Miksi valita 3 kun voi ottaa 2?

   Kävin tässä höyläostoksilla. Ja jäin miettimään samaa asiaa kuin joka kerta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neidot, kertokaahan – miksi ottaa kolmen terän kalliimpi höylä, kun 2-teräinenkin hoitaa homman – alemmalla eurolla? Ja onhan valittavana vielä viidenkin terän höylä..! Puhumattakaan kaikista huvittavista spesiaalifeatureista – come on, kosteuttava ”tyyny”?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luonnollisestikin ostin itse halvimmat mahdolliset kertakäyttöterät – ja kyllä minä niitäkin käytän useamman kuin yhden kerran. ;) Olen joskus ostanut kolmen terän version jostain tarjouksesta ihan silkasta uteliaisuudesta. En huomannut niin minkäänlaista eroa. En tunnussa, en tuloksessa, en käsituntumassa. Käsituntuma: kun niiden höylien varretkin ovat joko ”halpiksempia” tai ”luksuksempia” jolloin karvanpoistosuoritus on joko arkinen tai maustettu ripauksella elämyksellisyyttä – Soft Grip Handle For Great Control… ;)  Specially Designed Handle With Tropical Scent – kyllä, hajustettu höylän varsi!! ^_^ Ahh, tuostapa maksan mielelläni pari euroa lisää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen pohdiskellut tätä triviaalia asiaa hyvänkin tovin elämäni aikana. Onko minulla niin hennot karvat, että en siksi huomaa eroa? Ehkä jollekin paksu- ja tiheäkarvaiselle brasiliattarelle on enemmän merkitystä sillä, montako terää hänen höylässään on? Kiinnostaisi tietää. Minun sääressäni yksi veto halvimmalla mahdollisella 2-teräisellä Pirkalla (tai millä tahansa muulla merkillä) tuottaa halutun tuloksen eli täydellisen sileän pinnan höylän vetokohdalta. Mihin niitä lisäteriä tarvitaan? Mitä minä saan, jos maksan 10 euroa enemmän deluxe-höylästä? Paremmantuoksuisen käden (–> kiitos hajustetun varren) operaation jälkeen?

Mies sanoo, että ”mitä enemmän teriä, sitä vähemmän haavoja”. Noh, kasvot ovatkin haastavamman muotoiset kuin sääret, joissa on vain suoraa pintaa. Ja parta hieman jämerämpää tavaraa kuin ihokarvat. Itse en ole koskaan saanut haavaa höylästä.

Venus_terat_vertailu

Toinen asia, jolle jaksan huvittua säärikarvabisneksessä, on nämä kaikenmaailman sheivausgeelit ja -mousset. Markkinointijampat ovat onnistuneet saamaan todella monet naiset uskomaan, että karvojen ajeluun vaaditaan joku aivan oma, erityinen tuotteensa. Että terä liukuu optimaalisesti. Että iho ei vain ärsyynny.

Tosiasiassa mikä tahansa liukkaan pinnan tekevä aine sopii hommaan. Saippua, suihkugeeli, shampoo, hiustenhoitoaine, you name it. Miksei ihan joku ruokaöljykin? No, öljystä en mene takuuseen, mahdollisesti se voi tylsistyttää terää mikäli ei käytä kertakäyttöistä. Mutta mikä tahansa veden kanssa vaahdotettava tai muuten vain liukkaan kalvon muodostama tuote sopii karvojen ajeluun höylällä. Tarkoitus on vain helpottaa höylän liukumista iholla. Itse käytän kotona pumppukasvoputsaria ja täällä reissussa nestemäistä käsisaippuaa.

Kuka tunnustaa käyttävänsä erityistä sheivaukseen tarkoitettua ainetta? Oletteko saaneet tuotteella jotain erityishyötyä? :) Mitenkäs terät? Kulkeeko homma kakkosella, tuleeko parempaa jälkeä kolmosella vai kuuluuko moni jopa vitosleiriin?

Lisää ihmettelyä ihokarvabisneksestä ja naisten suhteesta karvoihinsa täällä:

Ei ole naista karvoihin katsominen

Edit. Wow – olipas opettavainen hetki lukea läpi kaikki teidän kommentit! :) Kiitos runsaasta osallistumisesta. No nytpä tiedän miksi joku valitsee 3 tai 5 terää! ^_^ Tosi kiinnostavaa. Mutta samalla jäin hämmentyneeksi – kuulun ilmeisesti itse todella onnekkaaseen vähemmistöön karvoineni. Teidän kuvailemanne näpyt, naarmut, ”tukistuksen” tunteet ja tarve vetää höylällä samasta kohtaa monta kertaa ovat minulle ihan tuntemattomia ilmiöitä sheivauksessa, enkä olisi arvannutkaan kuinka paljon terä- tai liukastusvalinnoilla voi vaikuttaa noihin ongelmiin.

Kommentit
 1. 1

  Johkis sanoo

  Mä ostan juurikin kalliimpia moniteräisiä ja pyöristettyjä kulmia, kuten tuossa postauksen viimeisen kuvan oikealla puolella on. Kuvan oikean puoleisella mallilla mulla on useimmiten haava joko nilkassa tai kainalossa. En tiedä onko höylästä vai höylääjästä kiinni, mutta tässä asiassa omalla kohdallani ei vaan voi säästää :) Yritetty on huonoin tuloksin.

 2. 2

  maria sanoo

  Käytän vaihtoteriä siinä sinisilmäisessä toivossa, että se jotenkin auttaa maailmanparantamisessa – kenties ihan pikkiriikkisen pienempi kuormitus, kun vaihtaa pelkän teräosan, eikä koko muovivartta?

  Meitsi käy suvereenisti joskus sulhasen partavaahdoilla, kun tuntuu siltä että olisi kiva ajella karvoja kuohkean vaahdon läpi. Se auttaa tähtäämään (”ai, missasin tuosta!”) ja kyllä se vähän pehmeämmäksi tuntuu sääret jättävän – tosin saman fiiliksen sais varmaan kosteusvoiteella. :P

 3. 3

  Sanni sanoo

  Säärissä (joita tulee laiskalti ajeltua…) se kaks teräinen ajaa kyllä asiansa, mutta kainaloissa ja bikinirajalla saan sillä vaan haavoja ja tarvii sohata useempaan kertaan samaa kohtaa. Kaks teräinen ei toimi näissä edes sheivausvaahtojen kanssa. Yleensä käytänkin siis venuksen viisteräisiä vaihtopäitä joissa on ne ”kosteuttavat” tyynyt -omasta mielestäni kaikki niiden hoitoteho valuu karvojen mukana viemäristä alas… Mutta sillä terämäärällä ja tyynyillä pärjää ihan juoksevan veden alla ilman sen kummempia lisäliukasteita (suihkugeeli, sheivausvaahto etc). Perkeleen kalliita ne kyllä on!

 4. 4

  NG sanoo

  Täytyy sanoa, että minä kuulun helposti haavautuviin tumpeloihin. Tuloksena usean kerran olen saanut vuotavan viiltohaavan, jota sitten on pitänyt laastaroida.. Kiire ja kuivalla vetely siis kostautuu!
  Terien laadusta en osaa sanoa – käytän Liedlin halpiksia, ja toimivat hyvin. Sensijaan sheivausgeeliä käyttäessäni huomaan selvän eron – se ei siis ole pelkkää rahastusta… terä liukuu todella paremmin, tarkemmin ja iho jää sileäksi! Pelkkä suihkugeeli tai palasaippua ei toimi niin hyvin, vaikka olenkin viime vuodet tyytynyt säästösyistä niihin.

 5. 5

  Sasa sanoo

  Terien määrä on sinänsä aika samantekevää itselle. Enemmän arvostan höylässä sitä niveltä joka takaa sen tarkemman tuntuman ajoon. Olen sen verran mämmikoura (tai karvojen ajelu niin tylsää etten jaksa kunnolla keskittyä) että nivelettömät kertakäyttöterät tekevät haavoja. Joskus olen kertakäyttöhöylien jäljiltä huomannut myös että ihon pinnalta on lähtenyt reilu määrä kuollutta ihoa höylän mukana. Ei satu, ei herätä kauhistusta, mutta jollain tavalla hätkähdyttävää tuollainen ”tehokuorinta”.

  Mitä höylän väriin tulee, niin monet mieskaverini ovat valistaneet että naisella tulee olla tyttömäisen värinen höylä. ”Miehen värinen” höylä kuulemma signaloi että ”reviirillä” on toinen mies ja ajaa uroksen puolustuskannalle ;)

  Ja niin, ajan siis venuksella ja suihkugeelillä kotona. Reissussa mukana miehisiä kertakäyttöhöyliä tai venuksen teriä ilman vartta (niissä on se kätevä kotelo mukana)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   “Miehen värinen” höylä kuulemma signaloi että “reviirillä” on toinen mies ja ajaa uroksen puolustuskannalle ;)

   :D ^_^

 6. 6

  Annima sanoo

  Meillä on kotona aina niitä kertakäyttö teriä mitä saa halvalla kymmenen höylän pakkauksissa, en ole kyllä oikein edes tajunnut että ne ovat kertakäyttöisiä… Miksi se terä siinä yhdellä käytöllä menisi? Kuukauden verran varmaan vähintään on sama terä (taitaa olla kolme teräinen:)) käytössä. Ja kaikki sheivattavat menee samalla, joskus olen miettinyt hygienisyyttä kun sillä vanhalla terällä bikinialuettakin vetelee, mutta muuten ei ole mitään ongelmia! Noita sheivaus tuotteitakaan en ole koskaan käyttänyt kun en ole huomannut mitään tarvitsevani: suihkun jälkeen kun karvat ovat pehmeitä ja iholla oleva vesi liukastuttaa. Lukiessa tuli kyllä mieleen että vaahdon kanssa tosiaan näkisi helposti mistä on vielä ajamatta, ei jäisi yksittäisiä karvoja jälkeen..

 7. 7

  Eena sanoo

  Kyllä todellakin on eroa! Ostin tarjouksesta kuudella eurolla venus gilleten höylän, aikaisemmin olin käyttänyt juuri näitä muutaman euron maksavia. En ole onnistunut tekemäön ainoatakaan haavaa, vaikka aikaisemmin sääreni olivat aina verillä, eivätkä kainaloni ärsyynny enää sheivauksesta, ennen ne olivat aina punaiset seuraavana päivänä. Lisäksi karvat lähtevät yhdellä kertaa, ei tarvitse montaa kertaa sheivata samaa kohtaa.

 8. 8

  Hiisi sanoo

  Hoh, en ole ostellut iäisyyteen mitään ladyshavehöylillä vaan vedellyt vaan miesten halpishöylillä ja ostanut jotakin Pirkan tai muun halpismerkin vaahtoa. Höylässä on pakko olla enemmän kuin yksi terä, koska sellaisella viiltelin itseäni varsin pahasti :D Jos vaahtoa ei ole, niin vedän hoitoaineen tai aloe vera-geelin kanssa.

 9. 9

  Herkkäihoinen sanoo

  Terien määrässä en ole huomannut eroa, eli sama ajaako viidellä vai kahdella terällä :) Parhaimmat höylät on kyllä miesten partahöylät :D Käytän ajelussa aina karvanajogeeliä (Oriflamen tai RFSU:n easy shaving -geelejä). Minulla on niin herkkä iho, että pelkällä suihkugeelillä ajo kuivattaa ja iho ärtyy. Samoin esim. Gilletten naisten karvojen ajo geeli joka muuttuu vaahdoksi, kuivattaa ihoa. Nuo kaksi ensin mainittua ajogeeliä, jotka eivät vaahtoa, eivät ärsytä eivätkä kuivata ihoa. Epilointia kokeilin kerran säärikarvoille ja se teki todella kipeää, en kokeile toiste.

 10. 10

  Mia sanoo

  Gilletten Venus täälläkin käytössä. Niitä tuntuu usein olevan tarjouksessa ja joltain 3+1 -päiviltä tms. olen niitä itselleni useamman paketin hankkinut. Käytän kyllä samaa terää varsin kauan…

  Sheivaukseen käytän Käsin tehtyä saippuaa -kirjan ohjeilla itse tekemääni sheivaussaippuaa. Mieskin käyttää samaa tavaraa ja yksi muffinssin kokoinen (tehty silikonimuottiin) saippua kestää meillä yhteiskäytössä 1,5 vuotta. Parasta tavaraa, mitä olen itse sheivaukseen käyttänyt. :)

 11. 11

  sanoo

  Mä käytän aina ihan sheivausgeeliä säärten sheivaukseen (no en ihan aina, joskus vetelen ilman mitään). Mun mielestä se on hellävaraisempaa ja helpompaa kuin pelkän veden kanssa tai edes suihkugeelin kanssa sheivaus, mutta pohjimmiltaan kyseessä taitaa olla vain tottumiskysymys. :) Miesten partavaahto olisi myös halvempaa, mutta ostan Gilletteä sellaisen 2-packin yleensä 3+1- tai Hulluilta Päiviltä n. 8 eurolla ja ne kestää mulla varmaan yli vuoden, joten en siitä vararikkoon kuitenkaan joudu. :)

  Sen sijaan höylistä en tiedä mitään, en ole ikinä edes kattonut montako terää mun höylissä on, tai montako pitäisi olla, tai mitä terien määrä edes merkitsee. :D Käytän aina myös halvimpia kertakäyttöteriä, ja mulla sellainen pussi kestää ikuisuuden. Sain sattumalta joskus pari pussia näitä höyliä samoihin aikoihin, ja niillä on menty siitä lähtien, tästä on aikaa ainakin jo n.5-6 v.?! :D Heh, ihan hävettää tunnustaa tämmönen, taidan olla vähän laiska sheivaaja… ;)

 12. 12

  king kong -tyttö sanoo

  augh, alan tuntea tuskaa pelkästä ajatuksesta noista halppisteristä :D ihoni on aivan superherkkä, ja vaikka karvani ovat aivan superhentoja, niin useampi terä vain hoitaa homman paremmin. lisäksi mun mielestä ainakin tuntuu, että ”parempien” höylien terät ovat jo lähtökohtaisesti terävempiä tms. joka tapauksessa, tuollaisella kahden terän höylällä ajelusta on ollut tuloksena vain punoittava, täynnä punaisia pisteitä oleva ja erittäin poltteleva ja tuskainen iho. samoin käy, jos ajelee liian tiheään hyvällä höylällä – kainaloihin riittää tosin joskus jopa kerta. tuska on sanoin kuvaamaton, tekipä ajelun miten huolella, minkä aineiden kanssa tahansa, after-shavea lotraillen, upouudella höylällä.. jokin taika siinä hyvässä höylässä on verrattuna kertakäyttöisiin – niin voimakas plasebovaikutus tuskin on ihoni reagoisi pelkän höylään tehon uskomisen perusteella :D lisäksi jälkikin on parempi mitä useampi terä. useamman terän höylällä saa yhdellä vedolla sileän, kahden terän höylällä joutuu monasti samasta paikasta vetäisemään useammin mikä sitten pahentaa oireet aivan uusiin sfääreihin. en kyllä tajua, miten ero voikin olla niin merkittävä, mutta totta se on, sen verran monesti olen hairahtunut noita halpoja ostamaan. viisi terää on parasta! harmi vain kun ovat niin kalliita, että tulee sitten kuljettua inha-karvaisena aika usein.. :P

 13. 13

  Riikka sanoo

  Joskus, kun säärikarvan poistoa aloittelin, niin aina oli haavoja ja välillä ihoon tuli mätiviä pattejakin. Onneksi jouduin jossain vaiheessa vaihtamaan uuteen höylämalliin, kun kaksiteräiseen ei enää löytynyt uusia vaihtopäitä. Nykyään käytössä kolmiteräinen gilleten venus. Sillä voin höylätä sääret, mutta polvien yläpuolelta karvoja en voi höylätä, koska iho ei kestä. Ei voi tajuta, miksi reiden ihon pitää olla herkempi kuin säären. Bikinirajoja ei todellakaan voi höylätä. Jostain kumman syystä kainalot kuitenkin kestää höyläämisen.

  Äitini on kertonut, ettei ajele säärikarvojaan, koska siitä tulee paiseita jalkoihin, joten ilmeisesti on sukuvika nämä paksut karvat ja höyläherkkä iho.

  Ja vaahtoa pitää olla, kun ilman silmälaseja kylpyhuoneessa yrittää tihrustella, mistä on ajamatta.

 14. 14

  candycane sanoo

  Joo, minä sheivaan suihkussa halvalla kaksiteräisellä ihan vaan veden alla. Eli nuukimpaan mahdolliseen tapaan :D Mutta mikäs siinä, tulee sileää jälkeä, en ole saanut haavoja ja yhtä terääkin käytän monia, monia kertoja… Luin joskus jostain Venus-pakkauksesta että terä pitäisi vaihtaa JOKA KERTA uuteen! Niin kai! Ei kai kukaan oikeasti tee niin, ihan järkyttävää tuhlausta.

  Toinen asia, jota olen aina ihmetellyt on juuri nuo ”kosteuttavat tyynyt” :D Siis täh, mihin niiden toiminnan pitäisi perustua?? Jotain Venus & Olay -tuotteita katson vähän että joopa joo… ^.^
  Toivottavasti en ole missannut mitään mullistavaa tuotetta tämän kyynisyyteni vuoksi :D

 15. 15

  Rsa sanoo

  Itse olen huomannut kanssa selkeä eron ”halppis sheivereiden” ja kalliimpien terien välillä! Kaksiteräisillä en saa aikaiseksi muuta kuin haavoja, ja iho ärsyyntyy selkeästi enemmän, varsinkin kainaloissa ja bikinirajan alueella. Säärissä haavereita tulee helpommin varsinkin nilkkojen ja polvien alueella.

  Erilaisten sheivausvaahtojen ja -geelien olen huomannut myös vähentävän ihon ärsytystä paremmin kuin esimerkiksi suihkugeelit.

 16. 16

  Pauliina sanoo

  Terien kappalemäärään en osaa kommentoida mitään,sillä käytän itse aina vähintään kolmen terän höyliä. Pelkään,että vähemmillä tulee herkemmin haavoja…

  Geeliasiassa taas olin pitkään samaa mieltä kanssasi,ettei ne multikosteuttavat speciaaligeelit ole muuta kuin markkinoijien rahastuskikka ja käytinkin sheivaillessa aina jotain perus suihkugeelejä. Mulla on todella herkkä iho ja koko ikäni ovat sääreni olleet aina sheivauksen jälkeen pienillä punaisilla näpyillä enkä ole siihen niinkään ratkaisua jaksanut miettiä. KUNNES! Kerran kyllästyin kesällä rumiin pilkukkaisiin jalkoihini ja piruuttani ostin testiin herkälle iholle tarkoitetun karvanajogeelin ja ei muuten tullut enää näpyn näppyä! Karvat tuntuvat ajelugeelin kanssa ajeltuna myös kasvavan pehmeämpinä eikä minun enää edes tarvitse niin usein ajella jalkoja kuin ennen pitääkseni sääreni sileinä! Eli kyllä kannatti testata geeliä:)

 17. 17

  Ansku sanoo

  No en tod rupea rouhimaan ihoani mistään kohtaa halvimmilla terillä! Heivasin ylipäätään kaikki NAISILLE tarkoitetut terät hittoloihin jo 10 vuotta sitten kun huomasin, että ne ovat täyttä skeidaa. Parranajoterät, esim Gilletten ovat paljon terävämpiä ja tarkempia. Joka pärjää Pirkka-terillä niin onnea vaan, omistat hennot/harvat karvat ja teräsihon.
  Ja juu, terä tosiaan liukuu paremmin iholla, kun käyttää karvojen ajeluun tarkoitettua tuotetta.

  Tällä kertaa ei aina niin asiantunteva Sanni ole parhaalla osaamisalueellaan ;)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Tällä kertaa ei aina niin asiantunteva Sanni ole parhaalla osaamisalueellaan ;)

   Nooh, äläs nyt ;) Kun oma kokemus on se, että aina on saanut aivan saman tuloksen käytti sitten kahden euron tai 20 euron terää, niin toki pohdintani ja ihmetykseni ovat aivan perusteltuja. :)

   Näiden kommenttien perusteella voi selkeästi vain tehdä sen johtopäätöksen, että minulla on, kuten kirjoitit, ”hennot karvat ja teräsiho”. ^_^ :) Monen kuvailemat halvoista teristä tulleet ihoärsytykset ovat minulle ihan tuntemattomia – olen ilmeisesti todella onnekas. :)

 18. 18

  puskamummo sanoo

  Mulla on hennot karvat ja sääriin sopisikin mikä tahansa pirkkaterä. Mutta kun on herkkä iho ja sheivaa alapäästä kaiken pois niin oppii arvostamaan niitä viisiteräisiä. :) Mulla on Gilletten Fusion (miesten malli siis) ja siihen terät maksavat mansikoita, mutta eipähän tarvitse katsella niin paljoa tulehtuneita karvatuppeja. Sheivaukseen käytän pesunestettä tai siihen tarkoitettua herkän ihon geeliä. Sääret voi käsitellä minkä tahansa saippuan kanssa, yleensä suihkusaippualla (tosin hajusteallergia rajoittaa aika paljon kyllä mitä voi läiskiä mihinkin).

 19. 19

  Taru sanoo

  Joo kyllä tää(kin) asia on tosi paljon tyypistä kiinni.

  Koska mun karvat on kaukana perinteisistä suomalaisista joka puolella kroppaa, ihan suosiolla ajan sääret useampiteräisellä höylällä. Nyt karvoja on sentään jo vähemmän, mutta varsinkin aiemmin niitä tummia paksuja karvoja oli vaikea saada yhdellä kertaa pois paremmallakaan terällä :D Ja saan myös noita haavoja jos en käytä vähän parempaa terää.

  Käytän myös usein gilleten geeliä mutta laiskempana päivänä pelkkä vesikin toimii. Mutta kyllä sen ihossa huomaa sen jälkeen.

 20. 20

  emmaa sanoo

  Meillä menee Pirkan halppisteriä sekä minulla että miehellä. Meillä siis terät toimivat niin minun sheivaukseen kuin miehen pään ajamiseen. Kerran kokeiltiin noita halppis ladyshave teriä ja sain niillä itselleni haavoja ja mieheltä otsasta pari biittiä ihoa niillä, eli niitä ei enää koskaan meilla . ;) Mutta ollaan myös tilattu Kiinasta noita Gileten teriä ja vaikka olisivat feikkejä ni kyllä ne työnsä teki hyvin ja hinta murto-osa Suomen hinnoista. Niii ja Pirkan partavaahto on myös yhteis käytössä, miks ostaa kahta eri kun tuolla pärjää molemmat…

 21. 21

  Anni sanoo

  Safety Razor on siis safety koska ”oikea” partaveitsihän on varsi jonka jatkumona samansuuntaisesti on se terä…. Näitä on semmoisenaan ja sitten saranalla, mutta tää safety siis on siihen ”alkuperäiseen” verrattuna very safety…

  Terv. Parturi-Anni

 22. 22

  Jonttu sanoo

  Itsekään en voi ymmärtää, miten joku voi selvitä kaksiteräisellä. Vaikka ajan kolmiteräisellä vaihtopäisellä ladyshaverillä, niin aina on sääret punaisia pilkkuja täynnä – siksi ajankin todella harvoin (haluan mieluummin säästää ihoa). Ja koskaan en edes luota tulokseen, vaikka karvani lähtevätkin ihan helposti eivätkä ole paksuja, mutta sitä vain ajattelee, että johonkin jää aina kohta, mitä ei tule huomanneeksi.

  En koskaan osta kertakäyttöhöyliä (vaikka eivät olisikaan vain yhtä käyttökertaa varten), sillä jotenkin haluaisi ajatella ympäristöäkin. Ja tulen aina hyvin vihaiseksi, kun käyttämääni Bicin höylään ei ole myytävänä irtoteriä erillisinä, vaan aina on ostettava myös uusi varsi, ja vain näin saa myös kolme uutta irtoterää! :/ Todella hullua.

  En halua ostaa ajelua varten mitään erillistä tuotetta, ja usein suoritankin toimenpiteen suihkun jälkeen. Jälkituntuma on aina hieman kipeä, kirvelevä ja ruma iho.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.