Maailman kevyin ja helpoin hoitoaine: viinietikka

Tämä ei ole minulle mikään uusi löytö. Mutta nyt on aika tuoda se esiin eri tavalla kuin aiempien kokemusten yhteydessä, jotka liittyivät vähän erikoisempaan tilanteeseen eli ”saippuaoopperaan”. ;)

Hiustenpesua_etikkavedessa

Joku saattaa muistaa mm. tämän näyn minusta karpathoslaisen vuokrahuoneeni kylppärissä uittamassa hiuksiani kattilallisessa omenaviinietikkaa.. ^_^ Tuo olikin muuten ensimmäinen kerta ikinä kun kokeilin viinietikkaa hiustenhoitoaineena. Juttu täällä.

YR_VadelmaviinietikkaIMG_1748

Tämän päivän spotlightissa tapaamme Yves Rocherin Vadelmaetikkahuuhteluaineen. Sano päivää markkinoiden kevyimmälle hoitoainetyypille: aine on käytännössä kuin vettä eikä jätä hiuksiin minkäänlaista tuotetuntua. Se levitetään hiuksiin shampoopesun jälkeen hoitoaineen tapaan ja huuhdotaan pois saman tien.

Paksuihin, kermaisiin hoitoaineisiin tottuneelle tuntuu vaikealta uskoa, että tällainen neste tekisi tukalle yhtään mitään, mutta kyllä vain, se selvittää ja silottaa hiuksen pinnan hetkessä! Hiukset tuntuvat huuhdellessa lähes yhtä siloisilta kuin hyvän hoitoaineen jäljiltä. Ja paremmilta kuin keskivertohoitoaineen.

Etikka ei tietenkään ole mikään uusi juttu hiusten hoidossa, sitä on käytetty selvittämään ja tuomaan hiuksiin kiiltoa jo historian sivu. Silottava ja kiillottava vaikutus perustuu happamuuteen: etikka on hapan aine ja hapan pH sulkee hiuksen kuuluisan suomut.

YR_Vadelmaviinietikka_IMG_1751

Yves Rocherin ihanan tuoksuisessa vadelmaetikkahuuhteessa on myös synteettisiä apuaineita kuten kvatteja lisäämässä silottavaa ja sähköisyyttä poistavaa vaikutusta.

Lisäksi Yves Rocherin etikka on jo valmiiksi sekoitettu veteen, joten sitä voi kaataa pullosta suoraan hiuksiin ilman laimennusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käyttäessä tavallista omenaviinietikkaa, se on ensin sekoitettava veteen. Minulle neuvottu sekoitussuhde on 1 rkl etikkaa per 1,5 dl vettä.

Etikkaseos ei vaadi kvatteja tai muitakaan jotta hiuksesta tulee silkkinen, vaan pelkkä ruokakaupasta ostettu etikka + vesi tuo (ainakin  minun hiuksissani) yhtä liukkaan ja sileän tuloksen kuin Rocherin apuaineilla täydennetty huuhtelu.

En koskaan unohda sitä hetkeä Kreikassa kun suoritin ensimmäisen etikkahuuhtelun. Miten etikkakattilasta saattoi nousta niin liukkaan ja hoidetun tuntuinen tukka…? Saippuakokeilun karhentama ja takkuinen tukka oli etikkakäsittelyn jälkeen kuin jonkun taian läpikäynyt…

Flow_Nokkoshuuhtelu_IMG_1753

Kolmas kokeilemani etikkapohjainen hiushuuhde on Flow Kosmetiikan Nokkonen. Se kuuluu myös laimentaa veteen ennen käyttöä (10 ml per 250 ml vettä).

Vaikutukset ovat samanlaiset kuin puhtaan omenaviinietikan ja veden sekoituksella ja Yves Rocherin Vadelmaetikalla.

Flow_Nokkoshuuhtelu_IMG_1754

Nokkos-huuhtelu näyttää sittemmin poistuneen Flow’n valikoimista, nyt siellä on Kataja- ja Kanervahuuhtelut.

.

Summa summarum: etikkahuuhtelu tavallisen hoitoaineen sijaan voi olla loistojuttu etenkin hentohiuksisille, jotka kokevat että tavallinen hoitoaine latistaa ja raskauttaa hiusta. Etikkahuuhtelu jättää hiukset ilmaviksi ja kevyiksi, sillä se ei jätä hiuksiin latistavaa kalvoa.

Itse tykkään etikasta juurikin tuon ilmavuuden vuoksi :)

Jos etikan ja veden suhde sekoituksessa on väärin, eli jos etikkaa on liikaa, hiukset voivat jäädä vähän öljyisen tuntuisiksi. Tämän havainnon tein omien omenaviinietikkakokeilujeni kautta. Siksi valmis sekoitus kuten Yves Rocherin voi olla helpoin tapa käyttää etikkaa.

Minä olen tykännyt Rocherin etikasta eniten myös siksi, että sitä on helppo purskauttaa annosteluaukosta sopiva määrä niin ettei puoli pulloa kaadu vahingossa kerralla. Tuote on myös tosi riittoisa, olen käyttänyt huuhtelua nyt ehkä 6 kertaa ja 150 ml:n pullosta on kulunut hädin tuskin neljännes. Etikkahuuhdetta tarvitsee paljon vähemmän kuin tavallista hoitoainetta. Tuntuu niin mystiseltä ja taianomaiselta kun pieni loraus itsessään täysin ei-liukkaan tuntuista nestettä saa karhean hiusmassan siliämään hetkessä. :)

Yves Rocherin Vadelmaetikkahuuhtelu maksaa 7,90€ / 150 ml

Flow Kosmetiikan huuhtelut maksavat 16,90€ / 150 ml (laimennetaan)

Ja tavallinen omenaviinietikka ruokakaupassa ei maksa montaa euroa :)

.

Kuinka moni on kokeillut etikkahuuhteluita? Kuinka moni käyttää niitä säännöllisesti?

Postauksen tuotteet on saatu blogin kautta kreikkalaista omenaviinietikkaa lukuunottamatta :)

Kommentit
 1. 1

  milipili sanoo

  Yvessi oli joskus käytössä ja tykkäsin. Lorottelin sitä ihan kunnolla , muttei ainakaan haittaa ollu , tietty olis kestänyt kauemmin maltillisemmin käytettynä.

 2. 2

  B sanoo

  Minulla on mennyt hiustenhoitorutiinit uusiksi viimeisen kuukauden aikana. Vielä neljä vuotta sitten minulla oli vaaleaksi värjätty, värjäämisen kuivattama puolipitkä tukka ja käytin(jouduin käyttämään) kaikkia kalleimpia hoitoaineita jne. Lopetin värjäämisen 2011 ja noin kolmessa vuodessa oma keskiruskea värini kasvoi takaisin. Samaan aikaan lopetin myös suoristamisen. Pari vuotta sitten lopetin hoitoaineen käytön. Tässä välillä hiukseni ovat kasvaneet pitkiksi ja tuuheiksi ja luonnostaan laineikkaiksi. Pesin shampoolla ja annoin olla. Nyt meni hermot kun tajusin shampoossa olevan niitä mikromuoveja ja neljä viikkoa sitten lopetin shampoon käytön. Pesin pari kertaa soodalla ja huuhtelin etikalla. Kukaan ei huomannut mitään eroa hiuksissani. Melkein heti lopetin myös soodan käytön, pesen kuontaloni vain vedellä ja edeleenkään kukaan ei huomaa mitään eroa! Hiukset ovat puhtaat ja kauniit! Enpä olisi aiemmin uskonut. Jatkan smaan malliin, pesen varmaan silloin tällöin sodalla ja käytän vanhaoja hoitoaineen jämiä pois ja välillä etikkahuuhtelua. Etikalla hiukseni tulevat ihan ok tuntuisiksi, mutta eivät mitenkään erityisen liukkaiksi.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Jep, hiukset voivat tottua myös pelkkään vesipesuun ja se voi riittää mainiosti jos päänahan talintuotanto on tasapainossa, ei käytä muotoilutuotteita tai asu saasteisella alueella kuten kaupungin keskustassa.

   Jotkut ovat sitä mieltä että pelkkä vesipesu jopa poistaisi rasvoittuvan päänahan ongelman eli että shampoon poisjättäminen ikäänkuin vaikuttaisi rasvantuotantoa hillitsevästi. Mikään tutkimus ei kuitenkaan tue sitä että shampoolla tai sen käyttämättömyydellä olisi vaikutusta päänahan talintuotantoon. Talintuotantoa säätelevät hormonit, ja hormonien kannalta on ihan sama laittaako päähänsä vettä, saippuaa vai shampoota.

   • 2.1.1

    B sanoo

    Minulla on terve päänahka, ei erityisen rasvoittuva ja hiukset ovat tosi ok kuntoiset. Kokeilen nyt avoimin mielin tätä vesipesu-sooda-etikka-hommaa ja jos se toimii niin jatkan. Mutta tosi yllätykseni tuli itselleni, että hiukset ovat ja näyttävät niin samoilta kuin aina shampoolla pestyinäkin. Olin lukenut kaikenlaisia kauhukertomuksia mitä kaikkia vaikeuksia shampoopesun jättäneille on tullut.

 3. 3

  Laura sanoo

  Olen kokeillut tuota Yves Rocherin tuotetta ja ihana tuoksu ja tuntu. Ainoa mikä häiritsee on se, että miten ihmeessä sen saa levitettyä hiuksiin tasaisesti? Olisiko suihkepullo hyvä vai miten olet ratkaissut tämän?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Minä pyyhekuivaan hiukset, otan hiuskimpun kouraani (levitän aina niin shampoon kuin hoitoaineenkin pää alaspäin) ja puristan pullosta pari ruiskausta etikkaa hiuskimppuun. Sitten vain hieron nesteen hiuksiin, annan vaikuttaa ehkä puoli minuuttia ja huuhdon.

   Jotkut käyttävät etikkahoidossa suihkepulloa ja sehän olisi eittämättä paras ja helpoin tapa levittää aine. Voisihan YR:nkin siirtää tyhjään suihkepulloon. Mietin vain, kuluisikohan ainetta enemmän suihkittuna… Ei välttämättä, riippuen suihkenokan tuottamasta volyymista.

 4. 5

  Minna sanoo

  kuulostaa hyvältä kun hiukset alkavat pikkuhiljaa olla raskaat ja valumaan pitkin päätä. Mutta miten esim. tuon Rocherin veden saa levitettyä kaikkialle hiuksiin, ja vain pienen määrän, jos tuote on lirua nestettä mikä valuu heti kädestä pois/”kuin vettä”? Vai ymmärsinkö jotain väärin? Iso allas missä esim. etikka/huuhde ja vesi valmiina jossa hiuksia lillutella kuulostaa ns. helpommalta (kuten sinulla tuossa kattilakuvassa) kun hiusta riitää, ettei kaikki neste valu suoraan maahan :)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Mutta miten esim. tuon Rocherin veden saa levitettyä kaikkialle hiuksiin, ja vain pienen määrän, jos tuote on lirua nestettä mikä valuu heti kädestä pois/”kuin vettä”?

   Copypaste ylempää:

   Minä pyyhekuivaan hiukset, otan hiuskimpun kouraani ja puristan pullosta pari ruiskausta etikkaa hiuskimppuun. Sitten vain hieron nesteen hiuksiin, annan vaikuttaa ehkä puoli minuuttia ja huuhdon.

   Osa etikasta valuu tietysti kämmeneltä lattialle, mutta tarpeeksi suuri määrä osuu hiuksiin :)

   Hiusten lilluttelu etikkapitoisessa vesiämpärissä takaa tietysti aineen parhaan leviämisen kauttaaltaan, mutta on niin työlästä että useimmat eivät varmaankaan jaksaisi tällaista ämpärisysteemiä tehdä joka hiustenpesun yhteydessä. Se on myös kaupallisia etikkasekoituksia käyttäessä tosi epätaloudellista, pullo kuluisi hetkessä loppuun (YR:n vadelmaetikka ei esim. riittäisi tuollaiseen käyttöön ollenkaan koska on valmiiksi laimennettua).

   Harkitse suihkepullosysteemin kokeilemista :) Eli jos päädyt vaikka tuohon Rocheriin, niin kaada sisältö suihkepulloon (esim. matkapakkauksissa on suihkepulloja, jos kotoa ei löydy valmiiksi tyhjää sellaista).

 5. 6

  sanoo

  Tuo YR:n huuhde tuli joulukalenterin mukana, mutta täytyy myöntää etten sitä ole uskaltanut korkata – tämä postaus siis tuli enemmän kuin tarpeeseen, josko sitä seuraavalla hiustenpesureissulla tuota vihdoinkin uskaltautuisi testaamaan :D

 6. 7

  Sissi sanoo

  Hahaa, mä muistan ton! :D Pitääpä kokeilla joskus itsekin, kun oma hiuslaatu on aika ohutta mutta hiuksia on aika paljon. Lättävaikus on siis aika usein tapahtunut.

 7. 8

  Sini sanoo

  Hihi, kiitos vinkistä!
  Nyt rupes melkein tekemään mieli kokeilla joululahjaksi saamaa flow-kosmetiikan palashampoota. Mutta ehkä kesällä sitten, kun ei ole koulua ja saisi ensin käytettyä normaaleja shampoita pois. Toivotaan että toimisi ;)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Palashampookokeilut kannattaakin melkein jättää lomaan tai aikaan, jolloin ei ole mitään tärkeitä menoja missä pitää hiusten olla edustavat :) Jos tulee se lähmävaihe, niinkuin monille alussa – tai toisille ikuisesti ^_^

 8. 9

  Taru sanoo

  Nyt on kyllä pakko kokeilla tätä seuraavalla suihkukerralla. Muistan kyllä edelliset etikkakokeilusi, mutta ajattelin silloin että se on ”too much hassle.” Mutta mikä tässä nyt olisi normaalia hoitoainetta haastavampaa, laimennusta lukuunottamatta, eikä sekään ole mitään rakettititedettä. Mulla on todella ohut hiuslaatu ja hiuksia on muutenkin hennosti, kaikki hiukseni ovat yhteensä ehkä yhden sormen paksuinen pötkö, jos ne letittää – joten etikkahuuhtelu kuulostaa aikalailla just mun ratkaisulta, rakastan suihkun jälkeen ilmavaa ja pehmeää hiuskuontaloa. Kokeiluun menee siis, kiitos Sanni jälleen vinkistä!

 9. 10

  Elise sanoo

  Olen pari kertaa hypistellyt tuota rocherin omaa. Sanasta huuhtelu tulee mieleen, että tuotetta kaadetaan koko päähän vai kuuluuko vain laittaa latvoihin? :D Normi hoitsikkaa ei voi, mutta tuo kuullostaa siltä että voisi.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Mä laitan vain pituuksiin, tyvi ei muutenkaan mitään selvitystä kaipaa :)

 10. 11

  Aino sanoo

  Käytän noita valmishuuhteita laimentamalla muoviseen isoon saunakauhaan vaaditun suuruisen vesitilkan kanssa ja kaatamalla siitä hiuksiin, leviää helposti koko pituuksiin sillä tavoin. Sitten on helppo huuhdella pois hiuksista suihkulla. Myös iHerbistä saa hyviä ja halpoja, esim. Wise Ways-merkiltä. Kiva postaus, ei aina tarviikaan nostaa esille mitään superkaupallisia muoti-ilmiöitä (joita ei onneksi mielestäni ole Karkkipäivässä muutenkaan liikaa.)

 11. 12

  sanoo

  En ole kokeillut eikä ole tullut edes mieleen kokeilla, mutta tämän tekstin jälkeen ehdottomasti kokeiltava. Täytyykin heti tutkia kaapeista löytyvät pullot. Pitääkö sen ehdottomasti olla omenaviinietikkaa, jos ruokakaupasta tuotteen kotiuttaa? Muistaakseni kaapeista löytyy esim. väkiviinaetikkaa, jonka haju on erittäin pistävä. Viekö se hiukset päästä tai jääkö pistävä haju hiuksiin? Onko kokemuksia?

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Pitääkö sen ehdottomasti olla omenaviinietikkaa, jos ruokakaupasta tuotteen kotiuttaa?

   Mä en osaa sanoa, kaikissa jutuissa mitä olen lukenut puhutaan aina omenaviinietikasta. YR:n vadelmaetikassa tosin lukee vain ’acetum’ eli viinietikka. NG tuossa alempana kommentoi että punaviinietikkakin käy, ja nimimerkki Tetti sanoo käyttävänsä väkiviinaetikkaa. Maalaisjärjen mukaan minkä tahansa etikan pitäisi sopia kun kaikissahan on kutakuinkin sama happamuus.

 12. 13

  Sini sanoo

  Tämä on varmaan tyhmä kysymys, mutta onko sen pakko olla juuri omenaviinietikkaa? Meiltä löytyisi kaapista punaviinietikkaa ja tekisi mieli kokeilla että toimiiko :D

  • 13.1

   NG sanoo

   Anna mennä vaan :) Punaviinietikka on oikein sopivaa hiushuuhteluihin, tosin kannattaa laimentaa…

 13. 14

  sanoo

  Muistan ton sun tukkaepisodin:D En ole _vielä_ kokeillut viinietikkaa, mutta tämä on mun pitää kokeilla-listalla. Hankkinen YR:n hoitsikan, vaikka keittiön kaapistakin etikkaa löytyisi mutta ehkä luotan valmiiseen.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mä en ole tuon lopetusuutisen jälkeen kulkenut liikkeen ohi joten en tiedä. Mutta jonkun täällä kommentoineen mukaan liikkeessä oli Tallinna-matkan viikonloppuna loppuumyynti.

 14. 16

  Sara sanoo

  Mikäköhän pH etikkahuuhtelulla on…? Liika happamuuskin on kuitenkin pahasta. :)

  • 16.1

   Mintsi sanoo

   Jostain takaraivosta tuli tieto, että pöytäetikan (eli väkiviinaetikka laimennettuna tai viinietikat yleensä) pH olisin noin 4. Ja kun sitä siitä vielä laimennetaan, niin pH nousee. Eli ainakaan järkevällä laimennoksella ei pitäisi olla hiuksille tuhoisaa. Tosin en tiedä, miten hapanta hiukset yleensä kestävät, ihon pH:han on yleensä n. 5,5.

   Martat näyttävät kertovan, että väkiviinaetikan pH on 2,5-3. Noilla Sannin laimennosohjeilla (1 rkl 1,5 dl vettä) sekin laimenee melkoisesti, vaikka unohtaisi sen laimentamisen pöytäetikaksi.

  • 16.2

   Sanni sanoo

   Kiitos Mintsille :) Mä en olisi osannut vastata tähän muuta kuin googlata etikan pH:n, mutta sehän taas ei kerro huuhtelun eli veden + etikan pH:ta.

 15. 17

  NG sanoo

  Kyllä, tämä on eräs suosikkini YR:n tuotteista! :) Olen käyttänyt useamman pullon, ja nyt taas odottaa uusi kaapissa… Tämä ei ole hoitoaineen korvaaja, vaan sen jälkeen käytettävä huuhtelu. Usein olen vielä laimentanut tätä vedellä saadakseni sen riittoisammaksi ja miedomman tuoksuiseksi :)
  Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan..

 16. 18

  Tetti sanoo

  Hiukset kattilassa on syöpynyt mieleeni, samoin palashampookokeilu, ne kun osuvat sellaiseen aikaan, kun olin vasta löytänyt (uudelleen) hiuksilleni sopivan palashampoon ja päässyt lähmä- ja hamppuhiusvaiheista toistamiseen. :)
  Etikka on ollut hiushuuhteena vuodesta 2010, tosin käytän nykyään väkiviinaetikkaa, kun sitä voi käyttää niin moneen muuhunkin. En ole huomannut eroa omenaviinietikkaan, jota alkuun käytin.
  Tykkään etikasta juuri siksi, että hoitoaineet ovat liian hoitavia ja hiuksista häviää kaikki kuohkeus niitä käyttäessä.
  Jostain syystä kuvittelin luonnonmukaisten hoitoaineiden olevan vähemmän tehokkaita kuin ns. tavallisten, mutta olin väärässä. Voin kyllä käyttää jotain (luomu)hoitista ennen shampoopesua, vain latvoissa, mutta shampoon jälkeen ei onnistu, tai hiukset ovat latteat ja roikkuvat päätä myöten.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Jostain syystä kuvittelin luonnonmukaisten hoitoaineiden olevan vähemmän tehokkaita kuin ns. tavallisten, mutta olin väärässä.

   Mulla oli kanssa ihan ”en voi uskoa tätä” -olo, kun tein etikkahuuhtelun ensimmäisen kerran.

   Tuli vain sellainen fiilis, että mitä ihmettä kaikki ne kymmenet ainesosat normaalienkin hiusten hoitoaineessa tekevät, jos hoitoaineen yksinkertaisimman halutun efektin eli hiuksen pinnan silotuksen ja takkujen selvityksen saa aikaan yhdellä ainoalla ainesosalla: viinietikalla. Ehkä etikka ei pehmennä ja suojaa hiusta yhtä hyvin kuin kompleksimmat ja hiuksiin kalvoa jättävät hoitoaineet, mutta jos minunkin kuivat ja käsitellyt hiukseni pärjäävät etikalla, niin normaalin hiuksen ei ainakaan voisi kuvitella tarvitsevan mitään muuta.

 17. 19

  Tiltu sanoo

  Mä tein etikkahuuhteluita kun 9 vuotta sitten alkoi hiuksia lähtemään ihan mielettömiä määriä. Sain aikaiseksi tuon öljyisen fiiliksen.. Puolen litran muovipulloon hulautin etikkaa (liian) reilusti, täytin pullon vedellä ja kaadoin päähän.

  Laitoitko tätä pelkkiin pituuksiin vai myös päänahkaan (edelleen tämä happo/emäs-asia mietityttää :)
  Säilyykö ilmavuus hyvin?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Laitan pelkkiin pituuksiin.

   Ilmavuuden säilyvyyttä minun on vaikea arvioida kun siihen vaikuttaa niin moni muukin asia kuten shampoo, mutta tällä hetkellä mun hiukset pysyy ilmavina kolmekin päivää, kun ne tavallisesti makaavat päätä pitkin pesua seuraavana päivänä (vaikka siis eivät olisikaan vielä järin rasvoittuneet).

 18. 20

  Veera sanoo

  On tullut käytettyä omenaviinietikkaa hiuksiin. Sen käyttöä on vielä edeltänyt hiusten pesu ruokasoodalla, josta olen lukenut, että se poistaisi tuotteiden jäämiä (vai mikä olisi hyvä suomennos sanalle build-up?) hiuksista. Tuota yhdistelmää hiuksiin tulee käytettyä ehkä kerran kuukaudessa, useammin käytettynä tuntuu kuivattavan mun hiuksia. Mutta silloin tällöin kun käytän, niin saan aina hetkisen nauttia sileistä, kiiltävistä, painottoman tuntoisista hiuksista, mistä kaksi ensimmäistä ei ole mitenkään itsestäänselvyyksiä luonnonkiharalle tukalle :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   josta olen lukenut, että se poistaisi tuotteiden jäämiä (vai mikä olisi hyvä suomennos sanalle build-up?) hiuksista.

   Joo, mulle ainakin toimii ”tuotejäämä”-ilmaisu :) Sitä käytän itsekin. Tai tuotekerrostuma.

 19. 21

  Mintsi sanoo

  Mä taidan tietää, miten käytän seuraavan tyhjenevän hoitoainesuihkepullon. Muumisuihkeen lisäksi kaapissa on useampi melkein loppuun käytetty hiuksiin jätettävä hoitoaine. Pitäisi vaan jaksaa käyttää ne loppuun, niin saisi etikkasuihkepullon. Olen miettinyt etikan kokeilemista, mutta se on aina jäänyt. Josko nyt tormistautuisi.

  Olen tosin löytänyt uuden ihastuksen hoitoainepuolelta – Lushin palahoitoaine. Tilasin palashampoita ja sain tilauksen mukana näytepalan siitä vaaleanpunaisesta. Suhtauduin siihen valtavalla epäilyksellä. Se kuitenkin osoittautui oikeasti hiuksilleni sopivaksi hoitoaineeksi, on helppokäyttöinen ja kestää todella pitkään. Olen sitä käyttänyt nyt kymmenisen kertaa ja palassa ei näy muita kulumisen merkkejä kuin leikkausreunojen pieni pyöristyminen. Olen törmännyt sen kanssa minulle uuteen ongelmaan: sitä voi laittaa liikaa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

  • 21.2

   Mintsi sanoo

   Karkasi… Eli odotin samanlaista wow-efektit kuin palahoitikse n kanssa. Ei tullut. Eli ainakaan suihkuttamalla ei toimi minulla. Pitänee kokeilla vielä kaataa päähän pullosta tms. Toivottavasti toimisi niin.

 20. 22

  Sennu sanoo

  Veikkaan että tän postauksen takia Yves Rocherin varastot tyhjenee aika nopsasti :D Mut ainakin sait vakuutettua ja tuote menee ehdottomasti kokeiluun!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Veikkaan että tän postauksen takia Yves Rocherin varastot tyhjenee aika nopsasti :D

   Hehheh, no ei kai sentään :D Luulisin ihmisten innostuvan ennemmin kokeilemaan ensin halvimmalla vaihtoehdolla eli ruokakaupan etikalla :)

 21. 23

  Kaius sanoo

  Mä vähän jännittyneenä tulin lukemaan kommentteja, odottaen joko joku olisi taas kiehahtanut tuosta sun ”hiussuomu” termistä. :D

 22. 24

  Ansu sanoo

  Kävin viikonloppuna Kuopion Yves Rocherin myymälässä ja kuulin, että kaikki kivijalkaliikkeet lopetetaan eli jatkossa YR tuotteita saa vain verkkokaupasta. Harmi, oli niin kiva käydä välillä hypistelemässä tuotteita liikkeessä.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   kaikki kivijalkaliikkeet lopetetaan

   :’-( Todella kurja uutinen kaikkien näiden vuosien jälkeen. YR:llä on ollut kivijalkamyymälöitä Suomessa niin kauan kuin muistan.

  • 24.2

   minna sanoo

   Voi ei!

   En ole innokas tilaamaan netistä tuotteita, vaikka välillä käynkin vilkuilemassa yritysten sivuilla. Sitäkin enemmän käyn säännöllisesti Yvesin liikkeessä heidän uutiskirjeen kanssa pähkäilemässä mitähän tuotetta ottaisin tällä kertaa puoleen hintaan :) Lisäksi Kuopion liikkeessä on saanut aina asiantuntevaa ja mukavaa palvelua.

   Tuon legendaarisen kuukausittaisen uutiskirjeen kolahtaminen postilaatikosta on ollut minulle suuri nautinto jo pitkän aikaa (mieskin tietää jo nykyään hihkaisusta päätellen milloin se tulee), lopetetaankohan senkin jakelu? :/

   • 24.2.1

    Sanni sanoo

    Mä en usko että postimyyntkatalogia lopetetaan Suomessa, sillä on niin suuri asiakaskunta vanhemman polven ihmisiä jotka eivät käytä nettiä.

 23. 26

  Jonttu sanoo

  Tulipa oikeaan aikaan tämä postaus, kun juuri eilen suihkussa huuhteluasioita mietiskelin. Ajattelin niitä kertoja, kun hiuksia ihan parturissa olen käynyt värjäyttämässä, ja lopuksi suoritettava pesu on tehty aina selvästi lämpimällä vedellä, myös huuhtelu. Miksi sitten ihmisiä kuitenkin neuvotaan kotona aina pesemään tai ainakin suorittamaan huuhteluosuus kylmemmällä vedellä? Onkohan tuon kampaamoiden toiminnan takana vain se, että asiakkaalle tahdotaan taata hemmotteluhetki eikä sitä tahdota pilata kylmällä vedellä?

 24. 27

  Ohis sanoo

  Tuo Yves Rocherin vattuhuuhde on ihan paras kesällä mökkireissuilla. Pitkästä tukasta on tuskaisaa huuhdella hoitoainetta pois saunassa, mutta etikkahuuhteella saa homman hoidettua käteveästi.Tuo tuoksu liittyykin minulla nykyään kesään ja on jotenkin ”vaikeaa” käyttää talvella. :D

 25. 28

  Reetta sanoo

  Ei varsinaisesti tähän liity, mutta tilasinpa tänään Yves Rocherilta sun suositteleman shampoo&hoitoaine -parin, sen Nutritionin. Oli tarjouksessa, hintaan 7,90e (vai 8,90e, miten voi olla näin lyhyt muisti!) yhteensä eli maksoin vain yhden tuotteen hinnan. Innolla odotan, että pääsen testailemaan, blondaus kuivattanut tukkaa taas, niin tehokkaita aineita kaivataan… Kaupan päälle tuli vielä Sexy Pulp -maskara ja kun kympillä tilasi, HAPPY2016 -koodilla ilmainen toimitus (muutenhan se raja on 17e). Vinkkinä vaan kaikille Yves Rocherille tilausta suunnitteleville!

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Oho, onpas hyvä paketti..! :) Eipä ole kyllä paha jos tuohon hintaan saa kolme tuotetta.

 26. 29

  Aurinkoinen sanoo

  Täytyypä tehdä kesällä omatekoista viinietikkahoitoainetta mökkikäyttöön, ekologista. Suunnittelin tekeväni valmiin liuoksen suihkepulloon. Saapa nähdä millainen tuntuma hiuksiin jää.

 27. 30

  sanoo

  Käytin etikkahuuhtelua shampoopaloilla pestessä. Voisi olla aiheellista nytkin koska tuntuu että normi hoitoaineet tekevät tukan liian raskaaksi. Muistelen että shampoopalojen miinus oli harjaan jäävä saippuaköhnä, mutta hiuksiin tuli rakennetta josta pidin. Eivät olleet enää superliukkaat ja oli helppo muotoilla nutturat yms. kun pysyivät ponnarit ja puikot luistamattomina. Nyt on käytössä Lushin Karma shampoopala ja voisin vannoa että tämä on enemmänkin kiinteä shampoo kuin sellainen perinteinen hiussaippuapala. Hiustuntuma on erilainen eikä jää saippuaköhnää. Plus Karman tuoksu :)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Nyt on käytössä Lushin Karma shampoopala ja voisin vannoa että tämä on enemmänkin kiinteä shampoo kuin sellainen perinteinen hiussaippuapala.

   Lushin shampoopalathan ovat tavallista shampoota, eivät saippuaa :) Niissä on pesevänä ainesosana natriumlauryylisulfaatti (+ Karma Kombassa natrium-kookosamfoasetaatti), ei saippua. Ne ovat siis kiinteään muotoon formuloitua perinteistä shampoota. Karma Komban inci.

   • 30.1.1

    Mintsi sanoo

    Minun päänahalleni ei sivu sls/sles-sisältävät shampoot. Ostin kokeeksi Lushin palashampoon värjätyille hiuksille lähinnä näppärän rasian vuoksi. Yllättäen se ei ärsytä päänahkaa. Palasta ei varmaan päädy aineita päänahkaan niin paljon. Flown palashampooseen verrattuna pesuteho on parempi, tosin en saa flown shampoostakaan lähmäpäätä, mutta hiukset tarvitsee pestä useammin.

    Vielä kun löytäisin syväpuhdistavan shampoon jota päänahka kestää. Nykyään käytän herbinan syväpuhdistavaa värjäyksen yhteydessä parin kuukauden välein. Tiheämmin käytettynä päänahka suuttuu. Ei vaan taida löytyä luonnonkosmetiikan puolelta syväpuhdistavia tuotteita.

    • 30.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ei vaan taida löytyä luonnonkosmetiikan puolelta syväpuhdistavia tuotteita.

     Siltä vaikuttaa, kaikki luonnonkosmetiikassa sallitut kasvipohjaiset tensidit ovat niin mietoja.

 28. 31

  Anniina sanoo

  Tänään uskaltauduin viimein testaamaan ja täytyy sanoa ettei tukka ole vähään aikaan näin hyvältä näyttänyt! Kaapissa ei sattunut olemaan muuta kuin vaaleaa balsamicoa, mutta näköjään ajoi asiansa hyvin! Tukka oli helppo selvittää ja kuivauksen jälkeen kiilsi eikä ollut lainkaan lättänä, kuten normihoitoaineiden kanssa helposti käy. Suosittelen! Itse tein niin että täytin ison kokispullon puolilleen lämmintä vettä ja n. 2 ruokalusikallista balsamicoa niin oli helppo kaataa päähän :) Jää kyllä vaki rutiiniksi! Onko kellään täällä kokemuksia pitkäaikaisemmasta käytöstä? Lähinnä kiinnostaisi että kuivattaako päänahaa?

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Tänään uskaltauduin viimein testaamaan ja täytyy sanoa ettei tukka ole vähään aikaan näin hyvältä näyttänyt!

   Jee :) :)

 29. 32

  Mari sanoo

  Mä kokeilin tätä etikkahommaa tänään toiveikkaana, mutta tukka on ihan yhtä takussa kuin hoitoaineidenkin kanssa. Mitähän mä teen väärin. Mulla oli omenaviinietikka-vesiliuosta suihkepullossa ja sitten kaadoin sitä myös saunan kuuppaan ja liottelin hiusten latvoja siinä, kun suihke ei tuntunut vaikuttavan mitenkään. Ehkä täytyy koittaa vielä kunnon lutrausta. Tosi rasittavaa, kun hoitsikatkaan ei selvitä tukkaa kunnolla, ja sitten pyyhekuivauksen jälkeen tukka on niin sekaisin, että puolet hiuksista lähtee Tangle Teezerin mukaan kun sitä harjaa. Ääh.
  Oon nyt kokeillut vaikka mitä hoitoaineita. Mieluiten käyttäisin luonnonkosmetiikan hoitiksia, mutta nyt on käytössä ollut myös mm. Oliivi-hoitis LifeHairilta.
  Toi mun pyyhekuivaus saattaa olla yks syy miks hiukset on niin sekaisin ja takussa, mutta kun haluaisin, että ne ois ennen kuivausta sellaiset silkkisen sileät ja selvät. Ei ole. :( Mulla on paksu tukka, yksittäinen hius on myös paksu. Latvoissa on vanhaa vaalennusta jäljellä, muuten nyt käsittelemättömät, enkä käytä normaalisti muotoilutuotteita. Shampoona vaihtelevasti luonnonkosmetiikkaa ja normikosmetiikkaa.
  Onko sulla Sanni antaa jotain vinkkiä mulle?

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Hmm…

   Tosi rasittavaa, kun hoitsikatkaan ei selvitä tukkaa kunnolla, ja sitten pyyhekuivauksen jälkeen tukka on niin sekaisin, että puolet hiuksista lähtee Tangle Teezerin mukaan kun sitä harjaa.

   Tämän kuvauksen mukaan kuulostaa sillä, että sulla on todella tavallista takkualttiimpi tukka. Veikkaan, että se voi olla selitys etikan toimimattomuudelle. Hoitoaineet (ainakin hyvin formuloidut sellaiset) kun kuitenkin selvittävät hiukset etikkaa tehokkaammin, niin jos hoitoaineetkaan ei sulla yleensä toimi, niin en odottaisi etikankaan toimivan. :/

   Noin herkästi takkuuntuvalle tukalle kokeilisin ennen shampoota esihoitona silikoniöljyseosta, siis sellaista voimakkaasti silottavaa latvahoitoainetta. Pumppaisin pituuksiin pari reilua pisaraa silikoniseerumia, harjaisin hellästi selviksi ja suorittaisin sitten shampoopesun. Tällöin pituuksissa vaikuttava silikoniseerumi hillitsee shampoon takuttavaa vaikutusta. Sitten vain shampoopesun jälkeen hyvä hoitoaine ja siihen päälle vielä hiuksiin jätettävä hoitoaine/seerumi.

   • 32.1.1

    Mari sanoo

    Kiitos Sanni neuvoista! Täytyy etsiä tuollainen silikoniseerumi. Tuo esihoito voisi tosiaan olla ratkaisu. En tajua, mikä mun hiuksia oikein vaivaa nykyään, miksi ne menevät niin takkuun. En muista ollenkaan tälläisiä ongelmia ajalta kun mulla viimeksi oli pitkä tukka (15 vuotta sitten :D ). Nuo vaalennetut latvat voivat olla yksi syy takkuuntumiseen, pitäisi kääydä parturissa vähän napsaisemassa niistä pois.

  • 32.2

   Mintsi sanoo

   Ihanaa, en ole yksin. Kuvailit juuri hiuksiani, sillä erotuksella, että minulla ei ole vaalennusta hiuksissa ja minulla yksittäinen hius on ohut ja niitä riittää.

   Minä opin todella paljon hiusteni hoidosta lisäkkeiden kanssa. Niistä ohjeistettiin mm. että latvoja ei tarvise pestä, riittää kun pesee vain tyvet. Huuhteluvesi puhdistaa riittävästi latvoja. En olisi uskonut, mutta toimii ja vähentää ainakin minulla takkujen määrää pirusti.

   Pyyhekuivaamisen teen puolestani painelemalla enkä hieromalla ja jos suinkin mahdollista käärin hiukset turbaaniin joksikin aikaa kuivumaan. En esimerkiksi pyyhekuivaa hiuksia pesun ja hoitoaineen välillä, vaikka tiedän, että se parantaa hoitiksen tehoa. Mieluummin käytän hoitista enemmän kuin selvitän takkuja.

   Sitten hiusten kuivumisen jälkeen laitan latvoihin latvasuojan (Biozellin argan eliksiiri näyttää olevan kaapissa), mikä helpottaa paljon. Sitä on varmaan jäljellä myös seuraavassa pesussa suojaamassa latvoja.

   Lisäksi öljyän hiukset tasaisin välein. Tällä hetkellä on käytössä YR:n öljy, mutta tavallinen ruokaöljykin käy. Annan öljyn olla hiuksissa vähintään puolituntia, usein jopa yön yli. Helpottaa hiusten selvittämistä etenkin rankemman pesun kuten syväpuhdistavalla shamppoolla pesun jälkeen.

   • 32.2.1

    Mari sanoo

    Voi kiitos Mintsi näistä neuvoista! Munkin täytyy kokeilla tuota tyven pesemistä. Varsinkin kun ei muotoilutuotteita käytä niin eipä niissä pituuksissa ole pestävää. Tuota kuivaamista olen myös miettinyt, että miten tekisin sen hellävaraisemmin, mutta kuitenkin niin, ettei vettä valu hiuksista koko päivää. Mun tukka kuivuu hitaasti. Monesti laitan itsekin turbaanin. Öljymuhittelut on ollut pitkään mielessä mutta en ole saanut aikaiseksi toteuttaa. Jospa nyt vihdoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.