Lounasviikko: tiistai

Tällä viikolla vietetään Karkkipäivässä työpaikkalounas-teemaviikkoa.

Tiistailounas_100614_1

Tänään lounaalla lettuja kermaisella tonnikalatäytteellä kera vihreän salaatin. Simppelissä salaatissa varhaiskaalia ja kurkkua. Rouskuva varhaiskaali on muuten ihan mielettömän maukas salaattipohja! Kannattaa hyödyntää niin kauan kuin kautta riittää. Talvisin kaipaan aina kovasti varhaiskaalia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Letut tekee kukin oman makunsa mukaan, minä psyllium-pohjaisesta taikinasta.

(Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, niin ohje on tällainen: 2 kananmunaa, 1 dl soijamaitoa, 0,5 dl rahkaa, 0,5 dl kermaa,1 rkl psylliumia, ripaus suolaa.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tonnikalatäytteen voi tehdä pidemmän tai nopeamman kaavan mukaan, riippuen kiinnostuksesta ja ajasta. :) Jos haluat saada lounaslettusi kasaan mahdollisimman nopeasti, käytä kasvikset raakana tai jätä ne kokonaan täytteestä. Sekoita kulhossa tonnikala,(pilkotut kasvikset), kermaviili, majoneesi ja soijakastike (tujaus sinappiakin käy hyvin mausteeksi) ja mössö on valmis. Seesaminsiemenet tuovat tahnaan maukasta paahteisuutta.

Jos haluat täytteeseen lisää makua ja jaksat nähdä vähän vaivaa, paahda paprika ja kuullota pilkottu sipuli & kesäkurpitsa voissa. Jäähdytä kasvikset ja sekoita tonnikala-kermaviiliseokseen.

Valmistusaika: n. 30 minuuttia tai 45 minuuttia jos paahdat/paistat kasvikset

Lounaan hinta: noin 3,50€

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täyttävät pötkylät. Kyllä näillä nälkä lähtee! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bon appetit!

…itse maltan hädin tuskin odottaa ruokatuntiin..! ^_^

Kommentit
  1. 1

    Anni II sanoo

    Jee, uusia reseptejä! Näitä olen odottanut, vaikka tykkään sun kaikista muistakin postauksista.

    Ajattelin, että voisin kertoa sulle ihan pikaisesti, miten mun vhh-ruokavalio on tähän asti sujunut ja mitä siitä ajattelen. En nyt tiedä kiinnostaako tämä sua. Mitä siitäkin tulisi kun kaikki täällä alkaisivat kirjotella kokemuksistaan?! Ethän kohta ehtisi tehdä mitään muuta, kuin lueka mega pitkiä kommentteja! Mutta kerron nyt kuitenkin.

    Eli joskus huhtikuun lopullahan mä tämän uuden ruokavalion aloitin. En tiedä pääsinkö koskaan siihen induktioon asti, mutta olo muuttui tosi kovasti. Ei mennyt kauaakaan, kun nukuin noin viiden tunnin yöunia ja painoin täyttä päivää väsymättä lainkaan. Mulla täysin epänormaalia. Olen syönyt todella vähän sokeria (myöskin mulle tosi epänormaalia). Ainoa kaipuu mulla kokoaisuudessaan on salmiakki. Aina silloin tällöin saatan laittaa jonkin pastillin suuhuni, muuten en juurikaan kaipaa sokeria. Tummaa suklaata syön, ja se jo riittää. Olen ollut todella tyytyväinen. En haluaisi hehkuttaa liikaa, kun en voi olla takuu varma, että myös jään tälle tielle, mutta silti sanon, että on ihanaa syödä vatsansa kunnolla täytee ja olla tyytyväinen seuraavat kuusi/seitsemän tuntia. Ruoka/syöminen on aina ollut mulle rasite, jonka halusin nopeasti pois päiväjärjestyksestä, eikä se koskaan, joulua lukuun ottamatta, ollut mulle kuin pelkkä ”riesa”. Nyt iloitsen kun voin kokeilla sun uusia reseptejä ja tiedän syväni tuoretta ja oikeaa ruokaa.

    Pari päivää sitten söin yhden vhh-ruokavalioon täysin sopimattoman kasvispihvin, siihen päälle yksi pieni Daim-patukka. Olo oli kuin järkyttävällä ilmapallolla. Voin niin huonosti! Nukkumaan mentäessä mulla ei ollut mitään mahista olla vatsallani. Koko vatsa vain oli tiellä, oli miten päin tahansa! Oli tosi kauheaa ja teki ihan kipeääkin. En siis ainkaan tällä hetkellä kaipaa entiseen.

    Saanko muuten kysä, että millä hiilarimäärällä sinä tälle hetkellä menet? Ymmärtääkseni olet lisännyt niiden määrää verrattuna entiseen. Miten paljon söin enne muutosta? Kysyn ihan vain uteliausuudesta.

    Kiitti muuten siitä suklaaohjeesta. Kokeilen sitä ihan varmasti!

    • 1.1

      Sanni sanoo

      Ajattelin, että voisin kertoa sulle ihan pikaisesti, miten mun vhh-ruokavalio on tähän asti sujunut ja mitä siitä ajattelen. En nyt tiedä kiinnostaako tämä sua.

      Kiinnostaa, kiinnostaa! :) Tosi kiva kun jaksat kertoa kuulumisia.

      Hyvin näyttää menevän. :) *peukut*

      Mulla on hiilarit siinä pitoisuudessa tällä hetkellä ettei 6-7 tunnin tauot onnistu millään, nälkä tulee jo neljän, joskus jopa kolmen tunnin jälkeen ruokailusta. Tällä hetkellä päivään kuuluukin myös yksi tai kaksi välipalaa. Mikä on vähän ärsyttävää, sillä pidän enemmän siitä olotilasta kun olo säilyy kylläisenä ja tyytyväisenä vaikka sen seitsemän tuntia. :) Ilman välipaloja olo on myös kevyempi.

      Saanko muuten kysä, että millä hiilarimäärällä sinä tälle hetkellä menet?

      Noin 30-50 g päivässä, enemmän siellä runsaan 40 gramman tuntumassa luulen. Syön niin paljon maitotuotteita kuten krekujogurttia, raejuustoa ja rahkaa, niistä kertyy varmaan kolmas päivän hiilareista. Mutta rakastan noita, ei voi mitään ^_^ Ja eihän sillä sinänsä mitään merkitystä ole kun olo on silti hyvä, on vain käytännöllisempää kun nälkä tulee harvemmin eikä niin voimakkaana. ;)

      Pitkään, varmaan ensimmäisen vuoden tai puolitoista, hiilarimäärä pysyi 20 gramman tuntumassa. Vaihteli välillä 18-25 (en tosiaan laske näitä kaiken aikaa vaan teen välillä uteliaisuudesta kontrolliviikkoja jolloin lasken). Mitä lähempänä tuota 20 gramman rajaa, sitä paremmin nälkä pysyy hallinnassa. Se olisi siis ihannetilanne itsellenikin, mutta en halua jättää jogurtti-raejuustoherkkujani. ^_^

  2. 4

    Minttunen sanoo

    Moi! Oletko ikinä käynyt Raumalla? Varsinkin näin kesällä tosi kaunis kaupunki ja uskoisin että tykkäisit. Vanha Rauma on ainakin ihan omaa luokkaansa ja täällä on loistavia ravintoloita myös lakto-ovo-kala-vhh-kasvissyöjälle. (Uskoisin ainakin että olet sellainen..?) Rauma on tosi tunnelmallinen paikka ja suosittelen kovasti jos et ole vielä käynyt täällä:)

    • 4.1

      Sanni sanoo

      Moi! Oletko ikinä käynyt Raumalla?

      Olen käynyt, vuonna 2006! :) Tehtiin tuolloin miehen kanssa ensimmäinen yhteinen ”Suomi-roadtrip”. Vanha Rauma on todellakin kaunis. Voisi mieluusti käydä uudestaankin.

  3. 5

    bbe sanoo

    Siis voi kiitos tuosta lettureseptistä…! Ei olisi tullut mieleenikään että voi olla noin yksinkertainen ohje, oon ihan täpinöissäni täällä kun mulla on nuo kaikki aineet kaapissakin. Kyllä se on vaan niin että kaikki nämä pienet ja yksinkertaiset arjen ilot on niitä parhaimpia :)

    • 5.1

      Sanni sanoo

      …ja voit tehdä letut vieläkin yksinkertaisemmin..! ^_^ Käyttämällä kerman ja rahkankin tilalla maitoa, jolloin reseptiin tulee vain munaa, maitoa ja psylliumia.

  4. 6

    Minä vain sanoo

    Heippa, luin taas vanhoja juttuja ja alkoi kovasti himottamaan pure luxen mineraaliluomivärit, mutta nyt siis dilemma.. Eli millä siveltimellä saan ne nätisti silmään (Macia en tänne saa:(() ja otanko kuivaan siveltimeen vai märkään? Ja jos otan kuivaan niin tiedän että mulla varisee ja paljon eli millä muruset saa siivottua? Kiitos jos taas autat

    • 6.1

      Sanni sanoo

      Jos sinulla ei ole mahdollisuutta ostaa/tilata MACiä, en valitettavasti osaa suositella mitään. :( Muita yhtä hyviä siveltimiä kun en tunne.

      Mineraaliluomivärin voi levittää yhtä hyvin kuivana kuin märkänä. Kuivana se kannattaa painella paikoilleen sivelyn sijaan, ja mieluiten vastalevitetylle primer-pohjalle. Varisemista ei toki voi välttää, ja sotkujen siivoamiseen auttaa mm. kosteusvoide ja teippi. Itse teen niin, että dippaan topsipuikon Aqualan L-voiteessa ja pyyhin sillä varisseet luomivärit, ja viimeistelen teipillä jos luomivärissä on kimalteita. Glitterit eivät irtoa kosteusvoiteella, mutta teipillä painelemalla kyllä.

      Kostealla siveltimellä saat peittävämmän, metallisen tuloksen. Kosteana levitetyn luomivärivarjostuksen reunat kannattaa häivyttää vasta sen kuivuttua.

  5. 7

    Ruokauuno sanoo

    Kun nyt aloit ruokabloggaamaan, voisitkohan joskus tehdä postauksen erilaisista kaalilajeista? :D Itse en todellakaan tunnista eri kaaleja, enkä erota keräkaalia kyssäkaalista tai valkokaalia varhaiskaalista! :)

    • 7.1

      Sanni sanoo

      voisitkohan joskus tehdä postauksen erilaisista kaalilajeista?

      Hehheh, kenties :) ^_^

      Varhaiskaali näyttää muuten tältä. Se on paljon rapeampi ja ”lehtevämpi” kuin tiiviimmät ja nahkeampilehtiset valko- ja keräkaali (näitä käytetään esim. kaalikääryleisiin), jotka muuten näyttävät samankaltaisilta.

      Minä kyllä *sydän* kaalit! ^_^ Ruusukaali, parsakaali, kukkakaali, punakaali, savoijinkaali…. <3 <3 <3

  6. 8

    Miina sanoo

    Kiitos uudesta ideasta :) Letuistasi tuli mieleeni, että tässä vaiheessa, noin kolmisen kuukautta gluteenittomaa elämää, ainoa asia joka harmittaa tai jota kaipaan on oikeanlaisen koostumuksen omaavat letut!!! Että pistää vihaksi, ei tule lettuja ei. Siis ei sellaisia jotka millään saralla voisivat haastaa ns kunnon letut! Varsinkaan muurikkaletut. Koska en myöskään käytä maitotuotteita taikka sokeria, hommaa ns kusee joka kerta. Olen yrittänyt vaikka millä korvaavilla maitotuotteilla ja vaikka millä jauhosekoituksilla, mutta noup! Kamalia ovat. Ja hajoavat tai muuten vain käyttäytyvät oudosti. Noh, viimeksi kun tein, lapset kyllä söivät hyvällä ruokahalulla, mutta minulle ei maistunut…
    Käytän psylliumia päivittäin, juon aamulla vesilasiin sekoitettuna puolisentoista tlk, mutten ole vielä kokeillut varsinaisesti leivonnassa.
    Kyllähän minä elän ilman lettuja, ei siinä mitään, mutta oih ja voih, kun niitä söisi mansikoitten kanssa vaikka heti :)

    • 8.1

      Sanni sanoo

      Heh, ehkä mä en ole kunnolla lettuihin vihkiytynyt, kun mulle menee ihan ”täydestä” nuo psyllium-letutkin ^_^ Psyllium kun tekee niihin vielä sellaisen letuille ominaisen ”venyvän” ja vähän kumisen rakenteen. Nuo eivät todellakaan hajoa. Paksumpiahan ne toki ovat kuin normiletut, mutta hyvältä maistuu. :) Ainakin meikäläiselle.

  7. 10

    sanoo

    Voi kun oisit tehnyt tän viikon vaikka vuotta aikaisemmin! Hirveän inspiroivaa, vaikka mulla nyt onkin työ jossa on lyhyet vuorot. Mutta aikaisemmin, mä käytin hirveitä summia ihan työpäin aikana ruokailuun ravintolassa. Eväitä tein aivan liian harvoin! Nimim. Picnicin leimapassi kyllä täynnä

    • 11.1

      Sanni sanoo

      Kaksi isoa ja yksi pieni (jos tekee isolla pannulla koko pannun kokoisia) tai noin kuusi pientä (halkaisijaltaan n. 10-senttisiä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.