Lounasideoita: työeväät mallia eilinen

Mietin, että laittaisinko tänään ulos mineraalipuuterijutun, vai altistanko teidät jälleen mun ruokahöpinöille (herregud, edellisestäkin on vain viikko :D)). Ruoka voitti. :) Mineraalia sitten huomenna.

Tänään puhutaan vähän eväistä. En ole syönyt työpaikkalounasta ulkona kuin yhden ainoan kerran sen jälkeen, kun vaihdoin ruokavalioni. Eli kahteen vuoteen. Tämä yksikin kerta oli vain olosuhteiden pakosta; tulin aamulennolla Edinburghista ja menin lentokentältä suoraan töihin. En nyt ihan Skotlannista saakka viitsinyt tuoda eväitä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä on eilinen ruokatornini.

Syön töissä myös aamiaisen, sillä  nautin aamupalan mielellään vasta pari tuntia heräämisen jälkeen. Sitä ennen ei ole nälkä. (Ykkösaamiainen on nestemäisessä muodossa, eli maitokahvia.)

Tyoevaat

Tuo edellisessä kuvassa näkynyt minigrip-pussi sisältää cocktailin soijarouhetta, kaakaonibsejä ja hasselpähkinärouhetta, jota ripottelen jogurtin päälle. Tuollainen pussi kulkee mulla aina olkalaukussa siltä varalta, että haukkaan jossain junassa tai bussissa rahkaevään. Se on aina mukava tuunata pienellä rouskuvalla! :)

Olen muutenkin aikamoinen minigrip-ihminen. Pienintä minigrip-kokoa kuluu paljon. Laukussa kulkee rouhepussukan lisäksi pussillinen pähkinöitä (suosikkikomboni on saksanpähkinää ja hasselpähkinää, varmaan arvaattekin millä ravinnollisella perusteella ;)) sekä pussiin paloiteltua tummaa suklaata (kokonainen levy on laukkuun liian suuri möhkäle ja menee joka tapauksessa paloiksi). Mulla on purukumitkin usein minigrip-pussiin siirrettynä. Mies aina välillä pyörittelee silmiään mun laukun minigrip-yhteisölle.

(Pikku-’gripeissä kulkevat muuten matkalla kätevästi shampoot, hoitsikat ja vartalovoiteetkin. :) Hyödyllistä silloin kun on tarpeen säästää kaikki mahdollinen tila matkatavaroissa.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilinen lounaani koostui yhdestä lempikotiruoistani, eli kukkakaalitortillasta. Reseptin tähän julmetun maukkaaseen plättyyn jaoin blogissa tammikuussa. Yksinkertainen lettu syntyy raastetusta kukkakaalista, kananmunasta ja juustoraasteesta. Etkä muuten mausta pystyisi arvaamaan kukkakaalia! :D

Täytteeksi valmistin aamulla höysteen timjamilla maustetuista siitakesienistä, sipulista, tomaatista ja kesäkurpitsasta. Sekaan vähän fetaa (tai no, tuo on Pirkan salaattijuustoa) ja kylläpä masu täyttyy hyvistä mauista. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rasvainen herkku tasapainottuu aina raikkaalla salaatilla. Yhdestä tortillasta tulee kylläiseksi, on sen verran täyttävää tavaraa.

Fiksumpi ja ajankäytöllisesti tehokkaampi ihminen tietysti rullaa tortillan valmiiksi kotona ja laittaa salaatinkin samaan rasiaan pötkylän kanssa ettei tarvitse raahata miljoonaa eri kippoa mukanaan töihin. ^_^ Mutta mä olen aamuisin aina ihan toivoton – hirveä kiire ja ruoat on useimmiten vielä lämpimiä kun lyön ne eväsrasioihin. (Joo, joskus olen niin fiksu että teen lounaan valmiiksi jo edellisenä iltana….)

idTortilla_at_home

Toisen tortillaletun nautin illalla kotona. Sinne meni niin paljon täytettä ettei mennyt enää rullalle. :D Ja hei, lukijani Kikkis joka mietit tuossa tovi sitten ettet ole keksinyt mihin käyttää Gomasiota – no tuolla tortillatäytteessäkin sitä on mausteena. :) Ja tänään laitoin sitä evässalaattiin. Oikeasti, sitä voi laittaa kaikkialle mihin haluaa vähän pähkinäisen paahteista makua ja kevyesti suolaa.

. . .

 ”Entisessä” elämässäni olin niin turkaleen laiska (puhumattakaan ruoanlaittotaidottomuudesta ja mielikuvituksen puutteesta) etten juuri koskaan tehnyt eväitä. Ja jos teinkin, se oli mallia voileipä. Eikä siitä tullut koskaan kylläiseksi ja vatsa kurni pahasti loppupäivästä. Työlounaan suunnittelu oli asioita, joita kertakaikkiaan inhosin. Järkevien eväiden valmistus ei vain ollut mun juttu. Useimpina päivinä juoksinkin sitten johonkin lähikauppaan hakemaan mikroruokasatsin ja riisipiirakoita…. Kummasti niihin Siwa-lounaisiinkin saa muuten viikossa uppoamaan rahaa…! Ravintolalounaat ovat aina olleet harvinaista luksusta, mutta kun minulla yhteen aikaan oli mahdollisuus syödä läheisessä Amicassa, niin sitä kyllä hyödynsin…. Ja voin kertoa että tulokset näkyivät vaa’alla, jostain syystä ruokaa tuli aina syötyä liikaa….

Miten te hoidatte työpaikkaruokailun? Oletteko eväs- vai ravintolaihmisiä? Vai tuleeko lounaat kenties nautittua työpaikan kanttiinissa tai ruokalassa? Selviääkö joku töissä pelkillä välipalakekseillä?

Kommentit
  1. 1

    Jenni sanoo

    Teen aina kotona eväät töihin. Yleensä jotain salaattia. Se on niin helppo ja nopea tehdä… :D Näyttääpä hyvälle tuo tortilla. :) Pitää varmaan ottaa testiin!

  2. 2

    sanoo

    Mun kesätyö on ihan Helsingin keskustassa, joten on aina kiva käydä kokeilee eri paikkoja! :) Se on myös sellainen sosiaalinen tapahtuma, joten vaikka haluaisinkin säästää rahaa ja lounarit muihin menoihin, niin en voi, koska kaikki käy aina ulkona syömässä. :P Ja mä rakastan ulkona syömistä! ^^ Sushia, pizzaa, pastaa, buffet, itämaista, aasialaista, intialaista, kaikkea löytyy! Kouluruoka on onneks vaan 2,60e, ja siihen hintaan saa alkusalaatin, leivän ja keitto/lämmin ruoka/salaatti, joka on must tosi hyvä diili! :) Joskus tulee syötyä siellä kahdestikin päivässä, jos on illal jotain menoo eikä ehdi kotiin! Plus, siellä tapaa yleensä tuttuja :D Musta olis kamalaa ”joutua” laittamaan eväät töihin. Katon pelkästään tota sun eväsrasioiden tornia ja mietin, et hui kamala kuinka iso ja painava laukku/reppu mulla pitäis olla! :D

    • 2.1

      Sanni sanoo

      Mun kesätyö on ihan Helsingin keskustassa, joten on aina kiva käydä kokeilee eri paikkoja! :) Se on myös sellainen sosiaalinen tapahtuma

      Sosiaaliset lounaat olisikin aivan ihania, jos vain olisi rahan lisäksi aikaa…! :) 20-30 minuutin ruokatauolla ei oikein ehdi ravintolaan – tai jos ehtii niin pitää vain lappaa safka äkkiä naamariin ja sitten onkin juostava takaisin töihin! :D Siinä ei juuri ehdi kuulumisia vaihtelemaan.

      Joidenkin maiden kulttuuriin kuuluu nuo kunnon pitkät sosiaaliset lounaat ja kokoonnutaan rauhassa nauttimaan ruoasta ja viinistä (Suomessa tuskin moni ottaa alkoholia työlounasjuomana ;)). Se on aika mahtavaa. Ihan erilainen suhtautuminen ruokaaan ja ylipäänsä tauon merkitykseen töissä. Tietystikin riippuu ihan alasta ja työtehtävistä mihin tällainen lounaskulttuuri sopii. Ei varmaan Italiassa tai Espanjassakaan, vaikka kuinka viettävät siestojaan, kaikkien työalojen ihmiset pääse tunniksi tai pariksi ulos hengaamaan kesken työpäivän.

      Mutta joo, mieluusti kyllä minäkin viettäisin vaikka yhden tuollaisen puolentoista tunnin sosiaalisen lounaan kerran viikossa..! :)

      Katon pelkästään tota sun eväsrasioiden tornia ja mietin, et hui kamala kuinka iso ja painava laukku/reppu mulla pitäis olla! :D

      Joo, mulla on aina ollut erikseen oma kassi eväille…! :D

  3. 3

    tiuku sanoo

    Miten nuo tortillat käyttäytyy mikrossa lämmitettäessä?
    Itse pyrin aina tekemään eväät töihin. Usein juuri salaattia tai jugurtti+rahka+Trailmix sekoitus.Talvella jotain lämmintä… esim.jotain tulista keittoa ruokatermarissa jne. Säästää niin aikaa kuin rahaakin :)

    Nää ruokajutut on blogin helmi!!

    • 3.1

      Sanni sanoo

      Miten nuo tortillat käyttäytyy mikrossa lämmitettäessä?

      Ihan niinkuin tavallinenkin tortilla: lämpenee ja pehmenee. :) Ei mene siis ”muusiksi” jos sitä mietit, rakenne pysyy kiinteänä :D

      Nää ruokajutut on blogin helmi!!

      Ihana kuulla :)

  4. 4

    Anna sanoo

    Mulla on sosiaalinen lounas. Työskentelen sairaalassa, jossa on henkilökuntaruokala ja siellä pari lounasvaihtoehtoa. Sieltä valitsen karpimman vaihtoehdon. Kätevää, kun voi vielä maksaa Fleximilläkin, ei tartte rahaa mukana ja veloittavat suoraan palkasta. Halvemmalla sais varmaan kotona tehtyä eväät, mut mä olen priorisoinut vauhdikkaass arjessani helppouden, ja nimenomaan sen, että saan syödä työkavereiden kanssa henkilökuntaruokalassa.

    Sun eväät näyttää ihanilta. Tortillaa on kyllä tarkoitus kokeilla. :)

  5. 5

    Sanna sanoo

    Kesätyöpaikkani tarjoaa minulle ruuan samassa talossa olevasta lounasravintolasta, joten tarvetta omille eväille ei ole. Huono puoli tässä on se, että aina syö ihan liikaa… :D Seisovasta pöydästä on aina vaikeaa ottaa kohtuudella!

    En todellakaan ole eväsihmisiä, mutta luultavasti senkin aika koittaa vielä joskus :D Eväissä ei ole muuten mitään vikaa ja mielelläni niitä söisinkin, mutta ongelma on nuo kaikki purnukat, joita pitää kantaa ja pestä! Jo ajatus niiden pesemisestä sattuu… Minigrip pussitkin ahdistavat, sillä ne tuntuvat aina kulahtavan ja silloin niihin ällöttää laittaa mitään ja poisheittäminenkin tuntuu luonnon tuhlaamiselta. Sitten niitä puskee joka paikasta ja ne ärsyttävät… Voisin jauhaa vaikka kuinka kauan näistä eväspurnukoista ja minigrip pusseista!!:D

    Olen kuitenkin niitä ihmisiä jotka kantavat vesipulloa vaikka maailmanääriin ja suunnilleen nukkuvatkin se kainalossa. Laukkuni on aivan ääriään täynnä aina ja kaikenmaailman turhuuksia kannan mukanani. Ero on se, ettei vesipulloa tarvitse pestä kuten niitä eväspurnukoita… Se kantaminen menisi ehkä juuri ja juuri :)

    • 5.1

      Sanni sanoo

      Seisovasta pöydästä on aina vaikeaa ottaa kohtuudella!

      Sanopa muuta! :D Siksi seisovat pöydät ohtavat lopulta aina huonoon lopputulokseen – vaikka ruoka olisi kuinka hyvää niin loppuähky ja lievä syyllisyys vievät aina sen hyvän fiiliksen. Siksi pyrin tehokkaasti välttelemään seisovia pöytiä..! :) Nimimerkillä ”Lappeenrannan-muuten-niin-ihana-lounaspaikka-johti-sekin-möykkymahaan”….

      Voisin jauhaa vaikka kuinka kauan näistä eväspurnukoista ja minigrip pusseista!!:D

      Hahaa, mä inhoan kanssa niitten purkkien pesemistä! :) Ja saan siihen aina kulumaan ihan hämmentävän paljon aikaa…. Edellisen työpaikkani 24 minuutin lounastauosta keskimäärin 8 minuuttia meni aina rasioiden ja astioiden pesemiseen… Miten *elkkarissa kukaan voi tiskata noin hitaasti?? :D Mä oon välillä ihan käsittämätön! ^_^

  6. 6

    Nimetön sanoo

    Katsoppa iherbistä, kuinka käteviä eväsrasioita siellä on! Tarkoitan niitä vihreä kantisia…

  7. 7

    Päikkis sanoo

    Ihanaa, että joku muukin tunnustaa itsensä minigrip-ihmiseksi :D Matkalle lähdettäessä (varsinkin lapsen kanssa) suljettavat pussit ovat ihan must! Käteviksi ja edullisiksi on osoittautuneet Ikean suljettavat pussit – niitä harmi vaan ei saa ihan pienessä koossa. Välillä tunnen huonoa omaatuntoa siitä, kuinka paljon minigrippejä kulutan (luontoa ajatellen…).

  8. 8

    sanoo

    Itse teen myös aina eväät mukaan töihin ja rutiiniin karttuessa siihen ei paljoa aikaa mene, säästyy rahaa ja arvokasta aikaa kun tauolla eväsrasia valmiina! :-) Pakkaan lounaaksi Frozzypackiin (rasia jonka kansi on kylmäkalle) esim kvinoaa, itse maustettuja broilerisuikakeita, vihanneksia, pähkinöitä tai öljyä. Hedelmää jälkkäriksi. Usein pakkaan parit lounaat kerralla jääkaappiin. Välipalaksi rahkapurkki Frozzypackin päälle, pysyy tarvittavan aikaa siinä kylmänä. Teen liikkuvaa työtä ja syön useimmiten autossa, siksi on oltava kylmämekanismit kunnossa :-) Mitä rahanmenoa, vyötärönkasvatusta ja ajanhaaskausta olisi syödä lounasravintolassa joka päivä! :-)

    • 8.1

      Sanni sanoo

      Piti googlata tuo Frozzypack ja onpa hyvä keksintö! En ollut kuullutkaan tuollaisista kylmäkallen sisältävistä eväsbokseista.

      Nimettömän vinkkaamat iHerb-eväsrasiat lienevät joku halvempi versio tuosta Frozzypackista.

      • 8.1.1

        sanoo

        Frozzypackit on käteviä! Käärin vielä pikkupyyhkeeseen, mukaan haarukka ja muovipussiin, niin ettei kostuta laukkua hikoilessaan. Tais olla partioaitasta kun tilasin.

  9. 9

    sanoo

    Kiitos ruokajutuista, tykkään kovasti :)

    Mäkin olen sairaalassa töissä, mutta me kyllä harvemmin päästään yhtä aikaa syömään, yhdestä salista pääsee aina vaan yksi kerrallaan. Siis ei aina kovinkaan sosiaalista, ikävä kyllä. Ostan ruokalasta oikeastaan joka päivä salaattia, mutta siihen uppoaa helposti 8-9€. Eli kalliiksihan pidemmän päälle tulee. Mutta eväitä en kerta kaikkiaan jaksa tehdä, joten tämän luksuksen olen itselleni sallinut :)

  10. 10

    sanoo

    Oiiiiiih, mä NIIN teen näitä lättyjä :) Mä olen tähän kesään asti ollut samanlainen ravintoarvoja ajattelematon valmisruokaihminen kuin ilmeisesti sinäkin ennen, mutta nyt asian on tarkoitus muuttua. Ja se onkin muuttunut jo jonkin verran! Kiitos siis näistä ruokajutuista, ylimääräinen inspiraatio ja HELPOT reseptit tulevat todella tarpeeseen! :)

  11. 11

    sanoo

    Mies hoitaa meillä kokkaamisen ja siitä sitten teen eväät myös töihin. Oon niin rajottunu ruuan suhteen et jos söisin työpaikan lounasta, kuolisin nälkään.. tai eläisin pelkällä leivällä.

  12. 12

    Sipe sanoo

    Harvoin teen töissä päivävuoroa, mutta joskus harvoin kun sellainen sattuu kohdalle, on mahdollisuus syödä työmaaruokalassa. Ja sen luksuksen kyllä käytän hyväkseni! Eilistä safkaa saa annoksen 3-4:llä eurolla (: Myös pelkkä salaattipöytä kustantaa nelisen euroa. Iltavuoroihin ehdottomasti itsetehdyt eväät, mitä milloinkin, mutta aina kunnon ruokaa, ei mitään leipiä! Yövuoroissa ei ruoka maistu, pyrin syömään lämpimän ruoan kotona siinä iltakahdeksan paikkeilla, ja yöksi varaudun hedelmällä, marjoilla ja rahkalla.

    Kauhulla katselen joidenkin kollegoiden syömistottumuksia, aina einesruokaa, tai pahimmassa tapauksessa ei mitään eväitä! Meillä kun ei ole mahdollisuutta poistua talosta lounaalle, vaan syömme lennossa ja vuorotellen. Siinä sitten koitat paiskia töitä kun koko ajan maha kurisee, hyi!

  13. 13

    Henne sanoo

    Mulle eväiden tekeminen on melkeinpä itsestäänselvyys. Tämänhetkinen työpaikkani, eli päiväkoti sijaitsee lähiössä, eikä ravintoloita ole. Eikä 20 minuutin tauko tosiaan riittäisi mitenkään ravintolalounaaseen. Työpaikalla on maksua vastaan vain suuresta laitoskeittiöstä tulevaa ruokaa, jota en onneksi edes haluaisi syödä. Teen itse paljon parempaa :) Ja vielä halvemmalla. Minusta 4,20 on aika paljon sellaisesta normaalista kouluruuasta.

  14. 14

    Jenny sanoo

    Minä olen kesätöissä sairaalassa ja oon niiiiin onnellinen ettei sinne tarvi tehdä eväitä jos ei halua, sairaalan ruokala on ihan loistava ja opiskelijahinnalla kevyt lounas on 1,60€ ja tuohon hintaan en osaisi kotona eväitä tehdä. Lounaaseen sisältyy salaatti, joku perusruoka (paljon keittoja, kiusauksia, vuokia jne, perjantaisin puuroa), monesti joku lisäke kuten karjalanpiirakka tai jälkiruokakiisseli sekä tuoretta leipää ja kahvi. Koulussa syön 1,23€ lounaan mutta se ei ole läheskään yhtä hyvä kuin sairaalasapuskat! Onneksi ruoat eivät ole mitään superherkkua kuitenkaan niin ei tule vedettyä ähkyä joka päivä :)

    • 14.1

      Sanni sanoo

      opiskelijahinnalla kevyt lounas on 1,60€

      Herranen aika miten halpa..! :-O Tuohon hintaan ei kyllä juuri saisi kuin voileivän aikaiseksi kotona…!

      Koulussa syön 1,23€ lounaan

      Miten tuollaiset hinnat maksetaan? Onko joku könttäsumma mikä ruokailusta maksetaan vuodessa (siis tyyliin lähiopetuspäivät x 1,23€)? Vai maksaako ihmiset kassalla kerta-annoksesta 1,23€? :)

      • 14.1.1

        sanoo

        Olen itsekin ollut koulussa, jossa aterian kertahinta on 1,23€ ja meillä se maksettiin joka päivä erikseen :). Ruoan laatu oli kyllä erittäin vaihtelevaa, opiskelutoveri löysi kerrran kokonaisen kumihanskan pitsanpohjastaan ja välillä taas oli niin hyvää ruokaa. Vaihdoin yliopistolle, jossa ruoka maksaa 2,60€, laatu on onneksi vähän tasaisempi ja vaihtoehtoja tuntuu olevan paljon enemmän!

        • 14.1.1.1

          Sanni sanoo

          opiskelutoveri löysi kerrran kokonaisen kumihanskan pitsanpohjastaan

          Herranen aika..! :-0

  15. 15

    sanoo

    Olen aikoinaan hommannut kokin koulutuksen, työtä en sillä saralla kuitenkaan tehnyt, mutta arvostus ruokaan on kasvanut ja siellä pysynyt.

    Olen nyt opintovapaalla ja meidän kouluruoka maksaa 1,50 – 4,95 ja se on niin halpaa, että olisi suorastaan rikollista jättää se käyttämättä.

    Työpaikalla on oma ruokala, jossa ruoka on todella hyvää. On aika kuuluisa catering-firma, eli saadaan n 10 euron hinnalla hyvää ”koko rahan edestä”, joten tosi mielellään käytän moisen työsuhde-edun.

    Ennen kun oli Amiga, kävin siellä n 2 – 3 krt viikossa syömässä, mutta kun firma vaihtui aloin käymään siellä päivittäin.

    Eväiden tekeminen on ihan ok, jos voisi ne tehdä esim edellisenä iltana, jättäisi päivällisestä osan seuraavalle päivälle, mutta aamuisin ei muutenkaan ole liikaa aikaa ja sitten vielä käyttäisi osan ajasta ruuan tekemiseen, ei kiitos. Käymme perheenä ulkona syömässä…. ainoastaan lomilla, joten tästä etuudesta en kyllä luovu.

  16. 16

    maria sanoo

    Ajattelin ensin liittyä kesätöiden ajaksi eväiden tekijöiden joukkoon, mutta työpaikan lähellä on opiskelijaravintola, jonka lounashinta opiskelijalle on naurettavan halpa 1,46 euroa. Siihen hintaan ei paljon eväitä kannata tehdä, joten mätän nyt sitten opiskelijaruokaa kesälläkin.

  17. 17

    Anu sanoo

    Heip! Ihanalta näyttää ja kuulostaa tuo kukkakaalitortilla!! Haluaisitko laittaa reseptiä? Kiitos kivasta blogista :)

  18. 18

    Tiia sanoo

    (…Aistin jälleen ylipitkän kommentin…)
    Meillä on töissä tuollaiset omat laatikot (kun ei ole omia työpisteitä, vaan työpiste määräytyy oman pätevyyden/vuoron mukaan). Mitä löytyykään mun laatikosta luurien ja muun vastaavan lisäksi? Erilaisia mausteita, teetä, siemeniä jne minigrippusseissa. Kieltämättä näyttävät vähän epäilyttäviltä pussukoilta tarkemmin ajatellen;)

    Aikanaan meillä oli toimisto enemmän keskustassa ja otin lounareita töistä. Niinpä kävin joka ruokkiksella ostamassa viereisestä kaupasta jotain roskaa. Sittemmin vaihdoin lounarit rahaksi ja aloin tehdä eväitä. Nytkin olisi mahdollisuus käyttää muutamaakin lounaspaikkaa, mutta mielestäni se on uskomattoman turhaa rahanmenoa. En ole niin rikas. Helposti vuokran verran saa menemään pelkkiin työsyömisiin, jos joka päivä syö ”ravintolassa”. Onneksi usein olen töissä sellaisiin aikoihin, ettei tarvitse paljon miettiä, menisikö lounasravintolaan…

    Totuuden nimessä mun syömisissäni ei tämän menneen kevään/alkukesän aikana ole ollut hirvittävästi hurraamista (ja sen huomaa joka tavalla). Mutta muutoin olen myös tuollainen tuhannen pakasterasian kanssa reissaava. Kaikki ruoka-aineet erikseen pakattuina. Yleensä siksi, että mukana on jotain edelliseltä päivältä, jolle kaverina jotain kiireessä aamupäivällä/illalla kokattua. Tai sitten useampien päivien eväitä. Jos on vaikka tiivis, pitkä työputki ja tulen autolla ensimmäiseen vuoroon, saatan tuoda enemmän ruokaa kerralla ja kulkea vähempien tavaroiden kanssa työputken loppua kohden.

    Meillä on kyllä töissä ihan oikea, iso, uusi, kunnollinen keittiö, mikä helpottaa eväiden raahaamista. Löytyy jääkaappi- ja pakastintilaa (löytyisi ihan hellaa ja uunia myöten kaikki) ja mikä tärkeintä, tiskikone! Lyön kaikki eväsrasiat aina ennen työvuoron loppua tiskikoneeseen, jolloin saan ne viimeistään seuraavassa vuorossa puhtaina kotiin.

    Minigrippussit ja rasiat on ihania. Oikeastaan vähän toivoisin, että kaikki tavarani asuisivat siistissä järjestyksessä rasioissa. Tosiasiassahan meillä on liikaa porukkaa pienissä tiloissa ja kotona vallitsee aina täysi kaaos.

    • 18.1

      Sanni sanoo

      Mitä löytyykään mun laatikosta luurien ja muun vastaavan lisäksi? Erilaisia mausteita, teetä, siemeniä jne minigrippusseissa.

      Ääää, ihanaa! :D Minigrip-people rule!

      Helposti vuokran verran saa menemään pelkkiin työsyömisiin, jos joka päivä syö “ravintolassa”.

      Joo, varmasti..!

      Mullakin on usein niin että edellisen päivän jämään yhdistetään jotain nopeasti aamulla fiksattua. Ruoasta riippumatta purkkeja kulkee mukana aina yleensä vähintään kolme…. Plus muovipullo jossa on soijamaitoa kahviin :D

  19. 19

    Milla sanoo

    Moikka!
    Sulla on niin ihana ja inspiroiva blogi! Ootko koskaan tehny postausta tosta sun elämäntapamuutoksesta? Näin pikaisesti etsimällä en löytänyt. Olisi ihana kuulla mistä sait kimmokkeen siihen ja kuinka onnistuit siinä! Olen itse muuttamassa koko ajan ruokavaliotani ja liikuntatapojani parempaan päin ja olisi kiva saada sulta vinkkejä kuinka pitää tämä muutos :)
    Mukavaa loppukesää sulle!

    • 19.1

      Sanni sanoo

      Ootko koskaan tehny postausta tosta sun elämäntapamuutoksesta?

      Joo, täältä löytyy:

      http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/09/06/hyva-ruoka-parempi-mieli/

      Ihana kuulla että tykkäät Karkkipäivästä ja olet saanut täältä inspiraatiota! :) Jos sulle vain tulee jotain ruokavaliomuutokseen liittyviä pohdintoja niin kysy ihmeessä. :)

      Kysyttäessä vinkkejä miten ”pitää tämä muutos” on oma vastaukseni seuraava: nykyinen ruoka on niin sairaan hyvää ja olo niin miellyttävä, ettei kertakaikkiaan ole mitään mielitekoja palata entiseen! :) Muutoksessa pysymistä ei siis tarvitse mitenkään ”tsempata” omalla kohdallani, siitä on jo muodostunut luonnollinen elämäntyyli. Viime syksyn reissurupeama ja osittainen ruokavaliosta lipsuminen kolmen kuukauden ajan ja siitä seurannut olo vahvistivat sen, että sokerilla ja valkoisella jauholla ryyditetyt ruoat ovat meikäläisen kohdalla todellakin historiaa.

      • 19.1.1

        Milla sanoo

        Olen itsekin onnistunut jättämään sokerin (jos hedelmiä ei lasketa) jo pois ruokavaliostani ja vähentämään huomattavasti jauhojen käyttöä. Syön enää ruisleipää, mistä vaan on niin vaikea luopua :D Pasta, riisi ja peruna on meillä vaihtunut kukkakaaliin, porkkanaan ja bataattiin ja hyvältä on maistunut :) Mua kuitenkin vielä mietityttää tuo viljojen syömisen lopettaminen täysin, onhan niissä niin paljon hyvääkin. Olen ainakin itse huomannut, että vatsa toimii hyvin eikä turvota kun syön ruista. Syötkö itse enää yhtään mitään viljaa? Spelttiä on paljon kehuttu, mutta sen hiilihydraattiarvot on aika korkeat…Samoin sokeri, mitä käytät makeutukseen? En pidä stevian mausta, enkä halua syödä keinotekoisia makeutusaineita, keksitkö muita vaihtoehtoja? :) Tähän saakka olen pienessä määrin käyttänyt välillä ruokosokeria, välillä tehnyt esim. makeita piirakoita niin, että pohja on sokeriton ja täytteenä on jotain itsessään niin makeaa, ettei muuta tarvita, kuten taateleita. Kiitos jos jaksat tähän kauheaan romaaniin vielä vastata!

        • 19.1.1.1

          Sanni sanoo

          Mua kuitenkin vielä mietityttää tuo viljojen syömisen lopettaminen täysin, onhan niissä niin paljon hyvääkin. Syötkö itse enää yhtään mitään viljaa?

          Syön, joo! :) Mutta hyvin harvoin. Pakkasessa on aina Vaasan Minihiilari-ruispaloja, ja sellaista tulee silloin tällöin käytettyä lämpimän tonnikalaleivän alustana. Tai sitten jos teen kalakeittoa, niin pala ruisleipää on kyllä paikallaan sen kyljessä, on niin klassinen makuyhdistelmä! :) Pieni pala täysjyväruisleipää silloin tällöin ei kaada vhh-ruokavaliota, mutta en halua ottaa tavaksi syödä viljaleipää joka viikko ettei leipäaddiktio palaa. Spelttiä käytän myös hyvin pieniä määriä vhh-leivonnassa, esimerkiksi pizzapohjaan laitan 10 grammaa spelttijauhoa ja vhh-piparkakkuihin desin verran.

          Spelttijauhossa on vähemmän hiilihydraattia kuin tavallisessa vehnäjauhossa, mutta täysjyväruisjauhossa on vielä spelttiäkin vähemmän.

          Samoin sokeri, mitä käytät makeutukseen?

          Käytän steviaa ja erytritolia. Kummatkin ovat käytännössä kalorittomia ja hiilihydraatittomia. Erytritoli on makeusasteeltaan n. 80% normaalista sokerista. Rakenne on kiteistä, se näyttää ihan sokerilta ja käyttäytyy niinkuin sokeri. Maku on suussa vähän viileä.

          Stevia on kasvipohjainen makeutusaine ja kuten olit ilmeisesti itsekin huomannut, siinä on miinuksena kasvimainen sivumaku. Valmistajat ovat pyrkineet vähentämään sivumakua sekoittamalla steviaan erytritolia. Monet kaupalliset Stevia-makeuttajat, kuten esimerkiksi minun käyttämäni NuNaturals NuStevia No Carbs Blend, sisältää myös erytritolia ja maku on neutraalimpi.

          Jos et pidä steviasta etkä halua käyttää keinotekoisia makeutusaineita, niin ratkaisusi on silloin erytritoli. :) Se on sokerialkoholi.

          Täältä löydät erilaisia vhh-leivonnassa käytettäviä jauho/makeutustuotteita:
          http://yesdeli.fi/tuotteet/vahahiilihydraattinen-leivonta.html

          Tuo YesDelin ”karppisokeri” on sitä erytritolia mitä käytän, itse tilaan sitä iHerbistä halvemmalla.

  20. 20

    Nonna sanoo

    Olisi mukava joskus syödä töissä ihan kunnolla, mutta kun tauot on vaan 10 min ja niiden määrä vaihtelee päivittäisen työajan mukaan. Joten siinä ei ehdi suurempia syömään, mutta yleensä syön hyvin ennen töihin lähtöä ja useimmiten on eväät mukana. Joskus jos on tosin kiirus lähtö tai ei lähde kotoa töihin niin sitten ostan kaupasta banaania, pilttiä ja mitä nyt milloinkin mieli tekee :)

  21. 21

    Kikkis sanoo

    Ooh, vastasit minulle postauksessakin!! Olen otettu. ^^ Lienee hyvä muidenkin tietää, minne sitä voi laittaa. :) Juu, salaattiin olen tällännyt ja hyvää on, mutta sitten aloin ihmetellä, minne seuraavaksi. Kuulostaa hyvälle, että laittaisi kesäkurpitsan kanssa. Kohtahan noita omastakin pihasta saa, eikun ”paatteja” niistä, eli kesäkurpitsaveneitä. Kesäkurpitsa puoliksi, päälle suolaa ”itketystä” varten, koverretaan ja sisälle mieluisa täyte, vaikka soijarouhekastike tomaatilla ja fetalla. Päälle juusto ja uuniin! Pitää kokeilla gomaasiota niissäkin. Jos et ole kokeillut aiemmin, niin näin saat kyllä kanssa kelpo lounaan aikaiseksi. ^^

    Törkeän vähän olen viime aikoina ruokaa tehnyt itse kotona, koska tapoihin kuuluu 1 lämmin ateria per päivä. Ja sen nautin töissä, syön asiakkaiden kanssa samaa ruokaa. Joskus ollut omat eväät mutta kun se ruoka on niin hyvää!! Aika paljon perunaa, mutta yritän katsella niitä hiilareita sitten muualla, etten mussuta loputtomiin. Usein onneksi on kukkista ja herneitä ym. lisukkeena, sekä salaattia, joten arvata saattaa mitä minä valikoin.. Rasioiden pesemisen ongelman olen ratkaissut firman tiskikoneella. Muiden astioiden sekaan laitan omani (jos siis vien eväitä) ja vien puhtaana kotiin.

    • 21.1

      Sanni sanoo

      Kesäkurpitsapaatit on tuttuja, niitä tulee tehtyä aina parin kuukauden välein! :) Ja vieläpä samalla täytteellä kuin sä! :D

  22. 22

    himpsis sanoo

    Teen omat eväät, sillä ruokavalioni on oltava gluteeniton. Olen tosissani harkinnut ostavani itselleni fitness-tyyppien suosiman Six Pack Bagin (kokoa small). Helpottaisi huomattavasti elämää; eväiden raijaaminen töihin ja pitkillä automatkoilla (n. 11 h) olisi nykyistä helpompaa. Ja aina olisi mukana jotain, mitä voisi syödä. Eikä tarvitsisi reissuilla toivoa, että ABC-asemalta löytyisi edes yksi kuiva gluteeniton pullankäntty…

  23. 23

    Anna B sanoo

    Raahasin aika monta vuotta purkkeja ja purnukoita töihin, mutta sitten kyllästyin. Nykyään saatan silloin tällöin ottaa tähteitä töihin, mutta ei tätä tapahdu kuin muutaman kerran vuodessa. Nykyään syön siis luonasravintolassa ja tähän on montakin syytä:

    – Lounas on niitä harvoja sosiaalisia tapahtumia työpaikallani päivän mittaan – jää helposti ulkopuoliseksi, jos sinne ei mene. Olen muutenkin sellaista syrjään vetäytyvää sorttia, joten parempi hoitaa edes jollakin tapaa sosiaalisia suhteita.

    – Saan syötyä näin enemmän kasvisruokaa. Jos söisin edellisen päivän tähteitä, olisi se todennäköisesti lihaa, koska mieheni ei oikein kasvisruokiin taivu.

    – Joudun käyttämään arjestani kohtuuttoman paljon työmatkoihin, joten haluan käyttää mahdollisimman vähän aikaa kotitöihin, joihin kokkkauskin lukeutuu. Eli viikolla en halua tehdä ruokaa kuin max. 2 kertaa.

    – Ne hillittömästä hinkkaamisesta huolimatta rasvaisiksi ja haiseviksi jäävät eväsrasiat on vaan iso yöks! :D

    Kallista ja toisinaan epäterveellistähän tuo lounasravintolaruoka on, mutta taatusti parempi vaihtoehto kuin ne karseat mikroruuat. Itse tehty olisi tietysti monessa mielessä paras, mutta tässä elämäntilanteessa ei pysty, ei kykene.

  24. 24

    sanna sanoo

    mihinkä jäi kirjoitus kuopion vierailustanne? jäin sitä kaipailemaan ja harmistuin kun en löytänyt sitä. :( vai onko se sitten mennyt minulta ihan ohi. :D muuten on mahtava blogi ja päivittäin tulee vierailtua sivullasi katselemassa onko uusia kirjoituksia tullut. monta hyvää kauneus vinkkiä saanut ja tonnikalapulla reseptisi on herkullinen! :)

    • 24.1

      Sanni sanoo

      Kuopio on vielä tulossa! :) Viikonloppuna olisi tarkoitus saada se julkaistua. Jotenkin tuli niin paljon kaikkia muita blogijuttuja että Kuopio ”jäi jalkoihin”, ja lisäksi koin että matkailujuttuja oli tullut niin paljon peräkkäin että niitä oli jo liikaa…. Vaikka kai se on vain päässä? :)

  25. 25

    sanoo

    Näyttää tosi herkulliselta, ittelläni ruokatauko lähenee uhkaavasti ja eväänä on vaan aamulla nopeesti kokoon kasaamat pari leipää.. Voin kertoa että iltapäivällä oon kärttynen! Tää kesäaika on eväsaikaa kun meidän ruokala/kahvio on kiinni ja lähin sijaitsee muutaman kilometrin päässä joten sinne ei lähetä puolen tunnin ruokatauon takia. Talvella tulee sitten kyllä syötyä täällä kun lämmin lounas jälkkäreineen maksaa sen 5 euroa – ei jaksa laittaa ruokia ellei edelliseltä päivältä jää jotain tosi namia :D

    + Nämä sun ruokajutut on tosi hyviä, älä epäile postailal näitä sillä näistä saa aina hyviä vinkkejä!

    – hannamaria
    hannamariav.blogspot.com

  26. 26

    Helinää sanoo

    Mä hommasin keväällä sellaisen 6-pack bagin, ja koko kevään/kesän aikana kävin 2 kertaa työmaaruokalassa syömässä. Siellä on ihan hyvä ruoka, mutta sitä tulee otettua aivan liikaa kun siitä maksaa sen 4,5-6 € ja kun salaatit ovat paljolti majoneesi/kermapohjaisia, niin eivät ne kevyitä ole, vaikka kaikkia ottaisi vain vähän. Vähän tuo 6-pack on iso kuljettaa mukana, mutta tosi kätevä muuten, autossa kulkee hyvin mukana. Linjuriin en taitaisi ottaa.

    Mä tapaan lyhyille reissuille laittaa mingrip-pussiin meikinpoistoaineen valmiiksi vanulappuihin 3-4 päivää. Samoin vanupuikot. Käyttämäni mineraalikivideon jämä on kans kulkenut minigripissä reissussa. Tosi kätsyn kokoinen dödö! Nestemäisiä muuten en ole tullut ajatelleksikaan, menevät pian rikki :) Hoitoaine voisi ollakin kätevää yhdelle pesulle, kun pikku puteliin vaikea saada laitettua yhdeksi kertaa, kun ei tiedä koska tarttee seuraavan kerran, ehtii mennä huonoksi.

  27. 27

    Tiltu Kultu sanoo

    Mä työskentelen hotellissa. Tauot ovat siellä tuntematon käsite kun työskennellään yksin. Syödään jos ehditään. Olen viime aikoina (varsinkin nyt kun on kiireinen kesä) pitänyt laukussa proteiinipatukkaa tai jotain Gainomaxia tms pahimpaan nälkään jos huomaa ettei pääkään enää toimi.
    Toisessa toimipaikassani on mikro sen verran kätevällä sijainnilla, että siellä pystyn syömään omia eväitä jos on rauhallisempaa.
    Toisessa taas mikro sijaitsee toisessa päässä rakennusta ja sinne pitäisi kävellä ravintolan läpi -> respa joutuu olemaan aika kauan tyhjillään ja onhan se vähän noloa kävellä ruokailevien ihmisten läpi jonkun tupperwaren kanssa :D Usein kyllä tilaan ravintolasta ruoan, joka ei sitten ole kovin terveellistä, vaikka melkoisen hyvin kokit toiveeni yleensä toteuttavatkin.
    Koen tarvitsevani jotain lämmintä ruokaa päivällä, joten pelkkä salaatti ei riitä. Gainomax on tullut joskus mieleeni korvata jollain omatekoisella rahkapirtelöhässäkällä, mutta olen laiska :)

    Ymmärsinkö ihan oikein, että pursotat shampoot ja hoitsikat jne niihin minigrip-pusseihin? :O Pysyykö pussi tiiviisti kiinni? Menee syksyiselle Lontoon reissulle kyllä käyttöön, jos vakuutat minut siitä, ettei sisältö valu jostain raosta pitkin laukkua. :P

    Mahtavia ideoita muuten nuo six pack bagit ja frozzypackit! Kyllä tästä blogista saa vaikka mitä hyödyllisiä vinkkejä lähes kaikilta osa-alueilta ;)

    • 27.1

      Sanni sanoo

      Ymmärsinkö ihan oikein, että pursotat shampoot ja hoitsikat jne niihin minigrip-pusseihin? :O Pysyykö pussi tiiviisti kiinni?

      Joo, näin teen, ja pussit pysyy kiinni! :) Laitan tosin varmuuden vuoksi tuplavarmistuksen, eli pussi toisen pussin sisään. Ei ole mulla koskaan valunut pusseista.

      Mahtavia ideoita muuten nuo six pack bagit ja frozzypackit! Kyllä tästä blogista saa vaikka mitä hyödyllisiä vinkkejä lähes kaikilta osa-alueilta ;)

      Ja tosiaan ei pelkästään bloggaajalta vaan lukijoiltakin! :) Kivoja ootte! :)

      • 27.1.1

        Tiltu Kultu sanoo

        Niin just, sitä tarkoitin :)

        Noista minigripeistä vielä: suhtautuukohan ne lentokentän turvatarkastuksessa noihin valkoisella mönjällä täytettyihin minigrip-pusseihin mitenkään epäilevästi, jos käsimatkatavaroissa kuljettaa?

  28. 28

    Satu sanoo

    Mun työeväät ovat mallia Helppo. Yleensä otan mukaan rahkan ja jonkun hedelmän/ marjoja, joita sitten sekoittelen töissä keskenään. Nyt kun olen tehnyt pitkää päivää kesällä (10h) niin olen ottanut mukaan myös kakkoseväät, joka on yleensä joku proteiinijuoma/patukka. Illalla sitten syön lämmintä ruokaa kotosalla kaikessa rauhassa. Paitsi että hyvin usein syön töissä kasviskeittoja, sillä minun lounasaikani on silloin kun keitto on jo laitettu pois (työskentelen siis ravintola-alalla) ja jämäkeitosta ei tarvi maksaa kuin 20 senttiä/ 5 dl.. halpaa on :D Ja hyvää.

  29. 29

    ella sanoo

    mulla on aina omat eväät mukana, sillä työpaikkani kanssa samassa rakennuksessa (tai ylipäätään lähellä) on ainoastaan pizzabuffa ja hesburger – ei kiitti :D koin nyt jäätävän ahaa-elämyksen nähdessäsi sun rahka-asian ja minigrip-pussin! aina tulee aamulla syötyä vain leipää, mutta nyt aloin innostua rahkasta ja jogurtistakin! millanen vois olla hyvä aamiainen tälläselle aloittelijalle? rahkaa vai jogurttia (vai molempia sekasin), marjoja, hasselpähkinärouhetta?

    • 29.1

      Sanni sanoo

      millanen vois olla hyvä aamiainen tälläselle aloittelijalle?

      Tarkoitatko aloittelijalla vhh-aloittelijaa…? :) Rahkajogun ohella myös munakkaat ovat ihan paras aamiainen, oikeastaan hiilihydraattien kannalta vielä parempikin. Maitotuoteissahan on kuitenkin hiilareita, kananmunassa ei. ;) Itse suosin munakkaita, mutta etenkin kesällä tulee syötyä useammin raikkaita rahkajogusekoituksia. Jogurtiksi kannattaa valita turkkilainen tai kreikkalainen, Lindahlsin ekologisessa turkkilaisessa ja Lidlin kreikkalaisessa on vähiten hiilaria. Tavallisessa ”luonnonjogurtissa”, vaikka onkin sokeroimatonta, on lähes puolet enemmän hiilaria noihin kahteen verrattuna.

      Mä tykkään sekoittaa kreik/turk-jogurttiin rahkaa siksi, että jogu yksinään on ehkä vähän liian täyteläisen ja ”jälkiruokamaisen” makuista. Rahkassa on enemmän hiilaria, mutta enemmän proteiinia ja sillä saa jogurtista ruokaisamman ja rakenteeltaan tanakamman. :) Raejuusto on myös erinomainen lisä jogurttiin & rahkaan sekoitettavaksi, minusta ajatus oli aluksi ällö mutta raejuuston maku katoaa helposti jogun ja rahkan sekaan ja tykkään kun rakenteesta tulee vieläkin ruokaisampi. :) Raejuustossa on vain 2 g hh / 100 g (merkistä riippuen, mutta esim. Valion normiraejuustossa on tuon verran), joten korvaamalla osan jogusta & rahkasta saa annoksen hh-pitoisuutta vielä kivasti laskettua. :) Ja lisää proteiinia!

      Vadelmat, soijarouhe ja pähkinärouhe ovat omia suosikki”päällysteitäni” rahkajogussa, mutta Valion sokeroimaton mehukeittokin on ihan jees silloin tällöin.

      VHH-aamiaisvaihtoehtoja:
      Munakas
      Rahka/jogurtti/Raejuusto
      Omatekoinen viljaton mysli
      Leikkelelautanen (kinkkua, juustoa kasviksia, keitettyä kananmunaa…)
      VHH-leipä / siemennäkkäri täytteillä

  30. 30

    Herttarouva sanoo

    Yleensä on eväät mukana (edellisen päivän päivällisen jämät) mutta työpaikkaruokalassa käyn vain on special occasions. Noin pari kertaa kuukaudessa siis eli tilipäivänä ja jonain randon päivänä kun olen unohtanut lounaan kotiin jääkaappiin höseltämisaamun jälkeen. Ja evääni ovat siis aina kunnon ruokaa, ei mitään rahkaa ja välipalakeksejä. En tajua näitä ihmisiä jotka keplottelevat täyden työpäivän jollain ananas- ja tonnikalapurkilla. Yleensä nämä kuilottajat ovatkin hieman ylipainoisia, mitä en käsitä…

  31. 31

    S sanoo

    Näitä kommentteja lukiessa mietityttää että siis eikö ihmiset pese ja uudelleen käytä näitä minigrip pusseja?! Ei se niin vaikeaa oo.

    • 31.1

      Sanni sanoo

      Omien minigrippieni reunat ainakin löystyvät sen verran, että eivät enää pysy kiinni kun pussi on pyörinyt laukussa jonkun viikon. Käytän itse kyllä pussejani niin kauan kuin ne vain pysyvät kiinni. :)

  32. 32

    heidi sanoo

    Ihanan näköiset eväät sulla, Sanni, ja kivoja juttuja myös kommenttiboksissa. Tämän innoittamana menen seuraavaksi keittiöön ruoanlaittoon, niin saan huomiseksi kunnolliset eväät töihin. Harmi, ettei löydy just nyt aineksia noihin houkuttelevan näköisiin lettuihin :-)– Tällä hetkellä olen töissä paikassa, jossa ruokalasta ei löydy (juuri koskaan) vaihtoehtoa kasvissyöjälle, joten eväsbokseilla mennään. Ehdottomasti parasta on, jos on mukana edellispäiväistä ruokaa, jonka sitten lounastauolla lämmitän mikrossa. Juuri tänään oli surkean laihat eväät (aamulla kiireessä mukaan napattu bulgarianjogurtti), huomenna siis paremmin!

  33. 33

    Jasmin sanoo

    Meillä on lounasruokala, mikä on aivan luksusta niiden iänikuisten makaroonilaatikkojen ja muiden enemmän tai vähemmän yksipuolisten omien eväiden jälkeen. Ja kun itseä ei oikein ruuanlaitto innosta niin yhtälö on valmiiksi huono. Voin kertoa, että ekan kuukauden aloitettuani tuolla olin aivan fiiliksissä! Joka päivä eri lämmin ruoka, salaattipöytä raejuustoineen, hedelmiä, tuoretta leipää, paria eri keksilaatua jälkkäriksi kahvin kanssa. Torstaisin toki hernari-pannari -kombo :) ei ole yhtään ikävä niitä vanhoja työpaikkoja, joihin piti raahata omat eväät.

  34. 34

    stiia sanoo

    Olen ollut sijoitettuna kahteen eri toimipisteeseen kesätöissäni. Ensimmäisessä oli kunnon iso työpaikkaruokala, josta sai opiskelijahinnalla (2,60e.) hyvän lounaan. Siellä kävin päivittäin syömässä. Ainoa mitä työruokaloissa tulee syötyä enemmän kuin muuten on salaatti, mikä on hyvä asia.

    Nyt toisessa työpisteessä olen syönyt pelkki omia eväitä, paitsi nyt ostin kaverilta 5 lippua työpaikkaruokalaan (joka on paljon huonompi kuin edellinen), koska kaverin kesätyö loppui ja liput olisivat jääneet hänelle turhiksi. Lisäksi meillä on 2 kertaa viikossa ilmainen ”korruptiolounas”, jossa on yleensö todella hyvä ruuat (erilaisia salaatteja yleensä). Tosin ihan aina en tuonne kerkeä..

    Töissä mulla on mukana kunnon lounas, jonka olen edellisenä päivänä laittanut valmiiksi. Lisäksi taukohuoneen jääkaapissa on aina rahkaa, jos ja kun joutuu jäämään ylitöihin.

    En ymmärrä kun monet syövät töissä lounaaksi vain jogurtin, leivän tai puurolautasellisen. Mun työteosta ei tulisi niillää eväillä mitään! Välilälä kyllä naurattaa kun kaivan mun jäätävät eväät siihen jogurtinmussuttajan viereen ja alan lapata niitä kipoista lautaselle. Aika monesti tämmöinen jogurtin syöjä ihmettelee ”Kuinka sä oot noin pieni vaikka syöt noin paljon?”. Sehän se, kyllä mäkin olisin lihava jos en söisi päivällä kunnolla ja vetäisin iltaisin ihan mitä sattuu kun on nälkä ja kaikkea tekee miel kun ei ole syönyt kunnolla.

    • 34.1

      Sanni sanoo

      En ymmärrä kun monet syövät töissä lounaaksi vain jogurtin, leivän tai puurolautasellisen. Mun työteosta ei tulisi niillää eväillä mitään!

      Ihan samaa ihmettelen! Mun kreikkalaiset kaverit saattavat syödä 9-10 tunnin työpäivän aikana vain jonkun myslipatukan töiden lomassa, koska varsinaista virallista ruokataukoa ei ole eikä myöskään jääkaappia tai mikroa (tai ylipäänsä lupaa poistua työpisteestä syömään). Mä luuhistuisin kyllä kasaan kesken työpäivän tuollaisella ”tankkauksella”….

  35. 35

    Tiltu Kultu sanoo

    Ootko muuten seurannut Ruokahommia- blogia? Kirjoittaja ei karppaa, mutta hänellä on aivan mahtavia kasvisruokareseptejä, jotka mun tietämyksen mukaan voisivat sopia joten kuten myös hiilaritietoiseen ruokavalioon http://www.ruokahommia.blogspot.fi/search/label/kasvisruoka
    Tuli vaan noista kesäkurpitsapaateista mieleen, kun alkoi tehdä niitä mieli jonkun niistä kirjoitettua ja mietin täytettä. Tein sitten tällä http://www.ruokahommia.blogspot.fi/2012/06/se-on-taytetty-osa-2.html ja voin kertoo et NAM.

    • 35.1

      Sanni sanoo

      Kiitos blogivinkistä, en tiennyt tuota blogia! Tuo vuohenjuustomunakoisotäyte menee kyllä kokeiluun, slurps! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.