Meikkimokia

Moni pyysi syyskuisessa kyselyssäni postausta meikkimokista. Nyt sain vihdoin aikaiseksi nyhjäistä jotain sen sorttista. Ottakaa tämä postaus sitten mielellään huumorilla! ^_^ En todellakaan kuvittele tietäväni miten kaikkien kuuluisi meikata ja mikä ylipäänsä on oikein tai väärin.


Moka 1
: liian tumma / muuten vain väärän värinen meikkivoide.

No, me kaikki tiedämme miltä väärän värinen meikkipohja näyttää kasvoilla. Silti näihin läikikkäisiin kummituksiin törmää silloin tällöin. Ehkä liian tumman meikkivoiteen käyttäjät vain jotenkin sokeutuvat sille sävylle eivätkä enää näe kokonaisuutta niinkuin ulkopuoliset..?


Moka 2
: Sotkuiset sutturipset.

Ripsaria vaan suditaan lisää kerros toisensa jälkeen vaikka puolet ripsistä on jo klimpissä. Kyllähän nyt volyymia pitää olla! ;) (Toim. huom. Mulla on niin hennot ripset etten saanut edes valehtelematta 50 maskarakerroksen jälkeen paksumpaa tulosta kuin kuvassa.)


Moka 3: Epäsiistit rajaukset

Rajaus kulkee monta milliä ripsityven yläpuolella.En saanut tästä kuvasta kovin vakuuttavaa, ei kai nyt kukaan ihan noin rajaisi… :P But you get the point.


Moka 4
: Ylirajatut huulet ja väärän sävyinen huultenrajauskynä.

90-luvulla neuvottiin aina piirtämään huultenrajaus reilusti oman rajan yli ja mielellään huulipunaa tummemmalla sävyllä. No, onneksi nyt eletään 2000-lukua.


Moka 5
: Liikaa aurinkopuuteria ja/tai poskipunaa.

Terveen hehkun määrälläkin on rajansa. :)


Moka 6: Epäluonnollisesti piirretyt kulmakarvat.

Näitähän näkee. Ihmisillä on mitä mielenkiintoisempia näkemyksiä hyvännäköisistä kulmakarvoista. Toiset saattavat tietysti vain haluta näyttää persoonallisilta.


Moka 7
: Liian voimakas / vitivalkoinen highlighter kulmaluulla.

Kulmaluun korostus voi joskus lähteä joillain vähän lapasesta. Kulmaluunhan ei ole tarkoitus häikäistä koko kasvoja. ^_^


Moka 8 : Pandarajaukset.

Nuorten tyttöjen suosima tapa rajata silmät. Rajaus vedetään vain alaluomelle ja mielettömän voimakkaana. Usein myös limakalvolle. Aniharvalle mikään imarteleva rajaustyyli.


Moka 9: Terävät reunat / häivyttämättömyys luomiväreissä.

Joskus häivyttämättä jättäminen ja kovat reunat voivat olla tyylikeinokin, mutta useimmiten huono häivytys saa meikin vain näyttämään viimeistelemättömältä. Ja ei, en itsekään ole mikään häivytysten mestari. Häivytys on loputonta opettelua.

Moka 10: Liikaa kaikkea.

Kaadetaan koko meikkilaukun sisältö naamaan niin hyvä tulee. Ja muistetaan lisätä sitä puuteria ja peitepuikkoa puolen tunnin välein! Pusu!

Hyvää alkavaa viikkoa!
Kommentit
 1. 4

  sanoo

  Buahaha. Täytyy tosin myöntää, että elämäni aikana olen jossain vaiheessa sortunut kaikkiin muihin mainittuihin mokiin paitsi pandasilmiin ja väittäisin että en ole myöskään koskaan jättänyt häivyttämättä luomivärejä, sen opettelin ensi töikseni 13-vuotiaana kun aloittelin meikkaamaan.

  Yhteen aikaan mun posket kuivuivat talvella aina helposti, ja se yhdistettynä liian tummaan meikkivoiteeseen ja/tai aurinkopuuteriin oli aika huono yhdistelmä kun väri paakkuuntui kuiviin kohtiin. Liian tumma meikkivoide on usein ollut ihan kemppariosaston myyjän ja oman huonon meikkausvalon syytä. Siihen kun lisätään vielä toive ruskeammasta ihosta niin sotku on valmis. Varmaan monella muullakin ollut joskus sama ongelma.

  Mutjoo, muutama tosi hurja esimerkki tulee itselle heti mieleen, esim. vanha kollega (aikuinen nainen) joka joka päivä piirsi mustan rajauksen luomivakoon(!). Silloin kun silmät on auki, osui rajaus ns. "oikeaan" kohtaan eli ripsirajan yläpuolelle, mutta raita tuli esiin heti kun silmiä räpäytti. Siis HALOO?!

 2. 5

  sanoo

  HAH. Tää piristi kummasti mun koulupäivää. Ja miten ilkeältä ehkä kuullostaakin niin noi kaikki meikkimokat nään valehtelematta koulussa joka päivä.. En sillä, että itse olisin maailman paras meikkaaja mutta mutta.. :)

 3. 6

  sanoo

  Nuo kajalilla piirretyt kulmakarvat on jotain aivan järkyttävää… Niitä näkee niin teinitytöillä kuin myös eräällä yli kolmikymppisellä akalla, joka lisäksi vetää sisärajaukset kajalilla jo ennestään pieniin tihrusilmiin… Huoh.

 4. 7

  Inka sanoo

  Hahaha, olen aina kokenut olevani huono meikkaamaan mutta tämä postaus piristi, en ehkä olekaan niin toivoton tapaus…:-DD Ai keuhea nuo kulmat. Ja rajaukset. Ripsistä puhumattakaan..

 5. 8

  kepa sanoo

  Jestas nyt irtos kyllä päivän naurut viimeistäänkin ton ’liikaa kaikkea’ kohdalla : DDDDDD

 6. 9

  paula sanoo

  :D Noita näkee kyllä ihan liian usein. Tumma ja liian paksu meikkivoide taitaa olla nuorten tyttöjen kompastuskivi etenkin baariin lähtiessä. Nuo rajausongelmat (silmäja huulet) tuntuu taas sitten olevan enemmän 30-kymppisten ja yli pahin vihollinen (peruja 90-luvulta), pahin mitä itse olen nähnyt on vaaleansininen kajal alasisäluomella todella pienissä silmissä. Lopputulos oli uskomattoman alakuloisen ja surullisen näköinen..
  Ja nuo ripset… hämähäkkejä vilisee kaikkialla. Muistan erään Anna-lehden (kait) jutun kosmetiikkakonsulteista ja Diorin myyjällä oli ihan järkyttävät klimppiripset! En olisi ostanut häneltä mitään, jos olisi tullut meikkiosastolla vastaan :O

 7. 10

  Sir sanoo

  Aivan ihana postaus, vaikka onkin jo useamman vuoden takaa.

  Löysin blogisi aika vasta, kun etsiskelin jotakin meikkaamiseen liittyvää ja olenkin siitä lähtien käynyt päivittäin katselemassa, mitä olet kirjoittanut. Arkistojen koluaminenki on hauskaa ^^

  Jatka samaan malliin!

 8. 11

  APUA sanoo

  Tajusin että parivuotta sitten syyllistyin aika moniin meikkivirheisiin. Omistan hyyyvin vaaleat hiukset ja kulmakarvat ja koska kavereilla oli tummemmat kulmakarvat niin tottakai minäkin sitten piirsit maailman ohuimmat ja tummimmat kulmat. Poskipunaa en osannut käyttää ollenkaan, pandarajaukset oli ”in” ja valkoinen GLITTER luomiväri kulmakarvojen alle.. Eivitsi hävettää kattella vanhjoja kuvia kun oli tumma meikkivoide, suttuiset rajaukset ja poskipunat miten sattui :D

 9. 12

  sormikas sanoo

  Varmaan nuo pandasilmät on oma moka. :D Joskus kuudennella luokalla kun otin salaa kaapista äidin hylkäämän mustan kajaalin niin tuohan se lopputulos oli. No onneksi taidot ovat karttuneet vuosien varrella. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.