Kysymys annamannalle

Huomio lukijani annamanna! :)

Kerroit eilisen ihonhoitopostaukseni kommenteissa ihostasi (atopia + aknea), jonka olet nyt saanut kuntoon. Kommenttisi herätti muutaman lukijan mielenkiinnon, ja koska et todennäköisesti huomannut heidän kysymyksiään, ja aihe saattaa kiinnostaa muitakin, niin julkaisen vastakommentit tässä:

Nimimerkki tuijaliini: Annamannalta haluaisin kysyä vinkkejä, miten toimit siinä aknen pahimmassa vaiheessa? 15-vuotias tyttäreni on atoopikko, vuosi sitten aloitti antibiootit akneen ja vaikealta näyttää. Jos pystyt jakamaan kokemustasi niin olisipa ihana. Niinkuin Sannikin totesi, kukaan ei oikein uskalla neuvoa mitään. Millä puhdistit, entä kosteutit? Kuoritko?

Nimimerkki liiin: Annamannalta haluaisin kans kysyä, että millä tuotteilla olet hoitanut ihoasi? Oma ihoni on nimittäin samanlainen, atooppinen ja herkkä, mutta samaan aikaan mulla on myös akne :D Mulla ei oo mitään hajua, minkälaisia ihonhoitotuotteita mun pitäis käyttää. Kuoria en uskalla, koska sen jälkeen näytän suunnilleen tomaatilta.

skincarequestion

Kommentit
 1. 2

  Suvi sanoo

  Minuakin kiinnostaisi. Itse olen saanut parhaimman avun akneeni kalanmaksaöljy- tai omega3-lisäravinteista ja D-vitamiinista. Ihonpuhdistustuotteista Dermalogican yöksi jätettävä geeli oli kaikkein toimivin, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna osa hyödystä saattoi olla se etten yksinkertaisesti enää laittanut pahimmille aknealueille yöksi mitään kosteusvoidetta ja iho sai hengittää.

 2. 3

  Suvi sanoo

  Lisäkommenttina vielä että nuo lisäravinteet tosiaan auttoivat enemmän kuin antibioottikuurit.

  Myös auringosta tuntuisi olevan hyvin apua, ehkäpä jos finnit vielä talvella palaa uskaltaudun solariumiin pariksi minuutiksi kerrallaan ihon takia. Tuskin parista minuutista vielä mitään suurempia ihovaurioita syntyy ja jos sillä voi ehkäistä aknearpia niin kai sitä kannattaa kokeilla.

  • 3.1

   anonyymi sanoo

   herranjumala, solariumista saat vaan syövän. valohoitoon eikä mihinkää solariumii arpien takia!

 3. 4

  Heidi K. sanoo

  Itselläni alkoi aikuisiällä akne, johon söin antibiootteja 3 kk – ei auttaneet. Kokeilin happohoitoja kaunessalongeissa – ei auttaneet. Kävin valohoidossa – ei auttanut.

  Aloin syömään e-pillereitä – kaikki näpyt katosivat ja ihoni on taas hyvä.

  Jos noi nuorelle ei tule e-pillerit kyseeseen, kannattaa keskustella Roacuttan kuurista, joka on rankka – mutta auttaa useimmilla lopunikää.

  -H

 4. 6

  krisuli sanoo

  Minulla on rutikuiva, atooppinen akneiho. Hoidin aknen pois Roacuttanilla 15-vuotiaana. Suosittelen sitä kaikille, vasta nyt (olen 22-vuotias) finnit ovat palanneet, ja aion aloittaa Roaccutanin uudestaan. Antibiootit eivät ole koskaan ihooni tehonneet.

  Nyt minun tarvitsee ”vain” huolehtia kuivuudesta ja atooppisuudesta. :D

 5. 7

  sanoo

  Itsellä oli myös teini-iässä lievä akne, atoopikko olen siis myöskin :) Näppyjä oli poskilla, nenässä ja leuassa, muut alueet sitten taas aivan rutikuivia… Käytin silloin tietysti kaikkia mahdollisia kaupasta saatavia tuotteita epäpuhtauksiin, clerasilejä yms..

  18-vuotiaana päätin koittaa Vichyn Normaderm sarjan kasvovoidetta, jonka luvattiin parantavan arpia ja näppyjä. Mulla se sai puolen naamaa kuoriutumaan irti ja näppyjä puski vaan lisää! Sitten koitin Vichyn toista kasvovoidetta, Aqualia Thermal Serumia ja kaikki näpyt katos kahdessa viikossa! Siinäpä ymmärsin, että mun iho kaipasi vaan sitä kosteutta, ei kuivattavia aineita, jotka aktivoivat vielä lisää talineritystä… Nyt olenkin sitten käyttänyt vaan ja ainoastaan kyseistä voidetta viimeiset neljä vuotta ;)

 6. 8

  GG sanoo

  Atooppisesta ihosta en tiedä, mutta finnejen ehkäisystä sitäkin enemmän. Oman kokemuksen kautta sanoisin, että paras tapa hoitaa ihoa on sisältä päin, eli kuten tuolla aiemmissa kommenteissa sanottiinkin, niin monista lisäravinteista on todella paljon hyötyä. Kalanmaksaöljyn lisäksi kannattaa kokeilla sinkkiä.

  Joskus myös maitotuoteilla on negatiivinen vaikutus ihoon. Olen itse jättänyt kaikki maitotuotteet pois ja iho on parempi kuin koskaan! (Kannattaa kuitenkin huolehtia, että saa kalsiumia jostain muualta.)

 7. 9

  annamanna sanoo

  Hei!

  Harvoin muistan tarkistaa, onko kommenttiini vastattu mitään (erittäin harvoin myös uskaltaudun kommentoimaan :). Hämmästys olikin suuri, kun näin tämän kyseisen otsikon!

  Ihotautilääkärit määräsivät minulle ensimmäisenä kaikenlaisia rasvoja, joista ei ollut mitään apua. Myöhemmin söin järkyttävän pitkiä antibioottikuureja, jotka aiheuttivat lähinnä epätoivoa. Kärsittyäni aknesta muutaman vuoden, lääkäri lopulta määräsi Roaccutan-kuurin, olisikohan kyseessä ollut puolen vuoden pituinen kuuri. Näpyt katosivat, mutta niin myös iho kuivui. Loppuvaiheessa hoitoa niistin verta, ja huulet kuivuivat kokoon. Mutta kuuri oli sen arvoinen!

  Iho pysyi pari vuotta kohtuullisena, se luokiteltiin rasvoittuvaksi ja niin sitä myös hoisin. Oikeasti iho olisi tarvinnut vain oikeanlaista kosteutusta.. Reilu vuosi sitten en enää jaksanut katsella aina suttuisen näköistä ihoa, joka kukki mielensä mukaan enemmän tai vähemmän, joten pyysin nykyiseltä lääkäriltäni uuden hoitokuurin. Roaccutania harvoin määrätään kahdesti, maksimi onkin kolme kuuria elinaikana. Näin minulle sanottiin. Tällä kerralla iho ei kuivunut niin pahasti kuin ensimmäisellä, vaikkakin huulet ja kädet kärsivät pahiten ja iho oheni paikoitellen.

  Kuuri auttoi ja nyt olenkin pitänyt peukkuja pystyssä ja yrittänyt etsiä oikeanlaisia hoitotapoja, jottei akne enään puhkeaisi. Luulisi sen jo hellittävän, ensimmäiset oireet puhkesivat kun olin 12 ja nyt ikää on 20. Nykyään huomaan, että lisäaineet vaikuttavat ihoni kuntoon näkyvästi. Kasvisruokavalio ja luomutuotteet ovat nykyään arkipäivää, voi olla että myös tämä on vaikuttanut positiivisesti.

  E-pillerit, rasvat ja antibiootit eivät minulle auttaneet, mutta en kyllä kaikille heti ensi kädeltä Roaccutaniakaa suosittele.. Pitkät hermot ja omalle iholle kokeilemalla löytyvät hoitokeinot ovat ainoat apukeinot.. :)

 8. 10

  annamanna sanoo

  Ja vielä vastauksena kommentteihin.

  Tällä hetkellä hoidan ihoani normaalin/kuivan ihon tuotteilla, Herbinan puhdistusemulsio ja kosteusvoide ovat toimineet kokeilussa yllättävän kivasti. Cliniquen tuotteet puhdistavat hyvin, mutta kannattaa varoa, ettei valitse turhan voimakasta hoitosarjaa. En tainnut itse kuoria ihoa pahimpaan akneaikaan, muistaakseni se vain ärsytti ihoa ja levitti tulehdusta. Rauhoittavat tuotteet olivat muistini mukaan parhaimpia. Ei missään nimessä rasvoittuvan ihon tuotteita! Mitä minulle kyllä määrättiin.. Kalanmaksaöljytabletit ja oliiviöljy suoraan pullosta ovat toimineet nykyään, vähentävät huomattavasti ihon kuivuutta (samalla tukka ja kynnet paranevat!). Vauvaöljy on korvannut monet apteekin vartalovoiteista, imeytyy ihoon paremmin ja tuntuu että kosteus säilyy pitempään.

  Toivottavasti näistä oli jotain apua! Atopia itsessään on jo riittävä kiusa, aknesta puhumattakaan. Tsemppiä! :)

 9. 11

  Sanni sanoo

  Vai löytyi sieltäkin taustalta onnistunut Roaccutan-kuuri..! :) Tässä osoitteessa on myöskin iho hoidettu Roaccutanilla kun olin 20 v. Se on yksi elämäni parhaita päätöksiä. Mulla tosin ei ollut aknea, ja ihoni oli koko teini-iän erittäin hyväkuntoinen. Lukion viimeisellä luokalla ihoni muuttui yhtäkkiä kokonaan, se herkistyi, muuttui punoittavaksi ja kuin kauttaaltaan tulehtuneeksi. Akneksi sitä ei luokiteltu, mutta iho oli pinnan alta täynnään pientä näppyä ja muhkuraa jotka eivät kuitenkaan märkineet. Ihoni oli niin herkkä, että siihen suunnilleen sattui kun koskin siihen. Taisin kärsiä oireista vajaan vuoden ennenkuin menin epätoivoisena ihotautilääkärille, joka määräsi ensin tetrasykliinikuurin. Tällä ei ollut mitään vaikutusta. Lääkäri määräsi vihdoin Roaccutania, vaikka sanoikin ettei se suoranaisesti sopinut oireisiini. Minut peloteltiin Roaccutanin sivuvaikutuksilla ja yksi kuurin käynyt kaverini kertoi, että iho oli kuivunut niin että hän oli ollut kuin joku suomujen peittämä hirviö. Mutta….. minä kuuluin niihin onnekkaisiin, jotka eivät käytännössä saaneet mitään oireita. Iho kuivui, true, mutta juuri sopivasti. Muistan, kuinka ihanaa oli levittää illalla kosteusvoidetta jonka iho imaisi heti. Hiuksetkaan eivät rasvoittuneet. Se oli kerrassaan ihanaa aikaa. Iho palautui ennalleen, eivätkä oireeni enää koskaan uusineet. Tiedän, ettei kaikilla ole yhtä ruusuisia Roaccutan-kokemuksia, mutta minä nautin joka viikosta. ^_^

 10. 12

  Miriam sanoo

  Minulla oli nuoruudessa todella paha akne sekä selässä että kasvoissa ja ihoni on aina ollut hieman atooppinen.. lääkärit määräsi kaikkia rasvoja kans ja mistään ei ollu apua, joku oli niin vahvaa että lähti lakanoista väri kun yöksi oli rasvaa laittanut.. (tai vaihtoehtoisesti yöpaidasta..) Antibiootteja söin jonkun aikaa tuloksetta myös.

  Lopulta mulle määrättiin Diane Nova nimiset e-pillerit, ja noin 3kk kuluttua ihossa ei ollut finneistä tietoakaan. Edelleen syön samoja pillereitä ja iho on erittäin hyvässä kunnossa, näppylöitä ilmestyy ehkä 1-2 vuodessa jos sitäkään. :) Joten suosittelisin kyllä kokeilemaan jos mikään muu ei tunnu auttavan.

 11. 13

  Anu sanoo

  Hei!Minä taas olen saanut avun aikuisiän akneeni e-pillereistä,antibiootit auttoivat vain hetkellisesti.Roaccutania en uskaltanut kokeilla sen rankkuuden takia.Kaverillani se muutti ihon tekstuurin loppuelämäksi-finnit lähtivät,mutta muuten iho jäi kuivaksi koppuraksi.Itse kärsin finneistä liian kauan ennen kuin hain apua.Aina kun näen pahasta aknesta kärsivän,tekisi mieli mennä sanomaan,että tiedätkö,tuohon saa apuakin (Toki osa vastaantulijoista on sitä hakenutkin).

 12. 14

  Sara sanoo

  Minäkin olen kärsinyt aknesta teinivuosista lähtien ja olen ehtinyt kokeilla Roa-kuuria lukuun ottamatta melkein kaikkea vaihtelevin tuloksin. Nyt olen keväästä asti syönyt sinkkitabletteja, joita ehdottomasti suosittelen! Iho on rauhoittunut huomattavasti; näppyjä tulee vielä jonkun verran, mutta ei enää kipeitä paukamia ja muutenkin iho ei punoita ja on paremman värinen. Liputan myös Aasiassa kovin suosittujen BB-voiteiden puolesta. Minun ihoani ne heleyttävät ihanasti, ja koska käyttämäni voiden on tarkoitettu rasvoittuvalle iholle, se pitää ihon mattana ja mikä parasta, kuivattaa usein alkavat näpyt pois!

 13. 15

  tiina sanoo

  moi sanni! olen viikonloppuna menossa festareille ja kun lämpötilaennusteet ennakoivat helteistä ja hikistä menoa niin meikit mietityttää… mitä luulet, olisiko nestemäinen eyeliner parempi/huonompi verrattuna kynään (kajal?). lähinnä mietin että onko rajaukset sitten pitkin poskia kun kuitenkin tulee hikoiltua… ehkä sitten mennään ihan vaan ripsarilla :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mun käsityksen ja oman henk.koht. kokemuksen mukaan nestemäinen (tai voidemainen) eyeliner pysyy kynää paremmin, ja aivan ehdottomasti kajalia paremmin. Kajalhan on pehmeä ja rasvainen tuote, joka on tarkoitettu sisärajaukseen limakalvolle, ja leviää helposti yläluomelta ilman mitään hellettä tai hikeäkin. ^_^

 14. 16

  Mummeli sanoo

  Itselläni on atoopinen iho. Varsinaista aknea ei ole koskaan ollut, mutta tosi paljon näppyjä ja mustapäitä. Näpyistä pääsin eroon, kun aloin kosteuttaa kasvoja runsaasti. Lähes kaikista (jopa herkän ihon Avene-sarjasta) saan kuitenkin näppyjä ja tähän mennessä olen löytänyt vasta yhden atoopiselle iholleni sopivan rasvan, apteekin Hydrolan-niminen perusvoide. :)

 15. 17

  Nimetön sanoo

  Kummastuttaa kun ihmiset suosittelevat e-pilleritä aknea vastaan. Mulla kävi nimittäin niin että söin pillereitä reilu 10 vuotta. Ennen sitä minulla ei koskaan ollut finnejä. Lopetettuani pillerit mun iho tuli hulluksi, erittäin herkkä, erittäin pintakuiva mutta samalla rasvainen ja aivan täynnä aknea, erityisesti poskilla.
  Kokeilin useammat hoitosarjat (ainakin kaikki marketti-sarjat, Dermalogica, Clinique, Murad yms, todella paljon rahaa käytin). Mikään ei auttanut muuta kuin vähän, hetkellisesti. Söin suuri annoksia b5-vitamiinia, join aloe veraa ja Siliceaa, auttoivat vähän.
  Vasta sitten kun lopetin hetkellisesti kaiken myrkyn syömisen ja siirryin sokerittomaan, viljattomaan, maidottomaan luomuruokavalioon sain apua. Vaihoin samalla kaiken kosmetiikan oikeasti luonnolliseen, käytin kookosöljyä kasvoihin (jossain lukee että se tukkii ihohuokokset mutta ei ainakaan minulla), meikinpuhdistukseen Estelle&Thild, suihkusaippuana ja shampoona Urtekram, hoitoaineena Sante.
  Ei oikeasti menny kovin kauan, ehkä kuukauden, maks. kaksi niin ihoni oli melko normaalissa kunnossa.
  On pysynytkin vaikka olen kesän aikana syönyt todella paljon p*skaa.
  Pointtini on se että ei välttämättä kannata aloittaa pillerit ihon takia koska se vaan siirtää ongelman, tai minun tapauksessa, luo sen.

  • 17.1

   Glassy sanoo

   Minä olen jo puoliksi luovuttanut! En vaan jaksa enää hoitaa ihoani ja vihaan kun peilistä näkyy finninen naamani! En osaa edes kunnolla peittää finnejä ja naama kiiltää niin hitosti! Auttakaa nyt joku!

 16. 18

  sanoo

  moi, mulle ihotautilääkäri määräs roaccutanin kun olin 11. Ja nyt oon siis 14:). itelläni toimi hyvin mutta äitillä ei ollu rahaa käyttää joka kuussa raskaustestissä nii lopetin sitte sen lääkkeen käytön. Nyt käytän toista iholääkettä ja naama on iha siedettävässä kunnossa.

 17. 19

  Taru sanoo

  Täältä löytyy myös yksi, jonka iho on diagnosoitu atooppiseksi ja 8kk roacuttan-kuuri syöty viime vuonna. Se oli ainut, joka mulla toimi! Söin normaalia suurempaa annostusta, mutta ’sivuvaikutukset’ olivat silti lähe olemattomat (kuivempi iho ja huulet, piti käyttää silmätippoja) jos tuntuu ettei mikään toimi akneen, kannattaa ainakin harkita Roacuttania !
  Roan jälkeen oma ihotyyppini ’muuttui’, ennen iho rasvottui helposti jne. nykyään se on ihan normaali ja käytän korkeintaan sekaihontuotteita.
  Olen huomannut itsekkin saman että nämä epäpuhtauksia poistavat voiteet (esim Vichy anti-imperfection, nimi jotain tuohon suunttaan) on tainnut enemmänkin vain ärsyttää ihoani! Samoin saman merkin epäpuhtaalle iholle tarkoitettu kasvonpuhdistus. Itsekkin suosittelisin tosiaan niitä miedompia tuotteita akne/atoopisiholle, kuten monet muutkin!

 18. 20

  Zubi sanoo

  Heips! Menee offtopic, mutta kun tuossa aiemmin oli puhetta festarirajauksista, niin mitä nestemäistä/voidemaista tuotetta suosittelisit vasta-alkajalle? Haluaisin helpon tuotteen, jolla saisi siistin rajauksen yläluomelle. Olen käyttänyt koko ikäni pelkästään kyniä, joten mietin, että olisikohan jollain tussityyppisellä tuotteella helpointa aloittaa…

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Tussi on helpoin käyttää koska siihen ei tarvitse mitään erillistä välinettä (sivellintä), mutta olen siltikin sitä mieltä että geeli- eli voidemaisella rajaustuotteella saa rajauksen aikaan kaikkein siisteimmin ja helpoimmin. Tusseja on erilaisia, toiset on nestemäisempiä ja toiset kuivempia, toiset pehmeämpiä ja toiset kovempia, ja kyllä mä olen kokenut etten voi hallita tussin piirtämää jälkeä yhtä hyvin kuin voidemaista. Tussin kärki myös helposti tekee rajauksen loppupäästä paksumman kuin sivellin. Ja jos tussi on hyvinkin kostea, niin pigmenttiä lähtee helposti juoksemaan luomen pieniin juonteisiin. Voidemainen tuote ei ”juokse” yhtään minnekään, vaan asettuu juuri siihen mihin siveltimellä vetää.

   • 20.1.1

    Kuorotipu sanoo

    Pakko tähän kommentoida, että itse olen totaalisen täysin rakastunut noihin Inglotin geelirajauksiin.

    Olen testannut viimeisen kymmenen vuoden aikana erilaisia eyelinereita, kyniä sekä kakkumaisia rajausvärejä + luomareita veden kanssa, ja koskaan ei ole rajauksen laittaminen tuntunut yhtä helpolta kun tällä geelimäisellä. Ja ne värivalikoimatkin kun on niin ihania :)

    Ihana blogi kaikin puolin muutenkin, joskus keväällä tänne ensimmäisen kerran eksyin ja säännöllisen epäsäännöllisesti käyn nykyään lukemassa. Rakastan värikkäitä meikkejä, ja vaikka arkisin en jaksa juurikaan meikata (kun töihin ei tarvitse), niin kaapista löytyy nykyään jo ennestään kohtuu laajan valikoiman lisäksi mm. Manly 120 paletti :D

 19. 21

  Sanna sanoo

  Mulla toimii parhaiten Erisan puhdistusgeeli ja kosteutukseen Aqualan L sekoitettuna No Foodsin hyaluronihapposeerumiin.

  Iho on kehon suurin elin ja ruokailutottumuksilla ja muilla elintavoilla on suuri merkitys sen kunnolle. Juon paljon vettä, syön kasviksia ja kohtuudella suolaa, sokeria ja viljatuotteita.

  • 21.1

   Irina sanoo

   Musta tuntuu, että ihmiset pelkäävät Roan sivuvaikutuksia ihan liikaa. Näin tein itsekin aiemmin ja lykkäsin kuurin aloittamista vuositolkulla. Nyt harmittaa, koska ihoni on kuurin syömisen jälkeen todella hyvä ja ainoa saamani sivuvaikutus oli kuivat ja halkeilevat huulet, jotka nekin paranivat heti kuurin jälkeen. Kärsin siis finneistä aivan turhaan yli 20 vuotta, argh! Kehoittaisin siis kaikkia finneistä kärsiviä ehdottomasti kokeilemaan Roaa.

 20. 22

  Jenni sanoo

  Hei!

  Pakko vielä kommentoida Roaccutanista. Huh huh, se oli kyllä ka-ma-la kuuri! Oon määki sentään monia hurjia lääkkeitä elämässäni syöny, mutta Roaccutan oli aivan hirvittävä! Iho meni kuivaksi joo, mutta huulet ja nenä oli jo ihan muusta maailmasta. Nenän limakalvot kuivu niin pahasti, etten haistanu enää mitään, huulet oli niin kuivat, että kun avas suun, niin huuli saatto ihan hyvin revetä rikki ja alkaa vuotaa verta. Esim. leivän haukkaaminen oli pelkkää tuskaa. Eikä noin pahassa tilanteessa huulirasvasta ollu juuri apua, mutta Body Shopin E-vitamiinihuulirasva oli huomattavasti parempi, kun esim. ykskään apteekkituote.

  Roaccutan autto kyllä siis akneen, joo, mutta vaikutus lakkas pikkuhiljaa ehkäpä vuoden aikana, ja sen jälkeen iho oli taas ihan niinku ennen kuuria. Paitsi että iho muuttu tosiaan mullaki ihan eri tyyppiseksi, nykyään varsinki talvella iho on väärällä hoidolla jopa kivuliaan kuiva. Sivuvaikutukset oli ihan hirvittävät, eikä esim. hajuaisti oo palautunu vieläkään ennalleen (ja näin 8 vuoden jälkeen tuskin koskaan palaakaan), joten omien kokemusteni perusteella en voi kyllä suositella. Onneksi se sentään joillekki auttaa! Ja nykyään sen hintakin on tippunu jo aika paljon siitä vuosien takasesta.

  Varmasti se kannattaa testata silti, jos vaan on kovin epätoivonen. Mulla on itellä vähän hankala tilanne, kun en voi käyttää antibiootteja enkä e-pillereitä eikä Roaccutankaan auttanu, joten mulla nyt sitten käytännössä on akne luultavasti hamaan tappiin asti. Parhaiten mun ihoa auttaa se, kun sitä ei ”ylihoida” kuivattavilla tuotteilla ja sitten rasvaa armottomasti ja raavi ja puristele. Parhaiten mun iho voi, kun sitä mahdollisimman vähäeleisesti ja hellästi hoitaa.

  Ja hei vielä loppuun: kiitos kaikista ihanista meikkivinkeistä! Oon saanu vaikka mitä ihania vinkkejä sinisten silmien meikkaamiseen sun blogista! Erityisesti Grimasit (varsinki violetti 571, suosittelen!) on ollu mulle mahtava löytö! Ite tykkään ehkä enemmän mattasista sävyistä, mutta silti haluan kyllä kerätä ne kaikki!:D

  Kiitos ilahduttavasta blogista ja aurinkoista viikonloppua!

 21. 23

  Ulpu sanoo

  Mä söin Roa-kuurin (muistaakseni puolen vuoden) n. 15 vuotta sitten ja se oli kyllä mahtava juttu mulle. Toki iho ja limakalvot kuivuivat, mutta ei mitenkään radikaalisti (silloin en edes osannut/tiennyt ihon kosteutuksesta niinkuin nyt). Silloin kuuri maksoi maltaita ja mä oonkin ikuisesti kiitollinen, että mun vanhemmilla oli varaa ja viitseliäisyyttä viedä mut ihotautilääkärille, jolta sain kuurin. Iho oli pitkään tosi hyvä, mutta edelleen iho kukkii ja nyt tuntuu jopa, että voisin haluta uuden kuurin. Elämäntilanne ei vaan oikein salli kuuria, joten yritän pärjätä muutoin. Bactosan/Elivo Kirkas Iho-kuuri kiinnostaisi kokeilla, olisikohan niistä mihinkään?

 22. 24

  Älkää luovuttako! sanoo

  Kokeilkaa Vademecum suuvettä! Kyllä, se auttaa finneihin. Itse olen ekalla ”kuurilla” ja jo ekan laiton jälkeen finnit kuivahtivat:) Vademecum, on suuvetenä myytävä, menneellä ajalle monitoimivetenä tunnettu alkoholituote. Se sisältää 50 % alkoholia ja tämä yhdistettynä mentholiin jne. saa finnit kuivumaan ja rasvaisuuden kuriin. Luin, että tätä kannattaa käyttää kuureina, siten, että joka neljäs viikko tuotetta laittaa päivittäin joko finnien päälle tai koko kasvoille / yläselälle (jos ongelma siellä). Muistakaan kosteutus! Kokeilkaa ennen mitään lääkkeitä!

 23. 25

  Maulukka sanoo

  Suosittelen syömään myös sinkkitableteita, niin kuin jossakin kommentissa myös kehuttiin. Itse syön monivitamiinitabletin (sisältää sinkkiä) ja lisäksi ainakin yhden sinkkitabletin. Se on oikeasti rauhoittanut ihoani ihan huomattavasti. Nyt ihoni näyttää siltä kuin se näytti syödessäni 11 vuotta Diane Novia. Pillerit lopetettuani ihoni räjähti hieman käsiin ja olin epätoivoinen. Sinkki on ollut hyvä pelastus. Eikä sen syönnistä mitään haittaakaan ole, vaikkei se koko ihoa parantaisikaan. Suosittelen!!!

 24. 26

  Tiinakki sanoo

  Onpas täällä negatiivisia kertomuksia Roasta. Täällä myös atoopikko, ja iho puhkeaa pari kertaa vuodessa myöskin agressiiviseen, visvaavaan ihottumaan, jolloin en liiku noin viikkoon ulos.

  Olen syönyt roa-kuurin kaksi kertaa, annostusta en muista, enkä myöskään kuurien pituutta. Viimeisin kuuri loppui viime joulukuun tienoilla, eikä itselläni ollut kovinkaan paljon sivuvaikutuksia. Nenän limakalvot kuivuivat, mutta tämä hoitui apteekista saatavalla Nozoililla. Silmiin silmätippoja, ja huuliin Bepanthenia. Jännä kuulla, että joillakin sivuvaikutukset äityvät
  noinkin hurjiksi.

  Akne oli poissa kesän, mutta nyt on taas alkanut pukata mystisesti finnejä.. Oikeanlaista kosteusvoidetta en ole vielä löytänyt ongelmaihooni, talvella oikein hyvä combo oli sinkkivoide+vauvan hoitovoide, mutta nyt käytän sekaisin Ceralania ja kyseistä Rainbowin vauvavoidetta, yöksi tulee usein laitettua Acobasen Oily Cremeä.. Joku kehui Hydrolania, täytyykin koittaa sitä seuraavaksi :)

  Voimia kaikille ihon kanssa kamppaileville!

 25. 27

  tuijaliini sanoo

  Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Näyttää siltä, että suurinpiirtein oikealla polulla olemme olleet. Pitänee vielä keskustella lääkärin kanssa tuosta Roa-kuurista.

 26. 28

  Tintti sanoo

  En tiedä onko ihoni atooppinen, mutta herkkä, rasvoittuva ja osittain pintakuiva kuitenkin. Diagnoosissa on lukenu ruusufinni (rosacea) ja ”tavallinen” akne. Ongelma on, että hoito on erilainen. Akneen käytetyt voimakkaat voiteet ovat pahasta ruusufinnille.
  Oma ihoni pahimmillaan (alkaa yleensä joulun tienoilla ja kestää kesään)kuiva, hilseilevä, röpelöisen tulehtunut poskissa ja nenän vierellä, nenä kiristävän punainen. Yleensäkin kuumottaa, punoittaa ja kiristää. Jos tähän soppaan paukkaa finni, se tulehtuu isoksi läntiksi.

  Olen syönyt vaivaan antibiootteja (tetrasykliini), jotka olen lopulta joutunut toteamaan ainoaksi avuksi (vaikkakin vain väliaikaiseksi avuksi). Iholla nimittäin on tulehdus, joka ei lähde ”oikealla” kosteusvoiteella tai pesuaineella. Viime kerralla sain kokeiluun Clindoxyl-nimisen voiteen, joka sisältää antibiootteja. Myös tämä toimi hyvin.
  Vuosikausia vaivan kanssa eläneenä, olen pyrkinyt minimoimaan kaiken rasituksen iholleni. Saunassa pidän pyyhettä kasvoilla, en ota aurinkoa kasvoilleni kuin vähän kerrallaan, kovalla pakkasella menen ulos vain jos on pakko, muulloinkin kylmään aikaan suojaan ihoa mm. voiteilla, meikeillä ja huivilla tms. Talven kuivaan ilmaan ja erityisesti sisäilmaan en ole vielä keksinyt hyvää ratkaisua. Ei myöskään saa unohtaa mielen vaikutusta, eli stressi näkyy myös nopeasti iholla.
  Käytän vain herkän ihon tuotteita mm. Lumenen sensitive-sarjaa, Erisania, jojoba- ja manteliöljyä…

  Ja kun oireet taas alkavat (ne tulevat kylmän mukana joka vuosi) en enää yritä ”vippaskonsteilla” parantaa, vaan otan sen tällä hetkellä toimivimman hoidon heti.
  Huono iho (varsinkin kasvojen iho) on niin kuluttavaa ja masentavaa, että siihen en enää jää makaamaan.

  Pillerit muuten eivät itselläni juuri vaikuttaneet (Diane Novat). Ennen pillerien aloitusta mulla ei edes ollut iho-ongelmia (alussa tais olla Jasminet tms. mutta jossain vaiheessa ne vaihdettiin DN:ksi). Niiden lopettaminen kyllä jonkin verran aiheutti myllerrystä, joten sen jälkeen en edes ole hormonaalista ehkäisyä huolinut.

 27. 29

  sanoo

  Sokeriton ja viljaton ruokavalio paransi minun kystisen akneni. Roaccutan-kuurinkin söin mutta akne palasi myöhemmin monta kertaa pahempana.

  Rasvaisen ihon pahin vihollinen ovat ns. rasvaiselle iholle tarkoitetut tuotteet, ne vain pahentavat ongelmaa. Itse lopetin mattakosteusvoiteiden ja kaikkien muidenkin ihonhoitotuotteiden käytön ja iho normalisoitui. Iho osaa hoitaa itse itsensä jos sille vain antaa mahdollisuuden.

 28. 30

  rasvaisen ihon tuotteet sanoo

  tuohon edelliseen vedoten ”rasvaiselle iholle tarkoitetut tuotteet, ne vain pahentavat ongelmaa” <- ei pidä paikkaansa iho ei itse paranna itseään, kohdallasi kävi ehkä ns. tuuri. itse opsikelen kosmetologiksi ja olen kärsinyt aknesta. minulla se lähti kun jaksoin käyttää tuotteita rasvaiselle iholle ja yhdistelin eri tuotteita.. parhaiten toimi janssenin tuotteet (hoitolasta). yleensä kaupoissa rasvaisen ihon tuotteet ovat kuivattavia ja jos on vähänkään pintakuiva iho niin aineet eivät vaikuta (tai saattavat hetkellisesti vaikuttaa) itselläni kun oli rasvainen pintakuiva iho, minun piti samalla hoitaa rasvaista ja pintakuivaa ihoa eli sekotin kosteuttavia ja puhdistavia tuotteita. ja suosittelen että pahasta aknesta kärsivä kävisi säännöllisesti (kerran kk) hoitolassa ammatilaisen käsittelyssä ihonpuhdistuksessa ja käyttää kotona SÄÄNNÖLLISESTI tuotteita jotta pääsee tuloksiin.!

 29. 31

  KN sanoo

  Voi kamala mitä juttuja täällä onkaan tuosta Roaccutanista. Itsellä 8 kk:n kuurista takana kohta 7 kk, ja paha kystinen akne on nyt kyllä poissa ja sikäli tilanne tuntuu mahtavalta. Mutta voi herraisä, jos akne tuleekin vielä pahempana joskus takaisin ja iho muuttuu pysyvästi kuivaksi.. Apua!

  Olen ollut iho-ongelmainen koko elämäni ja saanut kärsiä itseinhon lisäksi ympäristön syyllistävästä asenteesta. Ihmiset pitävät itseään ihoasioiden asiantuntijoina ja kuvittelevat tietävänsä ongelmien johtuvan huonosta hygieniasta tai hoitamattomuudesta.. Olen kuitenkin kokeillut erilaisia hoitotapoja, aineita ja lääkkeitä yli 15 vuoden ajan, samoin kuin ruokavaliomuutoksia, tuloksetta. Ainoa, mikä lievittää oireita on e-pillerit, mutta saan niistä myös masennusoireita ja paino nousee niitä syödessä 2 kiloa vuodessa (ilman, että ruokavalio tai liikunnan määrä muuttuu).

  Roaccutanissakin mietityttää, kun sen kanssa on pakko syödä myös e-pillereitä, että kuinkakohan todellinen tämä vaikutus oikeastaan on.. Tai siis onko osa vaikutuksesta pillereiden ansiota. Sitähän ei voi mistään tietää ennen kuin lopettaa pillerien syömisen. Mainitsin asiasta lääkärille, jonka kommentti oli: ”Niin, kyllähän se akne usein tulee takaisin juuri siinä vaiheessa kun pillerit lopetetaan”.

  Harmittaa, jos olen pilannut ihoni lopullisesti pääsemättä kuitenkaan aknesta eroon. Kuiva ihohan nimittäin rypistyy helpommin. Olen 33-vuotiaaksi kärsinyt ihoni ylirasvaisuudesta, joka vaikeuttaa meikkaamista ja aknen peittämistä, ja saa minut muutenkin näyttämään porsaalta ja ihon tuntumaan epämiellyttävältä koskea, mutta olen lohduttautunut sillä että rasvaiseen ihoon ei sentään tule niin helposti ryppyjä. Roa-kuurin aikana olen huomannut ensimmäisten juonteiden ilmestyneen kasvoilleni. Jos rasvaisuus ei enää palaakaan, mutta akne palaa, poistatan kohta koko pään!

  Teille muille sanoisin, että jos Roa-kuuria harkitsette, niin älkää harkitko vuosikausia minun tavallani, vaan syökää se jo nuorena. Saatte ainakin vähän aikaa sitten nauttia ongelmattomasta ihosta ennen kuin alatte saada ryppyjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.