Mietteitä huulipunaviikolta

Huulipuna on hankala meikki, siitä ei pääse mihinkään. Läpikuultavat kiiltopunat ovat asia erikseen, mutta kun puhutaan kunnon näkyvästä ja tuntuvasta, värikkäästä huulipunasta, ei käyttäjä pääse ihan helpolla. Ainakaan minun kaltaiseni käyttäjä, jolla on kalpeat, heikkorajaiset ja kuivat huulet

Viikon_huulipunat

Kun teen aamulla silmämeikin, voin unohtaa sen loppupäiväksi. Se pysyy kellon ympäri, ellen nyt satu joutumaan räntämyrskyyn. Mutta huulipuna? En selviä edes lounastaukoon ilman, että huulilla alkaa tuntua epämiellyttävä, kuiva tunne ja koen pakonomaista tarvetta vetää päälle huulirasvaa. Mutta sitähän ei oikein punan kanssa voi tehdä. Tai jos teen, joudun kaivamaan punan esiin ja laittamaan huulirasvan liuottaman kerroksen päälle uuden punakerroksen. Ja tulos ei tietenkään ole enää yhtä siisti kuin ennen huulirasvaa.

Lounastauko on huulimeikin lopullinen kuolema. Käytit sitten mitä kestohuulipunaa tahansa, mikään huulimeikki ei kestä ruokailua siistissä kunnossa. Vaikka väri kuin ihmeen kaupalla pysyisi huulillasi, tarttuu pintaan joka tapauksessa ruoan muruja, ja kun pyyhit ne pois = huulimeikki on pilalla. Joudut käytännössä aina tekemään huulimeikin uudelleen alusta ruokailun jälkeen. Minun tapauksessani se tarkoittaa sitä, että pyyhin punan jämät puhdistusemulsiolla pois, rasvaan huulet, painelen ylimääräisen huulirasvan kevyesti kasvopaperiin, laitan ehtiessäni vielä pohjustuksenkin uudestaan, rajaan huulet ja laitan punan.

Viikon_huulipunat2

Tämä operaatio täytyy tehdä uudestaan joka kerta, kun syön päivän aikana. Lisäksi peiliin pitää muistaa vilkuilla joka välissä todetakseen, onko huulipunaa on tarttunut hampaisiin, onko huulten sisäpinnalle muodostunut kuivat ”punariutat”, onko puna karkaillut tai kulunut tai onko huulen pinta muuten vain siistin ja tasaisen näköinen. Useimpien punien kanssa punaa täytyy lisätä vähintään kerran tunnissa. Ja jokaisella lisäyskerralla huulet tuntuvat epämukavammilta ja meikki  näyttää epäsiistimmältä. Työpäivän jälkeen en enää jaksa freesata huulimeikkiä, vaan pesen sen pois.

Vaikka huulipuna on merkkiin ja laatuun katsomatta mielestäni vaivalloinen meikki, on punien välillä luonnollisestikin eroja.

Huulipunaviikko_kollaasi

Maanantain puna Diorin Rouge Dior on pehmeä ja voidemainen, ja tuntuu huulilla jopa aika kosteuttavalta. Pysyy voidemaisesta koostumuksestaan huolimatta siistinä yllättävän pitkään, eikä vaadi juuri muita korjailuja kuin ruokatauon jälkeen.

Tiistain Clinique Long Last Soft Shine on sekin voidemainen ja tuntuu huulilla suhteellisen miellyttävältä, mutta on käytössä painajaismainen. Se tarttuu hampaisiin koko ajan, vaikka kuinka haukkaisin välillä paperinpalaa. En meinaa edes uskaltaa hymyillä töissä. Joudun siistimään punaa ja pyyhkimään hampaitani lakkaamatta, ja voin todeta että tämä jäi varmaankin Black Violetin viimeiseksi käyttökerraksi.

Torstain puna Laveran Soft Pink on -ilmeisesti helmiäisyytensä vuoksi- koostumukseltaan kuivahko, ja saa huuleni näyttämään epätasaisilta. Kuten jo mainitsinkin, en pidä helmiäiskoostumuksesta yhtään, enkä tunne oloani mukavaksi Soft Pinkissä. Puna myöskin pysyy huonosti ja näyttää iltapäivällä jo niin huonolta, että luovutan ja vedän päälle huulikiiltoa. Laveran creme-huulipunien kanssa ei tätä ongelmaa ole ollut.

Perjantain MAC Matte Lipstick pysyy viikon meikeistä parhaiten. Sen kestävyys on lähes ilmiömäinen. Puna on ja pysyy, eikä tartu voimakkaasta pigmentistään huolimatta hampaisiin. Matta-koostumuksensa vuoksi se tietenkin saa huulet tuntumaan kuivilta, mutta pärjään silti ruokailuun saakka ilman huulirasvaa. Gladiola-punaa tarvitsee korjata ja lisätä vain kerran koko päivän aikana. Uskomatonta!

Lauantain Lancôme L’Absolu Rouge muistuttaa koostumukseltaan Rouge Dioria, ja tuntuu huulilla mukavalta. Nude-sävy on korjailun kannalta helppo, sillä sen kuluminen ei näy yhtä selvästi kuin värikkäiden punien. Lisäilen punaa muutamia kertoja päivän mittaan. Sävy ei edes vaadi rajausta, mikä helpottaa korjailua huomattavasti.

Nudepäivänä huomasin yhtäkkiä kaipaavani värikkäitä huulia. Peilistä katsoi kumman valju naama. Koska silmieni muoto pitää värikkäätkin meikit usein hyvin piilossa, on kirkas huulipuna minulle dramaattisempi tapa tuoda väriä kasvoille. Pidän siitä, miltä näytän huulimeikeissä. Mutta tämä viikko vain vahvisti sitä fiilistä, että en ikinä jaksaisi käyttää punaa päivittäin. Enkä varmaan edes viikottain.

Kysymys: mikä viikon huulimeikki-lookeista sopi mielestänne minulle parhaiten tai oli muuten vain onnistunein?

Kisses

Lopuksi haluan ilahduttaa yhtä pitkäaikaisimmista ja ahkerimmin kommentoivista lukijoistani, Sissiä, Diorin huulipunalla. Sissi on lukenut blogiani jo Bloggerin ajoista saakka, kommenttien perusteella ainakin vuoden. Laitatko Sissi minulle osoitteesi, voit laittaa sen kommenttikentän kautta (en julkaise), niin näen IP-osoitteesta että olet se samainen Sissi jota tarkoitan. :)

Ajattelin tulevaisuudessa tehdä näin, että ilahdutan mieluummin välillä vakkarilukijoitani kuin järjestän yleisiä arvontoja (vaikka arvontojakin varmaan tulee vielä ainakin joskus). Mulle tuli taas tosi tyhmä olo, kun huomasin sattumalta, että edellisen arvonnan voitto meni kuin menikin loppujen lopuksi netin kilpailusivujen kautta arvontaan osallistuneelle henkilölle, ei blogin lukijalle. Olen todella [insert kirosana] harmissani tästä ilmiöstä, että palkintojenahneet ihmiset kahlaavat harrastuksenomaisesti läpi netin, jopa blogienkin arvontoja, ja että siihen tarkoitukseen on oikein perustettu sivustoja ettei vaan mene yksikään palkinnonvoittotilaisuus ohi suun. Minua ei kiinnosta ”palkita” tällaisia ihmisiä, vaan oikeasti haluan ilahduttaa nimenomaan lukijoitani.

Kommentit
 1. 1

  Hanna sanoo

  En voi olla kommentoimatta kuinka olen rakastunut tuohon Rose Comedy-sävyyn! Tästä innostuneena todellakin haluaisin rynnätä huulipunakaupoille mutta turhaahan se olisi, mulla on vaan sen malliset huulet etten saa huulipunaa mitenkään näyttämään hyvältä. :( Alahuulen kanssa ei ole mitään ongelmaa mutta ylähuuli onkin sitten ihan eri paria, se on niin ohut ja hassun mallinen etten vaan osaa. Sulle ja sun huulien muotoon sopii niin täydellisesti, pihisen kateudesta! :D

 2. 2

  LemonJuice sanoo

  Heh, ”kiva” kuulla, että on muitakin, jotka pitävät huulipunaa aika työläänä juttuna. Repesin ”punariuttojen” kohdalla, koska se on tosiaan varsin kuvaava sana ilmiölle.

  Ongelmalistaan lisäisin sen, että jos haluan siistiä huulimeikin kunnolla eli putsaan jämät pois jollain puhdistusemulsiolla, niin minä en ainakaan pysty tekemään sitä sillä tavalla, etteikö tulisi mieleen, että suun ympärystän meikkipohjakin pitäisi jotenkin siistiä. Miten sen selittäisi; pyyhkiessä tulee pyyhittyä se meikkipohjakin pois ja vaikka meikkini onkin ohuen läpikuultava, niin kyllä minä itse ainakin huomaan, että meikkipohjan ja huulien välissä on sellainen millin rako, missä ei ole meikkiä lainkaan.

  Ja kaikista näistä ongelmista huolimatta aina välillä sorrun ostamaan huulipunan todetakseni, että eipä sitä tule käytettyä. Sen seurauksena minulla on kerran-pari käytettyjä vuosikertahuulipunia jo ihan kiitettävä kokoelma minun mittakaavassani.

  Pitäisikö nyt todeta, että päätän sinun blogisi olevan ”synninpäästön” ja saan luvan käyttää jotain ohuita, läpikuultavia kiiltopunia tms. jatkossa. :D :D

 3. 3

  sanoo

  Minkä hintasia noi MACin meikit on? Mun on tehnyt kovasti mieli ostaa just joku merkin huulipuna, kun oon kuullu niiden kehua muualtakin kuin sulta. Jos vaikka löytyis MACin väreistä täydellinen kirkkaanpunainen.
  Miten ois muuten sullekin päivä, jolloin pistäisit oikein kirkkaat klassiset huulet? (;

 4. 4

  sanoo

  Mun suosikki oli Gladiola :) parhaiten sulle sospi nudenude.

  Mun mielestä on kanssa tyhmää että arvontoja linkitetään joillekin sivustoille. Halusin myös omassa arvonnasta ( mihin kommentoitkin ) että se palkinto menee lukijalle eikä randomille!
  Arvoin juuri palkintojen voittajat ja jätin pois kaikki ulkomaalaiset jotka suoraan ilmoittivat liittyneensä juuri lukijaksi ja tulleet sivujen kautta joihin arvontani on linkitetty.

  Lukijoiden määrä lisääntyi monilla kymmenillä heti kun laitoin arvonnan, osaa arvata että kaikki tippuvat nyt arvonnan jälkeen pois :)

  Hei ja Sissille onnittelut huulipunasta! Varmasti kiva ylläripylläri ;))

 5. 5

  sanoo

  Hei, en ole onneksi ainoa, joka ei huulipunista niinkään paljoa välitä! Itse nykyään taputtelen mieluusti pinkihtävää huulipunaa huulien keskelle ja levitän sormilla sivuille, niin huulipuna näyttää luonnolliselta. 14-vuotiaana ei kouluun Black Violet- huulilla oikein viitti mennä :P

  Tosi kiva, että ”palkitset” lukijoita noin summanmutikassa :) Olen myös itse lukenut blogiasi bloggerin ajoista asti, mutta en ole kovinkaan aktiivinen kommentoija.. Mutta onnea Sissille, hän on sen varmasti ansainnut!

 6. 6

  sanoo

  Tykkäsin eniten tuosta Laveran punasta, mun mielestä se on niin ihanan raikas ja värikin on tosi nätti :) Tykkäsin myös Black Violetista, se on tosi dramaattinen ja sopii sulle (tosin sen käyttö kyllä kuulosti aika kamalalta…)

  Huulipunaviikko oli tosi kiva, ja oli hienoa että olit valinut huulipunia laidasta laitaan! :D

 7. 7

  Nebu sanoo

  Tykkäsin huulipunaviikol eniten lauantain, torstain ja maanantain punista 8 )) Mut kokonaisuuteen tykkäsin eniten lauantaist, jonka meikki sopii mun mielest sulle parhaiten ja torstaista tykkäsin kokonaisuuteen myös. Oho, onpas paljo viikonpäivien nimii : DD Tälläset viikot on kivoi ! Lisää joskus tälläsii, esim. joku poskipunaviikkokii ois aika jännä, huulikiiltoviikko tai ripsariviikko : DD

  Ja onnee Sissille ! = ))

 8. 8

  sikke sanoo

  Mielestäni parhaiten sopii Rose Comedy. Olen niin kateellinen, että jollekkin sopii noin hyvin huulipunat! Punat on todellakin vaikeita käyttää ja ne kuivattavat huulet kokonaan, varsinkin tähän aikaan vuodesta. Natural coden huulikiilloilla saan itse vähän väriä huuliin, mutta ne eivät kuivata.. Tämä aika vuodesta saa tosin huulimeikin kuin huulimeikin näyttämään kammottavalta kuivilla huulillani!

 9. 9

  sanoo

  Onnea Sissille! Oon ihan samaa mieltä siinä, että on NIIN turhauttavaa, kun ihmiset ovat niin laiskoja, eivätkä vaivaudu edes arvontapostausta lukemaan, että tietäisivät säännöt ja osallistuvat silti.. Siksi olenkin tehnyt niin, että vaadin sen, että liitytään lukijaksi ja jollei, niin osallistumista en hyväksy. Se karsii ainakin ne kaikista laiskimmat osallistujat..

  Itsekin tykkään mieluumin ilahduttaa ylläriksi ahkeria seuraajiani/kommentoijia kuin että keräisin lukijoita blogiin muutaman viikon välein arvonnoilla.. :o

 10. 10

  Mau sanoo

  Ihanaa, että palkitset oikeita lukijoita etkä vain ”onnenonkijoita”!
  Mun mielestä sulle sopi parhaiten gladiola ja nudenudenude :) Toisaalta toi black velvettikin näytti hyvältä, mutta ei varmaan tuu tavaks käyttää sitä kun kuulosti aika helvetillseltä?

 11. 11

  LemonJuice sanoo

  Ai niin, unohtui kommentoida se paras look. Oikeastaan en osaa sanoa, mikä sopi parhaiten, koska tavallaan kaikki oli ok. Vähiten silmääni miellytti tuo Rose Comedy. Sittenhän kysymys on oikeastaan siitä, mitä hakee; neutraaliutta vai näyttävyyttä. Ja Gladiolan arviointia hieman hankaloittaa tuo vihreä peruukki – sen kanssa se sopii mainiosti, mutta entä ilman sitä?

 12. 12

  Siny sanoo

  Itse tykkäisin käyttää huulipunia, mutta ne jotenkin vaan osaa! Siis just kun se sitten kuluu ja miltä se oikein näyttää jne.
  Että itseäni enemmän on ollut huulikiillot, mitä ennen käytin päivittäin mutta nyt nekin on jotenkin jääny harmikseni :/

 13. 13

  Marjo sanoo

  Juuri tuon hampaisiin tarttumisen ja yleisen suttaantumisen vuoksi käytän todella harvoin huulipunaa. Olisi ihana kyllä välillä korkata noita muutamia, mitä minulla on, mutta ärsyttää tuijotella sitten peiliin päivät pitkät ja pelätä, että näyttää epäsiistiltä.

  Minua sykähdytti tuo MACin huulipuna sinulla. :) Hieno yhdistelmä tuon peruukin kanssa, ja niinkuin totesitkin, värikkäät huulipunat tuovat todella kasvoillesi sitä jotain. Tuo tummin versio oli ehkä vähän liiankin tumma, sinulle sopii juuri tuollaiset kylmät ja vaaleammat, mutta kuitenkin selkeästi erottuvat punat. :)

 14. 14

  sanoo

  Tykkäsin nudemeikistä eniten ja Rose Comedysta myös.

  Itse en osallistu kuin sellaisten blogien arvointoihin, joita oikeasti seuraan. Enkä aina edes niihin. Sitä voisikin miettiä, että miten saisi muut kuin todelliset blogin seuraajat jätettyä arvonnan ulkopuolelle. Ehkä järjestämällä arpajaiset vain niille lukijoille, jotka ovat ilmoittautuneet seuraajiksi arvonnasta ilmoitettaessa ?

  Kiva, kun jaksat tehdä postauksia niin usein :-)

 15. 15

  sanoo

  Minusta kaikki punat sopivat sulle hyvin :) Ite oon aivan tumpelo huulipunien kanssa… En tiedä, mikä mulle sopii ja muutenkin, niin kuin kirjoitit, huulipunat ovat työläitä :D Koko ajan pitää korjata ja sen takia en käytä oikeastaan ikinä punia..

 16. 16

  Mirri sanoo

  Viittasitkohan arvontakommentilla taannoiseen E&T seerumiarvontaan? Muistan kuinka mietin silloin miten helppo randomihmisten on loihtia pari riviä koskettavaa nyyhkytarinaa raatajaäidistä ilman mitään todellisuuspohjaa.
  Ehkä kyynikko minussa pääsi vähän pilkahtelemaan, mutta voittajan julkistamisen jälkeen ensimmäinen ajatukseni oli, että siellä varmaan monella syttyi lamppu pään päälle ja pistettiin mieleen millaisia vastauksia näissä arvonnoissa kannattaa sepustaa.

  Itse en arvontaan osallistunut, eli en tässä mitenkään katkerana tilitä :D , kunhan pohdin vain. Ja minulla varmaan onkin tällaisten asioiden suhteen aika matala ärsytyskynnys, ja ihmisten röyhkeys alkaa helposti nyppimään.

  Sitten vihdoin asiaan: eniten huokailin Laveran punalle, tosin ihana silmämeikkikin siinä tietysti vaikuttaa. Helmiäispunia en itsekään siedä, mutta kokonaisuutena tuo oli kuvien perusteella tosi onnistunut.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Kyllä, seerumiarvontaan viittasin. On kyllä oikeasti tosi vaikeaa yrittää erottaa mitkä kommentit on lukijoilta ja mitkä random-osallistujilta. Todella ikävää on myös se, että mulla on kai myös lukijoita, jotka käyvät varta vasten linkittämässä arvonnat niille kilpailusivuille. Sillä jonkunhan ne täytyy sivulle lisätä.

 17. 17

  k. sanoo

  Miten näet kommentoijan ip.osoitteen eli löydät oikean Sissin?
  Tosi kiva yllätys kyllä palkita joku pitkäaikainen kommentoija, samaten se, kun nostin taannoin jonkun lukijan kysymyksen omaksi postaukseksi.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   WordPressissä ip-osoite näkyy automaattisesti jokaisen kommentin yhteydessä.

 18. 18

  Tytto sanoo

  Tykkään eniten sinulla tuosta ensimmäisestä vaihtoehdosta, eli Rose Comedystä :)

  Aloin käyttämään huulipunia vasta kesällä, tosin silloinkin satunnaisesti. Jotenkin kesällä huulipunia on helpompi käyttää, kuin talvella ollessani kalpea kuin lakana. Talvella huulipunien käyttö jää todella harvaksi, sillä huuleni ovat melkein aina rohtuneet.

 19. 19

  llh sanoo

  mun on pakko laittaa viestiä koskien tota lukija- ja kommentointijuttua.

  itse kommentoin lähes jokaiseen postaukseesi..
  eri nimellä, eri sähköpostilla.

  aina. :D sähköpostille varattuun kenttään kun voi keksiä ihan mitä tahansa ”täytteeksi”..

  toimin samalla tavalla kaikkien blogien kohdalla, joita tällä hetkellä seuraan noin reilua paria kymmentä. en osaa tarkalleen kertoa mistä tämä johtuu. :D jollain tasolla koen kaippa suojelevani omaa identiteettiäni.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Kun klikkaan nimesi alla näkyvää ip-osoitetta, saan kuitenkin näkyviin kaikki kommenttisi, oli ne sitten julkaistu millä nimellä tahansa. :) Ja sähköpostirivillehän ei tarvitse laittaa mitään, sen voi jättää tyhjäksi. Jos lähettelet kommentteja aina eri koneilta, tai jos koneesi käyttää dynaamista ip-osoitetta, niin silloin tunnistaminen ei tietenkään onnistu.

   • 19.1.1

    Heidi sanoo

    Tuota ip-osoitetta mietin joskus aiemmankin ”tarkastetaan ip-osoite”-jutun yhteydessä… Eli mitä jos joku onkin kirjoittanut joltain yleiseltä koneelta? Itse nyt en ole osallistunutkaan mihinkään kilpailuihin tai vastaaviin, mutta luen useita blogeja esim. yliopiston koneilla, kun on pidempi tauko, enkä varmasti ole ainoa? Eli elämää suurempi kysymys, jota olen miettinyt jo hetken aikaa: mitä tapahtuu sille ”voittajalle”, joka on osallistunut kirjaston koneelta, vaikka muuten käyttää kotikonetta? Entä ip-osoitetta jatkuvasti muuttavat yhteydet?

    Kun ei tässä ole oikeita ongelmia, niin on aikaa miettiä tällaistakin… :D

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     En ole valinnut yhtäkään arvonnan voittajaa ip-osoitteen perusteella, joten sillä ei ole mitään merkitystä kuinka monelta eri koneelta tätä blogia lukee tai kommentoi. Sissin tapauksessa satuin huomaamaan, että hän kommentoi aina samasta osoitteesta, eli sitä voi hänen kohdallaan käyttää tunnistuskeinona.

 20. 21

  rairai sanoo

  Kiitos taas hyvistä postauksista! Tämä huulipunakokeilu on heti niiden rajauspostauksien jälkeen ollut minulle melkeinpä kaikista mieluisinta luettavaa! Toivoisin myös lisää kokeiluja, joissa meikkaat kavereitasi, ne on todella mielenkiintoisia katsella, kun voi verrata toiselle tekemääsi meikkiä myös joihinkin itsellesi tekemiin meikkauksiin.

  Minulle niukasti meikkaavana huulipunat ovat aina olleet mysteeri. Minulla on melkein samanmuotoiset huulet, ja huulet on aina tosi kuivat ja jostain syystä myös uurteiset. Tuntuu että huulipuna tai kiilto aina vaan korostaa noita huulissa olevia pystyuurteita. Onko sinulla (tai kellään lukijalla) mitään vinkkiä, kuinka saada jotenkin ne juonteet huulissa peittymään, tai ettei huulipuna kerääntyisi niihin railoihin? Esimerkiksi voiko ne juonteet täyttää jollain täyteaineella (tämä taitaa olla ihan utopistinen toive)?

  Huulipunaongelman lisäksi myös iho halkeaa kuivuttaan tosi helposti noista railoista talvella. Haljennut huuli ei ole mitään kovin miellyttävää, mutta taitaa tämäkin olla jokin atooppisen ihon kirous tms.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Huulillehan on omia primereita ja fillereitä, joilla noita uurteita voi vähän täyttää ja tasoittaa. L’orealin paksua Smoothing Resurfacing Primeriahan suositellaan käytettäväksi myös huulilla, sillä jankilla täyttyy uurteet ihan varmasti! ^_^ Itse käytän BareMineralsin Lip Rev-er Upperia ja toimii mainiosti.

 21. 22

  mawi sanoo

  mun mielestä kaunein oli ehkä rose comedy.
  Ja ihanaa kuulla et meitä on muitakin joista huulipunan käyttö on arkimeikissä hiukan turhan työlästä :D

 22. 23

  desire. sanoo

  Mun mielestä sun tyyliin sopi eniten nudenude, mutta oli tuo tumma punainenkin aika sykäyttävä, toi vähän erilaista särmää .) Ainoa, josta en oikeastaan tykännyt, on tuo kollaasin keskimmäinen puna.

  Ja buu tosiaan noille arvontakytille. Sen vielä ymmärrän jos voittoa tekevien yritysten arvontoja kytätään ja osallistutaan (Fazer, If, Sampopankki, Vero Moda ja mitä näitä nyt onkaan), mutta yksityisen ihmisen pitämä blogi jonka kohdeyleisö kuitenkin on aika marginaalinen on musta ihan eri asia. Mä en oo tainnut mihinkään blogiarvontoihin ikinä osallistua, milläs todistan että luen säännöllisesti kun en ikinä kommentoi mitään ja (esimerkiksi sun blogin) selaaminenkin tapahtuu kahdelta työkoneelta ja kotikoneelta, jonka sijainti sekä liittymäkin on vaihtunut ainakin kerran. Mut milläs kommentoin kun mulla ei ole tietoa asiasta, vinkkejä ja infoa meikki- ja kosmetiikkablogeista itse kun pääsääntöisest haen.

  Tulipa avautuma .D

 23. 24

  Sun sanoo

  Eka ja toka ovat eniten mun mieleen! Erityisesti tossa tummat huulet -meikissä sun iho oikeen hehkuu, tosi kaunis!

  Hei Sanni ”Lily lolo -asiantuntija”! Mitä luulet olisiko blondie mulle oikea sävy, bareMineralsin Fairly light on mulle nimittäin täydellinen. Ja osaatko neuvoa lily lololta hyvää tuotetta peittämään tummia silmän alusia, siis tarvitaan oikeasti peittoa ja valoa silmien alle. Tai jos tietäisit jonkin muun huipputuotteen tarkoitukseen. Monet valokynät kun eivät tunnu mulla tehoavan kun eivät niinkään peitä. Jotenkin tuntuu et nestemäinen tuote olisi parempi silmänympärysiholle..

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Iho taitaa hehkua ihan vaan kiitos L’orealin Golden Beigen jota sipaisin poskipäille tuomaan valoa! ^_^

   Fairly Light on iiiiihan pikkuisen Blondieta tummempi, siis hyvin pikkuisen. Tilaa samplet Blondiesta jaa uudesta Barely Buff -sävystä, jompikumpi sopii varmasti sulle.

   Valokynät ei tosiaankaan juurikaan peitä, mikäli haluaa peittoa ja valoa niin oikea resepti on peiteväriä alle + valokynää päälle. BareMineralsillahan on valoa heijastava peitetuote Well Rested For Eyes, sehän voisi sopia sulle! Mun mielestä se peittää suhteellisen hyvin, ainakin paremmin kuin nestemäiset valokynät. Lily Lololla ei mitään valokynämäistä tuotetta ole, peitejauhe Cover Up on täysin mattaa. Mä käytän sitä, mutta jauhemaisen peiteaineen päälle en lähtisi valokynää laittamaan.

   • 24.1.1

    Mirri sanoo

    Kannattaa joo edetä samplejen kautta. Fairly Lightia käyttävällä ystävälläni Blondie näyttää luonnottomalta ja aika punakalta. Täysin Fairly Lightia vastaavaa sävyä ei lololla taida oikein olla, se kun sijoittuisi jonnekin Porcelainin ja Blondien välimaastoon.

    Mutta oman ihon sävyhän sen sopivuuden tietty lopulta ratkaisee.

    • 24.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onko Fairly Light mielestäsi Blondieta vaaleampi…? Minun ihollani se on tummempi. :/ Ja selvästi aavistuksen kellertävämpi.

     • 24.1.1.1.1

      Mirri sanoo

      No värisävyä lähinnä vertasin – porcelain on paljon vaaleampi kuin FL, blondie taas menee punakaksi ja blondiesta eteenpäin sävyt olivat ihan liian tummia matsatakseen FL:n antamaan lopputulokseen.
      Mutta naaman värihän tuohon myös vaikuttaa, eli kannattaa itse kokeilla millaista jälkeä syntyy.

 24. 25

  katru sanoo

  Kiva juttu tää huulipunaviikko. Minusta sinulle sopivat parhaiten se MACin puna, nude ja Laveran pinkki. Se tumma oli jotenkin liian dramaattinen arkikäyttöön.

 25. 26

  sanoo

  Mun mielestä toi Cliquen tumma puna on upein. Harmi, että se oli hankala.

  Mä tunnustan kuuluvani samaan sakkiin eli en juuri jaksa käyttää huulipunia. Olen enemmän huulikiiltotyttöjä. Tosin nyt huulirasvan käytön lisäännyttyä säiden kylmettyä, olen ruokottoman laiska lisäämään edes kiiltoa… Nudepunat ovat juuri ja juuri käytettävien listalla, koska niiden kanssa ei tarvitse tehdä rajauksia.

  Vaikka punaiset huulet ovatkin todella kauniit ja naiselliset, on vaiva arkena aivan liian suuri hyötyyn nähden.

  Osaatko vihjaista hyvin pysyvistä ja siten huolettomista huulikiilloista? Itse olen tähän mennessä tykännyt eniten Cliniquen huulikiilloista, koska ne kosteuttavat ehkä hitusen, niissä on suojakerroin 15 ja ne eivät ole yltiötahmaisia.

 26. 27

  sanoo

  Mä tykkäsin Soft Pink- ja nude-lookeista. Nudehuulet kylläkin tuo huulien sijaan silmät esiin, mutta kokonaisuutena meikki oli tosi kaunis. Laveran puna on mun mielestä sävyltään aika erikoinen, mutta sopii sulle. Huulipunaviikko oli hyvä idea ja toivottavasti joskus myöhemmin vielä jaksaisit pitää toisenkin.

  Ainut huono puoli on se, että nyt sormet mun syyhyää johonkin Beige Mirage -tyyliseen punaan…

 27. 28

  Nimetön sanoo

  Täältä ääni keskiviikon pinkille! :)

  Ja lisänä kysymys miten ripsivärin saa levitettyä sotkematta? Siis, jos laittaa sen viimeiseksi luomivärin ja rajausten jälkeen? Oma levitys ”tekniikkani” on ainakin sen verran sottainen, että sekä ylä-, että alaluomet saa siistiä sen jälkeen.

 28. 29

  M.M. sanoo

  Oma suosikkini noista on Rose Comedy, todella kaunis väri :)

  Itse tykkään näkyvistä huulipunista, varsinkin nyt kuin jossain määrin innostuin 40/50-luvun pin up -lookista ja olen silloin tällöin väkerrellyt ajan kampauksia Youtube:n gurujen avustuksella. Lookiin kuuluu tietysti klassiset paloautohuulot, jotka on hienot, mutta iltamenoissa aika painajaiset kun koko ajan vainoharhaisesti joutuu tsekkailemaan peiliä, että onko puna levinnyt. Ja useinhan se on, kun pitkin iltaa juo lasista, ja sitten sitä on meikkipohjasta aika vaikea saada siististi pois…

 29. 30

  sanoo

  Ehdoton lemppari oli tuo nudepuna, beige mirage. Aivan ihana ja mielestäni sopi sulle todella hyvin. :) hyvänä kakkosena Gladiolus-puna, sävy on kaunis sinulla ja vaikka todennäköisesti itse näyttäisin sävyssä kamalalta, niin sinua se pukee erinomaisesti. :)

  Tykkäilin kyllä myös tuosta tummasta sävystä (clinique). Yhtään järkyttävää punaa tässä ei mielestäni ollut, sellaista siis, jonka kohdalla olisi ensimmäisenä ajatellut, että apua ;) eli siinä mielessä onnistunut kokeiluviikko, että sävyjen puolesta nämä kaikki näyttivät minusta kauniilta kasvoillasi (huulillasi ehkä ennemminkin).

 30. 32

  Nana sanoo

  Keskiviikko ja lauantai oli musta ehdottomasti parhaat! :) Etenkin lauantain meikki näytti sulla aivan upeelta kaikessa yksinkertaisuudessaan!

 31. 33

  sanoo

  Huulipunista ensin. Minä olen käyttänyt huulipunia siitä lähtien, kun ryhdyin meikkaamaan, noin 13-vuotiaana. ;-) En koe niiden käyttöä lainkaan hankalaksi. Työlääksi toisinaan juu mutta en hankalaksi. Mutta minä olenkin selkeästi huulipunaihminen ja ollut aina. Arkena käytän kevyempiä punia, hoitavia ja kuultopunia tai vaaleita sävyjä. Iltarientoihin on pakko laittaa lähes aina näyttävät huulet, samoin yleensä juhliin. Mun suurin ongelma onkin silloin, että teenkö näyttävän silmämeikin ja luovun näyttävistä huulista vai toisin päin ja yleensä huulet vievät voiton. Tosin joskus yritän kompromissia, välillä onnistuen, välillä en tosiaankaan. =)

  Minusta parhaat lookit kokonaisuutena oli Rose Comedyn ’pin up’-versio (väri sopi sinulle tosi hyvin) ja Gladiola (mutta siinä myös vihreä peruukki kuului kokonaisuuteen, en tiedä olisko yhtä kiva ilman sitä). Gladiolan väri on aika kylmä mutta sen mattaisuus näyttää niiiiiiin ihanalta! Lavera oli ihana mutta jotenkin…tosi pinkki! ;-) Beige Mirage ja yleinen nudelook sopi sinulle tosi hyvin, koko postaus henki sellaista seesteistä rauhallisuutta, herkkää kauneutta. Tosin et taida olla ihan seinäruusu-tyyppiä. ;-) Mutta Beige Mirage on todella kaunis sinulla! Ai niin, Black Violet. Kaunis kokonaisuus, sopusointuinen meikki. Mutta jotenkin minusta Black Violet oli liian kylmä ja kova, se ei mielestäni näytä sunlaiselta punalta ollenkaan ja vaikka kuvana kokonaisuus olikin ihan ok niin jokin siinä tökkii vastaan.

  Kilpailuasiasta vielä. Olen vasta hiljakkoin löytänyt blogit ja bloggaamisen. Olen kuitenkin ehtinyt yhdessä arvonnassa voittaa ja minua vähän hävetti osallistua siihen, koska olin niin märkäkorva. Mutta voitosta tuli mielettömän hyvä ja kiva fiilis ja minusta oli ihanaa voittaa juuri sen blogin arvonnassa (Mikon pintaa-blogi), koska se oli toinen niistä kahdesta blogista joita ryhdyin ensimmäisenä seuraamaan. Vaikka sekin kyllä ihan pikkuisen hävetti, että juuri minä voitin vaikka olen seurannut blogia vasta niin vähän aikaa.

  Itse osallistun vain sellaisten blogien arvontaan, joita oikeasti seuraan. Enkä usko aina osallistuvani joka arvontaan, koska se tuntuu toisinaan niin ärsyttävältä juurikin niiden ”arvontahullujen” takia. Mieluummin olen sitten osallistumatta kokonaan, kuin ryntäilen moisten seassa.

  Onnittelut Sissille, minusta on ihanaa, että hän ”voitti” juuri tällä tavalla ja Sanni ihana ajatus sinulta! Ja pahoittelut kun taas jaarittelen, en osaa olla lyhyt ja ytimekäs. :-|

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Minusta siinä ei ole mitään hävettävää, että uusi lukija osallistuu arvontaan. Lukija kuin lukija! :) Ei viisi vuotta lukeneella ole sen suurempi ”oikeus” osallistua kuin 5 viikkoa lukeneella. Kummatkin kuitenkin lukevat blogia, eivätkä ole tulleet arvontaan kilpailusivun linkin kautta pelkän palkinnon perässä. Joten turhaan koet mitään noloutta Mikon arvontaan osallistumisesta! ^_^

   Mitä Gladiolaan muuten tulee, niin siitä löytyy aiempi postaus ilman peruukkia:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/08/23/mac-gladiola-look/

   Mun mielestä se sopii mulle ilman vihreitä hiuksiakin! :)

 32. 34

  sanoo

  Beige mirage oli ainakin minusta se paras, sitä voisin itsekin käyttää (ihan sen silmämeikinkin kanssa). :) En juuri huulipunia käytä, silloinkin juuri vain nudemaisia kun koen ne punat jotenkin hankaliksi. En jaksa lisätä aina uutta kerrosta päivän mittaan ja jotkut jättävät tahmajäljet lasin reunalle kun juo vaikka vettä.
  Toisaalta Soft pink sopi myös, etenkin silmämeikin kanssa hyvin yhteen. :)
  Gladiola oli kanssa ihan hyvä mutta ekana siitä tuli vain mieleen, että se sopi sen vihreän peruukin kanssa vain hyvin yhteen. :D

  Mielestäni on myös hyvä että annat noita pieniä palkintoja oikeille lukijoille, onhan se ikävää jos niitä menee sellaisille jotka eivät ole kiinnostuneet muusta kuin palkinnosta.

 33. 35

  sanoo

  Kestohuulipunissa oli aikaisemmin yksi supermegahyvä puna: Maybellinen SuperStay. Siinä oli toisessa päässä puna ja toisessa ”kiilto” jota sai tai sai olla lisäämättä päivän aikana. Se kesti ihan mitä vain täydellisenä vaikka käytössä oli tumma väri josta olisi heti huomannut kuluman. Ihan mitä vain sisältää koko päivän pippalot ja saunan. Pysyi jopa niin hyvin, että meikinpoistoaineella oli vaikeaa saada pois :D

  Mutta tällekkin kävi niin kuin parhaille meikeille yleensä käy: ensin koostumusta muutettiin vähemmän pysyväksi ja sitten koko puna lakkautettiin.

  Miksi siis ylistän tätä kuollutta punaa? Se opetti minutkin laiskan punaajan käyttämään myös hankalampia variantteja. Eli jotain hyvää jos ei jotain surkeaakin. :D

 34. 36

  Cecilia sanoo

  Rose Comedy oli huulipunista kaikkein kauneimman näköinen sulla. :)
  Se on hyvä asenne, että palkitsee vakkarilukijoita, koska se on epäreilua jos
  arvonnoissa palkinnon saa satunnainen henkilö, ei blogin lukija.

 35. 37

  sanoo

  Tykästyin eniten Black Violetin tuomaan dramaattisuuteen ja Gladiolan raikkauteen. Harmi, että tuo ensimmäinen ei käytössä ole toimiva :(

  Tuo on muuten hassua, että kun muutaman kerran laittaa värikästä punaa naamaan alkaa perushuulet tuntumaan valjuilta. Jotenkin alaston olo :D

  Itse ommistan todella vähän huulimeikkejä. Taitaa löytyä kolme huulipunaa joista yksi on kiiltopuna ja yksi nude. Huulikiiltoja löytyy saman verran mutta niistä sentään yhdestä löytyy kunnon väri. Yhtä en käytä ikinä, se on sellainen metallinhohtoinen ja tullut joskus hiusvärin yhteydessä. Kuka oikeasti haluaa pronssiset huulet kimalteella?

  Todella kiva, että päätit palkita pitkäaikaisen lukijasi :) Arvonnat ovat ihan kivoja mutta enemmän sitä arvostaa tuollaista elettä. Monet sanovat järjestävänsä arvontoja palkitakseen lukijoita mutta kyllähän tuommoinen palkitsee enemmän. Näkee selvästi, että arvostat meitä ja luet kommenttejamme huolella. Jatka samaan malliin! Blogiisi on jotenkin aina ihana tulla, täällä on niin levollinen ja lämmin tunnelma.

  • 37.1

   Sanni sanoo

   Blogiisi on jotenkin aina ihana tulla, täällä on niin levollinen ja lämmin tunnelma.

   Voi miten ihana kuulla! Kiitos Jenni!

   Luen todellakin kaikki kommentit vaikka en jokaikiseen heitäkään mitään vastakommenttia. Vakkarikommentoijat jäävät mieleen, ja heitä alkaa jotenkin jopa vähän ”tuntea”. :) Se on hauskaa.

 36. 38

  Noora sanoo

  Mua alkoi oikeen ahdistaa toi ip-osoite, vaikken mitään kovin noloa ole tainnut edes kommentoida tänne (tai muuallekaan). :D Eri nimillä varmaankin olen kommenttia heittänyt, muistaakseni.

  Mä harvemmin osallistun kilpailuihin, joskus jos mulla on oikeesti siitä kysyttävästä aiheesta jotain sanottavaa. Inhoon sellasta palkinnonmetsästystä, jota jotkut harrastavat.

  Toi nudepuna on aivan ihana ja paras noista, sopii tosi hyvin sulle!

  Haluun tosta ip-jutusta tietää myös, että näätkö tyyliin kaikki täällä käyneet tyypit vai pelkästään kommentoijat? Oon meinaan aikamoinen stalkkeri ja luen tätä joskus jopa monta kertaa päivässä :D

  • 38.1

   Sanni sanoo

   En tarkasta ip-osoitteen perusteella kommentteja juuri koskaan, ei minulla ole syytä. Ainoastaan jonkun haukkukommentoijan kohdalla tulee taerkistettua, että onkos sama tyyppi haukkunut aiemminkin.

   En näe milloin ja ketä täällä käy, ip-osoite ei paljasta muuta kuin milloin juuri siitä osoitteesta on tullut kommentteja. Eli ei tarvitse ahdistua. :) Voit stalkata rauhassa.

 37. 39

  Herbina sanoo

  Huulipunista lempparini oli yllättäenkin nude, mutta kakkosena Laveran helmiäispinkki, mä taas tykkään helmiäispunista enkä mattaisista koska niitä pidän itse taas kovin kuivattavina ja kuivuutta korostavina. Mutta onhan se he helpompi lisäillä joko huulikiiltoa tai hyvin vaaleaa huulipunaa päivän mittaan (ei vaalean huulipunan kanssa ole niin nökönuukaa jos pohjustukset ei olekaan täysin kunnossa).

  Harmillista tosiaan jos kilpailuihin osallistuu satunnaisia tyyppejä kisasivustojen kautta. =( Varsinkin tällaisissa blogeissa missä kyse on yksityishenkilön lukijoilleen järjestämästä pikkukisasta. Eri juttu sitten noi yritysten järjestämät isot arvonnat joissa onkin vain tarkoituksena kerätä mahdollisimman suuri määrä osallistujia, laadusta huolimatta.

  Harmillista on myös että Indiedaysissä ei onnistu kommentointi esim. Google-tilin kautta, sekin voisi auttaa arpomisessa..

  • 39.1

   Sanni sanoo

   Helmiäispuna ei ole mattapunan vastakohta. ;) Minä tykkään eniten kiiltävistä creme-punista, jotka näyttävät huulilla kosteilta ja heijastavat valoa, mutta eivät sisällä helmiäistä tai glitter-hilettä. Esimerkiksi Diorin Rose Comedy on tällainen puna.

 38. 41

  Pii sanoo

  Huulipunaviikko on todella hauska idea ja varma tapa saada eri päivien meikkeihin vaihtelua. Mielestäni onnistuit todella hyvin valitsemaan muun meikin aina huulipunaan sopivaksi. Diorin Rouge Dior on kyllä todella herkku sävy! Cliniquen dramaattinen puna näyttää meikissäsi upealta, sääli jos se vastaisuudessa jää käyttämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.