Meikin häivytys

Moni on pyytänyt minua selittämään miten häivytän meikkini ja saan sävyt sulautumaan toisiinsa. Tässä yritys esitellä perushäivytys kuvien muodossa.

Halusin kokeilla yhdistää Ben Nyen siniharmaan vihreisiin. Greystone osoittautuikin varsinaiseksi kameleonttiväriksi kun se näytti itsekin muuttuvan vihreäksi..!
Aluksi pohjustan luomen, ja taputtelen sitten värit paikoilleen häivyttämättä niitä mitenkään. Sisänurkassa Cabana ja keskellä Big Money.
Tässä joukon jatkoksi on liittynyt vielä Greystone ulkonurkkaan. Kuten näette, sen liittymäkohta Big Moneyn kanssa ei näytä mitenkään pahalta, vaikken ole vielä häivyttänytkään. Toiset luomivärit häivyttyvät helpommin, melkein kuin itsestään, ja toiset taas huonommin.

Tässä vaiheessa päätän lisäänkö luomivakoon vielä neljännen sävyn. Sinne voisi hyvin laittaa jonkun neljännen kivan vihreän tai turkoosin, mutta päätän pitää sävyt tällä kertaa matalalla sillä olen menossa vielä kuntosalille enkä halua huomiotaherättävää meikkiä. Mitä ylemmäs luomivakoon sävyt nostat, sitä näyttävämmän meikin saat.

Sitten alan häivyttämään. Otan pienen siveltimen (MAC 228) ja vedän sillä varovasti vaaleinta sävyä sisänurkasta keskimmäisen sävyn päälle. Taputtelen sävyjen liittymäkohtaa.

Seuraavaksi häivytän keskimmäisen sävyn tummimpaan samalla tekniikalla. Sävyt kannattaa vetää toisiinsa vaaleasta tummempaan päin. Jos olisin tekemässä smoky-meikkiä, häivyttäisin ihan eri tavalla; vetäisin kerralla koko luomen isolla, pullealla siveltimellä. Nyt kun kuitenkin halutaan, että meikin kaikki sävyt erottuvat toisistaan, teen tällä tyylillä.

Kas niin. Sävyt ovat suhteellisen mukavasti liukuneet toisiinsa.

Seuraavaksi häivytetään luomivaon raja. Tähän voi käyttää saman sävyperheen hyvin vaaleaa sävyä (esim. tässä tapauksessa kalpeaa vihreää), tai sitten neutraalia, ihon omaa väriä lähellä olevaa sävyä. Valkoistakin voi käyttää, mutta se on vähän turhan ”voimakas” häivytyssävy minun makuuni. Tai ainakin tähän meikkiin. :)
Valitsen Estee Lauderin norsunluun värisen Ivory Boxin. Minulla on aikeissa hankkia MACin Shroom joka on monen suosikki nimenomaan häivytykseen.
Levitän neutraalia vaaleaa vihreiden sävyjen reunaa pitkin ja ylös kohti kulmaluuta. Tähän hommaan voi käyttää isompaa, pyöreämpääkin siveltä, mutta mä tykkään käyttää MACin 239:iä melkein mihin vaan. Nyt kun ei ole tarkoitus saada ”sumuista” häivytystä vaan ainoastaan pehmentää liikkuvan luomen sävyjen rajaa, sopii 239 tehtävään erittäin hyvin.

Annan vaalean sävyn mennä osittain kevyesti häivytettävien sävyjen päälle.

Nyt koko luomi on häivytetty.

Viimeistelen meikin vielä rajauksilla…

…ja ripsarilla, ja valmista tuli.

Edit. Hahaa, olisin voinut vaikka lyödä vetoa että joku tarttuu tuohon mun kuntosalikommenttiin! ^_^ Odotin siitä jo jotain vinoilua kommenttiboksiin, mutta vain Kantapöytä-blogi jaksoi huomioida asian. :) Lisättäneen sitten tännekin, että en tosiaan tee tarkoituksella monivärisiä meikkejä kuntosalille. Meikki tehtiin tätä häivytyspostausta varten, ja jumppa vain sattui olemaan seuraavana päiväjärjestyksessä. :p
Kommentit
 1. 3

  Anonymous sanoo

  Ensimmäinen häivytysohje jonka ymmärrän ongelmitta, KIITOS! Selkeä ja selvisi samalla miten isoja häivytyspensseleitä voi hyödyntää ja miten eri kohtia häivytetään eri keinoin. :)

  /Nina

 2. 5

  Anonymous sanoo

  Kiitos selkeistä ohjeista ! Ei vaikutakkaan niin vaikealta kuin luulis….joten kiitos :)
  -Kaisa

 3. 6

  sanoo

  Kauniit sävyt ja ihanan selkeät ohjeet :). Minulla ehkä se "vaikein" kohta on tuo vaalean häivytysvärin levittäminen, sillä joskus nuo itse liikkuvan luomen sävyt tykkäävät lähteä mukaan ja sitten väri ns levittäytyy siihen häivytysvärin päälle rumasti :D. Varsinkin tuon ulkokulman kohdala :/.

  Miten ihmeessä saat alaripset maalattua noin kauniisti? Minä sudin ne aina ihan ensimmäisenä tyveä myöten ja putsaan pumpulilla ylimääräiset iholle menneet ripsarit pois. Muuten jos laitan väriä normaalisti niin väri tarttuu kaikista kikkakonsteista huolimatta vain alaripsien kärkeen ja ah mikä hämisefekti :D.

 4. 12

  Anonymous sanoo

  Oi miten hyvä meikki, vaikuttaa niin helpolta ja ohjeetkin niin yksinkertaisilta.. No kai se sitten viimeistään harjoittelun myötä tulee se tuntuma tuohon :D

 5. 13

  Anonymous sanoo

  Kiitos ohjeista, joista sai selvää!

  Sellaista kyselisin, että osaatko sanoa, minkä hintaisia meikkiopastukset alan liikkeissä ovat? Mitä ne sisältävät? Onko suosituksia johonkin erityiseen liikeeseen? Itse olen meikannut jollain tapaa jo 10v, mutta haluaisin saada ammattilaisen vinkkejä sävyihin ja uusia tapoja, joilla meikata (itse käytän vain tylsästi 2, korkeintaan 3 luomiväriä..) Jos osaisit neuvoa, olisin todella kiitollinen! :) Blogistasikin on ollut hirmuisasti apua, kiitos siitä!

  //Terhi

 6. 14

  sanoo

  Ihanaa kun jaksoit tehdä tämän postauksen, oon kaivannutkin tälläistä kädestä pitäen- ohjetta :D

 7. 15

  sanoo

  Tuuli – erillinen kuvapostaus smoky-meikin häivytykseen on mielestäni vähän turha, kun siinä tosiaan vaan vedetään isoa sivellintä edestakaisin luomella. ^_^ Vaiheesta on kuvakin smoky-tutorialissani:
  http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/10/tutorial-helppo-perus-smoky.html

  Toivottavasti tuosta tutosta olisi sulle jotain hyötyä.

  Panda – mä en kiinnitä alaripsiin juuri mitään huomiota, vetäisen ne vaan kevyesti pieniharjaisella maskaralla. :) Siristän aina silmää alaripsiä maskaroidessa, niin alaluomi pullistuu ja alaripset nousee hieman koholleen = ripsariharja ei osu niin helposti ihoon.

  CN – juu, mä arvaankin että sä teet ihan eri lailla! :) Kaikilla on oma tyylinsä.

  Terhi – meikkiopastukset maksavat siinä 25€ tietämillä. En osaa valitettavasti antaa suosituksia johonkin tiettyyn liikkeeseen kun olen tällä hetkellä vähän puolueellinen työpaikkani takia… Tiedän, että opastuksia tehdään ainakin Stockmann Beautyissä, Make Up Storen pisteissä Sokoksissa sekä Kickseissä. MUSin opastus on vähän kalliimpi, viimeksi hinta pyöri siinä 50€:n hujakoilla, mutta hintaan kuuluu myös summan arvosta tuotteita! MUSin opastus on myös kokonaisvaltaisin, kun siihen varataan aikaa noin tunti. Muissa liikkeissä meikkiopastus on n. 30 minuuttia. Kickseissä saa 10% alennuksen meikkituotteista meikkiopastuksen yhteydessä.

  Meikkiopastuksessa ei tehdä koko meikkiä pohjasta silmiin ja valoihin & varjostuksiin, vaan autetaan esim. valitsemaan sopivat sävyt arki- tai juhlameikkiin, opastetaan meikkipohjan tekemisessä tai autetaan muotoilemaan kulmakarvat (hehee, toivottavasti mulle ei tule koskaan sellaista asiakasta….). Asiakas nimeää jonkun "perusongelman", ja siinä sitten autetaan. Itse opastin kerran asiakasta tumman juhlameikin teossa, ja opastuksessa keskityimme silmiin. Mikäli asiakas olisi halunnut koko kasvojen meikin, hinta olisi pompsahtanut iltameikkiin (45€).

 8. 16

  sanoo

  Tosi selkeä tutorial, tästä oli apua, kiitos :)

  Kysyisin, onko blogissasi yhtään postausta koskien kultasävyistä silmämeikkiä? Itse rakastan kultaa luomilla, mutta olen hieman kyllästynyt meikkaamaan vaan kahdella sävyllä (kulta ja perus musta). Olisi kiva nähdä tästä jonkunlainen tutorial, ellei sitten jo ole… :)

 9. 17

  sanoo

  Hemu – klikkaa tunnistetta 'Kultainen' sivun oikeassa reunapalkissa ja näet meikkejä joissa olen käyttänyt kultaa. Yleisimmin käytän kultaista vain luomen sisänurkassa. Kulta toimii loistavasti esimerkiksi violetin kanssa, ja yllättävänä yhdistelmänä myös turkoosin seurana! Kokeile! :)

 10. 18

  sanoo

  Aaa, siellähän olikin tunniste kultaiselle :) Kivaa, että joku kannustaa kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä, kun itse on niin jämähtänyt siihen perusmeikkiin. Tuo kulta-violetti kuullostaa mielenkiintoiselta, täytyy tänään yrittää :)

 11. 21

  Anonymous sanoo

  Kiitos paljon, taidan kävellä MUS:lle, jos lähimaastosta sellaisen löydän! :)

  //Terhi

 12. 24

  Tuhkimo76 sanoo

  Aivan upea merenneito-meikki. Yksi kauneimmista silmämeikestä :).
  Melkein alkaa houkuttaa Ben nyen nappi, muistaakseni käytit sitä joskus violetinkin kanssa.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Mäkin tykkään tästä meikistä kovasti! :) Ja tuo Ben Nyen sävy on tosiaan monipuolinen, vaikka näyttääkin napissa melkein tylsälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.