”Mikä kosteusvoide sopii meikin alle?”

Tämä aihe on yksi ikuisia kosmetiikkamyyttejä, joka minun tekee mieli ”avata” ja selvittää tässä ja nyt. :)

 

Eri kosteusvoiteiden soveltuvuus meikin alle vaikuttaisi olevan kuluttajien keskuudessa yksi eniten arveluttavia asioita. Kun me kosmetiikkamyyjät esittelemme asiakkaille jotain päivävoidetta, on seuraava kysymys tuttuakin tutumpi; ”Sopiihan se meikin alle..?” Tai sitten asiakas aloittaa jo itse palvelutilanteen kertomalla, että ”Tarvitsisin meikin alle sopivan kosteusvoiteen.”

Mistä sitten tietää, mikä voide sopii meikin alle ja mikä ei?

Tämä aihe kuuluu tavallaan samaan kategoriaan kuin aiemmin aprikoimani ”Mistä tietää mikä maskara ei rapise?”, mutta tällä kertaa olen asettunut paremmin ”tavallisen kuluttajan” kenkiin ja lähestyn asiaa toivon mukaan maallikko-ystävällisemmin. :) (Tuossa maskarajutussahan sain palautetta siitä, että tuollaiset asiat eivät suinkaan ole tavallisille kosmetiikan kuluttajille itsestäänselviä.)

Mitä meikin alle sopivalla voiteella sitten itse asiassa tarkoitetaan? Kuluttaja tarkoittaa sillä yleisimmin voidetta, joka imeytyy hyvin eikä lähde rullaamaan meikin alla, eikä myöskään aiheuta meikin ”liikkumista” iholla päivän mittaan.

Jos voide rullaa, se johtuu siitä että se ei ole kunnolla imeytynyt. Ja jos meikki ei pysy voiteen päällä vaan ”liikkuu”, sekin tarkoittaa sitä että voide ei ole kunnolla imeytynyt. Meikin alle sopiva voide on siis yksinkertaisesti ihoon hyvin imeytyvä voide. Kun voiteen koostumus ja vesi/öljysuhde sopii yhteen ihotyypin kanssa, voide imeytyy ja meikki ei luisu sen päällä.

Eli tiivistettynä: voiteen sopivuus meikin alle ei ole voiteen itsensä ominaisuus, vaan riippuu käyttäjänsä ihotyypistä. Kuten ”varisemattomien ripsareiden” kohdalla, valmistajat eivät mitenkään piruuttaan valmista erikseen meikin alle sopimattomia voiteita! ^_^ Ajatelkaa asia näin: suurin osa kosmetiikkaa käyttävistä naisista meikkaa päivittäin – tällöin heidän päivittäinen kosteusvoiteensa on automaattisesti yhtä kuin ”meikin alle sopiva voide”. Vai olisiko naisten tarkoitus käyttää meikittöminä päivinä eri voidetta kuin meikillisinä…? Ei kuulosta kovin loogiselta.

Normaali- ja sekaihoisille sopivat perinteisesti ohuet emulsiovoiteet, rasvoittuvan ihon omaavalle riittää hyvin öljytön fluidi tai geeli ja kuivaihoinen valitsee sen täyteläisemmän, paksun voiteen. Kaikki sopivat meikin alle omilla ihotyypeillään.

Näin ollen se kaikkein rasvaisinkin apteekin ”Ambilan-jankki” voi olla jollekin rutikuivahipiäiselle atoopikolle täydellisen sopiva meikinalusvoide. :)

Kommentit
 1. 1

  jonna sanoo

  Noniin eli ”mikä kosteusvoide sopii meikin alle?” kysymys siis käy ihan hyvin, koska te myyjät voitte sitten alkaa kyselemään että no millainenkas ihotyyppi sinulla olisi?? jne..

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Joo, siinä tapauksessa kysymys on ihan ymmärrettävä, jos koko tilanne alkaa sillä. :) Mutta useimmiten kysymys esitetään kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun ihotyyppi on jo kartoitettu ja voiteet valittu. Silloin kysymys aiheuttaa minussa aina vähän hämmennystä…. Mutta toki aina ystävällisesti selitän tuon imeytyvyys-jutun ja sen, ettei ole erikseen mitään ”nämä voiteet sopivat meikin alle ja nämä eivät” -kategorioita.

 2. 2

  sanoo

  Itse aina heti herättyäni hoidan ihon puhdistuksen ja rasvauksen, syön aamiaisen yms. ja meikkaan vasta sitten, joten ongelmia kosteusvoiteiden kanssa ei ole syntynyt. Olen kyllä monesti miettinyt, että miten kavereilla ei mitkään voiteet muka sovi meikin alle, kun itsellä on kaikki sopineet. Tässä sain sitten vastauksen. Tietenkin kaikilla on myös erilainen iho, mutta silti :)

 3. 3

  sanoo

  Kaksi täydellistä voidetta meikkivoiteen alle (normaali/kuiva/herkästi tukkiutuva iho): Chanelin Hydra Beauty Serum ja Eucerin 5% Karbamid -voide (apteekista). Trust me, olen kokeillut ainakin sata muuta. La Roche Posayn Toleriane Riche ei myöskään ole huono.

 4. 4

  bubbs sanoo

  Voi olla, että kohdalleni on osunut pelkästään huonoja tuotteita, mutta mulla ei ole koskaan mikään mattapintaa luvannut (ja aikaansaanutkin) voide ole sopinut meikin alle. Ihoni on paikoin aika rasvoittuvakin sekaiho, ja yleensähän nuo mattavoiteet tarjotaan juuri tällaiselle pinnalle. Varsinkin nuorempana oikeasti painiskelin tämän asian ja kiiltävän naamani kanssa, nykyään olen ratkaissut tilanteen rasvaamalla kasvoistani vain ei-rasvoittvat kohdat jollain ei-mattaavalla voiteella, pitäytymällä kauttaaltaan pelkässä seerumissa, tai useinmiten jättämällä aamurasvauksen välistä kokonaan.

 5. 5

  sanoo

  Olen joskus tätä itsekin miettinyt, mutta ollut tosiaan siinä käsityksessä että ihotyypistä riippuu. Tosin joskus tuntuu, että riippuu päivästä :D Joinain päivinä öljyinen/rasvainen apteekkijankki tai vaikka luomuvoide imeytyy vallan hyvin ja meikkipohja asettuu nätisti siihen pääle, mutta toisinaan aloe vera-geelikin pyöriskelee vain iholla ja valuu ym :D Minulla on tietääkseni pintakuiva sekaiho, joka toisinaan rasvoittuu reippaasti, ja toisinaan sitten kuivia ihoriekaleita irtoilee..

 6. 6

  Laura sanoo

  Mietin just tänään tätä aihetta, joten sopivasti tuli sinulta postaus aiheesta :) Tykkään itse käyttää mineraalimeikkiä, ja ongelmana on se että iho näyttää paikoin hyvin kuivalta meikin levittämisen jälkeen. Minulla on vähän hankala seka-iho, tuntuu että iho on pintakuiva,mutta kuitenkin rasvoittuu helposti. Kuivuuttaa ei kuitenkaan esiinny poski-alueilla, vaan t-alueella, joka voi vuodenajasta riippuen olla myös tosi rasvainen! Käytän tällä hetkellä Paulas Choicen Moisture Boost Hydrating Treatment Cream:iä (normaalille/kuivalle iholle). Voide tuntuu muuten hyvälta ja tarpeeksi kosteuttavalta, mutta meikin alla se ei toimi.
  Käytän myös joskus meikkivoidetta ja silloin ongelmana on se että meikkivoide ei tunnu ”tarttuvan” ihoon. Tästä tuli nyt aika pitkä ja hieman kommentti, mutta toivottavasti jaksoit lukea :) Haluaisin siis löytää kosteuvoiteen joka pitää ihon suht mattana, mutta ei tekisi ihosta kuivan näköisen meikin alla (tämä on ehkä tärkeintä), mutta kuten sanoit, nämä ovat hyvin yksilöllisiä asioita, joten ehkä minun täytyy vaan jatkaa täydellisen kosteusvoiteen etsintää! :)

 7. 7

  Tia sanoo

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Uskaltaudun olemaan kuitenkin pikkaisen eri mieltä tämän postauksen kanssa, sillä kyllä voiteissakin on eroja. Itselleni tulee mieleen lähinnä ”ihoa kaunistavat” voiteet, jotka jättävät hohtavan tai sellaisen tekaistun sileän pinnan iholle; ne tahtovat rullautua tai murustua meikin alla vaikka kuinka natsaisivat ihotyyppiin. En nyt tietenkään muista tarkkaan, mutta muistaakseni ainakin Guerlainilla ja Lancomella olen törmännyt tämmöisiin voiteisiin. Samaten Clarinsin Hydraquench-voide oli kuin unelma ihollani – kunnes koitin laittaa päälle meikkiä. Kas, rullausefekti. En siis itse maallikon kokemuksellani näkisi, että ihotyypille sopiva voide on automaattisesti hyvä meikin alle tai päin vastoin. Vaikka varmasti hyvin usein näin onkin.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Itselleni tulee mieleen lähinnä “ihoa kaunistavat” voiteet, jotka jättävät hohtavan tai sellaisen tekaistun sileän pinnan iholle; ne tahtovat rullautua tai murustua meikin alla vaikka kuinka natsaisivat ihotyyppiin.

   Uskon kyllä tietenkin että sinulla on ollut tällainen kokemus, mutta jälleen kerran on vain todettava että kyllä ihot sitten käyttäytyvätkin tooosi yksilöllisesti… :) Tuollaiset sileän pinnan jättävät kosteusvoiteethan ovat monen valmistajan näkökulmasta nimenomaan loistavia meikin alle, koska silottavat ihon pinnan (useimmiten silikoniyhdisteillä) niin että meikin olisi tarkoitus liukua kauniisti ja tasaisesti päälle. Samaa silikoniyhdisteisiin pohjautuva teknologiaahan käytetään meikinalusprimereissakin – ”laastataan” iho tasaiseksi silikonilla. :) Mutta toden totta, juuri ne samaiset silikonit tuppaavat rullaamaan joidenkin ihmisten iholla, joten tiedän kyllä mistä ilmiöstä puhut. Yhden pelastus on toisen katastrofi…. :/

  • 7.2

   sssanni sanoo

   ”Itselleni tulee mieleen lähinnä “ihoa kaunistavat” voiteet, jotka jättävät hohtavan tai sellaisen tekaistun sileän pinnan iholle; ne tahtovat rullautua tai murustua meikin alla vaikka kuinka natsaisivat ihotyyppiin.”

   Pakko tarttua tohon ;) Mulla on melko hankala sekaiho ja paras löytämäni kasvovoide (myös meikin alle) on Madaran heleyttävä ja sävyttävä kasvovoide. Ja siinä on jotain helmiäisen ja glitterin väliltä, joka hohtaa kasvoilla. Ei rullaudu ei, mutta tarkoititkin varmaan ei-luonnonkosmetiikkaa, jossa noita silottavia aineita runsaastikin käytellään :) Kannattaa kokeilla Madaraa jos kaipailet edelleen sävyttävää/heleyttävää voidetta meikinkin alle.

 8. 8

  sanoo

  Mulla on sellainen olo, että halvemmat voiteet rullaavat helpommin pois alta – varsinkin, jos ennen varsinaista meikkiä levittää vielä primerin. Tai sellainen olo mulle on jäänyt ”normaalimeikkiajoilta”, nyt mineraalipuuterien ja sertifioitujen luonnonkosmetiikkojen kanssa pelleillessäni en oikeastaan ole kohdannut ko. ongelmaa ollenkaan?
  Mulla on tällä hetkellä itse asiassa päivävoiteena käytössä Madarán yövoide – imeytyy ihan salamannopeasti (sopii mun aamuihin… :D) eikä lähde kiiltelemään päivän mittaan, mutta pitää silti ihon kosteana.

 9. 9

  Laura sanoo

  Lancomen Visionnairen päällä pysyi meikki_todella_ hyvin, harmi vaan et kys.ihmeaine on niin kallista etten raaski ostaa. Näytteen siis kokeilin ;). Ja väärin päin, eli alla oli aquasourse geeli&päällä tämä. Itsellä on ongelma päivän mittaan paheneva hilseily, eli aamulla näyttää ihan ok:lta kosteusvoiteen(hydra zen)&meikkivoiteen (Shiseido velvet) levityksen jälkeen. Muutaman tunnin päästä hilseilee posket. Eli kosteuvoide liian köyhää? Lumenen heleyttävä meikkivoide taas pakenee kasvoilta, eli sen koostumus liian rasvainen..

 10. 10

  Helena sanoo

  Heippa, olisko sulla suositella hyvää kasvoputsaria, jolla lähtee samalla myös kevyt vesiliukoinen silmämeikki, ja joka sopisi melko kuivalle, atooppiselle iholle? Jotain kohtuuhintaista. Olisin kiitollinen kaikista ehdotuksista. :)

 11. 11

  Minna sanoo

  Oletko muuten tutustunut baba de caracolin etanavoiteeseen, tai kuullut tuotteesta -täyttääkö se lupauksensa?

  • 11.1

   Sanni sanoo

   En ole tutustunut, mutta olen kyyllä kuullut tuotteesta ja itse asiassa hain siitä kerran näytteenkin – mutta se jäi käyttämättä. :) On niin paljon noita voiteita.

 12. 12

  :)) sanoo

  HEi :)
  Mulla olisi muutama juttutoive: A. listaus siitä mitkä ovat sun mielestä parhaat ”halppis” -ja ”luksus”versiot ripsareista, meikkivoiteista, rasvoista yms… käyttötavarasta (ellet oo joskus lähiaikoina tehnyt, heti ei nyt mulle muistu mieleen??). Ja B. koska olet nyt tehnyt noita videoita, niin mites ois smokey eye-meikki videolla. (kaavakuvasi ovat jo selvestäneet paljon, mutta hiukan epävarmana meikkaajana emmin aina sitä, miten paljon väriä pitää siveltimissa olla, mitä sivellintä käytetään mihinkin kohtaan.. jne.)

  Sulla on kiva blogi ja olen oppinut täällä paljon :))

  • 12.1

   Sanni sanoo

   A) En itse käytä luksusvoiteita, joten niitä en pysty rankkaamaan mihinkään parhaimmuusjärjestykseen. Ripsareissakaan ei mun mielestä oikein ole mitään suuria eroja halpojen ja kalliiden välillä. Ts. olen käyttänyt aivan paskoja kalliita ripsareita ja loistavia halpoja, mutta toki myös päinvastoin erinomaisia kalliita ja surkeita halpoja. Kummistakin löytyy yhtä lailla ne huonot ja hyvät yksilöt, en ole kokenut että maksaessa enemmän ripsarista saisin suuremmalla todennäköisyydellä parempaa tavaraa.

   B) Mulla ei ole mitään kunnollisia kuvausvälineitä, ja vähän pelkään että läppärin kameran kuvausjälki on liian sumeaa tallentaakseen silmämeikin yksityiskohtia… :/ Mutta voisin joskus kokeilla ja katsoa miltä näyttää.

 13. 13

  greippi sanoo

  Mulla olis tähän väliin yks kysymys: Olen innostunut silmien meikkaamisesta ja siksi kysyisinkin, mikä nestemäinen eyeliner olisi paras? Ei mitään superkalliita merkkimeikkejä vaan ihan perus marketvalikoimasta saatavia? Olisiko Lumenen hyvä aloittelijalle?

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Minusta aloittelijalle paras on tussimainen eyeliner, kokeile esimerkiksi IsaDoran, Natural Coden tai Maybellinen tusseja. Lumenen eyeliner on dipattava eli tussimaista paljon märempi ja vaikeammin kontrolloitava. Mutta jos etsit nimenomaan sellaista klassista dippieyelineria, niin Lumene on varmasti ihan ok. :)

 14. 14

  ann sanoo

  Hei, kysymykseni ei varsinaisesti kuulu aivan tämän postauksen aihepiiriin. Olen kuitenkin aiemmin huomannut että blogeissa on paljon puhuttu mm. Garnierin BB-creamista ja yleisesti taidat tietää näistä sävyttävistä päivävoiteista, niin ajattelin josko voisit auttaa :)

  Olen siis ennen käyttänyt kosteusvoidetta, primeria, meikkivoidetta, peitevoidetta, valokynää ja puuteria (+ poskipuna ja aurinkopuuteri) meikkipohjaani. Nyt hyvä mainonta (niin blogeissa kuin muuallakin mediassa) kuitenkin tepsi, ja testailin tuota Garnierin uutta BB-päivävoidetta. Tykästyin siihen kovastikin, ja nyt olenkin monesti korvannut kosteusvoiteen ja meikkivoiteen tuolla päivävoiteella, joka peittää ja tasoittaa ihoani varsin sopivasti. Varsinainen ongelmani onkin ollut ihoon varsin nopeasti puskeva häiritsevä kiilto, jota joutuu koko ajan puuteroimaan piiloon.. Mattaprimer on helpottanut asiaa jonkun verran, mutta nyt kun olen jättänyt meikkivoiteenkin pois, niin voiko tuota kyseistä tuotetta vaan surutta laittaa päivävoiteen päälle ja käytännössä vain puuterien alle (peitevoiteita ja valokynääkin käytän suht vähän), vai mitä asialle voisi tehdä?

  • 14.1

   Sanni sanoo

   BB Cream on nimenomaan tarkoitettu korvaamaan päivävoide, meikkivoide ja peiteaine, mutta jos ihosi on normaalia kuivempi niin toki voit laittaa alle vielä erikseen kosteusvoiteen. Tuo BB-voide vaan ei ole kovin mattainen, kuten tuossa kommentoitkin, ja pelkäänpä ettei asialle ole tehtävissä muuta kuin puuterointi. Tai jos iho kiiltelee erityisen runsaasti, suosittelen ensisijaisesti käyttämään rasvan imemiseen puuteri/silkkipapereita, ettei kasvoille kerrostu päivän mittaan hirveää puuterimaskia. :)

   Voihan olla, että ihosi kiiltelee tavallista enemmän siksikin, että se ei itse asiassa tarvitsisi BB:n alle mitään lisäkosteusvoidetta vaan BB riittäisi yksinäänkin, ja kun iho saa tuplakerroksen voidetta jää osa voiteesta kunnolla imeytymättä –> tuloksena kiiltelevä nassu.

   • 14.1.1

    ann sanoo

    En siis ole kertaakaan käyttänyt kosteusvoidetta ja päivävoidetta samaan aikaan, en tajunnut että kirjoituksestani voi saada sellaisen kuvan :D Päivävoide siis toimii loistavana kosteuttajana ja peittäjänä jo ihan pelkästäänkin ja korvaa siis minun käytössäni meikkivoiteen ja kosteusvoiteen täysin (mutta käytän siis yhä edelleen joinain päivinä ihan perus kosteusvoide+meikkivoide-komboa, siksi sanoin että ”nyt olenkin monesti korvannut kosteusvoiteen ja meikkivoiteen tuolla päivävoiteella”, en siksi että käyttäisin välillä sekä kosteusvoidetta ja päivävoidetta samana päivänä).

    Ongelma oli siis lähinnä toi kiilto ja se, että sopiiko primer ollenkaan tuollaisen päivävoiteen kanssa käytettäväksi, ja jos niin mihin väliin sitä pitäis laittaa :) Puuteripaperi onkin mulla kyllä unohtunut johkin meikkivaraston pohjalle, vaikka se hyvä keksintö onkin!

    • 14.1.1.1

     - sanoo

     BB-voiteen alle itse laitan primerin vain niihin ongelma kohtiin, jotka alkavat kiiltämään (mulla leuka ja otsan keskikohta). eli siis puhtaalle naamalle primeri. en siis myöskään käytä kosteusvoidetta BB-voiteen kanssa.

 15. 15

  Minna sanoo

  Minua ei oikeastaan hämmästytä yhtään, että tällaisia kysytään. Ensinnäkään ei siitä syytä, mistä olikin jo puhetta maskarapostauksessa: me tavikset emme tosiaan tiedä tai ole kiinnostuneita niin paljon kosmetiikasta, että moiset seikat olisi meille itsestäänselvyyksiä. Ja siksihän kaupassa tosiaan (kai) kosmetiikkamyyjiä on, että voivat kertoa kyseiset jutut asiakkaille, jotka eivät esim. lue kosmetiikka-aiheisia blogeja :)

  Mutta toinen syy on uskoakseni se, että kun kosmetiikkaa markkinoidaan ties millä toinen toistaan mielikuvituksellisimmilla myyntiväittämillä, niin ei ihme, jos tavalliset kuluttajat alkavat ajatella, että kosmetiikkatuotteilla todella voi olla ihan minkälaisia erikoisominaisuuksia tahansa. En olisi ollenkaan hämmästynyt, jos esimerkiksi jotakin ripsiväriä olisi joskus markkinoitu nimenomaan varisemattomana ripsivärinä tai kosteusvoidetta meikin alle sopivana. Itsekin tuossa esim. mainitsit tuon kosteusvoiteen, joka mitä ilmeisemmin juuri on tehty meikin alle sopivaksi, tai ainakin myydään sellaisena. (Eikö se sitten muuten just kuuluisi tohon kategoriaan ”meikin alle sopivat voiteet”?)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Itsekin tuossa esim. mainitsit tuon kosteusvoiteen, joka mitä ilmeisemmin juuri on tehty meikin alle sopivaksi, tai ainakin myydään sellaisena.

   Nyt en tiedä mihin kirjoittamaani tämä viittaa…? En postauksessa maininnut mitään yksittäistä voidetta, paitsi Ambilanin. Enkä kommenteissakaan ole käsittääkseni puhunut mistään meikin alle markkinoidusta voiteesta. Ainoastaan siitä, että silikonisiloiset voiteet sopivat monille juurikin siloittavuutensa & tasoittavuutensa vuoksi meikin alle, mutta ei niitä niillä termeillä mainosteta.

   • 15.1.1

    Minna sanoo

    Eikö sitten kyseessä ole juuri nimenomaan kosteusvoidetyyppi, joka sopii meikin alle? Eli sellaisia erityisesti meikin alle sopivia kosteusvoiteitakin siis on?

    Niin, luulin, että tarkoitit ”valmistajan näkökulmalla” just sitä että niitä markkinoidaan meikin alle sopivina, mutta ilmeisesti tarkoititkin jotain muuta.

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Eikö sitten kyseessä ole juuri nimenomaan kosteusvoidetyyppi, joka sopii meikin alle? Eli sellaisia erityisesti meikin alle sopivia kosteusvoiteitakin siis on?

     Hmm… En nyt vain oikein ymmärrä…. :) Itsehän esimerkiksi en käytä mitään silikonipitoisia voiteita, ja kaikki sopivat loistavasti meikin alle. Kaikki voiteet, jotka imeytyvät ihoosi jättäen ei-tahmean pinnan, sopivat meikin alle. Ei ole mitään erityistä ”tyyppiä” joka sopii paremmin kuin toinen. Silikoni voi auttaa jonkun iholla meikkiä levittymään nätimmin, mutta se ei tee voiteesta jotenkin ”erityisesti meikin alle sopivaa”. :) Puhuin silikonista ihan vain siksi, että joku oli aiemmin kertonut silottavien voiteiden rullaavan hänen meikkinsä alla. Halusin siis vain tälle kommentoijalle kertoa, että silikonia käytetään primereissakin tekemään hyvää alustaa meikille, joten eivät ne mitenkään tarkoituksenmukaisesti rullaa vaan kyse on ihon yksilöllisestä kemiasta voidepohjan kanssa. :)

     • 15.1.1.1.1

      Minna sanoo

      Jes, ymmärsin pointin, että meikin alle sopivat monet muutkin kuin silikonia sisältävät voiteet, mutta eiks nimenomaan se, että ”silikoni voi auttaa meikkiä levittäytymään nätimmin” tarkota, että silikonia sisältävä voide sopii erityisen hyvin meikin alle, ja edellisessäkin kommentissa sanoit niin? Nojoo, ehkei nyt jaksa viilata pilkkua sen enempää koska tajusin sun pääpointin joka tapauksessa, siis että meikin alle sopivat monet erilaiset voiteet, ihotyypistä riippuen :)

 16. 16

  Minna sanoo

  Heh, oikein arvasin. Innostuin googlaamaan ja tällaisia löytyi heti:

  Ensimmäinen Lumenelta: ”Meikkaustulos on täyteläinen ja entistä runsaampi – ilman paakkuja. Ei varise eikä tahraa.”
  http://www.lumene.com/fi/tuotteet/meikit/silmat/true-natural-volume-mascara

  Ja toinen Rimmeliltä:”Ripsiväri ei tahmaa eikä varise, joten voit levittää sitä niin monta kerrosta kuin haluat.”
  http://www.rimmellondon.fi/tuotteet/silmat/ripsivarit/extra-super-lash-waterproof-mascara

  Kosteusvoide ACO Facelta: ”Sopii päivä ja yökäyttöön sekä meikin alle.”
  http://www.aconordic.fi/products/4813/21371/21393/19230/aco_face_hoitovoide_herkalle_iholle.aspx

  Ja Sebamediltä: ”Voide sopii käytettäväksi myös meikin alla.”
  http://www.verkkosivuapteekki.fi/Sebamed-Kosteusvoide-75-ml

  Ja vielä Body Shopilta: ”Suosituin kosteusvoiteemme sopii erinomaisesti myös meikin alle.”
  http://www.bodyshop.fi/tuotteet-kasvot-e-vitamiini.shtml

  Ja niin edelleen.

  Ei siis tosiaan ihme jos joku kysyy varisemattoman ripsarin tai meikin alle sopivan voiteen perään. Ehkei vika ole sittenkään tietämättömän asiakkaan vaan (harhaanjohtavan?) markkinoinnin.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Ehkei vika ole sittenkään tietämättömän asiakkaan vaan (harhaanjohtavan?) markkinoinnin.

   Tämä on varmastikin aivan totta osan ihmisistä kohdalla.

 17. 17

  Kajsa sanoo

  Moikka! Nyt kun kevät lähestyy, kysyisin tiedötkö jotain hyvää suojakertoimista (n. spf 15) päivävoidetta kiiltelevälle normaali/sekaiholle? Voiteessa ei saisi olla ihoa tukkivia ainesosia ja sen pitäisi olla suht. edullinen. Voi olla myös luonnonkosmetiikkkaa :)
  Kiitos!
  p.s. Blogisi on huippu ja olen saanut paljon apua meikkaamiseen ja ihonhoitoon!

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Luonnonkosmetiikassa (ainakaan niissä merkeissä mitä itse tunnen) ei ikävä kyllä ole suojakertoimellisia päivävoiteita, joten luonnonkosmetiikan puolelta en osaa sellaista suositella. Myöskään edulliselta puolelta en tunne sekaiholle tarkoitettuja suojakertoimellisia päivävoiteita, sen tyyliset voiteet ovat yleensä näitä ”kaikille ihotyypeille” merkattuja. Sen sijaan Estee Lauderin DayWear-linjassa on voide ja ohuempi lotion sekaiholle, suojakertoimella 15.

   • 17.1.1

    Riikka sanoo

    Heip,

    ainakin Sokoksella myytävällä Green People luonnonkosmetiikamerkillä kyllä löytyy suojakertoimellinen päivävoide. Hintaa taisi olla n. 20€. Mutta kannattaa googlettaa ”luonnonkosmetiikka päivävoide suojakerroin”, sillä löysin ainakin jonkin aikaa sitten muistaakseni alle 10€ maksavan vaihtoehdon, jota en sitten tilannut koska tilasin Sokoksen verkkokaupasta muita tuotteita ja siinä yhteydessä alussa mainitsemani voiteen.

 18. 18

  rutikuiva sanoo

  Heh, itse saan aina kummia katseita, kun levitän meikin(kin) alle just niitä apteekin jankkeja, joita kaverini voisivat sipaista korkeintaan kantapäihin :D

  Tässä samalla voisinkin kysäistä, että osaisitko suositella jotain vedenkestävän silmämeikinpoistoainetta? Oon käyttänyt aina semmosia ”kaksikerros-öljyjä” ja niillä saanut ihan hyvin ripsarit pois, ei ole kirvellyt tai vastaavaa. Talvisin kuitenkin mun silmänympärysiho on niin kuiva, että se on täynnä semmosia kuivia länttejä. Rasvailen sitä huoletta perusvoiteilla ja jopa jollain bebanthenilla, kärsien sitten mahollisesta turvotuksesta. Musta kuitenkin jotenkin tuntuu, että se silmämeikinpuhdistusaine pahentaa sitä kuivuutta (olin viikon meikkaamatta ja läntit hävis), vaikkei itse käyttäessä kirvele tai aiheuta muita oireita. Millähän noi sais sitten hellemmin pois? Oon kuullut, että jotkut käyttää ihan jotain tavallisia öljyjä, mutta mitähän sitä uskaltaa silmiin lähteä laittamaan? Oliiviöljyäkö ihan vai jotain kookosöljyä? Tai jos osaisit suositella ihan jotain kaupan tököttiä niin mielellään kokeilisin. Vai pitääkö vaan suosiolla vaihtaa vesiliukoiseen meikkiin talveksi :D ?

  Kiitos tuhannesti, jos keksit ehdottaa jotain :)

  • 18.1

   milipili sanoo

   Lumenen Natural Codella on Erase It silmämeikinpuhdistusvoide. Luulisin voiteen olevan hellävaraisempi, ainakin meikit lähtee helposti.

   En voi sitä Estee Lauderia käyttää Guinotin kanssa, ei meinaa meikkivoide millään levittyä nätisti.

   • 18.1.1

    Sanni sanoo

    No jopas…! Millaisen pinnan se Supreme sitten jättää? Mä en ole kokeillut sitä vielä ollenkaan vaikka otin töistä näytteen, aina tuppaavat unohtumaan kylppärin kaappiin….

    • 18.1.1.1

     milipili sanoo

     Sellasen muovisen, silikonipinnan. Ei se naamaan jä pyörimään, mutta ei ilmeisesti kosteuta tarpeeksi. Lisäksi ilmestyi näppylää ihan kunnolla =(

     • 18.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      No voihan paska. :( Olipa sitten huono syntymäpäivälahja. Kellehän sä voisit sen laittaa eteenpäin..? Marulle…? Teidän äidilläkin taitaa jo olla voiteita kaapit täynnä. Mites muuten se Bare Mineralsin voide? Oliko se ok? Menikö jo loppuun? :)

      • 18.1.1.1.1.1

       milipili sanoo

       No eihän niistä voi tietää. Taidan mammalle antaa mikäli siskoa ei kiinnosta.

       Barea on vielä, tykkään tosi paljon!

  • 18.2

   sanoo

   Mulla on myös silmien ympäriltä atooppisuuteen taipuvainen iho, ja käsittääkseni juuri siitä nuo kuivat ihottumaläntit johtuvat. Tietenkin meikinpoisto sitten ärsyttää ihoa vielä lisää. Mulla on toisessa silmässä vähän siinä silmäkulman reunassa samanlaista, ja saan sen pois intensiivisellä oliiviöljyhoidolla. Eli iltaisin ihonpuhdistuksen jälkeen laitan reilusti oliiviöljyä ihottumaiseen kohtaan ja toistan tämän muutamana iltana peräkkäin. Sillä se katoaa ainakin hetkeksi, joskin olen huomannut että myös erittäin kuiva huoneilma ja pakkaset pahentavat ihottumaa.

   Meikit puhdistan Madaran puhdistusvaahdolla, mutta se ei valitettavasti toimi vedenkestävälle meikille :/

  • 18.3

   Sanni sanoo

   Tuo milin ehdottama Natural Coden Erase It tuli mullekin mieleen. Tosin sen kuvauksessa puhutaan vain voimakkaasta ja pitkäkestoisesta meikistä, ei vedenkestävästä… Voisit kysyä joltain Lumenen konsulentilta poistaako tuo vedenkestävänkin.

   Estee Lauderilla on myös todella kestävän meikin poistoon tarkoitettu emulsio, Take The Day Off, ja sillä pitäisi lähteä silmämeikkikin. Manteliöljyä voisit myös kokeilla, sitä ihan suositellaan silmämeikin poistoon. Mä poistan sillä itsepintaisia vedenkestäviä rajauksia, tosin joskus käytän oliiviöljyäkin. Manteliöljy vain on ohuempaa ja ehkä sillä lailla parempaa sy-iholle.

 19. 19

  liina sanoo

  Ekaksikin kiitos kivasta blogista!

  Ihan tähän postaukseen liittymättä, voisitko Sanni kommentoida Aussien Luscious Long hoitoaineen uutta koostumusta (verrattuna vanhaan) inci-mielessä. Löysin tämän hoitoaineen blogisi kautta (iso kiitos!) ja tyytyväisenä olen sitä käytellyt parin pullon verran. Nyt kun tuli aika ostaa uusi puteli huomasin pullon kyljessä tekstin uusi koostumus, sisältää aloeveraa (tai jotain vastaavaa) ja hälytyskellot alkoivat soida päässäni välittömästi. Sisällysluettelon perusteella jotain muutosta on tapahtunut kun lista on paljon pidempi kuin vanhemmassa pullossa (enkä osaa enää varmaksi sanoa onko aine silikonitonta, pitänee alkaa taas tavata inciä suurennuslasin kanssa).

  Ottaa todellakin päähän nämä hyvien tuotteiden uudistamiset, tuntuu että aina kun löydän hyvän tuotteen jota arka päänahkani sietää, vinksahtaa valmistajan päässä jotakin ja tuote laitetaan uusiksi.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Pitääkin töissä tsekata tuo uudistunut LL, palaan sitten asiaan. Olen tänään vapaalla eli palaan asiaan loppuviikosta. :)

 20. 20

  liina sanoo

  Kiitti! Pitääkin lähteä tsekkaamaan vielä pari Aussieta myyvää kauppaa jos niistä löytyisi vanhaa versiota (Sokos, Stokka ja muutama Anttila on jo valitettavasti tuottanut vesiperän).

 21. 21

  hilma sanoo

  Moikka, mitä sävyä käytät baremineralsin meikkipohjasta talvella? :) Haluaisin vaihtaa Lily Lolosta peittävämpään baremineralsiin, mutta sävystä en ole niinkään varma! Olen käyttänyt Lily Lolon Blondieta, mikähän sävy vastaisi sitä?

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Fairly Light käy mulle BM:lta talvella. Ei vastaa täysin Lolon Blondieta, on ehkä hitusen lämpimämpi mutta on tarpeeksi lähellä. :)

 22. 23

  Teija sanoo

  En selannut ihan jokaista kommenttia, mutta tiesittekö, että kosteusvoidetta voi myös sekoittaa meikkivoiteeseen :) Kannattaa testata, vaikka en lupaa kaikkien voiteiden ja meikkivoiteiden toimivan yhdessä.
  Eli pistää kädelle hiukan meikkivoidetta sekä hiukan kosteusvoidetta. Sitten siveltimellä sekoittaa ja tämän jälkeen viskaa naamalle.
  Minulla ei ole esimerkkituotteita heittää, mutta useat perusvoiteet toimivat. Ja tämä säästää toisinaan aikaa.
  (Minulla on hyvin kuiva ja herkkä iho. Käytän meikkivoidetta kylläkin satunnaisesti juuri ihon kuivuuden vuoksi. Minulla on useampi meikkivoide eri vuoden aikoihin ja ihon kunnon mukaan.)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   En selannut ihan jokaista kommenttia, mutta tiesittekö, että kosteusvoidetta voi myös sekoittaa meikkivoiteeseen :)

   Totta kai :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.