Meikkinurkkaus ja meikkien säilytys

Esittelyssä uusi meikkinurkkaukseni asuntomme parvella. No, uusi ja uusi, mehän muutettiin jo helmikuussa, mutta meikkinurkkaus saavutti lopullisen muotonsa vasta kesän aikana. Ja nyt kun parvella on vihdoin kaiteet, niin siellä viitsii ollakin…! ^_^

Meikkipöydän lamput asennettiin heinäkuussa, ja ensin olin sitä mieltä että valo ei ollut tarpeeksi kirkas tarpeisiini. Olen tottunut meikkaamaan ikkunan ääressä luonnonvalossa, mutta koska se ei nykyisessä asunnossamme oikein onnistu, joudun turvautumaan keinovaloon. Olin ottanut selvää, että valoteholtaan 940 lm (lumen-arvo) toistaa värit kaikkein luonnollisimmin, mutta sähköliikkeessä myyjät suosittelivat ottamaan vähemmän kirkkaat lamput. 940 lm näyttää kotiympäristössä kuulema melkein siniseltä. Otin sitten 820-lamput (vastaavat päivänvaloa), ja ne olivat minusta ensin liian keltaiset, mutta nyt olen tottunut niihin. Ovat ainakin paljon kirkkaammat ja paremmat kuin kylppärin valot!

En tiedä miettiikö kukaan muu meikkailija valoa yhtä paljon kuin minä. Se on mulle tosi tärkeää. Töissä meillä on meikkipisteessä erittäin keltaiset peilivalot, ja mun on sammutettava ne joka kerta kun meikkaan asiakasta. Muut ihmettelevät tätä, mutta ei kai nyt esim. jotain meikkivoiteen sävyä voi valita keltaisessa valossa? Ei voi ei.

Meikkinurkkaus6

Ensin meikkinurkkaus näytti tältä.

Meikkinurkka2

Sitten korvasin Myken-peilin Tysnesillä (molemmat Ikeasta), ja vaihdoin vähän laatikoiden järjestystä. Tysnes on jämerämpi eikä kaadu yhtä helposti kuin Myken. En loppujen lopuksi halunnutkaan seinään kiinnitettyä peiliä, sillä tykkään meikata nenä kiinni peilissä. :) On kätevää kun peiliä voi siirrellä haluamalleen etäisyydelle.

Pöytä on Ikean Vinstra, josta on irrotettu ruma pyöreä peili ja vetimet on nekin korvattu nätimmillä. En itse asiassa tykkää Vinstran materiaalista yhtään, mutta se oli ainoa joka sopi nurkkaan kokonsa puolesta.

Meikkinurkka

Pöydän alla on Bauhausista ostettu klassinen työkalupakki, jota moni meikkialan ammattilainen (kuten myös harrastaja) käyttää meikkipakkina. Pakki lienee monelle tuttu myös muista kosmetiikkablogeista.

Meikkinurkka3

Vetolaatikkoon mahtuu suurin osa meikeistäni. Jihuu! Mulla ei siis loppujen lopuksi ole todellakaan mitenkään älyttömästi meikkejä.

Meikkinurkka4

Bauhausista ostetussa lokerikossa asuu paljon pientä meikkitilpehööriä, kuten voidemaisia luomivärejä ja mineraalimeikkisampleja.

Meikkinurkka5

Pakista löytyvät loput meikkini. Täällä majailevat mm. Diorit ja luonnonkosmetiikan meikit.

Ensi viikolla blogissa voi muuten olla hiljaista, sillä me lähdetään perjantaina ukkokullan kanssa äkkilähdöllä Kreikkaan. On tietysti elämän ironiaa, että mä tulin mielettömän kipeäksi juuri nyt, kun on reissu edessä. Oltiin suunniteltu jo monta kuukautta sitten, että lähdetään viikolla 37 jonnekin halvalla viime hetken lähdöllä, kun tämä on mun ja miehen ainoa yhteinen vapaaviikko koko vuonna, ja enköhän mä sitten sairastu. Jes.

Kommentit
 1. 1

  noora sanoo

  Hehee, ihanaa! Toisten meikit mahtuvatkin sitten yhteen meikkipussiin (ainakin melkein). Hieman tuli kade, olisi ihanaa jos olisi meikkipöytä, jossa olisi kirkkaat lamput, ehkä joskus. Hauskaa lomaa ja paranemisia.

  • 1.1

   sanoo

   Aion tehä samanlaisen koska me muutetaan ja toi on ihana idea ja mulla tulee olemaan pieni joten toi säästää tilaa paljon!!’

   Kiitos Ihanasta Ideasta!

   ♥♥

 2. 2

  sanoo

  Täällä Kreikka-fani kadehtii; pääsisinpä itsekin taas Kreikan lämpöön ja tunnelmaan. Nimitän sitä toiseksi kodikseni, koska viihdyn siellä loistavasti. Lomailemme mieheni kanssa Kreikassa yleensä ainakin kerran vuodessa. Lempipaikkani on Thessaloniki. Minne sinä olet menossa?

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Mä rakastan myös Kreikkaa! Olen ollut siellä varmaan joku 20 kertaa, ja mulla on siellä hyviä ystäviäkin. Me buukattiin reissu Eviaan, koska lennot on Ateenaan ja äkkilähdöllä matkan hinnaksi tuli vähemmän kuin normaalit lennot Ateenaan. Emme siis ole varmoja, menemmekö edes Eviaan. Saatamme jäädä myös Ateenaan ystävieni luokse. Joku parin päivän saarireissu pitää kuitenkin tehdä, pitää miettiä mille saarelle tällä kertaa pyrähtäisi…. Ne on kaikki niin ihania ja kauniita!

 3. 3

  Mirri sanoo

  Hmm..no jos se pöpö vaikka talttuisi nopeammin lämpöisemmässä ilmastossa? Hyvää matkaa joka tapauksessa :)

  Itsekin vihaan kellertävää keinovaloa, jonka kajossa värit vääristyvät. Etenkin punaisen sävyt tuntuvat kylppärissä häviävän ja aina saa olla ihan vainoharhaisena arvioimassa onko poskipunaa oikea määrä vai näyttääkö jo pellekoululaiselta.

  Katselin muuten kuvia, joiden oletan olevan kaikkein tuoreinta MLP-sukupolvea (osassa kuvia niillä on harjattavat jouhet, osassa ei)

  http://i.ytimg.com/vi/7IbwWBH4MOY/0.jpg

  http://jujubaenvenenada.com.br/wp-content/uploads/2010/07/mlp_PonyvilleG4-Applejack03.jpg

  Kyllähän nämä sievempiä ovat kuin edelliset jättipäät, mutta minun silmääni nämäkin näyttävät enemmän keijuolennoilta/humanoideilta kuin poneilta.
  Onko sinulla muuten aavistusta siitä milloin nämä tulevat myyntiin?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Apua nuo ponien silmät…!!!! Voi ei. Humanoidi tuli mullekin mieleen. En ole kuullut milloin nämä tulevat myyntiin. Huomasitko muuten että yksi noista humanoidiponeista on G1-kauden Applejackin reinkarnaatio?

   • 3.1.1

    Mirri sanoo

    Tuon kakkoslinkin takana taitaa olla juurikin se Applejack. Näin siitä myös jouhiversion, jonka mukana tuli vaikka minkälaista oheissälää (mm. pieniä omenoita – itse asiassa ihan kiva idea että ponin mukana tulee nimeen viittaava tavara). Ponilla itsellään on tosin hyvin vähän tekemistä alkuperäisen Omenaisen kanssa :(

 4. 4

  j sanoo

  Oi Kreikkaan, olen kade! Tulin Ateenasta kaksi viikkoa sitten kotiin (kävin myös Paroksella<3). 8) Ikävä hyvää ruokaa ja lämpöä!

 5. 5

  Lillinen sanoo

  Ihana nurkkaus sinulla. :) Kelpaisi tännekin. Itsellä oli kouluaikana samanlainen työkalupakki parturi-kampaajan tavaroille. ;)

 6. 6

  ramdomi sanoo

  tää kuulostaa aika rajulta vaihtoehdolta mut syö joka ilta yks valkosipulin kynsi ennen perjantaita ni et varmana oo enää sillon kipeenä. testattu monia kertoja ja onnistunu joka kerta:)

 7. 7

  sanoo

  Asuntonne näyttää jo näin parinkin pikkukuvan perusteella todella hienolta :). Tuollainen Bauhaussin lokerikko pitäisi hankkia itsekin, missäköhän lähin Bauhaussi mahtaa sijaita….

  Oikein hyvää ja rentouttavaa matkaa, oma mieheni opiskelee ja on työharjoittelussa ulkomailla ja näemme seuraavan kerran toivottavasti jouluna (Suomessa) eli onkos siihen nyt 16-17 viikkoa vielä aikaa…

 8. 10

  sanoo

  Kyllä valo ainakin mulle on tärkeimpiä asioita meikkauspaikan valinnassa. Odotan jo kauhulla pimeitä aamuja, kun joudun siirtymään vessan peilikaapin keltaisten valojen ääreen. Mulla on sellainen pyöreä meikkipeili, jossa on muka kolme erisävyistä valoa, mutta ei sen kanssa näe mitään. :( Valoisana aikana meikkaankin keittiön pöydän (+ ikkunan) ääressä, mutta talveksi on tosiaan siirryttävä sinne vessaan. Yhyy.

 9. 12

  Plaz^ sanoo

  Taidan muuttaa asumaan tohon meikkipöydän luokse. Tahtoo oman samanlaisen! :)

 10. 14

  Kuorotipu sanoo

  Ihan kateeks käy kyllä! Mullakin oli aikasemmin ihana meikkipöytä ikkunan edessä, valaistusta en tosin koskaan saanut viritettyä luonnonvaloa kummemmaksi.
  Sitten kun avokin kanssa muutettiin yhteen, niin tuo ilkimys muutti meikkipöytäni TIETOKONEPÖYDÄKSI! Osa meikeistä edelleen kyllä säilöttynä samaan paikkaan, muttei siihen enää meikkaamaan mahdu. Kostoksi sitten olenkin levittänyt kosmetiikkaani pitkin kämppää :D

 11. 15

  sanoo

  Valo! Minä! Valo tärkeä! Minä meikkaan vain päivänvalossa. Pimeään vuodenaikaan päivänvalolamppu, muuten oikea valo. Pääsisin ehkä ”en ole koskaan” -leikissä aika hyville pisteille tällä ”en ole koskaan meikanut kylppärissä”. :-)

 12. 16

  Rosa sanoo

  Aika hassua, juuri poikakaverin kans tänä aamuna puhuttiin, miten minun pitäisi mun meikkejäni säilyttää :D Muutetaan nimittäin lokakuun eka päivä ensimmäistä kertaa molemmat kotoa pois ja saman katon alle. Poikakaveri sanoi, että: ”Ethän sä sitten säilytä sun meikkejäs ympäri kylppärin lavuaaria?” Parempi puolisko on näköjään saanut traumoja mun kotona kylppärissä käydessään, meillä kun on taloudessa kolme naista :D Tosin kylppärissä on onneksi n. 2 metriä pöytätasoa ja reilu metri x reilu metri kokoinen peili, että siellä mahtuu enemmänkin naisia meikkaamaan.

  Onneksi minä joudun sen verran ennemmin muita heräämään, niin saan vallata koko kylppärin ja levitellä meikkini ympäriinsä ^^ Sentään jotain hyvää epäinhimillisen aikaisissa aamuissa.

  Mutta juu tosiaan, piti sitten poikakaverillekin tämä postaus esitellä ^^ Ehdotin, että minäkin hommaisin itselleni sitten meikkipöydän. En onneksi kuullut vastusteluja :D

  Porukat tuli muuten viime sunnuntaina Kreikasta. Päättivät kans reilu viikko sitten ottaa äkkilähdön Khalitean suuntaan. Hienoa oli kuulemma ollut ja tosi lämmintä ^^

 13. 17

  sanoo

  Moi! Kysyisin, mistä hankit tuon MAC:in paletin? Olen nimittäin itse ajattelut sellaisen ostoa, mutta käsittääkseni niitä ei Stockalta saa..

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Jenkeistä olen tilannut, MACin omilta sivuilta kaverini osoitteeseen ja hän sitten postittaa mulle. (maccosmetics.com toimittaa vain Yhdysvaltoihin.)

 14. 18

  syysviiru sanoo

  Ai säkin säilytät Indeliblen purkkeja pahvirasioissaan… itsekin teen niin, vaikka se etsitty väri löytyisi helpommin, jos lasipurkit olisivat näkyvillä. Pienissä mustissa rasioissa täytyy olla joku taika ;)

  Hyvää matkaa sulle ja paranemista! Flunssa menee nopeasti ohi.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Joo, Indeliblet on kaikki pahvirasioissaan. Epäkäytännöllistä, mutta jotenkin vaan tykkään siitä mustien rasioiden rivistöstä. ^_^

 15. 19

  sanoo

  Ihana meikkinurkkaus :) Ja tosi kiinnostavaa tietää noista lampuista, kun itse aina tuskailen keltaisten lamppujen kanssa, jos ei kellonajasta johtuen päivänvaloa ole saatavilla! Nyt vain odottelen, että meikkaushuoneeni remontti valmistuisi… Itselläni on muuten myös tuo Myken-peili, ja se kyllä aiheuttaa päänvaivaa jatkuvalla kaatuilullaan. Ei ihme, että edellinen omistaja tahtoi siitä eroon :D

  Koita parantua, ja hyvää matkaa!

 16. 20

  Cecilia sanoo

  Haa! Bongasin inhimilliset kynnet ekasta kuvasta! :D

  Ihanan siisti meikkinurkkaus. :)

 17. 21

  utelias sanoo

  pakko kyl kysyä tuota äkkilähdön hintaa, kun kaverin kans ollaan suunniteltu lähtevämme jonnekin. joten joku arvio edes siitä, paljon äkkilähtö maksaa?

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Äkkilähtöjä on halvimmillaan jopa 200e:n kieppeillä (sis. lento + majoitus), mutta pelkkiä lentoja charter-kohteisiin voi onnistua saamaan vieläkin halvemmalla. Meidän äkkilähtö kustansi 280e, ja vertailun vuoksi halvimmat lennot Ateenaan mitä löydettiin tuolle ajanjaksolle oli jotain 380e.

   Tältä sivulta näet kätevästi koottuna kaikkien Suomen matkanjärjestäjien äkkilähdöt:
   http://www.napsu.fi/matkailu/akkilahdot

   • 22.1.1

    Katja sanoo

    Ostin just tuollaisen pakin pari viikkoa sitten Bauhausista ja se maksoi 34,90 euroa Vantaan Tammiston Bauhausissa. :)

 18. 23

  milipili sanoo

  Olen niin tottunut tavan lampun valoon etten osaa luonnonvaloa kaivatakaan. Sitä kun ei riitä kuin kesälomalla ollessa ja viikonloppuisin.
  Joskus on tullut poskipunaa liikaa, mutta senkin alkaa jo hallita.

  Ui Kreikkaan! Mää yritän päästä ees Tukholman-risteilylle.

 19. 24

  Prada sanoo

  Aiheeseen liittymätöntä, mutta:

  Kiitos todella hyvästä asiakaspalvelusta. Sulla on aivan erilainen tatsi työhön kuin työkavereillasi. Jatka samaan malliin!

  t. Blondi kabukien kanssa vekslaaja, joka melkein potkaisi yhden hyllyn alas

  PS. En viitsinyt mainita olevani blogisi lukija, kun en tiennyt, miten reagoisit siihen (Ostolakko-Virve on joskus maininnut, että hänelle tulee vähän vaivautunut olo). Olen kuitenkin seurannut tätä kynsijupakkaa huvittuneena ja oli pokassa pitämistä, että en alkanut nauraa, kun katselin kynsiäsi :D

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Ai sä olet lukija…! ^_^ Hauskaa, taidat olla peräti kolmas joka bongaa (tai ainakin julkisesti ilmoittaa bonganneensa) mut työpaikalta. Mua ei olekaan niin helppo löytää…. ;) Mua saattaisi kyllä ahdistaa jos olisin, sanotaanko vaikka yhtä helposti bongattavissa mitä Virve oli ennen laivalle siirtymistään. No olikos mun kynnet niin HIRVEET livenä? Sä olit varmaan ihan että ”iiik, kohta se tökkää mua naagelilla silmään…!” (No toivottavasti et….)

   Kiitos mukavasta palautteesta, mulla tosiaan on vähän erilainen lähestymistapa työhön kuin monella työkaverilla. Mä esim. tosiaan sanon suoraan, jos edullisempia vaihtoehtoja löytyy muista liikkeistä, jos se on asiakkaan edun mukaista. Niinkuin nyt esim. sen kabukin kanssa. :)

   Mä olen muuten tosiaan kipeänä, ehkä kuului käheästä äänestäkin. Toivottavasti en tartuttanut sinua…!

   • 24.1.1

    Prada sanoo

    Mä olen ainakin aikaisemmin myös kirjoittanut bonganneeni sut, mutta varsinaisesti asiakkaanasi en ole ollut.

    Kynnet oli mun mielestä oikein nätit ja olivat sitä myös ennenkin. Meinasin lähinnä mainita, että ”jaa, se kynsi TODELLA on katkennut!”

    Toivon jatkossakin törmääväni suhun liikkeessänne asioidessani :) Hauskoja työpäiviä (ja hauskaa lomamatkaa)!

    • 24.1.1.1

     Sanni sanoo

     Okei, bonganneita on sitten vissiin vain kaksi. :) ”Etsi neula heinäsuovasta”! ^_^ Katsotaan tunnistanko mä sut jos käyt vielä joskus mun asiakkaana. Sulla oli muuten aivan ihana, kuulas iho! :)

 20. 25

  Peppi sanoo

  On kyllä hieno paikka meikata, ja nuo valot! Saiskohan aikaiseksi suunnitella vastaavaa meillekin, sähkömiehen tuollaiset lamput ainakin vaatii?

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Joo, sähkömies kävi laittamassa. Mietin ensin että olisin ostanut suoraan sellaisen lampuilla varustetun peilin, mutta a) ne lamput ovat aivan lian heikkoja (juuri niitä keltasävyisiä, kylppäriin tarkoitettuja) ja b) peili-lamppu-yhdistelmä olisi tullut paljon kalliimmaksi kuin pelkät lamput + niiden keskelle erikseen peili.

 21. 26

  Elisa sanoo

  Tilasin sun innoittamana jokin aika sitten Lilystä ja nyt sain heiltä postia. In the buffin ja Blondien välille on tullut… tattadadaa! Barely Buff! Kuinka kätevää.
  Ja toisekseen, meillä on samiksia mukeja :)

   • 26.1.1

    Elisa sanoo

    Yep: ”Tipped to become a top seller, Barely Buff sits between Blondie and In the Buff,
    perfect for all those in-betweeners!” Ja ilmeisesti until Sunday uudet samplet vain 50p… Sekin vielä :)

 22. 29

  sanoo

  Huh, huh miten paljon meikkejä, ois kyllä ihana plärätä ja kokeilla noita meikkejä. Ja todellakin aivan ihana meikkinurkkaus ja hyvä valo!
  Oon hieman kade…

 23. 30

  Chapell sanoo

  Ihana meikkinurkkaus, valo on kaikista tärkeintä meikkauksessa… Siis kysynkin mistä ostit nuo lamput? Täältä Kuopiosta kun ei millään meinaa sopivaa valaistusta löytyä…

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Eräästä sähköliikkeestä. Kotipaikkakunnastani mulla ei ole täällä tapana puhua…. Mutta kannattaa yleensäkin kiertää kaukaa kaikenmaailman tavaratalojen lamppuosastot jos etsii kunnon valaistusta vaan kääntyä suoraan erikoistuneen ja asiantuntevan sähköliikkeen puoleen.

 24. 31

  Anskuliini sanoo

  Heippa! Voitko kertoa mistä hankit nuo meikkilamput ja kuinka paljon tuli maksamaan? Oon etsinyt mun kotipaikkakunnalta tuontapaisia kissojen ja koirien kanssa mut ei niitä ilmeisesti näin pienessä kaupungissa myydä… :(

  • 31.1

   Anskuliini sanoo

   Nyt kun vaivauduin lukemaan nuo edelliset kommentit, huomasin että just mua edellinen oli kysynyt lähes samaa asiaa! :D Eli eikun sähköliikettä etsimään… Ei mahda olla kovin halpaa puuhaa.

   • 31.1.1

    Sanni sanoo

    Muistaakseni hinta oli jossain sadan euron kieppeillä kahdesta lampusta…. kpl-hinta siis jotain 48-50+ euroa.

 25. 32

  Luscious sanoo

  Oikaisen hieman tuota valoasiaa. Lumenarvo kertoo paljonko valotuotto on. Watit sähkön kulutuksen. Eli 60w kuluttavassa hehkulampussa on noin 650 lumenia. Sen värisävy on 2700 kelvinia. Kelvinit kertovat siis valon sävystä ja se on olennaista kun etsitään päivänvaloa vastaavaa valonsävyä. Päivänvalo on n. 5000 kelvinia ja kylmä päivänvalo noin 6500k. Koska valitsemasi valaisimet määräävät minkä tehoisen putken sinne voit laittaa, on hankittava vain siihen sopiva, värisävyltään sopiva putki. Muistaakseni tuossa sinun valaisimessa on 13 tai 14w kapea loisteputki, johon sinun pitää metsästää T5 mallin 13w putkea. Nuo koodit esim 827 tai 950 kertovat sävystä siten että ensimmäinen numero kertoo kuinka hyvä värintoistokykyk on. 8 on hyvä, supertehoinen ns normaaliputki ja 9 mallinen vielä parempi. Ne loput numerot kertovat kelvineistä. 827 on siis 8 – sarjan putki 2700k sävyssä, eli hehkulampun keltainen. 840 on parempi värintoisto 4000 k sävyssä.

  Vamaan aika puisevaa tekstiä monelle mutta ajattelin että jos kirjoittajaa ainakin kiinnostaisi.. Tekstisi näin ollen sisälsi asia virheitä. Kysy yksärillä lisää ”kotifoorumillamme” jos jäi kysyttävää! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.