihoa. Mineraalipohja näyttää juuri tällaisella ongelmaiholla hyvältä, sillä se ei keräänny ihohuokosiin tai arpiin korostaen niitä, kuten monet voidemaiset tuotteet. Lisäksi allekirjoitan myös tuon ihon tottumisen mineraalipohjaan, sillä alussa tuntui, että iho kiilteli pahemmin kuin ennen ja suunympärys kuivui entisestään… Nykyään pärjään koko päivän puuteroimatta naamaa, vaikka tulos ei todellakaan ole jauhoinen, vaan luonnollisesti ihoon ”sulautunut”.

  Iholle käytän tarpeen mukaan Benecosin päivävoidetta, rypäleensiemenöljyä ja Humektania ja yöksi tai kuivemmille kohdille Marilou Bion yövoidetta. Benecos jättää hyvin mielenkiintoisen pinnan iholle ja sen päälle on miellyttävä pyöritellä mineraalipohja.

 20. 20

  nm sanoo

  Heh, tämä postaus muistutti, että mun on pitänyt kysyä jo pitkään mitä sävyä Lily Lolosta käytät ollessasi kaikkein ruskettunein? :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Käytän kesällä ja ruskettuneella iholla In The Buffia, mutta kun olen kaikkein ruskettunein, sekoitan joukkoon vielä asteen tummempaa Couleur Caramelin mineraalipohjan sävyä. (CC:tä ihan vain siksi että satuin aikoinaan saamaan siitä tämän tumman sävyn.)

 21. 21

  Niina sanoo

  Omalla pintakuivalla ihollani toimii hyvin Flow-kosmetiikan mineraalipohja.Peittävämpi kuin Lily lolo, hyvä sävyvalikoima+ iso plussa kotimaisuudesta.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Minä tykkään kanssa Flow’sta ja ostin itse asiassa juuri uuden purkin :) Ihan yhtä hyvää kuin Lolo. Itse en näe eroa peittävyydessä, mutta toisaalta olen huono sitä arvioimaankaan kun on minulle riittää aika kevyt peitto.

 22. 22

  Tiia sanoo

  Mä olen edelleen vahvasti sitä mieltä (huom mieltä on erisuuri kuin absoluuttinen totuus), että mineraalipohja ei vaan yksinkertaisesti voi olla toimimatta. Jos käyttäjä kokee, että se ei toimi, on vika jossain muualla eli käyttäjässä, ihossa, ihon hoidossa ja muissa siihen käytetyissä tuotteissa tai välineissä.

  Yksinkertaisesti siitä syystä, ettei mineraalimeikillä nähdäkseni ole mitään toiminnallista funktiota iholla. Se ei imeydy ihoon, eikä muodosta ihon pinnalle mitään kalvoa, eikä kertakaikkiaan tee iholle yhtään mitään.

  Itsekin olin pitkään sitä mieltä, ettei mineraali toimi ihollani. Oikeasti se toimimaton elementti oli liian kova kabuki. Koin, että mineraali kutittaa ja ärsyttää ihoani, mutta ei vika silti ollut itse meikissä.

  Mulla on myös, erityisesti talvella, kuiva ja kiristävä iho. Erityisesti poskista. Ja mineraali näyttää varmasti kamalalta ja jauhoiselta, jos sitä pistää iholle ”raakana” tai huonon kosteutuksen päälle.
  Erittäin pahoina päivinä laitan iholle kunnolla kosteusvoidetta ja sen sekaan kookosöljyä ja annan olla riittävän pitkään. Tämän päälle laitan mineraalipohjan, vaikka sitten kostealla kabukilla, tai kosteutan pohjan kunnolla yhden kerroksen jälkeen. Sen kuivuttua voi päälle laittaa vielä toisen ohuen kerroksen. Tällöin öljyn vuoksi iho jää kiiltäväksi, jolloin käytän päälle Lolon matta viimeistelypuuteria. Mattapuuteria voi myös laittaa alimmaiseksi, jos iho on kovin kiiltävä.

  Aikaa tässä menee. Mä en mene aamuisin töihin tai kouluun, joten saatan puhdistaa ja kosteuttaa ihon aamulla, käydä sen jälkeen ulkoilemassa tai tehdä jotain muuta ja meikata vasta useamman tunnin kuluttua. Ymmärrän, ettei kaikilla ole sellaisia aikoja. Kyllä minunkin naamani näyttää kamalalta, jos sudin kiireessä, mutta silloin vika on oikeasti siinä, ettei aikaa ole ollut tarpeeksi. Ei käytetyissä tuotteissa.

  Huom, käyttäjä voi toki kokea, ettei mineraali sovi omalle iholle. Täysin riippumatta siitä, missä vika oikeasti on. Ja jos löytää jonkun mun tuotteen, joka sopii paremmin, niin silloin kannattaa ehdottomasti käyttää sitä!

 23. 23

  Sanna sanoo

  Alan pikkuhiljaa tottua Flow’n Porcelain mineraaliin.. Kokeilin kaverilta tuota Barefaced Beautyn meikkipohjaa, mutta ainakin ne näyttivät ihan puhtaalta glitteriltä omalla iholla ja kuitenkin kaverilla toimivat hyvin. Pintakuivuus on ihan kirous. Yleensä selviydyn siitä sillä sinun vinkilläsi suihkauttaa pullosta vettä(+kasvovettä) hieman mineraalin päälle. Toisaalta nyt tuntuu, että pahin pintakuivuus saattaisi olla takana päin, kun otin Weledan Iris Hydrating Facial Lotionin käyttöön.

  Melkein aiheesta, mutta mitä suosittelisit mineraalimeikkipohjan kiinnitykseen? Flow ei meinaa millään pysyä paikallaan koko päivää, vaan mystisesti haihtuu päivän mittaan. Olen toistaiseksi käyttänyt Lumenen mineraalikivipuuteria, mutta se on omiaan lisäämään pintakuivaa fiilistä..

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Melkein aiheesta, mutta mitä suosittelisit mineraalimeikkipohjan kiinnitykseen?

   Tähän en valitettavasti osaa vastata. :/ Muuta kuin että kokeile meikinpohjustusvoidetta. Jotain erityisesti mineraalimeikin kanssa toimivaa pohjustajaa en valitettavasti osaa mainita sillä tästä probleemasta ei ole omakohtaista kokemusta. Käsittääkseni monet käyttävät ihan tavallista synteettistä silikoniprimeria kuten Lumenen tai L’orealin.

 24. 24

  sanoo

  Mineraalipohja (Lily Lolo) on ihan paras ja kiitos siitä, että sen löysin, kuuluu sinulle Sanni!! Itse sotken yhteen meikkiin tulevan jauheen purkin kannella muutamaan tippaan vettä ja laitan meikkisienellä naamaan nestemäisen(/vaahto) meikkivoiteen tapaan. Johtuen siitä, että pöllyäminen häiritsee minua ja haluan nopeasti peittävän lopputuloksen. Peittävyyttä voi säädellä veden määrällä. Jos on pintakuivaiho niin voi sotkea ”mössöön” myös tipan jojobaöljyä ja/tai glyseriiniä niin tulee kosteuttavampi ja vähän notkeampi. :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Kiitos loistavan vinkin jaosta Tiitu! :) Enpäs ole itse tuollaista vesitippa/meikkisieni-levitysversiota ikinä kokeillut, täytyy ehdottomasti testata jo silkasta uteliaisuudesta!

 25. 25

  kaisu sanoo

  Joku tuossa kommentoi, ettei Lololla saa tarpeeksi hyvää peittävyyttä. Minulla on kuiva iho, mutta ajoittain kasvoihini puskee hormonaalisista syistä epäpuhtauksia. Parhaimman peittävyyden itse saan niin aikaiseksi, että käytän näppyjen päälle Lolon peitejauhetta ja normaalisti riittää ihan mineraalipohjan laitto kabukilla päälle, mutta välillä tarvitsen vieläkin paremman peittävyyden tiettyihin kohtiin. Jostain luin vinkin Lolon sivuilla myytävästä ns. puuterivipasta. Päätin kokeilla sitä ja meikkejä tilatessani tilasin myös sen vipan. Sepä vasta hyvä olikin. Vipalla levitetään ongelmakohtiin(miksei myös koko kasvoihin) mineraalipohja(varovasti, ettei tule liikaa)ja tällä saa huomattavasti paremman peittävyyden. Yllätyin positiivisesti tästä vipasta.
  Minulla mineraalipohja aiheuttaa kutinaa jos kabuki on liian karhea,pehmeällä ei tätä ongelmaa ole(eco tools on hyvä).Myös jo aika iäkäs äitini käyttää samaa mineraalipohjaa ja ongelmana on ollut juurikin tuo kutiaminen hikoillessa.Hänellä on niin herkkä ja kuiva iho. Tämä vaiva loppui kun hän käyttää pohjan levittämiseen vain tuota Lolon vippaa..eli siis monella tuo kutiaminen johtuu juurikin siitä karheasta sudista.

  Mutta tosiaan, mineraalipohjalla ainakin minä olen saanut parhaimman luonnollisen näköisen peittävyyden kuivalle iholleni. Meikkivoiteiden kanssa käy juurikin niin kuin tuossa kuvassa, kuivat kohdat oikein hyppäävät esiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.