Lukijatoivetutorial: Harmaa (arki)meikki

Minulta toivottiin erään lukijan taholta ohjeistusta harmaseen arkimeikkiin.

”haluaisitko näyttää harmaan sävyillä, että miten luotaisiin arki meikki? olen huono käyttämään luomivärejä ja minulta löytyy paletti jos on valkoinen, vaalean harmaa, hiukan tummemman harmaa ja musta. Ajattelin että jos voisit antaa vinkkejä miten ja näyttää vaihe vaiheelta miten tehdä hyvä arkimeikki niistä!”

’Arki’ on laitettu otsikossa sulkuihin, sillä jollekulle tämä meikki voi käydä iltameikistäkin. Varjostuksen tummuudella voi säädellä, sopiiko meikki enemmän päivään vai iltaan. Tämä tutorial on jälleen tarkoitettu melkein vasta-alkajille, joten se on pyritty tekemään niin selkeästi kuin mahdollista.

Greytutorial_meikit

Tässä meikkiin käytetyt luomivärit.

Greytutorial_valineet

Ja tässä kuva meikkiin käytetyistä välineistäkin.

Greytutorial1

Aloitan levittämällä pohjustetulle luomelle vaaleanharmaata luomiväriä Rimmelin duosta. Käytän vaahtomuoviapplikaattoria.

Greytutorial2

Teen yläluomelle rajauksen Bourjoisin harmaalla kynällä. Yleensä teen rajauksen aina viimeisenä, mutta koska se tulee tässä meikissä jäämään luomivärin alle, niin teen sen jo nyt.

Greytutorial3

Levitän leveällä siveltimellä valkoista kulmaluulle.

Greytutorial4

Teen luomivakoon leveän banaanivarjostuksen Rimmel-duon tummemmalla vaaleanharmaalla. Käytän vaahtomuoviapplikaattoria, sillä haluan sävystä kaiken pigmentin irti. Metallic Pearls -paletin sävyt ovat sen verran heikkopigmenttisiä, ettei siveltimellä saa kovin näkyvää tulosta.

Greytutorial5

Taputtelen banaanivarjostuksen reunoja hieman highlighter-siveltimellä. Tässä meillä on jo perusarkimeikki, puuttuu vain maskara.

Greytutorial6

Haluamme kuitenkin tehdä meikistä hieman vivahteikkaamman, joten jatkamme lisäämällä hopeanharmaata (YR Dragée d’Argent) kynärajauksen päälle. Rajaus pehmenee ja sumenee, ja siihen tulee kaunis metallinen hohto.

Greytutorial7

Otan Rimmel-duon tummempaa vaaleanharmaata siveltimeen (MAC 239), ja taputtelen  liikkuvalle luomelle sisänurkkaa lukuunottamatta. Käytän tällä kertaa sivellintä, sillä haluan miedomman sävyn kuin luomivakoon.

Greytutorial8

Meikki näyttää nyt tältä, paitsi että luonnossa se oli paljon tummempi. Jouduin kirkastamaan kuvaa Photarissa rankalla kädellä kun pilvet hämärsivät valon kesken kuvauksen. Halutessaan meikin voi jättää tähän ja lisätä ripsarin.

Greytutorial9

Me haluamme kuitenkin vielä tummentaa ulkonurkkaa, joten otan MACin 228-siveltimeen Grimasin tummanharmaata, ja taputtelen kevyesti ulkonurkkaan. Toiveen esittänyt lukija voi käyttää palettinsa mustaa. :) Tässä vaiheessa voi taas päättää, haluaako vetää varjostuksen kolmiomaisesti ulkonurkan yli ja sivulle ”for extra drama”, tai jättää sen luomen omalle alueelle.

Greytutorial10

Lisään vielä Grimasin harmaata alaluomelle H&M:n rajaussiveltimellä. Lisään myös aavistuksen hopean- ja vaaleanharmaata liukuefektinä.

Greytutorial11

Maskaraa, ja meikki on valmis! Halutessaan voi tehdä vielä sisärajaukset mustalla tai tummanharmaalla.

Greytutorial_face

Huono ja ”washed-out” kuva, jossa nyt kuitenkin näkyy meikin yleisilme. Oikeasti meikki on paljon tummempi. Tällaisiin savusilmiin yhdistän aina nudehuulet, ja nudehuuliin käytän lähes aina Dr. Hauschkan Natural Pastels -huulipunaa Soft Rose. Soft Rosen päälle lisätty vielä Lumenen Rakkauden Tunnustus -huulikiiltoa. Halusin lookkiin kuultoa, joten sudin poskipäille rankalla kädellä IsaDoran Face Glow -puuteria. Alla kuultava poskipuna taisi sekin olla Hauschkan Natural Pastels -sarjasta.

Toivottavasti esitys kelpaa nimimerkki ggggggggggg :):lle.

Kommentit
 1. 1

  Venla tr sanoo

  Mikä toi Bourjois merkki oikein on? Onko se tunnettu kallismerkki vai joku halpis?

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Bourjois on ranskalainen päivittäiskosmetiikan merkki, rinnastettavissa vaikka L’orealiin. Bourjoisia myydään tyyliin kaikissa muissa Euroopan maissa paitsi Suomessa.

 2. 2

  sanoo

  Aivan ihana meikki!! harmi kun en omista yhtään harmaata luomiväriä, mutta nyt kyllä tekisi mieli hankkia :) kuin myös tuo hauschkan soft rose -huulipuna.

  Kaunista!

 3. 3

  noora sanoo

  Hei, tosi kivoja tällaiset vaihe vaiheelta tutorialit! Oletko koskaan ajatellut tehdä videopostauksia? Etenkin tällaiset tutorialit olisivat tosi kivoja jos olisi myös videota mukana… :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   En ole ajatellut tehdä videotutorialeja, koska YouTube on jo pullollaan erittäin taitavia meikkivideotutorialeja, enkä koe että mulla olisi YouTube-puolella mitään annettavaa. YouTubessa huseeraa ne todelliset gurut. :)

 4. 4

  sanoo

  Tosi hyvä opetusmeikki munkin kaltaselle kahta halpisharmaata käyttävälle :) Jotenkin tosta viimisestä kuvasta tulee mieleen Desperate Housewivesin Edie Pritt. Oon huomannu ajattelevani tähän suuntaan aiemminkin sun kuvia katsellessa :D

 5. 5

  Mau sanoo

  Pitääpä vaikka huomenna sunnuntain kunniaks kokeilla miltä näyttää itellä! Vaikuttaisi hyvältä ja kerrankin multa löytyy kaikki ”vaadittavat” värit ja työkalut :P

 6. 6

  Nebu sanoo

  Jos sulle saa esittää toiveit meikeist, nii sitte toivoisin tutoriaalii ruskeen eri sävyil. Taisiis niinku vaaleel, tummemmal ruskeel ja jollaa tyylii oranssilt & keltasel tai jollaa tollasel : DD Ja niinku sellain hillittyhillitty arkimeikki niinku nuoremmille. En tiiä oisko se kui hölmö tehä mut tälläst toivoisin silti : ))

 7. 7

  gggggggg sanoo

  KIITOS PALJON! :) ei ainakaan näytä mitenkään kauhean vaikealta toteuttaa, jote ei muutakun heti huomenna kokeilemaan! :) kiitos vielä neuvoista ja vinkeistä, ja täytyy myöntää että kunnollinen bloggari kun tekee lukioiden pyynnöstä totta! ISO KIITOS vielä! :)

 8. 8

  M sanoo

  Kiitos todella paljon tästä tutoriaalista! Itsehän kyselin aikaisemmin sinulta suosituksia jostain harmaasta luomiväristä, joten tämä tutoriaali tulikin sitten kuin tilauksesta. :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Löytyikös hyvää harmaata palettia? Huomasin muuten sitten Kicksissä että se harmaa BeYu-trio kuuluu edelleen valikoimaan. Suosittelen sitä!

 9. 9

  V.V sanoo

  Todella hieno meikki,katsotaan jos jaksan kokeilla. En tiedä mitä teen aina sisärajauksissa väärin kun niistä tulee aina suttuisen näköisiä ja pomppaa silmille. Kun sinä sen teet niin se on huomaamattomampi. Vinkkejä??

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Huomaamattomampi? En osaa ajatella asiaa noin…. Kyllä se raja on niin tumma kuin kynästä irtoaa väriä. ^_^ Toisaalta, minulla on niin pienet silmät, ettei rajaukset voi koskaan ”pompata silmille”. Ehkä kysymys on silmän muodosta? Jos sinulle on suuret silmät, niin rajauksetkin näyttävät toki erilaisilta.

  • 9.2

   Quutti sanoo

   Heippa! Ihan sama juttu mulla, olen yrittänyt mustia ja IsaDoran vaaleaa kynää ja aina vaan näyttää hirveä epäluonnolliselle ja sottaiselle. Lisäksi silmäni valuvat aina, joten pysyvyys on yleensä muisto vain… Mulla on aika pyöreät silmät, en tiedä voisiko johtua siitä? Teen lähinnä smokymeikkejä, aika tummia, enkä koskaan käytä sisärajausta. Pitäisi yrittää opetella, onko hyviä vinkkejä? Väritätkö kynällä koko sisemmän alaluomialueen (tai mikä se nyt onkaan) vai vedätkö vain yhden viivan kynällä? Mulla jää kynästä tulleen värin ulkopuolille palanen ihonväriä näkyviin. :)

   • 9.2.1

    Sanni sanoo

    Mulla jää kynästä tulleen värin ulkopuolille palanen ihonväriä näkyviin. :)

    Oho! Tiedätkö mitä, se tarkoittaa että sulla on kyllä tosi ”paksu” luomi, vai millä sanalla sitä nyt parhaiten kuvaisi. Mun sisäluomi (eli limakalvon alue) on juurikin kynän terän paksuinen, ei mitään tsäänssiä että ihonväriä jäisi näkyviin. Eli mun kohdalla riittää, että vetää vaan kynällä yhden viivan (tai pari, jos kynässä on heikompi pigmentti) limakalvoa pitkin, ei tarvitse värittää. Jos silmäsi valuvat helposti, ei sisärajauksia varmaan kannata laittaa. En keksi mitään meikkituotetta, joka pysyisi valuvien silmien limakalvoilla.

 10. 11

  Nimetön sanoo

  Oijoi, tämmöisiä lissää:) Hyvät ohjeet, varmasti pääsee kärryille ja meikki sopivan ”tavallinen”, eli siis arkikäyttöinenkin:)

 11. 12

  Eeva sanoo

  Moi. Innostuin sanaparin ”lukijatoive” -kohdalla…hei saanko minäkin toivoa? :) Teet aina toisinaan meikkejä Diorin seteillä. Mä tykkään ihan hirveästi Diorin luomiväreistä ja omista kokonaista kaksi settiä niitä…toinen on ”5 couleurs iridescent eyeshadow 609, earth perfection” ja toinen ”5 couleurs 790 night dust”. Nämä molemmat on mielestäni aivan mielettömän käytännöllisiä ja kauniita ja vaikka mitä :) Käytän kumpaakin erinnäisillä tavoilla arkena ja juhlana, mutta olisi ihan huippua nähdä, mitä sinä näillä tekisit..! Onko joskus mahdollista nähdä? Se olisi jänskää ja tulisi ehkä itekkin kokeiltua uusia taktiikoita!
  Ps. Sun blogi on herkkua tällaiselle meikki-intoilijalle kuin meikäläinen…

 12. 13

  sanoo

  Hei! Tää oli tosi kiva meikkiohje, koska just sattumalta oon miettiny että voisi alkaa opettelemaan harmaata arkimeikkiä tuon ikuisen ruskean lisäksi..:p

  Miten sä muuten yleisesti erottelisit arki- ja juhlameikin?

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Juhlameikissä on voimakkaammat ja näyttävämmät rajaukset ja varjostukset kuin arkimeikissä. Tieysti termit ”voimakas” ja ”näyttävä” täytyy suhteuttaa henkilön omaan tyyliin, eli jonkun arkimeikki on toisen juhlameikki. :)

   Yleisesti ottaen itse, omassa tyylissäni, pidän arkisena esim. sitä, että jätän alaluomen meikkaamatta. Kun teen alaluomellekin sisä- ja luomivärirajaukset, on meikki heti nättävämpi ja intensiivisempi.

 13. 14

  Katja sanoo

  Voisitko kertoa, mitä ripsiväriä käytät? Olen huomannut, että kunnon ripsiväriä on vaikea löytää. Ostin jonkun testivoittajan, mutta työpäivän jälkeen oli yläripsistä väri levinnyt ja se siitä testivoittajasta…

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Tällä hetkellä käytän Cliniquen High Impactia, josta itse asiassa en oikein pidä. Mulle ripsarit on kuitenkin yleisesti ”helppoja”, sillä käytin mitä ripsaria hyvänsä, ne eivät koskaan rapise tai leviä. Omat suosikkiripsivärini viime vuosilta ovat Max Factorin False Lash Effect ja Masterpiece sekä Lancômen Hypnôse.

 14. 15

  Eija sanoo

  Hauskaa! Olin juuri toivomassa opastusta meikin tekoon. Sain lahjaksi Chanel: Les 4 Ombres Eye Makeup – No. 93 Smoky Eyes ja en enää muista meikkauksesta mitään. Eli välineitä täytyisi siis vielä hankkia, kun nekin kadonneet jonnekkin menneisyyteen. Kiitos postauksesta!

 15. 16

  jenna sanoo

  Moikka! :-) Löysin vasta vähä aikaa sitten tän blogin, mutta oon nyt jo lukenu kaikki vanhimmatkin postaukset varmaan viidesti, ihan lemppari tää sun blogi!

  Tää mun postausehdotus nyt taitaa olla vähän turhan samanlainen kun tää kyseinen, mutta mulla on semmonen ongelma, että omistan tasan yhden luomiväripaletin (Rimmelin normi; valkonen, harmaa, musta) ja yhden rajaus…jutskan? (Rimmelin nestemäinen eyeliner) No anyhow, bileisiin jnejne lähtiessä osaan näillä huikeilla välineilläni tehdä tasan yhdenlaisen meikin ja se on aina se sama. Joten oiskohan mahdollista että joskus tekisit postauksen, jossa näyttäisit miten tommosilla perusjutuilla tehdään meikkejä eri tekniikoilla niin, että välineet on koko ajan samat, mutta tyyli on eri ja lopputulokset erinäköisiä?

  Toivottavasti ymmärsit yyyyhtään mitä tarkoitin. :-)

 16. 17

  sanoo

  Kiitos paljon tästä, tosi hyödyllinen! Lisää vaan tälläsiä, juurikin vaihe-vaiheelta, koska sitten ”me huonotkin” voimme näitä koittaa toteuttaa :) Vaikka onhan nää varmaan suht työläitä toteuttaa, mutta tee toinenkin joskus jos ehdit ja jaksat vain :)

 17. 18

  sanoo

  Löysin aivan sattumalta tämän blogin ja täältä saa mainioita vinkkejä ihan tavalliseen arkimeikkiinkin! Itseltäni löytyy noita harmaita luomivärejä joita on pakko päästä testaamaan tämän tutorialin luettuani, tulisi mukavasti vaihtelua tämän ruskean sävyisen arkimeikin jälkeen. :)

 18. 19

  diudiu sanoo

  Miten sä saat otettua silmistäsi noi tarkat kuvat? Vai ottaako joku muu ne :D Vai otatko peilin kautta.. Oon aina ihmetellyt, itellä aina tarkentaa järkkäri ihanasti hiuksiin, kulmakarvoihin tai vastaavaa.. Ja valokaan ei riitä.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Kamera on jalustalla joka minimoi tärähtämäisen, ja valitsen tarkennuspisteistä keskimmäisen, niin että kamera tarkentaa suoraan silmän keskelle. Se ei voi tarkentaa hiuksiin, sillä olen niin lähellä kameraa että kuvassa näkyy vain pelkkä silmä. :) Kulmakarvoihin se tarkentaa välillä, jos olen unohtanut valita tarkennuspisteen.

 19. 20

  Elluli sanoo

  Aivan UPEA meikki! Olen alkanut seurailemaan sun blogia koska osaat meikata tosi hyvin ja inspiroida! :)

 20. 21

  minä vain sanoo

  hei mistä tuo musta kajaali kynä on ostettu ? tarvitsin uutta. eihän tuo ole sellainen että leviää päivän mittaan ? :)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Bourjoisia ei ikävä kyllä myydä Suomessa. Kynä on ostettu Kreikasta, mutta Bourjoisia löytää melkein mistä tahansa Euroopan maasta – paitsi Suomesta. Tuo kyseinen kajal on kyllä sellainen, että sotkeentuu hieman päivän mittaan ulkonurkista. Se onkin ominaista kajal-kynille, jotka ovat pehmeitä ja ensisijaisesti sisärajauksiin tarkoitettuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.