L’oreal True Match -meikkivoide

Viime viikon kokeilumeikkivoiteena piti olla IsaDoran Active Moist, mutta koska IsaDoran testereistä ei voi ottaa kotiin näytettä, jää IsaDora kokonaan testaamatta. Harmi.

Valitsin sitten L’orealin True Matchin. ”Super-blendable foundation. Matches the colour & texture of your skin” lupaa purkin teksti. Mikäli tuote lupaa tällaista, pitäisi peittävyyden olla aika kevyt. Mitä heikommin pigmenttiä, sitä helpommin sävy näyttää sulautuvan ihoon.

Havaintoja ja kokemuksia True Match -viikolta:

– Meikkivoide vaikuttaa ohuehkolta, ei peitä niin hyvin kuin edelliset.

– Ei kestä muutamana päivänä edes puolta päivää, painuu ihohuokosiin ja saa ihon näyttämään ”hikiseltä”.

– Vaatii päälleen ehdottomasti puuterin, pinta jää ruman ja kosteahkon näköiseksi ilman puuteria.

– Iho kiiltää useimpina päivinä.

– Levittyy paremmin ja ohuemmin meikkisienellä kuin siveltimellä.

– Siveltimellä levittäessä näyttää hyvinkin paksulta ja levittyy epäsiististi.

– Meikkipohja kesti siistinä kahtena päivänä viikon aikana.

Voi siis summata, että en mitenkään erityisesti ihastunut True Matchiin. Tuntui hyvin perinteiseltä meikkivoiteelta, juuri sellaiselta miksi en ole koskaan välittänyt meikkivoiteista. Näkyy iholla ja korostaa ihohuokosia, etenkin ennen puuterointia. Valitsemani sävy N2 sulautui ihan hyvin oman ihoni sävyyn, mutta se ei paljon auttanut kun en muuten tykännyt meikkivoiteen ominaisuuksista.

Tällä viikolla teki todella tiukkaa olla tarttumatta mineraalimeikkipohjaan. Ensi viikolla testissä Max Factorin Xperience.

Kommentit
 1. 1

  -emma- sanoo

  Miekään en tykkää tästä meikkivoiteesta yhtään! Teki ihon tosi vanhannäköseksi ja ihohuokoset korostu liikaa, melkein kun olis tehny ryppyjä. :( En kyllä käytä toiste.

 2. 2

  noora sanoo

  Sain näytteen tuosta Max Factorin Xperiencesta, sävyssä Beige Linen. Joo, ihan ookoo, ihan perus.. Mutta haisi naamalla niin tunkkaiselle ja ihan järkyttävälle, että en ikinä ostaisi. En ole mikään hajuherkkä ihminen, mutta tuntui että lemusin erittäin pistävälle, en edes tiedä mille, metrien päähän! Ei enää koskaan sitä, yäk.

 3. 3

  Veera sanoo

  Joo, voi paska.. just ostin ton itse perjantaina ja totesin sen ihan onnettomaksi. Ei peitä ainakaan yhtään mitään. ja jotenkin mun epäonneksi sävykin tuntui sit kotona liian vaalealta. meni siis 12 € kankkulan kaivoon. taitaa jäädä käyttämättä.
  Olis vaan pitänyt taas napata se Matte Morphose, kun sitä olen nyt pari purkkia käyttänyt ja tykännyt. mutta kun minä typerys aina kyllästyn ja haluan kokeilla uusia. ja tällä kertaa huonolla menestyksellä. :P

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Voi ei…. tää on just tätä kun haluaisi kuitenkin välillä kokeilla jotain uuttakin, ja sitten kun punnitsee sen vanhan suosikin ja uuden kiinnostavan välillä ja tekee loppujen lopuksi väärän päätöksen, niin kyllä harmittaa. :/

 4. 4

  Lellu sanoo

  Hei anteeksi nyt, kun vielä haluisin kysyä tästä Lily Lolo asiasta. Tilasin siis niitä näytteitä ja nyt oon todennut että, tilaan mahdollisesti blondieta ja porcelainia sekä blondie cover uppia ja blush awayta ja tietysti kunnon siveltimet. Noilla Lily Loloilla saa kyllä tosiaan hyvin luonnollisen ja yllättävän peittävän tuloksen ja toivottavasti pidemmässä käytössä tosiaan parantavat ihoakin. Mutta niin siihen kysymykseen: Eli testaillessani tosiaan tuli huomattua että aaika suttuista hommaa se on varsinkin mineraaleihin vielä tottumattomalta sählätä pienten purkkien kanssa, mutta siis eihän ne nyt oo mitenkään vaarallisia hengityselimille? Kun tosiaan pöllytin aika lailla niitä ja tuli varmaan hengiteltyäkin sitä pölyä. Ja sitten vielä siitä finishing powderista, onko se välttämätön? Mitä sinä niistä käytät? Minulla on hyvin rasvoittuva iho, joten tilasin testipurkin siitä flawless mattesta, sääli vaan että se saa ihoni näyttämään kertakaikkiaan valkoiselta, kun se ei ole täysin läpinäkyvä.

  PS. Kun silloin sähläilin niiden maksujuttujen kanssa, niin onnistui lopulta PayPalin kautta se maksupolitiikka.
  PS2. Pahoittelen jälleen varsin sekavaa kommenttia! :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Mineraalien ei ole tarkoitus pöllytä! :)

   Kun pyörittelet jauhetta kabukiin, kopautat sen jälkeen ylimääräiset jauheet purkin (tai pienen lautasen, suosittelen käyttämään sellaista) reunaan, ja sen jälkeen kopauttelet vielä kabukin ”pohjaa” pöytää vasten, niin että loputkin siveltimen pinnassa olevat jauhepartikkelit vajoavat siveltimen sisään. Jos annostelet jauhetta siveltimeen runsaalla kädellä ja jätät kopauttelematta, niin varmasti pöllyää! Tarkoitus on ottaa _hyvin vähän_ kerrallaan, kopautella ylimääräiset pois pinnasta ja vielä painella jauhetta niin, että se varmasti on kunnolla siveltimen sisässä. Sitten vasta pyörittämään iholle! Oikealla tekniikalla kabuki annostelee itse jauhetta kun pyörittelet sitä iholla.

   Mitä finishing powderiin tulee, itse en käytä sitä koska en tarvitse. Useimmat normaalin tai kuivahkon ihon omaavat eivät tarvitse mineraalipohjan päälle erikseen puuteria. Mikäli iho kuitenkin alkaa kiiltää päivän aikana, voi puuteria käyttää. Rasvoittuvalle iholle se on suositeltavaa.

   • 4.1.1

    Lellu sanoo

    Okei joo, en sit vaan osaa käyttää, mutta harjoitus tekee mestarin, kiitos selvennyksestä. Nyt kun siellä on ilmaiset toimitukset niin täytyy laittaa tilausta menemään. Ja tosiaan toi Finishing powder varmaan sit kannattaa mun ottaa, kun on aika rasvoittuva iho tosiaan. Kiitos! :)

 5. 5

  Nebu sanoo

  Ootan innol ensviikon kommenttei, mua on nimittäin hiukan kiinnostanu toi Xperience.. Ja se öö oliks Cliniquen Anti-Blemish mikälie houkuttelee edellee ja paljo : DD Mut ei näillä rahoilla 8 <<
  Muuten, jos Sokosel vaikka menee kysymää silt kassalt et saisko esim. tost (Cliniquest) näytettä nii oisko siit mahollist ihan ilmasiks saada ? Ja onks se jotenkii ns. tökerön olost jos menee vähä tollasest kalliimmast meikkivoiteest pyytää näytettä, ja sit marssii muina miehinä sielt ilman mtn ostoksii ulos.. ?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Riippuu ihan myyjästä, tuleeko tilanteesta nolo vai saatko näytteen ilman kiusallisia mulkaisuja. Homman nimi on se, että asiakkaalle pitäisi aina pyytäessä antaa näyte (eri asia jos kyseessä on henkilö joka käy suunnilleen joka toinen päivä kysymässä näytettä), vaikka asiakas ei ostaisikaan mitään muuta samalla. Itse annan aina näytteen asiakkaan pyytäessä, ja joskus jopa tarjoan ihan oma-aloitteisesti näytettä mikäli asiakas on jäänyt empimään ja kyseenalaistamaan tuotteen sopivuutta iholleen. Jotkut myyjät ovat kuitenkin erittäin nihkeitä näytteiden suhteen, ja saattavat antaa ymmärtää ettei näytettä ole soveliasta pyytää ellet samalla osta jotain. Jos siis haluat näytteen, sinun on otettava kiusallisen tilanteen riski ja toivottava ystävällistä myyjää kohdallesi! :)

 6. 6

  Riikka sanoo

  Hei Sanni, ensinnäkin haluan kiittää hienosti blogista josta on ollut minulle paljon apua! :) Toisekseen minulla on sinulle kysymys. Minulla on hyvin pintakuiva iho parikymppiseksi, ja varsinkin pakkasilla naamaa kiristää herkästi ilman kunnollista ja toistuvaa kosteutusta. Olen tähän asti käyttänyt neste – tai moussemaista meikkivoidetta, mutta olen alkanut pohtia mineraalipohjaan siirymistä. Ihoni kuivuuden takia jopa nestemäinen meikkivoide alkaa välittömästi kiristää mikäli pohja ei ole kunnolla kosteutettu, joten pelkäänkin että jauhoinen koostumus tekisi karhunpalveluksen ja näyttäisin Saharan autiomaalta. Mitä olet mieltä, ovatko mineraalipohjat kuivalle iholle sopiva vaihtoehto?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Mineraaleista sanotaan yleisesti, että ne sopivat kuivallekin iholle, ja että ne jopa tasapainottaisivat kuivaa ihoa niin, että se muuttuisi mineraalien käytön myötä vähemmän kuivaksi. Itse olen rehellisesti sanottuna hieman skeptinen tuon väitteen suhteen, mutta olen kuitenkin saanut joiltain kuivaihoisilta asiakkailta erittäin positiivista palautetta. Eli kyllä se ainakin joillain toimii!

   Mineraalipohjahan ei kuitenkaan ole iholla jauhoinen, joten sellaista efektiä ei tarvitse pelätä. Mutta kyllä minun ihooni jää talvisin välillä kuivia läikkiä mineraalipohjan levityksen jälkeen, joten lisääntynyt pintakuivuus näkyy heti. Sitten vain suihkin kasvovettä päälle niin että kuivat läikät tasoittuvat.

   Ei sun auta muu kuin tilata samplet ja kokeilla! :) Näytteet on onneksi halpoja.

 7. 7

  sanoo

  Mulla on tätä meikkivoidetta.. Pullo on täysi, koska ostin uuden viikon käytön jälkeen. Pitäisi varmaan heittää menemään, uskomatonta kuraa mun mielestä :-( Ei siitä pääse yli eikä ympäri, mineraalipohjat on parhaita ja niitä tulen jatkossakin käyttämään. Ps rakastan sun postauksia *__* Tykkään niin paljon kosmetiikasta sun muusta ja aina odottelen sun postauksia =))

 8. 8

  Bompula sanoo

  Heh, onko toi True Match muuttanut koostumustaan, sillä mulla oli tuo aiemmin käytössä ja mun iholle se jäi puuterimaisena pintana.. Varsinkaan talvella ei tullut käytettyä tuota pohjana, kun tuntui että nassu kuivuu samantien kasaan.. :D

  Koostumus oli tosiaankin ohut ja voide kuivui varsin nopsaan eli sai varsin reippaaseen tahtiin häivytellä jos aikoi välttyä rajoilta. Sävy oli muistaakseni N1 mulla. :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Onkohan sulla mahdollisesti kuiva iho…? Luulisin, että kuivaihoisella tuo voisi imeytyä nopeammin ja jättää kuivemman pinnan. Mulla tuo jäi kosteaksi vaikka olisi laittanut kuinka ohuen kerroksen.

   • 8.1.1

    Bompula sanoo

    Hmmm.. Mä veikkailisin enemmän sekaihoa, eli T-alueella rasvaisempi ja sitten esim. poskista kuivempaa.

    Mutta koska lopetin e-pillerit jotain 4 kuukautta sitten, niin en osaa sanoa mihin suuntaan tässä ollaan menossa. Ensimmäiset teini-ajan merkit on jo valitettavasti ilmassa.. :/

 9. 9

  K sanoo

  Minulla on True Match ja ainakin siitä löytyi tarpeeksi vaalea sävy, vaikka muuten ei ole mikään lemppari (käyttelen mutten osta uudestaan). Tosin minusta se juurikin maskaa huokoset nätisti piiloon ja peittääkin ok, vaikka muuten yhdyn arvosteluun.

  Xperience-arvostelu kiinnostaa :)

 10. 10

  sanoo

  Mulla on toi just käytössä ja en tykkää ollenkaan. Nimenomaan se jää silleen ällöttävästi ihoon ja saa näyttää sen hikiseltä! Ja tuntuu, ettei peitä juuri ollenkaan. :/ Harmittaa että tuli edes ostettua…

 11. 11

  Tipi sanoo

  Käytin itsekin tuota meikkivoidetta jokin aika sitten, ihan ok. Peittävyydeltä toivoisin enemmän.
  Tällä hetkellä käytössä onko jokin Chanelin meikkivoide (en muista mikä niistä, purnukka kotona). Se on ihan ok, mutta tuoksu on jotenkin ällöttävä.
  Kokeilin viimeksi jotain Nivean meikkivoidetta, joka on myös pumppupullossa. Uskomatonta, tuoksu on ihana, levittyy vaivatta sienellä ja peittävyys ok.
  Itselläni vaan se ongelma, että iho on niin rasvainen, että 5 min päästä iho kiiltää. Siinä ei mitkään ”matte” meikkivoiteet auta. Positiivinen puoli on se, ettei rasvaiseen ihoon tule ryppyjä niin helposti..

 12. 12

  Veruta sanoo

  Ihana kun testaat sen Max Factorin Xperience meikkivoiteen seuraavaksi! Olen meinannut ostaa sen kokeilun vuoksi, kun mainonnasta ei ota oikein selvää. En ole ymmärtänyt mikä sen erikoisuus oikein on… Ensi viikolla tiedän, kiitos!:)

 13. 13

  sanoo

  Mä käytän tota meikkivoidetta ja oon miettiny et vitsi mun ihossa on varmaan jotain vikaa ku se näyttää koko ajan ihan hikiseltä ja ihohuokoset näkyy kauheesti, mut ehkä pitäis kokeilla jotain muuta meikkivoidetta. :)

 14. 14

  Anni sanoo

  Itse käytin kesällä kyseistä meikkivoidetta ja voin sanoa että olin onnellinen kun sain sen loppuun kulutettua. Olen työssä missä kirkkaat valot paistavat pääni päällä ja pitäisi olla huolitellun näköinen, mutta tämän kanssa näytit lähinnä rasvatulta leivältä.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   lähinnä rasvatulta leivältä

   *LOL* ^_^ Voi True Match -parkaa, ei kovin ylentävää palautetta saa täällä.

 15. 15

  Heidi sanoo

  Moi Sanni!
  Meinasitko kokeilla vaahtomeikkivoiteita? Itselläni on ollut jo vuosikaudet käytössäni Maybellinen vaahtomeikkivoide. Olen aina silloin tällöin kokeillut jotain muuta, mutta aina olen palannut tähän. Se on sopinut vallan mainiosti pintakuivalle sekaiholleni, pitää mattana, levittyy tosi hyvin (sormilla) ja kestää pitkään. Muistaakseni kuvailit omaa ihotyyppiäsi suunnilleen samanlaiseksi..? Kannattaa kokeilla :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Olen miettinyt, että kokeilisin Lorkun Matte Morphosea, mutta ongelmana ovat liian tummat sävyt. :/ Ehkä joskus kesän rusketuksella menisi, mutta ei näin talvella.

   • 15.1.1

    Anni sanoo

    Itse hankin juuri matte morphosea ja olin aivan kauhuissani tummista sävyistä, ja olin vielä enemmän järkyttynyt kun myyjä näytti että ”tämä sävy” niin tummaa en ikinä olisi uskaltanut ostaa ominpäin, nyt olen sitä viikon käyttänyt ja todennut että sävy todella katoaa ihooni, vaikka näyttää tummalta ennen levitystä, kestää koko päivän hyvänä. Kuten sanoin niin olen työssä missä on kirkkaat valot mutta tämä on aivan mahtava tuote!

 16. 16

  sanoo

  Ja True Matchin ruoskinta senkun jatkuu… :) Kokeilin sitä jo vuosia sitten ja minulla voide jätti ihon kuiviin kohtiin rumia läikkiä. True Match taisi jopa olla minulle se viimeinen pisara, sillä lopetin meikkivoiteen käytön vuosiksi kokonaan! Järjestään kaikki meikkivoiteet ovat enemmän tai vähemmän korostaneet ihoni kuivuutta. Onneksi viime kesänä löysin Guerlainin Parure Aqua-meikkivoiteen, joka kosteuttaa riittävästi. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, onko totta, että mineraalit saattavat tasapainottaa kuivaa ihoa.

 17. 17

  sanoo

  Mä käytin tätä tosi kauan kun siinä oli ainut sopiva sävy kunnes löysin mineraalit. Voitti kyllä Lumenen Double stayn mutta ei pärjää mineraaleille ollenkaan.

 18. 18

  Nebu sanoo

  Juu, kiitti 8 )) Toivottavast tulis joku kiltti myyjä, yritän valita kiltinnäkösen : DD Tai sit ihan suosiol pyydän näytettä silloin ku samal ostan jtn..

 19. 19

  sanoo

  Oon varmaan joku poikkeustapaus, mun mielestä toi meikkivoide on ihan hyvää. :D Kokeilin hetki sitten Youngbloodin mineraalimeikkipuuteria, hyvää on sekin, mutta kuiville poskille jää ikävät jäljet. Tämän meikkivoiteen kanssa taas niin ei käy, ja se tekee mun ihosta aika tasaisen värisen, vaikka ei couperoosaa ihan kokonaan peitäkkään. Itse levitän tätä sormilla. Mutta sota Youngbloodista vielä, oletko ikinä kokeillut ja mitä mieltä olet? :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   En ole kokeillut Youngbloodia.

   Etkä varmaankaan ole mikään poikkeustapaus mitä True Matchiin tulee, käsittääkseni se on erittäin suosittu meikkivoide joten kyllä sille niitä kannattajiakin löytyy. :)

 20. 20

  sanoo

  Jännä juttu, nimittäin True Match taas on luottomeikkivoiteeni! :D Ainut jolla saan peitettyä couperosani ja en käytä edes puuteria sen kanssa ja iho pysyy silti mattapintaisena. Uskomatonta :D Tää taas osottaa sen, kuinka erilailla meikkivoiteet kaikilla toimii.

 21. 21

  anch sanoo

  Mun sekaiholle True Match ja tää Maybellinen mousse ovat olleet täyttä murhaa vaikka sävyt ovat hyviä. Ne vaan ’rullaa’ iholla, ja parin tunnin päästä poskilla on kyllä väriä, mutta t-zone on kiiltävä ja punainen. Nyt on hamsteri, ja kokeiliunhaluinen sellainen, iskenyt ja käytössä ja testissä seuraava arsenaali: Chanel Double perfection, YSL Matte, Lumene Double stay. Värillisiä päivävoiteita: Laura Mercier oil free, Urban Decay Urban defence, Caudalie, Stila. Mineraalit: Lily Lolo ja Bare Escentuals. Primerit: NARS, Urban Decay De-slick, Lancome, Benefit That gal.

 22. 22

  Lissu sanoo

  Mitä mieltä oot siitä uudesta maybellinen instant anti age the eraserista??

 23. 23

  Pauliina sanoo

  Mun mielestä tää on ihan mahtava meikkivoide! Oon käyttäny viikon, ja mun iholle sopii täydellisesti. Peittää lievän akneihoni virheet ja iho näyttää raikkaalle ja kimmoisalle! Pysyy myös koko päivän mikä on ihan mahtava juttu!

 24. 24

  sanoo

  Mulla on kuiva iho, ja levittelin rasvaa meikkivoiteen alle hirveän kerroksen. Tuon pitäisi kuulemma olla kosteuttava meikkivoide, mutta ei kyllä ole sinneppäinkään. Mulla jäi kuivia läkkiä ihoon ja voide levittyy tosi huonosti, jos iho on vähänkin epätasainen. En tykkää ollenkaan, nyt harmittaa. Mutta voisitko alkaa laittaa näihin meikkivoide testeihisi vaikka arvosanat asteikolla 4-10! Tuntuu että haukut kaikki halvemmat meikkivoiteet niin en tiedä yhtään onko näillä ”halppis” meikkivoiteilla mitään eroa, vai ovatko ne kaikki täyttä paskaa?

  • 24.1

   Sanni sanoo

   En suinkaan hauku kaikkia halpismeikkivoiteita, esim. Lumenen DoubleStaysta tykkäsin kovasti ja Max Factorin meikkivoiteet on myös minusta laadukkaita hintaansa nähden. Halvemmat meikkivoiteet eivät tod ole ”täyttä paskaa” :)

   Tuollaista arvosana-asteikkoa en ikävä kyllä osaa testeissäni käyttää.

 25. 25

  Tiina sanoo

  Se on kyllä niin totta, että kaikki meikkipohjat ei sovi kaikille :> Itse aikaisemmin köytin Clarinsin Skin Illusion meikkivoidetta ja tykkäsin siitä kyllä kovin. Sitten halusin kokeilla tätä paljon puhuttua True Matchia, ja tämä on lähes täydellinen iholleni. Clarinsin voidetta piti työpäivän aikana puuteroida kerran ja true matchia ei kertaakaan! Ei edes työpäivän jälkeen, ellen nukkunut päiväunia. True Match kaiken muun hyvän lisäksi pysyy hyvin eikä lähde kertymään huokosiin, mitä moni muu markettimeikkivoide on tehnyt lähes poikkeuksetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.