Maskarahäiriö

Minulla on häiriö.

Ripsivärikäytöshäiriö.

Ripsarit_marraskuu2014

Minä en saa niitä käytettyä.

En meinaa jaksaa edes testata niitä.

Kuka meikeistä kiinnostunut nainen ei jaksa korkata uutta ripsaria? – Joka on kaikkien tilastojen mukaan maailman tärkein, kiinnostavin ja mahtavin meikkituote! Pelkästään seuraamalla naistenlehtien mainontaa ja harva se kuukausi tapahtuvia maskaralanseerauksia, voi ymmärtää tämän pienen pötkylän merkityksen maapallomme ehostusta käyttävälle väestölle.

Minussa täytyy olla joku häiriö.

Ripsarit_marraskuu2014_2

Bloggaajien ei juuri maskaroita tarvitse ostaa. Mitään muuta tuotetta ei lähetellä yhtä auliisti – maskara on mainostaholle mitättöman halpa kulu, ja mikä onkaan kustannustehokkaampaa mainontaa kuin postittaa parin euron uutuuspötkö innokkaalle bloggaajalle – tai viidellekymmenelle -, ja seurata kun maskarahyllyt pian tyhjenevät kaupoissa. ;)

Myös minä vastaanotan uutuusmaskaroita tiheään tahtiin. Kauneusbloggaajan voisi tietysti odottaa iskevän hampaansa (tai ripsensä) viimeisimpään ripsari-ihmeeseen friikin kiilto silmissä ja repivän muovikäärön hylsyn ympäriltä nopeammin kuin posteljooni ehtii seuraavalle ovelle. Normaalin ripsarikäytöksen alle kuuluvat kauneusbloggaajat näin varmasti tekevätkin.

Minä saatan löytää jemmoistani vuoden 2011 uutuusmaskaran koskemattomana…

Mikä minua sitten oikein vaivaa? Miksi ripsarit eivät kiinnosta?

Blogiani vakituisesti seuraavat mahdollisesti tietävät syyn; aivan; melkein kaikki ripsarit näyttävät silmissäni ihan samalta. Käyttökokemus toki vaihtelee ripsarista toiseen, aivan ehdottomasti yksi ripsari on harjansa ja massansa puolesta toista parempi – mutta se tulos. 90% ripsiväreistä näyttää lupauksestaan riippumatta ihan samalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siksi maskarat eivät juuri jaksa minua innostaa. Kun löydän jonkun suosikin, juutun mieluusti käyttämään sitä. Mikäli en olisi kauneusbloggaaja, en todennäköisesti juuri edes vaivautuisi kokeilemaan muita. Esimerkiksi juuri nyt minun tekee mieli käyttää vain IsaDoran Precision Mascaraa. Se on minulle niin täydellinen maskara, että en vain jaksa motivoitua muiden korkkaamisesta.

Häiriö. Todellakin. Olen sitä mieltä, että kyllä minun kuuluisi kiinnostua. Tsiisus, miksi en voi avata ripsaria, kokeilla pari kertaa, todeta harjan ja massan laadun ja heittää pötkylää sitten vaikka seinään? En tajua. Tiedän, että teitä kiinnostaa arvioni erilaisista maskaroista. Miksi en siis voi uhrata paria päivää viikossa jonkun ripsivärin kokeiluun ja tarjota blogin lukijoille sitä mitä he mielellään lukisivat? Ei ole paljon vaadittu. Kokeilenhan minä innoissani uusia luomivärejäkin, vaikka nekin näyttävät luomilla samoilta kuin sadat muut omistamani sävyt…!

Minun pitäisi kyllä tsempata.

Kokosin tänään meikkipöydältäni, meikkipussistani, kylppärin kaapista ja olohuoneen kosmetiikkalipastosta kaikki tällä hetkellä hallussani olevat ripsivärit. Niitä oli 24.27. Vielä löytyi kolme lisää yhdestä laatikosta…

Osa on jo vaikka kuinka vanhoja ja täysin kuivahtaneita eikä niiden olemassaololle ole mitään järkevää perustelua. Ne vain ovat jääneet lojumaan. Osasta minun on ollut tarkoitus kirjoittaa arvostelu ja postauksen hahmotelmakin löytyy blogin luonnoksista… Eikä se kuitenkaan ole koskaan toteutunut valmiiksi saakka.

Tällaista maskarajengiä kätköistä löytyi:

Ripsarit_marraskuu2014_osittainblogatut

Lavera Butterfly Effect -arvostelu täällä, Sensain 38 Volumising -tilitys täällä.

Ripsarit_marraskuu2014_odottavatkorkkausta

Laveran Deep Darkness ”menetti neitsyytensä” kuvan oton jälkeen….

Ripsarit_marraskuu2014_oikeestivanhat

Huhheijaa… Miksi nämä tyypit eivät ole päätyneet roskikseen jo ajat sitten… on mysteeri.

Maybellinen The Rocket Volum’ Express -maskara oli minulla käytössä keväällä 2013, arvio täällä.

Takimmaisena olevan Dermosilin maskaran sain Dermosil-tehdasvierailun yhteydessä syksyllä 2012. Testasin sen saman tien, enkä tykännyt ollenkaan. Miksi kapistus siis vielä hengaa kotonani?

Lumenen Sensitive Touch Easy Wash Mascarasta en edes muista, milloin olen sen saanut, mutta se kulki meikkipussissani (huomaa lika) koko viime vuoden ja on käytännössä ollut ”loppuunkaluttu” jo talvesta 2013 saakka. Silti se on jäänyt nököttämään kylpyhuoneen peilikaappiin. Ja tuota…. nyt hygieniafriikit yökkäävät, (eikä moni varmasti ikinä sanoisi tätä ääneen) mutta olen joskus vieläkin laittanut sitä kuntosalille mennessä, kun se on sopivasti ollut siinä sormien ulottuvilla. Joo, maskara on täysin kuivahtanut, ja 10 metrin päässä lipastossa odottaa läjä tuoretta tavaraa valmiina palvelukseen. Silti en ole heittänyt sitä roskiin.

Häiriö.

(Mutta tätä kirjoittaessani kaikki kuvan maskarat on heitetty menemään. ;))

Lancômen Hypnôse Star -minimaskara oli minulla reissuripsarina syksyn 2012 matkalla. Miten se ylipäänsä palasi enää Suomeen 3 kk:n matkan jälkeen, on hyvä kysymys.

Ripsarit_marraskuu2014_semivanhat

Nämä kolme ovat ainakin vuoden vanhoja, mutta eivät kuivahtaneita. Laveran Double Blackia käytän alaripsimaskarana, harja on sopivan pieni ja tekee niin hentoa jälkeä, että sopii loistavasti alaripsien meikkaukseen.

Lumenen Raspberry Miracle on ollut satunnaisessa testikäytössä, ja Yves Rocherin Ultra-Volumea (sama maskara kuin lempparini Sexy Pulp, mutta kultaisella Collector’s-hylsyllä)  käytän välillä monta viikkoa putkeen, kunnes IsaDoran Precision Mascara vie taas voiton.

Ripsarit_marraskuu2014_IsaDora

Eniten käytössä. <3

Ripsarit_marraskuu2014_LancomeSensai

Lancômen Hypnôse Doll Eyesin olen saanut vanhalta työpaikaltani…. Se on seissyt meikkipöytäni telineessä siitä lähtien. Siitä piti pyyhkiä pölyt ennen kuvaan asettamista….

Lancômen Grandiose oli lähetetty minulle Kreikan matkan aikana, ja Sensain 38’n olen saanut Sensain maahantuojalta joskus viime vuonna. Volumising-version ”sukseen” valossa en usko tuota perus-kolmekasia koskaan avaavanikaan…

Ripsarit_marraskuu2014_Lumenevarilliset

Nämä värilliset maskarat taisivat olla syksyn 2013 juttu….

*

Nyt olen astunut kaapista lopullisesti maskarahäiriökäytöksineni.

Pitäisiköhän minun tehdä lupaus vuodelle 2015…. ”Opettelen heittämään kuivahtaneet ripsarit pois.” ”Opettelen avaamaan ja testaamaan uusia maskaroita useammin kuin kerran puolessa vuodessa.”

Aion ainakin yrittää. ;)

P.S. Olihan minulla kysyttävääkin – montako ripsiväriä teillä kuluu vuodessa? Millaisia käyttäjiä olette – uskollisia jollekin tai joillekin suosikkimaskaroille vai innostutteko herkästi ostamaan uutuuksia ja vaihtelemaan merkkiä?

Kommentit
 1. 1

  pussukka sanoo

  hahahhaa :D melkein hävettää myöntää: ainakin 5-6 tavallista ja ehkä 4 vedenkestävää vuodessa

  käytän niitä siis päällekkäin

 2. 2

  sanoo

  Ompas monia ripsivärejä! Itse kokeilisin useampiakin ripsivärejä, sillä haluaisin löytää parhaan mahdollisen! En ole löytänyt vielä sopivaa ripsiväriä jonka koostumus ei olisi liian märkä, harja olisi sopivan erotteleva, ja ripsiväri toisi paljon volyymia! Tähän vielä voisi lisätä sopivuuden mun piilareiden käyttöön ja herkälle iholle ja että hintakin olisi kohtuullinen. Olen tykästynyt Maybellinen ripsiväreihin, mutta satunnaisesti kokeillut myös muita. Ripsiväri kuluu mulla n. vuodessa, en tajua miten se ei kulu nopeammin!

 3. 3

  Aida sanoo

  Mulla on toivottaman hankalat ripset: hennot, pitkähköt, kohtalaisen harvat ja mikä ärsyttävintä, käyttäytyvät vähän kuin luonnonkiharat hiukseni, päivittäin vaihdellen taipuvat ja sojottavat miten sattuu. Joudun jo ennen taivuttamista kampaamaan ripset läpi ja ”asettelemaan” ripsikamman terävällä päällä suunnilleen jokaisen ripsen ripsivärin levittämisen jälkeen.

  Sopivan ripsivärin löytäminen on hankalaa, käytin monen monta vuotta putkeen Maxfactorin False Lash Effectiä ja Masterpieceä kunnes halusin kokeilla jotain uutta. Testasin muistaakseni muutamaa Maybellinea, Goshia ja Lumenea – kaikki lensi roskiin muutaman viikon käytön jälkeen. L’orealin Volume Million Lashes So Couture osoittautui lopulta varsin toimivaksi, olen käyttänyt sitä jo useamman putilon verran! Vaikkei edes ole vedenkestävä, niin pysyy todella hyvin ja kestää kosteutta ja jonkin verran jopa sadetta.

  Toisinaan olen miettinyt pitäisikö testata selektiiviseltä puolelta jotain ripsaria, mutta ei kyllä tee mieli maksaa 40 e ripsiväristä ellen tiedä sen toimivan omissa ripsissäni… Tosin kyllä ovat markettimaskaratkin hinnoissaan nykyään, 19,90 e Sokoksella tuo L’oreal!

 4. 4

  sanoo

  luin valehtelematta jokaisen postauksen ’maskaran’ makkaraksi :D ihmettelin hetken ’makkarahäiriötä’, mutta älysin tarkistaa kun näin kuvan… mä oon tässä ehkä viitisen vuotta meikannut ja mulla ei oo ikinä ollut muita ripsareita kun kanebon sensai 38. varisee ainoastaa ollessaan ihan kuivumisen partaalla ja tekee kaiken mitä ripsarin pitääkin :) semmosen mulle äiti ekaksi ripsariksi osti ja sille linjalle oon onnellisesti jäänyt.

 5. 5

  Lelle sanoo

  Mulla on myös ripsarivamma. Omistan varmaan 20 ripsaria, en ymmärrä miksi koska en raaski heittää niitä pois ennen kuin ovat a)loppu tai b)pilalla. Enkä ole saanut pilaantumaan yhtään ripsaria 3 kuukaudessa, siihen on aina tarvittu 3 vuotta;) huomaahan sen hajusta ja koostumuksesta. Meikkaan päivittäin enkä voi tajuta myöskään että miten 10-15ml ripsari VOI loppua kellään kolmessa kuukaudessa. Haloo valmistajat, tehkää pienempiä pakkauksia kun ei koko perhe voi kuitenkaan käyttää samaa ripsiväriä! Enkä ole huomannut ihmeempää eroa ripsareitten välillä (paitsi että 38 on ihan sietämätön, olen Sanni kanssasi samaa mieltä). Tarvitsisin oikeastaan vain kaksi ripsaria, vedenkestävän ja tavallisen mutta hohhoijjaa, mainosten uhri olen:)…

 6. 6

  Sari sanoo

  Mulla menee kolme, tai neljä ripsiväriä varmaankin vuodessa ja meikkaan yleensä kuutena päivänä viikossa. Mielestäni laitan vielä ripsaria ihan kunnolla! Mihinkään jemmoihin en mascaroita ostele (on niin paljon muutakin ostettavaa :D), vaan ostan aina uuden, kun edellinen vetää viimesiään.
  Olen viimeiset kolme (?!) vuotta käyttänyt Max Factorin Clumb Defy by False Lash Effect:iä. Joskus innostun kokeilemaan uutta, haluan aina löytää ”sen täydellisen”, oli kyse mistä vaan purtilosta :) Toistaiseksi en ole parempaa löytänyt, joten tällä mennään…

 7. 7

  Emsku sanoo

  Oooo, olispa hieno tilaisuus vihdoin kokeilla Sensaita! Eli sen siis todella haluaisin voittaa.

  Ripsari on mulle ihan päivittäinen, mutta harvoin käytän kahta samaa putkeen. Viimeksi oli Dioria ja nyt menossa on Isadoraa, eli skaala on laaja. Huonolla ilmalla ja kisoihin vedenkestävää, jonka poistaminen on kyllä tuskaa.

  Naamiot olis kans kiva kokeilla, joten + naamiot!

 8. 8

  Reetta sanoo

  Mulla ei pysy mikään ripsiväri, kaikki kokeiltu ja kaikkeen petytty. Toki siellä joukossa on niitä ei-niin-surkeita, mutta yhteenkään ”VAU MITKÄ RIPSET” -ripsariin en ole törmännyt. Mulla on todella raskaat silmäluomet, jotka rasvoittuu helposti pohjustajankin kanssa, joten kaikki leviää tuohon luomen yläosaan + silmän alle. Sensain 38 menettelee, kun se purkki on aikansa kuivunut. En tiedä, mutta ”tuoreena” se ei meinaa pelittää mitenkään, mutta kun sen massan antaa aikansa jämähtää, niin toimii paljon paremmin. Taivutuksia se ei kyllä meinaa pitää kunnolla, mutta eipä ainakaan leviä, mikä on sinällään harmi, kun nimenomaan ne taivutukset avaa näitä mun lurppaisia luomia tosi paljon. Ripsenpidennyksiäkin olen harkinnut, mutta niiden hinta on kyllä saanut jättämään koko homman harkintatasolle – en vain halua käyttää niin paljon rahaa ripsiini kuukaudessa, vaikka olisin miljonääri (okei, ehkä sitten ;)).

 9. 9

  Heidi sanoo

  Mulla kuluu 1-2 Max Factorin False Lash Effectiä vuodessa, riippuen lähinnä siitä, milloin havahdun siihen, ettei ripsiväri tee enää juurikaan muutosta ripsiin eli on kuivunut/lopussa :D Ostan aina tota samaa, koska tiedän että ripsivärien välillä on suuria eroja ja toi on ainakin hyväksi todettu. Suosisin luonnonkosmetiikkaa tässäkin asiassa jos saisin tarpeeksi vakuuttavat suositukset hyvästä luonnonkosmetiikkaripsarista. Mun parin minuutin aamumeikkaamiseen ei mahdu mitään ripsitaisteluita.

 10. 10

  Mari sanoo

  Käytän Sensain kolmekaseja. Nyt volumising käytössä :) Sitä tulee käytettyä niin kauan, että kuivahtaa tai muuten tuntuu että täytyy vaihtaa uuteen.

  Pidän kaikista noista kolmesta versiosta.. Pidentävä, tuuheuttava ja perus. Harjat on hyvät, koostumus on hyvä, ei ärsytä silmiä, ei varise, pysyvyys on muutenkin paras (vaikka lumisateessa ja tuulessa) ja pesukin helppo.

  Ei tee mieli kokeilla muita ripsareita, kun viimeisinkin testaus teki vain kivistävät tulipunaiset silmät. Osassa on aivan liian kauhea haju tai joku ainesosa joka ärsyttää silmiä pahasti. Samaten jokainen jota olen ennen käyttänyt on levinny jossain vaiheessa silmien alle joko tarttumalla tai varisemalla.

  En jotenkin ole harjassakaan niin tarkka. Tuntuu että on melkein sama minkälaisella väriä laittaa, se muuttaa kuitenkin lopputuloksen ulkonäköä vielä kun siistin ripset puhtaalla harjalla ennen kuivumista :D Monesti väriä on vain sen verran, että pitää ne jotenki ”aisoissa” ja mahdollisesti taivutettuna (aina en taivuta, koska epäilen sen vaikuttavan ripsien kuntoon. :D), samaten koko pituuden saa näkyviin mutta liian paksua jälkeä ei saa olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.