Kysymys Facebook-seuraajille

Hei te kaikki jotka seuraatte Karkkipäivää Facebookin kautta, minulla olisi teille kysymys:

Näettekö blogini päivityksiä uutisvirrassanne samaan tapaan kuin ennen?

Tavoittavuus_ruoka

Olen huomannut, että päivitysteni tavoittavuus Naamakirjassa on viimeisen noin kolmen-neljän viikon aikana tippunut merkittävästi. Tavoittavuus on siis sitä, kuinka moni näkee päivitykseni uutisvirrassaan.

Säännöllisesti näitä lukuja seuraavana tunnen postausten tavoittavuuden ja ns. keskivertoluvut, jotka ovat vuosia pysyneet samoina. Jopa se, miten nopeasti ihmiset reagoivat julkaisuun, on vuosikaudet pysynyt hyvin vakiona. (Esim. Elisa <3 joka aina – ennen muutosta- olit se ensimmäinen joka heti tykkäsit mun päivityksistä ^_^ <3)

Tavoittavuus_hiusvarit

Nyt tavoittavuus ja reaktiot ovat muuttuneet niin selvästi, että olen miettinyt, onko Facebookin algoritmiä jotenkin muutettu samoin kuin Instagramin, eli seurattujen kohteiden päivitykset eivät näy seuraajille enää aikajärjestyksessä tai ylipäänsä päivity uutisvirtaan kovinkaan reaaliaikaisesti.

Facebook-tavoittavuus ei kuitenkaan korreloi blogipostausten yleisen suosion kanssa, eli vaikka tavoittavuus Naamakirjassa jäisi heikoksi, voivat Google Analytics -luvut kertoa toista postauksen kokonaistavoittavuudesta (eli montako kertaa niitä on klikattu ja luettu ylipäänsä). Tämä on vielä vahvistanut ajatustani siitä, että tavoittavuus/näkyvyysongelma liittyy nimenomaan Facebookiin eikä kerro siitä, että postaukseni ovat vain yleisesti muuttuneet niin tylsiksi ettei ihmisiä enää kiinnosta lukea niitä entiseen malliin. Vaikka voihan sekin olla mahdollisuus. :p

Numeronisse kaivoi lukuja esiin :)

Ennen viime viikkojen muutosta blogipostauksen keskivertotavoittavuus Facessa on ollut 1200 henkilön kieppeillä, ns. ”heikompi” postaus on tavoittanut yleensä 1100-1500 henkilöä. Kaikkein epäkiinnostavimmat ovat jääneet alle 1000 lukuihin, mutta näitä on ennen ollut todella harvoin. Erityisen suositut postaukset yltävät lukuihin 3000 ylöspäin, esimerkkinä vaikka Vältä matkanvaraussivustojen kusetukset, joka tavoitti Facebookissa lähes 6000 ihmistä.

Tavoittavuus_kaksoispuhdistus

Facebook

Tilasto_Kaksoispuhdistus

Google Analytics

Nyt muutoksen jälkeen tavoittavuus jää lähes kaikkien postausten kohdalla alle 1500, moni alle tuhannen. Viimeisen kolmen viikon suosituin postaus, kaksoispuhdistuksesta, tavoitti Naamakirjassa hädin tuskin 1500 ihmistä, mutta Google Analytics -sijoitus tekee siitä jopa yhden koko vuoden luetuimmista postauksista.

Tavoittavuus_dodot

Facebook

Tilastot_Deodorantit

Google Analytics

Vertailuesimerkkinä alumiinittomat deodorantit -postaus elokuun alusta.

Sen Facebook-tavoittavuus on reilusti korkeampi kuin kaksoispuhdistuksen, mutta ”todellinen” suosio Google Analyticsin mukaan alhaisempi kuin putsaripostauksen.

Tavoittavuus_Bryggan

Tilastot_BrasserieBryggan

Ja jos katson kesän alhaisimpia lukukertoja saaneita postauksia, kuten juttuani Brasserie Ångbåtsbryggan -ravintolasta, sai sekin Facebookissa paljon korkeamman tavoittavuuden kuin suurin osa viime viikkojen julkaisuistani.

Missä mättää?

Helpottakaa uteliaisuuttani, Facebook-seuraajani, ja kertokaa, näkyvätkö postaukseni teille nykyään viiveellä, harvemmin tai jopa eivät lainkaan?

Kommentit
 1. 1

  Mmiia sanoo

  En ole huomannut eroa fbssä.. päivittäin on uutisvirtaan ilmestynyt ja yleensä tulen sen linkin kautta sivustolle. Eli melko aktiivisesti klikkailen niitä auki niin silläkin liene näkyvät ajallaan seinällä..

 2. 3

  milipili sanoo

  Suurin osa näkyy heti, mulla onkin karkkipäivä ⛤ merkitty. Kaikki ei kuitenkaan hyppää alkuun ja kavereidenkin päivityksiä tulee viiveellä tai sitten ne on vanhoja. Face ei välillä päivity.

 3. 4

  sanoo

  Postauksesi näkyvät minulla Facebookin uutisvirrassa, tämäkin postaus oli itse asiassa heti ylimpänä. :) Olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota samaan asiaan oman blogin kohdalla, nimittäin tuntuu että Facebookissa jaettujen postausten näyttökerrat ovat lähes puolittuneet. Ehkä Facebook pyrkii siihen, että ihmiset laittaisivat enemmän rahaa markkinoituihin sisältöihin ja näin saavuttaisivat korkeammat luvut? Kovasti se ainakin minulle kertoo, että ylläpitämääni sivua pitäisi markkinoida enemmän!

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Ehkä Facebook pyrkii siihen, että ihmiset laittaisivat enemmän rahaa markkinoituihin sisältöihin ja näin saavuttaisivat korkeammat luvut? Kovasti se ainakin minulle kertoo, että ylläpitämääni sivua pitäisi markkinoida enemmän!

   Samoja ajatuksia – ja kokemuksia, sähköpostiinkin tulee harva se päivä viestejä FB-markkinoinnilta jossa kehotetaan tekemään julkaisuista suositumpia sijoittamalla maksulliseen näkyvyyteen… :/ Kai se oli vain ajan kysymys että eri some-kanavat alkavat keksiä keinoja rajoittaa ilmaista ja ”vapaata” näkyvyyttä –> koko somen alkuperäinen idea alkaa murentua.

   • 4.1.1

    Miia sanoo

    Käsittääkseni homma menee niin, että kun tietty tykkääjien / seuraajien määrä ylittyy, FB pudottaa näkyvyyttä. Tavoitteena nimenomaan saada myytyä ostettua näkyvyyttä tai mainontaa. Ja samalla tietty varmistavat, ettet varmanakaan myy tai mainosta ilmaiseksi. Jos postaus haiskahtaa vähänkin markkinoille, näkyvyys vähenee heti dramaattisesti. Just käytiin näitä läpi digitaalisen markkinoinnin opinnoissani.

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Aaa, vai sellaista vielä… Hohhoijaa. Luultavasti kaikkien paljon tuotteita (–> kauneusblogit) sisältävien blogien julkaisut kuulostavat kaikki Facen korvaan markkinoinnille. :/

 4. 5

  Taida sanoo

  En tiedä onko tällä merkitystä, mutta itse en klikkaa facessa kaikkia postauksia auki, vaan ehkä kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa tartun facebook-linkkiin ja käyn lukemassa kaikki postaukset, joita en ole vielä lukenut. Facen feedissä näen kyllä kaiken mielestäni samalla tavalla kuin ennenkin.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   En tiedä onko tällä merkitystä, mutta itse en klikkaa facessa kaikkia postauksia auki

   Ilmeisesti sillä on merkitystä (opin nyt muiden jättämistä kommenteista), Face tulkitsee käyttäjälle kiinnostavaksi sisällöksi sellaiset sivut joiden linkkejä käyttäjä avaa, ja näyttää niitä enemmän. Toisaalta – jälkimmäinen lauseesi toisaalta kumoaa tämän periaatteen sinun kohdallasi, jos kerran Karkkipäivän julkaisut joka tapauksessa näkyvät feedissäsi normaalisti ja tuoreeltaan. Hmm. :/ Tuo ”tavoittavuus”-luku ei muodostu klikkauksista ja tykkäyksistä vaan ainoastaan siitä moniko on nähnyt julkaisun feedissään.

 5. 6

  Jaana sanoo

  Musta tuntuu ettäehkä jopa useammin :-O yleensä myös klikkaan blogiin Facebookin kautta, mulla ei ainakaan ole muutoksa uutisvirrassa Karkkipäivän suhteen !

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Tuo klikkailu siis ilmeisesti kohottaa julkaisujen näkyvyyttä omassa feedissä joten se selittää ehkä tiheän/normaalin näkyvyyden.

 6. 7

  Katjah78 sanoo

  Tämä postaus näkyi fb:n uutisvirrassa juuri äsken 24.9 klo 19.35. Muita näkyy silloin tällöin, luen ne aina blogin kautta, en juurikaan fb:sta.

 7. 8

  Pinja sanoo

  En ole huomannut erityistä viivettä sun postauksissa, mutta itse asiassa nyt kun kerroit niin olen huomannut että ostolakossa-blogin jutut tulevat aika viiveellä. En seuraa oikeastaan kuin kolmea blogia facebookissa, joten noin laajemmin en osaa sanoa. Olen muutenki aivan käpy näissä some-asioissa, yleinen fiilis facebookin toiminnasta viimesen kuukauden aikana on, että on toiminu huonosti/jokin muuttunut (feediin ei tuu juuri juttuja tai pyörii samat..) Minen tajuu näistä mitään 😂

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Minäkään en ole koskaan tajunnut Facebookin logiikkaa uutisvirrassa, sillä minulla ystävieni päivitykset ovat aina näkyneet feedissä ihan miten sattuu, eikä mun kohdalla klikkailulla tai kaverien kanssa käydyllä Face-vuorovaikutuksella ole koskaan ollut korrelaatiota sen kanssa kenen julkaisut ja millä viiveellä näkyvät feedissä. Esimerkiksi oman avomieheni päivitykset näkyvät minulle lähes aina 2-3 päivän viiveellä, ja lisäksi feedissä näkyy tiheämmin minulle paljon kaukaisempien kaverien kuin läheisten ystävieni päivityksiä. Vaikka Facessa voi itse säätää kenen päivityksiä haluaa nähdä useammin, minun kohdallani se ei ole vaikuttanut mitenkään. :/

   Eli epä-reaaliaikaisuuteen ja totaaliseen epälogiikkaan henkilökohtaisessa feedissäni olen jo tottunut, mutta Karkkipäivän feed-sijoituksia en ole ennen edes pohtinut koska eiväthän ne minulle näy, muuten kuin numeroina Karkkipäivän Face-sivulla (ja seuraajien reaktioina). Nämä luvut ja reaktiot ovat niin pitkään olleet vakiintuneita ja jopa ennustettavia (tietyn tyyppiset otsikot jne), että muutosta ei voinut olla huomaamatta nyt kun se on tapahtunut.

   Joo, en tajua minäkään näistä mitään…

 8. 9

  Tiina sanoo

  Olen kiinnittänyt viimeisten viikkojen aikana huomiota, että yhtäkkiä saattaa tulla todella monta Karkkipäivä-postausta melkein peräjälkeen. Eli minulla niitä on näkynyt puhelimella selatessani jotenkin rypäsmäisesti viime aikoina. En käytä puhelimessakaan FB-sovellusta, vaan ihan selaimella.

  Epäilisin siis, että algoritmiä on muutettu jotenkin – en ole aina ennenkään saanut postauksiasi omaan feediini ja siksikin varmasti kiinnitin huomiota, että niitä on nyt näkynyt jotenkin hassusti.

 9. 10

  Maria sanoo

  Eipä muuten näy samalla tavalla. Pitääpä kattoo tuleeko ne uutisissa ekoina. Tänä aamuna oli taas eniten mainoksia ja ei kyllä huvita niitä paljoo katella :/

 10. 11

  Taru sanoo

  Mun feedissä nämä ovat alkaneet näkyä jopa paremmin kuin ennen. Luen blogeja feedly-sovelluksen kautta ja monesti facebookista näkee, että olet julkaissut uuden postauksen ennen kuin se on ilmestynyt feedlyyn.

  P.S. Kyselin aiemmin glyseriinittömistä voiteista, ja voin ilokseni kertoa löytäneeni itselleni täydellisen silmänympärysvoiteen! Glyseriinejä on ilmeksestikin erilaisia, sillä Mossa – luonnonkosmetiikkamerkiltä löytyi voide, joka sisältämästään glyseriinistä huolimatta ei aiheuta reaktioita! Tässä glyseriinit on ilmeisesti valmistettu erilaisista ainesosista, kemiaa en tunne mutta pääasia, että tuote toimii! Aion perehtyä sarjan muihinkin tuotteisiin, onko sinulla näistä kokemuksia? Löytyi Turussa ainakin Sokoksen hyllystä.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Mun feedissä nämä ovat alkaneet näkyä jopa paremmin kuin ennen. Luen blogeja feedly-sovelluksen kautta ja monesti facebookista näkee, että olet julkaissut uuden postauksen ennen kuin se on ilmestynyt feedlyyn.

   Mielenkiintoista, jolla kulla siis näinkin päin. On kyllä hämmentävää, kun kerran linkkien auki-klikkailun pitäisi muiden muassa vaikuttaa julkaisujen näkyvyyteen FB-feedissä, mutta sitten on esimerkkejä kuten sinä, joka et edes lue blogeja FB:n vaan Feedlyn kautta, ja silti julkaisut näkyvät sinulle priorisoidusti Naamakirjan uutisvirrassa… Ei, siis ei tässä tunnu olevan mitään logiikkaa.

   Glyserolista – onpa kiva kuulla että löysit toimivan voiteen :) Olen kyllä tutustunut Mossan kosmetiikkaan, esittely löytyy täältä. Kemiallisesti glyseroli on aina sama aine, mutta sen lähde vaihtelee (lähdemateriaali, triglyseridit, voivat esimerkiksi olla kasvi- tai eläinpohjaisia tai glyseroli voidaan valmistaa synteettisesti propyleenista). Voisikohan sitten olla, että kasviperäinen glyseroli sopii sinulle ja synteettinen ei…? Minua nämä kasviperäinen vs. synteettinen kemikaali -jutut aina vähän hämmentävät, kun kemistit ovat kertoneet, ettei ainesosalla ole kemiallisesti mitään eroja, vaikka lähdemateriaalit olisivat erilaisia. Ei-niin-yksinkertaisia juttuja. :)

   Mutta kuten sanoit, pääasia että tuote toimii eikä aiheuta ei-toivottuja reaktioita :)

 11. 12

  Marianne sanoo

  Linkki tähän postaukseen on ensimmäinen minkä näin facebookissa pitkään aikaan. Eli jotain siellä on varmasti muuttunut..

 12. 13

  Heidi sanoo

  Mä en oo seuraaja fb:ssa, mut mulla on n. viikko sit kadonnut fb-feedistä kaikki sivustot joita seuraan, on ne sitten uutissivustoja, teema-/aihesivustoja tai yksittäisiä henkilöitä (ei siis kavereita). Ensin luulin, etten pääse juttuja lukemaan, ellen työläästi haun kautta käy jokaisella sivulla erikseen, mutta sitten löytyi (edelleen mielestäni fb:n ajatukseen nähden) toinen aivan liian työläs tapa jolla pääsen seuraamaan sivusto-syötettä. Eli mahtaiskohan olla jotakin tämän tapaista muillakin sitten…? Mulle ei oo missään vaiheessa selvinnyt mistä tää johtuu, muilta kun olen kysellyt, niin kuulemma ei mun kaveripiiri tähän ole törmännyt.

 13. 14

  Scarlett'O sanoo

  Heippa! En tähän mennessä ole seurannut facen kautta kun tulen tänne aina suoraan mutta sen verran voin kommentoida että olen itse huomannut facebooking uutisvirrassa muutoksen eli ne uusimmat tapahtumat eivät enää päivity. Yrittävät selkeästi ohjata ihmisiä seuraamaan sitä ”top stories” näkymää.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Yrittävät selkeästi ohjata ihmisiä seuraamaan sitä ”top stories” näkymää.

   Apua, olen minäkin somettaja kun en edes tiedä mikä on Facebookin Top Stories…. Ei mulla näy mitään sellaista omalla FB-sivulla..? No, googlasin ja nyt tiedän mikä se on mutta mulla ei näy sellaista. En kyllä oikeasti jaksa yrittääkään perehtyä Facebookin erilaisiin näkymiin ja feedin logiikkaan, se vaatisi varmasti yliopistotason kurssin…. :/

   • 14.1.1

    Scarlett'O sanoo

    Mulla on Facebook englanniksi (jäänteenä ajasta jollon muita kieliä ei ollut saatavilla) ja kun menee tietokoneella katsomaan, niin vasemmalla yläkulmassa on Newsfeed jonka vieressä on kolme harmaata pistettä. Niiden takaa löytyy se Top stories ja Most recent. Sulla taisi olla iPhone jossa näkyy automaationa aina top stories, ja täytyy sieltä valikon kautta hakea viimeisimmät, josta myös kirjaudutaan ulos. Toivottavasti selvensi :)

    • 14.1.1.1

     Sanni sanoo

     Aaa, no nyt selkeni, mullakin näköjään defaulttina se ”Suosituimmat tarinat” (vaikka en Facea luurilla käytäkään vaan ensisijaisesti läppärillä). Katsotaanpa muuttuuko feedi nyt kun vaihdoin ”Viimeisimpiin tarinoihin”.

     Mua on aina raivostuttanut kun FB muuttaa noita asetuksia itsekseen muutosten yhteydessä – eikö se olisi käyttäjän itsensä asia valita, haluaako jonkun uuden featuren käyttöönsä..? Jopa privaattinäkyvyysasetukset on mulla muuttuneet pariin otteeseen Facen toimesta ilman että itse kajosin niihin, Face muutti julkaisuni näkyviksi kaikille. >:-( Silloin kun tuo Top Stories on ilmestynyt (kommenteista päätellen jo vuosia sitten) niin se on varmaan vaihtunut kaikille oletusnäkymäksi. Aaargh.

     • 14.1.1.1.1

      Scarlett'O sanoo

      Juu se vaihtaa sen aina suosituimpiin tarinoihin jos kirjaudut ulos tai päivität sivua, tällainen kiva ”ominaisuus”. Eli se pitää joka kerta muistaa vaihtaa. Facebookilla on valta omalla puolellaan eli käyttäjät pysyy silti vaikka ne tekisikin muutoksia, joten siksi niiden ei enää tarvi niin paljoa välittää yksittäisten käyttäjien napinasta kun me sitä silti käytetään :) Kiva ominaisuus on myös se, että aivan kaikki mitä postaat faceen on niiden omaisuutta ja niillä on siihen oikeus. Joku voi korjata jos olen väärässä mutta näin muistan lukeneeni.

      Mutta, on siinä paljon hyvääkin tietty ja vähemmän tulisi pidettyä yhteyttä kauempana asuvien kanssa jos ei olisi tätä somea :)

      • 14.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Kiva ominaisuus on myös se, että aivan kaikki mitä postaat faceen on niiden omaisuutta ja niillä on siihen oikeus. Joku voi korjata jos olen väärässä mutta näin muistan lukeneeni.

       Joo, näin minäkin olen ymmärtänyt. Siksi en ihan hirveästi henk.koht.-Face-sivulleni mitään postailekaan.

       Mutta kyllä – yhteydenpitoon ja kuulumisten seuraamiseen kaukaisempien kavereiden kanssa Face on ylivertainen työkalu. :) (Eli ironista kyllä; vaikka en itse juuri päivitä omaa Faceani, seuraan kyllä muiden päivityksiä ja ilman näitä päivityksiä en voisi seurata heidän kuulumisiaan….. :p)

 14. 15

  helinää sanoo

  kun nyt otit asian esiin, niin harvemmin nykyään nään, vaikka melekein aina aukaisen bloggauksesi

 15. 16

  Mari sanoo

  Minulla ainakin näkyy uutisvirrassa samalla tavalla kuin ennenkin sinun postaukset.

 16. 17

  Anna K sanoo

  Nyt kun tuosta kirjoitit niin aika vähän on kyllä feedissä postauksia näkynyt.

 17. 19

  Anna sanoo

  En tiedä onko viimeaikoina tapahtunut FB:ssä muutoksia, mutta Facebook arvottaa sivujen sisältöä sen mukaan miten mielenkiintoisia ne seuraajien mielestä ovat (jaot tärkeimmät, toiseksi kommentit ja kolmantena tykkäykset). Voisiko olla niin, että FB on kokenut postaamasi sisällön seuraajille ”epämielenkiintoiseksi” ja siksi näyttää jukaisujasi vähemmän?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Voisiko olla niin, että FB on kokenut postaamasi sisällön seuraajille ”epämielenkiintoiseksi” ja siksi näyttää jukaisujasi vähemmän?

   Jos näin on, niin mysteeriksi jää, millä perusteella FB nyt yhtäkkiä kokee sisällön ”epämielenkiintoiseksi”. Postausten vastaanottama ”toiminta” eli tykkäykset, jaot ja kommentit eivät ole muuttuneet miksikään aiemmasta. Postauksista tykätään entiseen malliin, kommentoidaan harvakseltaan (kuten on aina ollut) ja jaetaan hyvin harvoin. Nämä ”speksit” eivät ole muuttuneet viimeisten viikkojen aikana.

 18. 20

  Nita sanoo

  Itselläni näkyvät viiveellä. Facebook on tehnyt jotai et ei päivyty kunnolla aikajana vaan näkyy muutaman päivän vanhoja eikä uudet näy sen tähden.

 19. 21

  Laura2 sanoo

  En ole nähnyt paljon mitään näistä Facebookissa :/ Facebookhan muutti jokin aika sitten (olisiko ollut jopa vuosi tai pari?) uutisten näyttämistä siten, että niiden tilien postaukset, joista käyttäjä tykkää/reagoi/kommentoi eniten, myös näkyvät uutisvirrassa enemmän. Käyttäjä saa myös itse valita, miten paljon tietyn sivun postaukset näkyvät. En kyllä muista, että ihan viime aikoina olisi tullut lisää muutoksia tähän, mutta Facebook on niin nopea liikkeissään, että se on voinut mennä ohi.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Facebookhan muutti jokin aika sitten (olisiko ollut jopa vuosi tai pari?) uutisten näyttämistä siten, että niiden tilien postaukset, joista käyttäjä tykkää/reagoi/kommentoi eniten, myös näkyvät uutisvirrassa enemmän. Käyttäjä saa myös itse valita, miten paljon tietyn sivun postaukset näkyvät.

   Minulla tämä ei ole ikinä vaikuttanut – feedissäni näkyy paljon tiheämmin kaukaisten lapsuudenystävien (joiden päivityksiä en koskaan kommentoi) päivityksiä kuin läheisten ystävieni tai perheenjäsenieni, joiden profiileissa käyn säännöllisesti ja joiden julkaisuihin reagoin. Nähdäkseni läheisten ystävieni päivitykset minun täytyy klikkautua erikseen heidän profiileihinsa. Tai, jos heidän julkaisunsa feedissäni näkyvät, niin ne näkyvät päivien viiveellä. >:-(

 20. 22

  Sonja sanoo

  Mulla ainakin näkyy kuten ennenkin eikä viivettäkään mielestäni ole. Tuleeko noi luvut, jos klikkaa facesta sun blogin auki? Itse nimittäin luen yleensä puhelimen selaimella enkä linkin kautta..

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Tuleeko noi luvut, jos klikkaa facesta sun blogin auki?

   Luvut tulevat siitä, kuinka moni on nähnyt päivitykseni feedissään, linkkiä ei tarvitse klikata.

 21. 23

  NG sanoo

  Läheskään aina postauksesi eivät näy samana päivänä Facebookin puolella kuin täällä blogissa, viive on ollut joskus useitakin päiviä. Oletin sen johtuvan siitä, että itse olit tarkoituksellisesti linkittänyt ne FB-sivulle vasta myöhemmin.

 22. 24

  Kuorotipu sanoo

  Karkkipäivä näkyy mulla ihan normaalisti, mutta monet muut sivustot ja kaverit tulee viiveellä. Mä olen parhaan kaverin profiilista pistänyt sen tähden takaa ilmotuksetkin päälle, mutta silti ne päivitykset tulee mulle yleensä parin päivän viiveellä. Se ei oo kyllä mitenkään loogista.

 23. 25

  PauliinaN sanoo

  En osaa yhtään vastata kysymykseesi :D mutta ihmettelen, miten en ole aiemmin tajunnut seurata sinua facebookin kautta!? Blogi on chromen suosikeissa kätevänä nappulana ensimmäisten joukossa, ja käyn sitä kautta lähes joka päivä kurkkaamassa.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   mutta ihmettelen, miten en ole aiemmin tajunnut seurata sinua facebookin kautta!?

   Kullakin on itselle sopivat tapansa :) Itse esimerkiksi en seuraa blogeja Facen kautta vaan menen niihin suoraan. Mutta bloggaajana ja tilastoja tutkivana olen huomannut, että todella moni seuraa minua Facebookin kautta; jos Face joskus bugittaa eikä postausta pysty linkittämään Faceen, se näkyy aina selvästi tilastoissa notkahduksena. Face-seuraajista moni ei käy katsomassa blogia elleivät näe linkkiä Naamakirjassa.

 24. 26

  sanoo

  Tämä postaus pomppasi feediin, mutta aiempia mainitsemiasi en ole nähnyt. Facebook on vähän huono väline blogien seurantaan :/ Tulen tänne yleensä Bloglovinin kautta.

 25. 27

  JemppuEmppu sanoo

  Näkyy mutta viiveellä. Esim tämä postaus tullut kai eilen illalla jo ja olen facessa käynyt. Näkyi uusimpana vasta nyt aamulla. Illalla ei feedissä ollenkaan.

 26. 28

  MillaKaroliina sanoo

  Helou!
  Tätä postausta ei näkynyt ainakaan hetken selailulla uutisvirrassa. Myöskään viime aikojen postauksia ei ole näkynyt yhtä usein (mutta olenko myös itse klikkaillut vähemmän ja siinä yksi syy..?) FBssä ärsyttää kyllä se, että jos samantien nähdessäsi et linkkiä klikkaa, niin se on mennyttä ja uudestaan se on käytännössä mahdoton löytää virran kautta. Olen jopa tyhjentänyt uutissivua, lakannut seuraamasta turhia sivuja tms, mutta silti samaa uutista ei voi löytää kahdesti.. Joskus sivu päivittyy kahdesti sovelluksen auetessa jolloin saattaa ekalla kerralla nähdä vilauksen postauksesta mutta uusi tahaton päivitys hävittää sen. Yritä siinä sitten muistaa mitä olit tekemässä kun näin käy kaikelle materiaalille :D

  • 28.1

   Sanni sanoo

   FBssä ärsyttää kyllä se, että jos samantien nähdessäsi et linkkiä klikkaa, niin se on mennyttä ja uudestaan se on käytännössä mahdoton löytää virran kautta

   Joo, tuo on kyllä superärsyttävää…! >:-/

   Mun mielestä Facen feedissä on aina, alusta saakka ollut niin paljon epäloogisuutta ja epä-palvelevuutta, että en tajua miten sitä joku osaa järkevästi käyttää tai onko ylipäänsä Facen käyttäjiä, jotka kokevat feedin priorisoinnin mielekkäänä ja käytännöllisenä. Ihan sama mitä asetuksia tai säädöksiä olen tehnyt, kaverien julkaisut näkyvät ihan random-periaatteella.

 27. 29

  Emilia sanoo

  En seuraa facessa blogiasi mutta pari viikkoa sitten alkoi näkymään feedissä nuo ”popular on Facebook” -postaukset jotka ainakin itsellä tukkii koko feedin. Isot amerikkalaisfirmat kyllä mainostavat ja nämä ovat ainoita muita postauksia jotka tällä hetkellä näen. Vaikka ei kiinnostaisi.

 28. 30

  Copper sanoo

  En nyt osaa kysymykseen vastata kun en facessa seuraamutta jotain siellä on tapahtunut. Uutisvirta täyttyy ”kaverisi kommentoi jonkun randomin tilaa” ja ”kaverisi merkittiin tähän julkaisuun” ja kuva pizzasta jossa lukee että tägää tähän x kirjaimella alkava kaverisi ja hän joutuu maksamaan pizzan sinulle. Olen yrittänyt poistaa niitä uutisvirrastakin, jotta face oppisi etten niitä sinne halua mutta ei mitään vaikutusta. Kaverien päivitykset näkyy päivien viiveellä, vaikka laittaisi näkymään viimeisimmät päivitykset. Lisäksi seuraan klikinsäästäjää, ja niiden päivityksiä ei ole näkynyt uutisvirrassa aikoihin vaikka eilen tarkistin niin oli kyllä seuraus päällä. Ehkä en ole tarpeeksi kauan lukenut niiden päivityksiä, sitä aikaahan face myös mittaa kauan ihminen katsoo jotain tiettyä päivitystä ja yrittää näin oppia mikä on käyttäjän mielestä kiinnostavaa.

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Tähän ei voi sanoa muuta kuin muiden kommenttieni jatkoksi; ”HUOKAUS Facebook”….. 👿

 29. 31

  Marjo sanoo

  Nyt kun oikein mietin niin ehkä vähän vähemmän niitä näkyy. Muiden näkyy enemmän ja useammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.