”Meikitön” meikki 14-vuotiaalle

Tässä vielä yksi postaus viikonlopun kuvasadosta. Meikkasin tuttavaperheen tytön äitienpäivän illallista varten. F on urheilullinen ja freesi 14-vuotias, jolle ei missään nimessä sovi mikään tumma tai näkyvä meikki. Hänellä on myöskin jo luonnonlahjana niin kauniit silmät ja tuuheat ripset, että niitä korostaa parhaiten mahdollisimman luonnollinen, maskarapainotteinen meikki.


F_meikki1

F:llä on suhteellisen hyväkuntoinen ja hitusen punaläikikäs iho. Tasoitin sävyn meikkivoiteella, joka ikävä kyllä tässä tapauksessa ei ollut se paras sävy F:lle. Mulla oli nimittäin viikonloppuna mukana ainoastaan se L:nkin meikissä käytetty näyte Diorin Foreveristä, ja kun oma mineraalipohjanikin olisi ollut F:lle liian tumma, niin käytin sitten Foreveriä. Toin kasvoille kevyesti lämpöä Cliniquen Almost Bronzer -aurinkopuuterilla, ja laitoin poskille IsaDoran hohdepuuterin vaaleanpunaista hohdetta. Poskipunakin olisi ollut mun mielestä liikaa F:n tyyliin.

F_meikki3

Luomille levitin MACin vaaleanviolettia Beautiful Iris -sävyä, ja luomivakoon MACin punertavan violettia Lotusland-sävyä. En tehnyt lainkaan rajauksia, ja alaluomen ulkonurkkaan levitin hieman MACin siniviolettia Parfait Amour -sävyä.

F_silmat

F:n tuuhea ripsistö reunustaa silmät kauttaaltaan. (Mulla on alaluomilla ehkä kolmasosa F:n ripsistä.) Kulmakarvat jätettiin luonnontilaan.

 

Olisi muuten kiva kuulla kommentteja blogia lukevilta 13-14-vuotiailta (tai nuoremmiltakin) koskien meikkausta. Miten te meikkaatte? Onko kuudennella tai seiskaluokalla ihan tavallista tulla kouluun vahvasti meikattuna, vai pidetäänkö näyttävästi meikattuja tyttöjä jonain ”meikkibimboina”? Itse aloitin meikkauksen vasta seitsemännellä luokalla, mun ala-asteella ei meikannut kukaan. Kun olin 14, oli tavallista että tytöillä oli sähkönsinistä rajauskynää ja samanväristä ripsiväriä, tai sama kombo mustana. Luomiväriä aloin käyttää kun kaverini meikkasi minut kerran violetilla ja vaaleanpunaisella ja se näytti minusta niin hienolle! ^_^ Mutta mitään todella voimakkaita meikkejä ei ollut koulussa juuri kellään, meikkaus ei tuntunut olevan silloin mitenkään ”must”. Poskipunaa tai jotain varjostus/korostusvärejä ei käyttänyt kukaan.

Lisäys; postaus saikin aikaan tosi mielenkiintoista keskustelua kommenttiboksiin! Nuorten, ja etenkin ala-asteikäisten meikkaus onkin mielenkiintoinen aihe joka varmaan herättää tuntemuksia suuntaan ja toiseen.

Kommentit
 1. 1

  Nimetön sanoo

  En ole mikään asiantuntija, mutta teini-ikäisenä ei mun käsittääkseni kannata käyttää liian tuhteja ihovoiteita ym ja silmänympärysvoide taitaa olla aika turha, vaikka toki sitä suositellaan käytettäväksi heti kun alkaa meikkaan. Ei kannata myöskään ylihoitaa ihoa; kohtuullisen terveet elämäntavat, ulkoilu, tarpeeksi pitkät yöunet ja ihon ”sisäpuolinen” rasvaus eli tervellisten rasvojen syöminen on parasta ihonhoitoa.

 2. 2

  Sussu sanoo

  13 vuotta olen, seiskalla opiskelen. Meikkaan kyllä, mutta en raskaasti, arkimeikkini koostuu: Maybeline New Yorkin irtopuuterista, Lumenen ripsiväristä, Make up storen vaaleansävyisestä luomiväristä ja harmaasta rajauskynästä.
  Meikkaus on koulussani ihan ok kukaan ei ole koskaan ( ainakaan minulle ) tullut sanomaan meikkauksesta mitään negatiivista.

 3. 3

  Pohjoisen tyttö sanoo

  Voisin sanoa tähän keskusteluun sen verran, että ei tuo ”meikkeihin panostaminen nuorena” ja meikkaus ylipäätään ole täällä Pohjois-Suomessa sen ihmeellisempi asia kuin Hesassakaan. Uskon että oli kyseessä niin Ivalo kuin Helsinki, niin tietyt nuoret meikkaa reilummin, osa vähemmän, jotkut ei ollenkaan. Pointtini on siis se, että ei nämä maantieteelliset sijainnit jne. kauheasti enää määrittele et kuka meikkaa ja kuka ei. Jokaisen omasta persoonastahan se on kiinni, että haluaako laittaa nassuun jotain ylimääräistä väriä – vai ei :D Rohkein tyttö kantoi meidän ala-asteella meikkilaukkua matkassaan jo 2.luokalla – ja tästähän on jo aikaa tuollaiset 18 vuotta :D

 4. 4

  Suvi sanoo

  Pakko kommentoida tähän. Okei itsellä on ollut sillä tavalla hyvä tuuri ettei ihossani ole suuri virheitä ja ripseni ovat valmiiksi tummat ja suht pitkät, mutta aloitin joka päiväisen meikkaamisen vasta 19-vuotiaana.(Olen nyt 20) Tällä hetkelläkin arkimeikki sisältää vain ripsaria ja valokynää sekä ohutta meikkivoidetta. Tuntuu hassulta siis itsestä, että 11-vuotiaat tytöt meikkaavat…

 5. 5

  Marianne sanoo

  Nyt olen jo parikymppinen, mutta muistan elävästi ne kuudennen luokan ensimmäiset meikkikokeilut. Huulipunan piti olla sitä tumminta mahdollista, samoin luomivärin. Nyt ei voi muuta kuin hävetä kuudennen luokan päätösjuhlissa otettuja kuvia :D Kaikki luokan tytöt olisi naaman perusteella pestattu sirkuksen klovneiksi alta aikayksikön…

 6. 6

  Jana sanoo

  Todella mielenkiintoista lukea jo hyvinkin nuorien meikki- ja ihonhoitorutiineista! On kyllä ajat muuttunut sitten omien ensikokeilujen tai teinivuosien. Itse kokeilin elämäni ensimmäisen kerran mitään meikkiä kuudennen luokan päätösjuhlassa, kun halusin ehdottomasti ripsiväriä tuona juhlapäivänä käyttää. Tosin, en edes uskaltanut laittaa sitä itse! =oD Äiti sitä sitten suti hieman ripsiin, heh heh.

  Yläasteella (eri. 8. ja 9.lk) meikistä tulikin joka päiväinen rutiini, ellei peräti panssari. Peittävämpi oli aina parempi, ja maski oli luonnollisuudesta aika kaukana. Onneksi sentään pysyin luonnollisissa sävyissä, että en nyt aivan maalatulta pelleltä näyttänyt. (Enkä nyt tarkoita että kaikki yläaste tai muunkaan ikäiset nuoret siltä näyttäisivät. Omat meikkaustaitoni olivat vain tulloin vielä lapsenkengissä, joten parempi omalla kohdallani näin.)

  Lukiossa löysin värikkäät luomivärit, ja silloin olikin melkein joka päivä silmissä erivärinen meikki. Useimmiten minua luultiin värikkäiden meikkien vuoksi nuoremmaksi kuin olinkaan, erityisesti kun lähestyin jo maagista 18v rajapyykkiä. Yliopistossa meikkausinto tai pikemminkin luomiväreillä leikittely pikkuhiljaa hiipui, ja on vasta nyt (25+ vuotiaana) vähitellen palaamassa.

 7. 7

  elina sanoo

  Kuutosella aloitin ripsarilla ja kanniskelin hämähäkkiripsiäni ylpeänä (tietenkään en erotellut niitä), seiskan ja kasin vaihteessa aloin käyttämään myös puuteria ja peiteväriä tummiin silmänalusiin. Ysillä meikistä tuli panssari, en lähtenyt mihinkään ilman meikkivoidetta, puuteria, tummansinistä luomiväriä, ripsaria ja huulikiiltoa. Nyt olen lukion toisella eli 17, enkä käytä enää muuta kuin peitevoidetta silmänalusiin ja toisinaan ilmestyville finneille.

 8. 8

  Emma sanoo

  Hei,
  olisin kiinnostunut seuraavanlaisesta artikkelista; meikki nuorelle, joka ehkä pienentäisi/saisi silmiä näyttämään pienemmiltä? Silmiä suurentavia laseja kannettu piitkään, kyllästyttää ja jos haluaisin joskus kokeilla jotakin meikkiä, lasit estävät :d Olen ruskeahiuksinen, mulla on suhteellisen vaalea iho. Mieluusti joku kiva rajauskin olisi mukana.

  Jos voisit tästä kirjoittaa vinkkiartikkelin, olisin iloinen :D Olisi hauska tietää minkälaisia mahdollisuuksia olisi, vai onko kenties ollenkaan. Sulle tulee varmaan aika paljon pyyntöjä, toivotaan ettei tää huku jalkoihin.

  + noista meikkitottumuksista, olen kutosella enkä meikkaa juuri ollenkaan. Yläasteella ehkä, siksi vinkkiä kysyisinkin! :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Kiitos ehdotuksesta, lisään sen toivelistaan. :) Yritän toteuttaa toiveita jos vain ehdin.

 9. 9

  Miau sanoo

  Ala-asteella luokallani ja koulussani muutenkin oli lähes pelkästään lestadiolaisia. Neljännellä luokalla värjäsin hiukset punaiseksi ja käytin huulikiiltoa, se oli jo tosi repäisevää, kun kellään muulla minkäänalaista meikkiä ei ollut. Seiskaluokalla käytin todella värikkäitä meikkejä, värit oli ihan kivoja, mutta käytin niitä väärin, hävettää jälkikäteen. Kasilla meikkaus unohtui ja vasta ysin lopussa aloin meikata päivittäin, perusmeikki ruskealla luomivärillä. Lukiossa aloin piirtämään kulmia, kun omat ovat todella vaaleat, ja silmissä oli vahvat kissamaiset eyelinerit. Nykyään meikkini on lähes samaa luokkaa kuin yläasteen lopussa, kulmat vain lisänä. Baariin lähtiessä sitten tummempaa meikkiä. Silloin tällöin tulee käytettyä enemmän värejäkin. :) Nyt siis 19-vuotias.

 10. 10

  Anna sanoo

  Neljännellä luokalla ”kotibileissä” kaveri oli laittanut sinistä luomiväriä ja ripsaria ja kulman takana sitten laitettiin mullekin. Kuudennella käytin jotain kuivahtanutta äidin vanhaa ripsaria ja herbinan peitepuikkoa finneihin, jotka johtu varmaan vaan siitä että pesin naamaa jollain nivean youngilla, joka ei sopinut kuivahkolle iholleni yhtään…

  Seiskalla yritin olla kovin rock ja laittaa mustia rajauksia mutta onneksi en vaan osannut (enkä osaa vieläkään) lätkiä kajalia ylettömiä määriä. silti varmaan kulkenut hävyttömän rumat rajaukset naamassa kun eyeliner-käsi ei vielä ollut vakaa :D Meikkipuuteri oli kaveri 16-vuotiaaksi asti.

  Meikki- ja ihonhoitotaidot alko parantua huomattavasti 16-vuotiaana kun alotin teatteriharrastuksen ja piti opetella tekemään maskit itse. Ekassa proggiksessa jaoin pukuhuoneen meikkaajan ja kosmetologin kanssa ja heti ensimmäistä maskia tehdessä kauhisteltiin että mitä kosteusvoidetta sä oikein käytät. Nykyään 18-vuotias, innoissaan opettelemassa varjostuksia ja incien lukemista, kiitos blogien ;)

 11. 11

  Tittelituura sanoo

  Tää nyt tulee vähän myöhään, mutta oli sitte pakko komentoida :D
  Itse alotin meikkaamisen n. puolisen vuotta sitten, eli 14v. Ajattelin aluksi että jotain ripsiväriä vain vähän.
  Sitten eksyin katselemaan nettiin näitä meikkiblogeja (tämä sinun blogisi kyllä hyppäsi heti silmään ja olen tätä siitä asti lukenut :D) ja siitä sitten alkoi aikamoinen villitys. Nykyisin naamassa on jo peiteväri,mineraalipohja, poskipuna, yleensä 2 luomiväriä ja ripsiväri. Itselläni ei ole rahaa oikein mihinkään Lancomeen tai Dioriin. Macin meikeistä haaveilen laadun takia ja käyn hiplaamassa varmaan kerran viikossa stockmannilla. Kuitenkin inglot olen todennut todella hyväksi, eikä niin kalliiksi. Nyt on sitten rahaa laitettu säästöön vihreää, keltaista ja turkoosia luomiväriä varten ;D Olen itsekkin sitä mieltä että näytän ehkä kauneimmalle jopa ilman meikkiä, mutta on niin ihanaa laittaa aamulla meikkiä etten sitten voi olla sitä tekemättä :D

 12. 12

  MiuuSic sanoo

  Tääki tulee vähä myöhässä.

  7 luokalla aloin käyttämään hieman ripsiväriä ja peitepuikkoa finneille. 8:luokalla sitten meikkivoidetta (mistä ei varmasti ollut oikea sävy minulle) ja puuteria. Ysillä tuli rajaukset ja joskus luomiväriä + ripsari + meikkivoide.
  Nyt oon lukion 1:llä ja käytän meikkivoidetta, peitevoidetta ja ripsaria sekä puuteri. Nyt myös käytän sivellintä.

 13. 13

  heidi sanoo

  no meikaan yleensä aina kouluun koska on pakko. käytän ripsaria , luomiväriä, ja jotain ihan hirveän haaleaa huulikiiltoa koska minunsta se on aika ällöä semmoinen hirveän punainen huulikiilto ..

 14. 14

  lilz sanoo

  Oli pakko kommentoida tähän myös hieman myöhässä (?: D)
  Oon siis 13, seiskalla. Kutosella aloin meikkaamaan ehkäpä aknen takia eniten. Meikkivoide, puuteri, ripsari, aurinkopuuteri ja silloin tällöin myös nestemäinen rajaustussi.
  Nykyään käytän samoja tuotteita paitsi aurinkopuuterin sijaan joskus poskipunaa ja rajauksen olen jättänyt pois. Eli nykyään meikkaan vähemmän, ikävä kyllä joudun laittamaan melko paljon meikkivoidetta ja puuteria, kiitos aknen ja rasvoittuvan ihon. (vihaan ihoani!) Sen verran vielä että meidän koulussa luokitellaan extralissuiksi, jos käyttää: 2 cm meikkivoidepuuteripakkelia ja siihen päälle vetävät sitten semmosen purkillisen tummaa aurinkopuuteria valkoisen ihon päälle (tai extra ruskean jos liian tumma meikkivoide) ja vielä ihan liikaa mascaraa.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Joo, tuo aurinkopuuterin ylikäyttö vaikuttaa ihan globaalilta ”ongelmalta”….! ^_^ Ei mene ainoastaan suomalaisnuorten piikkiin.

 15. 15

  lilz sanoo

  Nii ja sitten tietty kaikilla on semmoset nudehuulet (useimmiten moikkivoiteella tehdyt)jotka näyttävät järkyttäviltä varsinkin kun raja paljastuu huulien sisäpuolilta. Ainiin, unohdin vielä mainita niistä valkoisista luomivärillä tai kajalilla tehdyistä silmien sisänurkista, kutsutaan linnunpaskoiksi.
  Ja ehdoton ei on räikeät luomivärit ja tummma huulipuna/kiilto! ::D

  • 15.1

   Sanni sanoo

   ”Linnunpaskoiksi”….! ^_^ Ei helkkari. Itsekin kyllä usein teen meikkiin valopisteen sisänurkkaan vaalealla luomivärillä, mutta ehkä tuo ”linnunpaska”-versio on vähän voimakkaampi…. :D

   • 15.1.1

    lilz sanoo

    Hieman voimakkaampi ;;D ja ihan tosi valkonen eikä mikään helmiäinen.

 16. 16

  sanoo

  Aloitin meikkaamisen 6. luokalla, jolloin meikki oli luokkaa ripsari, mutta välillä tuli niitä hutejakin – ainahan niitä, sillä olen erittäin kokeileva ihminen, joka ikinen päivä on kokeiltava jotain uutta pientä, meikkaaminenhan on leikittelyä, ei pakkopullaa.

  Yläasteella meikkaaminen alkoi olla vahvempaa ja aikaa kului meikkaamiseen pitempään kuin yhdelläkään luokkalaisella ja olin kouluni ihmetys tyyleineni meikkeineni. Ja kokeiluneni. : ) 15 vuotiaana (8.lk), oli arkimeikkiin kuului rajaukset, irtoripset ja ”Manson”piilari. ^_^
  15 vuotiaana sitten lähti kulmat kävelemään, sillä halusin lisää vapauksia meikkaamiseen ja yhä kolmen vuoden jälkeen piirrän kulmat alusta alkaen – koska se on hauskaa.
  Meikki on nykyään aina hyvin peittävä, mutta alani takia olen opetellut hillitympiäkin lookkeja, jotka tosin yhä kuvastavat tyyliäni.

 17. 17

  Sinttu sanoo

  Alotin meikkaamisen kutosen lopulla ja silloin käytin maanläheisiä luomivärejä (ruskeat, vihreet yms.) ja ripsarii..

  Sit vähän sen jälkeen tuli meikkivoiteet, puuterit ja rajaukset arkipäivään.

  Nyt olen kasilla ja arkimeikkiini kuuluu, meikkivoide, puuteri, ripsari, yleensä ruskeet luomivärit ja (ruskeet rajaukset)

  Harrastukseni ”ansiosta” esiinnyn jonkin verran ja rakastan esiinymismeikkejä, mitä kirkkaampi ja ei niin ”arkipäiväinen” on parempi <3

  Ekan huulikiillon ostin nelosella itsenäisyyspäivä juhliin… ja sitä käytin varmaan pari vuotta sillon tällön ja nyt ne on "unohtunu"

 18. 18

  stellanen sanoo

  Joo, tääki tulee aika myöhässä, mutta oli vaan pakko tulla kommentoimaan ku oli niin hyvä aihe josta mulla riittäis vaikka kuinka paljon puhuttavaa:D
  Ite oon seiskalla, ja päivittäiseen meikkiin kuuluu meikkivoide+puuteri / mineraalipuuteri, valokynä, siipimäinen musta eyeliner-rajaus, ripsiväri, kulmakynä, ja usein vielä nude alarajaus ja poskipuna tai korostusväri. Arkimeikkini ei ole mikään ihmeellinen, mutta aina kun saan jonkun hyvän tekosyyn meikata enemmän (juhlat tms.) niin kyllä myös meikkaan, itseni ja usein kaveritkin. Meikkaamisen lasken oikeastaan harrastukseksi, koska tylsinä päivinä saatan tehdä montakin erilaista meikkiä ja onhan niitä luomivärejäkin jo kertynyt ainakin 100 eri sävyä.:D
  Ja joo, joskus kyllä vähän ihmetyttää teineillä just ne meikkivoidekerrokset, suttuiset rajaukset, paakkuiset ripset, meikkivoidenudehuulet ja tietty ne linnunpaskat, jotka lilz mainitsikin:D

 19. 19

  Jonna sanoo

  Tämäkin tulee vähän myöhässä, mutta kuten stellanenkin sanoi, aiheesta riittää puhuttavaa ;)
  Mä olen kasilla ja viimeiset kaksi vuotta arkimeikkiin on kuulunut vain pohjustus, ripsiväri ja mahdollisesti rajaus. Muistaakseni Lumenen peitevoidetta ja puuteria käytin ja pidin niitä ihan must-tuotteina (mutta meikkivoiteeseen en voisi kuvitella ainakaan vielä totuttelevani). Välillä laitoin nude-rajausta silmän sisänurkkaan ja tietenkin ripsarit. Nykyään käytän mineraalipuuteria(äidin ’vanha’, ei ite tykännyt) ripsaria ja eylineriä. Meikki on mukavan nopea, varsinkin jos ei rajaa silmiä. Hienompiin tilaisuuksiin ja esim. synttäreille teen siipirajaukset. Julkisille paikoille en kovassa pakkelissa mene, mutta serkun kanssa tulee joskus tehtyä kaikenmoisia meikkejä.
  Hyihkyn myös näitä ’laitan kolme sävyy liian tummaa meikkivoidetta ja linnunp*skat silmiin ja nudetan huulet’- tyyppisiä meikkaajia. piirrettyihin kulmakarvoihin jätetyt ’raot’ on myös kamalia, puhumattakaan liian lähelle toisiaan piirretyistä kulmakarvoista.

 20. 20

  ThEmppu sanoo

  Siis itse olen 12.v pikkutyttö :)
  Harvat ikäiseni meikkaa, itse kuitenkin.
  Perus meikki on vähän puuteria, ripsaria ja huulikilto.
  (Aamulla tulee aina niin kiire , ettei yksinkertaisesti ole aikaa tehdä mitään ”sotamaalausta” :”D )

 21. 21

  "Pikku" Sanni sanoo

  Aloitin meikkaamisen noin vuosi sitten. Nyt olen 13-vuotias. Tosi moni koulussani meikkaa, jopa jotkut toisella luokalla olevat.
  Meikkailemme kavereiden kanssa toisiamme ja kokeilemme kaikkea. Sain ekat meikit varmaan äidiltäni, kun olin vielä aika nuori. Silloin sain meikata vain kotona.

  Aloitin itse vain ripsivärillä, mutta nykyään käytän myös puuteria ja välillä lumene naturalcoden vihreää kajaalia. Rakastuin siihen kajaaliin ensikokeilulla. Sain myös ihanan Maybelline new yorkin Super stay 24H peitevoiteen(tai jonkun sellaisen, joilla voi peittää finnejä) ja se on todella hyvä!

 22. 22

  Iina sanoo

  Mä aloitin meikkaamaan vitosluokalla ja nyt olen kuutosella :) Mulla tuli ekat finnit muistaakseni kolmos- nelosluokalla ja ajan mittaan oon alkanu meikkailla niitä piiloon. Suunnilleen vuosi sitten aloin puhdistamaan ihoa, jotta saisin finnit edes jotenkin kuriin. Tällä hetkellä käytän ihonpuhdistukseen Herbinan puhdistusvaahtoa, Garnier Puren kasvovettä, Lumenen silmämeikinpuhdistusainetta, sekä Lumenen time freeze-yörasvaa. Arkimeikkiin kuuluu Lumenen peitevoide, Maybelline New York Superstay 24 h, Maybellinen Dream Matte Powder-puuteri, sekä Rimmelin kulmakynä ja Loreal Parisin ripsari :) Mulle on joskus tultu sanomaan meikkaamisestani, mutta en välitä siitä.

 23. 23

  Jonna sanoo

  Iina, kysyn nyt ihan asian vierestä – ei tietenkään loukatakseni – mutta onko sun vielä tarpeen käyttää sekä peitevoidetta, puuteria ja meikkivoidetta?
  Mä en ainakaan käytä meikkivoidetta vielä pitkään aikaan, ja uskoisin että sullakin on vielä iho hyvässä kunnossa (paitsi jos poltat, mutta en usko ;) ). No kuitenkin on hyvä että sä putsaat ihon, joskus kun törmää tapauksiin ”pesen naaman kerran viikossa” ja jotka käyttää paljon pakkelia ;–)

  • 23.1

   Iina sanoo

   Kuten sanoinkin, mulla on finnejä tullut jo tosi aikaisin ja naama punottaa aamuisin niin ettei melkein peiliin kehtaa katsoa :D Joten käytän meikkivoidetta.

   • 23.1.1

    Jonna sanoo

    No sitten :) Ajattelin vaan kun meidänkin luokalla on näitä että laitetaan sentin paksuinen kerros meikkivoidetta koko koska ”mulla on otsas niin paljon finnejä” ja kuitenkin otsatukka siinä päällä. Sitten ihmetellään että vaikka kuinka kuorii joka ilta niin silti tulee finnejä (;

 24. 24

  Ellu sanoo

  Hih, tämäkin tulee _hieman_ myöhässä, mutta kummiskin:

  Olen tämmöinen nyt 13.v pikkutyttö ja meikkaamisen kouluun taisin aloittaa siinä vitosella. Silloin tosin meikkaaminen oli satunnaista… Nykyään meikkaamiseni on kevyttä; peitepuikko, Nivean mattapuuteri, välillä ripsari (mul on aika tummat et pitkät et tuuheat ripset…) ja joskus myös vaalearuskea (kultaan taipuva) luomiväri.

  Juhliin meikkaan tietysti paljon enemmän + muihinkin tilaisuuksiin :). Puuteri, peitepuikko, ripsani, kultanen luomiväri ja välillä eyelinerillä tehdyt ”kissansilmä” -rajaukset.

  Niin, ja aina välillä käytän kevyesti meikkivoidetta /mineraalimeikkivoidetta (:

  Pesen kasvoni joka päivä; The Body Shopin puhdistusvaahto, Nive Young kasvovesi, Garnierin SOS stick epäpuhtauksille ja Lumene Natural Code kasvorasva.

 25. 25

  Muiskis sanoo

  Sori, tää tulee nyt kyllä ikivanhaan postaukseen, mutta pakko kommentoida. Ihana toi meikki, mutta nää muut kommentit aiheuttaa vähän pahaa mieltä. Tuntuu kuin kaikki arvostelisivat ylä-aste ikäisten (ja nuorempien) meikkitaitoja. Ihan kuin kukaan niin nuori ei muka osaisi meikata ollenkaan :(

 26. 26

  Tiina sanoo

  Moi Sanni!

  Löysin blogisi WTD:n kautta joku aika sitten ja ihastuin saman tien! Olen halunnut ns. aloittaa alusta, joten olen kaivanut vanhimmat postaukset ja lukenut niitä järjestelmällisesti nyt tähän asti. Pidän pehmeästä linjastasi ja (kampaajana ja) meikkaajana olen kyllä ihastunut kokeilunhaluisuuteesi ja meikeillä leikkimiseen.

  Itse en ole vahvoilla värien kanssa kikkailulla, eikä asiakkaatkaan niitä yleensä hirveästi halua/uskalla kokeilla: ”Etten mä sit näytä ihan sirkuspelleltä!” – Joo, ei siinä mitään, mullahan on tapana pitää jokaisen asiakkaan naamaa värityskirjana. Meikkiguru Raili Hulkkonen on sanonut useassa haastattelussa ja varmaan jokaisessa pitämässään koulutuksessa, etteä suomalaiset naiset ovat juhlameikkaajia, eivätkä sen takia harjaannu meikkaamisessa. ”Käytä joka aamu ylimääräiset 10 minuuttia – sillä tavalla tulet mestariksi!” on Raililta oppimani hyvä sitaatti. Sinun kohdallasi tämä kyllä pitää paikkansa!

  Aloitin meikkaamisen aika myöhään, päivittäisen varmaan vasta ammattikoulun viimeisellä luokalla. Silloinkin se oli pitkään tyyliin ripsari ja poskipunaa. Nykyään panostan jo ammattini ja työpaikkanikin takia vähän enemmän, jos kohta luomivärejä en arkimeikissä välitä käyttää. Lykkään naamaani vaihtelevasti valokynää/MUS:n Cover all mix -paletista jotakin sekoituksia, MAC:n mineraalipohjaa tai Jane Iredalen puristepohjaa, (MAC:n pohjaa käyttäessäni MAC:n mineraalipuuteria), MAC:n poskipunaa, MAC:n sävyttävää kulmakarvageeliä (huippuhyvä tuote, oletko kokeillut?), Truccon (ei enää maahantuoda Suomeen) tummanruskeaa luomiväriä rajauksena ja Sensain 38:a. Päivämeikin tekemiseen menee aikaa n. 6 minuuttia. Kesällä käytän sitten pohjan päälle vielä Jane Iredalen Gloden Glow -aurinkopuuteria.

  Oletko ikinä kokeillut JI:n mineraalimeikkejä? Jos sulla on mahdollisuus kokeilla niitä tai olet jo kokeillut, olisi kiva saada postausta niistäkin. Luomivärit ovat makuuni pigmenttiköyhiä, mutta poskipunat, pohjat, aurinkopuuterit, huulipunat ja -kiillot sekä sarjan itseruskettava ovat huippuja!

  Hymy nousi huulille täällä ruudun ääressä luettuani sinisestä kajalista ja samanvärisestä ripsarista. Mulle tulee aina niistä mieleen 80- ja 90-luvun taitteen kassantädit, (ainakin meillä päin) niillä oli _aina_ sitä sinistä kajalia/rajauskynää ja sinistä ripsaria. :—-D Sit repesin joskus ala-asteella, kun luokkakaverilla oli koulun diskossa – mitäs muutakaan kuin sitä SAMAA SINISTÄ ripsaria. :D :D :D

  Kiitos värikkäästä blogista, Karkkipäivä on sille juuri oikea nimi!

  -Tiina

 27. 27

  Rosa sanoo

  Itse olen seiskalla ja lähes kaikki tytöt seiskalla käyttävät meikkiä. Useimmat silleen kevyesti kuitenkin, jotkut kuitenkin vetää isot kerrokset pakkelia ja ripsaria ja näyttävät aika koomisilta. Itse laitan ripsiväriä, huulikiiltoa ja joskus puuteria.

 28. 28

  Nimetön sanoo

  Näin 2 (?) vuoden päästä löydin tän ja tulin kommetoimaan. Olen nyt 12.
  Ite meikkaan joka päivä näin.
  -meikkivoide ja puuteri
  -ruskea/vaalea/kullanhohtoinen luomiväri
  -musta ripsiväri
  -huulikiilto

  Ihan siististi meikkaan, jopa ammattilaine kehaissut :D meiän koulussakin on vaan yks tällänen ’leikin pelleä’ meikkaaja – sinivihreät luomivärit, ylitumma meikkivoide, paakkuripset ja punaista huulipunaa

 29. 29

  Lils sanoo

  Öh totanoin… Oon siis 14 v. Alotin meikkaamaan vitosella( jos peitepuikkoa ei lasketa…) tosin sillon vaan satunnaisesti ripsaria. Kutosella mukaan tuli jokapäiväiseen meikkiin ripsarin lisäksi meikkivoide, puuteri ja välillä vähän poskipunaa. Nyt on öbaut samat meikit ku 6 lk, mutta luomiväri on lähtenyt mukaan.

  • 29.1

   Lils sanoo

   Ai niin ja BabyLips on kulkenut mukana ilmestymisestä asti, keräsin koko sarjan, myös ne joita ei ole suomessa, ja kiltisti ne jakavat tilaa mun meikkipussissa kaiken muun kaman kanssa… :)

 30. 30

  sanoo

  Myöhäinen kommentti itseä koskevaan aiheeseen :)

  Eli: Olen 14-v urheilullinen tyttö, jolla lajitreenit lähes aina koulun jälkeen. Luonnostaan omaan tummat, pitkät, tuuheat ripset ja ruskeat kulmat sekä pisamaisen ihon. Koulussa käytän ainoastaan peiteainetta finneille ja toisinaan tummille silmänalusille, treenittömänä päivänä (kerran viikossa) kulmageeliä, hohtopuuteria ja hiukan hajuvettä. Ei mitään näkyvää ja hankalaa, koska yleensä unohdan poistaa meikit ennen treeneihin lähtöä. Luonnollinen on se juttu. :)

 31. 31

  Nimetön sanoo

  Olen 13v. tyttö ja meikkaan lähes päivittäin.ihoni on suht. hyvä kuntoinen joten en käytä meikkivoidetta enkä peitepuikkoa.kulmata teen joka päivä.eli siis laitan kulmapaletista hieman tasoitusta kulmilleni ja lisään väriä vielä kulmakynällä.lopuksi laitan kulmageeliä.käytän myös ihan normaalia ripsiväriä.

 32. 32

  Nimetön sanoo

  Olen 13v, eli 7 luokalla. Meikkaan melkein joka päivä. Ihoni kunto vaihtelee vähän väliä, mutta en käytä meikkivoidetta vaan peitepuikkoa. Teen myös kulmat ja laitan ripsiväriä. Joihinkin juhliin tai ns. hienompiin tilausuuksiin laitan vähän luomiväriä ja ”luonnolliset” rajaukset.

 33. 33

  Nimetön sanoo

  Aloitin meikkaamisen neljännellä luokalla. Meikkasin hyvin harvoin tähän vuoteen asti, jolloin olis tarkoitus alkaa meikata ihan säännöllisesti. Olen nyt siis seiskalla.

  Ketään ei oikeastaan kiinnosta koulussamme (700 oppilasta + lukio), meikkaako joku vai ei. Se ei siis herätä minkäänlaista huomiota.

  Ja voisin huvikseni listata, mitä kaikkia virheitä teen meikkaamisessa.
  Ylihäivytän poskipunan ja luomivärin, eikä niitä ole naamassa enää silloin kun alkaa poistaa kyseisiä tuotteita. Lisäksi en pohjusta meikkejäni mitenkään (taatusti syy leviämiseen) ja pandarajaukset on rakkautta. Eipä mulla kai muuta, kunhan kommentoin vanhaa postausta iltani iloksi.

  Blogissasi on kivaa sisältöä ja kommentoin varmasti vastakin. :-)

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Kiva kun kävit kommentoimassa :) Jotenkin hauskaa kun tämä tosi vanha postaus kerää joka vuosi edelleen uusia kommentteja ^_^ Mitenkähän ihmiset edes löytää tämän…? Kun ei tässä tavallaan ole mitään sellaista minkä voisin kuvitella nostavan sen esiin esim. Google-hauissa. Jännä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.