Make-up For Dummies – meikkipohja

Make-up for dummies (eli vapaasti käännettynä ”meikkausta tolloille” :P) -sarjan toisessa osassa opetellaan meikkipohjan saloja. Meikkipohja = kasvojen ihon tasoitus väripigmenttejä sisältävällä aineella.

Aloitan kertomalla, että

meikkipohja on meikin tärkein osa.

Upeinkaan silmä- tai huulimeikki ei pääse oikeuksiinsa, jos kasvojen iho on laikukas, väsyneen kalpea tai vaikka väärän sävyiseksi meikattu. Tai mikäli et meikkaa silmiä ollenkaan, riittää tasainen ja heleä iho itsessään herättämään olemuksesi.

Omistatko jo luonnostaan upean ihon? Onnittelut! :) Mutta kauneimmassakin ihossa on usein jotain pientä tasoitettavaa tai sävytettävää. Kaunista ihoa ei tarvitse meikata tukkoon. Riittää, että sipaisee kasvoille vaikka sävyttävää päivävoidetta ja peiteainetta tarvittaviin kohtiin. Puuterinkin voi unohtaa.

Meikkipohja

Tässä esimerkki ”meikittömästä” meikistä. Silmät on avattu ripsivärillä ja sisärajauksella ja kelmeälle iholle on tuotu lämpöä meikkipohjalla, aurinkopuuterilla ja poskipunalla.

Katsotaan sitten millaisia aineita löytyy meikkipohjan luomiseen.

Meikkipohjat

Perinteisin meikkipohjatuote on nestemäinen meikkivoide. Niitä on kaikilla merkeillä, ja koostumuksia löytyy ohuen läpikuultavasta paksuun, mattaan ja peittävään. Valinnanvaraa siis riittää. Nestemäinen meikkivoide sopii kaikille ihotyypeille.

Kiinteä meikkivoide, joista tunnetuimpiin lukeutuu Joe Blascon meikkivoide, on peittävin vaihtoehto. Nämä meikkivoiteet on alunperin luotu elokuva- ja teatterimaskeerauksen tarpeisiin. Niitä ei pidetä erityisen hoitavina iholle, mutta niiden peittokyky on lyömätön. Ne sopivat siis erityisen hyvin kirjavalle ja epätasaiselle iholle. Kiinteässä muodossa löytyy myös kevyempiä ja kosteuttavia meikkivoiteita, mutta niiden koostumus on erilainen kuin ”teatteripohjien” eikä niillä saa yhtä peittävää jälkeä.

Meikkivoiteen päälle laitetaan useimmiten vielä puuteri, joka kiinnittää meikin paikoilleen ja pitää ihon kiillottomana. Toiset meikkivoiteet pysyvät paikoillaan ilman puuteriakin, ja kuulaan nykytrendin mukaisesti kuivan puuteroitua pintaa halutaan jopa vältellä. Puuteria voikin sipaista vaikka vain T-alueelle, tai poskipäille poskipunan alle.

Kevyemmän ja nopeamman meikkipohjan saa tehtyä meikkivoiteen ja puuterin yhdistelmällä, eli meikkipuuterilla. Meikkipuuteri on peittävämpää ja ikäänkuin voidemaisempaa kuin ”tavallinen” puuteri, ja ohuen vipan sijaan se levitetään kasvoille useimmiten sienen avulla. Meikkipuuterit soveltuvat hyvin normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Kuivalla iholla ne voivat korostaa pintakuivuutta.

Meikkipuuterista on markkinoilla myös jauhemaisia versioita, joilla saa kiinteää meikkipuuteria hienojakoisemman tuloksen. Jauhemaisiin meikkipohjiin lukeutuu myös viime vuosina suuren suosion saavuttanut mineraalimeikkipohja. Se tuntuu iholla kosteammalta kuin perinteinen meikkipuuteri, ja ikäänkuin sulaa ihoon. Mineraalipohjalla saa hyvinkin peittävää jälkeä, ja se sopii myös kuivalle iholle.

Meikkipohja_valineet

Millä meikkivoide levitetään? Vaihtoehtoja siihenkin on useita. Yleisin tapa lienee meikkisieni. Sillä saa tasaisen ja peittävän tuloksen, mutta sienet myös imevät meikkivoidetta sisäänsä, minkä vuoksi ne ovat hieman epätaloudellisia. Ne eivät myöskään ole kovin pitkäikäisiä.

Ammattilaiset suosivat meikkivoiteen levityksessä siveltimiä. Perinteinen meikkivoidesivellin on littana ja synteettinen, ja sillä saa joko peittävää tai kevyttä jälkeä. ”Skunkki”– eli tuplakuitusivellin on pörheä, ja sillä saa kevyempää, luonnollista jälkeä. Skunkeissa on sekä aitoa että synteettistä karvaa.

Neljäs väline on sekin hyvin yleinen, eli omat sormet. Tämän tekniikan etuna on se, että sormien lämpö notkistaa meikkivoiteen ja helpottaa sen levitystä. Sormilla ei kuitenkaan aina saa kaikkein tasaisinta tulosta.

Mineraalimeikkipohjan laittoon on oma välineensä, tiheä ja paksu kabuki-sivellin. Mineraalipuuteri levitetään iholle pyörittelevin, kevyesti ihoa painavin liikkein.

Meikkipohja_sivellinlevitys

Meikkivoidesiveltimellä kannattaa tehdä pieniä, ristikkäisiä vetoja yhdensuuntaisten sijaan. Ristikkäiset vedot häivyttävät siveltimen jättämiä jälkiä ja tuovat peittävyyttä.

Peiteaineet

Meikkivoiteen jälkeen levitetään peiteaine. Tämä järjestys siksi, että meikkivoiteen jälkeen näet, paljonko sinulla ylipäänsä on peitettävää jäljellä.

Peiteaineita on niinikään monenlaisissa pakkauksissa ja muodoissa. Kaikki tuntevat perinteisen peitepuikon, joka soveltuu parhaiten näppyjen peittoon. Tummille silmänalusille sopivat paremmin ohuet, voidemaiset tuotteet, joita löytyy niin tuubimallisina, siveltimellä varustettuna sekä vaahtomuoviapplikaattorilla. Couperosan ja muun epätasaisen ihonvärin peittoon sopivat paksummat ja hieman vahamaiset, kiinteän meikkivoiteen tyyliset peiteaineet, jotka levitetään siveltimellä tai sormella.

Valokynä sotketaan nykyään usein peiteaineeseen. Se ei riitä useimmille peittämään yksinään. Esimerkiksi tummat silmänaluset kannattaa peittää ensin peiteaineella, ja laittaa vasta sen päälle valokynää. Valokynässä ei ole yhtä paljon väripigmenttejä kuin peiteaineissa. Sen tarkoitus on ensisijaisesti tuoda iholle valoa, eli häivyttää varjoja optisella harhalla.

***

Ja sitten naama kuntoon step-by-step!

Meikkipohja_1

Ennen meikkipohjan laittoa, levitä iholle kosteusvoide ja odota, että se on kunnolla imeytynyt.

Meikkipohja_2

Tässä kasvoille on levitetty mineraalimeikkipohja ja mineraalipeiteaine. Iho on tasoittunut, mutta näytän vielä kalpealta. (Ja jostain syystä nimenomaan mineraalimeikki näyttää kuvissa aina vaaleammalta kuin livenä.)

Meikkipohja_3

Sudin seuraavaksi kasvoille aurinkopuuteria isolla sudilla. Aurinkopuuteri on rusehtavan väristä puuteria, jota voi käyttää joko koko kasvoilla tuomaan tervettä väriä, tai varjostuksena muotoilemaan kasvoja.

Itse olen hieman arka aurinkopuuterin käyttäjä, sillä olen niin vaalea että aurinkopuuteri näyttää kasvoillani helposti likaiselta. Laitankin sitä hyvin varovasti, tai käytän pelkkää poskipunaa.

Meikkipohja_4

Nyt kasvot ovat terveen sävyiset. Jäljellä enää poskipuna, ja kasvomeikki on valmis.

Kasvojen varjostamisesta ja poskipunan & korostuspuuterin paikasta olen tehnyt oman postauksen, jonka löydät täältä.

Mikäli haluan näyttää lähes meikittömältä, viimeistelen lookkini ripsivärillä ja sisärajauksella, joka tehostaa katsetta näyttämättä kuitenkaan meikiltä. Beigen tai roosan sävyinen läpikuultava huulikiilto tuo vielä eloa värittömille huulilleni.

Meikkipohja5

Ylasisarajaus

Näin teet näkymättömän yläsisärajauksen. Alaluomelle voit tehdä samanlaisen sisärajauksen, mutta ihonsävyisellä kynällä.

Ja näin olemme saaneet kasvot eläviksi. :)

Seuraavassa osassa teemme arkisilmämeikin luomivärillä.

Kommentit
 1. 1

  Hanna sanoo

  Oon pohtinut, onko mun naaman iho jostain ärtynyt vai miksi se näyttää aivan eri sävyiseltä kuin esimerkiksi dekolteen iho? Tuntuu että ois ”väärän” sävyinen meikkipohja naamassa koko ajan :D

  Peiteaineen käyttöön olen myöskin aivan liian laiska enkä mineraalimeikkipohjan lisäksi omistakaan edes puuteria – pitäis ehkä, tuntuu että kiilto pääsee iltapäivästä voimistumaan. Nää lähteekin seuraavaksi ostoslistalle. Mulla ei oikeastaan oo tummia silmänalusia, joten finninäpyt ja pienet punoitukset ovat ainoa peitettävä asia.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Kaulan/dekolteen ja kasvojen sävyerot ihmisillä on tosi yleisiä, joten älä huoli. :) Tai siis eihän se varmaan kivalta tunnu jos kasvot näyttää ”väärän värisiltä” dekolteehen verrattuna, mutta ainakin tiedät ettet ole yksin ”ongelman” kanssa.

 2. 2

  sanoo

  Kiitos tästä!
  Itselläni on couperosaa (ne inhottavat nilviäisverisuonet!!) nenänpielessä ja hieman poskilla. Iho punoittaa todella herkästi. Kiitos geenien + vähäisen unen + huonon vedenjuonnin silmänaluset ovat välillä jotain pelottavaa. Blascoa itse käytän näihin, mutta muuten levitän sienellä hieman kevyemmin koko kasvoille.
  Haluaisin lähteä kokeilemaan mineraalimeikkipohjia, mutta en ole vielä uskaltautunut jostain syystä. Blasco nimittäin ei tosiaan ole se ”hoitavin” ja siksi en sitä arkimeikissä tykkää kamalasti käyttää.

  Aurinkopuuterin ja muiden varjostusten kanssa en ole uskaltaunut muuta kuin kokeilemaan! Ihoni on oikeasti todella kalpea, joten lopputulos on helposti suttuinen :(

  Huulikiiltoa tai jotain kevyttä haluaisin oppia käyttämään huulissa. Nyt en ole käyttänyt muuta kuin huulirasvaa. Olen laiska huulimeikeissä, koska en halua huulimeikin tuntuvan YHTÄÄN enkä halua olla sitä lisäilemässä koko aikaa.
  Tosin, vasta viime kuukausina olen opetellut käyttämään niinkin yksinkertaista asiaa kuin HAJUVESI, joten eiköhän tuohon huulimeikkiinkin löydy jokin ratkaisu :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Huulikiiltoa tai jotain kevyttä haluaisin oppia käyttämään huulissa.

   Oletko kokeillut Natural Coden Tinted Lip Balmeja? Ne ovat kevyesti väripigmenttiä sisältäviä huulikiiltorasvoja. Tuntuvat tosi kivoilta huulilla, eivät yhtään huulikiiltomaisen tahmeilta ja kosteuttavat huulia.

 3. 3

  sanoo

  Itse tykkään laittaa ekana peiteaineen ja sitten vasta meikkivoiteen, jolloin peiteaine ”blendautuu” meikkivoiteen kanssa yhteen. Pitäisi varmaan kokeilla toisellakin tapaa edes kerran. ;)

 4. 4

  Nitsku sanoo

  Millain ois oikee meikkivoide iholle, joka on pintakuiva, osittain laajentuneet ihohuokoset, nenä kiiltävä & siin mustapäit, tummat silmänaluset ja kaiken päälle viel akne eli näppyi & mut finnei löytyy ? Mun nykyset (huonot) loppuu koht joten tarvisin vähä vinkkii siit mitä hankkis seuraavaks..
  Ja sain täst postauksest uutta tietoo, vaik aattelinki jo et tiiän jonkuu verran :D

   • 4.1.1

    Nitsku sanoo

    Taijan kokeilla tot (= Olin tost sun & Virven blogist lukenukkii, mut oon vissii hinnan takii sen unohtanu : DD Hinta taitaa olla siin 30 euron kieppeil ? Voisin sen maksaa, mut toivottavast kestää tarpeeks kauan. Ja kunnollisen peitevoiteen hankin sit kans, jonkuu nestemäisen..
    Onks muuten näin et silikonit ei ois hyväks ainakaa mun naamalle ?

 5. 6

  Carmen sanoo

  Blogisi on kyllä pelastus minulle, kiitos siitä! Itse olen geenien mukana saanut erittäin tummat silmänaluset ja pahan asteista coupeerosaa löytyy poskista. Nämä piirteet pakottavat minut meikkaamaan aina kun menen ulos ja harva meikkivoide tai peiteainekaan couperosaa tai tummia silmänalusia kunnolla peittää. Onko vinkkejä miten näyttäisin meikkittömänä tai vähäisellä meikillä hyvältä ja terveeltä? Terveisin koko elämänsä kärsinyt

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Haluatko siis käyttää mahdollisimman vähän meikkiä? Oletko kokeillut skipata meikkivoiteet ja käyttää vain peiteainetta/neutraloijaa tarvittaviin kohtiin?

   Voisit kokeilla tehdä vaikka niin, että laitat kasvoille ensin sävyttävän päivävoiteen, ja sen jälkeen couperosan päälle tehokasta punaisuuden neutraloijaa (esim. Ben Nye Mellow Yellow) ja tummille silmänalusille sinisyyden neutraloijaa (esim. Make Up Store Cover All Blue, myös Blascolta, Nyeltä ja Make Up For Everiltä löytyy neutraloijia) + valokynää. Tällaiset vahamaiset peiteaineet tulee aina kiinnittää puuterilla, mutta puuteroi vain kevyesti.

   Jos olet kalpea ja haluaisit vielä jotain väriä kasvoillesi, kokeile jotain hyvin neutraalia, enemmän persikan tai aprikoosin kuin punertavan roosan tai pinkin sävyistä poskipunaa ja lisää huulille samansävyistä huulikiiltoa.

   • 6.1.1

    Carmen sanoo

    En ole kokeillut, mutta aion heti kokeilla! Kiitos paljon vinkeistä! :) ja mukavaa kevään alkua!

 6. 7

  Nimetön sanoo

  Löysin blogisi vasta muutama päivä sitten ja olen iloinen, että löysin! Tämä oli ainakin itselleni todella valaiseva ja tarpeeseen tullut postaus! On todella hienoa, että viitsit nähdä vaivaa tällaisten tollojen opastamiseen. Kiitos paljon! Aion todellakin seurata blogiasi myös jatkossa.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   No ette te mitään tolloja ole. ^_^ Mutta kiva että löysit blogin ja tykkäät! :)

 7. 8

  sanoo

  Minä levitän mineraalimeikin (Lily Lolo) nykyään sienellä. Siveltimellä levittäessä jauhoa pöllysi ilmaan ja vaatteille. Ehkä otin kerralla liikaa siveltimeen, kun halusin nopsaan suht peittävän kerroksen ilman, että joutuu miljoona kerrosta laittamaan. Sienellä levittäessä ei pöllyä ja yhdellä levityskerralla saa nopsaan aikaan suht peittävän lopputuloksen.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Ohoh, jännä! Tarkoitatko ihan meikkisientä vai nukkasientä (ns. ”flocked sponge”)? Minäkin aloitin mineraalimeikkauksen nukkasienellä, mutta lopulta tykkäsin että saan kabukilla tasaisemman tuloksen. Tavallisella ”nahkealla” meikkisienellä en osaa kuvitella mineraalia levittäväni.

  • 8.2

   Maiju sanoo

   Minäkin laitan Lily Loloa sormin tai perusmeikkisienellä. Loppui parin ensimmäisen viikon jälkeen se kabukin kanssa pelleily, kivemman jäljen omasta mielestäni saan hyvin kosteutettuun ihoon näillä menetelmillä.

 8. 9

  sanoo

  Mulla olisi hei postaustoive meikkipohjaan liittyen :) Mikäli siis pystyt sen toteuttamaan. Jos saisit malliksi jonkun, jolla on huono iho, tyyliin finnejä, mustapäitä, muita epäpuhtauksia, punainen ja sävyltään epätasainen ja rasvoittuva iho (esim minut :D) ja voisit sitten näyttää just jotenkin step by step, miten semmoinen on paras meikata? Tällainenkin ohje on toki hyvä, mutta sulla on itselläsi niin hyvä iho, että huonoihoisille tästä ei ole niin paljoa hyötyä. :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Erittäin hyvä idea, mutta tuttavapiiriini ei taida kuulua tuollaisen ihon omaavaa henkilöä. Ja toisaalta, jos kuuluisi, niin epäilen vahvasti että kyseinen henkilö kieltäytyisi tarjoamasta ihoaan blogipostaukseen.

   ”Ongelmaiholle” suosittelen edelleen lämpimästi mineraalipohjaa, sillä mikään muu meikkipohja ei hoida ihoa samalla lailla. Kun kaikki tarpeettomat keinotekoiset lisäaineet jätetään pois, iho saa niin puhtaan peiton kuin mahdollista. Ja siitähän ongelmaiho pitää.

 9. 10

  Isadora sanoo

  Tosi hyvä idea tämä ”Make up for dummies”! Miten saat sisärajauksen pysymään siistinä? Itselläni Isadoran musta inliner jota tykkäisin kovastikin käyttää, mutta räpytellessä tarttuu alaluomellekin pitkin päivää. Laitan aina aivan ripsien tyveen mutta ei auta. :( Olisiko jokin muu merkki pysyvämpi? Vinkkejä?

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Kajal-kynällä tehty yläsisärajaus leviääkin aina osittain alaluomelle, sitä ei voi estää. Mutta esimerkiksi geelimäisellä eyelinerilla saat sotkeentumattoman sisärajauksen. Kun geeli on kuivunut, se ei enää leimaudu alaluomeen.

   Kokeile Indeliblen geelieyelineria.

   • 10.1.1

    Isadora sanoo

    Kiitos tosi paljon vinkistä Sanni. Arvasin että joku jossain tietää ratkaisun tähänkin pulmaan. Tänään vihdoin kokeilin Maybellinen geelirajauksella ja se toimii! Silmät ovat pysyneet siistinä koko päivän. Tuo sisärajaus antaa silmälle ”sitä jotakin”. Kiitos vielä kerran. =)

 10. 11

  Reetta sanoo

  Kiva tälläinen sarja, tämmöset dummietkin tajuaa asiat.. :D Mutta asiasta toiseen, olisikohan joskus mahdollista saada esim. Marilyn Monroe, Brigitte Bardot tai vaikka Audrey Hepburn -inspiroitunutta meikkiä? :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Mulla on niin erilaiset silmät ja kulmat kuin kyseisillä henkilöillä, että minun piirteilläni tuollaista meikkiä olisi tylsä lähteä tekemään. Tulos ei siis olisi kovin Marilyn/Brigitte/Audery-mainen. :/

 11. 12

  Charkku sanoo

  Eikö yläsisärajaus leviä myös automaattisesti alasisärajaukseksi, kun silmän sulkee? Vai oonko jotenkin tehnyt sen väärin..

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Kyllä leviää. :) Kun pyyhkäisen jäljen pois alaluomelta pari kertaa, se ei enää leimaudu niin näkyvästi.

   Leviämättömän yläsisärajauksen saa tehtyä geelilainerilla. Usein vaan olen niin laiska, että käytän kajalia = nopeampaa.

 12. 13

  n00b sanoo

  Täälläkin yksi make-up-dummy ilmoittautuu! _o/ Haluaisin kysyä lisää tuosta yläsisärajauksesta, sillä sen funktio on jäänyt minulle täysin mysteeriksi. Näkyykö se muka yhtään mihinkään? Minun on todella vaikea yrittää saada väriä tarttumaan yläluomen ripsirajan alapuolelle, edes testin vuoksi, puhumattakaan siitä että se minnekkään näkyisi :D

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Näkyykö se muka yhtään mihinkään?

   Sen ei kuulukaan näkyä, siis ainakaan sillä lailla niinkuin ripsien yläpuolelle tehty rajaus näkyy. Yläsisärajaus tummentaa ripsirajan luoden näin illuusion tuuheammasta ripsirajasta. Itse näen ainakin eron esimerkiksi tuossa postauksen ylimmän kuvan silmissä.

 13. 14

  Nella sanoo

  Kiitos step-by-step -ohjeista! Mikä tuo ihanan sävyinen nude-huulikiilto on?

 14. 15

  sanoo

  Ihana sarja tämä! Juuri mitä tämä yksi dummie tarvitsee.. :D
  Yksi kysymys myös tuli mieleen. Itse käytän TBS:n mineraalipuuteria. Eihän tällästä meikkipohjaa tarvitse kiinnittää puuterilla..? (Nyt tuli jotenkin ihan älyttömän tyhmä olo)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mineraalimeikkipohjaa ei tarvitse kiinnittää puuterilla.

   Ei ollut tyhmä kysymys. :)

 15. 16

  elisa sanoo

  Hei (:
  Haluaisin kiinteän meikkivoiteen, enkä ole törmännyt missään muuhun kuin Maybellinen versioon, ja kyseisen merkin vaalein meikkivoide oli aivan liian keltainen minulle. Ihoni on tosi vaalea, yleensä vaalein meikkivoide on tarpeeksi vaalea. Mistä saisi tosi vaalean ja suht halvan kiinteän meikkivoiteen? Mielellään kaupasta, eikä netistä. Kiitos etukäteen (:

 16. 17

  Jessica sanoo

  Heip :)

  Blogisi on todella hienosti tehty, sitä on aina ilo lukea :) Kysyisin että mikä kajal pysyisi hyvin niin sisä- kuin ulkorajauksissa ja ei ”murustaisi”? Ja osaisitko suositella hyvää nestemäistä eyelineria?

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kajalia ei kuulu käyttää ”ulko”rajauksissa, se on siihen liian pehmeä ja leviävä. Ulkorajauksiin sopivat tavalliset rajauskynät.

   Oma suosikkikajalini on MACin Eye Kohl sävyssä Smolder. Hyviä ulkorajauskyniä on vaikka kuinka, tykkään esimerkiksi Dr. Hauschkan, BeYu’n, IsaDoran ja Make Up Storen kynistä.

   Nestemäisistä eyelinereista suosikkini on tussimuodossa oleva. Niitä on markkinoilla verrattaen vähän, ja suosikkini on Lord & Berryn.

 17. 18

  Nimetön sanoo

  Tää on kyllä aivan ihana sarja! Tulen todellakin seuraamaan kovalla mielenkiinnolla. :)
  Olen aina miettinyt, miten skunkkisiveltimellä levitetään meikkivoide?

 18. 19

  Aino sanoo

  Heippa!

  Onko sulla mitään vinkkiä, miten kannattaisi luoda luonnollinen puna huuliin? Kuljen lähes aina meikittä, mutta huuliin olisi kiva saada kevyttä, luonnollista punaa tuomaan vähän piristystä talven runnomiin huuliin.

  Oon nyt käyttäny sitä pinkkiä vaseliinia, vaan sen puna ei ole kovinkaan kestävää.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Ilmeisesti sinulle kelpaa myös kiilto, kun käytät vaseliinia? :)

   Tässä muutamia luonnollisen punan/kiillon tuojia:
   * Hydracolor sävytetyt huulirasvat (osassa runsaastikin pigmenttiä)
   * Max Factor Xperience Sheer Gloss Balm
   * Natural Code Tinted Lip Balm
   * IsaDora Jelly Kiss -huulipunat, sieltä etenkin sävyt Rose Blush ja Bare Bliss tuovat luonnollisen sävyn huulille. Näiden miinus ylempiin verrattuna on se, että eivät kosteuta yhtä hyvin.

 19. 20

  Nimetön sanoo

  Osaisitko vinkata meikkipohjan alle mitään hyvää kosteusvoidetta? Ja onko jotain vinkkejä miten saisi ihon kiiltelyn kuriin? Käytän yleensä mineraalimeikkiä ja jo tunnin päästä meikkipohja on ihan sotkuinen ja iho superkiiltävä/rasvainen.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Hyviä kosteusvoiteita löytyy loputtomiin. ^_^ Yhtä on mahdoton vinkata, se riippuu niin ihotyypistä ja omista mieltymyksistä. Nyrkkisääntö meikin alle tulevalle kosteusvoiteelle on ohuus ja nopea imeytyvyys.

   Jos ihosi on superrasvoittuva, käytä öljyttömiä, kevyitä kosteusvoiteita. Heitän tähän nyt lonkalta Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel ja Formula 1006 Seriously Shine Free Matifying Moisturizer. Mattaprimeri voisi myöskin olla hyvä, Lumenen Matifying Primer on halvimmasta päästä.

 20. 21

  Eeva sanoo

  Moi!

  Sellaista tiedustelen, että olen saanut sen käsityksen, että valoa pitäisi laittaa kasvoille ennen puuteria, jolloin se pääsisi hohtamaan puuterin alta, ei niin, että se laitetaan kasvoille vasta lopuksi?

  Tosin itse en käytä perinteistä valokynää vaan art decon sellaista voidemaista hommelia, jota ensin lämmitellään hetki kämmenselällä ja taputellaan sitten esim. silmien alle, huulen ylle, otsaan jne tuomaan valoa (ihan mahtavaa soossia, voin kertoa!! Aloin käyttämään, koska perinteinen valokynä oli jotenkin tehoton plus onnistuin aina jotenkin hajottamaan/kuivattamaan kynän). Mutta muistaakseni kosmetologini tätä tuotetta mulle myydessään sanoi, että se on yleinen virhe laittaa valo vasta lopuksi kasvoille.

  No, what´s the truth? :)

  Kiitos muuten kivasta ja inspiroivasta blogista!!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Joo, kyllä minäkin laittaisin ennen puuteria. Tosin pitäisin puuterikerroksen hyvin ohuena, siis ehdottomasti irtopuuteria, että valokynän valo tosiaankin pääsee sitten hohtamaan läpi.

   Tuo lause että ”on yleinen virhe laittaa valo vasta lopuksi kasvoille” on hieman outo. Valotuotteitahan on monenlaisia; primereita, meikkivoiteeseen sekoitettavia, valokynän tyyppisiä ja sitten ihan puuterimaisia. Puuterimainen hohdetuote laitetaan tietenkin viimeiseksi.

   Mikäli kosmetologisi puhui ainoastaan valokynästä, niin ymmärrän mitä hän tarkoittaa. Eihän voidemaista poskipunaakaan laiteta puuterin päälle, niin samalla logiikalla ei valokynääkään.

   • 21.1.1

    Eeva sanoo

    Kiitos vastauksesta! En mä tiedä käyttikö kosmetologini just noita sanoja. Luulen, että hän tarkoitti just sitä, että moni vetää ihan kynällä ja vastaavilla vasta lopuksi (niin kuin esim. mä olin siihen asti tehnyt…ja kiva että nyt mulle selkis sekin, miksi voidemainen poskipuna ei ikinä oikein ottanu tuulta alleen – laitoin sitä aina vikana…:)).

 21. 22

  Irina sanoo

  Mahtava postaus jälleen, luen blogiasi suorastaan uskonnollisen hartaasti :D

  Pari kysymystä, ihana jos jaksat vastata! Voitko suositella jotakin hyvää korostuspuuteria helposti ruskettuvalle iholle? Mulla on Bobbi Brownin Shimmer Brick sävyssä Bronze, ajaako se saman sama asian? Lisäksi Guerlainin shimmerinen aurinkopuuterikin tuntuu kovin korostavalta poskipäillä… Toinen kysymys koskeekin juuri tätä, eli mikä on mielestäsi shimmerisen aurinkopuuterin pointti? Matalla voi tehdä varjostukset, mutta minne shimmer-versiota kuuluu laittaa?

  Kiitos vielä ihanasta blogista!!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Kyllä Bobbi Brownin Shimmer Brick Bronze sopii varmaan tosi hyvin ruskettuneelle iholle. Myös Shimmer Brick Beige näyttäisi toimivalta. Bronze on varmaan parempi syvän ruskettuneelle iholle, esim. mun kaltaiselle iholle Beige olisi kesällä parempi.

   Shimmeristen aurinkopuuterien pointti on mielestäni korostaa nimenomaan rusketusta. Kalpealle iholle en lähtisi laittamaan kimaltavaa aurinkopuuteria, näyttäisi varmaan tosi oudolta. Mieti nyt jotain pronssisena kimaltavaa ihoa keskellä talvea… ^_^ Oma ”nyrkkisääntöni” on, että shimmeriset aurinkopuuterit kuuluu kesään ja mattaiset sitten muille vuodenajoille. Shimmer-versiolla ei tosiaan voi oikein muuta tehdä kuin lisätä päivetyksen päälle korostamaan, ja nimenomaan sinne korkeimpiin kohtiin. Varjostuksiin sitä ei voi käyttää. Matta-aurinkopuuteri on paljon monipuolisempi.

   • 22.1.1

    Irina sanoo

    Kiitos selvennyksestä, mahtavaa että jaksat vastailla näihin kysymyksiin <3

 22. 23

  Heidi sanoo

  Vaikka en olekaan enää ihan meikkitumpelo (kiitos aktiivisen Karkkipäiväilyn! :)), on tälläiset peruspostaukset kivoja kertauksia itsellekin.

  Mutta sitten uskaltaudun taas vaihteeksi hyppäämään toiseen aiheeseen, ja kysymään neuvoa! Nimittäin Ahvenanmaasta.
  Olen ihan varma, että olen lukenut täältä asiaa kesän majoitusmahdollisuuksista Ahvenanmaalla, erit. Maarianhaminassa. Ahvenanmaa-postausten kertaaminen ei kuitenkaan tuonut apua… Muistelen siis, että olisit kertonut, että Maarianhaminassa on joku opiskelija-asuntola (/asuntoja vuokraava firma), jonka kautta voisi saada edullisesti asunnon kesäksi, tai että opiskelijat mainostaisivat joillain tietyillä sivuilla ”kesä-vapaita” asuntojaan. Avuttomuus iski, kun en Googlestakaan löytänyt! :D Ja voi äh, kun vielä voin vannoa, että olisit kertonut, kuinka tämä paikka on suomeksi nimeltään joku ”muurahaiskeko” tai joku vastaava! :D Sano, etten höpise ihan omiani! :D

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Muistat aivan oikein. :) Kerroin näitä tietoja joskus kommenttiboksissa vastauksena jonkun kysymykseen. Kopioin edellisen vastaukseni tähän (löysin sen WordPressin kommenttiarkistosta hakusanalla ”Bikupan” ^_^).

   Täältä voit etsiä työpaikkoja Ahvenanmaalta. Rasti kohta “sommarjobb”. Sieltä näyttää jo löytyvän ihan kivasti kesätyöpaikkoja. Majoituksen löytäminen voi olla vaikeampaa, kannattaa aina kysyä työnantajalta voiko tämä auttaa majoituksen järjestymisessä. Yksi vaihtoehto kesämajoitukseen on opiskelija-asuntola “Bikupan” (=”Mehiläispesä” :)), jonka asukkaat antavat usein huoneensa vuokrattavaksi kesän ajaksi. Bikupanin yhteystiedot löydät täältä: http://www.ha.ax/text.con?iPage=567 (alempi kohta, “Studentbostäder i Hindersböle”.

   Kesäasuntoa voi myös etsiä paikallislehden kautta, kuten erittäin moni kesätyöläinen tekee. Laita ilmoitus sekä Nya Ålandiin että Ålandstidningeniin. Ei maksa mitään. :)”

   • 23.1.1

    Heidi sanoo

    Kiitos oikein paljon! :) Onneksi ei ollutkaan vain oman pään keksintöä, vaikka usko kyllä meinasi loppua, kun yritin selata läpi noita Ahvenanmaa-postauksien kommenttejakin! Haa, mutta sun pitäis näköjään tehdä postaus aiheesta ”näin tyhmäkin löytää tiedon blogista”, niin ei aina tarvi kysellä tyhmiä. :D Taas nimittäin yksi lahopää unohti tuon haun, vaikka sitä ennen olenkin käytänyt…

    • 23.1.1.1

     Sanni sanoo

     En muuten usko, että tuo blogin etusivun hakutoiminto hakee myös kommenteista. Mutta blogin hallintapaneelin hakutoiminto hakee, voi valita, hakeeko kommenteista vai artikkeleista. Näppärää!

 23. 24

  emma sanoo

  tekis kauheesti mieli kokeilla tuota sisärajausta, näyttää tosi kivalta. mitä luulet vaikuttaako kajal piilareihin tai voiko se tarttua alaluomen lisäksi myös niihin?

  käytän piilareita ja en ole niiden takia uskaltautunut kokeilemaan, ettei vaan menis piilarit pilalle.. :D

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Voi tarttua piilareihin. Kyllähän rajauskynää välillä lilluu ihan kunnolla silmässä. :P Mä olen kyllä menestyksekkäästi käyttänyt sekä piilareita että sisärajausta. Tosin mä käytän Dailieseja, eli jos jotain tarttuu piilariin niin ei haittaa kun se lentää joka tapauksessa päivän päätteeksi roskiin.

   Pysyvämmän sisärajauksen saat geelieyelinerilla. Se ei kuivuttuaan lähde leviämään silmään yhtä herkästi kuin kajal.

 24. 25

  volyym sanoo

  hei, osaatko suositella mineraalipeiteainetta to-del-la tummille silmänalusille? tai jotain muuta peiteainetta jossa ei olisi kauheasti mitään kemikaalihöttöä. : )

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Jostain olen lukenut kehuja Everyday Mineralsin peiteaineesta, olisikohan sitten ollut Intensive Fair. Omakohtaisesti en tiedä, en ole käyttänyt mitään muita mineraalipeiteaineita kuin Loloa ja BareMineralsia.

 25. 26

  Saana sanoo

  Sulla on tosi hyvä iho! :–) Jos olisin sä, en käyttäisi meikkipohjaa ollenkaan, lukuunottamatta niitä päiviä jos on tummat/dramaattiset silmämeikit tms. Oot todella luonnonkaunis :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Voi kiitos! Ihoni on ihan ok, mutta kuvista ei paljastu koko meikitön hirveyteni. ^_^

 26. 27

  Sanna K. sanoo

  Parikin kysymystä nousi mieleen: Itselläni on käytössä dr. hauschkan peitepuikko, jonka pitäisi paitsi peittää, myös kuivattaa finniä ja hoitaa ihoa. Onnistuuko tämä todella jos peiteaineen levittää meikkivoiteen päälle niinkuin neuvoit? Käytössä tosin on hauschkan meikkivoide mikä ei mielestäni ole kovin paksua, mutta silti.

  Toiseksi, miksi kaikkialla suositellaan poskipunan tai vaihtoehtoisesti aurinkopuuterin käyttöä varjostuksen tekemiseen? Lisa Eldridge sanoi jollakin videollaan että varjostuksen pitäisi olla saman värinen kuin oma iho varjossa. Eikö siinä tapauksessa normaalia sävyä tummempi puuteri tms. ajaisi parhaiten asian? Lisalla oli muistaakseni käytössä ihan nimenomaan varjostukseen tarkoitettu puuteri, jollaista ei täällä taideta paljoa myydä.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Hoitavat ja antiseptiset peiteaineet ovat asia erikseen. Postauksessa puhuin pelkästään peittävistä meikkituotteista. Hauschkan peitepuikko on itse asiassa hoito-, ei meikkituote. :) Eli antiseptiset ja kuivattavat peiteaineet suoraan paljaalle iholle.

   Poskipunaa ei voi käyttää varjostukseen, ihanko totta jossain suositellaan sellaista? Ihan kuten kirjoititkin, varjostussävyn tulee muistuttaa ihon omia varjoja, eivätkä varjot tietenkään ole punertavia.:) Tämän vuoksi moni aurinkopuuterikaan ei sovi varjostuksiin. Monet aurinkopuuterit kun ovat punertavia tai oranssisia. Kaikkein parhaiten varjostukseen sopivat viileän rusehtavat sävyt. Suomen markkinoilla ei tosiaan nimenomaan varjostukseen tarkoitettuja tuotteita ole juuri lainkaan. Olet oivaltanut ihan oikein, eli normaalia sävyä tummempi puuteri sopii oikein hyvin. Esimerkiksi Make Up Storen puuterisävyä Chocolate olen kuullut suositeltavan.

 27. 28

  tinkku sanoo

  mulla on sellanen ongelma kun en ole onnistunut löytämään sopivaa meikkivoidetta iholleni:( olen 16 vuotta ja mulla on sekaiho eli t-alueelta erityisen rasvoittuva ja epäpuhtauksiakin on. aina kun levitän meikkivoidetta ihon väri kyllä tasoittuu mutta kiilto on ja pysyy. käytän myös kivipuuteria mutta sekään ei pysy kun muutaman tunnin:/ haluisin ihon pysyvän kiillottomana vähän kauemmin kun vaan pari tuntia joten voisitko suositella jotain hyvää meikkipohjaa?:)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Oletko kokeillut Lumenen Double Stayta? Siitä on olemassa perusversion lisäksi myös supermattaversio (perus-DS:kin on matta), joka imee iholta talia. Voisit myös kokeilla Lumenen Matifying Primeria meikkivoiteen alla.

 28. 29

  Reetta sanoo

  Voi, ihanaa että jaksat tehdä tälläisille tolloille meikkaus-apu-postauksia. Välillä tulee ihan epätoivoinen olo, kun ei mikään meinaa onnistua kun yrittää ilman ohjeita.. mutta niin: mulla on tosi kalpea iho luonnostaan, tummat silmänaluset ja näytän usein jopa kipeältä, olen niin aave-kalpea. Haluaisin käyttää jotain aurinkopuuteria/punaa, mutta en oo löytänyt mitään sävyä, joka sopisi luonnostaan kalpealle. Voitko suositella jotain merkkiä/sävyä, jolla on tuotteita vaalealle iho tyypille ?

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Max Factorin Lasting Performance -meikkivoiteessa on tosi vaalea sävy, 100 Fair. Myös L’orealin True Match -meikkivoiteissa on vaaleita sävyjä. Lorkulta löytyy myös erinomainen poskipunasävy kalpeille, numero 115. Se on erittäin mieto, pehmeä roosa.

 29. 30

  jun sanoo

  Hei! Tää on ihan huippu postaussarja. Kiitos, että jaksat tämmöisiä väsätä!

  Mun isoin ongelma on etten tiedä miten lähteä sutimaan luomiväriä. En osaa valita värejä tai sitä miten varjostaisin tai oikeastaan en tiedä yhtään mitä tehdä luomivärillä. Mikään ei näytä miltään muuta kun, että olen juuri saanut pataan tai homma on ihan yhtä tyhjän kanssa – mikään ei näy mihinkään. :D
  Tuon Rihannan kuvan linkitän siksi, että mielestäni se muistuttaa aika paljon oman silmäni muotoa, mutta minulla taitaa näkyä tuota liikkuvaa luomea ihan vähän vähemmän. Ja muuten sitten erona se silmäni ovat vihreät ja ihoni on huomattavasti vaaleampi.
  http://4.bp.blogspot.com/_oLcfPXh6TQg/TQvkeiFX4JI/AAAAAAAAAaQ/UWYkI5eTSfU/s1600/Rihanna-Loud-la-11-15-10.jpg

  Osaisitko ehkä vinkata jostain ehkä jo tekemistäsi meikeistä väriehdotuksia tosi vaalealle iholle ja vihreille silmille, mutta ottaen huomioon extra tummat silmänaluset? Mutta ennen kaikkea miten varjostaa?

  Ja lisäkysymys. Käytän Make up storen reflex coveria peittämään tummia silmänalusia. Ja käsittääkseni siinä itsessään on jo valoa heijastavaa ominaisuutta. Onko siis tän kanssa valokynällä enää mitään tekoa?

 30. 31

  Suttu sanoo

  Kiitos näistä vinkeistä. Tulivat todella tarpeeseen. Kaipaisin vielä vinkkejä kulmien muotoiluun ja kulmäkynän ön. Kaupasta bongasin Dependin muotoilevan kulmakynän. Siinä oli jännä harja päässä. En kuitenkaan (vielä) uskaltanut ostaa. Onko sinulla siitä kokemuksia?

 31. 32

  Siiripiu sanoo

  Miltähän merkeiltä noita geeli eyelinereita löytysi? Pikaisesti yritin googlesta ettiä, huonoin tuloksin.

 32. 33

  Inttu sanoo

  Täälläkin yksi dummie! Tää tulei kyllä tarpeeseen! :) Mutta yksi ongelma mulla on johon kaipaisin perusteellista ohjausta: tummat silmänaluset. En vaan osaa niitä peittää, enkä valita oikeita aineita. Osaisitko suositella? Kiitos jos paljon etukäteen!! Muuten ihoni on hyvä, tosin erittäin vaalea. Mutta noi silmänaluset saa mut näyttämään sairaalta!

 33. 34

  Misty sanoo

  Onko sinulla suositella jotain kevyen tuntuista, mutta tummia silmänalusia peittävää peitevoidetta? Ihoni on hyvin vaalea ja vaaleanpunertava, couperosaa poskilla ja leuassa, herkkä pintakuiva, mutta nenän alueelta rasvoittuva. Käytän Lily Lolon mineraalimeikkiä (Kiitos suosituksesta! Ihana tuote. Iho ei ole koko kylmänä talvena juurikaan pintahilseillyt ekaa kertaa for ever.) ja tähän asti olenkin käyttänyt myös heidän concealeria, mutta jostain syystä saan sillä ryppyjä silmien alle enemmän kuin niitä onkaan =) Joe Blascoa en nyt haluaisi testata. Olisiko esim. MUF:lla, MAC:lla, Make Up Storella jotain?

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Suosittelen Diorin Nudea. Se on kosteuttava ja ihanan voidemaisen tuntuinen, ja peittää hyvin. Toiset suosikkini ovat Lancômen Effacernes Longue Tenue ja Estee Lauderin Double Wear Concealer (kaikista ohuin, lähes nestemäinen), joka ikävä kyllä on lopetettu mutta sitä voi vielä löytää kaupoista. Lauder olisi noista edullisin. Tuo Double Wear pysyy ihan mielettömän hyvin ja on todella ohutta mutta samalla peittävää. Lauder ja Lancôme tuntuvat kuivemmilta kuin Dior, joka on siis selvästi voidemaisin noista.

   MACin peiteainetuotteita en tunne kovin hyvin, ja MakeUp For Everin en lainkaan (varmasti löytyy kyllä tosi hyviä kun on ammattilaismerkistä kyse). MUSin peiteaineisiin en ole jostain syystä niin ihastunut. Ehkä siksi, että en itse niin pidä sellaisista kakkumaisista, vahamaisista peiteaineista.

   • 34.1.1

    Mis sanoo

    Kiitti! Näillä pääsen hyvin eteenpäin, kun huomenna menen shoppailemaan. Mä en myöskään jostain syystä tunne omakseni tuollaisia vahamaisia aineita. Ostin Inglotin punaisuuden poistajan poskia varten, mutta en tykkää käyttää sitä, koska se on niin ”tahmeaa”. Mulla käy huono tuuri aina myyjien kanssa eli tuntuu, etten koskaan myyjien suosituksesta koskaan oikein löydä sitä sopivaa tuotetta. Paljon parempia vinkkejä olen saanut täältä =)

    • 34.1.1.1

     Misty sanoo

     Kiitos vielä paljon suosituksesta! Tilasin eBaysta Diorin tuotteen alle 16 eurolla postimaksuineen (eihän ollut paha?) ja olen ollut tosi tyytyväinen siihen. Levitän sen ennen mineraalipohjaa sormin. Testasin tänään sivellintä, mutta sormi toimii paremmin.

     • 34.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      16 euroa ei todellakaan ole paha! :) Markettimeikitkin maksaa melkein tuon verran. Itsekin laittaisin sen ennemminkin sormilla.

      Kiva, että vinkistäni oli hyötyä! :)

 34. 35

  Emmi sanoo

  Hei!
  Osaisitko suositella jotakin (mieluiten konkretiakaupasta saatavaa) merkkiä, jolta löytyisi tarvikkeet meikipohjan tekoon ja etenkin tummien silmänalusten peittämiseen tummahkolle iholle? Kerran vuodessa uusiutuva peiteaine- ja meikkipohjainnostukseni tuntuu aina tyssäävän siihen, että niistä paikoista, joihin lompakkoni uskaltautuu, myydään eioota tai sävyjä, jotka ovat yhden tai kaksi liian vaaleita kalpeimmalle talvi-iholle…
  Ps. Kiitos minunkin puolestani meidän meikkiummikkojen opastamisesta! :)

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Miten tummasta ihosta on kysymys? Ei-suomalaisesta?

   Make Up Storella on tummiakin meikkivoidesävyjä ja samoin peiteainepaletti tummemmalle iholle. Joe Blascon tuotevalikoimaa en tunne, mutta uskoisin ettö heiltäkin löytyy, ammattimeikkisarja kun on. Kannattaa käydä Sokoksella kysymässä MUS- ja Blasco -pisteistä.

 35. 36

  Kata sanoo

  Hei! Onko sinulla antaa vinkkejä, miten meikkivoiteen saisi levitettyä mahdollisimman tasaisesti? Löysin hyvän meikkivoiteen (Estee Lauderin Double Wear), mutta tämän meikkivoiteen kanssa olen kohdannut sen ongelman, että ihoni on meikkivoiteen levittämisen jälkeen lähes aina enemmän tai vähemmän laikukas.

  Käytän lähes aina kasvorasvaa ennen meikkausta (kiireessä saattaa unohtua) ja annan sen kuivua hetken ennen kuin teen meikin. Meikkivoiteen levitän joko meikkivoidesiveltimellä tai sormin. Kasvojen reunoissa (hiusraja, leuka) sekä kulmakarvojen alueella tai suupielissä on usein (muka?) huolellisenkin levittämisen jälkeen laikkuja. Laikut eivät näy kylpyhuoneen valossa, mutta tullessa luonnonvaloon laikut oikein hyppäävät silmille. Juuri tänään viimeksi ohimolla ja otsalla oli kivat laikut…

  Miten nämä laikut voisi estää? Meikkivoiteen sävyn pitäisi olla oikea, sillä olen ostanut sen myyjän opastuksella… Kiitos vastauksesta!

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Double Wear -meikkivoide kuivuu ja ”jymähtää” ehkä hieman tavallista meikkivoidetta nopeammin, kun se on kestomeikkivoide. Sen työstämisessä pitää siis olla hieman nopeampi kuin ”tavallisen” meikkivoiteen. Jos rajoja silti tuntuu jäävän, niin kokeile skunkkisivellintä. Skunkin jälki on kevyempää kuin normimeikkivoidesiveltimen, mutta tasaisempaa.

   Tuolta videolta näkyy millainen on skunkkisivellin (tai ehkä jo tiesitkin millainen se on :)), mutta itse levitän meikkivoiteen nopeammin kuin tuo tyttö tekee. Skunkilla siis enemmänkin pyöritellään kuin ”maalataan”.

   • 36.1.1

    Kata sanoo

    Kiitos vinkistä! Pitääpäs lähteä skunkkiostoksille joku päivä :) Siveltimistä puheenollen, onko vielä antaa vinkkiä suht edullisista, mutta hyvälaatuisista siveltimistä?

 36. 37

  Henna sanoo

  Hei,
  minulla olisi ihan sellainen perusmeikkiin liittyvä kysymys, että laitetaanko silmämeikinpohjustustuotteen päälle vielä esimerkiksi puuteria ennen luomivärin levittämistä vai onko luomiväri tarkoitus levittää suoraan silmämeikinpohjustusvoiteen päälle? Kiitos jo etukäteen mahdollisesta vastauksestasi :)

  • 37.1

   Nimetön sanoo

   puuteria on hyvä levittää päälle jotta luomivärit eivät jämähä yhteen kohtaan vaan levittyvät nätisti

 37. 38

  Misty sanoo

  Vielä löytyisi yksi kysymys primeristä =D
  Käytössäni on vaihtelevasti NYX:in, Diego Della Palman ja Dermosilin primerit. Mistä mahtaa johtua, että välillä primer rullaantuu/lähtee kuoriutumaan iholta kuin pintakuiva iho laittaessani sen päälle MAC:in meikkipuuteria Studio Fix:iä? Yleensä tämä tapahtuu silloin, kun olen antanut primerin imeytyä kunnolla. Käsitin, että pohjustuksen kannattaa antaa olla ennen meikkivoiteen levittämistä. Iho on tätä ennen kosteutettu, joten siitä ei ole kyse.

  • 38.1

   Sanni sanoo

   Rullaantuminen on aina merkki siitä, että tuote ei ole päässyt kunnolla imeytymään eli sitä on liikaa tai se ei toimi ihotyypin kanssa. Jos vaikka alle laittamasi kosteusvoide ei ole vielä täysin imeytynyt, niin primerkaan ei sitten ihan kunnolla ”kiinnity” ihoon…?

   • 38.1.1

    Misty sanoo

    Alla on ihanaa La Claréen Oliv’ Super Antioxidant Treatment-voidetta, joka mielestäni imeytyy salamana. Ehkä laitan primeriä liikaa. Meikkivoide tosiaankin ihan rapisee paidalle. Yritän siis vähentää määrää.

 38. 39

  Ansku sanoo

  Hei mikä meikkivoide sopisi rasvoittuvalle iholle joka on epätasainen ja laajentuneita ihohuokosia+mustapäitä ja tummat silmäpussit. Tällä hetkellä oon käyttänyt lumenen natural coden meikkivoidetta välttävin tuloksin.
  Ja onko olemassa meikkivoidetta mikä kestäisi edes hieman hikoilua? (aamutreeneistä lukioon ja sieltä treeneihin)Yleensä pyrin olemaan meikittä treeneissä mutta olisi kiva edustaa kisoissa ilman että naamakiiltää tai meikki lähtisi valumaan tai näyttäisi hirveältä kerrokselta mikä tukkii ihohuokoset.
  Kiitos paljon aivan mahtavasta blogista :)

  • 39.1

   Sanni sanoo

   Sinuna kokeilisin mineraalimeikkipohjaa, sopii kaikkiin kuvailemiisi ”ongelmiin” ja hylkii hikoilua. Voi käyttää jumpassakin.

 39. 40

  Sir sanoo

  Hei, minua on askarruttanut yksi asia tuon mineraali meikkipohjan kanssa. Tarvitseeko sen ja päivävoiteen väliin laittaa vielä primeria? Tuntuu että mineraalipohja tarvitseee mahdollisimman ”kuivan” alusta, ettei sitä tule suurina kökköinä ja ainakin omat primerit ovat aika kosteita, eikä minulla ole aamuisin aikaa odottaa niiden kuivumista tarpeeksi. Riittäkö siis pelkkä kosteusvoide? Pysyykö mineraali pohja hyvin ilman pohjustusvoidetta. Itselläni on L’orealin True Match mineral-mineraalimeikkivoide (johon en ole ollut ihan tyytyväinen…), mutta lilylolon paketti on tulossa postissa :) Olen aika aloittelija tämän mineraalimeikkivoiteen kanssa, nestemäisen meikkivoiteen kanssa olen aina käyttänyt primeriä..

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen ^^

  • 40.1

   Sanni sanoo

   Primerin tarve on täysin yksilöllinen, itse esimerkiksi en käytä sellaista. Mitä mineraalimeikkiin tulee, senkin alle voi halutessaan laittaa primerin jos kaipaa vaikkapa lisätasoitusta ihoon, mutta olen siinä käsityksessä ettei suurin osa mineraalimeikin käyttäjistä laita alle primeria koska se aikalailla syö pois mineraalien hoitavan vaikutuksen. Mineraalit hoitavat parhaiten kuin pääsevät kosketuksiin suoraan ihon kanssa, ja jos väliin tuikkaa vaikka jonkun L’orealin paksun Resurfacing Primerin niin se muodostaa kalvon ihon ja mineraalien väliin.

   • 40.1.1

    Sir sanoo

    Ah, ihan loogista kun ajattelee :D Onneksi en kaipaa lisätasoitusta, sillä ihoni on hyvä ja näpytön.

    En kyllä tule käyttämään sitten primeria, sillä syy miksi ostan noita mineraalimeikkejä on juuri niiden hoitava vaikutus :)

    Kiitos nopeasta vastauksesta ^^

   • 40.1.2

    Minä vain sanoo

    Lueskelin näitä vanhoja postauksia.. miten itseasiassa mineraalimeikin mineraalit hoitavat ihoa? (ja siis jee tosiaan että omaan Lily Lolon – thanks to you :)

    • 40.1.2.1

     Sanni sanoo

     miten itseasiassa mineraalimeikin mineraalit hoitavat ihoa?

     Tähän ei ole lyhyttä vastausta, enkä valitettavasti ehdi nyt kirjoittaa pitkää versiota :) Toivottavasti siis lyhyt kelpaa.

     Tähänkin (kuten niin moneen muuhun seikkaan) on eri koulukuntia, osa uskoo että mineraalit vaikuttavat suoraan ihon pinnalla esimerkiksi tasapainottaen talintuotantoa ja lisäten ihon kykyä sitoa kosteutta. Miten tämä on mahdollista, sitä en osaa sanoa. Mutta näin valtaosa ”kosmetiikkamineraalien” käyttäjistä uskoo, ja siihen perustuu monen kosmetiikkatuotteen markkinointistoori. Esimerkiksi sinkki on sellainen mineraali, jolla kiistatta on jonkinlainen hoitava vaikutus ihoon, sillähän on tunnetusti antibakteerinen vaikutus.

     Toinen ”koulukunta” on sitä mieltä, että mineraalien ns. ”hoitava vaikutus” on yksinkertaisesti sitä, mitä iholle ei laita. Eli koska mineraalit itsessään ärsyttävät vain harvojen ihoa ja mineraalimeikeissä on vain muutama hassu ainesosa, iho tervehtyy (jos sillä siis on ongelmia ollut) tai tasapainottuu jo pelkästään siitä syystä, että iholle ei laiteta niitä synteettisten meikkipohjien sisältämiä ainelitanioita. Mineraalit eivät siis itsessään tämän näkemyksen omaavien mielestä hoida ihoa, vaan hoitava vaikutus syntyy siitä että iholle laitetaan niin vähän mitään aineita jotka sitä saattaisivat potentiaalisesti ärsyttää tai tukkia.

 40. 41

  Sonjaa sanoo

  Ihan vaan kiitoksia tulin sulle tänne kirjoittelemaan. Välttelen vähän kommentointia, koska saat ihan älyttömästi kysymyksiä ja vastaat niihin tosi paneutuen. Sulla menee varmasti ihan törkeesti aikaa kommentteihin vastaamiseen!

  Oon kesästä lukenut sun blogia, ja täällä on ihan uskomattoman paljon hyviä vinkkejä. Tähän postaukseen löysin googlen avulla. Etsin tietoa siitä, miten meikkivoide täytyisi levittää ja tännehän se google mut ohjasi. Aikaisemmin on siis käytössä olleet esim. maybellinen dream matte mousse ja lorealin ”mineraali”puuteri, nyt siirryin ainakin vähäksi aikaa meikkivoiteeseen ja ehkä seuraavaksi otan kokeiluun mineraalit.

  Mutta siis superpaljon kiitoksia yksityiskohtaisista vinkeistä! Oon oppinut tästä blogista niin paljon :) Ihanaa kevään odotusta!

  • 41.1

   Sanni sanoo

   Kiitos Sonjaa! :) Olet oikeassa siinä että välillä menee ihan hurjan paljon aikaa kommentteihin vastaamiseen, mutta pyrin silti jostain aina kaivamaan siihen aikaa koska lukijat ovat tietysti minulle rakkaita ja tärkeitä <3

 41. 42

  dummmmm sanoo

  Ihoni on rasvoittuva ja siinä on paljon mustapäitä ja hieman näppyjäkin. Haluaisin vaihtaa meikkivoide-puuteri combon pelkkään meikkipuuteriin, mutta pelkään että tulos ei ole tarpeeksi peittävä? MACin Studio Fix, Cliniquen Almost Powder ja Isadoran Cream Powder Foundation ovat pyörineet mielessäni, sillä niitä on kehuttu joka paikassa. Kiitos jo etukäteen mikäli vastaat, blogistasi on ollut paljon apua! :)

  • 42.1

   Sanni sanoo

   Kaikkein peittävin meikkipuuteri on kiistatta mineraalimeikkipohja :) IsaDoran Cream Powderia en ainakaan itse pidä juuri lainkaan peittävänä. Cliniquen Almost Powder peittää hyvin jos vaihtaa rasian mukana tulevan siveltimen sieneen. MACin meikkipohjatuotteita en ikävä kyllä tunne, en ole niitä koskaan kokeillut.

 42. 43

  Tiina sanoo

  Heips,en tiedä vastaatko näin vanhaan aiheeseen, mutta kirjottelen kuiteskin…Siis ihan huippu juttu tämä blogi,luen tätä kuin jotkut ”raamattua”…kiitos myös netti-ostos vinkeistä:-)

  Meikäläisellä on tullut ongelmaksi, kun Blascosta tulee näppylää(tai ainakin pakko laittaa tauolle)loistava sävy minulle on ollut sp.lite olive 1,joskus myös alabasteri…tykkään peittävästä…couperosaa ym. löytyy…Osaisko vaikka joku kultainen lukijasi kertoa mikä olisi vastaava sävy Ben nyeltä,Kryolasta,Artdecosta?

  Jossain kerroit Make up storelta vaalesta milk sävystä..kattelin netistä,niin ilmeisesti enää ei siinä studio-napissa ei ole tuota milk sävyä?

  Lily Lolosta kanssa kiinnostuin kanssa..siinäkin sen sävyn löytäminen olisi edessä..ja voiko sen kanssa käyttää tavallista peitevoidetta,kun niitä on kertynyt tuonne pakkiin?

  Sitten vielä,saako mistään meikkisientä leikkaamattomana levynä,voisi siiten leikata saman malliseksi kuin Blascon sienet on? Ei ole tullut vastaan…

  Iso kiitos vielä Sinulle ja kaikille jotka antaisi vinkkejä:-)

  • 43.1

   Sanni sanoo

   Hei Tiina!

   Make Up Storen Studio-napeissa on eri sävyt kuin nestemäisissä meikkivoiteissa, eli Milk’iä ei ole koskaan Studio-versiona löytynyt. Muistaakseni Ultra on niistä vaalein.

   Mineraalimeikkipohjan kanssa voi kyllä käyttää tavallista peiteainetta, mutta jos peiteaineesi on tosi vahamaista ja laitat sen ennen mineraalipohjaa voi puuterimainen mineraalituote ”jämähtää” peiteaineen kohdalle. Peiteaineen olisi siis hyvä olla voidemaista ja ”kuivuvaa”, siis sellaista joka ei jätä tahmeaa pintaa. Tai sitten voit kiinnittää vahamaisen peiteaineesi kevyesti irtopuuterilla ennenkuin laitat päälle mineraalipohjan.

   Mitä tulee leikkaamattomaan meikkisienilevyyn, tuohon en osaa ikävä kyllä vastata.

   • 43.1.1

    Tiina sanoo

    Iso kiitos nopeasta vastauksesta..laitoin jo näyte tilauksen Lololle:-)
    Jotenkin olen epäileväinen,kun se on vähän kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta…pianhan se selviää!

    Aurinkoista kesää toivotan Sinulle.

 43. 44

  Dummie sanoo

  Heippa. Kävin eilen Kicksin liikkeessä pyytämässä apua meikkivoiteen valinnassa kun olen aina ollut ruskettunut mutta nyt olen ”päästänyt” itseni normiväriseksi eli iho on sekaiho,posket punoittavat,isot huokoset poskissa,juonteita jo kun ikää alkaa olemaan päälle 30..Eli olin ihan hukassa meikkivoiteen valinnassa koska en ole koskaan käyttänyt sellaisia.Ei ole tarvinnut,ruskettunut iho on aina ollut riittävän kaunis..Mutta nyt ,minulle siis valittiin Estee Lauderin Double wear :Ivory cream sävy 8/… nooooooo. Nyt kun sipasen sitä sienellä/sormilla ihan sama millä kasvoihin huolellisesti,ei liian paksusti, plus aurinkopuuteria poskille…olen ihan zombi geishan näköinen.Väritön kalpea,plus että ihohuokoset on tosi rumasti korostuneet vaikka juuri sitä intin etteihän tää näytä sitten siltä että olis ihohuokoset täytetty maalilla.Hyi hyi hyi.En minä tuota voi käyttää =D En tiedä onko tarkoitus näyttää tuolta vai mikä tässä mättää… Mutta toooodella liiiiiian meikaton näköiseksi vetaisi ihon. Kuin naamion ois iskeny naamaan =D Eihän ne siel liikkeessä kokeillu tosiaan kuin siihen leukaperään sävyä ja thats it… no mutta erihän se on kun kasvoihin kokonaisuudessaan sen vetää =/ Tekis mieli mennä näyttäytyyn että tällanenkö siitä piti tulla =D Ennemmin kuljen sekaihoisena ,posket punoittaen =/ ja jos vielä joutuu pohjustusvoiteen levittään niin miehän oon virallisesti oikea pakkelinaama..

  • 44.1

   Sanni sanoo

   Mutta toooodella liiiiiian meikatun näköiseksi vetaisi ihon. Kuin naamion ois iskeny naamaan =D

   Double Wear on tosi peittävä kestomeikkivoide, eli en kyllä ihmettele tuota vaikutelmaa jos aiemmin olet tottunut käyttämään kevyempää meikkipohjaa. Tietenkään en voi tietää, mitä olette myyjän kanssa keskustelleet, eli en yhtään osaa sanoa miksi sinulle on juuri tuo meikkivoide tarjottu.

   Ikävä kyllä jos/kun asiakas on kasvoille kokeillun sävyn itse hyväksynyt, ei avattua pakkausta voi enää palauttaa. Asiakkaalla on aina mahdollisuus toivoa saada meikkivoide kokeiltua koko kasvoille jolloin sävyn näkee kaikkein parhaiten, itse esimerkiksi tarjoan aina tätä mahdollisuutta jotta asiakas varmasti varmistuu sävystä.

   Koska en tiedä, mitä olette myyjän kanssa puhuneet, en osaa oikein ottaa tapaukseen kantaa. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.