Mi casa

Tervetuloa meille! :) Uuden vuoden kunniaksi esittelyssä Casa Karkkipäivä.

Kotini on pieni ja persoonallinen kaksio, jota mieheni kutsuu hellästi ”kopiksi”. Neliöitä on 47 + 13 neliön parvi, joka toimii harrastetilana. Se on lempipaikkani ”kopissa”!

Muutimme asuntoon kaksi vuotta sitten, ja vanhat lukijat saattavat muistaakin nämä kuvat ennen remonttia:

Saamattomia kun olemme miehekkeen kanssa, niin paljon on vielä tekemättä, mutta pintaremontilla kotiin saatiin jo ihan uusi ilme.

Mr Karkkipäivä ei pidä kasveista, mutta minä haluan itsepintaisesti kotiin jotain vihreää.

Pienet ja kapeat kierreportaat parvelle arveluttavat monia Casa Karkkipäivässä ensimmäistä kertaa vierailevia… Pidämme muuten kovasti kirjoista! Portaikon taakse jäävä seinä saatiin hyödynnettyä loistavasti kirjahyllyllä.

Huonekorkeus on muistaakseni viisi metriä.

Kierreportaita pääsee ensin pieneen käytävään, joka johtaa parven ”eteiseen”.

Täällä on meidän datailunurkka. Huone on pieni ja söpö, kuin joku hobittila! :) Lyhyet ihmiset kuten minä mahtuvat seisomaan. :P Mappihyllyn toivoisin olevan siistimpi, haluaisin piilottaa kaikki eriväriset mapinpäädyt yhdenväristen ”kuorien” alle, mutta en ole toistaiseksi löytänyt sopivia.

Mappihyllyn vieressä on myös viinihylly. Olemme molemmat miehen kanssa varsinaisia viiniherkkusuita..!

My Little Pony Filestä löytyy tiedot kaikista kokoelmani poneista sekä muutamia lapsena kirjoittamiani ponitarinoita! :)

Pienen hobittioven takaa paljastuu varsinainen parvi, josta löytyy Sannin meikkinurkkaus ja Miehen musanurkkaus. Tila on vielä hyvinkin keskeneräinen miehen musiikki-cornerin osalta. Kaksi vuotta on tässä asuttu ja levyhyllyt loistavat edelleen poissaolollaan. ^_^

En. Pidä. Tuosta. Fatboy. Säkkituolista. Olkoon mikä tahansa merkkituoli, niin säkkituoli on aina säkkituoli. Ja se on vaan ruma. Mies halusi ehdottomasti hankkia sen musiikin kuuntelua varten.

Tämä nurkkaus onkin jo teille tuttu! Täällä on hyvä meikata talven pimeydessä. Luonnonvalon puutteessa kuvaan pöydän ääressä myös monet meikki- ja tuotekuvat talven aikana.

Kuva antaa täysin valheellisen vaikutelman meikkipöydästäni, sillä täällä ei ole koskaan näin siistiä. :) Meikit peittävät puolet pöydästä ja niitä on vielä tuolillakin. Kaikki eivät mitenkään mahdu vetolaatikkoon tai pöydän alla olevaan pakkiin.

Musamaailma. Mr Karkkipäivä ei kuulu Spotify-ihmisiin, vaan ostaa kaikki levynsä kaupasta.

Parvelta kurkatessa näkee makuuhuoneeseen. Joka myöskin on totaalisen lavastettu siistiksi. Huomatkaa säälittävät viherkasviviritykset ikkunalaudalla.

 

Pienessä asunnossa on aina säilytystiloihin liittyviä ongelmia. Kun tavara ei meinaa mahtua mihinkään, sitä sikiää mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Ja kun tila on pieni, aiheuttavat pienetkin tavarakertymät välittömästi epäsiistin vaikutelman.

Sauna on vielä oma lukunsa. Lauteilta löytyy säilöttynä mm. kosmetiikkaa, pakkausmateriaalia, siivoustarvikkeita, tyhjiä pulloja, kierrätykseen meneviä lasi- & metallijätteitä sekä kenkiä. Saunomme aika harvoin, sillä lauteiden tyhjentäminen on masentavaa.

 

Rakastan silti kotiani, vaikka tavararöykkiöitä vastaan taisteleminen on kuluttavaa. Ponejani en ikävä kyllä ole saanut täällä esille, mutta toisaalta tämä on ensimmäinen koti, jossa minulla on kunnollinen, meikeille omistettu nurkkaus! :)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tykkään sun/teidän tyylistä! Hieno kirjahylly ja kivat värit. Saunat tuppaa aika usein muuttumaan varastoiksi, mikä on sääli, koska ne on kuitenkin melkoista luksusta noin niin kuin maailman mittakaavassa. :) Oma spa, ainaski melkeen!

 2. 3

  Ituo sanoo

  Iiiiihana koti teillä!! :) Ja huomasin hauskan sattuman: meillä on makkarissa TÄYSIN SAMAT tapetit! Yhdellä seinällä tuota mustaa ja muilla seinillä valkoista samalla kuviolla :D Ne on mielestäni tosi nätit. Taitaa muuten olla, että olipa minkä kokoinen huusholli hyvänsä, se on pian joka tapauksessa täynnä rompetta, joka ei mahdu mihinkään… Meillä omakotitalo, 4 h + keittiö, ollaan asuttu tässä 2 vuotta ja jopas alkaa paikat pursuilla… XD

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Yhdellä seinällä tuota mustaa ja muilla seinillä valkoista samalla kuviolla :D

   Hih, hauska sattuma! ^_^ Tosin meidän tumma versio on ruskeaa. :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkistä! En tosin löytänyt tuon linkin takaa mitään tarroja, ehkä en osannut katsoa oikeasta kohdasta?

   • 4.1.1

    ppau sanoo

    Tuossa pitää ensin valita tuote mihin haluaa tarran, ja sitte pääsee valitsemaan tarroja vasta. :)

 3. 5

  sanoo

  Ikkuna- ja ikkunalautakateus on ihan tuttua – kärsin niistä 90-luvun talossa asuvana usein. Mutta nyt oireilen niiden lisäksi näköjään myös kattokateutta. Ei tollasta tiilikattoa vaan ole. Lääh.

 4. 6

  ... sanoo

  vinkki:päällystä kansiot tapetilla niin saat haluamasi yhtenäisen ilmeen :)

 5. 7

  mammeli72 sanoo

  Kiva, ”pieni avara” koppi. Huonekorkeus aiheuttaa paljon erilaisia päänvaivoja sisustuksen suhteen mutta on palkitsevaa löytää sopivat mittasuhteet täyttävät jutut. Juurikin tuollainen kirjahyllyn upottaminen ns hankalaan paikkaan tuo rutkasti säilytystilaa. Ja lamput näyttelevät isoa roolia korkeissa tiloissa. Kun sellaista lähtee tyhjästä täyttämään tulee usein ihan yllättäviä probleemia eteen joihin ei ns peruskorkeuksissa ole törmännyt. Säilytystilan puutetta vai..no kenelläpä ei olisi..kuuluu kai suomalaiseen sisustuskulttuuriin pieni- tai suurimuotoiset ”hetkelliset tavarakertymät”. Se pitäisikin tehdä jotenkin trendikkääksi ja suositeltavaksi sisustuselementiksi niin emme vaivaisi päätämme mokomilla ikiriesoilla. Vinyylejäkin tuli ikävä, omani laitoin kierrätykseen viime muuton yhteydessä, alkanut vähän kaduttaa. Pidä huoli ettei Mr Karkkipäivä ikunaan niistä luovu vaikka miten olisi tilanahtautta!

 6. 8

  Tanja sanoo

  Vitsi toi asunto on UPEA! Mistä tollasen ihanuuden oikeesti löytää! Rakastan parvia ja nyt rakastan teidän asuntoa!

 7. 9

  Tiltu Kultu sanoo

  Ihana kämppä. Mä haaveilen Jugend-taloon muuttamisesta. Ehkä vielä joskus….sukulaiseni asuivat kerran ihanassa iiiiiisosssa Jugend-asunnossa, ah ne natisevat lautalattiat, korkeat huoneet, syvät ikkunalaudat, ne koristejutut kattolamppujen ympärillä ja pariovet ja ja ja ja ja ja….Mutta sitä odotellaan -70 -luvun rivarissa. Ja varmaankin monen monta vuotta vielä…
  JA hei, voit käyttää tilan pienuutta tekosyynä sotkuisuudelle toisin kuin minä, joka asun mieheni ja koirani kanssa tuplasti saman kokoisessa asunnossa. :D Ehkä meidän tekosyy voisi olla että on niin pitkä matka tavaran oikeaan säilytyspaikkaan :P

 8. 10

  nannana sanoo

  Voi! Nuo ikkunat! Rakastan juuri tuollaisia suuria ikkunoita, joita löytyy vanhoista tehdasrakennuksista tai joistain vanhoista kivitaloista. Vielä kun ikkunalaudan syvyys lähentelisi puolta metriä, voisi ikkunalaudalla istua ja ihmetellä ihmisten menoa….

  Parvi antaa kotiin ihanan persoonallisen ilmeen :) Ja tuota meikkinurkkausta ei voi kun kadehtia! Etenkin näin pimeään vuoden aikaan, kun itse saa tuhertaa naamaansa huonossa valossa :(

  Ps. Älkää nyt hyvät ihmiset laiminlyökö saunaa tavaroilla! :D

 9. 12

  mjau sanoo

  Ärsyttävää kun tiedän kaupungin missä mahdollisesti asut (olen törmännyt sinuun työpaikallasi) enkä yhtään hahmota missä päin tuollaisia unelma-asuntoja voisi olla. Mur. :D

  • 12.1

   Emma sanoo

   Hähäh, mullapas on kuvien perusteella aika vahva veikkaus rakennuksesta! :D Käytiin aikoinaan asuntoa etsiessämme itsekin siellä parissa näytössä, niissäkin taisi olla parvi. Hinta taisi olla lopulta karkoittava tekijä, vaikka tunnelma ois varmaan sitä hyvin kyllä kompensoinut.

 10. 13

  MUR sanoo

  Ei nyt liity aiheeseen mutta blogiasi jo kauan lukeneena voin kertoa että sinulla on hieno blogi ja vaikutat ihmisenäkin mukavalta. Onnistut olemaan asiallinen, hauska ja teet blogiasi tunteella :D Vertailukohtana on monet monet blogit joita olen vuosien varrella lukenut, mutta blogisi on ainoa joka on aina tuonut vaan positiivisia fiiliksiä :)

 11. 15

  Kata sanoo

  Moikka!

  Pohdiskelin tässä sellaista että onkohan se kovinkin yleistä, että kaupassa täydellisen sävyiseltä vaikuttava meikkivoide näyttääkin ulkona tai jopa tavallisessa sisävalossa aivan erilaiselta? Kävin ostamassa tänään itselleni uuden merkkisen meikkivoiteen (MACilta) ja mielessäni kyllä käväisi, että pitäisi ehkä pyytää ensin näytettä ja testailla itse.. Noh, ystävällinen myyjä kokeili tuotetta kasvoilleni ja hihkaisi sen sopivan täydellisesti, enkä itse edes erottanut tuotteen kokeilukohtaa kasvoiltani, joten päätin ostaa sen saman tien. Kotiin päästyäni ajattelin heti kokeilla kyseistä meikkivoidetta koko kasvoilleni – ja apua mikä järkytys siitä seurasi! Tuote näytti aivan naurettavan keltaiselta ihoani vasten, eikä sopinut minulle ollenkaan. Tuntuu kummalliselta että kauppojen valot tekevät tuollaisia temppuja, sillä kokemukseni perusteella voisi kuvitella että oikeaan sävyyn osuminen olisi melkeinpä arpapeliä? Tullaanko teille koskaan kertomaan jälkikäteen ettei sävy ollutkaan oikea? Itselleni on kerran jopa sanottu (stockman beautyssa) että tuotteen saa tulla vaihtamaan, jos sävy tuntuu väärältä. Se tuntui yllättävältä, mutta erityisen hyvältä palvelulta :)

  …ja takaisin aiheeseen: sinulla on aivan ihana, kompakti koti :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Kyllä luonnonvalo on aina se paras valo meikkivoiteen sävyäkin valitessa, mutta valitettavasti myymälöiden valaistus on kaukana siitä. Fiksu tekeekin niin, että kokeilee meilkivoiteen sävyä ensin kaupassa leukapieleen ja kipaisee sitten ulos katsomaan näyttääkö sävy sielläkin hyvältä.

   Useimmiten valinta pelkän myymälävalaistuksenkin perusteella kuitenkin onnistuu, enkä esim. itse muista lyhyen (runsas kaksi vuotta) urani aikana kuin yhden tapauksen, jossa asiakas tuli palauttamaan hänelle kokeiltua meikkivoidesävyä koska se olikin kotivalaistuksessa väärän värinen.

   • 15.1.1

    Kata sanoo

    Kiitos nopeasta vastauksestasi! Kantapään kautta oppii jos ei muuten :) Palauttiko asiakkaasi siis avatun/vähän käytetyn meikkivoiteen? Koitin googlettaa meikkivoiteen palauttamista, mutta aika negatiivisesti siihen tunnuttiin suhtautuvan..

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Itse asiassa asiakas ei saanut palautettua meikkivoidetta vaikka sitä olisi toki kovasti halunnut, sillä meidän myymälässämme ei oteta vastaan avattua, käytettyä tuotetta jossa ei ole ilmennyt mitään vikaa tai asiakas ei ole saanut allergista reaktiota. Luulen, että useimmissa myymälöissä on tällainen käytäntö, eli tuo Beautyn palvelu kuulostaa todella erikoisen hyvältä! :) Kun asiakas itse tekee ostopäätöksen (eli hyväksyy esimerkiksi kasvoillaan näkyvän meikkivoidesävyn), niin vastuu ei silloin ole myyjällä eikä kauppaa tarvitse lain puitteissa purkaa jos asiakas myöhemmin onkin tyytymätön.

     Jenkeissähän on muuten ihan mielettömät palautusoikeudet, siellä saa minkä tahansa avatun ja käytetyn tuotteen palauttaa aina, ihan vain sillä perusteella että ”en nyt tykännytkään” tai ”muutin mieleni”.

     • 15.1.1.1.1

      Kata sanoo

      Myymälänne käytäntö kuulostaa kyllä järkeenkäypältä ja näin olen aina olettanutkin asioiden toimivan. Voisi muuten lähteä käsistä tuotteiden palauttelut. Jenkeissä tosiaan saa vähän enemmän aikaa lopullisen ostopäätöksen tekoon, heh..

      Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! :)

  • 15.2

   Nesse sanoo

   Hei, pakko nyt kommentoida, että mitkähän ihmeen valot siellä Macin standilla on, kun olen kuullut kahdesta muustakin tapauksesta, jossa kaupassa täydellinen sävy onkin ollut oikeasti aivan epäsopiva! Molemmissa tapauksessa palautus ymmärtääkseni onnistui hyvin, onneksi!

   • 15.2.1

    Sanni sanoo

    MACillä voi olla varmaan oma palautussysteemi… Valoista en osaa sanoa mitään, mutta ainakin meidän liikkeen meikkipisteen valot ovat aivan törkeän keltaiset, ja itse sammutan ne aina kun kokeilen asiakkaalle meikkiä.

 12. 16

  Sindu sanoo

  Niin kaunis asunto, tyylikkäästi sisustettu. Me muutimme juuri ensimmäistä kerta pois kerrostalosta, unelmien rivitaloon, kaikki sisutus jutut ovat siis pyörineet vähän aikaa päässä ;) Ja komppaan; minäkään en pidä fatboysta, ei vain sen takia että se on ruma vaan enemmän vielä sen takia että otus on tajuttoman epämukava!

 13. 17

  sanoo

  Vautsi, mikä asunto ja mikä huonekorkeus ja mitkä ikkunasyvennykset ja vaikka mitä! Tuollaisessa kämpässä mä asuisin mielelläni. :) Me muutettiin viime lokakuussa 47 neliön ”koppiin” ja aika ahdasta täällä välillä on. Korkea huonekorkeus olisi kyllä ihana. :P

 14. 18

  Misty sanoo

  Oi ihanaa! Katsoin postausta kuva kuvalta ja toivoin, etteivät kuvat olisi loppuneet lainkaan. Ihan kuin olisin ollut pahanteossa, kun katselin kotiasi =) Ihana parvi ja se tuo loistavasti lisätilaa.
  Olin tänään Prismassa ja näin sellaisen kapeahkon, rouhean violetin värisen (värjäämättömänä sellaista ruskean kellertävää materiaalia, jota käytetään kynnysmatoissa) ovimaton ja tulit heti mieleeni. Se oli jotenkin ihan sun ja teidän kodin näköinen ja värinen.

 15. 19

  Allison sanoo

  Oon asunut samassa talossa 2000-luvun puolivälissä! Tunnistin heti ikkunoista ja parvekkeen ovesta. Meillä oli kolmio, yläkerran parvi oli yläasteikäisen pikkuveljen valtakuntaa. Siellä ei ollut tollaista hienoa tiilikattoa, vaan kahdessa kohtaa kulki paksut teräspalkit, joihin vieraat aina kolautti päänsä. Olohuoneeseen sai mahtumaan aika näyttävän kokoisen joulukuusen :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Eikä…! :D Hassu sattuma! Tuo sun kuvailema kämppä muuten kuulostaa ihan meidän naapureiden asunnolta…. :P

 16. 21

  Lotta sanoo

  Aivan ihana asunto! Tykkään tosta huonekorkeudesta ja toi parvi tuolla – voi hitto! Ihastuin kyl nyt ihan totaalisesti teidän kämppään!

 17. 22

  sanoo

  Eikä, aivan ihana koti! Voi jestas haluan samanlaisen, ihania yksityiskohtia, esim juuri parvi ja kierreportaat… ja ihanan korkeat huoneet!

 18. 23

  cerisier sanoo

  Onpas teillä kiva koti! Ja monta tuttua juttua ja ongelmaa: meillä molemmat hamstraavat kirjoja, mies levyjä ja minä leffoja, säilytystila tuntuu aina olevan kortilla mutta kun ei kaikista lemppareista voi luopua (tai jättää niitä kauppaan)… Millä tavalla muuten kirjahyllyt on kiinnitetty, on paljon kevyemmän (=paremman) näköinen ratkaisu kuin meidän möhkö-lundiat?

 19. 24

  Veraa sanoo

  Todella ihana koti! Tosi kotoisan näköinen tuo parvi. Voisitkohan tehdä taas jossain vaiheessa jotain ”kokomeikki-tutoriaalia”, että näyttäisit miten laitat huulet, silmät, kasvot yms. :)

 20. 25

  sanoo

  Miten ihana koti! Upeasti yhdistyvät moderni selkeys ja kuitenkin yllätyksellinen, hideaway-tyyppinen soppimaisuus. Valtavan hienosti sisustettu. Tässä nähdään, että modernin ei suinkaan tarvitse olla epämielenkiintoista!

 21. 26

  Hantta sanoo

  Suloinen koti teillä. Sisustus ja värimaailma erityisesti ekassa kuvassa on oikein nätti. :) Noi pienehköt kierreportaat on kans söpö yksityiskohta. Kiitos tästä postauksesta, oli mielenkiintoista nähdä Karkkipäivä-koti. :)

 22. 27

  Nannah sanoo

  Hah. Ymmärrän säilytystilan puutteesta, itse asun (onneksi yksin!) saman kokoisessa asunnossa <3. Asunnossanne on paljon silmääni hyväileviä asioita. Korkea huonekorkeus. Leveät ikkunalaudat. PARVI <3. Kierreportaat. Harmi kun niistä saa nauttia vain kaupungeissa ja niiden keskustoissa. Maalaislikkana olen joutunut jättämään ne, mutta ehkä joskus sitten?! Rakastan ylipäätään ohjelmia joissa pääsee kurkistamaan toisten kotiin, tämä yhtä ihanaa monien kuvien ansiosta :) Kaunis asunto, pääasia että siitä itse tykkää ja rakastaa.

 23. 29

  Hannak sanoo

  Ihana koti. Nämä kuvat tulen käymään läpi varmaan uudestaan ja uudestaan. Sun pitää luovuttaa avain Tyylivarkaisiin :)

 24. 30

  sanoo

  On kyllä upea koti! Olen aina haaveillut korkeista huoneista, koska lapsuudenkodissani oli korkeutta kattoon varmaan n. 7-8m. =)

 25. 31

  sanoo

  Ihana asunto! Tuosta ripustusongelmasta tuli mieleen ainakin Ikeassa myytävät ripustuskoukut oviin. Jos kylppäri on eteisen vieressä niin siihen oveen saisi kätevästi kiinnitettyä koukut. Tosin jännästi sitä säilytystilaa tarvitsisi aina vaan lisää vaikka sitä olisi jo kuinka paljon. Tai ehkä ongelmana on se, että säilytystila on eri paikassa kuin sen tarve. Kattilat makuuhuoneessa ei ole se kätevin vaihtoehto.

 26. 32

  Sara sanoo

  Onpa mukavan näköistä! Erityisesti ihastuin tuossa ekassa kuvassa näkyvään pöytäliinaan, mikähän merkki mahtaa olla kyseessä? :)

 27. 33

  Anne sanoo

  Voi elämän kevät, miten ihana koti!! Aaaaaah, asuntokuumeeni lähti taas aivan uusiin svääreihin, olin jo luopunut kokonaan tämän tyyppisen asunnon haaveilusta.

 28. 34

  adrian79 sanoo

  Hei mistä olet hankkinut nuo meikkinurkkauksen peilin sivuilla olevat valot? Olen yrittänyt tuollaisia etsiä, mutta en ole vielä löytänyt…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.