Mikä käsivoiteessa ärsyttää – ja muita Tukholman terveisiä

Lähdin Maarianhaminasta perjantaina keväisen lämpimässä säässä. Ei lumen ripaustakaan missään. Minulla oli jo kevätkengätkin jalassa.

Tukholmassakaan ei näkynyt lunta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta lauantaiaamuna heräsin Virvelässä tähän näkyyn. Pienois-takatalvi.

Noo, ehkä emme teekään ihan niin pitkää kävelyä kuin olin ajatellut… Nimimerkillä ”Saappaani ja toppatakkini ovat nyt kaukana…”

Lauantai210315_

Virvelässä asuu ilmeisen rakastuneita ihmisiä.

Siellä oli hyvä tunne. :) Onnelliset ihmiset tekevät muutkin ympärillään onnellisiksi.

Lauantai210315_skylight

Miltä tuntuisi herätä tällaiseen näkymään kun avaa aamulla silmänsä..?

En valittaisi jos meidänkin parvelta kotona avautuisi kattoikkuna. Koko asunnossa oli aivan ihana, ihana valo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on oma, vakiintunut vuorokausirytmini. Herään aina seitsemään mennessä. Ihastelin aamun kirkkautta kahvikupin lämmittäessä käsiä ja kuuntelin parvelta kantautuvaa tuhinaa. Rakastan aamuhetkiä. Silloin kuuluu olla hiljaista. On ihanaa vain olla ja antaa uuden päivän avautua pikkuhiljaa eteen.

Isännän ja emännän herättyä tilan täytti pian tuttu non-stop-kälätys. En tiedä kuinka monta tuntia minun ja Virven pitäisi puhua että aiheet loppuisivat kesken! ^_^ Kyllä siinä isännällä varmaan korvat soi… Ette muuten arvaa, tai okei, arvaatte kyllä, kuinka kateellinen olen Virven walk-in-kosmetiikkahuoneesta… Toisilla on vaatehuoneet, toisilla kosmetiikkahuoneet. (Hei, miksi en ottanut siitä kuvaa?) Allekirjoittaneella ei kumpaakaan.

Lauantai210315_kiharrus

Aamupäivän ohjelmassa oli mm. hiusten kiharrusta. Virve kiharsi hiukseni samanlaisella automaattikihartimella jollainen minulla oli joulukalenterissa, muistatteko sen? Taisi muuten olle koko kalenterin suosituin luukku.

Suoristusrautakiharaa ei minun hiuslaatuuni oikein saa, se jää ihan veltoksi ja laimeaksi. Mutta tällä tuli tosi napakka kihara, joka pienellä pöyhimisellä kesyyntyi oikein luonnolliseksi aallokoksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oliko se nyt oikeasti noin hauskaa?  :)

Lauantai210315_2

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokeilin innolla Virven kylppäristä löytyneitä Garnierin uusia Honey Treasures -tuotteita. Garnierin shampoot ja hoitoaineet eivät ole koskaan kuuluneet lemppareihini, mutta hunajaisilla kuvilla ja tuoksuilla saa minutkin houkuteltua tarttumaan pulloihin. :)

Tulos: en tykännyt. Shampoo oli kyllä miellyttävästi vaahtoava ja hoitavan tuntuinen, ja hoitoainekin, vaikkakin koostumukseltaan hyvin tyypillisen markettihoitiksen tuntuinen, vaikutti suihkun aikana silottavan hiukset oikein kiitettävästi. Mutta vasta kuiva hius paljastaa totuuden. Kuivuttuaan hiukset olivat karheat ja megasähköiset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsin taas pitkästä aikaa kokeilemaan aasialaista BB-voidettakin, kun Virve nakkasi minulle pinon itselleen liian tummia Misshan Perfect Cover -näytteitä. Olen aiemmin kokeillut kaveriltani sävyä 21, joka on minulle liian vaalea, mutta ihastuin koostumukseen.

MisshaBB23_ennen_jalkeen

Tänä aamuna kokeilin sävyä 23. Sävy on minulle tummuuasteeltaan parempi, mutta hui miten elottoman maskimaiselta naamani näyttää tuossa jälkeen -kuvassa. Tai sitten pitäisi vain muistaa mantra, hymyile-aina-kuvissa-hymyile-aina-kuvissa. ;)

Olisikohan kahdella myöhään menneellä illallakin jotain tekemistä ”freesin” ilmeen kanssa… :D Minä muuten herään seitsemältä silloinkin, kun olen mennyt nukkumaan vaikka kahdelta. Tai neljältä.

Kello on nyt 22.15. Missha-pohja näyttää edelleen moitteettomalta. Nenä vähän kiiltää mutta muu osa kasvoista on niin siisti että voisi olla juuri äsken meikattu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko teidänkin jääkaapissanne hellyyttä? <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantaina oli tosiaan niin kylmä että minä olin keväisine vaatetuksineni syväjäässä ennenkuin oltiin päästy Medborgarplatsenilta Slusseniin, ja meidän oli paettava pikimiten sisätiloihin elpymään. Tai ainakin mun tila oli kriittinen. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuuma bouillabaisse sai tunnon pikkuhiljaa palaamaan sormiin ja varpaisiin.

Mistä kaksi kauneusbloggaajaa muuten keskustelevat? Puhuvatko he pelkästään purkeista, inci-listoista ja markkinointiväittämistä?

Kyllä, he puhuvat muustakin. (Ehkä 20% ajasta ^_^) Mutta juuri tällä päivällisellä puhuttiin mm. käsivoiteiden korkkimekanismista. Aiheesta avauduin minä, jota käsivoiteiden ja hoitoaineiden aukipyöritettävät korkit ärsyttävät niin, että olen suunnitellut aiheesta omaa postaustakin. Kuka pakkaussuunnittelijanero laittaa käsivoiteeseen irtonaisen korkin?? Siinähän kuuluu tietysti olla auki-klikattava, kiinteä korkki. ”Koska miten sun on tarkoitus laittaa se korkki siististi kiinni kun olet just truutannut kämmenelle voidetta? Sillä rasvakädelläkö?” minä vaahtosin.

Pakkausteknologiaa opintojensa kautta paremmin tunteva Virve esitti minulle rauhallisesti useammankin perustellun syyn valita aukiruuvattava korkki klikkikorkin sijaan, alkaen kuljetuksen sisältämistä haasteista. Lisäksi hän totesi hymyillen, ettei voiteen korkkia ylipäänsä tarvitse laskea käsistään rasvaustoimenpiteen vuoksi, ja sen saa kiinni mitä näppärimmin ilman että asiaan tarvitsee liittyä rasvattujen näppien tahmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kas näin: voide avataan.

Lauantai210315_4

Korkki jää näppiotteeseeen. Toinen käsi puristaa voidetta korkkia pitävän käden kämmenelle, ja pyöräyttää sen jälkeen tuubin takaisin korkkiin.

Yksinkertaista.

Ja minä kun  olen aina laittanut korkin pois käsistäni avaamisen jälkeen. Ja manannut sitä pientä extravaivaa jonka korkin takaisin kurottaminen ja kiinni-pyörittäminen tuo rasvaklöntin valuessa kämmenellä. Kun olisi se helpompikin vaihtoehto… voiteen pursotus ja naps.

Palasin Tukholmasta viisaampana ja vähemmän ärtyneenä :)

Illalla menimme katsomaan esitystä, jonka tyyppiseen emme kenties normaalioloissa päätyisi. Olimme saanet ilmaisliput Tommy Körbergin konserttiin China Teatern’iin.

Lauantai210315_keikalla

Virven Instagram-kuva ei paljasta…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…sitä mitä mun kuva paljastaa… Yleisön keski-ikä 60 vuotta. :)

Harmaat tukat vain keinuivat iloisena aaltona Tommyn kannustaessa yleisöä mukaan.

Näinkin voi viettää lauantai-illan Tukholmassa :D

Kiitos Virve, toivottavasti ei mene taas puoltatoista vuotta että päästään ottamaan uusiksi. :)

P.S. Virven lukijan kommentti Instagramissa kirvoitti naurut – ”OMG, Sanni Instassa!”

Kommentit
 1. 1

  Arlene sanoo

  Heei, sitä oppii uutta, nyt mäki osaan käyttää käsirasvatuubin kierrettävää korkkia :D
  Toi Virven kattoikkuna <3 Mitäköhän talkkari tykkäis jos rakennuttaisin meiän kämppään tuollaisen? :D
  Ja mulle tuli sama ajatus mieleen, kun näin sun ja Virven kuvan Instassa :D

 2. 2

  Sonja R sanoo

  I hear you, sis! Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin kierrekorkki käsirasvapurkissa! Pahimpana The Body Shopin tuubit, joissa korkki ei millään meinaa mennä takaisin jengoilleen, äsh.

 3. 3

  LillyLollo sanoo

  Kokeilin Misshan Signature BB:tä 23-sävyssä ja se oli aivan harmaa. En osaa kuvitella, että sopisi kenellekään.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Minustakin kokeilemani Misshat (21 ja 23) ovat selvästi harmahtavia. En tiedä liittyisikö jotenkin aasialaiseen ihonsävyyn..? Halutaanko siellä kenties neutralisoida ihon kellertävyyttä harmaaseen taittavalla meikkipohjalla..? Ihan vain arvaus.

   • 3.1.1

    Mirja sanoo

    Minä käytän Misshan sävyä 13, se on aivan loistava, tarpeeksi vaalea (kerrankin) eikä muutakaan valituksen aihetta löydy. Tummemmista sävyistä en siis osaa sanoa mitään. 13 on täydellinen norsunluun vaalea sävy.

 4. 5

  Neea sanoo

  Hymy kyllä tekee ihmeitä! :) Sulla on nätti hymy! Sopisi varmaan muihinkin kuviin, mutta ehkä se hymy ei sitten olekaan ihan niin samanlainen ja helppo juttu, jos yrittää hymyillä itsekseen kameralle, kuin taas ystävän kanssa hauskaa pitäessä. Kauniita nuo teidän yhteiskuvat.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   ehkä se hymy ei sitten olekaan ihan niin samanlainen ja helppo juttu, jos yrittää hymyillä itsekseen kameralle, kuin taas ystävän kanssa hauskaa pitäessä.

   Niinpä. :) Jonkun pitäisi ihanteellisesti olla aina kameran takana hassuttelemassa kun olen ottamassa meikkikuvia ^_^

 5. 6

  Jonttu sanoo

  Olipa ihana sepostus teidän viikonlopustanne. Kirjoitat niin elävästi, että tuntuu kuin olisi itsekin ollut jossakin käymässä ja samalla tulee mieleen myös omien kavereiden luokse suuntautuneet viikonloppureissut.

 6. 7

  Etusormi sanoo

  Mulla on käytössä versio nro 2 tosta Virven mallista. Mä turautan käsivoiteen aina sen korkkikäden kämmenselälle. :) Ja sit korkki kiinni. Mut mun käsirasvat onki sellasta jankkia, et ei lähde valumaan ihan helposti. :D

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Mä turautan käsivoiteen aina sen korkkikäden kämmenselälle. :)

   Keep those tips coming :D

   Eilen illalla suoritin käsienrasvauksen ensimmäistä kertaa Virven tyyliin. Ei herranjestas että nauratti – miten en todellakaan ollut aiemmin tullut ajatelleeksi ”korkki näppeihin” -tyyliä? Miten ihminen onkaan rutiiniensa orja. :)

   • 7.1.1

    Elli A sanoo

    Täällä kanssa yksi, joka laittaa voiteen kämmenselälle ja sitten sulkee korkin. Monesti myös levitän voiteen vain kämmenselälle (toisen kämmenselän avulla). Näin ei sormet tahmaannu ja käsien kuivin osa ( = kämmenselkä ) kosteutuu. Ta-daa :)

 7. 8

  Tarja sanoo

  Hei minä en olekaan ihan tollukka, kun olen tuon Virven kikan hoksannut ihan itse!! :D

  Ei ole meikäläisten jääkaapissa kyllä noin paljoa hellyyttä, jos lie ollenkaan… Ihania ihmisiä! :)
  Kiva postaus, tuli hyvä mieli! Olette mahtavia tyyppejä molemmat!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Hei minä en olekaan ihan tollukka, kun olen tuon Virven kikan hoksannut ihan itse!! :D

   :) :) Mä luulen että monikin on asiassa fiksumpi kuin meikäläinen :D

   Kiva postaus, tuli hyvä mieli! Olette mahtavia tyyppejä molemmat!

   Kiitos Tarja! <3

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Eikö ne ole vielä Suomessa? PlusMimmin blogissa ainakin olen nähnyt niistä juttua.

 8. 10

  sanoo

  Hei Sanni,
  nyt vihdoin uskallan ilmineerautua. Olen blogisi lukija vuodesta 2009 lähtien, ensimmäinen ”juttusi” johon törmäsin, oli Kultaa ja turkoosia. Tähän asti olen lukenut blogiasi anonyyminä, ja voi olla että ikinä en ole mitään kommentoinutkaan aiemmin.

  Parhaita postauksia ovat olleet reissuihin liittyvät jutut, parisuhdeasiat siltä osin kuin niitä olet esille tuonut, ruokavinkit ja -ohjeet sekä hiuksiin liittyvät tuotetestaukset (vaaleat pitkät hiukset itselläkin). En siis ole kauneus- ja meikkiblogien suurkuluttaja, vaan kiinnostus kohdistuu muihin osa-alueisiin blogissasi.

  Mukavaa kevättä, kiitos mahtavasta blogistasi! =)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Hei ”Vapaata pudotusta”! :) Ihanaa että jätit kommentin, alusta asti mukana kulkeneiden lukijoiden tervehdykset lämmittää mieltä aina aivan erityisesti! <3

   Valoisaa kevättä sinulle! :)

  • 10.2

   siru sanoo

   No jospa minäkin sitten :) Noin vuoden olen blogiasi lukenut ja ihan siihen koukuttunut vaikka ihan eri elämäntilateessa olen kuin sinä. Olen jo mummuihminen :D Sulla on niin kiva tapa kirjoittaa. Ja olet saanut minut kiinnostumaan kosmetiikasta ja terveellisemmästä ruuasta. Ihan kiittää pitää!

   • 10.2.1

    Sanni sanoo

    Hauska tutustua, siru! :) Mukavaa että olet löytänyt blogistani luettavaa, olen tosi iloinen kun lukijoita löytyy kaikista ikäryhmistä :)

    Raikasta kevättä myös sinulle!

 9. 11

  Alena sanoo

  Hei! Luen ajoittain blogiasi kun tutustun uuteen kosmetiikkaa tuotteeseen, harvemmin kommentoin. Nyt kuitenkin halusin näyttää mitä bongasin youtubessa kun Dr. Hauschkaa tutkiskelin.

  https://www.youtube.com/watch?v=W_rJRsu_z5c Jos ei minun silmät huijaa sinun kuvaasi käytettiin 0.40 kohdalla.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   No niinpäs näkyy. Tekijä vain napannut kuvia Googlen kuvahausta… Voin vain kuvitella miten monissa yhteyksissä eri bloggaajien kuvia käytetään ympäri maailmaa heidän sitä tietämättä, kiitos Googlen kuvahaun. :/ Tämäkään käyttäjä tuskin on edes vaivautunut tsekkaamaan, mistä kuva alunperin edes on.

 10. 12

  milipili sanoo

  Ostin eilen Sokokselta noita Garnierin uutuuksia , niil on silariton tehohoitiskin! Pesin noilla hunajaisilla ja tykkään! Tukasta tuli tosi jämäkkä , eikä yhtään sähköinen niinku yleensä.Mikä parasta, ei haise garnierlta!

 11. 13

  Salli sanoo

  Minä voitin joulukalenteristasi tuon kihartimen. En olisi uskonutkaan miten kätevä ja helppokäyttöinen se on! Ihan itse saa kiharat tehtyä pitkiinkin hiuksiin. Laite on ollut hyvässä käytössä kaikilla perheemme tytöillä, kiitokset vielä! Kauniit kiharat sinullakin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.