Make Up Store Matte Foundation ja Clinique Superbalanced Powder Makeup

Tulipas tälle pitkä otsikko! :)

Tällä viikolla tapahtui sellaista, että en enää kestänyt jatkaa meikkivoidekokeilua. Nyt oli siis viides viikko meikkivoideprojektissani, ja iho alkoi reagoida näpyillä ja epätasaisuudella. Tietenkään en voi tietää, johtuuko se suoraan meikkivoiteista, mutta en joka tapauksessa halua laittaa näppyiselle iholle meikkivoidetta. Sitä kun vaan tietää, että nestemäinen meikkivoide tukkii ihoa aina herkemmin kuin puuterimainen, ja mineraalimeikkipohjaa käyttäessä ihoni ei ole vuosiin hermostunut tällä lailla.

Pidän nyt taukoa meikkivoidekokeilusta ainakin pari viikkoa.

MUSMatteFoundation

Tämän viikon kokeilumeikkivoiteena oli Make Up Storen Matte Foundation. Matte on peittävämpi kuin MUSin perusmeikkivoide Liquid Foundation. Tällä sai mielestäni hyvän peiton, ja se pysyi iholla oikein hyvin. Ainoastaan nenä alkoi vähän kiiltää päivän mittaan. Koostumus on paksuhkoa, ja pinta jäi minun makuuni aika pakkeloidun näköiseksi. Vaikutelma ei kuitenkaan ole sama kaikkien iholla, sillä työkaverini käyttää Mattea ja hänen ihonsa on aina aivan upean – eikä todellakaan paksusti meikatun – näköinen.

Iho ei jäänyt mielestäni meikkivoiteen levityksen jälkeen mitenkään samettisen mattaiseksi, vaikkei kyllä kosteaksikaan. Koin silti tarpeelliseksi lisätä päälle kevyesti irtopuuteria, sillä nestemäisillä meikkivoiteilla on minun ihollani ikävä taipumus tuoda huokoset pahemmin esiin. Puuterihuntu hoitaa ne näkymättömiin. Meikkipohja kesti siistinä koko päivän, enkä keksi tästä muuta ”moitetta” kuin että minulle tämä on liian vahva pohja. Pidän luonnollisemmasta jäljestä.

Kolmannen kokeilupäivän jälkeen iholla alkoi olla näppyä, ja neljännen päivän aamuna iho oli niin ”paukamaisen” näköinen että hylkäsin meikkivoiteen. Menin töihin meikittä, ja päätin kokeilla Cliniquen uutta puuterimaista Superbalanced-meikkipohjaa.

CliniqueSuperbalancedPower

Superbalanced on sekaiholle tarkoitettu meikkipohja, joka Cliniquen sanoin ”pitää ihon kuivat kohdat miellyttävän tuntuisina ja kontrolloi öljyisten alueiden kiiltoa”. Idea on siis sama kuin nestemäisessä Superbalanced-meikkivoiteessa. Nyt kun mineraalibuumi on päällä, niin Superbalanced Powder Makeupin kerrotaan senkin olevan ”mineraalirikas”. Selkokielellä sanottuna se on siis sekoitus mineraaleja ja synteettisiä aineita.

Superbalancedin mukana tulee puolikuun muotoinen sivellin (ei mitenkään erityisen pehmeä), mutta itse levitin meikkipuuterin kabukilla peittävämmän tuloksen saamiseksi. Voi ah, sitä tuttua tunnetta iholla! Ja tuttua tulosta. Meikkipohjasta tuli ohut, luonnollinen ja ”meikittömän” näköinen, ihan niinkuin mineraaleilla. Huokoset jäivät nätisti piiloon ja pinta oli kuulaan matta. Superbalanced ei tosin tuntunut sulavan ihoon yhtä hyvin kuin 100% mineraalipuuteri, ja pinta jäi paikoin kuivan näköiseksi. Mutta apu oli vain parin suihkauksen päässä; nappasin hyllystä Cliniquen Moisture Surge -kosteussuihkeen, kostutin ihon muutamalla suihkauksella, annoin kuivua ja iho oli täydellinen! :)

Kyllä puuterimaiset meikkipohjat on vaan mun juttu. Siitä ei pääse mihinkään. Iho on nyt loppuviikosta jo rauhoittunut ja näpytkin vetäytyneet. Eilen en voinut olla tuijottamatta lilylolo-ihoani koko ajan peilistä, olin vaan niin ihastunut. <3 Ero on ihan mieletön nyt kun on tottunut viisi viikkoa katselemaan meikkivoidenaamaa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tuo lause ”eilen en voinut olla tuijottamatta lilylolo-ihoani koko ajan peilistä…” kuulostaa niin tutulta! hairahduin käyttämään parin viikon ajan pois jämät max factorin pan stikistä ja kun palasin pari päivää sitten lilyloloon, oli tunne aivan ihana! tiedän ettei ihoa pitäisi kovin paljoa sormin räpelöidä, mutta teki mieli kokoajan kokeilla miten ”meikittömältä” se tuntui! ihan eri fiilis kuin voidemaisen tuotteen kanssa.

 2. 2

  Jenni sanoo

  En minäkään voi enää palata meikkivoiteisiin mineraaleihin siirryttyäni. Meikkivoiteella en saa luonnollista tulosta, enkä mineraaleilla luonnotonta :) En kyllä ole ainakaan vielä huomannut mineraalien vaikutusta ihon kuntoon mihinkään suuntaan. Olen käyttänyt mineraalimeikkipohjaa nyt muutaman kuukauden.

 3. 3

  MiNi sanoo

  Mie oon koko ajan siirtymässä mineraalimeikkeihin (juurikin lily loloon, sinun suosittelujasi luettuani :) ), en vain ole vieläkään saanut aikaiseksi tilata sampleja sieltä. Huutiksesta muutaman samplen ostin, ne olivat liian tummia kuten arvelinkin. No, tulipahan koettua.

  Voisikohan noita tummempia muuten käyttää kasvojen muotoiluun?

  Pitänee kohta alkaa kahlata kaikki sun vanhatkin postaukset järjestyksessä läpi, ku vaikka näitä uusia tulee suht mukavaan tahtiin ni silti ei riitä :D Aina käyn tsekkaamassa, joko olis uusia tullu :D

 4. 4

  Ruu sanoo

  Miksi ihmeessä jatkat noita kokeiluja kun se näyttää olevan kaikinpuolin vastenmielistä sinulle? Ei oman ihon hermostuttaminen ole sen arvoista että me lukijat saadaan muutama sana noista meikkivoiteista kumminkaan.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Itse asiassa kokeilen meikkivoiteita ensisijaisesti päivätyötäni varten, ja raportoin kokemuksista siinä sivussa myös blogiin koska täällä on varmasti monia lukijoita joita nämä kokemukset kiinnostavat.

   Meikkivoiteen hankinta on nro. 1 niissä asioissa, joissa asiakas pyytää myyjän apua. On hyvä, jos myyjä on itsekin tutustunut myymiinsä meikkivoiteisiin, ja pystyy vertaamaan eri meikkivoiteiden ominaisuuksia omien kokemustensa perusteella.

   • 4.1.1

    Ruu sanoo

    Joo ymmärrän kyllä sen että jos pitää neuvoa niin pitää olla jonkinlainen kokemus asiasta myöskin. Minua aina ihmetyttää tosin sekin että miksi suurin osa kosmetiikkaliikkeistä ei pidä myös mineraalimeikkejä myynnissä, kysyntää varmasti olisi. Liikkeissä myytävistä ei tule mieleen muita kuin kicksessä myynnissä oleva sarja. (onko se nyt bare mineraals? vai joku vastaava)Koska nettitilauksissa on aina se sävyjen kanssa sumpliminen ennen kun oma väri löytyy, tosin tiedän monia jotka ovat käyneet kicksissä testaamassa oikean sävyn siitä mineraalipohjasta ja sitten tilanneet sen halvemmalla netistä. koska sen myyntihintahan on melko hurja.

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Minustakin on outoa, ettei kunnon mineraalimerkkejä ole tarjolla suomalaisissa kaupoissa sen enempää kuin Kicksin BareMinerals. Kosmetologeiltahan niitä kyllä löytyy (Youngblood, Jane Iredale ja mitähän niitä vielä on), mutta tavallisissa kaupoissa on BM:n lisäksi vain synteettis-mineraalisekoituksia.

     Ehkä sellainen päivä vielä tulee, että esim. Lily Lolo tai Everyday Minerals (jotka taitavat olla niitä tälläpäin tunnetuimpia merkkejä BM:n ohella) ilmestyvät vaikka Sokosten hyllyille. Vaikka luulenpa, että niiden hinta tulee silloin olemaan vähintään kaksinkertainen alkuperäiseen verrattuna, ja porukka tilaa ne edelleen mieluummin netistä.

     • 4.1.1.1.1

      Ruu sanoo

      niin voi käydäm mutta sitten on helpompi taas käöydä testaamassa väri liikkeessä ja tilata kerralla oikea netistä, eika joudu testeri rumbaan :)

 5. 5

  Emilia sanoo

  Mulla on itselläni neljä sävyä lolon pohjaa (vaihtelen vuodenaikojen mukaan), ja käytän yleensä kahta sävyä, toista kasvojen keskelle, ja toista reunoille, toimii mun mielestä hyvin muotoiluun.

 6. 6

  kick sanoo

  Tilasin lilylolosta muutaman näytteen, kun en enää itsekään kestä noita meikkivoiteita. Oletko sä käyttänyt sen meikkipohjan päällä vielä sitä ”finifshing powderia” tms. vai riittääkö se pohja, pysyykö hyvänä koko päivän?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   En käytä finishing powderia, sillä pohja kestää mulla useimmiten hyvänä ilmankin.

   Joskus sipaisen päälle Laveran irtopuuteria, esim. jos olen menossa juhliin ja haluan erityisen kestävän pohjan.

 7. 7

  K sanoo

  Minulle mineraalit aiheuttivat näppyjä ja kuivumista :)

  Onkohan MUSin mattameikkivoiteessani jotain vikaa, sillä omani ei peitä mitään ja se on muutenkin huonoin kokeilemani meikkivoide. Millä levitit sitä?

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Levitin ekana päivänä meikkisienellä ja muina päivinä siveltimellä.

   Kokeilin tuota myös yksi päivä asiakkaalle, jolla oli hyvin kirjava ja epätasaisen värinen etninen iho. Matte peitti epätasaisuudet erinomaisesti. Miksikään ”full coverage” -tuotteeksi en sitä sentään kutsuisi, mutta hyvin peittäväksi kuitenkin.

 8. 8

  Pii sanoo

  Voih, itsekin olen niiiiiiiiiin kyllästynyt nestemäisiin meikkivoiteisiin (= Lorealin Infallible-meikkivoiteeseen, joka edullisimmista merkeistä on ainut jolta löytyy melkein tarpeeksi vaalea sävy iholleni), mutta itse tarvitsen peittävämmän pohjan, enkä usko että saavuttaisin sen mineraalituotteilla. Mieli tekisi kyllä kokeilla miltä mineraalit tuntuisivat.

 9. 10

  Hurts sanoo

  Olenkohan sitten niitä harvoja jotka molemmat laadut kokeilleena voi sanoa että nestemäiset toimivat paremmin? Olen aivan rakastunut Macin Studio Fix Fluidiin koska se saa ihon näyttämään mahtavalta, sen sijaan Lily Lolo ei toiminut omalla ihollani ollenkaan. Olen joskus kokeillut olla ilman meikkivoidetta aikoja että jos iho parantuisi pienistä epäouhtauksista mutta eipä ole auttanut, geenit ne kohdallani enemmän merkkaavat, ikävä kyllä :D

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Uskon, että kummallakin meikkipohjalaadulla on yhtä paljon kannattajia, nestemäisillä varmasti vielä enemmänkin koska ovat niitä ”perinteisiä”.

 10. 11

  Rairuu sanoo

  On se kyllä niin että mineraalimeikkipohja on paras. :) itselläni katosi näpyt kun aloin käyttämään mineraalimeikkiä, eikä ihoni kuivanut muttei myöskään rasvoittunut.

 11. 12

  l sanoo

  Hei sattuisitko tietämään onko yhtäkään luonnonkosmetiikka mineraalimeikkivoidetta?

  Siis esim. tälläistä kuin tämä Lorealin Match Minerals?

  http://3.bp.blogspot.com/_to7K161yN7E/SQCt14fFEJI/AAAAAAAAARQ/1sqvPTMCO_c/s1600-h/004.JPG

  Kuten totesitkin itse en myöskään ole yhtään niin tyytväinen nestemäisten meikkivoiteiden levittymiseen ja näköön, mutta tuo Lorealin oli ihan täydellistä ihollani..

  Olen bongannut Couleur Caramelilta tuollaista mineraalipuuteria, mutta tahtoisin juuri meikkivoiteen, kun en puutereita oikein käytä :/

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Kaikki 100% mineraalimeikkipohjat ovat puuteria, koska mineraalit ovat jauhetta. Et siis voi saada mineraalimeikkipohjaa voidemaisessa muodossa. En nyt ole ihan varma ymmärsinkö kysymyksesi oikein…? Tykkäät siis True Matchista, joka on jauhemaista, mutta et ole kiinnostunut esim. Couleur Caramelin mineraalipohjasta vaikka se on myöskin jauhemaista..?

   Couleur Caramelilla ja Alimalla on sertifioidut mineraalimeikkipohjat, mutta kyllä lukuisat muutkin mineraalimeikkipohjat (kuten Lily Lolo ja Everyday Minerals) voidaan laskea luonnonkosmetiikaksi, sillä ne ovat 100% luonnollisia, mutta niitä ei vain ole sertifioitu.

 12. 13

  l sanoo

  Siis voi kyllä tahdon ”puuterisen”, mutta käsitin että mineraalipuuteri on eri kuin mineraalimeikki”voide”… Ääh siis kun tuossa minun Trua Matchissa on lukenut, että se on meikki”voide” (tai olen luullut niin).. Olen jotenkin käsittänyt, että noita on erikseen sellainen jauhe, mitä käytetään meikkivoiteen tapaan ja sitten erikseen puuterit? Mutta siis jos ei ole niin sittenhän niitä löytyisikin vaikka kuinka!:)

  Kutsutaanko sitten puuterista meikki”voidetta ”meikkipuuteriksi? Ja tavallinen puueri on vain mineraalipuuteri…

  En selkeästi tiedäkään mitään näistä mineraalimeikeistä:s

  Niin ja siis tuo Lily Lolo:ko on luonnonkosmetiikkaa?

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Jotkut firmat kutsuvat mineraalimeikkipohjaa vähän virheellisesti meikkivoiteeksi, koska se on totutumpi ilmaisu meikkipohjalle. Tai siis virhe kääntyy oikeastaan vain suomeksi, sillä englanninkielen sana ’foundation’ tarkoittaa vain pohjaa, mutta suomeksi foundation käännetään meikkivoiteeksi.

   Mineraalipuutereita on kyllä kahdenlaisia, meikkipohjia (-> ”foundation”) ja kiinnittäviä (-> ”finishing powder”). Finishing powderit eivät ole välttämättömiä kuivalle ja normaalille iholle. Foundation-puuteri riittää useimmille.

   Lily Lolo on luonnonkosmetiikkaa, sillä siinä ei ole mitään synteettisiä ainesosia. Se ei vain ole sertifioitu.

 13. 14

  sanoo

  Olen käyttänyt mineraalimeikkiä jo useamman vuoden ja muka välillä yrittänyt palata takaisin nestemäisiin, kun jotain on niin kovasti kehuttu. Vaan kun ei: levittäminen on hankalaa, väri muuttuu iholla, nenänpielet kutiaa tai meikki lähtee litomaan päivän mittaan. Ei siis maksa vaivaa.

  Olen mineraalimeikeistäkin kokeillut eri merkkejä ja saman merkin eri versioita ja nyt alan uskoa, että joku vaan toimii mun naamassa paremmin kuin toinen. Ja joku sitten lähes täydellisesti…

 14. 15

  Peppi sanoo

  Täällä myös idea siirtyä takaisin tavallisiin meikkipohjiin tuntuu vastenmieliseltä, mineraaliversiot vaan on niin ihanan tuntuisia ja helppoja.
  Kysymys: Miten neuvoisit sijoittelemaan Diorin Incognito-viisikon sävyt luomelle, kun ovat niin vaaleita kaikki? Olen nyt tykästynyt käyttämään nuderuskeat luomivärit+musta rajaus+ripsiväri-tyyppistä arkisilmämeikkiä. Haaveilen unelmaluomiväripaletista, jossa olisi sopivan luonnolliset ruskeat ja ainakin joku vaaleampi (muttei kovin punertavia, mieluummin harmahtavia sävyjä). BeYulla oli kaksikin houkuttelevaa vaihtoehtoa (trio-paleteissa), mutten osannut päättää kumpi. Vai tulisiko sinulle joku mieleen? Incogniton ongelma on minusta värien vaaleuden lisäksi, että se ”tummin” ruskea on jotenkin likainen sävy..

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Laittaisin koko luomen sävyksi joko vasemman ylänurkan tai keskellä olevan sävyn, luomivakoon joko oikean tai vasemman alanurkan sävyn ja kulmaluulle oikean ylänurkan vaalean.

   Jos haluaa tehdä paletilla viiden sävyn meikin, niin sijoittelisin sävyt esim. näin: vasen ylänurkka liikkuvalle luomelle, keskimmäinen sävy luomivaon sisäkaaren, oikea alanurkka luomivaon ulkokaareen, vasen alanurkka liikkuvan luomen ulkonurkkaan ja oikea ylänurkka kulmaluulle. Sävyt eivät tosiaan hurjasti erotu luomilla toisistaan, mutta näin ne laittaisin. :)

   Hyviä ruskeita paletteja on mm. Estee Lauderin nelikkö Truffle ja Cliniquen neliköt Choco-Latte ja Teddy Bear.

   • 15.1.1

    Peppi sanoo

    Kiitos! Tuo viiden sävyn asettelu kuulostaa kivalta, pitääpä kokeilla. Olen ajatellut, että näin haaleilla sävyillä on helppo harjoitella asetteluja ja häivytyksiä ihan koko luomen alueelle, useasti kun tulee laitettua luomiväriä vain liikkuvalle luomelle ja luomivakoon ja luomivaon ja kulmakarvojen väli jää tyhjäksi (uskallus loppuu). Kun tämän hallitsen niin sitten on helpompi siirtyä värikkäämpiin sävyihin. Tsekkaan nuo vinkkaamasi Estee Lauderin ja Cliniquen paletit.

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tajusin muuten tänään töissä, että tuossa Lauderin Trufflessahan on myös vihreä nappi…. Muistin siis hieman väärin.

 15. 16

  MiNi sanoo

  Ootko muuten monia eri mineraalimeikkejä kokeillu? Ku yks mun kaveri tuumas, että everydaymineralsit ois parempia kuin Lily Lolot.. toki nämäkin on mielipideasioita, mut tuumasin kysyä onko sulla niistä kokemuksia? :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Olen kokeillut toistaiseksi vain Loloa, BareMineralsia ja Meowia, mutta aikeissa on tilata sampleja myös EDM:ltä ja Alimalta, kun monet niitä niin kehuvat. Sinänsä en ole kokenut tarpeelliseksi kokeilla monia merkkejä, kun Lolot on toimineet mulla niin hyvin, mutta toisaalta on hauska kokeilla jotain uutta ihan uteliaisuudestakin.

 16. 17

  Tipi sanoo

  Näistä meikkivoidepostauksista tuli mieleeni, että jokin valmistaja mainosti sellaista ”telattavaa” meikkivoidetta.
  Eli se aplikaattori on kuin maalitela, jolla vaan rullaillaan pitkin kasvoja meikkivoide paikoilleen.
  Oletko mahtanut kokeilla tuotetta? Telan toimivuus kiinnostaa.
  Jos joku keksii telalle paremman kutsumanimen, olkaa hyvä. :D

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kyseessä on L’orealin True Match Roll On. En ole testannut, koska testeri teloineen on niin epähygieeninen. :/

 17. 18

  hennni sanoo

  Hei! Minulla olisi kysymys joka ei liity tähän meikkivoidepostaukseen yhtään. Eli, kuinka meikkaisit silmät joissa on hieman raskaaat luomet ja voimakas kulmaluu? Tarkoitan lähinnä kuinka tekisit arkimeikin tämmöisiin silmiin esim varjostukset ja sävyjen sijoittelu luomelle? Silmien väri on sinisenvihreä. Olen 16 vuotias, joten ryppyjä ei vielä ole. Kiitos etukäteen ja blogisi on ihan mahtava:)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Ilman kuvaa on aina todella vaikea sanoa mitään. Raskaille luomille sopivat tummat ja keskitummat sävyt, sillä vaaleat vain korostaisivat luomen ”löysyyttä”. Vaikkapa harmaanviolettia luomiväriä koko luomelle luomivakoon saakka tai sen ylikin häivytettynä (riippuu silmän mittasuhteista ja kulmakarvan etäisyydestä liikkuvaan luomeen), ja sen päälle sisänurkkaan hieman vaaleampaa liilaan taittavaa sävyä. Yläluomelle musta eyeliner-rajaus. Maun ja tyylin mukaan harmaanviolettia luomiväriä myös alaluomelle.

 18. 19

  Heidi sanoo

  Heippa taas Sanni,

  Mulla olisi postaustoive: iäkkään ihmisen meikkaaminen. Olen kova meikkaamaan omaa nassua ja silmiä, mutta nyt olen tämän lisäksi tehnyt uuden ”aluevaltauksen” ja haluaisin meikata 60+ äitiäni. Kerran jo näin teinkin, ja hän kyllä tykkäsi lopputuloksesta, mutta mietin, että olisikohan jotain erityisiä vippaskonsteja ryppyisen ihon ja silmien meikkaamiseen.

  Jos saat vain mahdollisuuden meikata vanhuksen/vanhuksia, olisi todella mukavaa nähdä kuvia ja kommentteja tästä prosessista! :)

  • 19.1

   Voikukka sanoo

   Sama toive! :) Olisi tosi mielenkiintoinen.

   Olen tällainen hiljainen lukija, varmaan n. vuoden verran blogia lukenut, nyt vasta kommentoin ekaa kertaa. Blogisi on todella hyvä, löydän usein uusia, toimivia ideoita omaan meikkiin ja kauneudenhoitoon! Siirryin mm. mineraalipohjiin ansiostasi – kiitos siitä! Luonnonkosmetiikka kiinnostaa myös minua, joten siitä on aina kiva lukea vinkkejä ja arvioita.

  • 19.2

   Sanni sanoo

   Voi ei, eivät kai 60+ ihmiset ole jo vanhuksia…? ^_^ Oma äitini on 64 enkä osaisi häntä vielä vanhuksena pitää… Olen hänet kerran meikannut blogiin (löytyy tunnisteella ”makeover”) ja kyllähän ryppyisen ihon, etenkin silmäluomien meikkaus, on haastavaa.

   Erityisiä vippaskonsteja en keksi, mutta kannattaa tosiaan pysytellä mahdollisimman yksinkertaisessa meikissä koska kaikenmaailman multisävyiset häivytykset menevät ihan hukkaan uurteisen ja löystyneen ihon poimuissa. Rajaukseen kannattaa käyttää mahdollisimman pehmeää kynää, ja nestemäisen eyelinerin voi melkein unohtaa.

   Uurteista ihoa voi tasoittaa primerilla, jolloin meikkivoide liukuu päälle helpommin. Esim. L’orealin Studio Secrets primerin kaltaista ”jankkia” on hyvä taputella esim silmänympärys- ja huulten juonteisiin, niin meikki ei keräänny niihin niin helposti ja ilmeestä tulee nuorekkaampi.

   Helmiäishuulipunat huulilla kannattaa myös unohtaa. Ne ovat ihan karsean näkäisiä vähänkään ryppyisillä tai rohtuneilla huulilla.

   • 19.2.1

    Heidi sanoo

    No, kieltämättä ”vanhus” taisi olla vähän liioiteltu ilmaisu… Halusin vain korostaa, että tarkoitan nimenomaan ryppyistä ihoa, enkä esim. keski-ikäisen naisen ihoa.

    Anyway, kiitos ja hyvää joulun odotusta!

 19. 20

  mineraalit voiteena sanoo

  Hei,

  kyllähän mineraaleja on ainakin yhdessä nestemäisessä meikkivoiteessa, nimittäin Dior Nudessa on mineralisoitua vettä, eli mineraaleja. Tämä meikkivoide lupaa kaunistaa ihoa, ilmeisesti mineraalien takia. Eikö Maybellinellä ole myös voidemainen mineraalimeikkivoide, Pure Mineral Liquid. Eivät tietenkään ole 100% mineraaleja, kuten ei moni puuterimainenkaan ole.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Joo, siis mineraalejahan on osana lähestulkoon joka ikisessä meikkivoiteessa. :) Mineraalit ovat olleet kautta kosmetiikan historian mm. yleisimpiä kosmetiikan väriaineita. Meikkivoiteiden peruspigmentti tulee titaanidioksidista (mineraali), joka on valkoista. Tähän valkoiseen pohjaan lisätään sitten rautaoksideja ja muita väriaineita jotta saadaan haluttu meikkivoiteen sävy.

 20. 21

  Cher sanoo

  Heippa Sanni!
  Mahtaakohan noita LilyLolon tuotteita pystyä ostamaan miltään luotettavalta nettisivustolta?

 21. 22

  Rosalie sanoo

  Heippa

  Totesin eilen, että naamani kärsii meikkivoiteesta. Mitä täytyy siis meikkiosastolla pyytää etsimään jos haluan siirtyä noihin mineraalimeikkeihin siis korvata meikkivoide sellaisella. Täytyykö tuollainen kabuki ostaa, että voin käyttää mineraalimeikkiä.

  Mitä suosittelisit mineraaleista meikkipohjaksi todella kuivalle iholle?

  En nyt tiedä ilmaisinko kysymykseni oikein =)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Moi Rosalie!

   100% mineraalimeikkipohjia myyvät vain valikoidut kosmetologit, Kicks-myymälät ja nettikaupat. Muilta kosmetiikkaosastoilta et ”oikeaa” mineraalimeikkipohjaa löydä, eli jos esität kysymyksen vaikkapa Sokoksella, he tarjoavat sinulle todennäköisesti jotain päikkärikosmetiikan mineraalisekoitteita (ovat siis synteettis-mineraalisekoitteita) tai selektiivisten merkkien mineraalisekoitteita.

   Kabuki on välttämätön mineraalimeikkipohjan käytössä. Voit laittaa mineraalijauhetta myös niin kutsutulla ”flocked spongella” eli nukkasienellä, jota myyvät jotkut mineraalinettikaupat, mutta tulos ei ole yhtä hyvä ja tasainen kuin kabukilla. Minä käyttelin nukkasientä ensimmäiset kuukaudet mineraalipohjaan siirryttyäni, mutta vaihdoin pian kabukiin. Iho hyötyy kabukin pyörittelyliikkeestä ja saa samalla kuivaharjausta.

   En osaa sen kummemmin suositella tiettyä mineraalipohjaa kuivalle iholle, sillä ne sopivat kaikille ihotyypeille. Fashioned in Finland -blogin Nea (joka on perehtynyt eri merkkeihin laajemmin kuin minä) on joskus sanonut, että Alima sopisi hyvin kuivalle iholle. Itse en ole Alimaa testannut.

   • 22.1.1

    Nimetön sanoo

    Kiitos!

    Taidankin suunnata Kicksiin lähipäivinä. Kerron sitten mitä loppuviimein mukaan lähti ja millaista oli käyttää ;)

 22. 23

  Tietämätön sanoo

  Itse olen ihmetellyt tässä alusta asti kun mineraalimeikit tuli pinnalle, että miten niin meikkivoiteet tukkii ihohuokosia ”aina enemmän kuin puuterimaiset”? Itse olen käyttänyt sekä meikkivoiteita ja mineraalimeikkejä enkä ole ihoni kunnossa huomannut mitään eroa. Eikös se meikkivoidekin iholta lähde pois jos on kunnon puhdistustuottet? Työkavereitten kanssa puhuttiin aiheesta, eikä kellään ole näppyongelmia vaikka päivittäin meikkivoidetta käyttävät. Kelle niitä näppyjä sitten tulee? Ja onko ne ihan finnejä vai mustapäitä vai jotain allergista näppylää?

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Tietenkään kaikkien iho ei reagoi samalla lailla, joten aivan varmasti on lukuisia ihmisiä joiden iho ei ole moksiskaan meikkivoiteista. :) Nestemäisillä meikkivoiteilla on kuitenkin ”edellytykset” tukkia ihoa puuterimaisia enemmän, sillä niissä on usein mineraaliöljyjä, silikoneja ja muita kalvonmuodostajia, jotka eivät anna ihon hengittää yhtä vapaasti kuin puuterimainen. Tämä on kosmeettinen fakta. Meikkivoiteet puhdistuvat iholta ihan yhtä hyvin kuin puuterimaisetkin, joten peseytyvyydellä ei ole tässä yhteydessä tekemistä ihon reaktioiden kanssa.

   Joe Blascon paksu, vahamainen meikkivoide ja muut sen kaltaiset teatterimeikkipohjat ovat oiva esimerkki tukkivista meikkivoiteista. Ne eivät luonnollisestikaan tuki jokaisen ihoa, mutta ne eivät tosiaankaan ole suositeltavin vaihtoehto epäpuhtaalle, helposti tulehtuvalle ja näppyläiselle iholle.

 23. 24

  Tietämätön sanoo

  Cosmetics Copin sivulla mineraaliöljy ja silikoni saavat hymynaamat, ja mineraaliöljystä erikseen kerrotaan ettei se tuki huokosia. Se kyllä jää ihon pintaan, mutta se toimiikin hyvänä suojana iholle. Tästä asiasta ei siis ainakaan yksiselitteistä tutkimustulosta ole. Lieneekö siis mutu-tuntuma.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Itselläni esimerkiksi on ihan omat konkreettiset kokemukset silikonista ja mineraaliöljystä tukkivina ja ihoon kertyvinä ainesosina. Minulla oli jatkuvasti hilsettä kun käytin silikonipitoisia shampoita (=silikoni kerrostui päänahkaani), ja hilseily loppui heti kun vaihdoin silarishampoot silikonittomiin. Mineraaliöljyä sisältävät aurinkovoiteet saivat puolestaan ihoni aina finneille, ja eron huomasi heti kun jätti mineraaliöljypitoiset voiteet pois. Ihon käyttäytyminen on tietysti aivan yksilöllistä, ja toisten iho tukkeutuu näistä ainesosista, toisten ei.

   Kummatkin ainesosat ovat kyllä neutraaleja ja ihoa ärsyttämättömiä, ja tuovat suojaavan kalvon iholle. Tämä kalvo myös estää tai hidastaa kosteuden haihtumista iholta. Näin ollen niillä on myös positiivinen vaikutus. Mutta kalvonmuodostajilla on aina myös edellytykset estää ihoa hengittämästä niin hyvin kuin se muuten tekisi, ja kun oma ihoni reagoi myös negatiivisesti, niin luonnollisestikin käytän mieluummin tuotteita jotka eivät silikoniyhdisteitä tai mineraaliöljyjä sisällä. Etenkin kun on saatavilla yhtä suojaavia ainesosia, joilla on kalvonmuodostuksen lisäksi myös hoitavia ominaisuuksia.

 24. 25

  Saara sanoo

  Moikka! Postauksesta on jo ikuisuus, mutta tykästyin joskus tuohon Make up storen mattameikkivoiteeseen niin paljon, että käytin jopa pullon loppuun. Se oli minulla silloin kesämeikkivoiteena, ja nyt haluaisin siitä talvi-iholle sopivan sävyn. Täällä ei vain ole kyseisiä tuotteita mailla halmeilla, joten onko sinulla mitää aavistusta, mikä sävy minun kannattaisi tuosta meikkivoiteesta ottaa? Kesällä minulla oli siis sävy Sand, ja nyt käytän esim. Bare minerals mineraalimeikissä sävyä medium beige ja lorealin true matchissa sävyä golden beige.
  Kiitos! :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   En valitettavasti osaa auttaa :/ Nyt on kulunut jo niin pitkä aika siitä kun työskentelin liikkeessä ja Make Up Storen tuotteiden kanssa, että sävyt eivät enää ole päässäni. :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.