Lounasviikko: perjantai

Tällä viikolla vietetään Karkkipäivässä työpaikkalounas-teemaviikkoa.

Perjantailounas_130614

Viimeinen lounas uunista ulos! ^_^

Ruokaisampi versio lempiruoastani punajuuri-aurajuustovuoasta. Punajuuri + aurajuusto = suuuuuuurta rakkautta!! <3

Valmistusaika: 15 minuuttia (+ 30 minuuttia uunissa)

Lounaan hinta: alle 4€

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laitoin tähän versioon mukaan myös ruusukaalia (värikkäämpää, suurempi ilo silmille ^_^). Proteiinista vastaa tonnikala, mutta yhtä hyvin tähän olisi sopinut myös tofu. Myös pavut ja kikherneet käyvät sekaan mainiosti.

Ohje (kaksi annosta):

(määrät noin-arvioita, en itse koskaan mittaa aineita vaan laitan silmämääräisesti vuoan koon mukaan)

150 g punajuurta

150 g ruusukaalia

1 purkki tonnikalaa

sinihomejuustoa

1 keskikoinen sipuli

2 dl ruokakermaa

1 kananmuna

Laiska (kuten minä eilen) käyttää valmiiksi kypsennettyjä punajuuria (Felixiltä löytyy makeuttamattomia), mutta paremman maun ja koostumuksen saa tietenkin tuoreilla punajuurilla. Tällöin valmistusaika pitenee huomattavasti.

Pilko kasvikset. Jos käytät raakaa punajuurta, laita punajuuret ensin uuniin esipaistumaan yksinään noin puoleksi tunniksi (ne vaativat pidemmän kypsymisajan kuin ruusukaali). Asettele vuokaan kerroksittain punajuurta, ruusukaalia, sipulia, tonnikalaa ja murennettua sinihomejuustoa. Yhdistä ruokakerma ja kananmuna ja mausta suolalla & pippurilla, kaada seos vuokaan. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Lisää päälle paistoajan lopussa juustoraastetta jos tykkäät. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coleslaw :

Suikaloi (varhais)kaalia ja raasta porkkanaa. Kastike: turkkilaista jogurttia, majoneesia, dijon-sinappia, valkoviinietikkaa, suolaa, makeutusta, pippuria. Mittoja on taas vaikea sanoa, mutta tähän noin 3 dl kokoiseen salaattiin laitoin n. 3 rkl jogurttia, 1,5 rkl majoneesia, vajaa rkl sinappia, vajaa rkl valkoviinietikkaa ja ripauksen steviaa, suolaa ja pippuria. Sekoita kastike ensin omassa kulhossaan ja yhdistä sitten kasviksiin. Anna maustua mielellään yön yli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksinkertaista ja maukasta kotiruokaa parhaimmillaan :)

Rakastan laatikkoruokia kun ne on niiiin helppoja ja aina tulee hyvää, mikä tahansa munakermalla hyydytetty ja juustolla kuorrutettu kokonaisuus ei voi maistua kuin hyvältä..! ^_^

Heittäkääs muuten omia lempparilaatikkoruokianne jos vaikka saisin inspiraatiota uusiin variaatioihin. :)

Tähän päättyy Lounasviikkomme, toivotan kaikille syömisen iloa! :)

Kommentit
  1. 1

    Anni II sanoo

    Vitsi mitä mielettömiä ruokia! Arvaa lähteekö tämäKIN kokeiluun. No kyllä! Oon kyllä taas niin riemuissani :)

  2. 3

    Jonttu sanoo

    Voi, olet kyllä aivan mahtava terveellisten ja edullisten ruokien kokki! Itselläni on vain huonoja kokemuksia ala-asteelta punajuuresta laatikkoruuan aineksena, joten tämän skippaan…

    Mutta aiheesta kolmanteen. Sain rintaliivipostauksestasi inspiraatiota lähteä käymään katsastamassa parin oikean alusvaatteita myyvän liikkeen tarjonnan, kun normiliikkeistä en koskaan löydä sopivia. Mainitsemasi Marie Jo -merkki tuntui aivan ihanan pehmeältä, mutta vierailemieni liikkeiden tarjonnassa ei ollut toppauksettomia liivejä tarpeeksi pieninä kokoina. :/ Harmittaa kyllä, sillä heidän mallinsa olivat muuten todella mukavia. Ehkä jostain esim. Helsingissä sijaitsevasta suuremmasta liikkeestä saattaisin löytää. Netistä ei tee mieli tilata, kun näissä ostoksissa sovittamisen merkitys vain korostuu.

    • 3.1

      Sanni sanoo

      Itselläni on vain huonoja kokemuksia ala-asteelta punajuuresta laatikkoruuan aineksena, joten tämän skippaan…

      Voi ei…! Kouluruoat voivat kyllä jättää traumoja… (Enkä halua tällä loukata ketään kouluruokalan henkilökuntaa, tiedämme budjettien tuomat realiteetit..)

      Minulle taas punajuuri on tuttu ”entisestä elämästä” lähinnä raasteena, kypsennettynä en ole sitä juuri koskaan syönyt ennen kuin löysin kasvikset uudella tavalla.

      Olipa harmi ettei rintsikkaostoksilla vielä tärpännyt. Toivottavasti pääset ennen pitkää jokun suuremman kaupungin valijoimien äärelle. Minä olen ollut tosi tyytyväinen Marie Jo’ihini. Huvittaa kun on tuntunut melkein siltä että niitä pitäisi jotenkin ”säästellä” kun olivat niin kalliit, vaikka käyttöä vartenhan ne nimenomaan ostettiin, ettei tarvitse enää niissä Henkkamaukan pehmustepanssareissa kitua..! ^_^

      • 3.1.1

        Jonttu sanoo

        Ehdottomasti suuremmalla paikkakunnalla vieraillessani lähden katsomaan liikkeiden valikoimia. Marie Jo vaikutti todella lupaavalta merkiltä.

  3. 4

    sanoo

    Mä rrrrakastan yli kaiken pastavuokia, mutta sullahan ei niiden resepteille ole käyttöä… Suosikkilisukkeet pastan kaveriksi on kuitenkin kirsikkatomaatit ja herkkusienet, namnam :)

    • 4.1

      Sanni sanoo

      Mä rrrrakastan yli kaiken pastavuokia, mutta sullahan ei niiden resepteille ole käyttöä…

      Olen itse asiassa jo useamman kerran pohtinut pastavuoan tekemistä papupastalla tai konjac-nuudeleilla. ;)

  4. 5

    Tiltu sanoo

    Ai purkkipunajuuria saa makeuttamattominakin! Tämän tiedon ansiosta taloudessamme tehtäneen aura-punajuurilaatikkoa useammin :P

    Tämänhetkinen suosikkini, jota voisin tehdä lähes viikoittain on Gordonin Kesäkurpitsa-feta-yrttipihvit http://www.hs.fi/blogi/kiusauksessa/a1305707956919. Viimeksi tein ne valurautaisella kunnon wanhan ajan lettupannulla kaasugrillissä.

    …ja tietenkin tonnaripullat, jotka ovat mainitsemisen arvoisia aina ;)

    • 5.1

      Sanni sanoo

      Ai purkkipunajuuria saa makeuttamattominakin!

      Kyllä, muilla merkeillä kuin Felixillä en ole niitä bongannut:

      http://www.felix.fi/p39-tuoteinfo.php?tn=811428

      En tajua miksi jo luonnostaan niin makeaan punajuureen täytyy tunkea purkitettuna sokeria..? Ei aukene minulle. :)

      Kiitos muuten tuosta kesäkurpitsa-feta-pihviohjeesta! :) Täytyy ehdottomasti kokeilla! Vehnäjauhonhan voi mainiosti korvata vaikka Pofiberillä. :) Kaikki erilaiset pihviviritelmät on myös mun suursuosikkeja laatikkoruokien ohella. Olen joskus laittanut tonnaripihvitaikinaankin kesäkurpitsaraastetta, ja tekeehän se taikinasta aika vetistä. Täytyy kokeilla tuota laittamassasi reseptissä ollutta vinkkiä itkettää kurpparaaste siivilässä ennen taikinaan lisäämistä. :)

      • 5.1.1

        Tiltu sanoo

        Ole hyvä! Kiva että vastavuoroisesti minun vinkistäni oli hyötyä :)

        Punajuurihyllyllä tulee vierailtua lähinnä kun teen makaronilaatikkoa, sen kanssa on aina oltava punajuuria ja yleensä mukaan lähtee pienin purkki, jonka löydän.

  5. 6

    LeenaT sanoo

    Kiitos Sanni ihanasta ruokaviikosta! Kun palaan töihin juhannuksen jälkeen, kokeilen kaikkia ohjeita :-) Ruokasi näyttivät nimittäin ihanan monipuolisilta, mitä kaipaankin omaan ruokavaliooni.

  6. 7

    sanoo

    Tein tätä eilen tupla-annoksen työlounaiksi, en tiennytkään tästä punajuuren ja aurajuuston yhteissopivuudesta!:) Ruman näköistä siitä tuli, mutta herkullista oli ja helppo tehdä, varsinkin kun käytti valmiiksi pilkottua ja pureskeltua pakastesipulia, pakasteparsakaalia (ruusukaalin puutteessa) ja esikypsytettyä punajuurta sekä tietenkin valmiiksi murennettua homejuustoa ;) (uunin jouduin sentään itse laittamaan päälle) Kiitos työlounasviikkopostauksista! Ostin jo ainekset siihen seiti-pinaattisysteemiin ja ne letturullat kuulostaa niin hyviltä! Muru ei syö kalaa,joten tankkaan kala-omegat työlounaina :)

    • 7.1

      Sanni sanoo

      uunin jouduin sentään itse laittamaan päälle

      :D ^_^

      Kiva kuulla että lounasviikosta on ollut inspiraation lähteeksi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.