..milloinkahan viimeksi ostin uuden kasvovoiteen..?

Kun tekee sitä työtä mitä minä teen, ei koskaan enää tarvitsisi ostaa yhden yhtä naamarasvaa. Tai oikeastaan paljon mitään muutakaan kosmetiikkaa. Kun tähän lisää vielä bloggauksen kautta saamani testituotteet, on tilanne se, että en ehtisi käyttää kaikkia haltuuni saamia purkkeja vaikka rasvaisin niillä itseni päästä varpaisiin joka päivä.

Minulle tämä aiheuttaa hieman ristiriitaisia tunnelmia. Rakastan kosmetiikkaa, sehän ei ole mikään salaisuus, mutta en ole koskaan ollut kasvovoiteiden suurkuluttaja. Ihoni ei ole kuiva, enkä esimerkiksi kesäisin välttämättä käytä lainkaan päivävoidetta (aurinkovoide ajaa saman asian ulkoilupäivinä). Yövoidetta olen käyttänyt joka ilta jo monta vuotta, mutta sellainenkin purkki kestää minulla n. 8 kuukautta.

Ennen alalle tulemista kasvovoiteiden ostotahtini oli yksi Aqualan L -tuubi parin vuoden välein (!!! ) ja pari yövoidetta n. puolentoista vuoden välein. (Ostin usein lemppariani Yves Rocherin Pure Calmillea kaksi yhden hinnalla :)) Ei siis voida suoranaisesti väittää, että minulla olisi mennyt hurjasti rahaa nassuni rasvailuun elämäni aikana.

Nyt olen kahden ja puolen vuoden aikana saanut enemmän voiteita kuin pystyn laskemaan. Minun ei enää koskaan tarvitse miettiä, että ”mitähän voidetta sitä ostaisi seuraavaksi”… Se on toisaalta vähän tylsääkin.

Myyntipalkkioiden, koulutuslahjojen ja blogin kautta saatujen tuotteiden lisäksi minun pitäisi mielellään vielä kokeilla säännöllisesti myymälässämme myytäviä voiteita. Se on työnantajan näkökulmasta erittäin suositeltavaa. Yhteen näytepurkkiin mahtuu n. 5 ml voidetta. Tällainen näyte kestää minulla 1-2 viikkoa koostumuksesta riippuen. Koska myymälässä on satoja voiteita, voisin siis halutessani hoitaa naamaani pelkästään näytteilläkin, ilman että minun tarvitsisi koskaan kajota omiin purnukoihini.

A-p-u-a.

Tilanne on luonnollisestikin se, että joudun laittamaan suurimman osan saamistani tuotteista eteenpäin. Niiden käyttö säilyvyytensä aikana ei vain ole mahdollista. Mietin usein, mitä muut alan ihmiset tekevät purkkijemmoillaan..? Ehtivätkö he käyttää kaikki..? Ehkä. Olen käsittänyt, että monen normaali-ihoisenkin ihmisen hipiä imaisee yhden kosteusvoidepurkin n. kolmessa kuukaudessa. Ehkä joku todella saa käytettyä neljäkin päivä- ja yövoidetta vuodessa…. Jopa enemmänkin…?

Suurinta osaa töiden kautta saaduista voiteista en edes avaa, sillä ne ovat pääsääntöisesti ei-luonnonkosmetiikkaa. Blogin kautta saamani voiteet testaan kaikki. Tosin tässä on se etu, että saan kokeiltavakseni ainoastaan minua jo valmiiksi kiinnostavia tuotteita, joten niiden testaus on mielekästä. Siksi harmittaakin usein ihan vietävästi, kun kaapissa on avattuna monen monta tosi ihanaa voidetta, joista tietää ettei niitä ehdi mitenkään käyttää loppuun testauksen jälkeen. Tällä hetkellä minulla on vajaa 20 kasvovoidetta.

Joskus kuulee puhuttavan, että bloggaajien saamat ilmaistuotteet tai palvelut herättävät kateutta. Ymmärrän, jos muoti- ja lifestyle-bloggaajille tarjotut matkat, kauneushoidot ja vaatteet saavat jonkun toivomaan, että saisi itsekin ilmaiseksi tällaisia etuja. Minun kohdallani ei varmasti kenenkään tarvitse tuntea kateutta. :) Kulutustahdillani ei voi väittää, että mitenkään hurjasti hyötyisin taloudellisesti saamistani kosteusvoiteista.

Ainiin – mikä on vastaus otsikon kysymykseen? Vuosi sitten. Ostin helmikuussa 2011 tarjouksesta Dr. Hauschkan sävyttävän päivävoiteen ja Estelle & Thildin päivävoiteen. En siksi, että olisin tarvinnut niitä. Vaan koska tarjous houkutti. Ja nyt näyttää siltä, että en näitäkään voiteita saa käytettyä. Hauschkan parasta ennen pvm on syyskuu 2012.

Kysymys alalla olijoille: onko teillä samankaltaisia tuntemuksia ”purkkikarusellista” vai saatteko kaiken töiden kautta kertyvän hyödynnettyä? Tuleeko teidän koskaan enää ostettua mitään itse?

Mitenkäs te muut, montako ”naamarasvaa” tulee ostettua vuodessa?

Kommentit
 1. 1

  mila sanoo

  Erittäin kuiva iho ja talvella voidetta menee todella paljon. 125ml Jurlique kestää kyllä kauan. Varsinkin kun olen oppinut laittamaan alle joko Pukka:n tai Fushin luomuöljyjä ja sisäisesti Udo’s Choise. Voidetta menee huomattavasti vähemmän ja iho on alkaa olla aika upeassa kunnossa. Finnit loppuneet ja herkkyys rauhoittunut. Missä vaiheessa meille on ”opetettu” että öljyt ovat ”vaarallisia” ja aiheuttavat rasvoittumista ja aknea. No toisaalta Dr. H ja Jurlique acne tuotteet ovat juuri öljyjä.

 2. 2

  Mira sanoo

  Tartun nyt tämän postauksen kohdalla tuohon kateus-mainintaan.. (johon väkisinkin varmasti jokainen toki joskus sortuu, mutta on mielestäni hieman eri asia käväiseekö ajatus hetkellisesti mielessä ja häviää samantien kun järjellä ajattelee asiaa vai jääkö siinä pyörimään ja pahimmassa tapauksessa pyrkii kateuden kohteelle aiheuttamaan mielipahaa.)

  Ensinnäkin blogien kautta saatavat tuotteet; minkä ihmeen takia joidenkin mielestä on väärin, että te ketkä teette suuren työn blogien kanssa saatte tuotteita ilmaiseksi!? Itse en ehkä noita edes ilmaisena pitäisi siihen työnmäärään nähden mitä niiden ”eteen” teette. Jos laskisitte tunnit mitä olette käyttäneet blogiin ja vertaisitte niitä saamienne lahjojen arvoon niin voisin kuvitella ettei ”tuntipalkka” olisi kovin kummoinen. Ja toisekseen, eihän kukaan estä näitä kateellisia pistämästä omaa blogia pystyyn ;)

  Toinen on mm. kosmetiikkamyyjien saamat lahjat työn puolesta; itsekin kosmetiikkamyyjänä toimineena voin sanoa, että palkkaus on jotain äärettömän huonoa (johon vaikuttaa myös se, että harvemmin kosmetiikkamyyjänä tehdään ns. täyttä viikkoa) ja mielestäni on vain kohtuullista saada jotain muutakin korvausta siitä suuresta työstä mitä tekee.. Vaatii kuitenkin paljon tietoa ja taitoa myydä juuri oikeanlaiset tuotteet oikeille asiakkaille, ja tokihan sitä siinä sivussa pitäisi myös varmistaa, että kassaan kilahtaisi mahdollisimman suuri määrä rahaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.