Matkalla Hiusakatemiaan

Terkut junasta, olen matkalla kohti Helsingin Hiusakatemiaa ja toivon mukaan paljastuvaa syytä mystisen hiusloveni taustalla.

Vähän olen kyllä skeptinen, myönnän, mutta samalla myös utelias. Varasin ajan hiusjuuritutkimukseen johon menee aikaa jopa kaksi tuntia. Mietityttää, mihin ihmeeseen siellä saadaan kulumaan niin pitkä aika… No, pian se selviää.

hiuslovi_vuosienvarrella

Tässä arkistokuvaa hiuslovestani vuosien varrelta.

Kuten marraskuun lopun kuvat (alla) paljastivat, lovi on tällä hetkellä ehkä hirveimmässä kunnossa koskaan, hiukset ovat niin hapertuneet ja rispaantuneet että koko alue tuntuu sormiinkin aivan erilaiselta kuin muut hiukset. Se on hattaraisen kuivaa, pörröisää ja karheaa, kerta kaikkiaan tuhoutuneen tuntuista.

hiukset_marras16_img_4218

Hiusjuuritutkimukseen mennessä hiuksia ei saa pestä vähintään kahteen päivään. Olen pessyt tukan viimeksi perjantaiaamuna, päänahkaa kutittaa ja pikkuisen ällöttää mennä ihmisten ilmoille tällaisella tukalla. No, ehkä oma kokemukseni hiuksista on pahempi kuin ulkopuolisten jotka eivät tunne kutinaa ja tai tarkkaile pehkoani muutenkaan samalla silmällä kuin itse teen, tietoisena kolmannen päivän rasvaisuustilanteesta :D

Kerronpa tässä samalla miten menee sinisen värin haalistuksen kanssa. Ei kovin hyvin. Hiusten kokonaissävysyvyys on vähän vaalentunut, mutta sininen ei ole hievahtanutkaan. Olen kaksi viikkoa pessyt hiuksia vuoroin syväpuhdistavalla shampoolla, vuoroin Laveran testishampoilla ja laittanut (täysin väripigmentittömiä) öljynaamioita. Siellä se sininen on ja istuu. Lavera-testijakson jälkeen aion kokeilla sitä monen suosittamaa askorbiinihappopesua.

”Mitä sä olet tehnyt hiuksillesi”, kysyi yksi tuttu tällä viikolla kun  nähtiin sattumalta kadulla. ”Onko niissä vihreääkin..?”

Jjjoo. Kertoo kaiken siitä miltä hiukseni näyttävät.

Tässä kuvia tältä aamulta (jep, se kolmatta päivää pesemätön tukka).

hiukset1912_2016_img_4813 hiukset1912_2016_img_4816 hiukset1912_2016_img_4818

Canon-ystävä haluaa jälleen vähän parannella tilannetta, muuttaen sinisen violetimman siniseksi, kun sävy tosiasiassa on enemmänkin turkoosinsininen:

hiukset1612_2016

Väri mätsäsi ainakin hyvin työvaatteisiini.

hiukset_kreikka_img_5847

Olen katsellut kaihoisasti kuvia syksyn Kreikan matkalta (yllä), jossa harmittelin värin silloista haalistumista, ja hiuksethan olivat tosiasiassa silloin aivan ihanan väriset tähän verrattuna. Se lähes harmahtava, puuterinenkin liila… ai että.

Mutta – kyllä mä itse asiassa olen iloinen näistä sinisistäkin hiuksista. :) Ne on väärän väriset, mutta ne on jonkin väriset ^_^ Ne on värikkäät. Olin ehkä viikon verran väri”katastrofin” jälkeen myrtsinä kun katsoin peiliin, mutta sitten tunne väistyi. Tajusin, että mä olen iloinen ylipäänsä siitä että mulla ON värilliset hiukset. :) Koska ne sopii mulle paljon paremmin kuin vaaleat hiukset :)

Kuten totesin syyskuun alussa, olen tullut hiuskotiin. :)

(…ja katsotaan, josko hiuskoti olisi tulevaisuudessa myös vailla hapertuvaa lovea, jos sen hoitoon löytyy tänään keinot :))

Kommentit
 1. 1

  Ansku sanoo

  Jännä kuulla mitä hiusakatemiassa selviää! Oletko koskaan kokeillut leikata tukkaa kauttaaltaan niin, että lovi ei olisi näkyvillä vaan samanmittainen muiden hiusten kanssa? Kasvaako loven hiukset samaa tahtia kuin muut?

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Oletko koskaan kokeillut leikata tukkaa kauttaaltaan niin, että lovi ei olisi näkyvillä vaan samanmittainen muiden hiusten kanssa? Kasvaako loven hiukset samaa tahtia kuin muut?

   En, koska haluan pitää hiukseni pitkinä :) Loven kohdalla hiukset kasvavat hitaammin ja heikompilaatuisina kuin muualla päässä, ja oletettavasti sillä kohtaa olisi haperoisempi, ohuempi kohta silloinkin jos pitäisin hiukset lyhyinä, vaikka ne olisivat kutakuinkin saman mittaiset. En kuitenkaan halua luopua pitkistä hiuksista joten pidän tämän pituuden vaikka tuolla lovellakin varustettuna :)

   Nyt tosin pätkäisin viikko sitten hiuksista noin 10 cm kuluneimpia latvoja joten lovi ei erotu nyt ihan niin dramaattisena kuin tuossa marraskuun lopussa otetussa kuvassa. Mutta parin kuukauden kuluttua taas erottuu…

 2. 2

  Ulpu sanoo

  Tosi mielenkiintoista kuulla hiusakatemiakäynnistä. Itsekin miettinyt sinne menemistä päänahan jatkuvan kutinan takia. Mutta myönnän, olen skeptinen myös. ;)

 3. 3

  Sasse sanoo

  Mitä jos sinisen päälle läimäisis pastellipinkkiä? Jos se ois taas violetti sitten :) Vai onko sävyltään liian tumma?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Kampaajani neuvoi ensin haalistamaan väriä muutaman viikon (jos se ylipäänsä onnistuu), ja kokeilemaan sitten varovasti vaaleaa pinkkiä. Eli kohtapuoliin ajattelin kokeilla vaaleanpunaisella. Vähän vain arveluttaa mikä on tulos vihreänsinisten osioiden + vaaleanpunaisen kohdatessa…

 4. 4

  VerdeL sanoo

  Olen utelias siitä, että miksi et ole leikannut loven pituuteen hiuksia, että se ei olisi niin näkyvä? Vai nouseeko se lovi jotenkin sitä mukaan ylöspäin kun hiusten tasauskohta nousee? Se nimittäin olisi aika erikoista. Lovi nousisi päälaelle asti, jos leikkaisit lyhyen :-)

  Ikä on kyllä se juttu mikä muuttaa hiuksia paljonkin. Minulla oli vielä sinun iässä aika paksu tukka, mutta nyt tukkaa saisi olla enemmän. Ei ehkä vielä pitkään aikaa, mutta jossain vaiheessa noin ohkaisilla hiuksilla joudut tunnustamaan, että se ei enää kestä rankkaa värjäystä tai kasva kuin luiruna pitemmäksi.
  Oletko tehnyt sen hiuksen vesilasitestin? Jostain purewow -sivustolta oli otettu Iltalehteen, tässä lainattuna:
  ”1. Valuta hanasta lasiin 3/4 vettä ja leikkaa päästäsi yksi hius.
  2. Laita hius veteen. Katso mitä tapahtuu.
  Jos hius kelluu, se on terve. Jos hius uppoaa, se on vahingoittunut.

  Lopputulos kertoo hiuksen imukyvystä ja huokoisuudesta. Kun hiuksen uloin kerros on vahingoittunut, vesi ikään kuin pääsee hiuksen sisään ja saa sen uppoamaan. Jos hiuksesi ovat vahingoittuneet, tee hiuksillesi säännöllisemmin hoitavia naamioita. Kannattaa myös pitää taukoa hiusten käsittelystä ja värjäyksestä.”

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Olen utelias siitä, että miksi et ole leikannut loven pituuteen hiuksia, että se ei olisi niin näkyvä?

   Ansku kysyi tuossa ylempänä samaa. :) Haluan pitää hiukseni pitkinä, siksi en ole leikkauttanut niitä loven pituuteen. Jo nyt, kun viime viikolla pätkäisin ”peräti” 10 senttiä latvaa, hiukset näyttävät silmääni tylsän mittaisilta. :)

   En usko että lovi nousisi jos leikkaisin hiukset sen pituuteen. Mutta en vain halua sen mittaisia hiuksia ^_^ Mä olen tällainen :D Jotkut jutut on mulle aika ehdottomia ja hiusten pituus on yksi sellainen.

   Ikä on kyllä se juttu mikä muuttaa hiuksia paljonkin.

   Tämä on kyllä totta. Eipä näiden voi odottaa ainakaan parantuvan laadullisesti enää nyt 3-kymppisenä.

   En ole koskaan tehnyt tuota vesilasitestiä, tosin mun kohdalla arvaan tuloksen olevan aika lailla selvä, kun mulla on aina ollut tosi huokoiset hiukset. Mutta täytyy kokeilla :)

 5. 5

  Paltsu sanoo

  Ompa jännä… mielenkiinnolla oon seurannut näitä sun hiusjuttuja, toivottavasti tohon löytyisi jonkinlainen syy hiusakatemian tutkimuksen myötä. Noissa kuvissa näyttäisi sun hiuslaatu olevan keskellä takana erilaista kuin sivuilla, takana keskellä hiukset on paljon kiharampia ja kihara alkaa ylempää kuin sivuilla.

  Saatko muuten raportin tosta hiusjuuritutkimuksesta heti vai joudutko odottelemaan tuloksia kauemminkin? Ei mitään hajua miten tuollaista tutkitaan :D

  Itsellä on niskan hiukset selkeästi paljon muuta tukkaa karheampia ja ne meneekin talvisin kaulaliinaa käyttäessä ihan hirveelle rastatakulle, joka päivä joutuu selvittää hoitosuihkeiden kanssa rastoja auki jos ei ole pitänyt hiuksia ponnarilla.. Usein joutuu leikkaamaan pahimpia sotkuja irti. Vielä ei ole lovea ilmestynyt, kaippa siinä niskahiusten päällä on niin paljon ”tervettä”, ei takkuuntuvaa tukkaa että niskasta katkeilleet osiot jää piiloon.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Noissa kuvissa näyttäisi sun hiuslaatu olevan keskellä takana erilaista kuin sivuilla, takana keskellä hiukset on paljon kiharampia ja kihara alkaa ylempää kuin sivuilla.

   Mä oon kanssa aina kiinnittänyt huomiota siihen että hiukset on ylhäältä keskeltä kiharammat (ja myös pörröisemmät) kuin sivulta.

   Saatko muuten raportin tosta hiusjuuritutkimuksesta heti vai joudutko odottelemaan tuloksia kauemminkin? Ei mitään hajua miten tuollaista tutkitaan :D

   Analyysi annettiin heti paikan päällä. Hiuksistani otettiin hiusjuurinäytteitä eri puolilta päätä ja ne tutkittiin mikroskoopilla siinä edessäni saman tien. Oli varsin mielenkiintoista. Teen käynnistä vielä erikseen jutun blogiin kun oli niin paljon kiinnostavaa materiaalia.

   Mulla on niska”villojen” kanssa sama ongelma kuin sulla, hoitosuihkeselvittelyt on tuttua puuhaa aina kun tulee ulkoa ja hiukset on muhineet kaulurin tai kaulaliinan alla… Ja kyllä, saksiinkin on jouduttu turvautumaan.

 6. 6

  mari sanoo

  Tästäkuulen mielelläni raporttia. Määrätäänkö sinulle samat syötävät lisäaineet käyttöön ja hiusvesi jahoitoaineet, kuin muutamalle tuttavalleni (joilla ihan erilaiset hiukset) ja itselleni.

  Veikkaan blogisi perusteella:
  Maito pois (myös maitotuotteet), oli aikanaan kaikille ”hoitomääräys”. Jolla pääset ihon tulehduksesta eroon.
  Jännään löytyykö sulta myös talipunkki, luultavasti löytyy. Hiusakatemiassa talipunkin häätöön on hoitoja, lääkäreiden mukaan veijarista ei ole haittaa. No en tiä.
  Oman hiustenleikkaajani mielipide talipunkeista: ja talipunkeista vielä sen verran että ne rakastavat ripsiväriä käyttäviä naisia. ELI jos käytät ripsiväriä (ja vielä laiskasti ehkä sitä puoli vuotta vanhaa) on sinulla 99% varmuudella talipunkkeja ripsiesi tyvessä. Ne eivät ole millään tapaa normaali-ihmiselle haitallisia ja niitä todellakin on lähes kaikilla ihmisillä joissain karvoissaan. Enemmän oireita todennäköisesti saat siitä jos lähdet näitä ”tuhoamaan” (parturikampaajakoulussa näin opetettiin).

  Itselläni on normaalit hiukset. Terveet omasta mielestäni. Mun diagnoosi oli 2008: talipunkki, alkava pälvi ja ehkä jotakin hormonaalista ongelmaa. Mun testi tehtiin pikatestinä messuilla, mustakiharainen Annikki sen mulle silloin teki. Olisin tarvinnut ongelmiini noin 800€:n hintaisen tuotesetin, jota en ostanut. Edelleen elän sairaan hiuspehkoni kanssa.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Veikkaan blogisi perusteella:
   Maito pois (myös maitotuotteet), oli aikanaan kaikille ”hoitomääräys”.

   Hahah; check.

   Tosin ei ole ihmekään että se on standardisuositus Hiusakatemialla, sillä heillä uskotaan, että maito on yksiselitteisesti pahasta hiuksille. Toisilla ilmiö on voimakkaampi kuin toisilla, mutta kenenkään hiuksille maidon ainesosat eivät kuulema tee hyvää. Minulla ei ole iho-oireita joten kohdallani maidottomuuden suositus perustui vain hiusjuurten tilanteeseen (takaraivon alueella oli huomattavan paljon vaurioituneita ns. maitojuuria).

   Talipunkkia ei löytynyt.

   Mun diagnoosi oli 2008: talipunkki, alkava pälvi ja ehkä jotakin hormonaalista ongelmaa. Mun testi tehtiin pikatestinä messuilla, mustakiharainen Annikki sen mulle silloin teki. Olisin tarvinnut ongelmiini noin 800€:n hintaisen tuotesetin, jota en ostanut. Edelleen elän sairaan hiuspehkoni kanssa.

   :D ^_^

   Mulle suositeltiin kyllä tuotteita mutta ei yritetty saada ostamaan mitään. Sanoinkin kyllä että mulla on tuota purkkia aika lailla jo kotonakin :) Sen sijaan kapillaarihoitoihin saisi uppoamaan useamman satasen, ja niillä pääsisin kuulema eroon hiuspohjan tulehduksista (–> bakteerit saavat aikaan kiteytynyttä talia hiustupessa joka puolestaan estää ravinteiden kulun hiusjuureen).

   • 6.1.1

    Terhi sanoo

    Olen I Love Me-messuilla käynyt sellaisessa päänahan pikatutkimuksessa. Puhdistavaa savea, shampoota ja hoitoainetta tuli ostettua. Koska pelotteena toimi kaljuuntuminen….ja ehkä on hyvä välillä hiuspohjaa puhdistaakin ja kuoria kun on kaikenlaista saastetta ilmassa ja tulee käytettyä lakkoja ynnä muita muotoilutuotteita……Maidon/maitotuotteiden käyttämisen lopettamista suositeltiin minullekin. Ihan mahdoton ajatus. Muutenkin maidosta yritetään tehdä Suurta Pahaa. Ei ole luonnollista jos juo toisen nisäkkään maitoa. Vasikat, luonto ja naapuri kärsii ja maapallo tuhoutuu. Kannatan kyllä eläinten hyvää kohtelua, mutta niin kauan kuin oma pötsi ei pörise ja ilmaise vastalauseita, jatkan maidon juomista. Tämä oli nyt tälläinen maidon puolustuspuhe :)

    • 6.1.1.1

     Sanni sanoo

     Puhdistavaa savea, shampoota ja hoitoainetta tuli ostettua. Koska pelotteena toimi kaljuuntuminen….

     Siis oliko diagnoosisi kaljuuntuminen / alkava sellainen..? Vai sanottiinko vain että tulet kaljuuntumaan ilman näitä toimenpiteitä…?

     Kannatan kyllä eläinten hyvää kohtelua, mutta niin kauan kuin oma pötsi ei pörise ja ilmaise vastalauseita, jatkan maidon juomista.

     Mä olen myös tässä leirissä, vaikka en maitoa juokaan :) Mutta siis ylipäänsä kannatan oman kehon ja olon kuuntelua ja toimimista sen mukaan.

     • 6.1.1.1.1

      Terhi sanoo

      Minulle riitti jo se esitetty mahdollisuus, että voisin ajan kuluessa kaljuuntua ilman ko. toimenpiteitä :D :D Kaljuuutta tai muita päänahan häiriöitä ei ole ilmennyt.

      • 6.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Minulle riitti jo se esitetty mahdollisuus, että voisin ajan kuluessa kaljuuntua ilman ko. toimenpiteitä :D :D

       Heheh :D

       Tapa myydä tuotteita tämäkin….

 7. 7

  Tipi sanoo

  On mielenkiintoista, mitä siellä sanovat. Kahdessa tunnissa varmasti yhtä sun toista saavat tukittua. Jään odottamaan tuloksia.
  Tuo ”olen tullut hiuskotiin” oli jotenkin niin riemastuttava! :)
  Väriä löytyy, hiuksesi ovat kaivattu piriste tähän harmauteen. lovella tai ilman.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Kahdessa tunnissa varmasti yhtä sun toista saavat tukittua. Jään odottamaan tuloksia.

   Aikaa meni itse asiassa jopa 2,5 tuntia..! Mutta kaikki oli niin kiinnostavaa ja puhuttiin niin paljon että aika kului tosi nopeasti. (Kun mä olen paikalla niin kysymyksiä satelee tunnetusti paljon, ehkä jonkun toisen asiakkaan kanssa olisi selvitty alle kahden tunnin… ^_^)

   Väriä löytyy, hiuksesi ovat kaivattu piriste tähän harmauteen. lovella tai ilman.

   Kiitos, näin minäkin ajattelen (siis piriste itselle, muista en tiedä ^_^)

   • 7.1.1

    Kukkahattutäti sanoo

    Vaikka asiahan ei tietysti minulle kuulu ja vaikka pidänkin väreistä, niin kukkahattutäti täällä luonnollisestikin ”järkyttyi” tästä värimuutoksesta silloin syyskuussa. Nyt, kun ollaan joulukuussa, niin ajattelen, että violetti on itse asiassa kaunis. Onko violetti suorastaan uusi musta? Jännityksellä odotan hiustesi värikäänteitä.

 8. 8

  Katarooma sanoo

  Postaahan sitte akatemiakäynnistä, että mitä sielä tehtiin ja tutkimusten tuloksista? Kuulostaa niin mielenkiintoselta.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Postaahan sitte akatemiakäynnistä, että mitä sielä tehtiin ja tutkimusten tuloksista?

   Näin on aikomus :) Oli kyllä kiinnostavaa settiä.

 9. 10

  Pinja sanoo

  Mulla syksyn liilat <3 hiukset haaleni sinisen kautta vihreiksi . ihan järkyt oli suoraan sanottuna. Mutta öljymuhitus + c-vitamiinipesu haalensi ne 4-6viikossa siedettäväksi(jos kuulostaa pitkältä ajalta niin kerrottakoon että omistan pitkät rastat joita pesen vain kerran viikossa) , nyt oli laitettava väri (pinkki) päälle , mutta muutamassa viikossa olisin varmasti saanut ihan puhtaan vaaleat hiukset.

  Oot saanut varmasti paljon vinkkejä, mutta itse siis käytin kookosöljyä (neitsyt-, myös oliiviöljy käy) jota pitää laittaa _paljon_ ja antaa vaikuttaa tunteja, mieluiten yön yli (pussi päähän :D) ja c-vitamiinitabuja/poreita reilusti shampoon sekaan ja tätä myös pidin vähintään tunnin päässä. Tsemppiä haalistukseen:)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkeistä :) Tuttuja jo olivatkin mutta kiitän silti ^_^ Etenkin on kiinnostavaa kuulla kokemuksia noista c-vitamiinipesuista. Ilmeisesti kuivattavat ihan pirusti että siinä saakin sitten olla holvaamassa öljyä olan takaa tasapainottaakseen kuivumista.

 10. 11

  Lylly sanoo

  Odotan tätä juttua innolla, sillä multakin löytyy ihan samanlainen lovi samasta kohtaa! Tai löytyi, koska viime kesänä tein päätöksen ja annoin saksien käydä ja päädyin polkkatukkaan että lovi peittyisi. Silti siinä kohtaa kasvaa jotenkin erituntuinen hius.

 11. 12

  Essi sanoo

  Mäkään en malta oottaa postausta tästä!! Täälläkin on lovi eikä auta vaikka leikkais tasaiseks, parissa kuukaudessa se tulee takas. :D

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Oho, onpas meitä kohtalotovereita :) (Tai siis ei tähän varmaan kuuluisi hymyillä….)

 12. 13

  pussukka sanoo

  hiusloven ratkeamista odotan jännityksellä.. en ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Tämä on linkattu minulle jo monesti :) Invisibobblet käytössä, ei vaikutusta loveen.

 13. 15

  Jemppa sanoo

  Mulla oli parikymppisenä vuosikausia toi lovi, joskus lievempi toisinaan tosi paha. Leikkasin vyötärömittaisen tukan olkapäille ja heti, kun pituutta alkoi taas olla, niin pelkkiä nutturoita ponnarin ja auki pitämisen sijaan. Nyt on sitten melkein classic-pituinen tukka ilman lovea, eli omalla kohdallani kyse oli jonkinlaisesra mekaanisesta rasituksesta. Edelleen kyllä huomaan, että noi päällimmäiset keskihiukset vaurioituvat helpommin kuin muut, mutta lovi on pysynyt poissa. Tiedän, miten hirveää hiusten leikkaus on, kun on mieleltään ”pitkätukka”, mutta olen pikkuhiljaa oppinut, että sakset voivat olla myös pitkän tukan kaveri. Nykyään leikkaan tukkaa joka toinen kuukausi ja leikittelen ajatuksella, että mulla olisi polvipituinen tukka, kun täytän 40 (mikä on täysin mahdollista!) :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Sä olet onnekas kun sulla kasvaa noin pitkäksi tukka, kaikilla ei kasva vaikkei ikinä katsoisi saksiin päinkään :) Mun hius kasvaa vajaan sentin kuussa ja niiden kasvuikä on ehkä viitisen vuotta, sitten hius irtoaa. Mun hiusten maksimimitta on jossain 50 sentin tienoilla. Näin hitaalla hiuskasvulla, jos haluaa pysyä pitkähiuksisena, ei hiuksia voi pätkiä kovin monta kertaa vuodessa… :/

 14. 16

  Milla v. sanoo

  Olen kuullut että tuo hiusjuuritutkimus olisi hieman huijausta, kun löytyy mukamas joku punkki jonka poistamiseen lääkäritkään ei keksi syytä kun se on melkein kaikilla eikä ole haitallinen.

 15. 17

  Hanna sanoo

  Ei sun hiuksista edes huomaa, että on jo pesusta aikaa… Ihan hyvältä näyttää :) . Mulla kolmen päivän pesuväli tarkoittaa suorastaan julmuutta kanssaihmisiä kohtaan ja tietty itseänikin. On meinaan niin kamala ilmestys. Mielenkiintoinen tuo lovi, kiva kuulla josko siihen löytyisi selitys.

 16. 18

  sanoo

  En ole ihan supertarkasti näitä kaikkia hiuslovijuttuja lukenut, joten kysymys: onko jo poistettu laskuista se vaihtoehto, että lovi johtuisi siitä kun hiuksia toistuvasti nostaa/kampaa käsillä selkäpuolelta hartioiden etupuolelle (siis koska viihtyy paremmin niin, että hiukset ovat kasvoja kehystämässä kehon etupuolella eivätkä siellä selässä)? Jossain muistelen nähneeni tällaisen diagnoosin jonkun muun ihmisen hiuslovelle. Omaa pitkää tukkaani en lähes koskaan pidä auki, siinä ei ole lovea.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   onko jo poistettu laskuista se vaihtoehto, että lovi johtuisi siitä kun hiuksia toistuvasti nostaa/kampaa käsillä selkäpuolelta hartioiden etupuolelle (siis koska viihtyy paremmin niin, että hiukset ovat kasvoja kehystämässä kehon etupuolella eivätkä siellä selässä)?

   Joo, tämä vaihtoehto poistuu laskuista heti koska pidän hiuksiani kiinni 90% ajasta. :)

 17. 19

  Tuikku sanoo

  Mun täytyy sanoa että mulla ainakin vähän erilainen tukka saattaa olla juurikin samassa kohtaa takaraivoa. Sillai et tietyn mittasena menee sieltä iloisesti ”kiharalle”, kun muualla on vaan taipuisa.

  Mua vähän ahdistaa toi että sun hiukset näyttää niin kuivilta ja huokoisilta. Mä ennen luulin että mullakin oli hiuslaatu vaan huokonen, mutta kun oon ollut jo tovin värjäämättä markettiväreilla (värjänny lushin hennalla), niin oon yllättynyt kuinka erilaiselta mun tukka alkaa tuntumaan. toki polkkamittasen latvat on vielä kuivemmat. Joskus kyllä haaveilin roosan värisestä tukasta, mutta tumman punaisesta sellaseen ois ollu aika hankala, kun vaalennuskin jättää muuten oranssiksi, mutta tyvestä tuli platina.

  Joku just lähiaikoina luonnonkosmetiikka ryhmässä mainitsi käyttäneensä hoitoaineen seassa mustikkaa (hopeashampoon ja hoitoaineen sijasta), eli jos olet oikein uskaliaalla tuulella, niin voit kokeilla miltä tuntuisi olla mustikkainen. Siinä tais olla se että se sävy tarttu paremmin siihen, mihin ekana sen lätsäsee.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Mua vähän ahdistaa toi että sun hiukset näyttää niin kuivilta ja huokoisilta.

   Voi eih, älä turhaan ahdistu toisen hiuksista ^_^ Mun hiukset näyttää kuivalta olinipulta jo lapsuuskuvissa :) Mutta mulla onkin aina ollut pitkät hiukset. Varmaankin hiukset olisivat himpun parempikuntoiset lyhyinä, mutta ei siitä olisi minulle iloa. Mieluummin pitkät ja kuivat kuin lyhyet ja parempikuntoiset hiukset :) <3

   Mustikkaa pigmenttinä..! Hmm, kiinnostavaa :) Voin vain kuvitella kuinka herkästi tuolla lailla "sävytetty" tukka tahraa kostuessaan…

 18. 20

  Nanni sanoo

  Voi ei, toivoin että olisit vieraillut Hiusakatemiassa ennemmin tutkivan journalismin merkeissä :-D kyseinen pulju perustuu käsittääkseni pitkälti rahastukseen… mielestäni on kyseenalaista että jokaiselta hius- ja ihotyypistä riippumatta tehdään samat ”löydöt”, joihin on tietenkin kallis hoito jota ilman kaljuuntuu välittömästi ;-) Itse harkitsin tuonne menoa kärsiessäni vuosi sitten pahasta hiustenlähdöstä, mutta onneksi lueskelin nettisivuja ja tajusin että jos siihen joku poppaskonsti olisi niin kyllä esim. lääkärit ja kampaajatkin tietäisivät asiasta. Toivon kuitenkin, että löydät avun ongelmaasi, vaikka sitten tuolta :-)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Voi ei, toivoin että olisit vieraillut Hiusakatemiassa ennemmin tutkivan journalismin merkeissä :-D

   Kuka sanoo, etten tehnyt myös sitä? ;)

 19. 21

  Mervi sanoo

  Mulla on monta kertaa tullut tuosta hiuslovesta mieleen siskontytön vauva-aikoina päässä ollut hiukseton takaraivo, neiti hankasi nukkuessaan päätä tyynyyn niin että tukka kului ja tuli hentoon vauvatukkaan tuommoinen samanlainen kolo joka kasvoi juuri noin. :D
  Oletko muuten kiinnittänyt huomiota siihen että minkälainen suihkupää/vedenlaatu/vedenpaine on käytössä? Mulla oli eräässä asunnossa kerran jotenkin niin hakkaava vesi suihkussa (jokin ”vettäsäästävä” suihkupää, harmi että hiukset ja iho eivät säästyneet…), että se itsessään katkoi kauheasti hirveästi hiuksia, ja kun ilmeisesti peset pää alaspäin hiukset niin paine kohdistuu varmaan takaraivolle eli voisi selittää juuri tuon keskikohdan rasituksen hiuksille. Mulla tuo veden hakkaaminen kohdistui päälaelle, melkoinen sänki alkoi olla joissakin kohtaa jo lyhyen ajan päästä. :D

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Oletko muuten kiinnittänyt huomiota siihen että minkälainen suihkupää/vedenlaatu/vedenpaine on käytössä?

   Tämä vaihtoehto on käyty läpi ja mietitty useasti hiuslovivuosien aikana :) Olen muuttanut hiusloven ilmestymisen jälkeen niin moneen kertaan että pää on ehtinyt kokea monet eri suihkupäät ja paineet eikä näillä ole ollut vaikutusta.

   Hiusakatemiassa hiusloven kohdalla eli takaraivon alueella todettiin erilaisia hiusjuuria kuin muualla päässä. Tämä hiusjuurivaurio olisi Hiuskatemian analyysin mukaan selitys lovialueen heikompaan hiuslaatuun. Kerron tutkimuksesta omassa blogijutussaan lähiaikoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.