Make-up for Dummies – näin kokoat perusmeikkiarsenaalin

Oletko aloitteleva meikkailija? Tai mietit muuten vain, mikä olisi hyvä peruskokoelma käytännöllisiä meikkituotteita? Silloin tästä postauksesta voi olla sinulle hyötyä.

Makeup for Dummies –sarjan ensimmäisessä osassa kirjoitin, että meikkauksen ydintuotteet ovat meikkivoide (tai mikä tahansa meikkipohjatuote), ripsiväri, poskipuna ja huulipuna tai –kiilto. Tähän settiin voi lisätä vielä luomivärin, rajauskynän ja poskipunan, niin sinulla on jo kasassa kaikki mitä perusteelliseen meikkiin tarvitset.

Jaan tämän postauksen kahteen osaan, josta ensimmäisessä osassa käsittelen meikkipohjaan ja huulimeikkiin liittyvät tuotteet ja toisessa osassa silmämeikin. Liitän mukaan tuotesuosituksia oman kokemukseni ja suosikkieni pohjalta. Ne ovat vain suuntaa-antavia, eivätkä luonnollisestikaan sovi kaikille. Luulen teidän kuitenkin tykkäävän konkreettisista tuotevinkeistä. :)

1. MEIKKIPOHJA

1.1. Meikkivoide tai vastaava.

Make-up for Dummies –sarjan meikkipohja-osassa kerroin enemmän erilaisista meikkipohjista. Valitse makuusi ja tarpeisiisi sopiva tuote, jolla tasoitat ihosi sävyn. Se voi olla nestemäinen meikkivoide, jauhemainen mineraalimeikkipohja tai kakkumainen meikkipuuteri.

Kokeile kuivalle iholle esimerkiksi Lancômen Photogenic Lumessence -meikkivoidetta ja näppyläiselle tai kiiltelevälle iholle Cliniquen Anti-Blemish Solutions -meikkivoidetta. Jos etsit hyvää peittoa ja kestävyyttä, kokeile Clarinsin Everlasting -meikkivoidetta, tai edullisemmalta puolelta Max Factorin Lasting Performancea. Kummallakin on hyviä vaaleita sävyjä suomalaiselle iholle.

Meikkipuuterien ystäville ehdotan Diorin uudistunutta, uskomattoman silkkiseltä tuntuvaa Forever-meikkipuuteria, tai kevyempää jälkeä etsivälle Cliniquen Almost Powder -meikkipuuteria. Edullisemmalta puolelta suositukseni on aito mineraalimeikkipohja. Edullisimmin saat mineraalipohjan nettikaupoista (kuten suomalainen GreenLips tai Biodelly).

1.2. Peiteaine. Valitse silmänalusille ohut ja kosteuttava peitevoide ja näpyille, punoituksille ja arville hieman paksumpi, puikkomainen tai purkissa oleva vahamainen peiteaine. Couperosan peittoon ihanteellisia ovat kellertävät tai vihertävät peiteaineet, jotka neutraloivat punaista paremmin kuin ihonsävyiset voiteet. Levitä punaisuuden taittajat aina suoraan puhtaalle ja kosteutetulle iholle meikkivoiteen alle, muut peiteaineet taas meikkivoiteen päälle.

Kokeile Make Up Storen Cover All Mix -peiteainepalettia, jossa on persikkainen sävy sinisten silmänalusten peittämiseen, kellertävä sävy punoittavien alueiden neutralointiin sekä beigen sävy yleiseen peittämiseen. Kaikkia sävyjä voi myös sekoittaa keskenään. Silmänalusille hyvä ja kosteuttava peiteaine on Diorin Nude Concealer. Edullisemmalta puolelta hyviä tärppejä ovat Lumenen Sensitive Touch Red Neutralizer sekä Max Factorin Mastertouch Under-Eye Concealer.

1.3. Puuteri. Puuterin funktio on kiinnittää meikki ja poistaa iholta kiiltoa. Allekirjoittanut on 13-vuotiaana luullut puuterin olevan itsessään meikkipohja, ja silloin sillä kalkittiin naama paksulti niin että hymy aiheutti kiristävän tunteen. Älä tee näin! Irtopuuteri on paras vaihtoehto meikin kiinnitykseen aamulla (luo huomaamattomamman hunnun kuin kiinteä versio) ja kivipuuteri taas sopii mukana kuljetettavaksi ja meikin korjailuun päivän mittaan.

Puuteriteknologia on kehittynyt, ja uusimmat puuterit ovat entistä ohuempia ja näkymättömämpiä 80- ja 90-luvun jauhokerrosten sijaan. Puuterin ei kuulu näkyä iholla.

Markkinoiden hienojakoisimpiin kuuluva irtopuuteri löytyy Estee Lauderilta. Erityisen hyvin kiiltoa taas pitää Clarinsin irtopuuteri (suosittelijana kollegani, jonka kasvot kiiltävät kuin peili – Clarinsilla iho pysyy mattaakin matampana koko työpäivän). Edullisemmalta puolelta kivipuutereiden aatelia on IsaDoran Velvet Touch, joka niinikään pitää ihon supermattana.

1.4. Aurinkopuuteri. Tämä tuote ei mielestäni ole suosiostaan huolimatta täysin välttämätön, ja itse pidän poskipunaa paljon tärkeämpänä. Jos kuitenkin haluat muotoilla kasvojasi tai tuoda kasvoille nopeasti tervettä väriä, tarvitset aurinkopuuterin tai ihonsävyäsi tummemman puuterin. Kimaltavat ja hohtavat aurinkopuuterit sopivat parhaiten päivettyneelle iholle korostamaan rusketusta, mattaiset taas kaikille ihonsävyille ja kasvojen muotoiluun.

Kokeile L’orealin Glam Bronze -aurinkopuuteria sävyssä 04, tai hyvin vaalealle iholle Glam Bronze Blonde Harmonie. Cliniquen aurinkopuuterit sopivat nekin hyvin heille, jotka eivät halua kovin tummaa lopputulosta. Voimakkaita ja kimaltavia aurinkopuuterin sävyjä puolestaan löytyy Make Up Storelta. Kasvojen muotoiluun sopii Dr. Hauschkan aurinkopuuteri, Make Up Storen kivipuuteri sävyssä Chocolate tai ulkomailta tilattava NYXin poskipunasävy Taupe.

1.5. Poskipuna. Aliarvostin itse pitkään poskipunaa, mutta nyt en voi tarpeeksi korostaa sen merkitystä ilmeen raikastajana ja terveen hehkun luojana. Monien ujo suhtautuminen poskipunaan on kuitenkin perusteltua, sillä väärinkäytettynä poskipunalla voi helpostikin luoda överit pelleposket tai kuumeisen ”sain juuri avokämmenestä” –lookin. Oikein käytettynä poskipunan tulisi arkimeikissä sulautua ihoon niin, että sen hyvä jos erottaa ja se näyttää osalta luonnollista hehkuasi. Iltameikissä poskipuna saa toki näkyä reippaammin.

Perusmeikkivalikoimaan valitsisin 1-2 poskipunasävyä oman sävytyksen mukaan. Lämminsävyiselle helpot valinnat ovat persikkainen ja neutraali roosa poskipuna, viileäsävyiselle roosa ja pinkkiin taittava puna.

Myyn ja suosittelen paljon seuraavia sävyjä:

 • Persikka: Clinique 101 Aglow (hohtava), Clinique 102 Innocent Peach (semimatta), Make Up Store Lust (kullanhohtoinen), Max Factor 220 Classic Rose (nimestään huolimatta enemmän persikkainen kuin roosa), Estee Lauder Peach Nuance (korallinen, kirkas persikka)
 • Roosat/vaaleanpunaiset: L’oreal 115 True Rose ja 120 en-muista-nimeä (115 on hempeä, haalea vaaleanpunainen, 120 taas hieman tummempi versio samasta sävystä, loistava neutraali sävy joka sopii lähes kaikille), Dior 919 Paradise Glow (todella huomaamaton v.punainen), IsaDora 43 Rosy Dawn (viileä, heleä, kirkas pinkki), Make Up Store Chic (tumma v.punainen, mattapohjainen kimalluksella)

2. HUULIMEIKKI

2.1. Huulipuna. Klassinen punainen ja nudehuulipuna ovat ainakin erittäin käyttökelpoiset jäsenet perusmeikkikokoelmassa.

Kokeile punaisista esimerkiksi Diorin klassista Rouge Dior -sävyä 999 (Rouge Ara), tai edullisemmalta puolelta IsaDoran Summer Red -sävyä. Nudepunista kokeilemisen arvoisia ovat esimerkiksi MACin Myth ja YSL:n Rouge Volupte Sensual Silk, tai edullisemmalta puolelta Lumenen Wild Rose Natural -punat (etenkin sävyt Beige Nude, Apricot Nude ja Coral Nude).

2.2. Huulikiilto. Osta ainakin väritön huulikiilto, jos et muuta! :)

Itse tykkään värittömän ohella eniten mehumaisista, luonnollisista kiilloista jotka tuovat vain aavistuksen sävyä huulille. Sopivat ”tervehdyttämään” kalpeita huulia ilman selkeää meikattujen huulten vaikutelmaa. Suosittelen esimerkiksi IsaDoran Moisturizing Lipglossia sävy 01 Clear Sorbet tai Natural Coden Smile Booster Lipglossia sävy 03 Soft Papaya.

2.3. Huultenrajauskynä. Voimakkaan sävyiset huulipunat vaativat rajauksen, ainakin jos olet kalpeahuulinen ja omaat heikot huultenrajat. Kokeile pysyvään rajaukseen Estee Lauderin Double Wear -huultenrajauskyniä.

_ _ _ _ _ _

Mitä listalta puuttui? Jokunen saattoi kaivata sinne meikinpohjustusainetta, ja muutama ehkä korostuspuuteriakin. Joku saattoi myös ihmetellä valokynän puuttumista. Itse en kuitenkaan pidä näitä välttämättömyyksinä perusmeikkipakkiin. Suurin osa ihmisistä ei tarvitse pohjustustuotetta meikkivoiteensa alle, ja valon voi tuoda kasvoilleen vaikka helmiäisluomivärillä. Tai voi ostaa yhdistetyn valo- & peitevoiteen. Mikäli ihosi on erityisen rasvoittuva tai vaikka karhea tai muuten vain epätasainen, voi primerista olla sinulle apua. Mutta perusmeikkiarsenaalin must-tuotteita ne eivät mielestäni ole. (Saa olla eri mieltä. :))

Kommentit
 1. 1

  rosteri sanoo

  täällä yksi tyhmä, voi kyllä juuri se :–d olen iän ikuisen tietämätön meikkivoiteista, koska kaikki nestemäiset kokeiluni ovat päättyneet huonosti. onko tämä nyt sitten pelkkä puuteri vai se meikkipohja?
  http://www.biodelly.com/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/26112008-115190/Products/444001/SubProducts/444001-0001

  suositteletko mineraalimeikkiä, jos iho on talvella kuiva paikoittain, nenässä on paljon mustapäitä ja t-alue sekä otsa rasvoittuvat hetkessä.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Tuo on se meikkipohja. :)

   Suosittelen mineraalimeikkipohjaa ihan kaikille, lukuunottamatta ehkä ihan kaikista rutikuivinta ihoa. Tälläkin iholla mineraalimeikki voi kyllä toimia, mutta ihon tottumiseen menisi varmasti pidemmän aikaa ja kokeilijalta vaadittaisiin kärsivällisyyttä.

   • 1.1.1

    rosteri sanoo

    onpas se edullinen ! verrattuna baremineralsiin ainakin.
    voi sanni, olisi ihaninta nähdä sua töissä, vaikutat niin mukavalta, kun yleensä kosmetiikkamyyjistä tulee mieleeni epämukavat ja niuhot ihmiset. voisitko auttaa tässä meikkipohja-asiassa oikeasti liikkeessä tai sähköpostilla, kuvien kera ?

    • 1.1.1.1

     Sanni sanoo

     Voi kiitos rosteri!

     Oikeaa meikkipohjasävyä en ikävä kyllä osaa kuvien perusteella neuvoa, minun pitäisi nähdä ihosi. Laita minulle sähköpostia niin katsotaan, satunko työskentelemään samalla paikkakunnalla missä asut. :)

 2. 2

  Hypocrite sanoo

  Mulla on käytössä Lumenen Matte Harmony -mineraalimeikkipuuteri, johon olen ollut kovin tyytyväinen. Ei ole kallis (no okei, työttömän budjetissa on), ja ainakin minulla peittää ihon epätasaisuuksia mahdottoman hyvin. Ihan vain näin mainoksena jos jostakusta tuntuu helpommalta ostaa vanhalta tutulta Lumenelta :D

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Minäkin tykkäsin Lumenen meikkipuuterista hurjasti ennenkuin löysin mineraalimeikit. :) En ole tuota uudistunutta mineraaliversiota kokeillut, mutta sehän ei ole 100-prosenttinen mineraalituote vaan sekoite. Eli jos ns. oikeaa mineraalimeikkipohjaa hakee, niin tuo Lumene on ihan eri tavaraa. (Ja en siis väitä etteikö se silti voisi olla hyvä meikkipuuteri ;))

 3. 3

  sanoo

  Hei, tiedätkö mitään hyviä kivipuuteri/vaahto/nestemäisiä aitoja mineraalimeikkivoiteita, joissa ei käytettäisi nanopartikkeleita? Itseäni on alkanut huolettaa noiden mineraalimeikkipölyjen hengittely ja kirjoitinkin aiheesta blogiini. :( Toisaalta kaikkihan aiheuttaa syöpää, jos alkaa googlettelemaan…

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Ainakaan Lily Lolon tuotteissa ei ole nanopartikkeleita. Muiden tuntemieni mineraalimeikkisarjojen kohdalla tietoa ei ole mainittu…. Nestemäisistä ja kivipuutereista en ikävä kyllä tiedä nanopartikkelisaralla mitään. :;/

   • 3.1.1

    Mirri sanoo

    Lauressin sivuilla on ollut pitkään maininta siitä, ettei tuotteissa käytetä nanopartikkeleita. Sama homma Everyday Mineralsin kanssa, en tosin tähän hätään löytänyt aiheesta mitään heidän sivuiltaan. Bare Minerals taitaa hoippua vähän harmaalla alueella tämän(kin) asian suhteen, mutta heidän tuotteistaan en esim. vismutin takia ole muutenkaan kiinnostunut joten ei ole tullut seurattua heidän ilmoitteluaan sen tarkemmin. Jostain joskus luin, että BM ilmoitti käyttävänsä mikropartikkeleita, ei nanopartikkeleita, kun taas muut mineraalifirmat ovat käyttäneet em. sanoja toistensa synonyymeinä. Oma asiantuntemukseni ei riitä sanomaan tuohon juuta tai jaata, mutta ei kauheasti yllättäisi, vaikka BM:llä ei olisi ihan puhtaat jauhot pussissa.

   • 3.1.2

    Nimetön sanoo

    Tulipa tästä mieleeni kun muutama kuukausi sitten vielä luin Everyday Mineralsin sivuilta etteivät käytä nanopartikkeleita, mutta nyttemmin joko etsintätaitoni ovat pahasti ruostuneet tai informaatio kadonnut…

    • 3.1.2.1

     Sanni sanoo

     …eli he ovat kaikessa hiljaisuudessa voineet muuttaa käytäntöä…..

     • 3.1.2.1.1

      rinkeli sanoo

      Olenko muuten sokea vai eikö EM:n sivuilta muka tosiaan näe tuotteiden INCI-listoja?

      • 3.1.2.1.1.1

       Sanni sanoo

       En minäkään ole löytänyt enää pitkään aikaan. Ennen inci-lista oli heti tuotekuvauksen alla.

       • 3.1.2.1.1.1.1

        rinkeli sanoo

        Eli kyse ei ole siis vain omasta sokeudestani, koska muistan myös niiden joskus olleen näkyvillä. Outoa. En tykkää.

 4. 4

  rinkeli sanoo

  Millaista peiteainetta tummille silmänalusille suosittelisit mineraalimeikin käyttäjille? Pitäisikö siinä olla valoa heijastavia ominaisuuksia, vai ihan pelkkää mattaa pigmenttiä? En ole uskaltanut kokeilla nestemäisiä peiteaineita mineraalipohjan kanssa. Olen kokeillut Everyday Mineralsin Sunlight Color Correctoria, mutta se on liian ”kylmän” keltainen neutraalille iholleni, näyttää lähes vihertävältä… ei kovin terve look. :D MakeUp Storen paletin yhteydessä mainitsemasi persikkainen sävy voisi toimia paremmin.

  Olen myös miettinyt vaihtoehtoja nudehuulipunille – omat huuleni ovat luonnostaan aika voimakkaan väriset, ja näytän mielestäni jotenkin ”kuolleelta”, jos yritän käyttää huulteni luonnollista sävyä vaaleampaa punaa. Ehkä osin tottumiskysymys, mutta mihin muuhun voimakkaan silmämeikin voisi yhdistää kuin nudepuniin? Omistan yhden voimakkaan punaisen huulipunan, jota käytän juhlissa silmämeikin kanssa, mutta joihinkin tilaisuuksiin se on vähän liikaa. En vaan jotenkin osaa noita huulimeikkiasioita, käytännössä laitankin sitten usein vain sävyttävän huulirasvan ja arkena en edes sitäkään.

  PS: Ihanaa, että olet palannut kirjoittamaan! Toivottavasti voit jo edes ihan vähän paremmin! <3

  • 4.1

   sanoo

   En ole Sanni, mutta vastaan kuitenkin :D Jos nudet ei tunnu omilta tumman silmämeikin kanssa, mutta haluaa silti pitää huulet vaaleina kannattaa kokeilla pinkkiä, vaaleaa korallia tai persikkaa/persikkapinkkiä. Parisen vuotta sitten tykkäsin itse tummien silmien kanssa todella paljon MACin Oyster Girl ja Dreamy huulikiilloista.

   • 4.1.1

    rinkeli sanoo

    Tänks! Tsekkaan nuo – pinkki kuulostaa vähän pelottavalta, koralliin/persikkaan vivahtavat huulet sen sijaan kuulostaa aika houkuttelevilta!

  • 4.2

   Sanni sanoo

   Millaista peiteainetta tummille silmänalusille suosittelisit mineraalimeikin käyttäjille?

   Kirjoitin sinulle juuri 20 minuuttia vastausta, tuplaklikkasin kommenttisi viimeistä riviä kopioidakseni sen – minkä seurauksena kaikki mitä olin kirjoittanut katosi. :( *potkii WordPressin blogialustaa kiukusta* Olen lähdössä töihin, joten en ehdi nyt kirjoittaa vastausta uudelleen. *huokaus*

   Käy kurkkaamassa vaikka tänään illalla, palaan vastailemaan silloin. Olen pahoillani kun minulla on välillä niin huonosti aikaa vastata kommentteihin. :/

   • 4.2.1

    rinkeli sanoo

    Oi voi… ”onko kiire vai tehdäänkö tietokoneella?” Ja ei huolta, en toki oleta, että ehdit aina ja kaikille vastata, ja se mistä tykkään tässä kommenttiboksissa on, että ihmiset auttavat mielellään toisiaan. :)

  • 4.3

   Sanni sanoo

   Millaista peiteainetta tummille silmänalusille suosittelisit mineraalimeikin käyttäjille?

   Noniin, uusi yritys. :)

   Eli itse käytän mineraalipeitejauhetta, ja sitä tietysti suosittelisin ensisijaisesti mineraalin käyttäjälle. Minä käytän Lily Lolon Blondie ja Nude Cover-Up -sävyjä, jotka eivät kylläkään ole yhtään persikkaisia mutta peittävät silmienalustummuutta oikein kiitettävästi. Minulla voidemainen peiteaine kasaantuu jossain vaiheessa päivää aina silmänalusjuonteisiin, jauhemainen taas ei. Olen tosin kuullut asiakkailta myös päinvastaisia kokemuksia, eli yksilöllistähän tämä taas on.

   Jos haluat käyttää voidemaista/vahamaista peiteainetta, laita se iholle ”alimmaksi” ennen mineraalipohjaa. Voit aivan hyvin käyttää nestemäistä peiteainetta vaikka meikkipohja muuten olisikin jauhemainen.

   Pitäisikö siinä olla valoa heijastavia ominaisuuksia, vai ihan pelkkää mattaa pigmenttiä?

   Tämä on täysin makuasia. Toiset tykkäävät, että valoaheijastavuus peiteaineessa freesaa ja ”herättää” ilmeen, mutta toisille sillä ei ole mitään merkitystä. Itse esimerkiksi en pidä valokynämäisistä tuotteista, ja minulle riittää mican tuoma ”valo” peiteaineessani. Sellaisen yleisluontoisen neuvon voin antaa, että mikäli henkilöllä on taipumusta silmäpusseihin, niin en suosittelisi valoaheijastavaa peiteainetta silmien alle.

   mihin muuhun voimakkaan silmämeikin voisi yhdistää kuin nudepuniin?

   Huulikiiltoon. :)

   PS: Ihanaa, että olet palannut kirjoittamaan! Toivottavasti voit jo edes ihan vähän paremmin! <3

   Kiitos rinkeli! Olen tällä viikolla voinut tosiaan jo paremmin. Toivottavasti tämä lähtee tästä..!

 5. 5

  Tipitii sanoo

  Minä ajattelin panostaa veronpalautusrahoilla meikkipuuteriin, ja olen nyt lukenut useammasta paikasta kehuja tuosta Cliniquesta… Onko se hyvä pintakuivalle sekaiholle? Entä sävyt, onko heillä kuinka vaaleita sävyjä? Anteeksi jos tuli sekava viesti, aamuhässäkässä kirjoitin :) Kiitos ihanasta blogista!

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Kyllä se sopii pintakuivalle sekaiholle (Cliniquen mukaan sopii kaikille ihotyypeille). Tosin jos iho on yhtään enemmän kuiva, niin meikkipuuteri ei ole paras vaihtoehto.

   Vaalein sävy sopii ainakin minulle talvella, eli pidän sitä aika vaaleana. Ihan kaikista kalpeimmille kalkkilaivan kapuille se ei varmaan kuitenkaan sovi.

   Viestisi ei ollut yhtään sekava. :)

 6. 6

  Lilli sanoo

  Ensinnäkin haluaisin kiittää ihan loistavasta blogista! En lue muita meikkiblogeja, mutta Karkkipäivään olen jäänyt totaalisesti koukkuun. Muutamassa kuukaudessa koen oppineeni ansiostasi paljon kosmetiikan maailmasta, josta lähtötietoni ovat ikävuosiini nähden nolottavan heikot… Koska olet ehdoton meikkiguruni, rohkenen esittää kysymyksen/postaustoiveen aiheesta, joka ehkä askarruttaa muitakin aloittelijoita.

  Hankin juuri ensimmäiset mineraalimeikkini (bareMineralsin get started kit). Vaikka odottelenkin malttamattomana niiden käyttöönottoa, haluaisin käyttää myös vanhat meikkini loppuun. Nyt kysyisinkin, onko sinulla antaa jonkinalista yleisohjetta siihen, miten mineraalimeikit ja muut meikkituotteet sopivat yhteen. Siis jos siirryn käyttämään mineraalimeikkipohjaa, voinko käyttää vanhaa meikkipuuteriani, aurinkopuuteriani, poskipunaani, peiteainettani, valokynääni yms. näiden ohessa vai onko lopputulos katastrofi?

  Lämmin kiitos jo etukäteen, jos suinkin ennätät vastata!

  • 6.1

   rinkeli sanoo

   En ole alan asiantuntija ja voin puhua puutaheinää, mutta ihan omiin kokemuksiin perustuen:

   Ainakin kaikki puuterimaiset tuotteet (aurinkopuuterit, poskipunat, luomivärit) käyvät minusta hyvin mineraalimeikin kanssa – en saa ainakaan itse niitä kulumaan niin nopeasti, etteikö vanhoja kakkupuuterimuotoisia tuotteita olisi vielä jäljellä.

   Meikkipuuterin käyttö itselläni on jäänyt, en koe tarvitsevani korjailua pitkin päivää enää, mutta jos on pitkä päivä, niin eiköhän sillä korjailu onnistu, jos varoo applikaation kanssa ettei hankaa mineraalipohjaa pois meikkipuuteria lisätessä.

   Eri ihmisten ihot käyttäytyvät eri tavalla, joten kannattaa varmaan vain kokeilla. Joku puristi voi olla sitä mieltä, ettei mineraalimeikkejä ja tavallisia pidä sotkea – jos mineraalimeikkeihin siirtymisen syy on ihon kunto ja iho suuttuu esim. meikkipuuterista, niin sitten niitä ei tietenkään kannata sotkea keskenään, mutta jos lopputulos näyttää ja tuntuu hyvältä, niin mikäpä estää?

   Nestemäisiä tuotteita tuskin kannattaa laittaa mineraalipohjan päälle, tai ehkä joku muu osaa neuvoa tässä? Olen itsekin pähkäillyt, voisinko käyttää nestemäistä peiteainetta mineraalimeikin alla (hyvä peiteaine tummille silmänalusille hakusessa), vai tarraako se siihen sitten liikaa kiinni.

   • 6.1.1

    Lilli sanoo

    Kiitos vinkeistä Rinkeli! Ehkäpä uskallan ottaa mineraalimeikit käyttöön vähitellen ja rinnan vanhan arsenaalini kanssa.

   • 6.1.2

    Etusormi sanoo

    Minä käytän ainakin tuota Sanninkin mainitsemaa Diorin Nude Concealeria silmien alla ja päälle laitan vielä EM:n pohjaa. Tuon Diorin peiteaineen laitan siis puhtaalle iholle ja peitesiveltimellä vielä mineraalipohjaa hieman päälle. Tulos on mielestäni niin pysyvämpi ja kauniimpi. Kokeilin myös laittaa mineraalipohjaa suoraan silmänalle mutta minulla se ei toiminut. Iho on ohutta ja kuivempaa (vaikka käytän silmänympärysvoidetta) kuin muualla, joten jälki ei ollut kovin kaunista. Pohja meni vähän runttuun jotenkin ja tuntui kuivattavan ihoa entisestään. Tuon Diorin ja mineraalipohjan yhdistämisen olen kokenut toimivaksi.

    • 6.1.2.1

     rinkeli sanoo

     Kiitos, hyvä tietää, että toimii muillakin! Hinta ei ole mikään järkky, joten jos jokin sävyistä vaan passaa niin ehkäpä pistän kokeiluun jossain vaiheessa.

     Mulle mineraalipohja kyllä käy silmän allekin kun vaan malttaa laittaa ohuelti (silmänympärysihoni ei ole kuiva) ja itse asiassa juuri niin olen tuota tummuuttani nyt koettanut peittääkin, mutta pelkkä pohja ei ihan täysin riitä taittamaan tummuutta pois, varsinkin kun sitä ei voi samalla tavalla silmän alle kerrostaa.

  • 6.2

   Sanni sanoo

   jos siirryn käyttämään mineraalimeikkipohjaa, voinko käyttää vanhaa meikkipuuteriani, aurinkopuuteriani, poskipunaani, peiteainettani, valokynääni yms. näiden ohessa vai onko lopputulos katastrofi?

   rinkeli tuossa jo vastailikin samoilla linjoilla mitä itsekin olisin vastannut. Eli puuterimaisia tuotteita voi ihan surutta yhdistää mineraalipohjaan. Valokynääkin voi kokeilla laittaa, en tosin ole varma että se toimii yhtä saumattomasti kuin nestemäisen meikkivoiteen päällä.

   Mitä tulee meikkipuuteriin, saatan itsekin joskus korjailla meikkiä töissä meikkipuuterilla, mutta laitan tosi kevyesti. Lähinnä nenän alueelle.

   Mineraaliaurinkopuuteria en edes omista, joten käytän mineraalipohjan päällä aina ”tavallista” aurinkopuuteria.

   • 6.2.1

    Lilli sanoo

    Kiitokset Sanni – pienellä viiveellä – arvokkaista neuvoistasi! Näin reilun viikon kokemuksella olen erittäin tyytyväinen, että vaihdoin mineraalimeikkeihin. Liekö kuvitelmaa, mutta iho tuntuu jo nyt voivan paremmin. Olen käyttänyt mineraalipohjan päällä varovasti mm. Cliniquen meikkipuuteria, ja lopputulos näyttää hyvältä. (Nenän seutu tuppaa kiiltelemään, joten pieni korjailu päivän mittaan on tarpeen.) Lueskelin tässä juuri tarkemmin vanhoja postauksiasi, ja seuraavaksi taidan kokeilla Bare Naturalsin sijaan Lily Loloa. Ainoa huolenaiheeni on meikkipohjan peittävyys. Onko merkkien välilä tässä suhteessa mielestäsi suurikin ero? Ihoni on etenkin talviaikaan hieman laikukas; riesanani on muutama maksaläiskä, hailakka mutta itseäni hieman häiritsevä punertava syntymämerkki silmien välissä sekä nyt jo katoamassa olevat jäljet finneistä, joita alkoi kiusallisesti ilmaantua äskettäin, kun lpetin lähes 15 vuoden jälkeen pillereiden käytön.

 7. 7

  Plaz^ sanoo

  Ensimmäiseksi poskipunaksi tuo Max Factorin 220 Classic Rose on juuri passeli!
  Ostolakossa-Virven suosituksesta ostin sen itselleni n.vuosi sitten.
  Melko reilulla kädellä sitä saa sutia jos meinaa poskipunaöverit sillä saavuttaa. Melko idioottivarma siis.
  Uskaltaa myös käyttää vaikka ei olisikaan täydellisen sileä ja näpytön iho poskissa (syy miksi itse vierastan poskipunia).

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Ensimmäiseksi poskipunaksi tuo Max Factorin 220 Classic Rose on juuri passeli!

   Ihan totta! :) Tosi helppo sävy jolla ei oikein voi mokata. :)

 8. 8

  sanoo

  Voi juma, tää postaus tuli juuri oikeaan saumaan!

  Mulla on juuri uusien meikkipohjatuotteiden kokoaminen alkamassa ja tässä postauksessa oli monta hyvää vinkkiä! Mä tykkään, kun laitat tekstiin juuri niitä konkreettisia tuotevinkkejä ja oikeasti hyviä tuotteita nimeltä. Tästäkin sain monta hyvää tuotetta, joita täytyy käydä testaamassa.

  Mä olen käyttänyt tuota Lumenen Meikkipuuteria jo vuosia eli siis useampia, varmaan jotain 15kpl jos en enemmänkin. Nyt se on alkanut todenteolla tympimään ja vaihtelunkin vuoksia haluan jotain ihan muuta..! Enkä ole oikein ollut enää tyytyväinen tuohon meikkipuuteriin, mun tarpeisiin se ei peitä enää tarpeeksi :(

 9. 9

  Alma sanoo

  Ihana ihana ihana postaus! Niin hyvin perusteista kirjoitat ja annat tuotevinkkejä, että tämä nousee innokkaan meikkiblogeja lukevan meikkiaddiktin suosikkipostauksiin!
  Ihanaa syksyä, Kiitos!

 10. 10

  V sanoo

  Kiitos TODELLA paljon tästä postauksesta! Tämmöistä ’apua’ olenkin tarvinnut :-) Sun blogias on tosi mukava lukea ja hyvää syksyä <3

 11. 12

  kas sanoo

  Heippa,

  todella hyvä postaus, mutta jotenkin jäin miettimään kulmakynän/-värin/-vahan tai sellaisen puuttumista. Mulle kun opetettiin joku 10 vuotta sitten lukiossa, että tärkeintä on just tuo kulmien laittaminen, kun se jotenkin nostaa ilmettä heti. Ja nyt on tosiaan se kymmenisen vuotta orjallista kulmien laittamista takana. Rakas Eki, oonko mä nyt jotenkin poikkeava, kun koen kulmien laiton tosi tärkeäksi :D

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Et ole poikkeava, kulmien laitto on tärkeää. :) Itse vain miellän ne osaksi silmämeikkiä, joten kulmakynä on tulossa seuraavassa osassa. :)

   • 12.1.1

    kas sanoo

    Sieltähän se tulikin. Olisin tietysti voinut lukea otsikotkin tarkemmin alun perin, mutta hätäännyin näköjään niin, että kadotin samoin tein lukutaitoni :)

 12. 13

  Catsyndrome sanoo

  Onko antaa mitään vinkkejä pintakuivan sekaihon meikkaukseen ja ihonhoitoon?
  En varsinaisesti kärsi couperosasta, mutta poskeni ja nenä alkavat helposti punoittaa. Onko mitään tuotetta mitä nimeltä suosittelisit, että voisin jo aamulla laittaa punaisiin ongelmakohtiin, ettei päivällä alkava punoitus pääsisi niin herkästi esiin?

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Käytä jotain herkälle ja punoittavalle iholle tarkoitettua ihonhoitolinjaa kuten Lumenen sensitive Touch tai Cliniquen Redness Solutions, ja laita aamulla punoittaviin kohtiin vaikkapa Lumenen Sensitive Touch Red Neutralizer -peiteainetta.

 13. 14

  Nebu sanoo

  Voiks primeri hillitä punotust ? Tai onks sellasii pohjustusaineit ees olemas ? :o

  • 14.1

   Sanni sanoo

   En ole kuullut punoitusta hillitsevästä primerista. Punoitusta voi hillitä rauhoittavilla hoitotuotteilla ja peittää neutraloivilla peiteaineilla.

 14. 15

  Hilma84 sanoo

  Hei!
  Minut sekoittaa edelleen se, että onko peiteaine sama kuin pohjustusaine luomille vai pitääkö minun käyttää pohjustusainetta luomille ja sitten vielä erikseen peiteainetta tummille silmänalusille? Olen tähän mennessä vetänyt vain peiteainetta myös luomille.. Tällä hetkellä käytössäni on Make Up Storen prep + prime mutta se on todella rasvainen… Help me!

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Peiteaine ja pohjustusaine ovat eri tuotteita. Olen tosin kuullut jonkun pohjustavan silmäluomensa myös peiteaineella, mutta peiteaine on tähän tarkoitukseen ehkä tarpeettoman paksua eikä se myöskään kiinnitä meikkiä.

   Apua, älä ihmeessä käytä Prep + Primea! En ole koskaan tajunnut tuota tuotetta, tosiaan hurjan rasvainen. En voisi kuvitellakaan tuollaista laittavani luomilleni.

   Peiteaineen ensisijainen tehtävä on tuoda iholle pigmenttiä niin, että epätasainen väri tasoittuu. Pohjustusaineen tehtävä on ensisijaisesti tasoittaa ihon pintaa ja luoda ”kanvas”, jolle meikki tarttuu paljasta ihoa hanakammin ja jolla se pysyy. Peiteaineet ja primerit ovat useimmiten ihan eri koostumuksellisia ja eri tuntuisia.

 15. 16

  Piper sanoo

  AIVAN UPEA POSTAUS! SUURKIITOS! Tätä saa laittaa lisää :) Nimenomaan omat suosituksesi meille hölmöläisille ovat kultaakin kalliimpia :D

  Voimia blogin pitoon ja paljon aurinkoa!

 16. 17

  Jenni sanoo

  Voihan puuteri. Itselläni on se ongelma että vaikka pohjana olisi mikä niin tuntuu että puuterin jälkeen iho hilseilee aivan hulluna. Ilman puuteria se taas kiiltää kuin rasvattuna :D Että tee tässä sitten jotain :)

 17. 18

  Jaana sanoo

  Kiitos blogista. Täältä löytyy monia vinkkejä meikkaamiseen.

  Mitä valoväriä suosittelisit?
  Valokynä on jo käytössä ja samoin olen poskipunan kannalla, mutta tähän aikaan vuodesta kaipaisin vähän jotain kivaa ektraa tuomaan sameille kasvoille.

  Miten myös, että olisi kiva kuulla suosituksiasi ns. 2in1 meikeistä. Matkustelen paljon ja suosin pientä kosmetiikka määrää. Esim. huulipunaa kasvosienellä poskille sekä silmänrajaus luomivärillä yms. kikkoja. Olisi kiva kuulla, mitä tuotteita ehdottaisit?

 18. 19

  Elma sanoo

  Hitsi, vanha postaus mutta toivottavasti tämä viesti ei ihan jää huomiotta.

  Olen tässä pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ja mineraalimeikkeihin. Lily Lololta olen käyttänyt samplekokoisia pohjia ja sitä vihertävää Blush Away -peitejauhetta. Peitejauhe kyllä häivyttää hyvin punaisuutta, mutta esimerkiksi kuivahtaneille finneille tai muille epätasaisille kohdille se ei oikein sovi. Haikailisinkin neste- tai voidemaisen peiteaineen perään. Sen ei oikeastaan tarvitsisi taittaa vihreään, koska olisi kiva käyttää samaa tuotetta myös silmänalusille ja huulien pohjustamiseen. Minulla on tummat huulet ja haluaisin ennen vaaleamman huulipunan käyttöä pohjustaa ne, jottei oma kalmanpunainen huulten väri pilaa esimerkiksi kivan pinkin tai persikkaisen huulipunan sävyä. Vielä en ole päässyt kunnolla testaamaan toimiiko pohjustus, kun en ole sopivaa peiteainetta löytänyt. Jauhemaiset kuivattavat tai tuovat kuivuutta esiin ikävästi myös huulissa.

  Luulisin ihonvärisenkin riittävän näihin kaikkiin käyttötarkoituksiin, mikäli se vain peittää tarpeeksi. Mietinkin siis, että osaisitko suositella jotakin peiteainetta, joka olisi vaalea (Lily Lolon pohjista mulle sopivin on China Doll) ja luonnonkosmetiikkaa?

  ^ ja nimenomaan neste- tai voidemainen haussa

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Ikävä kyllä nyt joudun toteamaan että olen kokeillut luonnonkosmetiikan peiteaineista vain yhtä ainutta, nimittäin Laveran. Eli suositeltavat tuotteet rajoittuu siis siihen, kun muita en tunne…. :P Laveralla on kaksi peitesävyä, vaaleampi on tosi vaalea. Mutta se ei ole kovin peittävä.

 19. 20

  Miku sanoo

  Kiitos tästä postauksesta:D Kerrankin meikkaus-blogi, jossa neuvotaan hyvin ja perusteellisesti ^^

 20. 21

  Mira sanoo

  Toivottavasti huomaisit tämän viestin vaikka vanhaan postaukseen tulee,yritän täältä ensin:) Mikähän on tuo mainitsemasi Clarinsin irtopuuteri, jonka nimeen työkaverisi vannoi?Onko Loose Minerals?Se on ainoa mitä nyt löydän.Olen itsekin kuin peili rasvoittumisen suhteen ja nyt testaan Cliniquen Anti Blemish BB-voidetta ja ajattelin kokeilla saisinko irtopuuterilla sille lisäkestoa.Metsästyksessä siis parhaan mattapinnan antava irtopuuteri!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Mikähän on tuo mainitsemasi Clarinsin irtopuuteri, jonka nimeen työkaverisi vannoi?Onko Loose Minerals?

   Tuohon aikaan Clarinsilla oli vain irtopuuteri jonka nimi oli muistaakseni ihan vain ”loose powder”, minerals-sanaa ei nimessä mainittu. Saattaa olla, että tuo nykyinen ”Mineral Loose Powder” on sama tuote kuin vanhakin, mutta nimeen vain on lisätty mineral (kun se on treendikästä), tai sitten koostumuskin on muutettu. Kannattaa kysyä Clarinsin konsulentilta jos sellaiseen törmäät jonkun kempparin Clarins-pisteellä, he ainakin osaavat vastata onko koostumus muutettu. :)

   • 21.1.1

    Mira sanoo

    Kiitos paljon!:) ja kiitos blogistasi,eksyn tänne vähän väliä aina kosmetiikasta googlatessani ja sinulla on niin hyviä vinkkejä ja ammattimaista otetta postauksissa.Kasvosi soveltuvat myös todella hyvin tuotteiden vaikutuksia esittelemään,olisipa itsellänikin noin upeat poskipäät!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.