Makeover & tutorial: smokey eye kynän avulla

On se vain hauskaa kun pääsee täällä reissussakin meikkaamaan ihmisiä! ^_^ Saivan lisäksi myös ystäväni Marianna pyysi makeoveria, ja sehän toki järjestyi.

Mariannalla on ihan mukava perusmeikkiarsenaali, mutta mustaa tai muutakaan kovin tummaa luomiväriä hän ei omista. Halusin kuitenkin kokeilla hänelle simppeliä smokey eye’ta, ja avuksi otettiin musta rajauskynä. Tässä siis pieni tutorial savuiseen/tummaan silmämeikkiin mustan kynän + kahden vaaleamman luomivärin avulla. (Jälleen kerran on todettava, että kamera syö aivan hurjasti meikin/värien intensiteettiä, ja valmis meikki oli livenä todella paljon tummempi.)

Tässä meillä on taas mallina niin luonnonkaunis henkilö, että oikeasti hän ei juuri meikkiä kaipaa. (Kenelle muulle tulee mieleen Julia Roberts…? :))

Huomatkaa taustalla Marimekko-verhoiltu nojatuoli…! ^_^ Verhoilukangas oli häälahjani Mariannalle ja hänen miehelleen neljä vuotta sitten.

En valitettavasti muista juuri mitään meikkiin käytettyjen tuotteiden nimistä tai merkeistä koska valtaosa ei ollut omiani. Toinen silmiin käytetyistä luomiväreistä oli yönsininen sävy Lancômelta. Ja olikohan niin, että tein pohjan L’orealin BB-voiteella… Taisi olla… :) Kasvoille tuotiin väriä Estee Lauderin aurinkopuuterilla ja poskipuna oli joku mukava, hohtava persikkapinkki jota Marianna on itse käyttänyt luomivärinä.

Step 1: tein yläluomelle paksut rajaukset mustalla kajalilla. Nämä eivät tule toimimaan varsinaisina rajauksina vaan varjostuksena, luomassa tummaa pohjaa.

Step 2: suttasin rajauksen utuiseksi varjoksi pienellä, napakalla siveltimellä.

Step 3: levitin mustan kynävarjostuksen päälle yönsinistä luomiväriä (kuvan oikea puoli).

Step 4: levitin yönsinisen päälle ja luomen sisänurkkaan saakka hopeabeigeä luomiväriä (kuvan vasen puoli).

Step 5: otin vielä sinistä luomiväriä isoon häivytyssiveltimeen ja pyörittelin pehmeästi koko luomella saadakseni savuisen kokonaisuuden.

Step 6: levitin alaluomelle samoja sävyjä kuin ylös ja tein mustan sisärajauksen. Sipaisin kulmaluulle vaaleaa sävyä, lisäsin maskaran ja silmät olivat valmiit.

Voilá!

Meikistä saa helposti näyttävämmän ja kissamaisemman vain vetämällä kynävarjostuspohjan pidemmälle ulkonurkista. Tässä meikissä halusin seurata Mariannan omaa, luonnollista silmän muotoa ja pitää varjostuksen liikkuvalla luomella.

Kommentit
 1. 1

  Anniina B. sanoo

  Olen ”sivusilmällä” seuraillut blogiasi jo keväästä asti ja nyt näyttä siltä, että ihan oikeasti tykkään blogistasi. Nuo meikit eivät a i n a jaksa kiinnostaa, mutta kirjoitat tavalla, jota arvostan. Olet ajatuksella mukana siinä mitä teet (etkä pelkällä kameralla). Teet hyvää työtä!

  Tämä meikkipostaus oli tosi kiva! Jätän nyt silmämeikin huomioimatta ja keskityn muuhun meikkiin. Mariannan iho tuntui saavan aivan uuden lookin. Luonnostaan hänellä näyttää olevan ”ei niin viehättävä” iho/ihon väri, mutta tuon meikkivoiteen/puuterin kautta hän sai täysin uudet kasvot. Nyt hyvin kaunis iho. Tuosta voisit kertoa lisääkin (jos kerrottavaa on). Mutta kulmakarvat. Jäivätkö ne täysin meikkaamatta? Unohditko ne, vai jätitkö ne jostain syystä tarkoituksella meikkamatta? Ymmärrän, että kun smokey eyes -meikistä on kyse, niin paino on silmissä. Silti olisin kaivannut kulmiin korjausta.

  Oikein hyvää matkan jatkoa Sinulle ja pidä blogisi jatkossakin monipuolisena!

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Mutta kulmakarvat. Jäivätkö ne täysin meikkaamatta? Unohditko ne, vai jätitkö ne jostain syystä tarkoituksella meikkamatta?

   Jätin meikkaamatta, tai itse asiassa sipaisin ihan vähän geeliä mutta jätin muuten luonnontilaan. Mariannan, niinkuin myös Saivankin tapauksessa, kulmakarvojen nyppiminen olisi ollut a ja o. Ilman muotoon nyppimistä etenkin Saivan kulmia oli käytännössä mahdoton meikata. Saivan tapauksessa hän ei missään nimessä halunnut kulmakarvojansa nypittävän, Mariannan tapauksessa en edes ehdottanut sitä sillä meillä oli itse asiassa aika kiire ja ilta oli jo taipunut myöhään kun aloin tehdä meikkiä. Kulmat vievät itselläni meikkauksessa tosi kauan aikaa, sillä en ole tottunut nyppimään toisten kulmia (ei kosmetologin koulutusta). Sanotaanko vaikka näin, että jos teen tilauksesta asiakkaalle meikkiä, ja näen että kulmat on ns. ”pakko” käsitellä jotta kokonaisuudesta tulee tasapainoinen ja huoliteltu, niin sitten toki teen sen. Sillä kulmakarvathan todella ovat THE juttu kasvojen koko ilmeessä, mikään muu ei muokkaa kasvoja yhtä tehokkaasti. Mutta jos meikkaan ystäviäni, jotka vain pyytävät makeoveria saadakseen vinkkejä meikkiin, niin en priorisoi kulmien nyppimistä. Useimmiten ystäväni ovat enemmän kiinnostuneita näkemään, miten levittää luomiväriä, miten tehdä rajaus tai miten tuoda väriä kasvoille. :)

   Nyt kun katson noita Mariannan kuvia, niin huomaan että olisin toki voinut kuitenkin sävyttää kulmakarvoja…. ^_^ Se ilmeisesti kertakaikkiaan unohtui. :)

 2. 2

  sanoo

  Wouu tosi hieno meikki, vaikuttaa semmoselta että on aika helppo ja nopeakin tehdä:) Ja muistuttaa kyllä aika paljon Julia Robertsia! :)

 3. 3

  Anne sanoo

  Oot Sanni tosi kaunis ja hyvinvoivan näköinen! Mitä harrastat kun on niin iso hauis? ;) Entä mitä syöt? En ole vielä kauhean kauaa lukenut sun blogia. Ehkä olet kirjoittanut liikunta ja ruokatottumuksistakin aikaisemmin?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Voi kiitos Anne…! ^_^

   Harrastan kuntosaleilua n. 2-3 krt viikossa.

   Syön vähähiilihydraattisesti, vaihdoin tähän ruokavalioon kesällä 2011. Tässä postauksessa kerron enemmän aiheesta:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/09/06/hyva-ruoka-parempi-mieli/

   Liikunnasta en ole blogissa juuri kirjoitellut… Tai oikeastaan yhtään. :) Se ei ole millään lailla intohimoni. Käyn salilla koska tiedän sen olevan hyväksi terveydelleni ja palvelus vanhuuden vuosille, mutta en ole koukussa liikuntaan. Itse asiassa aina tuntuu yhtä raskaalta lähteä sinne salille, ja silti pakotan itseni… ^_^ Se on vähän niinkuin kalanmaksaöljy lapsille. Tiedät, että sitä kannattaa ottaa, koska se on hyväksi sinulle. Mutta ei se mitään herkkua ole. ^_^

 4. 4

  sanoo

  Oi kun on kaunis nainen. En edes huomannut kulmakarvojen meikkaamattomuutta :) Meikki sopii hänelle tosi tosi tosi hyvin!

  Yhdyn ensimmäisen kommentoijaan: sun blogi on ihan paras meikkiblogi (ainut, mitä seuraan ja olen seuraillut pari vuotta. Meikit ovat kauniita, mutta myös JOKAISESTA postauksesta tulee luettua tekstitkin, mikä on mulle blogin seuraamisessa aika harvinaista. Kirjoitat ihailtavan kunnioittavasti KAIKESTA. Se on ihanaa.

  Lisäksi: mikä HABA sulla onkaan!! :)

 5. 5

  sanoo

  Sinulla on todellä kauniita ja erinäköisiä ystäviä!

  Tykkään tosi paljon sinun makeover-postauksista. Tai oikeastaan tykkään tosi paljon kaikista postauksistasi. Eilinen Albania-post oli tosi tunnelmallinen, tulin hirmu hyväntuuliseksi sitä lukiessa.

  Oikein ihanaa, rentouttavaa ja nautinnollista reissua Sanni!

 6. 6

  elina sanoo

  Kaunis malli ja kaunis meikki! Ja minäkään en edes huomannut, että kulmakarvoille olisi voinut tehdä jotain enemmän…

 7. 7

  sanoo

  Ihanan ruskettunut oot! :)
  Ja itekin bongasin sun haban – tai kädet ylipäänsä. Juurikin tuollaiseen salitreenillä yritän päästä…

 8. 8

  sanoo

  Mä aina jaksan ihailla näitä smoky eyes ja muita tummia silmämeikkejä, mutta joka kerta kun yritän itselleni niin vaikutelma on viimeistään tunnin päästä epäsiisti ja suhruinen… :/ Olen kyllä muutenkin suhteellisen onneton meikkaaja enkä varsinkaan silmissä pidä koskaan kovin vahvaa meikkiä (minkä voi kyllä blogistanikin varmasti huomata), sillä en vain osaa. Silmäluomet ovat vielä aika rasvaiset ja iho muuten taas pintakuiva sekaiho, niin tuntuu että edes meikkipohja harvoin pysyy koko iltaa täysin kuosissa, vaikka laitan primeriä ja koitan tarvittaessa lisäillä puuteria, mutta ei… Ja epäsiistin ihon kanssahan tuollainen vahva silmämeikki vasta karsealle näyttääkin.. Eli vahvojen meikkien kanssa vaikutelma on aina lopulta tosi suhruinen ja epäsiisti…

  Ja mikä oli viestin tarkoitus? En tiedä, ei varmaan mikään, tuli vain tarve angstata kun muilla tuo näyttää aina noin kivalta ja itsellä ei koskaan :D

 9. 9

  sanoo

  Niin, minäkin haluan tietää että miten tuollaisen haban saa :DD Jestas sentään :) sulla on paljon hoikemmat käsivarret niin se erottuu vielä niin hyvin. Mulla taas on paksummat eikä hauis näy noin paljoa ”lepotilassa”.

  Kiva smokymeikki ja ihanan malliset silmät. Voisi kokeilla tuollakin tavalla tehtyj varjostuksia joskus.

  Kumma tämä Indiedayssin etusivu, en näe kirjaudu nappia mainoksien seasta…mihin se on kadonnut vai olenko ihan sokea??

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Mäkään en enää näe ”Kirjaudu”-nappia yläpalkissa, se on hävinnyt ainakin mun selaimella Indiedaysin viimeisimmän etusivumuutoksen myötä…. Outoa. :/

   Ja mitä hauikseen tulee, ihme että käsivarsissa ylipäänsä näkyy enää mitään muotoa kun en ole tosiaan treenannut kohta kahteen kuukauteen ja oikein tunnen kuinka lihakset on veltostuneet…. :P ^_^

 10. 10

  Marya sanoo

  VAU mikä haba, Sanni!! :D Ja tää meikki oli tosi kaunis, täytyy kokeilla matkia viikonlopuksi :) Olis muuten kiva lukea enemmän siitä, miten sulle on syntynyt ystävyyssuhteita Kreikkaan saakka? :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Olin itse asiassa jo naputellut valmiiksi ”Minä ja Kreikka” -postauksen jossa valotin juurikin tuota asiaa, mutta en sitten löytänyt sille sopivaa julkaisurakoa ennenkuin lähdin Kreikasta…. Ja nyt se ei jotenkin enää tunnu sopivalta. ^_^

 11. 12

  Liina sanoo

  Tämä menee nyt aavistuksen Smokey eye -sivuraiteille, mutta avaatko joskus omaa kokemustasi aiheesta ”VHH-ruokavalio ja hikiliikunta”.

  Itse liikun kolmisen kertaa viikossa ja yritän välttää hiilareita – hyvällä ja huonolla menestyksellä. Kenkku juttu kuitenkin on, että kun vähennän hiilareita en jaksa juosta. Salillakin olo on vetämätön. Toisaalta muutoin olo on kyllä hyvä ja kevyt – siitä kai se voima hillitä hiilarihimoa lopulta tulee.
  Olen kuullut, että kroppa tottuu käyttämään hiilihydrattien jälkeen vararasvaa energiana mutta itselläni tämä ei ole onnistunut. Tai no onnistuuhan se juoksu, mutta lenkki on joka kerta tolkutonta tervanjuontia.
  Edellisen kommentoijan hauis-palautteeseen viitaten sinulla ei ole samaa ongelmaa!
  Loistoblogi muuten.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   avaatko joskus omaa kokemustasi aiheesta “VHH-ruokavalio ja hikiliikunta”

   Tuotanoin… itse en oikeastaan niin hirveästi harrasta juoksua tai muutakaan aerobista liikuntaa (huono asia, tiedän), eli en osaa ottaa kantaa tuohon… Punttitreenin kanssa ei ole mitään ongelmia. Ja kyllä mä sen 15 minuutin lämmittelyjuoksumaton jaksan… ^_^ Sen muistan, että kun olin vasta aloittanut VHH-ruokavalion ja menin ekat kuukaudet aika tiukalla linjalla (ei siis todellakaan YHTÄÄN leipää, ei YHTÄÄN hedelmää, ei vahingossakaan _mitään_ sokerista), niin silloin hengästytti ihan sairaana nousta pitkiä portaita, piti pysähtyä lepäämään ja keräämään voimia suunnilleen 10 metrin välein… Eli nopeaa energiaa vaativa liikunta ei oikein luonnistunut.

   Nythän syön vapaammin eli välillä täysjyväruisleipää, salin jälkeen silloin tällöin kaurapuuroa ja etenkin nyt täällä reissussa hedelmää (kun marjoja ei ole saatavilla, mikä on tosi harmi), ja enää ei puuskututa. ^_^

 12. 13

  meow sanoo

  Voi vitsit tää on upea meikki ja tosi kiva kun jaoit tän tutoriallina :) Hirveä himo kokeilla itsekin!

 13. 15

  Miira sanoo

  Voi, julkaise ihmeessä ”Minä ja Kreikka” -postaus! Minuakin kiinnostaa!

 14. 17

  Tiltu Kultu sanoo

  Kaunis meikki! Eipä ole tullut mieleenkään pohjustaa varjostusta kajalilla. Lähtee kokeiluun ehdottomasti!
  Kuvia katsoessani mieleeni tuli juuri se postauksesi, jossa valittelit käsivarsien veltostumista. Voin kertoo, ettei mitään hätää! :)

 15. 18

  Etsiskellen sanoo

  Erittäin kaunis ja onnistunut mekki! Tuota tyyliä voisin itsekin kokeilla vaihtelun vuoksi.

  Olen kauan pähkäillyt mineraalimeikkipohjan vaihtoa Lily Lolosta johonkin toiseen esim. Everyday Mineralsin vastaavaan. Tahtoisin vain tietää, että onko esim EM:n sävyvalikoimassa yhtä vaaleata/jopa vaaleampaa sävyä kuin LL:n porcelain? Onko kellään kokemusta vaihdosta?

 16. 20

  ann sanoo

  olen nyt kaksi päivää meikannut silmäni tällätavalla. sutaen paksun rajauksen smokeyksi kuvien ohjeita seuraten. ennen olen ina tehnyt varjostuksen luomivärillä mutta tästä postauksesta ymmärsin että kynällä voi saada vahvemman jäljen jos pigmenttiä ei ehkä ole luomiväreissä tarpeeksi.

  minulla on siitä erittäin tympeät silmät että niille ei sovi mikään muu meikki kuin smokey eye.. en ainakaan ole mitään muuta saanut onnistuneesti näyttämään hyvälle. siispä laitan smokeyn arkena… ja mustalla varjostuksella iltameikkinä. minulla on kyllä suuret ja näyttävät silmät ja osaan tehdä smokeyn olemaan todella upea mutta se tylsyys…
  rajauksena minulle ei tunnu käyvän mikään muu kuin silmää myötäilevä, muttei juurikaan ulkonurkan yli vedetty rajaus. aina se sama.

  olen kyllä kokeillut useampaakin tapaa, esim blogissasi on ollut kyllä hyviä kuvallisia ohjeita :)

  olen punatukkainen, ja ruskea silmäinen, minulla on voimakkaat alaluomet joilla on tilaa meikille, ne täytyya aina varjostaa , silmäni ovat ns. alaspäin valuvat, yläluomi on iso, mutta siinä on poimu aika lähellä ripsiä, mikä katoaa kun nostan hiukan kulmiani, joten en voi meikata rajausta poimulle, koska rajausviiva menee hassusti pitkäksi vinksahteneeksi juovaksi mikäli nostan normaalisti ilmehtiessäni kulmia :D eli smokey on ainoa ratkaisu kun sen voi levittää poimun yli. täytynee joskus laittaa joku mallikuva. olisi kiva kuulla mitä vielä voisi kokeilla..

  tai sitten kiltisti mennä joskus meikkaajan penkille istumaan. ikää minulla on kuitenkin jo 30, enkä ole koskaan ollut toisen meikattavana .

 17. 21

  SatuK sanoo

  Millainen käsitreeni sulla on, sillä jestas mimmi, mitkä kädet sulla on!! Tahtoo kans. :) Olisi mielenkiintoista kuulla sun saliohjelmasta, joten voisitko hieman valottaa asiaa?

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Olen vetänyt samaa treeniä varmaan kolme vuotta… eli ”tosi reenaajat” järkyttyisi..! ^_^ Olen laiska, laiska, laiska. Yhden ohjelman kun opin niin vedän sitä tyytyväisenä. Ei ole motivaatiota opetella uusia eikä innosta maksaa pt:lle uudesta ohjelmasta. :D Vuodesta 2005 vuoteen 2009 vedin 2-osaista ohjelmaa, ja vuodesta 2009 olen tehnyt 3-osaista. :)

 18. 22

  SatuK sanoo

  Apua, mun kommentti on kadonnut mystisesti. En gång till: olisiko mahdollista, jos kertoisit saliohjelmasi sisällön? Olen kiinnostunut ennen kaikkea kosmetiikasta, mutta myös kuntoa on kiva pitää yllä. :)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Here goes:

   1. Rinta, olkapäät, ojentajat

   1. Penkkipunnerrus kp 4 x 6-8
   2. Vinopenkkipunnerrus koneessa / tangolla 3 x 10-12
   3. Pystypunnerrus käsipainoilla / smithissä 3 x 8-10
   4a. Vipunostot sivulle yksi käsi kerrallaan 4 x 8-12
   4b. Vipunostot eteen vuorokäsin kp 4 x 8-12
   5. Pushdown kapea ote 2 sarjaa, leveä ote 2 sarjaa 4 x 10-12
   6. Ranskalainen punnerrus vinopenkissä kp 3 x max

   2. Selkä, hauis, vatsa

   1. Alatalja V-kahvalla 1 x 15, 2 x max
   2. Kulmasoutu käsipainolla 30 asteen kulmassa olevaan penkkiin nojaten 3 x 6-8
   3. Ylätalja eteen (viimeisessä sarjassa pikku pysäytys joka toistolla) 3 x 10
   4. Alatalja narulla rintaan (takaolkapääliike) 2 x 10-12
   5a. Hauiskääntö mutkatangolla 3 x 10
   5b. Jalkojennosto penkillä 3 x max
   6a. Hammerkääntö käsipainoilla vuorotahtiin 3 x 10
   6b. Sivuvatsarutistus pallon päällä 3 x max

   3. Alavartalo

   1. Haarakyykky smithissä 4 x 8-10
   3. Bulgarialainen askelkyykky kp / smith 3 x 12 /jalka
   3. Suorin jaloin maastaveto, 1 / 2 jalkaa kerralla (vuorokerroin) 3 x 12-15 /jalka
   4a. Reidenojennus 3 x 8-10
   4b. Reidenkoukistus maaten 3 x 8-10
   5a. Selänojennus 3 x max
   5b. Pohkeet istuen + seisten omalla painolla (supersarja) 4 x 8-10 + omalla painolla
   maksimitoistot pumpaten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.