Make-up for Dummies – meikkisiveltimet

Sivellinpostauksia pyydetään tosi usein. Tässä tulee nyt  katsaus perussiveltimiin silmämeikille.

Tein taas kömpelön videon, en tiedä mitä iloa noista on kun kuvan laatu on niin huono mutta katsokoon sen ketä huvittaa. :) Videolla kerron lempisiveltimistäni ja demonstroin, miten  niitä käytän perussilmämeikissä. Video on siis tosiaan ”For Dummies” -tyyppinen viritys heille, jotka eivät juurikaan ole siveltimiä silmämeikissä käyttäneet.

Tein meikin käytännössä sokkona kun en nähnyt koneen ruudulta juuri mitään ja läppärin ”valotkin” välillä sammuivat… ^_^ Jälki on sen mukaista. :P Mutta kyllä siitä hyvin näkee sivellinten perusidean.

Kuten videossakin totean, neuvon sivellinten hankinnassa aina miettimään ensimmäiseksi omien silmiesi kokoa. Jonkun meikkigurun hehkuttama ”must-have”-sivellin ei välttämättä sovi juuri sinun silmillesi tai sinun meikkikäsialaasi. Näin ollen nämä minunkaan suosittelemani eivät tietenkään sovi kaikille. Mutta veikkaan, että ainakin MACin 239:n tyylinen keskikokoinen perussivellin sopii useimpien tarpeisiin.

Yksinkertaisimmillaan peruskokoelmassa olisi mielestäni hyvä olla yksi lättänä yleissivellin, yksi pullea häivytyssivellin ja yksi ohut rajaussivellin.

  

Perusjengi. Näitä käytän päivittäin. (Alemmat kuvat saa klikattua isommiksi.)

.

”Flatit” eli lättänät yleissiveltimet. MACin #239 (ylempänä) on klassikkoasemassa eikä suotta. Se on täydellisen kokoinen, napakka ja laadukasta karvaa. Kestää ja kestää vuodesta toiseen. Tällä voi tehdä vaikka koko silmämeikin luomivärin ”pakkaamisesta” kevyeen häivytykseen.

MAC #228 on synteettinen, ja MAC suositteleekin sitä voidemaisten luomivärien levitykseen. Synteettiset ”karvat” sopivat paremmin voidemaisille tuotteille, aidot karvat kuiviin, puuterimaisiin tuotteisiin. Itse käytän 228:ia puuteriluomivärien kanssa ja toimii erinomaisesti.

Haluaisin pystyä suosittelemaan vastaavia siveltimiä halvemmilta merkeiltä, mutta ikävä kyllä en ole aivan MACin veroisia vielä löytänyt. Lisäksi myönnän, että en tunne edullisia sivellinmerkkejä tarpeeksi hyvin. Esimerkiksi Duroylla on todella laaja sivellinvalikoima mutta olen tutustunut vain pieneen murto-osaan siitä. Laveran meikkikeikoilla olen käyttänyt Duroyn siveltimiä ja ne ovat olleet todella hyviä, numeroita en ikävä kyllä muista koska en omista ko. siveltimiä itse.

Lisäksi Grimasilla on joitain oikein hyviä ja edullisia siveltimiä, mutta ne ovat tunnultaan erilaisia kuin MAC 239. Tykkään kovasti esimerkiksi Grimasin #10:stä joka on lättänä ja kooltaan hieman MAC 239:iä suurempi, sekä Grimas #6:sta, joka on kapeampi kuin MAC 228 ja soveltuu hyvin detaljityöskentelyyn.

Häivytyssiveltimet. Ylempänä olevaa, Kinnusen tukusta ostamaani nimetöntä lättänää sivellintä käytän kulmaluulla ja alempaa, pulleaa ja tulppaanin muotoista MACin #217:aa käytän luomivaossa tai koko luomen häivytyksessä (esim. smoky-meikit).

Kinnusen kaltaisia isoja lättänäsiveltimiä löytyy monilta halvoilta merkeiltä, olen nähnyt aivan samanlaisia ainakin Duroylla ja Kicksillä.

Luomivärirajaussiveltimet. Näitä kaikkein pienimpiä siveltimiä käytän alaluomella, tai silloin  kun teen yläluomelle luomivärirajauksen. Suosikkini on H&M:n FOB-sivellin jota ei enää valmisteta, se on kaikkein kapeakärkisin sivellin, mutta kuitenkin ”flatti” sivellin minkä olen löytänyt. Kicksin sivellin #100 on hyvä vastine, hieman suurempi mutta toimii oikein hyvin alaluomella. Duroylla on myös vastaava.

Tajusin jälkeenpäin, että en videolla sitten esitellytkään tuolla ryhmäkuvassakin näkyvää, alinta sivellintä. Se on MSCHICiltä muinoin saamani Eyeshadow Smudger -niminen sivellin, joka sopii kokonsa puolesta täydellisesti pienen silmän luomikuoppaan. Tällä saa tarkkarajaisemman, selkeämmän banaanivarjostuksen kuin pörheämmällä ja löysemmällä MAC 217:lla. Nimi ’Smudger’ viittaa siihen, että sivellin on alunperin tarkoitettu luomivärin ”sotkemiseen” eli savustamiseen, mutta itse löysin sille sopivamman käyttöalueen banskuvarjostuksissa.

Kommentit
 1. 1

  Laura sanoo

  H&M ohut rajaussivellin on hyvä, itsellä käytössä sellainen malli jossa lähinnä pallon muotoinen (häivytys?)sivellin toisessa päässä. Hiukan paksumpi rajaussivellin löytyy Yves Rocherilta, tykkään hinta-laatu suhteesta, näitä kaksin kappalein.

  Mikä sivellin korvaisi vaahtomuovisen, tai onko jollain merkillä laadukkaampia malleja? Omat tuppaa aina hajoamaan, varsinkin jos ja kun niitä pesee.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   MAC 239:n kaltainen jämäkkä, tiheä yleissivellin sopii korvaamaan vaahtomuovista, tosin millään siveltimellä ei saa yhtä paljon väriä annosteltua kuin vaahtomuovilla. Vaahtomuovinen sopii mielestäni pohjatyöhön eli vaalean kokoluomen sävyn lisäämiseen jossa häivytyksellä ei vielä ole niin väliä, siveltimet sitten varjostukseen ja häivyttämiseen.

 2. 3

  Tiiti sanoo

  Sun videot on aivan mielettömän ihania, vaikutat niin herttaiselta ja luontevalta! Selität kivan selkeästi kaikki mitä teet, ehdottomasti lisää videoita tänne, tykkään tykkään tykkään!:)

 3. 4

  Enemi sanoo

  Tosi hyvä postaus! Tästä oli apua. Olin aiemmin luullut, että häivytyksessä sotketaan sitä luomiväriä niinku että se leviää haaleampana reunoille eikä niin että lisätään vaaleampaa just noin että ne sävyt liukuu toisiinsa. Voisit tehdä enemmänkin tämmösiä meikkivideopostauksia :)
  esim semmoisen missä teet jonku sateenkaariluomimeikin tai vaikka sinisen jossa monta sävyä.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Olin aiemmin luullut, että häivytyksessä sotketaan sitä luomiväriä niinku että se leviää haaleampana reunoille

   Tuo on myös häivytystä, häivyttää voi eri tavoilla. Jos haluan häivyttää tumman varjostuksen reunoja, lisään vaaleaa häivytyssiveltimeen niinkuin tuossa videolla. Jos taas haluan häivyttää kaksi vierekkäistä sävyä liukumaan toisiinsa, vedän näistä kahdesta vaaleampaa sävyä sen tummemman päälle ja ”sivelen” rajakohdan utuiseksi. Jos taas haluan häivyttää vaikkapa smokymeikin, otan puhtaan siveltimen jossa ei ole mitään luomiväriä, ja huiskin sillä tummien sävyjen päällä niin että ne sulautuvat toisiinsa.

 4. 5

  Karoliina sanoo

  Itsellä on Duroyn häivytyssivellin, sinivartinen ja nro on 11, vastaa hyvin Macin 217 (:

   • 5.1.1

    Karoliina sanoo

    Siis katsoinpas nyt väärin, tarkoitin ylempää häivytyssivellintä :D

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     OK, no sellaisen olen Duroylla nähnytkin, 217:an kaltaista en ja ajattelin että olen vain jotenkin onnistunut missaamaan sen :)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Mulla on vielä tutustumatta tuohon Friendship is Magic -sarjaan, sen katsominen Tuubista on ollut mun ”To Do” -listalla siitä saakka kun luin jutun Suomen Bronyistä! :) Ponifanin sydäntäni kyllä kuristaa noiden uusien G4-figuurien katsominen, ovat vaan niin….. hirveitä….. :’-( Piirretty on varmasti mukavampaa katsottavaa kuin itse muovifiguurit.

 5. 7

  sanoo

  Kiitos tosi hyvästä postauksesta. Mulla on iso valikoima siveltimiä ja oikeastaan kai aika hyväkin sellaisia, jopa hienot säilytysratkaisut ja pussukat olen niille hankkinut … mutta en vaan ole osannut niitä käyttää :o/ Eli todellisesta dummiesta on kyse. Heti kun saan tuon pikku apinan tuosta päiväunille, lähden kokeilemaan siveltimiäni. Taidankin ottaa tämän mammaloman tavoitteeksi opetella tuon naamavärkin ehostamisen. Olisi kai aikakin näin 30+, 40- . Tänään aloitan elämäni pandana. Katsotaan huomaako mies edistystä töistä tullessaan.

 6. 8

  sanoo

  Kiitos videosta, ei se mikään kömpelö ollut :) Mä ajattelen siveltimistä hyvin samalla tavoin kuin sä ja vaikken enään mitään perusopastusta tarvitsekaan, niin viihdyin videon parissa teetä hörppien, ihan kuin olisi päässyt toisen bloggaajan luokse kylään. :-)

  Laitoin hetkeksi äänet täysille kuullakseni sen hurinan ja tutultahan se kuulosti, meillä oli joskus vanhassa asunnossa edellinen asukas tehnyt teeseitseremontin, ja kylpyhuoneessa ”räjähti” yksi kerta.

 7. 9

  Lis sanoo

  Sun silmät on tosi elottomat, ainakin kun puhut siis :D Ei mitään hymyä tai sellaista persoonaa. Peitin vielä sun kasvot silmistä alaspäin, kulmakarvat kyllä puhuessa vähän liikkuu, mutta ei muuten. Hassua.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Sun silmät on tosi elottomat, ainakin kun puhut siis

   Niin on… :/ Olen tietoinen siitä että kasvoni ovat tosi ”tylyn” näköiset, siksi en halunnut videoita alunperin tehdäkään. Tätä taisin selittää ensimmäisessä videopostauksessa. Mielestäni persoonani ei tule lainkaan esiin videokuvassa, siis se mitä koen ”sisäisesti olevani” eli hilpeä ja iloinen. Juurikin tuota hymyä ja pilkettä kaipaisin silmiini… Mutta minulle ei ole sellaista suotu. Olen aina ollut vähän kateellinen ihmisille, joiden kasvot ovat luonnostaan iloisen hymyilevät ja avoimen ystävälliset.

   • 9.1.1

    ella sanoo

    Itse ainakin koen kovin hankalaksi jutella videokameralle/webbikameralle ”kuin ihmiselle”. Ilmeitä ja eleitä jää väkisin puuttumaan, eikä katse liiku, kuten kasvokkain kommunikoidessa liikkuisi toisen reaktioita luonnollisesti havainnoidessa.

    Vaikka olenkin nähnyt sinut vain pikaisesti työpaikallasi, voin rehellisesti sanoa, että luonnossa olet elekieleltäsi oikein eloisa ja miellyttävä. En näe mitään syytä uskoa, ettetkö olisi sitä myös vapaa-ajallasi itsellesi oikeasti mieluisten ihmisten seurassa. Monista muista asiakaspalvelijoista kyllä näkee, että ystävällisyys asiakkaita kohtaan on silkkaa teeskentelyä ja vain työn vuoksi.

    • 9.1.1.1

     Sanni sanoo

     Voi kiitos ella…! Olipa mukava kuulla, tuli hyvä mieli. :) Joskus pelkään että näytänkö töissäkin yhtä tympeältä kuin videolla…

 8. 10

  sanoo

  Jos kasvosiveltimistä on vielä myöhemmin tulossa juttua niin haluaisin tietää millaisella siveltimellä levität korostusväriä :) Itse käytän väliaikaisesti siihen Sigman matkakokoista luomivärin häivytyssivellintä, koska se on mielestäni liian ”kova” tarkoitukseensa, mutta kiikarissa olisi ihan kunnollinen korostusvärisivellin, joten vinkkejä tarvitaan :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Levitän korostusvärin minikabukilla, esittelin siveltimen mineraalimeikkipohjavideossa. :)

 9. 12

  iina sanoo

  hei, osaisitko sanoa, jos käytän l’orealin infallible meikkivoidetta sävyssä 125 natural rose, niin mikä lily lolon sävyistä voisi sopia? :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   En osaa valitettavasti sanoa. :/ Katso viileiden sävyjen puolelta, esimerkiksi Candy Cane (vaalein viileä mikä Lololla on). En muista miten vaalea tuo 125 Lorkulta on.

 10. 13

  Marianne sanoo

  Oli kyllä mulle omiaan tää video, kiitos siis siitä. Vihdoin ja viimein sain tossa vähän aikaa sitten aikaiseksi tilata kunnon sivellinsetin, kun samoilla vanhoilla oon räveltäny tehä monta vuotta ja niitäkin käyttäny ihan väärin vielä lisäksi.
  Jospa nyt alkais tulla parempaa tulosta :D

  Blogisi kautta olen innostunut kokeilemaan myös värikkäämpiä luomivärejä perusruskeiden lisäksi.

 11. 14

  sanoo

  Kiitos tarpeellisesta ja ihanasta videosta. Sä olet hyvä kyllä selittämään selvästi mikä mikin on ja miten käytetään. Tee ihmeessä lisää videoita, ilmeisesti ne tulee monelle tarpeeseen, minulle myös.

 12. 15

  HH sanoo

  Ihana että joku mainitsi tuonkin että sivellin pitää valita omien luomien koon mukaan :) Yleensä sitä kukaan muista sanoa. Muutenkin selkeä ja hyvä video!

 13. 18

  sanoo

  Vannon MAC 239:n nimeen. Se sopii äärettömän hyvin lempimeikeilleni, Chanelin muutoin vaikeasti hallittaville luomiväreihin (joiden hienostuneeseen värimaailmaan olen täysin koukussa).

  Reissatessani törmäsin vanhaan poskipuna-Kabukiini, joka on Tarjoustalo-osastoa. Pensseli on niin huono, että se vain haittaa levittämistä.

  On kiva kun te asiantuntijat optimoitte ja autatte seulomaan jyviä akanoista. Itselläni on vakikäytössä Mujin halpa kabuki, joka ei ole huono. Olen Makeupalleyn jne kommenttien valossa pohtinut, raaskisinko joskus kokeilla Chanelin sivellintä, ja kabukin kohdalla saatan vielä joskus ylittää rajan.

 14. 19

  Ansku sanoo

  Jesh! Kiitos videosta, näitä lisää! Yksi (video)kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

  Ihme kritiikkiä yllä, kukapa sitä osaisi olla kovin luonnollisesti kun kameraan katsoo, muut kuin kouliintuneet ammattinäyttelijät. Mulla oli kerran pieni rooli yhden kaverin lyhytelokuvassa, ihan harrastepohjalta, ja herrajee millainen kipsi iski päälle kun kamera hurahti käyntiin! Perus valokuvaus ei ole mitään siihen verrattuna. Ihan luonteva olet :)

  ps. kyntesi näyttivät videolla kauniilta :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   En sinänsä ihmettele ”kritiikkiä” kun omastakin mielestäni näytän ihan muulta kuin miltä tunnen. Ja olen aina toivonut niitä hymyileviä silmiä…. Niiden puutetta en ikävä kyllä voi laittaa videon piikkiin.

 15. 20

  sanoo

  Olen itse hirveän huono meikkaamaan ja oma silmämeikkini rajottuu yleensä ripisväriin tai nestemäiseen eye lineriin. Sun blogi on tosi kiva ja hyödyllinen ja tykkään todella paljon, että laitat kaikkiin meikkeihin aina ohjekuvan, missä kerrot käyttämäsi luomivärit ja mihin kohtiin niitä laitat. :) Niitä pystyy soveltamaan helposti myös tämmöinen tumpelo ja jättämään vaikeat jutut pois. Tämä meikkisivellinpostauskin tuli tarpeeseen, sillä mulla ei oikein ole tietoa, että minkälaiset siveltimet sopivat millekkin meikille.

  Kiitos paljon ihanasta ja hyödyllisestä blogistasi! :)

 16. 21

  Ansku sanoo

  Auttakkee… Asiahan ei tähän viestiketjuun mitenkään liity, mutta osaako Sanni tai joku muu sanoa mikä iHERB:in tilauksessa mättää: olen tehnyt profiilit, shipping/billing address ym., mutta kun yritän tilata, ohjelma ei päästä mua eteenpäin vaan kysyy shipping-sivulla ”Create and select new shipping address” uudestaan ja uudestaan. Ei osaa hakea profiilista osoitteita eikä huoli vaikka syötän sen manuaalisesti. Lisäksi hmetytti, miksi Country-vetovalikosta puuttuu Finland, ja maalle ei ole vapaatekstikenttää. Aargh, ei mun älli nyt riitä ):
  Please, auttakaa mua löytämään yhteinen kieli iHERBin kanssa!!!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Voi ei…. :/ Mä en ikävä kyllä osaa ollenkaan sanoa mistä tuollainen voisi johtua… Mulle on kyllä löytynyt Finland. Toivottavasti joku muu osaa auttaa…!

 17. 22

  Ansku sanoo

  Pah, käynnistin jo uudelleen tietsikan kun ajattelin että Windows taas temppuilee, mutta vika taisi kuitenkin olla korvien välissä: Finland löytyykin ylempänä, ei aakkoshakemistosta. Ja vaikka ohjelma herjaakin muista puutteista asianmukaisesti (esim region), niin country-ongelmaa se ei kuitenkaan kertonut, vaan jäin kuvailemaani looppiin. Anyway, ihka ensimmäinen iHERB-tilaukseni lähti juuri onnellisesti eetteriin! Kiitos Sannille!

 18. 23

  Ansku sanoo

  Kiitos Sanni taas hyvästä postauksesta! Video oli todella opettavainen tällaiselle dummylle, joka omistaa paljon hienoja siveltimiä, mutta ei osaa niitä käyttää.

  Muutenkin, blogiasi on ilo seurata, vaikken olekaan kova meikkailija tai tällääjä. Tyylisi on aito ja aiheet kiinnostavia.

 19. 24

  sanoo

  Sivuhuomiona, että MACin 228:lle voisi löytyä vastine Inglot 20P:stä. Livenä en ole päässyt näitä vertailemaan, mutta kuvien mukaan näyttää samalta. Inglotin tosin aitokarvainen. 20P on matkakokoisella varrella varustettu sivellin, vastaava normivalikoimasta on muistaakseni 13P. Erinomainen mineraaliluomivärien pakkaamiseen luomelle!

 20. 25

  Heli sanoo

  Minä olen yksi niistä, jotka ovat tällaista postausta toivoneet, joten oikein suuri kiitos! Tuli tarpeeseen tällaiselle dummylle ;) Joskus kaupassa siveltimiä katsellessa on tullut turhautumisen tunne, kun ei todellakaan tiedä mihin niitä käytetään. Eikä aina huvita osoittaa tietämättömyyttäänkään alkamalla vaivata myyjää (jolla ehkä on monta muutakin asiakasta palveltavana).

 21. 26

  Elina sanoo

  Hei!

  Täällä on kans yks dummy, joka hyötyi huomattavasti videostasi. Kiitos sinulle!

  Sen haluaisin kysyä siveltimistä, että miten usein ne tulisi puhdistaa ja millä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.