Lumene-nostalgiaa

Löysin ”kosmetiikkamuseostani” taas jotain hauskaa:

Lumene_esitteet_IMG_0148

Vanhoja Lumenen tuote-esitteitä vuosien takaa. :) <3 Ahh, rakastan vanhoja kosmetiikkamainoksia ja esitteitä..!

Arvioin valikoiman ja esitteissä vaikuttavan, Lumenen pitkäaikaisimman mallin Niina Kurkisen perusteella, että nämä ovat ainakin 10 vuotta vanhoja (Kurkinen toimi Lumenen päämallina 1995-2005, ja palasi sen jälkeen vuona 2010 lanseeratun Time Freeze -sarjan kasvoksi, mutta tässä esitteessä Time Freezeä ei vielä näy).

Moni muistaa varmasti ainakin nämä klassikot:

Lumene_esitteet_IMG_0155

Minullakin oli Hydra Drops -voiteita (no kenellä ei olisi ollut, – näin liioitellen..? ^_^)

Nämä ovat jotenkin ihan sitä tutuinta tuttua suomalaisnaisen perusihonhoitoa minun nuoruudessani – kaikenikäisten. Eikös Lumenella ollut Blue-sarja jo 90-luvulla..? Ainakin tämä samankaltainen pyöristettyreunainen sininen purkki oli mielestäni Lumenen valikoimassa ”ikuisuuksia”.

Jotenkin ihan klassisin Lumene-pakkaus kautta aikojen.

Lumene_esitteet_IMG_0151

Lumenen ihonhoitosarjat esitteiden ajalta. Kyllä tässä varmaan jossain 2000-luvun alun ja puolivälin välissä liikutaan.

Tämän päivän Lumenen sarjavastaavudet olisivat:

Lumene Blue – Lähde

Lumene Sensitive – Ultra Sensitive

Vitamin + – Valo

Lifting – Kuulas

Premium Beauty – Hehku

Näiden lisäksi Lumenen ihonhoitovalikoima täydentyi tänä vuonna Sisu-sarjalla. Se ja ”arkisarja” Klassikko mukaanlukien Lumenella on tänä päivänä siis seitsemän ihonhoitosarjaa.

Lumene_esite_IMG_0180

Entäs ripsarit..? Hyvänen aika, näistä en muista kuin Star Effectin..! Intelligent Mascara ei sano minulle edes nimenä yhtään mitään ^_^ En kyllä oikeastaan koskaan ole ollut Lumenen maskaroiden käyttäjä vaan ostin niitä teininäkin hyvin satunnaisesti.

Kuka muistaa käyttäneensä joitain näistä? Hassua, kun Blueberry-maskarat tuntuvat dominoineen Lumenen maskaraimagoa jo niin pitkään että ei edes muista enää aikaa niitä ennen…!

Lumene_esite_IMG_0175

Katsokaas pohjustustuotevalikoimaa… ^_^ Voi liikuttavuus – vain kolme tuotetta..!

Tuo hopeatuubinen silmämeikinpohjustaja oli muuten jotain ihan hirveää, tai sitten se oli sen edeltäjä mutta sekin oli hopean värisessä pakkauksessa. Joka tapauksessa, Lumenen silmämeikinpohjustajan koostumus oli tuon hopeahylsyn aikana sellainen kumman öljyinen ja jätti jo itsessään luomet jotenkin kiiltäviksi. Koostumus on muuttunut noista ajoista täysin, nythän se on ”ihan ok”, ei markkinoiden parhaimpia mutta ihan toimiva kuitenkin.

Huulimeikinpohjustajaa ei Lumenella ole tainnut olla pitkään aikaan, mutta tämän esitteen aikana oli, se on tuo vaaleanpunainen hylsy.

Entäs meikkivoiteet…

Lumene_esitteet_IMG_0164

…no nyt ollaan retron äärellä..! Apua miten vanhanaikaisilta nämä Double Stay -pullot näyttävät ^_^ :D Onko tästä ”vain” runsaat 10 vuotta..? Ai hitsi kun saisi selville miltä vuodelta esitteet tarkalleen ovat.

Jos näkisin pelkän kuvan luulisin, että nämä pullot ovat 90-luvulta. :)

Lumene_esitteet_IMG_0169

Koko meikkivoidevalikoima. Matt Touch Spray..? Ei mitään muistikuvaa. (No, en kyllä ole kuulunut kohderyhmäänkään..)

Minulla oli näistä Hydra Drops, tosin en tykännyt siitä(kään) niinkuin en mistään nestemäisestä meikkivoiteesta tuohon aikaan. Käytin vuosikaudet Lumenen meikkipuuteria, itse asiassa siihen saakka kunnes löysin mineraalimeikit.

Lumene_esitteet_IMG_0161

Esitteissä kiehtovaa on myös sen ajan meikki- ja kauneustrendit.

Vaikka sitä ajattelisi (ainakin näin vanhempana, pidempään meikkitrendejä seuranneena tätinä), että koko 2000-luku on heijastellut tiettyä samaa tyyliä johon kuuluu mm. hehkuva, valoisa meikkipohja ja luonnollisen nuden ihannointi, niin kyllä vain 10 vuotta vanhat kauneuskuvat näyttävät  jo tyylillisesti menneeltä ajalta, niistä näkee heti etteivät ne ole tätä päivää.

Vaikea määritellä mikä niissä tekee sen ”vanhanaikaisuuden” vaikutelman. No, ehkä kulmakarvat vähintään, ainakin kun miettii juuri nyt vallalla olevaa tyyliä :)Lumene_esitteet_IMG_0174

Ehkä vaikutelma tulee jo pelkästään kuvien stailauksesta ja hiustyylistä..?

Joka tapauksessa, kiinnostavaa :)

Lumene_esitteet_IMG_0157

Vitamin+ Vita Nectar Eye -silmänympärysvoide oli ensimmäinen koskaan käyttämäni Lumenen silmänympärysvoide. Ja myöskin ihan niitä ensimmäisiä ylipäänsä käyttämiäni silmänympärysvoiteita.(Saatatte ehkä aavistaa yhden syistä miksi olen päätynyt valitsemaan juuri tämän voiteen… ^_^)

Minähän aloin käyttää sy-voiteita säännöllisesti vasta noin 25+ -vuotiaana. Lumenea ennen olin käyttänyt yhden kesken jääneen Biothermin silmänympärysvoiteen (ostin sen jossain 16-vuotiaan ”nyt mä ostan selektiivistä” -hurmassa Lontoon Heathrow’n lentokentältä tarjouksesta ja käyttämättä jäi kun en kokenut että se teki mitää) ja sen jälkeen käytin randomisti muutaman Yves Rocherin silmänympärysvoiteen.

En tykännyt Vita Nectarin koostumuksesta, muistan että se oli lirua ja jotenkin halvan tuntuista mutta käytin sen hampaat irvessä loppuun koska olin päättänyt että NYT olen siinä iässä että silmänympärysvoiteita kuuluu käyttää ja minähän en heitä mitään keskeneräistä menemään…! ^_^ (Paitsi sen Biothermin lopulta heitin kun se alkoi jo haista :P)

Lumene_esite_IMG_0162

Nämä ovat meikkivoiteiden ohella kaikkein retroimman näköiset pakkaukset esitteissä, siis ei hyvänen aika miten herttaisen kasarin näköisiä ^_^ Silloin ne varmaan näyttivät ihan moderneilta?

Minulla oli muuten koko tämä sarja. Muistan jopa kynsinauhavoiteen tuoksun ja miltä se tuntui kynsiin levittäessä… Ja, siis hullua kyllä, mieleen tulee myös tuon aluslakan tuoksu, siinä oli jotain ruusuista parfyymia…

Ai että, tämä kuva on itselleni esitteen kuvasadosta ehkä kaikkein nostalgisin sillä kynsien hoito oli vuosikaudet minulle niin übertärkeä asia. Niin Yves Rocherin kuin Lumenenkin kynsienhoitotuotteet ovat minulle menneiltä ajoilta todella läheisiä. Niihin liittyy ihan erityinen tunnelataus…

 Lumene_esite_IMG_0183

Viimeisenä kuva, jonka tuotteet muistan kynsituotteiden ohella parhaiten: Berryfun-huulikiillot.

Melkein pelottavaa kyllä, näitä on esiintynyt Karkkipäivän alkuvuosien kuvissa..! Siksi muistan ne niin hyvin. Niiden on täytynyt jo silloin olla vanhoja..? ^_^ Enpä hämmästyisi jos joku Berryfun-putkilo vieläkin löytyisi jostain jemmoistani joilla ei tunnu olevan pohjaa….

Itse asiassa, en minä näitä ihan tajuttoman vanhentuneina ole käyttänyt, sillä muistan ostaneeni näitä alennuksesta Tampereen Turtolan Citymarketista blogin aloittamisvuonna eli 2009. Ne olivat silloin väistymässä seuraavan huulikiiltosukupolven tieltä. Esitteet ovat kuitenkin aika selvästi vanhempia kuin vuodelta 2009 (esim. Vita Nectar -silmänympärysvoiteen olen ostanut joskus vuosien 2004-2006 kieppeillä), joten ehkäpä Berryfunien elämänkaari oli vain poikkeuksellisen pitkä…? Nykyisellään tuntuu, että Lumenen huulimeikit vaihtavat kuosia joka toinen vuosi… En ehdi edes edellistä Lumene-kiiltoa saada loppuun kun on jo ilmestynyt uusi sarja. :)

Berryfuneja sain kyllä loppuun useita, lempisävyni oli haalea vaaleanpunainen Rakkauden tunnustus joka näkyy mm. tässä vuoden 2011 postauksessa: huulikiiltoinvaasio meikkipussissa :) Sitä käytin kaksi tai kolmekin kappaletta.

*

Kertokaas teidän Lumene-muistoja :) Oliko kuvissa tuttuja tuotteita? Vanhoja lempituotteita? Vanhoja inhokkituotteita? ^_^

Kommentit
 1. 1

  LillyLollo sanoo

  Voi herttinen :D En kyllä yhtään muistanut käyttäneeni Lumenen meikkituotteita, mutta kahta esitteen meikkivoidetta (Hydra Drops ja Double Stay) on tullut käytettyä. Myös Beauty Base on ollut käytössä ja tietysti sininen voidepurnukka. Kynsilakkapullotkin näyttävät tutuilta. Jos oikein arvaan, niin kynnenkovettajaa olen käyttänyt.

  Olen aina tykännyt meikki- ja vaate-esitteistä ja -kuvastoista. Joskus teininä jopa otin parhaat talteen. Pitkään aikaan en ole törmännyt esitteisiin. Kaikki on varmaan nykyään netissä.

 2. 2

  sanoo

  Apua miten kaikki näyttää vanhanaikaiselta! Silti tuttuja tuotteita kuvissa ja käytössäkin -ei tosin enää;) Luulenpa, että jos katsoo 10-15 vuoden kuluttua nykyisiä mainoksia, ne näyttävät samalla tavalla vanhahtavilta. Oispa kiva tietää, millaiset kulmakarvatrendit silloin jylläävät:)

 3. 3

  M sanoo

  Käytin juuri noita meikkejä yläasteella ja lukiossa. Olen aivan varma, että minulla on ollut nuo esitteetkin. Lumenen Extra Volume -ripsiväri oli suosikkini kunnes se korvattiin…

 4. 4

  Kikkis sanoo

  Mulla oli tuollainen Berry fun muistaakseni vuonna 2004. Taisi olla wanhojentanssimeikissä moinen ja muistan edelleen sen tuoksun joka oli aika huono minusta. Aika mitäänsanomaton, tunkkainen. Silti muistan sen. :D olin tuohon aikaan karkkisten ja hedelmäisten huulikiiltojen perään ja ei-meikkaavaa kaveria ällötti istua vieressäni kun levittelin antaumuksella Dermosilin hedelmän tuoksuista kiiltoa tunneilla vain nuuhkiakseni ja maiskutellakseni sitä. xD Those were the days.. 😂

  • 4.1

   Sanni sanoo

   ja muistan edelleen sen tuoksun joka oli aika huono minusta. Aika mitäänsanomaton, tunkkainen.

   Mun mielestä se taas oli sellainen makean marjainen :) Tuoksu on mun mielestä pysynyt hyvin vähän muuttuneena vuosien varrella, tai ainakin Lumenen huulikiillot on aina tuoksuneet sillä lailla tunnistettavan lumenemaisilta.

   • 4.1.1

    Kikkis sanoo

    Haha miten eri tavalla ne voi kokea. 😁 sellainen tunkkaisen marjainen minusta. Ehkä siksi kun ei ollut yhtä freesi ja imelän karkkinen kuin ne muut joita käytin? Sen sijaan natural coden huulikiiltojen tuoksut on minusta olleet ok, tuo jäi ihan mieleen ettei ollut mitenkään mieleen.

 5. 5

  momo sanoo

  Heh, Lumene on mulle aivan poikkeuksellisen nostalginen merkki. Kun olin lapsi (hyvin pieni, varmaan nuorempi kuin 5), äitini harvat kosmetiikkatuotteet, joita hänellä oli vessassa näkyvillä, olivat Lumenea. Luulin, että Lumene on kategoria, joka on siis kasvorasvoja yms. :D Muistan vielä hämmästykseni, kun jotenkin tuli selville, että Lumene on suomalainen, koska siitähän oli pääteltävissä, että Suomi tuottaa kaikki maailman kasvorasvat!

  Mutta joo, ihanan nostalgisia nuo esitteetkin, ovat niiltä ajoilta kuin aloittelin meikkailla. Muistan hämärästi kuinka olisin halunnut tuon suihkuteltavan meikkivoiteen, mutta efekti ei ollutkaan yhtään niin jännä kuin mitä olin ajatellut, joten koululaisen taskurahoista jäi ostamatta. Ensimmäiset meikkini kyllä olivat varmaan Lumenea, myös Anytimea. Tykkäsin heidän huulipunista, mutta muista en sitten niinkään, ja siirryin hyvin pian muihin merkkeihin.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Luulin, että Lumene on kategoria, joka on siis kasvorasvoja yms. :D Muistan vielä hämmästykseni, kun jotenkin tuli selville, että Lumene on suomalainen, koska siitähän oli pääteltävissä, että Suomi tuottaa kaikki maailman kasvorasvat!

   Ihana ^_^

 6. 6

  Nimetön sanoo

  Voi kääk, tajusin että mullahan on edelleen tuolla kylppärissä tasan sama huulikiilto kuin tuossa viimeisessä kuvassa komeilee! En ole tosin käyttänyt sitä varmaan vuosiin, olisikohan aika siivota nuokin meikkijemmat… :D

 7. 7

  Terhi sanoo

  Apua, miulla on laatikon pohjalla vielä tuollainen berryfun-kiilto! En ole kyllä käyttänyt vuosiin, mutta silti. Tämän postauksen inspiroimana heitän sen NYT menemään :D

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Hauskaa kun kaksi eri lukijaa kommentoi peräkkäin samaa Berryfun-huulikiillosta ^_^ Ilmeisen jemmailtava tuote..! :D

 8. 8

  Sanna sanoo

  Siis apua! Mulla on vielä tollanen huulten pohjustaja ja sininen double stay meikkivoide :D Ja huulikiiltokin näyttää pelottavan tutulle, jos tarpeeksi kaivaa niin jostain jemmasta sellanenkin varmaan löytyy….

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Ja huulikiiltokin näyttää pelottavan tutulle, jos tarpeeksi kaivaa niin jostain jemmasta sellanenkin varmaan löytyy….

   …siis itse asiassa kolmekin lukijaa… ^_^ (viitaten Terhille kommentoimaani)

 9. 9

  Ammi sanoo

  Star effect oli luottoripsarini monta vuotta. Melkein muistelisin, että ekoja ripsareita ylipäätään, noin -99, -00 paikkeilla. Olisko voinut olla… Ja tavallisen koulupäivämeikin toinen osa oli kivipuuteri. Ei muuta. Ikää noin viistoista. Ikuisuus sitten siis.

  Ja erityisiin tilaisuuksiin vähän luomiväriä, sekin Lumenelta. Väriduo, jossa tumma ja vaalea violetti (nimeä en enää muista, harmi). Se sitten hienosti niin kuin Lumenen esitteissä Raili Hulkkonen neuvoi: sisäkulman puolelle tummaa ja ulkoreunaan vaaleaa. Häivytystä ja värien liukumaa tuskin lainkaan. Sellaisen tulkinnan siitä taidoillani sain. Hyvin muistui vieläkin mieleen ne ohje-esitteet silmä- ja huulimeikeistä piirroskuvineen.

  Melkein kaikki ekat kosmetiikat oli Lumenea: putsarit, voiteet, meikit… Ja kynsilakat. Pullot oli pitkään muistaakseni aina noita sinikorkkisia, eli varmaan koko 90-luvun ja ainakin puoliväliin 2000-lukua.

  Kiitos lähihistoriaretkestä teinivuosien muistkuviin!

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Ja tavallisen koulupäivämeikin toinen osa oli kivipuuteri. Ei muuta. Ikää noin viistoista.

   Täälläkin käytettiin meikkipohjana pitkään pelkkää kivipuuteria… muistan yhä sen kiristävän kuivan tunteen kasvoilla kun kivipuuteria levitettiin monta paksua kerrosta vipalla, kun sillä yritettiin saada aikaan meikkivoiteen peittävyys… ^_^

   Se sitten hienosti niin kuin Lumenen esitteissä Raili Hulkkonen neuvoi: sisäkulman puolelle tummaa ja ulkoreunaan vaaleaa.

   Olisiko ollut toisin päin..? Vaalea tulee sisänurkkaan ja varjostus ulkonurkkaan, se on klassisen kahden sävyn meikki. :) Jos tummaa laittaa sisänurkkaan silmät näyttävät pienemmiltä ja tulevat ikäänkuin lähemmäs toisiaan.

   • 9.1.1

    Ammi sanoo

    Joo! Niin päin kuin korjasit. Tumma ulkonurkkaan siis. Mikä lie myöhäisillan ajatuskukkanen tai kertonee myön mun meikkaustaidoista, ettei tule ns. selkärangasta sävyjärjestys. Mainitsemani ohje-esitteen kuvissa oli muuten se käänteinenkin järjestys, suositeltiin silmille, jotka ovat kaukana toisistaan.

    Kivipuuteria kerrostin maltillisesti, kiiltoa pois enkä niinkään peittävyyttä kaipasin. Vipalla levitin silloin. Nyt en enää siveltimestä vaihtaisi pois.

  • 9.2

   Karoliina sanoo

   Hei mulla on ollut varmaan tuo sama violetti duo :D Voi apua, kun nykyään hiukan kosmevalaistuneena muistelen, miten levittelin vaan vähän sinne tänne väriä sillä pakkauksessa tulevalla vaahtomuoviaplikaattorilla ja ei tosiaan mistään häivyttelyistä tietoakaan XD Olisipa omina teiniaikoina ollut kanssa netti pullollaan meikkivinkkejä (tai ehkäpä oikeammin sanottuna; olisipa itselläkin ollut teiniaikana niin paljon kiinnostusta opetella meikkaamaan kunnolla niin kuin nykyään nuorilla tuntuu olevan, kun harvemmin enää näkee mitään hirveitä meikkiövereitä/mokia). Ja tuo kivipuuteri meikkipohjana oli minullakin, jossain vaiheessa vielä laitoin meikkipuuterin päälle viimeistelypuuteria, voi luoja sitä kiristelyä ja kutinaa, minkä se aiheutti, kun kasvot oli varsinkin talvella ihan rutikuivat siitä talkkimäärästä…

   • 9.2.1

    Sanni sanoo

    ja ei tosiaan mistään häivyttelyistä tietoakaan XD Olisipa omina teiniaikoina ollut kanssa netti pullollaan meikkivinkkejä

    Joo, nyt ”tämän päivän valossa” tuntuu tosi hassulta, ettei häivyttelystä oikeasti ylipäänsä puhuttu omassa nuoruudessa (en toki tiedä oliko sun nuoruus samaan aikaan kuin minun, minä viittaan 90-lukuun :)). Meikkauksesta ja meikeistä kyllä puhuttiin kavereiden kanssa ja toiset osasivat meikata paremmin kuin toiset (itse hakeuduin aina ystäväni Anne-Marin meikattavaksi kun oli joku erityisen Tärkeä viikonloppumeno ^_^), mutta varsinaisia meikkivinkkejä ei jaettu eikä tekniikoista puhuttu. Meikki vain aseteltiin naamaan. Kuvasta katsottiin että okei, tummaa väriä silmän ulkonurkkaan tai luomivakoon ja vaaleaa sisänurkkaan, ja sitten ne aseteltiin paikoilleen vaahtomuoviapplikaattorilla. Häivytyksestä pääsin perille vasta 2000-luvulla internet-tutorialien kautta… En muista teininä kertaakaan lukeneeni mistään naistenlehdestäkään häivytysohjeita. Ihan hullua…! Koska aivan varmasti meikkitaiteilijat ovat häivytelleet meikkejä meikkauksen aikojen alusta saakka…

 10. 10

  Noora sanoo

  Tuttuja tuotteita ja tuttu malli, hänen nimensä on kyllä Niina Kurkinen eikä Nina Kurkela.

  Omaan silmääni kuvat näyttävät vähän hassuilta ehkä siksi, että Niina säteilee seesteistä eleganssia mutta kulmakarvamuodista tulee enemmän mieleen ysäriteinit.

  Meikkivoiteet taas muistuttavat surullisesta aikakaudesta eBB eli ennen Beauty Blenderiä, kun en oikein ollut vielä sisäistänyt ettei tuotetta todellakaan olisi tarvinnyt liisteröidä naamaansa ruokalusikallista.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   hänen nimensä on kyllä Niina Kurkinen eikä Nina Kurkela.

   Niin onkin, kiitos korjauksesta. Hassu moka minulta kun ennen jutun kirjoitusta mietin, että olikos se nyt Niina Kurkinen vai Kurkela ja tarkistin, että Kurkinenhan se oli, ja sitten kuitenkin kirjoitan nimen tekstiin väärin ^_^ Ja velä etunimenkin yhdellä i:llä. No, nyt on ainakin vihdoin oikein :)

 11. 11

  Leena sanoo

  Star Effect -ripsareita käytin useammankin ruskeana, kunnes sitä ei enää löytynyt kaupoista. Nyt olen siirtynyt paljon isompiin harjoihin.

 12. 12

  Hilda sanoo

  Apua! Meiänkin peilikaapissa makaa tommonen Matt touch -meikkivoide (on siis äitini). Huomaa ettei meikkien vanhenemista näemmä oteta tosissaan koska itsekin olen sen jo monta vuotta kaapissa huomannut pyörivän – eikä sitä ikinä käytetä! 🙄

 13. 13

  Tiinukka sanoo

  Oi, musta on aina kiva lukea näitä kosmetiikka-nostalgia postauksia! :)
  Monet noista tuotteista näyttää nyt niin sympaattisilta ja tutuilta. Multa löytyy vielä jotain tosi vanhoja lumenen kynsilakkoja vuosituhannen vaihteesta, ja ne sävytkin on jotenkin ihan sitä aikaa, esim sellainen kirkkaan vaalea helmiäisen valkoinen ja vaaleansininen. Mun mielikuvissa liittyy jotenkin ihan 2000-luvun alkuun. Melkein kaikki meikit kotona taisi olla silloin lumenea. Lisäksi jokin aika sitten löytyi kaapista jotain Lumenen vaaleanpunaista kasvoglitter-geeliä myös yli 15 vuoden takaa. Suoraan sanottuna en usko, että kyseinen tuote olisi koskaan näyttänyt todella hyvältä, mutta ehkä silloin oli glitter muodissa.
  Kynsilakkoja voisi varmasti vielä myös käyttääkin, vaikka koostumus on jo jonkun verran muuttunut, mutta en tiedä kuinka paljon kynsilakan kohdalla siitä on vaaraa, niin vanhaa huulipunaa tms en ainakaan käyttäisi :D Niin ja muuten, muistan hämärästi sellaisen anytime-nuorten meikkisarjan, oliko se myös lumeneen liittyvä? Ne tuotteet varmaan myös herättää nykypäivänä monessa nostalgiaa kun ei ole enää koko merkkiä.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   muistan hämärästi sellaisen anytime-nuorten meikkisarjan, oliko se myös lumeneen liittyvä?

   Kyllä, Anytime oli Natural Coden edeltäjä 🙂 Eli Anytime-merkki uudelleenbrändättiin Natural Codeksi.

   …ja siis nuo kasvoglittergeelit… ☺️ Voi eih, ne oli ihan kamalia 😄

 14. 14

  Mintsi sanoo

  Minun pitää nyt tulla pätemään :D Ei ole Sensitive enää Ultra Sensitive vaan Lempeä (joka ei ehkä ole vielä kaupoissa).

  Kysyin asiaa vajaa kuukausi sitten Lumenelta, kun Ultra Sensitiven naamioni lähestyi loppuaan. Halusin tietää, mitä sille käy brändiuudistuksessa. Sain tiedon, että sarja on lopetettu ja sen tilalle on tulossa Lempeä, jossa on vastaava naamio, mutta se ei ole sama.

  Muuten lumenet eivät herätä muistoja. Ehkä joku tollanen sininen purkki on joskus äitin kaapista löytynyt, mutta ei soita kelloja.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Ei ole Sensitive enää Ultra Sensitive vaan Lempeä (joka ei ehkä ole vielä kaupoissa).

   Okei ^_^ Olet jopa edellä Lumenea itseään kun Lumenen sivuilla puhutaan vielä Ultra Sensitivesta :) Mutta joo, it figures että myös Sensitiven nimi vaihtuu tuohon samaan adjektiivi-tyyliin kuin muutkin uudet sarjanimet :)

 15. 15

  Jennie sanoo

  Olen yllättynyt siitä, miten monta tuotetta itsekin tunnistan ja muistan käyttäneeni vaikka olen vasta 22. :D muistan extra volume- ja sensitive eyes-ripsivärit. Double stay-meikkivoidekin näyttää todella tutulta, varmaan olen äidiltä lainannut monta sävyä liian tummaa meikkivoidetta ”huomaamattomasti” meikatessani. Ja nuo kosteusvoiteetkin, väitän, että äidin ja mummon meikkikätköistä löytyy noita edelleen. Ja nuo jonkun mainitsemat Anytimen puuterit muistan myös, tuli lätkittyä naamaan oikein urakalla.

  Olipas kertakaikkisen mielenkiintoinen postaus!

 16. 16

  annie sanoo

  Hei, mulla oli aikanaan nää samat esitteet! Kävin varhaisteininä siskoni kanssa Silja Linella Lumenen järjestämässä ”meikkikoulussa”, josta nämä sai mukaan. Olin muistaakseni 10–12-vuotias, nyt 24, eli veikkaisin näiden tosiaan olevan noin 12–14 vuotta vanhoja esitteitä.
  Hassua, miten tunnistin monia kuviakin noista. Pläräsin nämä varmaan silloin ihan hiirenkorville, kun ajattelin, että haluan ja tarvitsen nämä kaikki kosmetiikkatuotteet, vaikka olin hädin tuskin teini-iässä. :D

 17. 17

  Nimetön sanoo

  Nostalgiaa! Käytin Double Stayn vaaleinta sävyä ennen kuin tajusin, että se oli liian viileä minulle ja sitten löysin Matt Touchin keltapohjaisemman sävyn. Muistan, että sen lopettamisen jälkeen jouduin vähän pulaan, kun siihen aikaan vaaleita meikkivoiteita oli vähemmän. Käytin joskus myös meikkipuuteria, mutta se ei peittänyt finnejä – niin olihan minulla myös peitepuikko Lumenelta, mutta se oli kamalan huono enkä tiennyt paremmasta. :D

 18. 18

  Mirveli sanoo

  Oi mitä nostalgiakuvia! Mun ensimmäinen ihan oma meikkituote oli Lumenen huulipuna sävyssä nro 15 ”Ruusunen”. Sain sen kun täytin 12v. Tykkäsin meikata äidin meikeillä. Koulusta sanottiin, ettei saa meikata, mutta mun äiskä olikin vähän rebel ja vei mut kosmetologille ripsien kestovärjäykseen 😊 Samalla reissulla ostettiin huulipuna.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Koulusta sanottiin, ettei saa meikata, mutta mun äiskä olikin vähän rebel ja vei mut kosmetologille ripsien kestovärjäykseen 😊

   :D ^_^

 19. 19

  Senja sanoo

  Miulla oli nuo kaikki esitteet! Kaupassa olivat kosmetiikkaosastolla ja sieltä tietysti ne nappasin mukaan. Muistelisin että olin varmaan ala-asteen loppupäässä oli puhutaan varmaan vuosista 2004-2006!

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Eli sitä aikaa mitä arvelinkin :)

   Muistin vielä että saimme töistä yhtenä jouluna lahjaksi esitteissä näkyneitä Body Aktiva -tuotteita ja muistan käyttäneeni niitä asunnossa, jossa asuin 2004-2007 :) (Body Aktiva -suihkugeelin tuoksu liittyy jostain syystä vahvasti juuri sen asunnon kylppäriin.. ^_^ Ja muistikuva suihkugeelistä roikkumassa suihkukaapissa… :))

 20. 20

  Heli sanoo

  Mulle tulee mieleen anytime. Joskus ajattelin että se on lumenen nuorten sarja mutta en kyllä ole enää ollenkaan varma oliko sillä mitään tekemistä lumenen kanssa. https://www.google.fi/search?q=anytime+meikit&client=ms-android-samsung&source=android-browser&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiw67KyjIHVAhXkO5oKHYMFB9wQ_AUICSgB&biw=360&bih=512#imgrc=S8HvbR5uUKzrbM: tuossa kuvia uudistuneesta anytimesta. Muistan vielä violetit huulipunaputkilot ennen uudistusta. Olin silloin tosi nuori .. ja nyt tosi vanha :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Kyllä sillä oli tekemistä Lumenen kanssa, vaikka kaikki eivät merkkiä Lumeneen yhdistäneetkään kun pakkauksissa ei puhuttu Lumenesta, toisin kuin Anytimen seuraajassa Natural Codessa:

   http://www.marmai.fi/uutiset/lumene-lahtaa-anytimen-6272109

   Linkkaamissasi kuvissa on Anytimen look viimeisen kahden elinvuotensa ajalta, 2006-2008. Minullakin oli noita trio-luomivärejä, varmaan jokunen tallessa edelleen :)

 21. 21

  Arlene sanoo

  Mulla oli toi suihkutettava meikkivoide, se oli aika jännä. En kyllä tainnut sitä käyttää naamallani, vaan lähinnä tykkäsin suihkutella sitä käsiini ja katsoa meikkivoiteen kuplimista :D En pahemmin teini-ikäisenä käyttänyt meikkejä, lähinnä leikkisin niillä.
  Mutta hyvin tuttuja tuotteita kaikki, toi kynsinauhavoide oli ihan must ^_^

  • 21.1

   Sanni sanoo

   En kyllä tainnut sitä käyttää naamallani, vaan lähinnä tykkäsin suihkutella sitä käsiini ja katsoa meikkivoiteen kuplimista :D

   Eikäh… ^_^ :D

 22. 22

  milipili sanoo

  Lumenelta eka luomiväri duo, vaaleanpunainen ja violetti ! Ja sit myöhemmin kynsinauhavoidetta!

 23. 23

  NG sanoo

  Lumenen voiteista tulee mieleen muinainen marjavoide: siinä oli mukana lakan, viinimarjan ja ties minkä arktisen marjan siemenöljyä.. sellaista paksua jankkia. Samaa sukupolvea ja kehityskaarta kuin se kaksifaasinen tehohoito, joka ilmeisesti osoittautui tarpeeksi onnistuneeksi, kun se loistaa edelleen valikoimassa, tuunatulla ulkoauslla.

  Muistan tuon sy-voiteen, tunnustan käyttäneeni (kai!).. Ne 2000-luvun alun marjatrendit olivat freesin hellyttäviä, koko brändi kiersi saman teeman ympärillä.
  Uutuuksia en ole kokeillut, eikä tee mielikään.

 24. 24

  Fiiba sanoo

  Oi, paljon tuttuja tuotteita! Itse pidin kovasti juuri tuosta hydra drops meikkivoiteesta ja tulipa tuota suihkutettavaakin käytettyä. Se oli ikävää jos sitä suihkaisi silmään, suuhun, hiuksiin tai vaatteille :D Sellainen muistikuva on jäänyt kyllä, että se oli kevyt ja raikas mutta silti peittävä?

 25. 25

  Kielo sanoo

  Tutulta ja varsin nostalgiselta näyttää. Juuri löysin vanhojen meikkieni joukosta Lumenen ruskean rajauskynän, jolla 90-luvun lopulla (ja varmaan 200-luvun puolellakin) teininä rajasin näppärästi sekä silmät, että huulet 🙈. Huulipuna oli jotain peitepuikkonudea ja rajaus ruskea. Voi hyvää päivää 😂.

 26. 27

  Kuorotipu sanoo

  Muistelisin että mun ensimmäinen oma luomiväri ikinä olisi ollut Lumenen sininen duo. Ei mitään mielikuvaa sainko sen jostain uutena vai adoptoinko joltain. Sitä kuitenkin seiskaluokalla hyvin ahkerasti tuli aplikaattorilla luomille vedeltyä.

  Lumenen meikkivoiteita muistan teininä omistaneeni muutaman. Väittäisin kuitenkin että puuteri, ripsari ja muut nopeasti kuluvat tuotteet on aika pitkälti ollut anytimea tai jotain muuta halvempaa merkkiä. Tosin kosmetologikouluaikoina hoitotuotteet vaihtui hoitolatuotteisiin ja meikit aika pitkälti Revloniin, kun niitä sai usein palkkioksi tavaratalokeikoilta :)

 27. 28

  Julia sanoo

  Musta on kans tosi ihanaa kattoa näitä vanhoja mainoskuvia. Vanhojen VHS-kasettienkin katselussa oli joskus parasta ne MAINOKSET (mikäli nauhoitusta ei pysäyttänyt mainoskatkon ajaks). En oo kyllä mitään vanhoja kasetteja säilönyt pelkästään nostalgiasyistä.

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Vanhojen VHS-kasettienkin katselussa oli joskus parasta ne MAINOKSET (mikäli nauhoitusta ei pysäyttänyt mainoskatkon ajaks).

   Niin on, edelleen…! :) Ihan harmittaa kun ei tullut silloin olleeksi etukäteen viisas ja nauhoittanut kasetillisia pelkkiä mainoksia ^_^ Niitä olisi NIIN hauska katsella nyt :) (Tai näkeehän niitä myös YouTubessa, mutta silti… ;))

 28. 29

  Viivi sanoo

  voi ei, mäkin muistan noi huulikiillot! tais olla mun ensimmäisiä meikkejä :D

 29. 30

  Jonttu sanoo

  Voi miten kauniita nuo pakkaukset ovatkaan! Ikävä tuohon viattomaan aikaan (aika kultaa muistot). Jotenki tosiaan itsekin sanoisin, että nuo kuvien tuotteet ovat 90-luvulta.

 30. 31

  Jonttu sanoo

  Aivan ihania nuo vanhat pakkaukset. Jotenkin tulee tosiaan mieleen 90-luku. Minusta nuo ovat paljon kauniimpia kuin nykyiset (koska aika kultaa muistot ja tuotteet). :) Etenkin nuo ripsivärit jotenkin erityisen ihania, niitä äitin ja aikuisten juttuja, joita ei vielä itse saanut käyttää. Ainoastaan nuo huulipunat näyttävät paljon modernimmilta kuin muut kuvissa esiintyvät meikkijutut; noiden muiden pakkausten aikaan luulin olleen vain sellaisia perushylsyisiä huulipunia.

  Voi kunpa joskus vielä tulisi niitä ihania sinisiä & pyöreitä purkkeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.