Mies hoitoon!

Ihonhoitohaastattelussa Mr Karkkipäivä.

Mies_hoidossa2

Mitä ihonhoito sinulle merkitsee?

Parranajoa. Ja sitten jonkun balsamin käyttöä.

Onko ihon puhdistus ja kosteutus turhaa hössötystä?

No yleensä kyllä.

Miten niin?

Se on miehille varsin pinnallinen tapa osoittaa itselleen huolenpitoa.

Ettei ole kyse vain laiskuudesta?

Ei. En koe mitään tarvetta ihon hoitamiseen. Tosin voin myöntää käyttäneeni joskus jääpalaa silmäpusseihin krapula-aamuna. Lasketaanko se ihonhoidoksi?

Ei. Olet ihan toivoton. Ostin sinulle kerran Lumenen kasvojenkuorinnan ja se on edelleen lähes käyttämättömänä kylppärin kaapissa. Tästä on joku kolme vuotta.

No näin taisi päästä käymään. Mun iho meni siitä vaan huonoon kuntoon, tuli näppylöitä. Ihan niinkuin kosteusvoiteista.

Huokaus.

Käydäänkö teilläkin joskus vastaavia keskusteluita? Miksi miesten on niin vaikea omaksua yksinkertaista kasvojen pesua ja kosteutusta osaksi päivittäistä rutiinia? No, jos iho ei ole yhtään kuiva niin voin ehkä ymmärtää, ettei mies koe tarvitsevansa siihen mitään voidetta, mutta puhdistus olisi kyllä erittäin tärkeää. Etenkin kun miesten iho on yleensä öljyisempi kuin naisten. Olen jo luovuttanut oman mieheni suhteen ja lohduttaudun ajatuksella, että kai se naama kuitenkin puhdistuu päivittäin suihkussa.

Miehen_ihonhoito

Mr Karkkipäivän ihonhoitotuotteet. Lumenen kuorinta joutaisi varmaan jo roskiin, mutta Biothermin High Recharge -voiteen (sekin lahja minulta) mies oli peräti ottanut mukaan kesän vuoristoreissulle . ”Ettei iho menisi ihan riekaleiksi ankarissa olosuhteissa.” Tuubia oli kuitenkin muistettu käyttää ehkä kolme kertaa.

Tiedän, että miehekkeeni tykkää kuitenkin hemmottelusta, joten ostin hänelle syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kosmetologille…!! Kyllä! Tällä viikolla mies vihdoin varasi käsittelyn, ja minä olin mukana hetken verran napsimassa kuvia ja kyselemässä fiiliksiä. Ymmärrettävistä syistä mies protestoi sitä vastaan, että hänestä julkaistaan jotain kauneushoitolakuvia kosmetiikkablogissa, joten käsittelin kuvat tunnistamattomiksi.

Laite

Miehen ”vuosihuoltoon” kuului ihon puhdistus, timanttihionta, höyrytys, mekaaninen puhdistus, naamio ja hoitovoide. Timanttihionta kuulosti jännältä ja kiinnosti minua eniten. Kuvittelin, että kyseessä on joku tosi stydi menetelmä, mutta itse asiassa timantti kuoriikin ihoa vain hyvin kevyesti. Toimenpide näytti hauskalta. Iho käydään läpi kuin pienellä imurin suuttimella, jonka suulla on timanttirengas. Samalla kun timantti kuorii, alipaine imee mukanaan kuolleet ihosolut. Miehen mukaan hionta tuntui siltä, kuin joku imuroisi kasvoja. Se ei ollut rentouttavaa, muttei epämiellyttävääkään.

Mies_hoidossa3

Poistuin siinä vaiheessa kun ihoa alettiin höyryttää. Haastattelin miestä illalla hoidon kulusta, ja olin vähän pettynyt kun hän sanoi ettei hoito sinänsä tuntunut kovin rentouttavalta. Mustapäiden puristelu oli kuulema kamalan kivuliasta! ^_^ Ja sen jälkeen naamio sai ihon kirvelemään. Kysyin, tuntuiko iho miehen mielestä nyt jotenkin erilaiselta, ja mies myönsi että se oli sileämpi. Ja kyllä mun sormiin ainakin tuntui huomattavasti sileämmältä! Eli jotain vaikutusta toimenpiteellä sentään oli, vaikken ilmeisesti edelleenkään onnistunut sytyttämään miehessä kipinää ihonhoitoon.

Mies_hoidossa

Ehkä yritän pikkuhiljaa ujuttaa saunailtoihin jotain mutanaamiorutiinia. Miehet eivät vain tajua, että ihonhoito voi olla kivaa…!

Mites teidän miehet? Löytyykö putsaria, naamarasvaa tai peräti silmänympärysvoidetta?

Kommentit
 1. 1

  Cherrie sanoo

  Siis yhden ainoan tuoksun olen puoliksi mieheni pakottanut ostamaan. Se oli kuulemma älyttömän turhaa ja maksoikin vielä ihan liikaa…. Minun purnukoille pyöritellään aina silmiä ja vain puoliväkisin saan levitettyä mieheni naamaan kosteusvoidetta, kun se näyttää kuivalta. Mutta ei puhettakaan, että voisi itse käyttää putsaria tai kosteusvoidetta… Että hyvin tutulta kuulosti tuo alku tästä postauksesta :D

 2. 2

  Tiina sanoo

  Oli nyt tultava kertomaan, että joskus mennään toisinpäin; täällä päässä minä opin mieheltä puhdistustuotteiden käytön :D Yhdessä on sitten etsitty kummankin iholle sopivat tuotteet + sain miehen käyttämään kuorintavoidetta, tykkää kovasti :)

  Isällenikin ostin myös viime jouluna puhdistustuotteita + siihen kuuluvan rasvan. Aiemmin huuhteli korkeintaan vedellä, mutta kovasti tykästy noihin tuotteisiin, jotka ostin. Olikohan ne jotain L’orealin miehille tarkoitettuja, joilla alkaa olla väsymyksen ja ikääntymisen merkkejä. Vanhakin voi oppia ;)

 3. 3

  Blancheflour sanoo

  Voi mun pää varmaan halkeis jos oma mieheke ei ois yhtään kiinnostunut ihonhoidosta. : D Kauttani hän on alkanut käyttämään laadukkaampia hoitolasarjoja ihonhoidossa ja tuote kuin tuote kiinnostaa, harmi vaan ei ole varaa ostaa kuin ne pakollisimmat (puhdistustuotteet, kuorinta, kosteutustuotteet, naamiot….)

  Haaveissa toki olisi ihotyypin mukaisia hoitotuotteita (rasvoittuvalle, akneiholle), silmänympärystuotteita, vartalotuotteita… Jopa sokeroidaan kotona ukkelin kanssa! :)
  Ihonhoito on mukava rituaali, tuntuu hyvältä jälkeenpäin kun iho kiittää ja tulokset on nähtävissä.
  Tämä on taas se ikuinen kysymys, että kuka ei voisi vastustaa ihonhoitoa ja hyvältä näyttävää ja tuntuvaa ihoa? : D Miehet on sitten kummia. Ja ihonhoito ei ole tippaakaan pinnallista puuhaa. ^^

 4. 4

  Loonika sanoo

  ”…voin myöntää käyttäneeni joskus jääpalaa silmäpusseihin krapula-aamuna. Lasketaanko se ihonhoidoksi?” hahah tämä kyllä pelasti päiväni!

 5. 5

  Laaura sanoo

  Minun miehestä ihonhoito on hauskaa! Kaksi kertaa päivässä se pesee kasvot aineella ja laittaa kosteusvoidetta. Viikonloppuisin saan laittaa ihonkuorintamömmöt ja naamiot ^^ Hemmottelu tuntuu kuulemma aika ihanalta (vaikka aineet välillä vähän kirveleekin). Jopa mustapäälappuja se suostuu käyttämään :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.