Les Parfums de Sanni – vol. 2

Fragrance_dinner

Suuri tuoksupostaus, osa 2. Sopivaa sunnuntailuettavaa. :)

Ensimmäisen osan tavoin myös täältä löytyy Mr. Karkkipäivän spontaanit kommentit kustakin tuoksusta. Tuoksuttelu suoritettiin muuten romanttisesti illallisen lomassa. ^_^ ”Kultaseni, ottaisitko toisen lasin viiniä?” ”Kiitos rakas, mutta haistatko nyt vielä tämän hajuveden. Enää viisi jäljellä.”

Hajuvedet_IslandKiss

Escada Island Kiss Edt. Tähän tuoksuun liittyy sellainen mukava muisto, että se on ensimmäinen lahja jonka olen koskaan saanut Mr. Karkkipäivältä. Olin kesällä 2004 aivan hulluna tähän tuoksuun, mutta sen jälkeen en ole sitä juuri enää käyttänyt. Nykyään pidän Escadan kausituoksuja aivan liian imelinä makuuni.

Mr. Karkkipäivä sanoo: tutun tuoksuinen. Voimakas mutta raikas, tulee mieleen sitrushedelmä.

Hajuvedet_LotusBamboo

Acorelle Lotus Bamboo Eau fraîche. Tämä on nyt sitten sertifioitu ekotuoksu! Kyllä, tuoksujakin sertifioidaan. :) Lotus Bamboossa tuoksuvat sitruuna, bergamotti, minttu, appelsiinipuunkukka ja orvokki. Cocktail kuulostaa ihanalta, mutta tämä ei ole minun tyyppiseni tuoksu. Voisin käyttää tätä kuntosalin jälkeen.

Mr. Karkkipäivä sanoo: erikoinen, tulee mieleen toimisto. Hädin tuskin haistettavissa. Tästä voisi sanoa ristiriitaisesti, että tuoksu on sekä raikas että tunkkainen. Tulee mieleen Mynthon-mainoksen hönkäisevä jääkarhu.

Sain Lotus Bamboon lisäksi testiin 2ml:n minituoksuja sisältävän pakkauksen, ja näiden joukosta löytyi sellaisia joista todella tykkäsin. Ikävä kyllä pulloihin ei oltu merkitty, mitä tuoksua mikin sisälsi, joten en harmikseni pystynyt enää pakkauksesta irrottamisen jälkeen tunnistamaan, mikä oli mikä. Ekotuoksuista on todettava, että ne eivät kestä iholla juuri lainkaan. EdP-vahvuiset tuoksut kestävät jonkun aikaa, mutta Eau fraîche ei edes tuntia. Kysyin tästä maahantuojalta, joka sanoi ettei sertifioituihin tuotteisiin voida lisätä niitä tuoksun kestävyyteen vaikuttavia aineita, joita tavallisissa tuoksuissa on.

Hajuvedet_MissDiorCherie

Dior Miss Dior Chérie EdT. Viime vuonna uudistetussa Miss Dior Chérie Edt:ssa tuoksuu mansikka, makea appelsiini ja appelsiinipuunkukka. Hyvin erilainen tuoksu minun kokoelmassani, eikä tavallaan yhtään ”sannimainen”. Sain tämän myyntikilpailun palkkiona, enkä aluksi juurikaan pitänyt tästä. Sitten tuoksu alkoi kuitenkin pikkuhiljaa aueta, ja nyt tykkään siitä kovasti. Tuoksu on raikas, ja mansikan makeus paljastuu ikäänkuin vaivihkaa sitruksen sävyjen ja nerolin keskeltä. Pullo on mielestäni erittäin kaunis, se sopisi sisustuselementiksi jollekin hienolle yöpöydälle.

Mr. Karkkipäivä sanoo: vielä voimakkaamman tuoksuinen kuin edellinen [joka oli Issey Miyaken Eau d’Eté]. Jos joku tulee tämän kanssa vastaan, niin tulee vettä silmistä ja kirvelee.

Hajuvedet_Tocade

Rochas Tocade EdT. Tällä tuoksulla on muistorikas historia, sillä tämä on – uskokaa tai älkää – ensimmäinen ”hieno” tuoksu jonka omilla rahoillani ostin! (Tätä ennen olin käyttänyt vain Yves Rocheria.) Ostin Tocaden Heathrow’n lentokentältä syksyllä 1995. Tuoksu on siis 15 vuotta vanha! Aivan varmasti tuoksu on muuttunut jonkun verran alkuperäisestä, mutta se ei ole pilaantunut.

Tocade on todellakin ollut hämmentävä hankinta 16-vuotiaalle; erittäin täyteläinen, huumaavan makea ja lämmin, ehdottomasti aikuisen naisen tuoksu. Tuoksu on kuin sekoitus paahdettua sokeria, vaniljaa ja ruusua. Voimakkaassa makeudessaankin se on kuitenkin puuterinen ja pehmeä. En ole käyttänyt tuoksua varmasti kymmeneen vuoteen, mutta ihan kiitos tämän postauksen, minulla ja Tocadella on nyt meneillään uusi romanssi :) Olen käyttänyt tuoksua päivittäin, ja se sopii marraskuun viimaan ja edessä häämöttävään jouluun aivan täydellisesti.

Mr. Karkkipäivä sanoo: lämmin ja lempeä, hellä, tämän vieressä olisi mukava nukkua. Tulee mieleen veneen veistämö ja joku puinen tuoksu.

Hajuvedet_Prada

Prada Eau de Parfum Tendre. Toinen tuoksulahja, jonka olen saanut Mr. Karkkipäivältä yhteisen taipaleemme aikana. Tämän tuoksun herra osti ihan oman mieltymyksensä perusteella, ja sanoisin, että valinta oli mielenkiintoinen ja aika erikoinenkin. Tendre on sofistikoitunut, kevyen itämainen tuoksu. Virallisen tuoksukuvauksen mukaan Tendressä tuoksuvat mandariini, sitruuna, neroli ja bergamotti, ja sydäntuoksussa teenlehdet, kardemumma, vetiver ja jasmiini. Olen käyttänyt tuoksua harvoin, sillä en koe sitä täysin omakseni. Se on jotenkin liian hienostunut minulle.

Ja nyt pullon suihkemekanismi on mennyt rikki. :(

Hajuvedet_Mimosa

Yves Rocher Pur Désir de Mimosa EdT. Halvan ja harmittoman tuoksuinen, mutta niin miellyttävä! Tämä oli pitkään arkituoksuni. Tavallaan Mimosa on ihan liian pliisu ollakseen Sannia, mutta jotain ihanan ”turvallista” tässä vain on.

Mr. Karkkipäivä sanoo: ensinuuhkaisulta tästä tulee mieleen WC-raikastin ja spearmint-purukumi.

Hajuvedet_Kenzo

Kenzo L’Eau Par Kenzo Eau Indigo EdT. Mausteinen, erikoinen tuoksu. Indigossa tuoksuu bergamotti, mandariini, sambac-jasmiini, ylang-ylang ja tonka-papu. Yhtäkään näistä en tosin itse pysty tuoksussa erottamaan. Pidän perus-L’Eau Par Kenzosta hurjasti, mutta Indigo-versiossa on jotain….no, erikoista. Ei se huonokaan ole, ja tykkäsin ihan käyttää tätä syksyllä, mutta itse en tätä ostaisi. Sain pienen käsilaukkukoon Kenzon koulutuksesta.

Mr. Karkkipäivä sanoo: hyvin outo, tunkkainen ja ummehtunut tuoksu, tulee mieleen pesukemikaali. En pidä tästä. [nuuhkaisee hetken kuluttua uudestaan] Nyt tämä tuoksuu ihan vanhentuneelta paperipinolta.

Hajuvedet_HypnoticSensuelle

Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle EdT. Uusi, aavistuksen kevyempi ja kukkaisempi versio alkuperäisestä Hypnotic Poisonista. Diorin tuoksunenä Francois Demanchy halusi kuulema luoda ”vaniljaorkideatuoksun”. Minusta Eau Sensuelle tuoksuu erittäin tunnistettavasti Hypnotic Poisonille, ja voisin melkein sekoittaa tuoksut keskenään. Ehkäpä Sensuelle on hieman kevyempi ja siitä puuttuu alkuperäisen Hypnoticin raskas karvasmanteli. Sain tuoksun koulutuksesta, mutta olisin varmasti ostanut tämän joka tapauksessa.

Mr. Karkkipäivä sanoo: ei mitään, sillä pakkausta ei ole vielä avattu.

Hajuvedet_Indecence

Givenchy Organza Indécence EdP. Puinen, mausteinen, lämmin, sensuelli tuoksu. Rommia, vaniljaa, kanelia, jacaranda-puuta. Indécence kuuluu kokoelmassani samalle tuoksuosastolle Hypnotic Poisonin, Tocaden ja Amor Amor Elixirin kanssa.

Mr. Karkkipäivä sanoo: tuoksuu tervalta. Ihan miellyttävä.

Hajuvedet_Seetri

Yves Rocher Cèdre Bleu Eau de cologne. Ostin tämän kerran mielijohteesta, kun kaipasin jotain oikein puista tuoksua. Rakastan seetriä, ja tässähän sitä on. Tuoksu ei ole millään lailla hienostunut, mutta pidän sen suoraviivaisuudesta. Tässä on seetriä yhdistettynä raikkaisiin tuoksuelementteihin. Ja yllättävää kyllä, tämä tuoksu kestää iholla todella hyvin, vaikka on vain cologne.

Mr. Karkkipäivä sanoo: tuoksuu uudelta kumisaappaalta ja tervatulta puuveneeltä. Mielenkiintoinen tuoksu.

***

Tuoksujen maailma on niiiiin mielenkiintoinen! Voisin kirjoittaa tuoksujen tuomista mielikuvista ja muistoista vaikka kuinka pitkän eepoksen. Tiesittehän, että tuoksu- ja hajumuisti on ihmisen parhaita muistiaisteja? Tuoksut jättävät pysyvän jäljen muistiimme, ja tietyn tuoksun uudelleen haistaminen voi palauttaa mieleen asioita, ihmisiä ja hetkiä vaikka vuosikymmenten takaa. Minusta se on aivan fantastista! Käytän tätä hyväkseni esimerkiksi lomamatkoilla, joille pyrin valitsemaan jonkun uuden tuoksun jota en jo mielessäni yhdistä johonkin muuhun. Sitten loman jälkeen, aina kun nuuhkaisen tätä tuoksua, palaan mielessäni New Yorkin kaduille, Kreikan rannoille tai Köpiksen kahviloihin….

Kommentit
 1. 1

  Marjaana sanoo

  Hyvä postaus! Repesin kyllä Mr. Karkkipäivän kommenteille. Etenkin ”Nyt tämä haisee ihan vanhentuneelta paperipinolta.”

 2. 2

  sanoo

  Olen hulluna Escadan tuoksuihin, kausituoksut ovat mielestäni ihanimpia. Viime kesän tuoksu, mikä se nyt mahtoikaan olla nimeltään, on aivan ihana. Kadotin erään Escada-tuoksun, tai sekin taisi olla kausituoksu. Paketti on lila, ja siinä on tumma huivipäisen naisen profiili. Olen katunut katkerasti, etten sitä tuoksua ostanut.
  Olen myös huomannut tuoksumuistin.
  Välillä haistan jotakin tuttua, mutten keksi mitä, joten pysähdyn haistelemaan ilmaa. Sitten tajuan, että perhepäivähoitajani vessassa tuoksui samalta, tai joku muistuttaa parhaan ystäväni hajuvettä tai…
  Halasin kerran erästä ystävääni, joka ilmoitti: ”Sun hiukset tuoksuvat Kreikalta.” ”KREIKALTA?” ”Tai siis, siltä mikä tuoksuu Kreikassa.”

 3. 3

  Mallu sanoo

  Tämä oli hyvin mielenkiintoinen postaus :) Se on jännä miten eri tuoksut yhdistää eri tilanteisiin. Ja tietyt paikat/henkilöt tulevat niistä mieleen.
  Ihmiset myös kokevat tuoksut eri tavalla, toisen lempituoksu voi jonkun toisen mielestä olla kaamea.

 4. 4

  Helena29 sanoo

  Kiva postaus, oletko muuten tutustunut Clean tuoksuihin? Olen ihan höyrähtänyt warm cottoniin, sain sitä esittelijältä roll on -pullon jolla scrollailen nyt koko ajan tuoksua ranteisiin.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Olen tutustunut Cleaniin, ja tykkäilen muutamista niistä, mutta en ehkä niin paljon että ostaisin. Fresh Laundry on suosikkini, ja Warm Cottonkin on parhaasta päästä.

 5. 5

  J´adore sanoo

  Munkin eka omilla rahoilla ostettu tuoksu oli aika aikuismainen ja voimakas, Diorin J´adore Edp 14-vuotiaana. Tykkään kyllä siitä edelleen ja voisin taas ostaa seuraavaksi sitä. Tuli mieleen, että ehkäpä tuoksumaku onkin aika pysyvä eikä muutu ihan kauheasti iän mukaan.

  • 5.1

   Josefiina sanoo

   Olen samaa mieltä. Yksi ensimmäisistä ”kunnon” hajuvesistäni oli juurikin Hypnotic Poison, jonka ostin silloin, kun se tuli markkinoille ja tykkään siitä edelleen. 90-luvulla tuli tietysti käytettyä sellaisiakin tuoksuja kuten CKone, mutta en ole ikinä kokenut tämän tyyppisiä hajuvesiä oikein täysin omikseni. Enemmän tyyliäni ovat itämaiset vaniljat tai sitten hedelmäiset, trooppiset kukkaistuoksut. Mikseivät jotkut sitruksetkin, kuten Chanelin Chance Eau Tendre.

 6. 6

  Nipsu sanoo

  tuon Pradan pullon saa toimimaan kun ottaa suihkupään pois ja tökkii suihkumekanismissa olevaa palloa nuppineulalla. taitaa olla tyyppivika, vaikka ei niin kiva juttu tuonhintaisessa tuoksussa. tai ehkä tuoksu on niin tymäkkää että kuivuu kun ei käytetä tarpeeksi usein.

 7. 7

  Elisa sanoo

  Tuoksumuisti toimii myös niin, että mieleen tulevat myös epämiellyttävät tilanteet. Esimerkiksi kaverini ei voi käyttää enää Diorin Envy Me 2:ta, koska siitä tulee mieleen hänen exänsä kanssa vietetty lomamatka ja tähän exään on nykyään… öh, jäätävät välit. Samoin itselläni aiheuttavat oksennusreaktion Hugo Bossin hajuvedet miehillä (varsinkin se perustuoksu!): mieleen tulee ehkä toinen poikaystäväni ikinä ja erittäin huono suhde. Lisäksi näillä Hugo Boss -miehillä on taipumuksena ilmeisesti uida kyseisessä hajuvedessä, sillä Hugo Boss -miestentuoksut tuntuvat aina hyökkäävän päälle kaupungilla kävellessäni (tai sitten olen vain todella tarkka juuri tämän tuoksun suhteen, koska en siedä sitä sitten yhtään).

  Itselleni hajuveden valinta on vaikeaa. Haju ei saa jäädä ”leijumaan” omaan nenääni voimakkaasti, vaan sen pitää sulautua ihooni niin etten itse haista sitä enää laittamisen jälkeen. Suuresti rakastamani Lancômen Hypnôse on juuri tällainen päänsärkytuoksu, tulen aina pahoinvoivaksi kun laitan sitä :( Se jää jotenkin todella pistävästi iholle ja haistan sen koko ajan. Toistaiseksi ainoat ”iholle sulautuvat” ja näin ollen jatkuvaan käyttöön kelpuuttamani tuoksut ovat Armanin Diamonds EdT (ja myös kesäversio tästä) ja Lancômen Trésor In Love EdP. Noista molemmista kyllä tykkään ihan hirveästi, varsinkin jälkimmäisestä. Tekisi mieleni kokeilla myös alkuperäistä Trésoria, tarviikin käydä tuoksuttelemassa jossain tavaratalossa joku päivä.

 8. 9

  sanoo

  Olen mieltänyt kaikki Poisonit kamaliksi, voimakkaiksi rikkaiden mummojen tuoksuiksi. Poiketessani Emotionissa oli juuri tuo Hypnotic Poison Eau Sensuelle laitettu esille heti ovensuuhun ja muistelin sinun kehuneen Poisonia, tuoksutin tuon ja sen kehumasi ja rakastuin niihin. Ihania! Taitaa olla pakko hankkia… :) Kiitosta vaan! ;)

  Kesällä ostin Diorin Miss Dior Chérien Léau Edt:n, koska tuo Dior Miss Dior Chérie EdT ei oikein osunut nenääni heti. Omistamani versio on kyllä ihana.

 9. 10

  Eskimo sanoo

  Näitä oli hauska lukea :) Miss Dior Chérie EdT on oma lempituoksuni. Mielestäni aika elegantti tuoksu. Ei liian tyttömäinen, mutta ei myöskään vanhemman naisen tuoksu, vaan juuri sopiva kolmekymppiselle. Oma suosikkini on se sellainen oranssin värinen EdT (nykyinen versio vaaleanpunaista), jota ei enää saa mistään.

 10. 11

  -emma- sanoo

  Tosi hyviä nää tuoksupostaukset. :) Näitten innoittamana taidan marssia huomenna ostamaan ekan ”kunnon” tuoksuni kun sellanen on ollut pitkään harkinnassa. En ymmärrä miten Mimosa voi haista wc-raikastimelle, sehän tuoksuu selvästi kesältä!

 11. 12

  Melon Marmalady sanoo

  Hahhah, onneksi on noita miehiä jotka uskaltaa sanoa suoraan mitä mieltä on. :D Ilman niitä tämä kaikki olis vaan pehmeää pumpulimaailmaa ilman mitään särmää!
  Kiitos kivasta postauksesta – jälleen kerran :)

 12. 13

  sanoo

  Rakastan näitä kahta tuoksupostausta! :-D Oon nimittäin iha tuoksuaddiktoitunut itse ja haeskelen parhaillaan uutta tuoksua. Tykkään tuoksuista joilla on ns. jotain sanottavaa. Kaksi ehdotonta suosikkiani ovat Elizabeth Ardenin Mediterranean ja Armani code. Molemmat on vahvoja, joten etsin nyt jotain vähän kevyempää, miellyttävää, mutta silti kiinnostavaa. Oiskohan sulla heittää jotain ehdotuksia? :-)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Mitenkäs Armanin Idole EdT? Kevyt mutta naisellinen, todella tyylikäs ja klassinen muttei mikään ”tätituoksu” vaan sopii nuoremmallekin. Minusta aivan mielettömän onnistunut tuoksu!

   Ensituoksu: Pomeranssi, päärynä, inkivääri ja davana (en tiedä onko tuo kukka vai hedelmä)
   Sydäntuoksu: ruusu-loukoumi, sahrami ja jasmiini
   Pohjatuoksu: patsuli ja vetiver

 13. 15

  LL sanoo

  Mulla meni myös Pradan Tendren suihkemekanismi rikki. Sain sen korjattua niin, että irroitin sen helposti irtoavan suihkepään. Sen jälkeen otin neulan ja tökin valkoista putkea niin että metallikuula putken yläosassa liikkui hieman. Toivottvasti oli hyötyä :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Hei, kiitos älyttömästi vinkistä, täytyy kokeilla! Mä olen vähän katsonutkin sitä kuulaa että onkohan se jotenkin jumissa.

   • 15.1.1

    Sanni sanoo

    Jee, auttoi! Nyt pullo toimii taas! Vähän arvelutti tökkiä neulalla sitä putkea kun mä ajattelin että rikon varmasti mekanismia vielä enemmän, eikä neula edes yltänyt kuulaan, mutta toimenpide auttoi silti. :)

 14. 16

  Jenni sanoo

  Tuo tuoksumuisti on todella jännä ja samoin se miten ihmisten kodit tuoksuvat aina erilaisille. Parhaan kaverini lapsuuden koti tuoksuu todella omituiselle mutta aina haistaessani sen tulee mieleen kaikki lapsuusjutut. Välillä taas haistan mummini tuoksun kaupungilla. En osaa kuvailla mille hän tuoksui edes haistaessani hänet mutta mielikuva on todella vahva.

  Harmi, etten ikinä saa tietää mille itse tuoksun. Avomieheni ainakin tuoksuu niin huumaavan ihanalle, ettei hänen tarvitse käyttää mitään tuoksuja. Kerran kävin tuoksuttelemassa miesten tuoksuja ihan vaan löytääkseni jotain mikä tuoksuisi hänelle, mutta en löytänyt mitään vastaavaakaan.

 15. 17

  Liinu sanoo

  Tosi mielenkiintoinen postaus, kuten myös vol. 1 oli. :) Olen samaa mieltä noista Escadan tuoksuista. Pidin niistä n. 5 vuotta sitten ja ostinkin pari kesätuoksua, mutta nykyään ne ovat niin ällömakeita ja lojuvat kaapin pohjalla. Kiinnostuin tuosta Miss Diorin Cherie:stä, pitääpä käydä nuuhkuttelemassa :)

 16. 18

  ella sanoo

  Mainio tämä tuoksuesittely! :) Heräsi kysymys, tunnistiko Mr. Karkkipäivä vielä antamansa tuoksut itse valitsemikseen?

  Tuoksumuisti on oman kokemani mukaan sekä hieman haikea, että ongelmallinen. Muistan tarkasti, miltä poikaystäväni/ensirakkauteni tuoksui ensimmäisenä kesänämme. Kylläpä polvet notkahtivat, kun tapasin taannoin tismalleen samalta tuoksuvan kaverin! Uskollisuus ei sentään joutunut koetukselle, mutta osasipa tuoksuelämys pistää pään onnellisesti sekaisin :D

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Escadan Island Kissiä ei ainakaan tunnistanut, ja Pradaa ei voitu selvittää kun suihkumekanismi on rikki (-> en saanut pullosta suihkautettua tuoksunäytettä).

 17. 19

  Misty sanoo

  Tuoksut ovat ihania =D

  Itse on aika nirsojen omien hajuvesieni kanssa eikä minulla ole ollutkaan elämäni aikana montaakaan eri hajuvettä. Tähän mennessä pisin rakkaussuhteeni Calvin Kleinin Eternityyn on kestänyt…ties kuinka kauan. Tuoksua ei ollut silloin joskus muinoin vielä Suomessa ja itsekin bongasin sen ulkolaisen lehden välissä olevasta tuoksunäytteestä. Tiesin heti, että se oli mun juttuni. Sitä kun vaan ei saanut mistään.

  Yhtenä päivänä muutamaa kuukautta myöhemmin kävelin kotikaupungissani, kun yht´äkkiä haistoin sen huumaavan ihanan tuoksun ja nenä pitkällä menin tuoksun perässä. Muutaman korttelin jälkeen yhdistin tuoksun nuoreen naiseen ja oli kerta kaikkiaan pakko mennä koputtamaan häntä olalle ja kysyä mikä tuoksu hänellä oli ja mistä oli sen saanut. No, olihan se se minun ihastukseni. Eternity oli juuri tullut Silja Linelle myyntiin, josta hän oli sen ostanut. Ja ei kun risteilemään.

  Parinkymmenen vuoden aikana olen kokeillut muutamaa eri tuoksua, mutta aina lopulta Eternity on vienyt voiton kunnes tänä vuonna löysin sille Ranskan reissulla uuden kilpailijan =D

   • 19.1.1

    Misty sanoo

    No….=)
    Ihastus, joka on muuttumassa ehkä rakkaudeksikin, on Chloe. Ei se eka Chloe (oranssia tavaraa) vaan seuraava. Sellainen kuution mallinen pullo, jossa on beessi rusetti. En oikein tiedä miten sitä nimittäisi, koska siinä ei lue muuta kuin Chloe <3

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     Aaa, se ruusuntuoksuinen! Se on ymmärtääkseni nimeltään vain Chloe EdP. Se on kyllä erittäin tyylikäs tuoksu, ja pullo aivan mielettömän kaunis!

     • 19.1.1.1.1

      Misty sanoo

      En minäkään ole sille muuta nimeä keksinyt.
      Ai se tuoksuu ruusulta? En olekaan lukenut mitä se sisältää. Pitäisi varmaan verrata ovatko kaksi lemppariani yhtään samantyyppisiä sisällöltään.

      • 19.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Joo, ruusu on tuoksun ”ydin”. Mainoksissakin lukee jotain että ”Chloé ja rakkaus ruusuun” tai vastaavaa. Virallinen tuoksukuvaus menee näin:
       Ensituoksu: pioni, litsi, freesia
       Sydäntuoksu: ruusu, magnolia, kielo
       Pohjatuoksu: ambra, seetri

       Ihan erilainen kuin Eternity (ainakin mun mielestä)! :) Eternity:
       Ensituoksu: freesia, mandariini, salvia
       Sydäntuoksu: kielo, valkoinen lilja, kehäkukka, narsissi
       Pohjatuoksu: santeli, patsuli, ambra

 18. 20

  muumi_otus sanoo

  Tuoksupostaukset on mielenkiintoisia! Ja Mr.Karkkipäivän kommentit aivan huippuja :D

 19. 21

  milipili sanoo

  Eiii Tocade! Tunnen sen tuoksun vieläkin ja siitä tulee joulu mieleen äitis luona =)

  Mun eka hieno tuoksu oli Giorgio Beverly Hills Wings jonka ostin ekalla Prahan matkalla, tulee niiiin Praha mieleen!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Tylsää ettei noita kuvia saa klikattua isommaksi. Vähän näyttäisi siltä ettei kyseessä ole originaaleja MLP-kuvia…. Mutta ihan söpöiltä nuo näyttää!

 20. 23

  Helinä sanoo

  Hajumaailma muuttuu raskausajaksi, ainakin minulla. Ostin raskaana ollessani yhden hajuveden, olisko ollut joku Givenchyn tai Guerlainin, synnytyksen jälkeen en enää voinut sietää sitä.
  Mun ikisuosikkejani ovat Chanel 5, Kenzo, Kenzon Monde est beau, Missoni, Escada ja Eternity (harvoin käytettynä, yleensä liian raskas, vaikka tykkään haistella sitä) Kaikkia näitä olen käyttänyt useamman kuin yhden putelin.
  Kesätöissä oli daami joka käytti aina YSLn Rive gauchea. Meinasin tukehtua hänen lähellään, onneksi ei tarvinnut usein istua hänen vieressään :) Ja sitten mies meni ostamaan sitä minulle. Puolet hänen ostoksistaan on ollut huteja, ensimmäiset pari tosi ihania. Nyt ei enää osta kun olin viimeksi niin tyytymätön, mutta todella rahan haaskausta käyttää Dolce&Gabbanaa vessan raikastimena, kun olisi voinut kysyä mitä haluan.

 21. 24

  sanoo

  Sulla on TODELLA paljon tuoksuja! Inaria on enemman kahden tuoksun tytto – yoks, kyllapa tuo kuulostaa pahalta.

  xxx

 22. 25

  Reetta sanoo

  Oon kuullut, että tuo Diorin uusi Hypnotic Poison vetäisi miehiä ihan erityisesti puoleensa! Teoria on vielä testaamatta käytännössä, mutta kyllä usein kiinnittää ihmisten huomioin, kun tuota käyttää :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Testattu ja toteen todettu! :) Miehet ovat yleisesti ottaen heikkona vaniljaisiin tuoksuihin.

 23. 26

  Misty sanoo

  SuomiPop siteerasi viime viikolla tutkimusta, jonka mukaan miesten mieleen olivat tuoksut, joissa oli kurpitsaa ja laventelia…;-)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Oho.. Kuulostaapa mielenkiintoiselta…! Itse en tykkää laventelista juuri yhtään. Ja kupritsa? No, miltähän se edes tuoksuu… :D Ei kovin makealta varmaan ainakaan?

 24. 27

  Pixie sanoo

  Nuo herrasi kommentit oli ihan parhaita! Niistä sai paljon paremman käsityksen tuoksun ominaisuuksista, kuin valmistajien kapulakielisistä mielikuvamaalailuista. :)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   No en nyt tiedä oliko ne aina niin osuvia…. ;) Esim. Miss Dior Cherie ja L’eau D’Issey Eau d’Eté eivät oikeasti todellakaan ole voimakkaita tuoksuja. Paperinpalalta nuuhkaistuna monen tuoksun ominaisuudet vain vääristyvät.

 25. 28

  sanoo

  Miss Dior Cherie on se minun signature-tuoksuni. En ole vielä sen voittanutta löytänyt, Lolita Lempickan nimikkotuoksu hipoo läheltä mutta ei kuitenkaan yllä samalle tasolle. :>

  Cherié on vaan niin minua, täydellinen tuoksu minulle.

 26. 29

  Jenni sanoo

  Kiitos näistä postauksista, itse RAKASTAN tuoksuja! :) Paniikissa olen yrittänyt tehokäyttää joitakin tuoksuja loppuun kun ”3 vuotta avaamisesta tulee kohta täyteen” mutta näköjään ei ole tarvis jos joku tuoksu säilyy 15 vuottakin käyttökelpoisena. :D Himoitsen koko ajan uutta tuoksua, tällä hetkellä DKNY:n Be Delicious Fresh Blossomia (josta sinä et tykännyt :) ) ja Hugo Bossin Orangea. Nuo kummatkaan tosin ei oikein talvituoksuja ole jä jälkimmäisen kanssa olen vähän kiikun kaakun. Viimeisin hankintani DKNY:n Pure on alkanut vähän tökkiä, suihkautin huoneilmaan kun mietin hajuvesivalintaa illaksi ja vähän ajan päästä mietin ”miksi kämpässäni tuoksuu mieheltä?” ja tajusin sen olevan tuo tuoksu. :D

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Mä en tykkää Bossin Orangestakaan. ^_^ Heh, siinä on yksi tuoksu jota en vaan käsitä. Se on vaan kertakaikkisen outo.

   DKNY:n Fresh Blossom on ihan miellyttävä, mutta jotenkin se vaan on mun iholla liian mitäänsanomaton.

 27. 30

  Tipi sanoo

  Hauskaa, miten olit saanut Mr. Karkkipäivän haisteluun mukaan.
  Jos meillä kotona ryhdyttäisiin samaan (hajuvesimääräni huomioon ottaen), tuloksena olisi minulla migreeni ja siipalla oksu.
  Olen hajuvesieni suhteen kranttu, mutta onneksi nykyään valikoimaan on rajattomasti.
  Listallasi tuo Issey Miyaken tuoksu on jännä. Ensin tuoksuu hyvältä ja nyt, kun iso pullo on vielä 99 % täynnä se oksettaa. Niin se mieli muuttuu.

 28. 31

  sanoo

  Taas oli mielenkiintoinen tuoksupostaus! Kiitos! Mua alkoi houkutella Dior Miss Dior Chérie EdT., lähinnä ihanan pullon takia ja kuvailusi perusteella, mutta Mr. Karkkipäivän kommentti vuotavista silmistä muutti mieleni x)

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Älä nyt hullu tuon äijän kommenttien takia muuta mieltäsi…! ^_^ Käy kokeilemassa tuoksu iholle. Herra Karkkipäivän kommentit perustuvat paperinpalalta nuuhkutteluun.

 29. 32

  Jonayla sanoo

  Vihdoin pääsin kommentoimaan tätä postausta. Tuli muutama erittäin hauska sattuma. :)

  Ensiksi Tocade, voi mitä muistoja tulee täälläkin mieleen! Sain tämän tuoksun lahjaksi aikoinani ex-anopiltani varmaan vuonna -96 tai -97. Ei ensiksi sytyttänyt, mutta sitten rakastuin sen verran palavasti, että käytin tuotetta jonkin aikaa todella ahkeraan. Sitä en muista, mihin pullo lopulta katosi.

  Miss Dior Cherie, ostin tämän tuoksun aikoinaan heti, kun ilmestyi kaupan hyllylle. Pidin kovasti aluksi, mutta sitten alkoi tuntumaan liian ”tavikselta”, tämä tuote poistui tuoksuinventaariossani parempaan käyttöön. Pullo on edelleen ihana, jos joku sortuu ostamaan tuoksua pullojen perusteella, niin se olen kyllä minä. *blush*

  Prada, onkohan pullon ulkonäkö hurmannut myös Mr. Karkkipäivän jotenkin? ;) Itse ostin tämän tuoksun, kun sitä lehdessä niin hehkutettiin. Tuoksuttelin tuotetta kaupassa ja vähän olin jo epävarma ostohetkellä, että kannattaisko sittenkään… No ei kannattanut! :D Ei vaan ollut mitenkään mun tuoksu. Joku todella voimakas haju taustalla, joka aiheutti huonoaoloa, heitin tämän inventaariossani roskiin.

  Annan muuten vinkin vielä eräästä maailman ihanimmasta hajuvedestä. En törmää tähän usein enään edes nettikaupoissa. :( Tuoksu on aivan ihana sisältää: mustaherukkaa, mandariinia, kahvia, ruusua, orkideaa ja vaniljaa. Nam. Tuoksu on L`or De Torrente. Törmäsin tähän tuoksuun aikoinani lomamatkalla, josta ostin tämän omakseni, käytin tuoksua koko kahden viikon loman. Aina, kun halusin palata arjessa lomalle, suihkauttelin tätä. ^_^ Loppui alkuvuonna ja nyt on metsästyksessä saada jostain lisää. Niin ihana, että itkettää ajatuskin. Lisäksi erittäin omaperäinen, mikään muu tuoksu ei vaan tuoksu lähellekään samalle kuin tämä. Luin muuten jostain, että kyseinen tuoksu olisi myös Rachel Hunterin suosikki. ^_^

  EDIT. Oma eka tuoksuni on ollut Lancomen Trèsor, jonka ostin n.12-vuotiaana. Nykyisin en voi kyseistä tuoksua sietää. Tuoksuu ihan pilaantuneille kukille. :D Ostin aikoinani myös Escadan kaikista ensimmäisen kesätuoksun 1993 Shiffon Sorbetin (ihana!) , joka oli myös ensimmäisiä kalliimpia tuoksujani. Escadan kolme ensimmäistä kesätuoksua olivat kaikki ihania, ostin aikoinani kaikki, uudemmista en ikinä enää innostunut. Opiskeluaikojeni ykkönen 90-luvun puolessa välissä oli Van Gilsin Initiativ, jota ostaisin heti, jos sitä vielä jostain saisi. Mutta kyseinen tuote lopetettiin aikoja sitten. :( Kaikki hyvä loppuu aikanaan, vai miten se meni?

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Kiitos tosta L’or De Torrente -vinkistä, piti heti käydä googlaamassa! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Upea pullokin siinä!

   Hauska muuten että joku muukin tietää Tocaden..! Sehän ei käytännössä muodostunut miksikään klassikoksi, vaikka onkin Rochasin sivujen mukaan edelleen tuotannossa. Suomesta ei taida tällä hetkellä edes saada Rochasin tuoksuja…?

 30. 33

  ~Snanna~ sanoo

  Hih, tulikin nuista ”muistotuoksuista” mieleen, että ostin Charlie Red:iä pullon ja ihan vain muistojen verestämiseksi. Vaikka hieman teinituoksu onkin. :) Haaveilen Escadan Absolutely Me:stä, tykkään niiin kaikesta marjaisasta.

 31. 34

  jenni sanoo

  Mulla on kans niin paljon hajuvesiä ettäkaveri naureskeli että kohta sulla on parfyymiliike.No, tykkään vaan hirveästi niistä ja aloin ostamaan enemmän 15 vuotiaana.
  Suosittelen Amor Amorin Tentationia(aivan upeaa)

  Mutta nyt haluan varoittaa eräästä asiasta.

  Nimittäin siitä että käytettyjä hajuvesiä ei kannata IKINÄ ostaa sillä niistä ei tiedä että mitä niissä on.

  Ennen ostin kyllä,mutta kaverin tapaus sai miettimään.Hän osti kirppikseltä hajuveden(tippapullo) En nyt muista merkkiä,mutta kotona kokeili ja vähän ajan kuluttua hänen ihonsa oli aivan kaamea,punoitti ja turposi.Onneks oli allergialääkkeitä.Joku allerginen reaktio siis kyseessä käy

 32. 35

  Tuuli sanoo

  Ajauduin tanne taisteltuani Pradan pullon mekanismin kanssa (kuukkelihaku!) Miten te olette neulalla onnistuneet saamaan sen toimimaan ja mika ihmeen metallikuula??

  Puoli pulloa kayttamatta ja suihke ei toimi sitten niin millaan :(((

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Irrotat siis suuttimen päältä sen ”hatun” eli osan, jossa on reikä. Paljastuu ”pillin” kaula. Pillissä on ylhäällä pieni kuula, joka säännöstelee sitä, miten paljon suihketta tulee kerralla. Itse en omassa pillissäni nähnyt tätä kuulaa sieltä pillin yläpäästä, mutta tökin vaan neulalla sinne pillin sisään. Ja sitten alkoi suihke toimia taas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.