Miittitunnelmia

Järjestin keskiviikkona Tampereella kauneus- & giveaway-teemaisen lukijatapaamisen ja ilta vaikutti kaiken kaikkiaan oikein onnistuneelta.

Kukaan ei ainakaan tullut valittamaan ^_^

Giveaway_IMG_6361

Tästä lähdettiin.

Tavaraa pöydälle nostellessa ajattelin, että nämä ei kaikki voi millään mennä, ja jääpähän sitten hotellin henkilökunnalle kotiinviemisiä. :)

Giveaway_IMG_6369

Go!

Ja vain kymmentä minuuttia myöhemmin…

Giveaway_IMG_6378

Ahh. ^_^

Ilman ihania esiintyjiämme ilta olisi tosiaan ollut aika ankea :D 10 minuutin tuotekahminta ja sitten kotiin :)

Jäljelle jäi tämä joukko:

 

Giveaway_jaljellejaaneet_IMG_5843

Näistä L’Orealin Top Coat -kynsilakka löytyi pöydän alta.

En nyt sitten kuitenkaan jättänyt näitä hotellin henkilökunnalle, ehkä liitän ne osaksi seuraavaa arvontaa.

Aiemmin esitettiin toive siitä, että olisin pikahaastatellut muutamia miittiläisiä heidän valitsemistaan kosmetiikkatuotteista (tyylillä ”Miksi juuri tämä kiinnosti”), mutta sellaiseen ei jäänyt aikaa eikä se oikein tuntunut tilanteessa luontevaltakaan. Arvelen, että aika moni tuote päätyi uudelle omistajalleen nopeus-periaatteella, en tiedä ehtivätkö osallistujat 10-minuuttisen aikana paljon miettimään, mitä tuotteita valitsivat.

Jos joku miittiin osallistunut haluaa kommenteissa jakaa ”saaliinsa” ja kertoa, millä perustein valitsi juuri ne tuotteet, niin se voisi olla ihan mielenkiintoista :) Mutta mitään tällaisia velvotteita en halua kenellekään langettaa koska pääasia oli mukava ilta ja ilahduttaminen puolin ja toisin :)

GiveawayMiitti_IMG_5797

Giveaway-osuuden jälkeen rauhoituttiin kuuntelemaan illan esiintyjiä.

GiveawayMiitti_IMG_5785

Saara Suominen ja Mari Helenius koulutuskeskus Lumovasta kertoivat koulun tarjoamista opintolinjoista (kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja, maskeeraaja ja jalkahoitaja), hoitolapalveluista, yrityksen verkkokaupasta ja yleisesti kauneudenhoidosta.

Saara Suominen painotti ihonhoitovinkeissään samaa ihonhoidon peruspilaria josta myös Katja Kokko puhui edellisenä keskiviikkona Laveran seminaarissa Helsingissä – alan nyt pikkuhiljaa vakuuttua siitä että kasvovesi on paljon tärkeämpi osa ihonhoitoa kuin olen kuvitellut. Sekä Kokko että Suominen käyttivät ilmaisua; ”kasvovedellä saa ihan läträtä”. :) Ja se tulee nähdä ennen kaikkea ihon kosteutustoimenpiteenä, ei puhdistuksen viimeistelynä.

Hmm. Vanha koirakin oppii kenties muuttamaan parkkiintuneita käsityksiään. :)

Giveaway_IMG_6408

Lumovalaiset esittelivät myös elektronisen kasvojenhoitolaite Daviian, jota he maahantuovat. Lumova toimii siis myös kauneudenhoitotuotteiden maahantuojana.

Daviia on edullisempi vaihtoehto ruotsalaiselle brändituote Foreo Lunalle. Minullakin on Daviia odottamassa testausta. Voin raportoida myöhemmin miten koen Daviian verrattuna Foreoon. Hinta on puolet edullisempi.

GiveawayMiitti_IMG_5789

Marin jutut nostivat hymyn huulille :)

GiveawayMiitti_IMG_5809

Illan toinen pirteä esiintyjäduomme oli tupla-Tiiat eli Tiia Tyynysniemi ja Tiia Ennala Mirazilta. Miraz ei ehkä sano monelle mitään, mutta Mirazin maahantuoma luomusertifioitu kukkaismeikkisarja Zuii Organic sanoo, ja osalle varmasti myös JOIK.

JOIK on Mirazin uusin sarja jota he ovat alkaneet myydä niinkin hiljattain kuin tänä vuonna.

GiveawayMiitti_IMG_5781

Zuiin vahvuuksia ovat laadukkaat koostumukset ja ihana värimaailma ja häkellyttävän laaja ammattilaistason sävyvalikoima meikkivoiteissa. Näin laajaa sävyvalikoimaa ei ole monella ”normikosmertiikka”sarjallakaan, sävyjä on kokonaista 24..! Kirjoittelin Zuiin meikkivoiteesta ja ihanasta kosteuttavasta primerista aikoinaan täällä. Sarjan Mango-poskipuna kuuluu all-time suosikkiposkipuniini.

Talkki ja tärkkelyspohjaiset ainesosat on korvattu Zuiin puuterimaisissa tuotteissa jauhetuilla kukan terälehdillä, siitä nimitys kukkaismeikit. Tämä tekee tuotteista paljon vähemmän kuivattavia normikosmetiikkaan verrattuna. (Samalla ne eivät tietenkään ole välttämättä paras vaihtoehto hillitsemään rasvoittuvan ihon kiiltoa.)

Giveaway_IMG_6421

Virolainen Joik oli monelle miittiläiselle uusi tuttavuus.

Giveaway_IMG_5769

GiveawayMiitti_IMG_5821

Sarjan tuotteet näyttivät saavan aikaan samanlaista ihastusta kuin viime vuonna Tallinnan lukijamatkalla.

Tässä on kyllä kaikin puolin hyvin viehättävä, tyylikäs ja vetoava brändi niin visuaalisen ilmeensä kuin tuotevalikoimansa puolesta. Joikin greippi-mandariinivartaloemulsio ja piparmintun tuoksuinen, kaksifaasinen tyrniöljy-aloe-kasvovesi kuuluvat omiin suosikkeihini, niistä kirjoittelin täällä.

Giveaway_IMG_5827_2

Miitin nuorin osallistuja sai ajan kulumaan mm. kynsiä lakkaamalla :) <3

.

Kiitokset vielä niin lukijoille kuin esiintyjille mukavasta illasta, otetaan joku kerta uusiksi :)

Illan aikana olikin jo puhetta mahdollisesta Karkkipäivän ”luokkaretkestä” Kangasalle Mirazin showroomille hypistelemään Zuii- ja Joik -ihanuuksia (ja muita Mirazin kosmetiikkasarjoja). Tälle retkelle mahdollistuisi varmaankin yhteinen minibussikuljetus. Olisiko muiden tamperelaisten / pirkanmaalaisten joukossa kiinnostuneita tällaisesta tutustumisretkestä?

Giveaway_

Kauneusbloggaajan arki: neljä kassillista tuotteita ulos, viisi pakettia tuotteita sisään…

Voihan purkit ^_^

Kommentit
 1. 1

  Sonja sanoo

  Innokas tutustuja ilmoittautuu! Jos vaan aikataulut natsaa, tää kolmivuorotyö luo vähän haasteita.

 2. 2

  Mintsi sanoo

  Siis mitä, jäljelle jäi oranssi kynsilakka JA oranssi huulipuna. Mä olisin ollut niin kiinni molemmissa heti kättelyssä :D

  • 2.1

   Sanni sanoo

   ^_^ :D Hahah… Mä puolestani ihmettelin liilan huulikiillon ylijäämistä… Itsekään en kyllä tykkää glitter-laadun huulikiilloista mutta oletan monen muun tykkäävän :)

 3. 3

  sanoo

  Hitsi tästä JOIKista oisin tahtonut kuulla! Zuii on jo erittäin tuttu ja ne onkin meikäläisen lempparimeikkejä (etenkin huulipunat on puhdasta rakkautta), mutta joku toinen kerta sitten! Pitää tutustua siihen itse kyllä vielä lähemmin ;) Miitti oli varmasti oikein onnistunut, mukava että järjestelet tälläisiä!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 4. 4

  Chatte sanoo

  Vitsi, miitti oli huippukiva! Kiitos, että sain olla osallisena. Tykkäsin kyllä kuulla Lumoavasta, Zuiista ja Joikista. Näistä vain Joik oli minulle ennestään oikein tuttu. Ja mitä tuotteiden valitsemiseen tulee, nappailin itse mukaan lähinnä tutulta näyttäviä purkkeja, jotain mistä olin lukenut aikaisemmin tai nähnyt kaupassa. :D

 5. 5

  Jonttu sanoo

  Minäkin olen jostakin lukenut tuon Katja Kokon vinkin läträtä kasvovedellä. Sen jälkeen olenkin käyttänyt sitä tosi reilulla kädellä. Tämäkin vanha koira oppi siis uutta. :)

  Sellainen kiinnostaa, että kuinka suuresta osasta sellaisista tuotteista pääsit eroon, joista haluat päästä. Siis että oliko tuo meetin tuotemäärä esim. kotonasi poistamista odottavista tuotteista noin 75 %?

  Onko tuo sinun rinkka muuten violetti?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Sellainen kiinnostaa, että kuinka suuresta osasta sellaisista tuotteista pääsit eroon, joista haluat päästä. Siis että oliko tuo meetin tuotemäärä esim. kotonasi poistamista odottavista tuotteista noin 75 %?

   Tähän on vaikea vastata. Lähtökohtaisesti pyrin tietenkin ”pääsemään eroon” suurimmasta osasta blogikosmetiikkaa, koska sen ainoa funktio on tarjota työmateriaalia, enkä pystyisi mitenkään käyttämään niitä itse vaikka kuinka haluaisin. Yhden ihmisen iho ja tuotteiden säilyvyysaika eivät riitä siihen ^_^ Kaikesta blogin kautta saamastani kosmetiikasta omaan käyttööni jää alle 10%. Koska varasto elää ja täyttyy uusilla tuotteilla jatkuvasti, on oikeastaan mahdotonkin päästä koskaan kerralla eroon kaikesta ”ylimääräisestä”. Testivuoroaan odottava kosmetiikka ja sen varastointi on kiinteä osa kauneustoimittajan tai -bloggaajan elämää.

   Rinkkani ei ole violetti ^_^

 6. 6

  sanoo

  Ja minua aina ahdistaa kaikki ylimääräinen, en kyllä voisi edes kuvitella jos niitä olisi noin paljon! Annan tehtävänsä tehneitä ja itselle sopimattomia tuotteita kavereille. On kiva nähdä kun joku tosissaan ilahtuu :) eiköhän tuota varastoa ole ihan omaksi tarpeeksi :)

  • 6.1

   Jonttu sanoo

   Sama juttu, yksikin ylimääräinen tuote, ja ahdistaa heti. :) En ehkä voisi elää Sannin varastojen kanssa… :)

 7. 7

  Elli A sanoo

  Ihan mahtavaa, että jaksat järjestää tuollaisia. :) Ja mikä parasta, tosi hienoa että tuotteet
  pääsee kiertoon. Itse olen myös antanut jotain hutiostoksia kiertoon kavereille, ja myös itse saanut heiltä sellaisia. Monia vaan nolottaa antaa niitä eteenpäin, sillä on kai jotenkin noloa myöntää, että ”ostinpa tällaisen hajuveden hätiköiden ja nyt tämä tuoksuu kauhealta..” :)

  Ja taas aiheen vierestä: Täällä jossain kommenteissa kehuttiin The Ordinaryn tuotteita. Innostuin sitten tilaamaan kokeeksi Squalanea, sillä olen etsinyt sitä pitkään valmiissa pullossa Suomesta, mutta en ole löytänyt. Ja tilauksen yhteydessä ilmoitettiin, että putiikki on niin ruuhkautunut tilaustulvasta johtuen, että lähetys saattaa kestää 10-15 päivää lähettää. :) Itselläni ei ole mikään kiire, mutta jäi mietityttämään onko tämä brändi niin uusi vai miten tuollainen suosio on iskenyt juuri nyt? :) Saan sitten itse pian nähdä millainen se on (tai no pian.. reilun kahden viikon päästä). :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Kommenttilaatikon keskustelusta olen lukenut, että ainakin YouTube-kauneusguru Wayne Gossin The Ordinary -hehkutukset ovat aikaansaaneet tilausruuhkia ja moni ainakin hänen lempparituotteistaan on jatkuvasti The Ordinarylla lopussa.

   …mä olen muuten niin rela tyyppi tilausten suhteen että mulle 15 päivää ei edes ole paha..! ^_^ Olen kai niin iherb-asiakkuuden ”marinoima” ja tottunut odottelemaan paketteja ainakin sen 3 viikkoa… :D

  • 7.2

   Mahla sanoo

   Mä tilasin Ordinaryn tuotteita briteistä victoriahealth.comilta. Kaikkea löytyi ja paketti lähti matkaan parin päivän sisään. Näkyy muutakin Deciemiä myyvän.

 8. 8

  Anna sanoo

  Ehdottomasti tuun tutustumismatkalle, jos sellanen järjestyy ja aikatauluilta sopii!

 9. 9

  kuorotipu sanoo

  Toi Isadoran sininen luomiväri on ihana! Oletan sen olevan sama, mitä mulla itselläni on ja minkä oon nimenomaan viime aikoina löytänyt uusiksi :D

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Sen takana on tarra jossa lukee ”Summer 2013” tai jotain :) On siis kesän ’13 limited edition -kokoelmasta, olettaisin :)

 10. 10

  Saara sanoo

  Täällä yksi innokas tamperelainen Miraziin tutustuja! JOIKilta löytyy tähän asti parhaimmat kasvovoiteet minun iholleni. Myyvätkö he showroomillaan tuotteita vai pitääkö tilata?

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Kyllä he mielestäni myyvät, koska varastokin on siellä. Jos Tiiat luette tätä niin vahvistatteko :)

 11. 12

  Niina sanoo

  Ilman muuta mukana! Oli kyllä huippukiva ilta: hankintojakin jo tehty illan virikkeiden perusteella :)

 12. 13

  Sirpa T. sanoo

  Kiitokset miitistä ja ennen kaikkea tuotteista! Itse haalin kynsilakkoja (koska niitä vain ei voi olla liikaa!) ja huulipunia (koska käytän niitä niin harvoin enkä pysty perustelemaan itselleni niiden ostamista). Kynsilakoista löytyi mieluisia sävyjä, huulipunista muutama uusi ja ihan mieluisa tuttavuus, yksi on joko totaalihuti tai superhitti. Jompikumpi ehdottomasti, en vain tiedä vielä kumpi…
  Yllärilöytö ”osui käteen”-periaatteella oli Korresin CC-voide, tosi kivantuntuinen tuote ja se tuoksu on aivan ihana, plus että värikin sattui kohdilleen, niin ei voi moittia. Toinen satunnainen käsiin osunut tuote oli sculpting-voideduo, sekin vaikuttaa tosi hyvältä tuotteelta, joka minulta puuttui (enkä osannut kaivatakaan aiemmin).

  Firmojen esittelijöille myös kiitokset täältä, oli ihan mielenkiintoista kuulla tuotesarjoista ja palveluista. Myös tuotenäytteet olivat kivoja, seerumeita on testattukin jo. Kevätretki Kangasalle kuulostaa oikein houkuttelevalta asialta ja mieluiten tilipäivän jälkeen :D

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Yllärilöytö ”osui käteen”-periaatteella oli Korresin CC-voide, tosi kivantuntuinen tuote ja se tuoksu on aivan ihana, plus että värikin sattui kohdilleen, niin ei voi moittia.

   Ihana kuulla :) Tuo CC-voide oli sellainen johon minulla oli pitkään vahva semi-kiinnostus ja pyörittelin sitä kädessäni aina tasaisin väliajoin ja mietin että ”Tää pitäis kyllä testata”… Mutta kun nyt joulukuussa havahduin siihen että se on edelleen korkkaamaton, hyväksyin, että kiinnostus ei kuitenkaan ollut tarpeeksi suuri. Nestemäiset meikkituotteet on aina lopulta heikossa asemassa mun testijonossa koska ne eivät luontaisesti ole koskaan kiinnostaneet minua, vaikka olen löytänyt monia huipputuotteitakin nestemäisten joukosta. Silti, ne ei ikinä herätä minussa yhtä suurta innostusta kuin mineraalimeikit.

 13. 14

  Terhi sanoo

  Ehdottomasti olisin mukana!
  Harmi, että tästä miitistä tieto tuli mulle vasta ilmoittautumisen jälkeen :D On olleet blogit lukematta vauvan tulosta saakka, eli pari viikkoa ;)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Onnittelut nyytin johdosta Terhi <3 Kyllä siinä blogit saavatkin jäädä unholaan ^_^

 14. 15

  NG sanoo

  Olipa hienoa kuulla jonkun suomalaisen jo puhuvan kasvoveden hyödyistä – Koreassa on oikea buumi kasvovedellä läträys, jopa 7 kertaa :) Auttaa kyllä rutikuivuneen ihon kosteustasapainttamisessa… mikään kuivattava alkoholipitoinen ei tietenkään siinä auta.

 15. 16

  sanoo

  Kiitos vielä onnistuneesta tapahtumasta ja tuotteista! Oli erityisen mukava päästä vaihtamaan kanssasi pari sanaa tilaisuuden lopussa :) Kiitos myös Zuiin ja Lumovan puhujille! Lähtisin mielelläni tutustumaan myöhemmin Mirazin showroomiin. Etenkin pöydässä kiertänyt Joikin greippi-mandariinivartalovoide täytyy jossain vaiheessa ostaa omaan hyllyyn.

  Nappasin mukaani lähinnä tummasävyisiä huulipunia (yhteensä ehkäpä noin 7 kpl). En juuri koskaan käytä luomiväriä, vaan rakennan meikkini voimakassävyisen huulituotteen ympärille. Siksi erilaiset huulimeikkisävyt kiinnostavat eniten. Erityisen paljon ilahduin siitä, että sain mukaani Nyxin Soft Matte Lip Cream -mattapunan sävyssä Copenhagen. Yritin jo noin vuosi sitten tilata sävyn verkkokaupasta, mutta tilasinkin vahingossa Amsterdam-sävyn. Olin siis sekoittanut mielessäni Amsterdamin ja Kööpenhaminan… Hupsista. :)

  Näiden lisäksi kassiin sujahti yksi käsivoide (näitä kuluu aina), Lumenen SOS-kasvo/vartalovoide (kiinnostaa, voiko sama tuote oikeasti toimia kasvoilla ja vartalolla), Kiehl’sin suihkugeeli (merkki kiinnosti, en ole koskaan kokeillut mitään Kiehl’siltä), Cienin vedenkestävä ripsari (kiinnostaa, voiko näin edullinen tuote olla oikeasti hyvä) ja Isadoran tummanpunainen kynsilakka (sävy oli kaunis, ja mukava päästä kokeilemaan ensimmäistä kertaa Isadoran lakkoja).

  Lisäksi nappasin mukaani Oriflamen Ecobeauty-kasvoveden, joka oli mukaan lähteneistä tuotteista ehkäpä kaikkein mieluisin. Olen jo pari vuotta käyttänyt Katja Kokon inspiroimana kasvovesiä pelkästään suihkemuodossa; ideana on se, että näin vesi jää tehokkaasti kosteuttamaan ihoa sen sijaan että osa tuotteesta imeytyisi vanulappuun. Markkinoilla ei ole mitenkään liikaa suihkepulloihin pakattuja vesiä, ja siksi tämä oli erityisen kiva löytö. Toki tavalliseen pulloon pakatun veden voi kaataa suihkepulloon ja käytellä siitä, mutta käytännössä tämäkään ei aina toimi kovin hyvin.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Etenkin pöydässä kiertänyt Joikin greippi-mandariinivartalovoide täytyy jossain vaiheessa ostaa omaan hyllyyn.

   Se ON aivan törkeän ihanan tuoksuinen…

   Hei apua mulla löi miitissä tyhjää enkä yhdistänyt sua Taikalyhty-Heiniksi…! Muistin ne Ahvenanmaa-kommentit mutta en Taikalyhty-blogia, mähän olen käynyt joskus lukemassa sun kirjoituksia kateudella ja haikeudella entistä elokuva-Sannia muistellen… No, ei sillä että olisin tavatessamme osannut heittää mitään vaikutuksen tekevää elokuva-läppää mutta silti, olisi tehnyt mieli sanoa jotain sun elokuvaharrastuksesta :) Kirjoitat tosi hyvin, ja sinä päivänä kun lopetan oman blogini kirjoittamisen (eli jää aikaa muillekin blogeille, mähän luen säännöllisesti vain paria hassua oman alani blogia), sun blogi siirtyy mun aktiivilukulistalle :)

   Olipa kiva kuulla että löysit giveaway-pöydästä niin mieleisiä tuotteita ja juuri sinulle sopivia, esim. NYXin Copenhagen on sävy jota minä en ikinä osaisi käyttää (en ole edes uskaltanut kokeilla). Ihanaa että se päätyi arvostavaan kotiin :)

   Oletko ehtinyt vielä kokeilla Oriflamen kasvovettä? Mitä pidät sen tuoksusta? Minähän en siihen juuri ihastunut vaikka muuten ihan mukava kasvovesi. Ja niin nätti pullo :)

   • 16.1.1

    sanoo

    Testasin jo Oriflamen toneria ja onhan se tuoksu aika erikoinen – jotenkin typistetty, pehmeä, maanläheinen ja ”tylppä” (jos tuoksusta voi tällaisia adjektiiveja käyttää :D), ei ollenkaan raikas. Silti jollain oudolla tavalla tykkään tuoksusta. Tästä tuli välittömästi mieleen Cattier Paris’n rauhoittava kasvovesi, joka on pakattu samanlaiseen suihkepulloon (tosin Oriflamen etiketti on paljonpaljon kauniimpi). Molemmissa tuoksu tulee ruususta ja kamomillasta, ja tuotteiden incit näyttävät muutenkin melko samanlaisilta, joten ihmekös, että myös käyttökokemus on samanlainen.

    Tosi mukava kuulla että olet tehnyt vastavierailuja mun blogiin, hih :) Täällä kommenttiosastolla vilisee sen verran paljon linkkejä kommentoijien omiin, hienoihin blogeihin ettet luonnollisesti voi kaikkia muistaa, joten en odottanutkaan että muistaisit minut noin vain, etenkin kun kommentoin aika harvoin. Eli no worries :D

    • 16.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mun mielestä sä kommentoit aika usein :) No, sen verran usein että ainakin olet jäänyt mieleen ^_^ Miitissä mietin, että näytät niin tutulta… ja sen täytyi varmaankin johtua siitä, että olin käynyt blogissasi ja kuva on jäänyt sieltä mieleen, vaikka en miitissä yhdistänytkään sinua Taikalyhtyyn.

     Ja kyllä – ”tylppähän” on oikein hyvä ilmaisu tuoksulle ^_^ :) Mä haluaisin muuten käydä jonkun kosmetiikkatuotteiden kuvailuun liittyvän kurssin, adjektiivit loppuu välillä kesken ja samalla on hirveä tarve kuvata tuotteita muillakin sanoilla kuin ”pehmeä, ihana, runsasvaahtoinen, kermainen” jne… :D :D

 16. 18

  Jane sanoo

  Oli kyllä tosi ihana miitti! Kiitos sen järjestämisestä :) Joik on yksi lempimerkkejäni, joten oli tosi kiva kuulla sen rantautuvan pikkuhiljaa Suomeenkin. Olisin siis ehdottomasti mukana tutustumiskäynnillä Miraziin.
  Nappailin tuotteita sekä merkin että ihan puhtaan kiinnostuksen mukaan. Otin Laveran shampoon ja hoitoaineen, koska en ole päässyt kokeilemaan merkin hiustuotteita aikaisemmin. Essen kasvovoide pääsi mukaan merkin takia, olen kuullut siitä paljon hehkutusta. Uteliaisuuden ja kiinnostuksen takia otin esimerkiksi treatin kynsilakanpoistoaineen ja nurmen jalkasaippuan.
  Tuotteista on löytynyt jo pari helmeä: Lumenen true passion huulipunakynät ja Neals yard remediesin vartalonkuorinta :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Jeee :) Ei vitsi että ilostuttaa kuulla :)

   Ja ehkä näemme seuraavan kerran Miraz-retkellä? :)

 17. 19

  Ohis sanoo

  Mitä tarkoittaa ”kasvovedellä läträys”? Onko siinä ideana sama kuin atoopikon ihon rasvaamisessa, eli tärkeintä ei ole rasva tai pesuväli, vaan se että rasva levitetään heti pesun jälkeen kostealle iholle? Eli lotrataan ei-kuivattavalla kasvovedellä kunnolla ja heti perään kosteusvoide kasvoille, vai mitä tuolla tarkoitettiin?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Joo, läträtään kasvovettä kunnolla kasvoille kämmenten kautta tai suoraan suihkuttamalla (jos spray-pullo), ei vanulapun kautta. Ja seerumi/öljy/kasvovoide heti perään kun iho on vielä kostea.

 18. 20

  Ammi sanoo

  Kasvovedellä lutrauksesta minäkin vielä jatkan, kun sitä tosiaan muistetaan korostaa melko usein. Mikä siitä tekee niin kosteuttavan vaikutukseltaan, mihin se perustuu? Joskus jossain on vedottu pH-arvoon, mutta mikä siinä tarkemmin olisi se ”mekanismi”? Siinä tapauksessa, että kovin runsain mitoin on sopivia ainesosia, niin ehkä kasvovesi jotain tekee, tuote ois vähän kuin lantattua seerumia tms. tiivistettä? Onkohan tästä tehty mitään suht validia vertailua, kasvovedellä ja ilman? Epäilen ja kyseenalaistan, koska oman havaintoni mukaan – ei yleistettävissä siis – asialla ei ole merkitystä ainakaan perusluokan kasvovedellä (vesipohjainen, glyserolia, pantenolia, allantoiinia, aloeta, na-hyaluronaattia, ei alkoa). Mitä, miten, miksi – tai en usko :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mikä siitä tekee niin kosteuttavan vaikutukseltaan, mihin se perustuu?

   Siihen, että se sisältää kosteutta sitovia ainesosia :) Kun katsot mitä tahansa kasvovettä, kaikissa on kosteutta sitovia ainesosia kuten glyserolia. Eli kyllä, sitä voi ajatella ”lantrattuna seerumina”, todella lantrattuna (kasvovesissähän on vettä noin 90%). Kasvovedessä ei kuitenkaan ole okklusiivisia ainesosia jotka muodostaisivat kosteuden haihtumista estävän pinnan iholle, joten siksi kasvovesi yksinään on vähän huono kosteustuote. Kun päälle levittää rasvamaisen tuotteen, se lukitsee kasvoveden tuoman kosteuden ihoon.

   Lisäksi kasvovesi auttaa öljymäisiä ainesosia imeytymään ihoon paremmin. Tämän kemiallista mekanismia en tunne, mutta asian voi havainnoida helposti: levitä kasvo/vartaloöljyä täysin kuivalle iholle vs. vedellä kostutetulle iholle vs. kasvovedellä kostutetulle iholle. Kuivalle iholle öljy imeytyy kaikkein huonoiten, kostealle iholle paremmin ja kasvovedellä kostutetulle parhaiten. Sillä saattaa olla jotain tekemistä kasvoveden sisältämien emulgaattorien kanssa, kun ne saavat veden ja öljyt sekoittumaan. Kemiallisia perusteita tälle en tosiaan tunne mutta oma kokemus on vahvistanut että näin se menee. Jotkut valmistajat suosittavat myös sekoittamaan kämmenellä kasvovettä ja öljyä, tällöin kasvoöljy imeytyy kaikkein parhaiten.

   • 20.1.1

    Ammi sanoo

    Nyt ymmärrän vähän paremmin kasvovesihehkutusta. Selitit perusteita juuri sopivalla tasolla, en ole kemisti sentään. Tuo kasvoveden emulgoivien aineiden vaikutus on järkeenkäypä selitys, miksi lopputulos olisi kosteutetumpi kuin voide pelkästään vesikostealle iholle levitettynä.

    Kasvoveden toimintatapa tällä tavoin selitettynä ei ole itselle tullut vielä vastaan, vaikka olen tästä aiheesta kosmetiikkamyyjiltä kysellyt. Vastaukset ovat olleet sen verran ympäripyöreitä, etten ole vakuuttunut kasvoveden tarpeellisuudesta. Nettiä en ole kovin syvällisesti louhinut aiheeseen liittyen, niin tärkeäksi en asiaa ole kokenut. Onneksi tulin kysyneeksi nyt sulta, kiitos kun jaksoit hieman taivutella rautalankaa.

    Kosteuttavien ainesosien määrään ja laatuun siis kannattanee kiinnittää huomiota ja myös emulgaattorina toimiviin raaka-aineisiin. Skeptisenä en ole kovin paljon satsannut kasvovesiin, vaan valinnut edullista perusvettä. Ehkä johtuukin siitä, miksi en ole kokenut kasvovedellä olevan mitään muuta merkitystä, kuin toimia aamulla kasvojen raikastajana. Täytynee testata asiaa nyt uudella näkökulmalla ja valita parempi tuote.

    Esittämiesi teorioiden perusteella voisin alkaakin uskoa kasvoveden tarpeellisuuteen, toimi ne loppujen lopuksi itsellä tai ei. Ajoittainen kosmetiikkaänkyrä täällä arvostaa asiantuntemustasi, kiitos.

   • 20.1.2

    NG sanoo

    Pointtina on kosteuden kerrostaminen eri koostumuksilla, viimeisimpänä levitetään iholle voide, joska ’lukitsee’ sen alleen.
    Kasvovesi voi olla todellakin paljon muuta kuin vain puhdistustuote – esim. kollageeni ja hyaluronihappo ovat loistavia kosteudensitojia (mutta vaativat vielä rasvapitoisen tuotteen päälle sinetiksi, tai vaikutus varsinkin kuivassa pakkassäässä voi olla juuri päinvastainen kuin toivottu). Kannattaa aloittaa läträys heti pesun jälkeen ja suihkia / levittää kasvovettä reilusti, kun huokoset ovat vielä auki, jatkaa hyvillä seerumeilla, hoitonesteillä jne. ja sitten lopuksi voidemainen tuote.

    Kokeilun arvoisia tähän kosteutusrutiiniin ovat mm. korealaismerkeiltä Klairs, sekä Mizon (Collagen Toner).. Kotimaassa myytävistä ainakin Lancomen vaaleanpunainen ja Dermosilin vaaleanpunainen ovat tähän tarkoitukseen erittäin hyvin soveltuvia :)

 19. 21

  sanoo

  Tutustumisretki Mirazille kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta ajatukselta! Olen tutustunut heihin kyllä Keidas By Lumon kautta järjestetyissä kauneusilloissa, mutta itse Mirazin juttuihin ei ole pelkästään keskitytty. Täällä siis yksi innokas ilmottautunut! :)

 20. 22

  Erja sanoo

  Kiitos miitistä! Innostuin Zuiista, joten varmasti retki Kangasalle kiinnostaa. Meetistä mukaan lähti Lumenen meikkipuuteri ja mattapuuteri. Meikkipuuteri näyttää aikas kököltä pintakuivalla iholla (piti kuitenkin kokeilla:)) mutta matta tuntuu olevan ihan ok. Otin myös Lumenen mineraaliaurinkopuuteri & -poskipunan. En ole vielä ehtinyt kokeilla.

  Nuorin miittiläinen otti muutaman kynsilakan, joita on ahkerasti kokeiltu. Nyt kynnet ovat siniset. Neiti nukkuukin lakat vieressä :) Hän myös kelpuutti sen Laveran huulivoiteen ja kulkee nyt huulet valkoisena.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Hän myös kelpuutti sen Laveran huulivoiteen ja kulkee nyt huulet valkoisena.

   ^_^ ^_^ Hahah… Sen koostumus on tosiaan aika kamala. Suojaa varmasti hyvin auringolta mutta tuntuuko miellyttävältä? Se on eri asia… :P

   Täytyy pohdiskella Tiian kanssa milloin tuo Miraz-retki voisi toteutua :) Kiinnostuneita vaikuttaa olevan ihan mukavasti.

 21. 24

  Anna sanoo

  Heippa, mihin perustuu tuo suositus että kasvovesi on ehdottoman mahdottoman tärkeä, ja mitä reilummalla kädellä sitä käyttää, sitä parempi? Kasvovesien koostumuksissa kun on niin paljon eroa, että väite ei voi pitää ihan paikkaansa kaikkien kohdalla. Kosteutusko se juttu on? No missä kasvovesissä en eniten kosteuttavia ainesosia? Entä jos levitän vielä pesun jälkeen kostealle iholle ohutta, kosteuttavaa seerumia, eikös se ole ihan sama juttu, paitsi tehokkaampi?
  Kumma kun ihotautilääkärien mielestä kasvovedellä ei ole mitään oleellista funktiota.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Heippa, mihin perustuu tuo suositus että kasvovesi on ehdottoman mahdottoman tärkeä, ja mitä reilummalla kädellä sitä käyttää, sitä parempi?

   Kysyt tätä nyt väärässä blogissa, Katja Kokko osaisi varmasti vastata tähän :) Alkoholipitoiset, rasvaiselle iholle tarkoitetut kasvovedet ainakin ovat eri juttu, sen verran osaan minäkin sanoa, koska niiden tehtävänä ei ole kosteuttaa vaan päinvastoin viedä iholta rasvaa ja supistaa huokosia.

  • 24.2

   NG sanoo

   Kannattaa vilkaista Virven uusin blogirkirjoitus, hän postasi juuri aiheesta :)
   Mainitsin tuossa ylempänä pari harkinnan arvoista vaihtoehtoa. Tuoteen tulee olla hyytelömäinen tai kevyesti geelimäinen, ei saa olla alkoholia tai muota kuivattavia / supistavia aineosia.

 22. 25

  Kaina sanoo

  Kiitos miitistä, oli mahtavaa!
  Itse nappailin mukaan ainakin kasan kynsilakkoja (sekä väri-, alus- että päällyslakkoja), pari aurinkopuuteria (Lumene ja Yves Rocher, joista Lumene onkin sen jälkeen ollut päivittäisessä käytössä), kulmageelin, huulikiillon, silmänympärysvoiteen ja nuden kajal-kynän.
  Ehdottomaksi lemppariksi miittituotteista on muodostunut The Body Shopin Drops of Youth -hoitovesi, jota jopa avomies innostui testailemaan ja tykästyi! Mikä onni, että satuin tämän miitissä nappaamaan käteeni, sillä muuten tuskin olisin koskaan tuotteeseen törmännyt. Kasvojeni iho ei ehkä koskaan ole ollut näin pehmeä <3

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Onpa kivaa kuulla löydöistäsi :) Tuo TBS:n hoitovesi on tosiaan aivan ihana tuote, juuri niitä tuotteita joiden kohdalla saatoin itse vain harmitella että näitä ei ehdi itse käyttää.

 23. 26

  Henna sanoo

  Mihinköhän lienen kommenttini kirjoittanut kun näy :)
  Mutta siis, miitti oli ihana, kiva kun jaksoit järjestää ja ehdottomasti kiinnostaa
  reissu Mirazin showroomille. Laveran luomivärejä sain pari, pääsee hieman koostumusta testailemaan ja lumenen kirkkaanpunainen kiilto on ollut päivittäin työkäytössä :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Moi Henna! Löysin kommentin äsken roskapostilaatikosta, siksi se julkaistuu vasta nyt (mutta jos olit kirjoittanut aiemman niin se on varmaan kokonaan kadonnut, ei ollut roskapostissakaan).

   Ai että mä olen iloinen kun kuulen että tuotteita on päätynyt ihmisille päivittäiseen käyttöön <3 <3 Ahh.

   Toivottavasti nähdään keväämmällä Miraz-retkellä :)

 24. 27

  sanoo

  Voi, osallistuisin niin mielelläni ”luokkaretkelle” mutta asun valitettavasti Helsingissä. Tosin jos aikataulut natsaa niin voisin mä toki ensin Tampereellekin matkustaa. En ole nimittäin testannut vielä yhtään mitään muuta kuin Zuiin primer-testeriä(?) johon turhaannuin kun jotenkin tulkitsin sen meikkivoiteeksi ja ihmettelin että kyllä on ihme koostumus :D Pitää yrittää seurata Karkkipäivää vähän useammin kuin kerran viikossa, niin mahdollisen ilmoittautumisen ajankohta ei mene ohi :)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Pitää yrittää seurata Karkkipäivää vähän useammin kuin kerran viikossa, niin mahdollisen ilmoittautumisen ajankohta ei mene ohi :)

   :) :)

   Tänään juuri juttelin Zuiin toisen Tiian kanssa ja retki ajoittuisi todennäköisesti toukokuulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.