Matkamuistoissa

Olen viime päivinä havahtunut miettimästä kerran jos toisenkin viime syksyn reissuani. Nyt kun etäisyyttä on kertynyt puolisen vuotta, muistot elävät mielessä ihan eri tavalla. Olen selaillut tuhansia kuvia ja hymyillyt itsekseni. Ei hitto miten mahtava viime syksy olikaan! Vähänkö olen iloinen että lähdin!

….eikä kuvien katselu mitenkään auta hillitsemään matkakuumetta joka nostelee päätään vimmatusti….

Matkamuistoja26

Varmaan ehkä lempikuvani koko matkalta. Seesteisyyttä Albanian Gjirokastrassa.

Matkamuistoja44

Toisenlaista harmoniaa New Yorkissa.

Matkamuistoja46

Vetistä kauneutta Venetsiassa.

Matkamuistoja34

Barceloneta, Barcelona.

Matkamuistoja14

Aamu valkenee Karpathoksella….

Matkamuistoja31

…..ja aurinko laskee Sardiniassa.

Matkamuistoja51

Rossio-aukio, Lissabon.

Matkamuistoja2

Naxoksen saarikierroksella saksalaisen Alexandran kanssa.

Matkamuistoja19

Rhodoksen vanhassa kaupungissa. – Ja PowerShotin vahvasti mielipiteitä jakanut ”miniatyyrikuvausmoodi” ^_^

Matkamuistoja12

Matkamuistoja7

Matkamuistoja5

Auringonlasku Oiassa.

Matkamuistoja32

Bosa by night.

Matkamuistoja30

Minulla on oma katu Algherossa!

Matkamuistoja50

Madridissa sain syödä tapaksia blogini lukijan Sarin seurassa. Terkkuja Madridiin! :)

Matkamuistoja29

Muistatteko kamalan ”Sergion” Sardiniasta…? Huhhuh, vieläkin nousee pulssi kun ajattelen tapausta….!

Pyysitte postauksen kommenteissa minua kertomaan, mitä päädyn tekemään Couchsurfing-palautteen kanssa. En sitten koskaan palannut aiheeseen, mutta hommassahan kävi niin, että ennenkuin ehdin edes päättää jätänkö palautteen vai en, oli ”Sergio” poistanut profiilinsa Couchsurfingista. Kertoo varmaan aika paljon miehen kunniallisuudesta.

Koko Sergio-episodi jäi läppärin pöllimisen ohella kolmen kuukauden ainoaksi todella ikäväksi muistoksi. Harmi että sellainen piti mukaan mahtua, mutta toisaalta Couchsurfingia harjoittaessa on vain varauduttava siihen että tällaistakin voi sattua….

Matkamuistoja15

Matkamuistoja13

Kenen luona majailikaan Jack The One Eyed Cat…? :)

Matkamuistoja10

Matkamuistoja4

Naxos Beach.

Matkamuistoja3

Portara, Naxos.

Matkamuistoja37

Filoti, Naxos.

Matkamuistoja33

Grácia, Barcelona.

Matkamuistoja39

Chinatown, San Francisco.

Matkamuistoja49

Bologna kylpee auringonvalossa.

Matkamuistoja22

Pothia, Kalymnos.

Matkamuistoja24

Aamukahvi Patmoksella.

Matkamuistoja43

World Trade Center, New York.

Matkamuistoja47

Gondoliasema Venetsiassa.

Matkamuistoja52

Lissabon.

Matkamuistoja38

Värikkäät legotalot Symillä.

Matkamuistoja1

Ilta-auringon lämmössä Astrosissa….

Matkamuistoja20

Yialos, Symi.

Matkamuistoja36

Matkamuistoja17

Kaikki kunnia Italian ruokakulttuurille, mutta kyllä reissun paras ruoka nautittiin Kreikassa….

Matkamuistoja23

Ihanin ruokamuisto; kun monen viikon ravintolaruokailun jälkeen pääsin vihdoin taas tekemään itse ruokaa ja löysin kaupasta suosikkiani RUUSUKAALIA…! (Ei todellakaan yleinen vihannes Kreikassa.) Leijuin pilvissä kun valkosipulin kanssa freesatun ruusukaalin tuttu maku levisi suuhun…..

Matkamuistoja48

Delikatessen-kaupassa Bolognassa.

Matkamuistoja11

Portaat mereen Santorinilla.

Matkamuistoja9

Tuhkan värjäämä ranta Santorinilla.

Matkamuistoja21

Yialos, Symi.

Matkamuistoja53

 Matkalla Lissabonin linnoitukselle on viehättävä katu, jonka varrella rakennusten seiniin on muurattu valokuvia alueen vanhoista asukkaista.

Matkamuistoja40

San Francisco.

Matkamuistoja42

Sheila ja unettoman yön aiheuttanut ”de-caff” chai latte.

Matkamuistoja28

Kolmen kuukauden matkatavarani.

Matkamuistoja35

Entä muistatteko taidemaalari Luisin Barcelonasta…?

Luisin kodikas kattohuoneisto Gráciassa oli minulle kuin ”home away from home”, ja olen kaipaillut sinne sen verran että sunnuntaina hyppään Ryanairin koneeseen ja lennähdän pienelle uusintasohvasurffailulle Luisin luokse! :)

Matkamuistoja16

Pigadian aamut pysäyttivät kauneudellaan.

Matkamuistoja41

Entering San Fran.

Matkamuistoja8

Oian aasit.

Matkamuistoja27

Pilvissä Gjirokastrassa……

Kyllä nyt on niin että toivon erittäin kovasti pääseväni syksyllä taas edes kuukauden mittaiselle reissulle..! Kreikan saaret siintävät silmissäni…. Ja mielessäni teen jo ruokamatkaa Albaniaan…! :D

Jos mä voittaisin lotossa, laittaisin rahaa ruokaan ja matkusteluun. En tiedä kummassa järjestyksessä. Mutta mikään ei olisi niin ihanaa ylellisyyttä kuin voida ostaa mitä tahansa ruoka-aineita ja voida piipahtaa mihin tahansa ravintolaan… ja voida matkustaa junalla ja laivalla eikä pelkästään Ryanilla! ^_^

Kommentit
 1. 2

  Mimmi sanoo

  Johan sattui tämä matkapäivitys! Minä itse nimittäin käytin toissapäivän illan ja eilisen aamupäivän nimenomaan sinun viimesyksyisen reissusi läpilukemiseen. Siitä tuli tosi hyvä mieli ja omakin matkakuume toki nousi taas muutaman asteen! Kreikan saarihyppely on suunnitelmissa loppukesästä, siitä syystä hainkin inspiraatiota blogistasi, kun muistin sinun siellä matkanneen.

  Minusta oli tosi mukava lukea matkapostauksia, vaikka sitten kosmetiikkablogissakin. Ainakaan minulle nuo aihemaailman raja-aidat eivät ole ehdottomia. Löysin Karkkipäivän kevättalvella 2010 karnevaalivärisen silmämeikki-insipiksen perässä. Nyttemmin, kuten blogissasikin olet huomannut, luonnonkosmetiikan käyttö on itsellänikin aina vain lisääntynyt ja suurelta osin blogin tuote-esittelyjen ja vertailujen takia. Olen uskaltautunut kosmetiikan nettitilausten maailmaan blogista löytämieni neuvojen (”Nettishoppailun abc…” heinäkuulta 2009) ansiosta ja nyt äitinikin tilaa hänen hankalalle iholleen sopivia, Suomessa ei enää myynnissä olevia voiteita verkon kautta. Karkkipäivästä on siis iloa ja hyötyä :) Tämän ensimmäisen kommenttini myötä halusin vain kovasti kiittää makeista karkkihetkistä blogisi parissa ja toivoa sinulle Sanni oikein ihanaa kevättä ja pian alkavaa kesää!

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Kiitos Mimmi! :) Ihana kuulla tällaisia kommentteja!

   Kaunista loppukevättä ja kesää sinullekin!

 2. 3

  sanoo

  Olitko käynyt koskaan Lissabonissa/Portugalissa? Suosittelen ehdottomasti, kaupungit ovat todella erilaisia keskenään ko maassa ja Portugalissa on suht edullista syödä ja shoppailla.

  Uutena vuotena sydämestä jäi pala sinne. Nyt syksyllä sitten uudestaan :).

  Lis. pikagooglaus ja voi rähmä juuri siellä se kone vietiin! Toivottavasti ei nyt ihan kaikki hehku kadonnut sen myötä kaupungista :/.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Jees, Lissaboniin päättyi Euroopan osuus matkastani, ja aiemmin olen käynyt siellä kolmesti. Lempikaupunkini Euroopassa Ateenan ohella <3

   Pitääkin lisätä vielä pari Lissabon-kuvaa, mitenkäs se jäikin ainoana kohteena pois jutun kuvista….!

 3. 4

  -A- sanoo

  Hei, kysyisin, miten huolehdit pyykistä? Käytitkö pesulapalveluita (oliko helppo löytää)? Oliko sohva-isännillä pesukoneet, vai pesitkö käsin?
  Suunnittelen omaa matkaa ja mielessä pyörii tällaiset käytännön kysymykset :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Pääsääntöisesti pesin kavereiden/Couchsurfing-isäntien luona, mutta Kreikan saarilla jossa majoituin hotelleissa pesin nyrkkipyykillä :) Olin jo menossa yhdellä saarella pesulaan, käännyin ovella ympäri ja ajattelin että ”no helkkari, kyllä mä voin tämänkin 15 euroa paremmin käyttää!” :) Ja pesin käsin.

 4. 5

  Cre sanoo

  Kiitos ihanasta hyvänmielenpostauksesta, tuli kyllä niin kova kaipuu lämpimään etelään kun näitä kuvia katselin! :) Ihanaa että jaksoit päivittää blogia koko reissusi ajan, toivottavasti saamme nauttia myös Barcelonan reissun kuvamateriaalista!
  Toivon että itsellänikin riittäisi joskus rohkeutta lähteä yksin matkalle, edes pienelle sellaiselle, se ei ole todellakaan niin helppoa kun luulisi olevan.:) Aurinkoista kevättä ja hyvää matkaa!

 5. 6

  Ilona sanoo

  Sun matkapostauksia oli ihana lukea! Näistäkin kuvista välittyi taas tosi hyvä fiilis. Pidetään sormia ristissä, että pääset uudelleenkin pidempään reissuun ja että me lukijat saadaan myös nauttia sun kokemuksista :)

 6. 7

  sanoo

  Niin hienoja kuvia! Sun matkaa oli kyllä tosi kivaa seurata ja omissakin haaveissa siintää pidempi reissu pitkin maita ja mantuja… On jotenkin niin kivaa, että uskalsit heittäytyä tollaiselle kokemukselle, vaikka suuresti ihailen myös sun järjestelmällisyyttä! :)

 7. 9

  Macy sanoo

  Ihania kuvia, ihania tunnelmia! Tuli aivan älytön matkahinku ja taidankin soittaa saman tien poikaystävälle, että kesälomareissu varataan NYT! :D

 8. 10

  marge sanoo

  Aivan järjettömän ihania kuvia! Haluaisin itsekin joskus päästä näkemään nuo värit ja haistelemaan nuo tuoksut. Olen onnellinen puolestasi, siitä, että lähdit keräämään upeita muistoja :)

 9. 11

  Shona sanoo

  Oi mitä kuvia, sait hirveän matkakuumeen aikaan täällä päässä :) onneksi ei tarvitse odottaa kuin vähän päälle kaksi kuukautta niin elämäni ensimmäinen kunnon seikkailu koittaa, kun lähden kuukaudeksi reilille Eurooppaan kaverin kanssa! Jo ajatus matkustelusta saa mulla hymyn pyllyyn (siksi kirjoitan tätä kommentiakin virnistäen kuin riemuidiootti..)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   onneksi ei tarvitse odottaa kuin vähän päälle kaksi kuukautta niin elämäni ensimmäinen kunnon seikkailu koittaa, kun lähden kuukaudeksi reilille Eurooppaan kaverin kanssa!

   Ooo, ihanaa! Ei muuta kuin mahtavaa reissua teille! :) Mullakin juuri reili oli eka pidempi matkakokemus, juna on ihan paras tapa matkustaa! ^_^

 10. 12

  Shona sanoo

  Niin ja vielä lisäys edelliseen, osaatko yhtään suositella, mitä kannattaa pakata kuukauden reissulle mukaan noin kosmetiikkapuolelta? Ajattelin sijoittaa oikein kunnon BB-voiteeseen joka hoitais kosteutuksen,auringolta suojaamisen ja peittämisen samalla mutta kannattaako pakollisten meikkien lisäksi vaivautua ottamaan mukaan mitään pikkuista luomiväripalettia yms?

  • 12.1

   Sanni sanoo

   osaatko yhtään suositella, mitä kannattaa pakata kuukauden reissulle mukaan noin kosmetiikkapuolelta?

   Mä sanoisin, että perussetti mukaan vaan; ripsari, rajausväline, yksi luomiväripaletti, meikkipohja (oli se sitten BB tai mitä nyt ikinä tykkää käyttää), peiteaine (jos peitettävää, monilla varmaan ei mikään must-tuote mutta mä en lähde minnekään ilman peittaria jolla saan silmien pandakarhut piiloon!) ja joku huulituote. Luomiväripaletin mukaan otto riippunee ihan siitä, onko tottunut käyttämään luomiväriä päivittäin. Jos se ei muutenkaan kuulu päivittäisiin rutiineihin niin varmasti pärjää 4 viikkoa ilmankin. Mullahan luomiväri todella kuuluu jokaiseen päivään, mutta siltikään en jaksanut sitä käyttää reissun ekaan kahteen kuukauteen kuin pari hassua kertaa. Mutta joku pieni paletti ei paljoa tilaa vie, ottaisin ehdottomasti mukaan joka tapauksessa jos vaikka tulee tarve tehdä joku näyttävämpi iltameikki. :)

   Tarkoititko muuten pelkkiä meikkejä vai myös muuta kosmetiikkaa (hygieniavälineet, hiustuotteet, vartalotuotteet…)?

 11. 13

  Nimetön sanoo

  Olisi kiva matkustaa, mutta en tule Suomessakaan toimeen ihmisten kanssa (erakoitunut kotiin). Kai tämä elämä näinkin kuluu joskus loppuun. Sitä odotellessa. :(

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Matkustaa voi ilman sosiaalista kanssakäymistäkin :) Suosittelen lähtemään rohkeasti kokeilemaan. Toisten kanssa hengailu tai uusiin ihmisiin tutustuminen ei ole mikään välttämättömyys. Kyllä munkin välillä tekee mieli olla reissussa ihan omissa oloissa ja päivän sosiaalisuuskiintiö täyttyy suunnilleen hotellin respan tervehdyksestä.

 12. 14

  Alveida sanoo

  Voi itku, mikä vaeltelukuume iski noista kuvista… Mahtava kuulla, että pääset taas reissuun!

  Mun lottovoitto kuluisi varmasti myös reppumatkailuun (ja ihaniin kenkiin), paitsi että Välimeren ympärystän koluamisen lisäksi haluaisin vaellella Skotlannissa, erityisesti pohjoisilla saarilla, sekä Indonesiassa, Malesiassa, Laosissa ja Vietnamissa. Ehkäpä tuokin haave joskus toteutuu :)

 13. 15

  Mari sanoo

  Kiitos aivan upeista kuvista ja matkamuisteloista! Sinulla on ollut mahtava reissu, toivottavasti pääset syksyllä uudestaan kiertämään maailmaa. Hyvää Barcelonan matkaa, se on yksi lempikaupungeistani!

 14. 17

  Jatta sanoo

  Tästä postauksesta tuli kyllä taas niin hyvä mieli! Syksy oli ihanaa aikaa, kun sai tavallaan elää mukana reissussasi blogin välityksellä.

  Ja tuosta travel light -filosofiastasi saisi moni ottaa esimerkkiä! Monet raahaavat matkalle kauheat määrät turhaa tavaraa, esim. ystäväni lähti juuri viikon Pariisin-reissulle mukanaan kaksi matkalaukullista täynnä vaatteita ja kosmetiikkaa…

 15. 18

  May sanoo

  Loistava ”kertauskurssi” syysseikkailustasi kuvien muodossa! Ja kuviahan sinä toden totta osaat ottaa… Näet kohteen ja hups: vangitset kuvaan paikan, tapahtuman, tunnelman, ohikiitävän hetken. Ja mitä tulee tähän blogiisi, yksi sen viehätyksiä on juuri tämä että yllätät välillä ydinaiheesi ulkopuolelta. Toivotan rattoisaa ja viihdykästä Barcelonan matkaa. Vie terveiseni Sagrada Familia -kirkon ikuisesri (?) rakenteila oleville torneille.

 16. 20

  rinkeli sanoo

  näistä tulee sellainen matkallelähtöä edeltävä kihelmöinti itsellekin!

 17. 22

  sanoo

  Täällä myös haaveillaan etelän lämmöstä ja uusista kokemuksista. Vielä pitäisi rahan lisäksi löytyä koko perheelle sopiva ajanjakso milloin lähdetään, viimeistään ensi jouluna. ;D Oletko muuten Turkissa käynyt?

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Olen kaynyt Turkissa kerran, olin silloin 14-vuotias. Reissu suuntautui Antalyaan ja tykkasin kylla kovasti. Haluaisin hurjasti kayda Istanbulissa viela joku paiva.

 18. 23

  Emma sanoo

  Ihana kertaus reissustasi! Muiden tavoin minäkin hingun Kreikkaan saarihyppelylle. :) Vietimme viime kesänä viikon Kalymnoksella, ja voi vietävä, miten haluttaisikaan nähdä lisää Kreikkaa! Harmi vain, että turismi jyllää niin monella saarella, itselläni tekisi mieli nähdä ns. vähemmän koskettuja paikkoja. Onneksi niitäkin vielä löytyy – ainakin Kalymnos oli aivan ihana paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.