Ai miten niin listafriikki?

Minulla on lievä pakkomielle tehdä melkein kaikesta listoja. Etenkin rakastan tilastoida ja seurata jonkun asian kulumista. Ajattelin nyt nolata itseni ja esitellä muutamia listoistani.

Listat3

Ensimmäisiä tuoteseurantalistojani oli hiustuotteiden kulutuslista. Minulle tuottaa suurta tyydytystä laskea, kuinka moneen pesuun/hoitokertaan yksi shampoo/hoitoainepullo riittää. Minulla on myös vihko, johon kirjoitan arvostelut jokaisesta loppuunkulutetusta hiustuotteesta. Voin kertoa, että esimerkiksi Joicon 300ml:n shampoopullot riittävät mulla n. 40 pesukertaan.

Listat1

Luomivärien kulutusta seuraan myös. Ihan sairasta, mutta niin vain vetelen rukseja tähän paksuun vihkoon. En tiedä mikä pointti tässä on. Lista kertoo, että L’orealin Golden Beige on ehdottomasti eniten käytetty luomiväri kokoelmassani. Välillä selailen vihkosta niitä luomivärejä, joilla ei ole juuri lainkaan rukseja, ja yritän muistaa käyttää niitäkin.

Listat2

Listat4

Uusin listani on viime vuonna Ostolakko-Virven inspiroimana aloittamani Hankinnat / Loppuun kulutetut tuotteet -lista.

Mulla oli myös pitkään haaveena tehdä kattavat swatch-listat kaikista luomiväreistäni, sävyittäin. Minä jopa aloitin tätä projektia eräänä kesänä, mutta huomasin about 50 luomivärin jälkeen että urakka on aivan liian suuri. Mutta olisi se kyllä mahtavaa…. Kun aamulla miettii tekevänsä vaikka vihreän meikin, voisi vain plärätä swatch-luettelosta vihreiden kohdalle ja valita sieltä juuri sopivat sävyt. Kun omistaa niin paljon luomivärejä kuin minä, ei kaikkia nyansseja todellakaan muista.

Listat5

Töissä saatan kuitenkin joskus harrastaa swatch-listojen tekoa. Helpottaa eri sävyjen muistamista ja auttaa luonnollisestikin niiden koostumuksen ja sävyerojen vertailussa. Tässä jokunen viikko sitten tein oranssi-villityksessäni swatch-listan kaikista oransseista ja korallisista huulipunista.

Listat6

Olenko ihan hullu vai tunnistiko joku itsensä tällaisesta listamaniasta…? :)

P.S. Tilastointiviehätykseeni liittyvät myös blogin jatkuvat kyselyt. :) Vastatkaa ihmeessä uusimpaan (sivupalkin yläpäässä), joka käsittelee kosmetiikan mainontaa.

Kommentit
 1. 1

  Krista sanoo

  Mäkin rakastan listoja, mut en ikinä oikeen keksi mitä listailisin :P Itselläkin on tuommoinen hankintojen ja loppuunkuluneitten tuotteiden lista, juurikin Ostolakko-Virven inspiroimana aloitettu :)

  Shampoo- ja luomivärilistat kuulostaa hyvältä ;)

 2. 3

  Henna sanoo

  Yksi listafriikki ilmoittautuu.. oon aina tykänny kategorisoida ja kaikin tavoin luokitella ja listata kaikkea mikä vaan elämääni jollain tavoin liittyy. Mistähän tämä mahtaa johtua..??

 3. 4

  sanoo

  Mä tunnistan listaamisen!! Tykkäisin kanssa tehdä listoja, välillä jää välipäiviä, niin sitten alkaa suututtaa, kun ei enää ole ajantasalla listat, niin sitten se taas jää :/ Tällä hetkellä listaan menot ja tulot hyvin tarkasti koneelle, excelillä ;) saa tehtyä helposti kaavioita ja näkee, mihin kuluu kuussa paljon rahaa ja minkä verran turhaan menee, vaikka vain pikkusummilta tuntuu ostaessa :)

 4. 5

  Cecilia sanoo

  Mä oon tehnyt listan vähäisistä kynsilakoistani: Sipaissut näytteen kynsilakkaa ja kirjoittanut viereen merkin ja sävyn nimen/numeron.
  Yhtä kynsilakkaa en tosin löytänyt, joten en voinut laittaa sitä listaan. :D

 5. 7

  sanoo

  Ihana, hullunkurisen järjestelmällinen lista! Sulle on muuten lisä-listahaaste blogissani.

  p.s. Tunnistan itseni kyllä. Olen joskus teinivuosina suunnitellut ja listannut AMBOMAAN LAPSILLE LÄHETYSSAARNAAJALISTAN(!) Se oli käytännössä ääri-imperialistinen mutta hyväätarkoittava päiväjärjestys näille orvoille pakanamuksuille. Tein tarkat ruoka- ja päiväohjelmat…erityisen tärkeää oli että kaikki vitamiinit tuli ruokavalioon mukaan.

 6. 8

  Patsy sanoo

  Minäkin rakastan listoja! Tosin tälle tasolle en ole koskaan yltänyt, täytyykin joskus oikein panostaa. :D
  Mahtavaa! Ei lainkaan friikkiä, ei todellakaan. :)

 7. 9

  Jenni sanoo

  siivouslistoja harrastan:) Kiva ruksata, kun on valmis.
  Noi huulipunavärinäytteet on kivoja, varsinkaan, kun hylsyihin ei näe (usein) sisälle. Mulla olis sulle kuitenkin idea. Pyyhkäise väriä kirkkaan kontaktimuovin väliin ja liimaa se sitten vaikka kartonkilevylle. Ja nimeyt alle konekirjoituksella, niin saat siistin ja pienemmän tekstin…

 8. 10

  Milka sanoo

  En oo ikinä itse ollut yhtään organisointifriikki ja tehnyt aina kaiken puoli huolimattomasti. Mutta toi sun listaus ja järjestely vimmasi muistuttaa todella paljon mun siskon antaumusta organisointi vimmaan. Käytiin aina hullut kissatappelut kun ollut ripustanut sukkia värien tai käyttäjän mukaan :D

 9. 11

  Kerttu sanoo

  Täytyy kommentoida tuota kyselyä… Mua ärsyttää, kun kosmetiikka uutuuksien tuotepakkauksissa, mainoksissa ja esitteissä on niin vähän tietoa. Monesti kiinnostaisi tietää tuotteen käytöstä ja ominaisuuksista enemmän. Uskoisin lupauksiin vielä enemmän, jos brändit lupaisi enemmän :)

 10. 12

  sanoo

  Oi listat on ihania! En voisi kuvitellakaan pakkaavani reissuun, ellen tekisi tarkkaa ja yksityiskohtaista listaa mukaan tulevista tavaroista. Pakatessa vedetään listasta yli.

 11. 14

  Sissi sanoo

  Rakastan järjestelmällisyyttä ja listoja, mutten ikinä pysty moiseen! :/ Edes kulujen seuraaminen ei onnistu… Taidan olla ihan liian hoopo ollakseni järjestelmällinen. Ei voi kuin hattua nostaa, tollaiset listat olis mielenkiintoista seurattavaa!

 12. 17

  orkidea sanoo

  Rakastan listoja, mutta olen laiska tekemään niitä. Nyt tuli kuitenkin into tehdä juuri tuollainen luomivärilista, että miten usein käytän mitäkin ja sellainen lista, johon laittaisin kaiken mitä ostan ja laskisin kulut. :)

 13. 18

  Eena sanoo

  Rakastan listata kaikkea mahdoillista. Listaan omistamani tavarat, käyttämäni tavarat, haluamani asiat ja tavarat, katsomani elokuvat, lukemani kirjat, lempi huulikiillot ja luomivärit, lempikaupungit, maat, joissa olen käynyt, maat, joihin haluan mennä, kirjoitan lähes kaikista asioista arvosteluja…

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Multa löytyy myöskin lempikirja, -leffa, ja -biisilistat sekä lista maista joissa olen käynyt…. :) 14-vuotiaana mulla oli jopa listat vaatteista ja kengistä mitä käytin.

 14. 19

  E sanoo

  Listojen tekeminen on kivaa. Tein eilen tekemislistan ja pakkauslistan. Lisäksi tykkään laittaa esineitä tiettyyn järjestykseen, esimerkiksi kirjahyllyssäni on kaikki mangasarjat suosikkijärjestyksessä. Se tosin tuottaa ongelmia, koska kohta samalle hyllylle eivät enää mahdu ne, joiden pitäisi mielestäni olla ehdottomasti samalla hyllyllä.

 15. 20

  Blondiska sanoo

  Miten saat ne luomiväriswatchit pysymään paperilla? Tai siis päällystätkö ne jollain tms, eikö ne kulu pois? Tämä kysymys jäi mietityttämään minua, idea on sangen hyvä :)

 16. 21

  sanoo

  Mä kuulun niihin ihmisiin, joiden pitäisi tehdä listoja mutteivät tee :D Voisin esimerkiksi ostaa sellaisia kynsilakoille tarkoitettuja pyöreitä swatch-läpysköjä, jotten aina sortuisi samanlaisiin lakkoihin. Ja ehkä kaupassa ei niin helposti sortuisi aina vain uusiin hiustuotteisiin, jos tietäisi, että syntilistalle pitäisi kotona laittaa taas lisää tuotteita :D

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kynsilakoista puheen ollen, mulla oli lukioaikoina lista siitä, missä järjestyksessä mun ”kuului” käyttää lakkojani jotta kaikkia tuli käytettyä tasapuolisesti. Listassa luki jopa päivämäärät milloin lakkaus tuli vaihtaa… *pyörittelee silmiään*

 17. 22

  sanoo

  Ihana tietää, etten ole maailman ainoa listafriikki. ;) Pitääkin alkaa testata tuota ”kuinka kauan tuote x kestää) (:

 18. 23

  milja sanoo

  Listat ja muut kunniaan! Ja onhan niistä selvä hyötykin, jos on paljon asioita, mitä muistaa. Mulla on joskus kausia, jolloin kirjoitan itselleni joka ilta muistilapulle listan seuraavan aamun/päivän tehtävistä. Tyyliin 1. Pue päälle 2. Käytä koira lenkillä 3. Meikkaa&laita hiukset 4. Muista kännykkä. Oikeasti :’D

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Mulla on kanssa ihan mielettömiä ongelmia ajankäytön kanssa, ja joinain päivinä olen tehnyt juurikin tuollaisia aikatauluja tai ”lukujärjestyksiä” siitä mitä päivän aikana pitää saada tehtyä. Tyyliin klo 10.30 Tee eväät töihin! Jos se ei lue lapulla niin en varmaankaan muista. Mun pitäisi oikeasti tehdä joka päivälle tuollainen aikataulutettu ”to do” -lista. Olen ihan käsittämättömän hajamielinen ja saamaton tietyissä asioissa, jos joku ei ole käskemässä mua tehdä jotain. Ja tuollainen TEE TÄMÄ!-lista riittää jo käskemiseksi. :)

   • 23.1.1

    Susa sanoo

    Mä oon peruskoulusta saakka tehnyt noita listoja! Ihanaa kuulla että joku muukin, en ole kertonut ikinä kenellekään näistä minuuttiaikataulu listoistani =) huhhuh, huokaisen helpotuksesta..

 19. 24

  käkkäräpää sanoo

  mulla on lista niille vaatekokonaisuuksille, mitä mun ”on lupa käyttää” Eli minkä kanssa jotain hametta voi käyttää jne. Koen tämän ennemmin hyödyksi kuin vaivaksi, sillä niinä aamuina kun vaatekriisi iskee, en tule yhdistäneeksi mitään mitä sitten ihmisten ilmoilla huomaan katuvani. Näinä aamuina listasta on helppo valita joku turvalliseksi havaittu, itsevarman olon tuova kombo. Myönnettäköön, että lista on hieman rappiolla uusien vaatteiden muuttaessa vaatekaappiini. Perusasiat siitä tosinlöytyvät:D

 20. 25

  H sanoo

  Minulta löytyy lista kirjoista (romaaneista) joita olen lukenut. Aloitin jo alle 10-vuotiaana ja jatkan edelleen:D

 21. 26

  Mmie sanoo

  Mä oon kanssa samanalainen, teen listoja vaikka mistä. Valitettavasti vain listojen päivittely päättyy muutaman kuukauden päästä. Mutta sitten on hauskaa taas aloittaa uudet listat.

  ”pahin” listani oli, kun en nuorempana voinut mennä nukkumaan, jos en ollut tehnyt listaa, mitä teen seuraavana päivänä (tämä siis vain vloppuisin kun ei ollut koulua) :D

 22. 27

  Siny sanoo

  Minä tykkään kans tehdä listoja! Siis esim joku kosmetiikkakuvasto kun tulee (oriflam,avon), niin sitä uudesta kuvastosta on pakko kerätä paperiin ne mitä voisi ehkä ostaa :D
  Nyt hain kämppiä toiselta paikkakunnalta, niin piti listata kaikki kämpät mitä vois hakea vuokrineen kaikkineen :D

 23. 28

  sanoo

  Oho :’DD Onpa siinä listoja!
  Voikun ittekki pystyis/jaksais kaikkee listaan, vois olla ihan mielenkiintosta seurata!

 24. 29

  murmeli sanoo

  Itekkin voisin sanoa olevani listafriikki, tai ainakin suunnittelufriikki. Aina kaikki pitää listata ja suunnitella etukäteen, esim.koiraa ottaessa hankittavat tavarat ( ruksi perään jos jo hankittu ) jne jne. Kyllä ne kauppalistojenkin kirjoittelut sujuu meikäläiseltä 8D

 25. 30

  Manna sanoo

  Moikka! Kiitos mielenkiintoisista postauksista. Mietin tässä yksi päivä mintun värisen luomivärin hankkimista ja nyt kysynkin, että osaisitko suositella jotakin tiettyä sarjaa ja väriä? Opiskelijabudjetilla mennään, mutta toisaalta välillä on kiva panostaa johonkin mahtavaan yksittäiseen juttuun. Kiitos ja hauskaa juhannusta :)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Mun suosikkimintut on Pure Luxen Cabana ja NYXin Sweet Lagoon. Kummatkin ovat erittäin halpoja mutta tilattavissa vain netistä. Ja on sitten eri asia mitä sävyä pitää minttuna…… ^_^ Sweet Lagoon on vihreähkö, ja Cabana taas vaalea sininen/turkoosi, mutta mä miellän ne hyvin minttumaisiksi sävyiksi.

 26. 32

  hillo sanoo

  haha hauskaa noi listat :) itsekkin tykkäisin tehä tommosia, mutta ei aika ja muisti oikein riitä, joskus aloitan, mutta sitten unohtuu :( ei ole noloa, vaan käytännöllistä!

 27. 33

  sanoo

  Uusi lukijasi ilmoittautuu !
  Hei aivan mahtava idea ! Itseäkin alkoi syyhyttää listata just esimerkiksi shampoiden ja huulikiiltojen käyttökerrat. Kiitti ideasta, tosi hauska postaus :>

 28. 34

  sanoo

  Täällä kans yks listafriikki ja sain hyviä ideoita tästä postauksesta, vois iteki alkaa seurailemaan tuotteiden kulutusta jne! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.