Make-up For Dummies – huulimeikki

Huulimeikki. Mitäs opeteltavaa siinä nyt on? :)

EmmaStone_lipstick

Emma Stonen ihastuttava huulipunalook.

No ei välttämättä paljonkaan. Jokainen osaa vetää puikosta väriä huulilleen, eikä siihen tarvita kymmentä eri sivellintä tai häivytystaitoja. Näin ollen postaus ei tule paljastamaan mitään mielettömiä huulipunatricksejä, mutta jotain ajattelin huulien punaamisesta ja erilaisista huulimeikkituotteista kertoa.

Ei ole olemassa kosmetiikka-aihetta, josta meikäläiseltä ei riittäisi jutun juurta. ^_^

Huulet_vertailu

Allekirjoittaneen huulet muuttuvat kuin eri henkilön huuliksi huulipunan vaikutuksesta.

Huulipunalla on monia funktioita. Se voi muuttaa arkisimmankin lookin hetkessä wa-wa-woom glamouriksi, tai pelkistetyimmillään kalpeat ja ohuet huulet terveemmän ja täyteläisemmän näköisiksi. Toisille huulipuna on ehdoton osa päivittäistä tyyliä, toiset taas luottavat huulipunaan lähinnä juhlatilaisuuksissa.


Oli miten oli, huulipunia ja -kiiltoja löytyy joka lähtöön.

Lipstick

1. Perinteiset huulipunat

Perinteisissä huulipunissa on yleensä paljon pigmenttiä, ja ne tekevät peittävää jälkeä. Koostumuksia on mattoja, kiiltäviä, helmiäisiä ja kimaltavia. Laatuja on myös monia, ja ne vaihtelevat valmistajittain. Ylellisimmät punat tuntuvat huulilla voidemaisen miellyttäviltä ja kosteuttavilta, ja pysyvät pitkään. Toiset punat tuntuvat kuivilta ja levittyvät epätasaisesti. Ei siis välttämättä ole huuliesi syy jos puna näyttää kamalalta. Kokeile toista merkkiä.

Huulipunan kanssa kannattaa aina käyttää huultenrajauskynää, etenkin jos huulesi ovat vaaleat tai huultesi rajat epäselvät. Rajauskynällä saat huulillesi selkeämmän muodon ja huulipuna kestää pidempään karkailematta huultenympärysiholle.

Sannin huulipunavalinta – Rouge Dior.

Huulet_vertailu_2

Värittömät ja tylsät huulet muuntuvat kunnon juhlahuuliksi tarkalla rajauksella, kirkkaanpunaisella punalla ja huulikiillolla.

ShineLipstick

2. Kuultopunat

Kuultopunissa on vähemmän pigmenttiä kuin perinteisissä punissa, ja ne tekevät kiiltävää, läpikuultavaa jälkeä. Ne tuntuvat huulilla kevyemmiltä, ja ovat yleisesti ottaen helpompia käyttää kuin perinteiset punat, sillä niiden kanssa ei ole yhtä tarpeen käyttää rajauskynää. Kuultopunien hylsy voi erota perinteisestä puikkomaisesta huulipunasta, sillä kuultopunat ovat usein pehmeämpiä rakenteeltaan.

Sannin kuultopunavalinta – Clinique Buttershine.

LipStain

3. ”Lipstainit”

Lipstain eli suoraan suomennettuna huulentahraaja on nestemäinen pigmentti, joka imeytyy huuleen ja kestää erittäin pitkään. Tälle huulimeikkiryhmälle ei ole ilmeisesti vieläkään keksitty suomenkielistä nimeä. :) Lipstainit ovat useimmiten tussi- tai sivellinmuodossa. Koska lipstain ei jää huulen pinnalle vaan imeytyy, se tuntuu hyvin luonnolliselta ja olemattomalta. Päälle voi laittaa huulirasvaa, jos huulet tuntuvat kuivuvan.

Näitä huulimeikkejä ei löydy kotimaan markkinoilta monia, viimeisimpänä mainstream-tulokkaana on Max Factorin keväällä Suomeen rantautunut Lipfinity Lip Tint.

Sannin lipstainvalinta – en ole käyttänyt, mutta tekisi mieli kokeilla Tarten tai Stilan staineja.

JuicytubesLE

4. Huulikiilot

Huulikiiltojen alakategorioita on yhtä monia kuin erilaisia huulipunia, mutta kaikille on yhteistä kiilto ja huulipunia ohuempi ja ”juoksevampi” koostumus.

Perinteinen huulikiilto tulee joko vaahtomuoviapplikaattorilla tai siveltimellä varustetussa hylsyssä, tai puristettavassa tuubissa. Ennenvanhaan myös kuulapäiset hylsyt olivat yleisiä. Perinteinen kiilto on usein tahmeaa, ja kaikki tuntevatkin ihanan tuskastuttavan ”hiukset-huulikiillossa” -efektin. Tahmeus on ikävyydessään kuitenkin olennainen osa huulikiillon toimivuutta – tahmea kiilto pysyy huulilla paremmin. Mitä vähemmän tahmaa, sitä nopeammin kiilto liukenee huuliltasi.

Toiset huulikiillot ovat voidemaisia ja tuntuvat huulilla miellyttävän hoitavilta. Tällaiset kiillot ovat etenkin aikuisten makuun.

Oman ryhmänsä muodostavat superpeittävät huulilakat. Ne tuovat erittäin intensiivisen ja kostean kiiltävän tuloksen ja pysyvät hyvin. Tahmafaktori on luonnollisestikin korkea. :)

Neljäs suosittu  huulikiiltoryhmä on turvottavat huulikiillot. Olen tehnyt niistä oman postauksensa, jonka löydät täältä.

Sannin huulikiiltovalinta – Dermaglow Instant Lip Plumper.

Tintedlipbalm

5. Sävytetyt huulirasvat

Sävytettyjä huulirasvoja löytyy hyvinkin voimakkailla pigmenteillä, eikä jälki aina eroa kuultopunasta. Sävytetyt huulirasvat ovat kuitenkin rasvaisempia ja hoitavampia.

Sannin sävytetty huulirasvavalinta – Korres Mandarin Lip Butter Stick

* * *

Erilaisia huulimeikkejä eri ”finisheillä”.

Huulet3

Perinteinen huulipuna. Lancome Color Fever Lipstick, sävy Rouge Glamorama.

Huulet5

Kuultopuna. IsaDora Jelly Kiss Lipstick, sävy Lilac Tulle.

Huulet4

Kuultopuna. Make Up Store Sheer Lipstick, sävy Survivor.

Huulet6

Huulikiilto helmiäis- ja kimalle-efektillä. Ylähuulella L’oreal Glam Shine Holographic, sävy Gold Holographic. Alahuulella L’oreal Glam Shine Natural Glow, sävy Pearly Nude Glow.

Huulet7

Huulikiilto pelkällä kiillolla, ns. ”wet look”. Dior Addict Ultra-Gloss Reflect, sävy Fuchsia Poplin.

RedLipstick_vertailu

Huomaa, että kuultohuulipuna voi ulkoisesti näyttää aivan yhtä pigmenttiseltä kuin perinteinenkin huulipuna. Esimerkiksi kuvan Survivor-punasta ei kuvan perusteella uskoisi, että se tekee läpikuultavaa jälkeä.

Loppuun muutama vinkki!

Huulet8

Jos huultesi rajat ovat epäselvät ja iho huultesi ympärillä kirjavaa, levitä huulten ympärille peiteainetta ennen huulimeikin tekoa. Saat huuliisi selkeämmän muodon.

Huulet1

Jos symmetrisen rajauksen aikaansaaminen tuntuu vaikealta, merkitse ensin pienillä viivoilla kohdat, jotka sitten yhdistät.

Huulet2

 • Muista aina kostuttaa huulesi huulirasvalla hetkeä ennen huulimeikin tekoa, jotta huulten pinta on mahdollisimman tasainen ja sileä. Anna huulirasvan imeytyä kunnolla ennen meikin aloittamista.
 • Jos huulesi ovat kuivat ja röpelöiset, kuori ne kevyesti edellisenä päivänä (jos olet vaikka tekemässä juhlameikkiä). Klassikko on käyttää huulten kuorintaan hunajaa ja hammasharjaa – hiero huuliisi hunajaa ja harjaa pintaa kevyesti hammasharjalla. Huuhtele ja kosteuta huulirasvalla.
 • Huulimeikin kestoa voi tehostaa erillisellä huultenpohjustajalla. Oma suosikkini on Bare Mineralsin Lip Rev-er Upper, jota ei tosin enää saa Suomesta. Kauppojen nykyvalikoimista löytyy huultenpohjustajia ainakin MACiltä , Goshilta ja Guerlainilta.
 • Mikäli vierastat huulimeikkiä ja ylimääräistä väriä huulillasi mutta haluaisit kuitenkin freesata kalpeita huuliasi, kokeile väritöntä huulikiiltoa. Se tekee huulista välittömästi terveemmän ja täyteläisemmän näköiset, ilman että näytät meikatulta.

Kuinka moni käyttää päivittäin huulimeikkiä? Mitä huulimeikkituotetta ilman ette voisi elää (näin dramaattisesti ilmaistuna ^_^)?

Kommentit
 1. 1

  Heli sanoo

  Hei,
  Kiitos hyvistä vinkeistä!
  Olen kuullut että monet huulipunat tulevat samasta tehtaasta ja eivät eroa juurikaan toisistaan. Onko siis tyhmää ostaa kalliita merkkihuulipunia siinä uskossa, että ne olisivat parempia kuin halvemmat merkit? Onko sinulla tietoa asiasta?

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Minusta huulipunilla on todella suuria eroja merkkien välillä, en usko että ne tulevat samasta tehtaasta. Rajauskynät taas ovat asia erikseen, niitä valmistetaan maailmassa vain n. kolmessa eri tehtaassa.

   Sanoisin, että huulipunan kohdalla saatat todellakin tehdä hyvän investoinnin ostamalla sen ”kalliimman”. Itse olen ainakin kokenut näin. Ero vaikkapa jonkun Max Factorin perushuulipunan ja Rouge Diorin kohdalla on mieletön.

 2. 2

  sanoo

  Minä käytän päivittäin huulimeikkiä! :) Huulimeikki on meikkini tärkein osa, se, jota ilman tunnen oloni alastomaksi. Ilman huulipunaa en lähde lähi-Valintataloa kauemmas.

  Itse suosin etenkin perinteisiä huulipunia, tosin aivan viime aikoina olen kokeillut myös huulikiiltoja (Jane Iredale) ja -lakkoja (Lumenen uusi lingonberry-huulilakka). Ne ovat käteviä silloin, kun haluaa nopean huulimeikin, mutta varsinaista huulipunaa ei minulle korvaa mikään.

  Teen huulimeikkini aina samalla, rutinoituneella tavalla: rasvaan huulet apteekin huulirasvalla (Bevita?) samaan aikaan kuin levitän päivävoiteen, jotta huulirasva saa rauhassa imeytyä. Levitän huulten ulkoreunoille YSL:n valokynää ja taputtelen sitä hyvin kevyesti myös huulten rajojen yli. Levittäessäni puuteria isolla siveltimellä huiskin sitä kevyen kerroksen myös huulille. Rajaan huulet rajauskynällä ja levitän sitten ensimmäisen kerroksen huulipunaa siveltimellä. Sen päälle vedän toisen kerroksen suoraan puikosta. Lopuksi viimeistelen reunat levittämällä siveltimen kärjellä huulipunaa myös rajausten päälle, jotta mahdollinen sävyero kynän ja huulipunan välillä peittyy.

 3. 3

  sanoo

  Suurimmassa käytössä ovat huulikiillot (koska niitä uskaltaa lisäillä ilman peiliä) ja kiiltopunat. Pelkään kuollakseni, että kävelen julkisella paikalla huulipunat hampaissa/leuassa/nenässä/jne., joten en useinkaan käytä tummaa ja peittävää punaa.:)

 4. 4

  sanoo

  Ei kannata kauheesti noista Tarten lipstaineistta haaveilla, mulla on ne ja niillä ei ole kyllä mitään tekemistä stainin kanssa.
  Ne on siis kynämuotoon pakattua superkosteuttavia lip tinttejä (lip tint, ei tintti :D En taas keksi suomenkielistä sanaa), joilla saa helposti sen himoitun ”Your Lips But Better” -efektin.
  Mutta pysyvyyttä niissä ei todellakaan ole.
  http://www.makeupgeek.com/swatches/review-and-swatches-tarte-lipsurgence-lipstains/

  • 4.1

   Sanni sanoo

   No höh. :( Sephorankin sivuilla väitetään, että pysyvyys on aamusta iltaan. Buu.

 5. 5

  Mme Flore sanoo

  Huulipuna tosiaan tekee lookista heti huolitellun ja helposti reippaamman. Omalla kohdallani sen käyttö vain rajoittuu aivan erityistilanteisiin, koska en ole vielä onnistunut löytämään sellaista kynä + puna/kiilto/tms -yhdistelmää, joka ei kuivattaisi huuliani saman tien aivan korpuksi vieläpä niin, että paranemiseen menee monta päivää. Joskus olen sekoittanut huulirasvaan (esim. Bepanthen) hieman LilyLolon mineraaliposkipunaa, mikä kuivattaa vähemmän, mutta sillä ei taas saa ihan niin viimeisteltyä lopputulosta.

 6. 6

  sanoo

  Kiitos taas hyvistä vinkeistä!
  Kai tässä sarjassa tulee myös ohjeet kulmien meikkaamiseen? Olen siinä ihan onneton. Miten niitä kulmakyniä ja -värejä käytetään?? Teininä vetäisin kulmat vain mustalla kajalilla, mutta ehkä se ei enää ole niin fiksua :D

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Kulmat For Dummies -opetusta tarvitsen itsekin, joten sellaista postausta en osaa tehdä. :/ Tai siis ”teoriapuolen” toki tiedän, mutta en vain saa käytännössä omista kulmistani kovin hyviä. Saan värin aniharvoin levittymään niin tasaisesti, ettei tulos näyttäisi piirretyltä ja/tai väritetyltä.

 7. 7

  sanoo

  Mua on sun Lord & Berry -postauksesta asti kuumotellut kovasti oikein kunnon fuksiansävyinen huulipuna, mutta sopiva yksilö ei ole vielä astellut vastaan :( Ja kokoajan joku pieni ääni päässä piipittää, etten kuitenkaan osaisi niin kirkasta väriä käyttää. Silti, se fuksia näytti sun huulilla niin upealta, että mun täytyy välttämättä saada samantyylinen sävy :D

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Se fuksia on kyllä aika villi….! Ja tuo Lord & Berryn Shining Lipstick pysyy ihan törkeän hyvin. Itseäkin on kuumotellut tilata Mandarin – ja Orange -sävyt, mutta koska käytän huulipunaa niin harvoin niin olen toistaiseksi saanut hillittyä itseni….

 8. 8

  sanoo

  En päivittäin, mutta lähes viikoittain käytän mattamaisia huulipunia tai lipstaineja, juurikin siksi, että ne pysyvät hyvin eivätkä sottaa ja tahmaa. Jos laitan huulikiiltoa, olo on mielettömän tyrkky! Ongelma on pääni sisällä, tiedän, hahaa, mutta kun hiukset jäävät kiinni ja pienet huuleni näyttävät kaamean töröiltä….mattapintaiset värit sopivat minun huulilleni :-)

  Mulla on nyt käytössä Oriflamen lipstain, ja se on ollut ihan huipputuote, paljon parempi punaisen sävy löytyy heiltä verrattuna maxfactorin valikoimaan. :-) Se on varma valinta, ei tarvitse kaivella peiliä tai katsella peilaavista pinnoista, että onko meikki paikallaan! :-D Haluaisin kyllä testata muitakin merkkejä ja eri sävyjä -oriflamella sävyjä on kaksi ja maxfactorin säyt taasen on keskenään kovin samaa sävyperhettä, enkä yllättäen innostu yhdestäkään. Missä kaikki oranssinpunaiset?!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Hei, kiitos Oriflame-vinkistä ida! :) Ja aivan, missä kaikki oranssiset stainit? Onko stain-”teknologialla” mahdoton luoda oransseja sävyjä?

   • 8.1.1

    sanoo

    Mä koetin kysellä tuosta MF:n stainista sitä oranssia tussia, mutta sitä ei kuulemma otettu myyntiin Suomeen(?!).:(

 9. 9

  milipili sanoo

  Minä ostin viime viikolla kuusi kiiltoa ja kaksi punaa =) Eli joo, on erittäin tärkeää meikata huulet-joka kerta. Jos joku kerta en lainkaan meikkaisi (kuten flunssassa lääkärillä käynti) laitan edes kiiltoa.

  Tällä hetkellä menossa Playboy-kausi, eli vaaleaa ja mahdollisimman täyteläisellä efektillä.

 10. 10

  Jenni sanoo

  Olisiko vinkkiä mitä tehdä ”herkkien” huulien kanssa ?
  Lähes kaikki huulikiillot ja -punat aiheuttavat ikävää kutinaa ja ns. turvottavat huuliani :/ Olen yrittänyt huulirasvan laittoa alle, mikä auttaakin punien kanssa.
  Samaten sävytettyjä huulirasvoja on tullut kokeiltua mutta mielestäni niistä ei vaan saa samanlaista kiiltoa kuin mitä itse huulikiillot antavat. Killot ei vaan tunnu näille huulille sopivan, mikä on sinänsä ikävää kun ihan opiskelijana riittäisi päivämeikkiin kevyt kiilto.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Voisikohan luonnonkosmetiikan huulimeikeistä olla apua..? Oletko kokeillut mitään synteettisistä ainesosista vapaata huulikiiltoa?

   Itse tykkään kovasti esimerkiksi Dr. Hauschkan huulikiilloista. Laveran huulikiilto taas on ollut kokeilemistani kiiltävin.

 11. 11

  riikkaelisa sanoo

  Mutta Stilan lip staineja voin suositella! Miulla on ihana Rasbperry crush-sävy, joka kirkuu ja huutaa näkyvyydellään ja pysyvyydellään. Totta, hieman kuivattavia nuo lip stainit ovat(vaikka toisin väittävät), mutta tasan sen arvoisia. Kestää ja kestää ja kestää. Levittyy tasaisesti (kun on siveltävä tuote, ei tussi). On poistettava vedenkestävän meikinpoistoaineella illan päätteeksi. Tuoksuu karkille ja on mainospuheiden perusteella kaikkea hyvää täynnä (hah!). En tosin missään nimessä käyttäisi cheek stainina, niin kuin nimi antaa ymmärtää.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Kiitos suosituksista ja kokemuksen jakamisesta! Stilan stainit näyttää kuvissakin kyllä tosi hyviltä. Itseäni kiinnostaisi sävy Mango.

 12. 12

  sanoo

  Mä käytän joka (työ)päivä kirkkaan värisiä huulipunia. Kassissa kulkee aina kolme eri sävyä ja pari rajauskynää ja niistä sitten valitsen aamulla fiiliksen mukaan kirkasta fuchsiaa, punaista tai viiniä. Paitsi nyt kesäksi olen vähän harkinnut jotain koralliin taittavaa vaihtoehtoa.

  Teen töitä miesvaltaisessa yhteisössä (20 äijää, 1 nainen) ja musta tuntuu, että nuo tyypit kuulee paremmin mitä niille puhutaan kun näkevät mun suun liikeet…

  Huulimeikin tekoon käytän alle minuutin: levitän punan huulille suoraan puikosta (Inglot tai Mac) ja rajaan vasta sitten. Lounaan jälkeen lisäilen sitä punaa, mutta Max Factorin rajaus pysyy sellaisenaan iltaan saakka. Onneksi olen älynnyt ajoissa lopettaa röökinpoltonkin, ennen kuin sain ne imurypyt huulten ympärille. :D

  • 12.1

   Sanni sanoo

   imurypyt huulten ympärille.

   Hyi helkkari…! ^_^ Tosiaan sellaisetkin voi saada….

 13. 13

  sanoo

  Kiitos tästä postauksesta :) Ite en käytä huulimeikkiä arkimeikissä lähes koskaan, en välttämättä juhlissakaan. Oon niin ärsyyntynyt siitä, kun haluan pitää hiuksiani auki ja aina kun laitan huulikiiltoa niin hiukset tarttuvat huuliin ärrrg! Ja huulipunat näyttävät jotenkin hölmöiltä mulla ja sitä pitäisi aina lisätä enkä edes tiedä, miten osaisin valita oikeanlaisen sävyn.. Ja jos laitan huulipunaa niin se tuntuu vain korostavan mitään sanomattomia ei-pusuhuuliani. Vaikeaa :p Ehkä joskus opin vielä.

 14. 14

  nore sanoo

  Käytän huulipunaa, huulikiiltoa tai värillistä huulirasvaa lähestulkoon aina, kun lähden ihmisten ilmoille. Huuleni ovat tosi haaleanväriset paljailtaan ja haluan tuoda niille jotain väriä. Voimakkaita värejä en yleensä käytä, mutta jotain punerrusta on pakko saada ;)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Mä en myöskään lähde minnekään (paitsi lenkille ja kuntosalille) ilman huulikiiltoa. Huuleni ovat sairaalloisen kalpeat ja jotenkin ”epämääräisen” näköiset ilman kiiltoa. En tajua, miten elin melkein 25 vuotta ennenkuin koukutuin huulikiiltoon…!

 15. 15

  Miina sanoo

  Kiva kun teit jutun huulimeikeistä! Käytän aina huulipunaa ja erityisesti edullisia huulipunia, koska ne kuluu kuitenkin niin nopeasti, kun lisäilee suoraan puikosta. Ihania kuvia, voisin innostua kokeilemaan huulikiltoakin joskus. Kuultopunan ja huulipunan ero näyttää tosiaan yllättävän pieneltä.

 16. 16

  sanoo

  Mulla on vähän sellainen outo suhde huulimeikkiin. Ilman huulirasvaa en voi elää, mutta hyvin harvoin tulee huulia punattua. Kun no, kuten meikkitaiteilijaystäväni sanoi, on siunaantunut niin silmä- kuin huuliosastoa kasvoille aika runsaasti (eli siis että silmät ovat näyttävät ja huulet samoin) niin yleensä tulee sitten korostettua silmiä. Haluaisin osata pitää huulimeikkiäkin, mutta jotenkin en vain osaa. Kerran meikkasin huuleni oikein näyttävästi, ja sitten tultiinkin kysymään juhlissa, että olenko kenties käynyt vähän täytettä laittamassa huuliini. En ole, luomut ovat mutta melkein Angelina Jolie kokoluokkaa.

  Joten joo… Huulirasvaa ilman en voi elää, ja liptint-tuotteita suosin. BodyShopilla on muuten yksi kiva liptint, jota huulimehuksi siellä kutsuivat. :D Hakusessa olisi joku kiva kylmä nudepinkki, vaan ei ole vielä löytynyt. Samoiten sitten oikein tumma punainen, kylmä sekin… Onko Sannilla ehdotuksia? :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Kylmää nudepinkkiä ei tule suoralta kädeltä mieleen (etenkään kun en ole töissä enkä pääse selaamaan punahyllyjä ^_^) mutta hyvä, kylmähkö tummanpunainen voisi olla esimerkiksi Cliniquen High Impact Lipstick Flamenco.

 17. 17

  Kara sanoo

  En käytä päivittäin, mutta toisinaan meikatessa pistän huulipunaa. Minulla on jokin kumma fiksaatio, että pistän joko luomiväriä tai huulipunaa, hyvin harvoin sekä-että. Rajaukset saatan kyllä punankin kanssa laittaa.

  Itselläni on pinttynyt idea, että huulikiiltoa käytetään vain juhlissa :D Vaikka monilla ajatusmalli on juuri toisin päin, niin minusta puna on arkisempi kuin kiilto, ja siksi en saa kiiltoa koskaan arkisin naamalle lätkäistyä. Juhliin yritän muistaa laittaa, mutta jotenkin se usein pääsee unohtumaan!

 18. 18

  Fiona sanoo

  Tää ei nyt liity huulimeikkiin vaan mineraalimeikkeihin.. Satuin tuossa ostamaan bareMineralsin meikkipohjan ja olen nyt muutaman kerran kokeillut sitä. Muuten on oikein hyvä mut mistä mahtaa johtua et pari tuntia meikin levityksen jälkeen iho näyttää ihan hikiseltä, siis alkaa kiiltelemään? Ei mulla ole koskaan ollut mitään kiilto-ongelmaa ja ihokin on ihan normaali. Laitankohan sit mahdollisesti liikaa tota meikkiä vai missä mättää, osaisitko neuvoa? :/ Muuten olen oikein kiinnostunut noista mineraalimeikeistä mutta ei tämä oo kivaa jos naama kiiltää aina..

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Onko ostamasi bM Original-koostumuksella? Originaalissa on helmiäishohdetta tuovaa vismuttioksikloridia, joka joidenkin iholla tulee esiin juurikin tuollaisena ylikiiltävänä, melkein hikisenä. Kokeile bM-mattaa, tai jotain sellaista mineraalipohjaa, jossa ei ole vismuttioksikloridia (kuten Lily Lolo, BareFaced Beauty).

 19. 19

  M.M. sanoo

  Olen näyttävien huulipunien, erityisesti klassisen kirkkaanpunaisen vintagepunan suuri ystävä ja hamstraaja, mutta arjessa en jotenkin jaksa koko ajan parannella niitä joten jää usein pois meikistä. Jotenkin ne huulipunareunat arkisen kahvikupin reunassa alkaa tympiä.

  Mutta, piti kysymäni: jossain nettivideossa (olisiko ollut näitä Liv:n pätkiä) mainittiin väritön huultenrajauskynä huulien ympärille leviämisen estämiseen. Olen siis noita peiteaineita ympärille laittanut, mutta tämmöinen kynä on aivan vieras. Oletko törmännyt? Itse kokeilin kerran sitä Natural Coden ”luonnonvalkoista” silmämeikkikynää, kun silmäkäytössä paljastui liian kovaksi=hyödyttömäksi. Idea on kai laittaa jotain hieman rasvapohjaista…

  Toisekseen, onko testiin tulossa Isadoran kakkumaskara? Olin ihan innoissani vintagemeikkilookien ystävänä kun Sokoksella sen näin, mutta budjetti ei veny juuri nyt ostamiseen pelkästään ihkutuksen takia.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Mulla on väritön huultenrajauskynä Lord & Berryltä, nimeltään Silhouette. En ole sitä paljon käyttänyt, sillä pidän enemmän Lip Rev-er Upperistani jota myös levitän hitusen huulten rajojen ulkopuolelle, ja kyllä se todella toimii. Puna ei lähde karkaamaan yhtä helposti, jos ollenkaan.

   IsaDoran kakkumaskaraa en ole vielä toistaiseksi testannut. Katsotaan saanko aikaiseksi! :)

  • 19.2

   milipili sanoo

   Nivealla on väritön huultenrajauskynä.

   Ostin Goshilta sellaisen tussitintin (eli siis 9 huulituotetta viime viikolla), laitoin aamusella ennen kuutta ja kiiltoa päälle, se oli muuttumaton meikin pesuun asti kahdeksalta. Näin ainakin kiillon alla.

   • 19.2.1

    Sanni sanoo

    Ai Goshillakin on tinttejä? (’Tintti’ – siinä meillä ihan kelpo suomennos staineille! ^_^)

    Aika vakuuttavalta kuulosti tuo Goshin kesto!

 20. 20

  sanoo

  Tällä olis kokemuksia IsaDoran kakkumaskarasta. Ei toiminut, tai sitten mulla oli joku maanantaikappale. Siis kostutin hieman lämpimällä vedellä harjaa, ja hieroin, hieroin, hieroin kakkua, mutta mitään ei jäänyt harjaan. Toistin monta monituista kertaa rituaalin, mutta kakku ei antanut maskaraa lainkaan. En tiedä missä oikein oli vika. :( Edelleen se tuolla käyttämättömänä lojuu, jos joku tietää jonkun taikakeinon, millä sen kakun saisi luovuttamaan maskaraa, niin otan kiitollisena vastaan!

 21. 21

  val sanoo

  Ihana postaus, mä kuolailen varsinkin lip stainien ja lacquereiden swatcheja (oi, suomen kieli) todella paljon, mutta jotenkin en vain itse osaa käyttää huulilla juuri mitään. Saan vaan hampaat väritettyä, tai sitten huulipuna leviää ihanaksi reunukseksi huulten ympärille ja keskellä ei ole mitään…

  Nykyään tosin väsyneinä aamuina olen huomannut, että Diorin kiiltopunat ovat aika parhaita kavereita, kosteuttavat tarpeeksi ja kun käyttää sävyjä, jotka ovat lähes omien huulten sävyisiä, mutta hieman punaisempia, näyttävät huulet paljon terveemmiltä. Ja ehkä huomio ei kiinnity tummiin silmänalusiin yhtä nopeasti:)

 22. 23

  Mari sanoo

  Ajattelin vain kertoa että nyt on taas Nakedia saatavilla Beauty Bayssa, jos joku jäi viimeksi ilman =)
  Tilasin omani perjantaina ja tänään se on lähtenyt matkaan. Saapas nähä kauanko kestää reissu..

 23. 24

  Essi sanoo

  Yksi huulipunien vakikäyttäjä ilmoittautuu!

  En ole mikään himomeikkaaja siinä mielessä, että tälläytyisin joka päivä – usein menen ihan pokkana paljaalla naamalla. Mutta niinä päivinä kun viitsin tälläytyä, niin huulimeikki on yleensä aina se meikin fokus. Johtuu siis ihan siitä, että siinä missä silmäni ovat sellaiset kissamaisen kapeat ja silmäluomet raskaat eikä niitten meikkaamisessa ole paljoa mieltä, niin huuleni ovat puolestaan todella täyteläiset ja ”kurvikkaat”. (Siihen pisteeseen, että multa on useampaan otteeseen kysytty olenko käynyt ottamassa huulin täytettä…) Korostakoon jokainen omia parhaita puoliaan, vai mitä? :D Näyttää sitä paitsi kivalta kun on kunnon suukkosuu! :P Väritkin vaihtelee aika laajasti ihan perusroosasta siihen tummimpaan punaiseen.

  Ja siitä tuleekin mieleen kysymys: olisiko arvon bloggarilla suositusta oikein täydellisen punaisesta huulipunasta? En ole sitä prikulleen oikeaa Ferrarinpunaista löytänyt vielä – kaikki kokeilemani on joko liian tummia, tai sitten taittuu vähän liikaa joko oranssiin tai viininpunaiseen. Kovassa haussa siis se ihan, ihan JUST kirkkaanpunainen.

 24. 25

  eppe sanoo

  Bepanthen on kyllä ainoa, mitä käytän ihan päivittäin. Tai sitten laitan Elisabeth Ardenin eight hour creamia. Mulla on myös muutamia roosan sävyisiä huulikiiltoja tai muuten aika naturelleja, usein, jos on tumma silmämeikki, en edes halua kuin sipaisun huulirasvaa huuliin. Haaveilen kylläkin jostain korallin sävyisestä huulipunasta :)

 25. 26

  sanoo

  Miun vakkarihuulimeikki arkisin on joku suht neutraali huulikiilto. Silloin, kun on enemmän aikaa, tykkään laittaa tulenpunaiset huulet :) Oon vaan aika käsi huulten rajaamisen kanssa, tuntuu etten opi sitä ikinä, argh…! Yleensä huulissa on siis vähintään huulirasva, meikki tuntuu muuten keskeneräiseltä.

  Ootko muuten testannu Lumenen huulilakkoja? (Huvittava nimi tuotteella btw :D) Jos oot niin kiinnostas kuulla siun arvio niistä. Itte oon harkinnu sävyn 4 kokeilemista, mutta epäilen sen kestävyyttä ja että sen kaverina täytys kuitenkin olla huultenrajauskynä.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Olen kokeillut töissä toistaiseksi yhtä Lumenen huulilakkaa, ja minusta se oli aivan upea. Olin ajatellut tehdä niistä postauksen, mutta Virve hoitikin jo homman pois. :)

 26. 27

  AnnaNörde sanoo

  Aloin käyttämän huulipunia kiiltojen sijaan kun löysin Maybellinen kestohuulipunat (jotka sitten joku urpo lakkautti) ja siirryin niiden kautta ns. oikeisiin huulipuniin eli MACMACMACMAC-osastolle. Ihan parhaat pigmentit niissä Amplified-versioissa, kantsii kokeilla. Pohjalla UD:n pohjustaja, toimii. Välillä käytän kiiltoja jos ei tunnu huulipunottavalta mutta rajauksia vain kunnon tummanpunaisen kanssa. Ei ne mulla karkaa huulien yli muutenkaan.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Amplified Creme -koostumuksen sävy Up The Amp on himottanut jo pitkään… :)

 27. 28

  Elisa sanoo

  En ole pitkään aikaan käyttänyt muita huulituotteita kuin Smashboxin ihanaa huulikiiltoa… Sitäkään en tosin joka päivä. Vinkki huulten kuorintaan: hiero huulia suihkun jälkeen kostealla froteepyyhkeellä. Toimii ainakin mulla :)

  Luin juuri Cosmon aurinkoliitteestä, että nuorten naisten ihosyöpä alkaisi useimmiten juuri huulista. Eli ostoslistalla on aurinkosuoja myös huulille…

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Onneksi suurimmassa osassa huulirasvoja on jo valmiiksi suojakerroin. :)

 28. 29

  sanoo

  Olen ollut viimeiset puolitoista vuotta huulimeikkivammainen ja hiljalleen olen taas ”pakottanut” itseni käyttämään huulimeikkiä. Ihan vaan sen takia kun punia ja kiiltoja on kertynyt laatikoihin ja tuntuu ikävältä jättää ne sinne roikkumaan. Aikaisemmin huulikiillot (etenkin MACin kiillot) oli mun lempihuulimeikki, mutta tällä hetkellä on menossa siirtymävaihe ja taidan ehkä olla vaihtamassa kiillot puniin. Olen etenkin ihastunut MACin Honeylove mattapunaan joka ei tunnu huulilta millään, sitä kun käyttää unohtaa, että on huulipunaa lainkaan!

 29. 30

  badbomben sanoo

  Mä olen aika lailla huulipunafani. Kyllä kiiltokin on kiva mutta jos olisi pakko valita, kumpaa käyttäisin koko loppuelämäni ajan, olisi se puna <3 Mielellään aika marjaisa sävy.

 30. 31

  sanoo

  Olipa kiva postaus! Ja hyödyllinenkin :) Itse hihkuin täällä jo pelkästään tolle, kun valitsit Cliniquen Buttershinet lemppari kuultopuniksi. Niiden avulla täällä opetellaan nimittäin siirtymään vähän voimakkaampiin huulimeikkeihin :) Lipstaineista omistan yhden, Max Factorilta, ja ainakin omasta mielestäni toimii todella hyvin tilanteessa, jossa edessä on pitkä (baari-)ilta, eikä viitsi koko aikaa olla lisäilemässä huulipunaa.

 31. 32

  vaneee sanoo

  Kiitos vinkeistä! En käytä arkisin yleensä huulipunaa, mutta joskus esim. juhliin mennessä saatan laittaa vähäsen. Itselläni on Cliniquen huulipunia, ja nättiä jälkeä tulee :)
  Mutta ehdoton lempparini huulimeikeistä on Lancômen ”Juicy Tubes” huulikiillot, jotka myös kosteuttaa huulia.

 32. 33

  T sanoo

  Kiitos jälleen kerran loistavasta postauksesta! Osaisitko suositella halvemmista merkeistä jotain samansävyistä kosteuttavaa ja ns. kevyttä punaa kuin tuo MUS:in Survivor vai kannattaisiko saman tien investoida MUS:iin?

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Olen ikävä kyllä tosi huono muistamaan ja vertaamaan eri merkkien huulipunasävyjä, koska niitä on sadoittain. Muistan vain omat suosikkini. :) Eli vastatakseni kysymykseesi minun pitäisi olla työpaikallani vertailemassa Survivoria muihin puniin.

   Suosittelen, että käyt Sokoksella tai Kicksissä swatchaamassa Survivorin, ja vertaat sitä vaikka Lumenen Lip Shineihin ja Maybellinen Watershineen tai Color Sensational High Shineen. Tai vaikka Goshin Soft’nShine Lip Balmiin. :)

 33. 34

  Rinaww sanoo

  uuhh, Karkkipäivä lienee ainut blogi mitä seuraan. Tämä vain on pompannut silmilleni, ja olen sitten lueskellut aina kun kerkeän. Tosi mukavaa ja selkeää luettavaa, paljon kuvia sekä teksti on hyvää, siinä näkyy selkeästi kätesi jälki kun useammin lueskelee. Itse olen toosi nuori [luultavasti näihin muihin lukijoihin verrattuna] mutta meikeistä tms olen kiinnostunut. Vaikka huulimeikkiä koskaan en tee, tämä oli jälleen kerran ihana, selkeillä kuvilla ja kuvateksteillä varusteltu postaus (: Kiitos semisti tästä blogista!

 34. 35

  ooops sanoo

  Itselläni on suunnilleen yhtä vaalea iho, kun tässä postauksessa tuossa vasemmanpuoleisessa kuvassa, jossa sulla punaiset huulet. Mitä meikkivoidetta käytät?
  En ole vieläkään onnistunut löytämään tarpeeksi vaaleaa meikkivoidetta itselleni..

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Käytän talvisin Lily Lolon Blondieta, mutta se ei suinkaan ole mikään ihan kalpeimmasta päästä oleva meikkipohja. Ihoni on vaalea, mutta ei Lumikki-tasoa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.