Meikki vihreille silmille

Greeneyes_all

Vihreitä silmiä korostavat parhaiten violetin sävyiset meikit, etenkin punertavat violetit. Hyviä sävyjä arkeen ovat kanerva, harmaanvioletti ja malva (kiitos suomennoksesta Katjamaria! :)). Juhla- tai iltameikkiin sopivat voimakkaat luumut, viininpunainen ja fuksia. Luonnollisestikin vihreille silmille sopivat myös neutraalit perussävyt kuten ruskea ja beige (nämähän sopivat kaikille silmille), sekä okran ja kullan sävyt. Myös vihreät sävyt sopivat, mutta ne eivät tuo esiin silmien omaa sävyä. Kannattaa muistaa, että kontrastit korostavat.

Greeneye_nude

Tein siskolleni violetin ja vihreän sävyiset meikit. Kumpikin meikki sopii silmien väriin, mutta violetissa meikissä silmä näyttää entistä vihreämmältä. Meikeistä puuttuvat rajaukset ja ripsari, sillä siskoni inhoaa meikattavana olemista ja etenkin rajausten laittoa.

Greeneye_purplemakeup

Punertavaa, sinertävää ja luumuista violettia Manly 120-paletista. Sisänurkassa ja kulmaluulla haaleaa vaaleanpunaista.

Greeneye_purplemakeup3.

Greeneye_purplemakeup2

.

Greeneye_purplemakeup4

Neutraalimpi violetti meikki L’orealin Persian Opulence (nykyään Golden Plum) -paletilla, jossa punertavaa luumua, harmaanviolettia ja kultaa.

Greeneye_purplemakeup5

Tuossa L’oreal-meikissä oli tosi huono valaistus, sävyt näkyy ihan harmahtavina… :p

Greeneye_greenmakeup

Vihreä meikki Manly 120-paletin sävyillä. Käytin varmaan viittä eri vihreää, mutta ne ovat sulautuneet luomella lähes yhdeksi. Sisänurkassa ja kulmaluulla kellertävää vaaleaa.

Greeneye_greenmakeup3.

Greeneye_greenmakeup2

Olisin halunnut tehdä vielä neutraalin vihreänkin meikin, mutta siinä vaiheessa siskolla oli jo maltti lopussa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Yllättävän paljon vaikuttaa silmien väri siihen miltä pigmenttisävy näyttää luomella. Tuntuu, että oma ruskea silmäni ”syö” monet neutraalit värit ja kaikkea pitää laittaa tummemmin ja reilummin. Nykyisin monet violetitkin tuntuvat kovin neutreilta!

  Mauve (ainakin ranskasta) suomeksi taitaa olla malva.

 2. 2

  Kuuku sanoo

  Täytyy tähän kommentoida että siihen minkävärinen meikki parhaiten sopii vaikuttaa enemmän ihon sävy kuin silmien väri. Mulla on tosi samanväriset silmät kun sun siskolla, mutta jos laittaisin tuon värisen violetin meikin, se näyttää mun keltapohjaista/lämminsävyistä ihoa vasten likaiselta ja siltä että olisi jotain allergiaa/mustelmia. Samoin jopa perus neutraali beige saattaa näyttää oudolta, ruskean pitää olla selkeästi lämmin ja kultaiseen tai kupariin taittava jotta se sopii.

  Jos on lämminsävyinen iho niin paras korostusväri vihreäsilmäiselle on oranssin/kuparin sävyiset meikit, punainen kun on vihreän vastaväri niin nuo myös korostavat vihreitä silmiä tosi hienosti :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Hyvä pointti, Kuuku! Aivan totta mitä kirjoitit. Aloittelijalle tällaiset ”nyrkkisäännöt” (vihreille violettia, sinisille ruskeaa & oranssia ja ruskeille sinertäviä sävyjä) ovat kuitenkin varmasti hyödyllisiä.

 3. 3

  Jenni sanoo

  Itse en violetin sävyistä tykkää yhtään, tai ne eivät tunnu yhtään omilta vaikka vihreät silmät omistankin. Ja meikin suhteen ne tuntuvatkin olevan tosi tylsät, siniset olisi paljon kivemmat. :D Mutta rakastan silti omia värivirheellisiä silmiäni (oik. puoleinen puoliksi ruskea). Tosin kullan/kuparin sävyt miellyttävät etenkin kesällä kun iho on päivettynyt. :)

 4. 4

  sanoo

  Mä olen taas huomannut sen, ettei sillä silmien värillä niin väliä, mutta hiusten värillä on! Esim tietyt vihreät meikit luo aika kamalan kokonaisuuden kirkuvan punaisten hiusten kanssa, samoin vahvat siniset tökkii pahasti :P

 5. 5

  sanoo

  Ja mulla lämpimät violetit tai tietyt luumut saa näyttämään silmät itkeneiltä. Kun taas kylmät pinkit ja violetit sopii parhaiten :)
  On hyvät vinkit aloittelijalle. Etsimällä ne sopivat löytyy kun lähtee oikeista väreistä liikkeelle.

 6. 6

  LemonJuice sanoo

  Piti kanssa kommentoida omaa ongelmaani koskien noita violetteja sävyjä. Omat silmäni ovat vihreät ja todella mielelläni korostaisin niitä violetilla. Varsinkin, kun violetti on väri, josta muutenkin pidän.

  MUTTA, tuntuu, että ihoni väri on sellainen, että melkein kaikki kokeilemani violetit tekevät sen efektin, että olen itkenyt silmät päästäni juuri ennen meikkausta tai vaihtoehtoisesti minulla on joku tulehdus. :D

  Varmasti jostain löytyy minullekin sellainen violetti, mikä ei tee minusta itkettyneen näköistä, mutta tarpeeksi monta hutiostosta tehtyäni olen tullut hieman epäluuloiseksi ko. väriä kohtaan.

 7. 7

  milipili sanoo

  Mä oon niin aina halunnut vihreät silmät ja tollaiset isot olis mukava myös =)

 8. 8

  mussukka sanoo

  Onpa kiva postaus, onko vastaava odotettavissa sinisille tai ruskeille silmille? Ja pakko nostaa esiin heterokromia joka itselläni. Eli silmäni ovat eriväriset, kuten Kate Boshworthilla. Omani eivät tosin ole yhtä eriväriset. omat silmäni ovat ”pääväriltään” siniset mutta toisessa silmässä minulla on hieman ruskeata. Meikkivinkkejä? ;)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Voin tehdä vastaavan postauksen myös sinisille ja ruskeille silmille. Pitää vaan odottaa että saan ruskeasilmäisen ja meikattavaksi suostuvan kaverini käymään. :)

   Mä en ole niin pro että osaisin antaa ammattimaisia vinkkejä tuollaisten eriväristen silmien meikkaukseen, mutta olen lukenut ja kuullut, että jos silmässä on jonkun muun kuin päävärin värinen alue tai pisteitä, niin meikatessa kannattaa käyttää sen ”lisävärin” sävyjä osana meikkiä. Esim. jos henkilöllä on vaikka vihreät silmät joissa on kellertäviä pisteitä, niin meikissä voisi laittaa vaikkapa luomen keskelle häivähdyksen kellertävää highlighteria tai tehdä yläluomen rajauksen jollain kellertävällä sävyllä (esim. kultaisella). Jos taas silmät ovat keskenään selvästi eriväriset, niin ”turvallisinta” olisi varmaan valita meikkiin neutraali sävy joka ei korosta kummankaan silmän sävyä. Esim. jos henkilöllä on vaikka sininen ja ruskea silmä, niin ei meikkaisikaan ruskealla joka saa sen sinisen silmän pompsahtamaan selvemmin esiin, vaan valitsee vaikka harmaan tai vihreän sävyn joka ei vahvista kummankaan silmän sävyä. Parempaa neuvoa en valitettavasti osaa antaa.

 9. 10

  sanoo

  Hih, pidän erityisen paljon tuosta Lorealin Golden Plumilla tehdystä meikistä, jotenkin niin paljon minun tyyliseni! Olisi mukava saada samanlainen postaus ruskeille silmille :D

 10. 11

  Susa sanoo

  Miten siskollasi voi maltti loppua, jos joku meikkaa?! must on ihana vaa olla ku joku meikkaa =)

  Itselläni sama ongelma kuin parilla muullakin tuon liilan kanssa.

 11. 12

  Rebel sanoo

  Olen blogisi satunnainen lukija, joka eksyi nyt kommentoimaan asti. Vihreistä silmistä täytyy sanoa sen verran, että niiden kohdalla sävy vaikuttaa meikkivalintaan monesti huomattavasti enemmän kuin sinisten tai ruskeiden silmien kohdalla mikä kannattaa ottaa huomioon. Muutama maskeeraaja on yrittänyt tarjota minulle luomivärejä, joiden tiedän näyttävän itselläni karmeilta, vaikka sopivat oikein täydellisen nätisti niille joilla on silmissä hieman ruskeaan vivahtava vihreä sävy – itselläni se vain sattuu olemaan enemmän siniseen/keltaiseen vivahtava.

  (Täällä jo mainitun violetin ohella suosittelen kokeilemaan myös punaista, kunhan kyseessä on jotenkin järjellinen sävy. ;-) Huonona puolena potentiaalinen narkkari-look seuraavana aamuna.)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Joo, punainen on hyvä valinta! Siksi puhuinkin postauksessa myös viininpunaisesta ja fuksiasta, jotka sopivat normaaliin meikkiin paremmin kuin puhdas punainen joka taitaa kuulua lähinnä teatterimeikkeihin.

 12. 13

  miu sanoo

  Kai tulee vielä postausta muillekin silmien väreille sopivista luomivärien väreistä? :) Ja miten muuten kun mulla vaihtelee valosta riippuen silmien väri vihreästä ruskeaan :P

 13. 14

  Eija sanoo

  Hei!
  Vasta tänän löysin blogisi ja juurikin nämä vihreille silmille tehdyt luomivärimeikit!!! Voi jee! Kiitos! Nyt mäkin opin sen luomivärin käytön kun kuvasi olivat niitä mitä kaipasin! Kiitoooos!

 14. 17

  Oliivisimmu sanoo

  Nyt kun katselin näitä kuvia uudestaan, huomasin jännän jutun; ylemmissä kuvissa silmät näyttävät harmaanvihreiltä ja alemmissa enemmän vihertäviltä. Johtuisiko valaistuksesta?

  Voisitko yrittää saada siskosi meikattavaksi uudelleen, niin että tekisit violetin tai vihreän meikin uudestaan ripsarin ja rajauksen kanssa? Se näyttäisi varmasti hienolta ja korostaisi silmien muotoakin värin kanssa ;)

 15. 18

  awwwa sanoo

  heei :) rakastan sun blogia ja anteeksi että vaivaan tämmösellä kysymyksellä mutta millasta meikkiä suosittelisit erittäin vaalean vihreisiin silmiin? Mulla on ollut kauhea ongelma löytää sopivaa meikkiä kun mun silmät on niin haaleat (joissakin valoissa melkeen värittömät) mutta reunoja kiertaa tumma ”rinkula”, kaikki meikit saa mut näyttämään hirveen tuijottavalta ku ne tummat reunat pomppaa sieltä hassusti esiin :D

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Onko sun silmät siis lähes sellaiset ”kellertävät”…? Varjosta luomet sen ”rinkulan” värisellä sävyllä, oletan että se on tummanruskea/harmaa…? Vaaleaksi koko luomen sävyksi valitsisin ihosi sävystä riippuen joko vaaleaa lämmintä beigeä tai vaaleanvihreää. Roosan ja kanervan sävyt sopivat perinteisesti myös vihreäsilmäisille, mutta jos silmäsi vihreys on kellertävää niin sitten roosat ei ole paras yhdistelmä. Pysyttelisin jossain lämpimimmissä sävyissä, kultakin voisi toimia.

 16. 19

  Aino sanoo

  Hei! Lueskelin tässä postaustasi, kun olen itsekin vihreäsilmäinen. Vinkkisi ovat hyviä ja ovat toimineet ainakin minulla jotenkuten. En ole mikään mestari meikkaamaan ja olisikin hauska oppia meikkauksen perussäännöt. C:

 17. 20

  Sanna sanoo

  Hei:)Tuleeko sulle mieleen luomiväripalettia vihreille silmille,jossa vaikka luumua/kanervaa ja kullan sävyä?Plussaa vielä jos olisi mineraalimeikkiä…käytän Lily Loloa ja Dr.Hauschkaa,mutta menee ne tavallisetkin luomivärit kun harvoin käytän.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Moi! Ei tule tuollaista palettia mieleen, suosittelen melkein tilaamaan erikseen ko. sävyt vaikka sample-kokoisina joltain mineraalimerkiltä, esim. Pure Luxella on aivan ihania sävyjä ja dollarin hintainen sample kestää kymmeniä meikkauskertoja :)

   Kurkkaa Pure Luxen violetteja sävyjä täältä ja kultaisia sävyjä täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.