Kynnethän ne siinä!

Vuosi 2013 ei todellakaan ollut Sannin kynsien vuosi.

Kynteni olivat viime vuoden jostain syystä aivan hurjan hauraassa kunnossa ja katkeilivat tuon tuosta. Syksyyn mennessä olin vaipunut niin syvään kynsimasikseen etten jaksanut edes vilkaista lakkapulloon moneen kuukauteen.

Kynnet010214

Mutta nyt…! Kynnet ovat taas pitkät ja vahvat! (Ja yhtä ruman muotoiset kuin ennenkin, I know I know :))

Vasemman käden (kuvassa) pikkurillin kynnen jouduin leikkaamaan joku aika sitten kun sen reuna oli lohjennut, mutta kaikki muut kynnet ovat pysyneet ehjinä.

Kynnet21112013_3

Vielä marraskuun lopulla kynnet olivat näin lyhyet.

Kynnet010214_4

Oikea käsi.

Kynnet010214_2

Kynteni ovat aina kasvaneet vinoon, ja pisimmillään ne ovat muodostaneet korkkiruuvin. Pahimmin vääntyvät etu- ja keskisormen kynnet. Vinoon kasvun aste kuitenkin mielenkiintoisesti vaihtelee, ollen joskus selkeämpää ja välillä maltillisempaa. Ilmeisesti kuiva ilmasto saa kynnet käpristymään pahemmin kun taas kostea ilmasto pitää ne suorempina, kuten tämä Kreikassa syksyllä 2012 otettu kuva osoittaa:

Kynnet_lokakuu2012_

Ollapa aina noin suorat kynnet…!

Kynnet010214_3

Kynnet näyttävät kuin levenevän ulospäin, kun useimmilla kynsi päin vastoin kapenee kasvettuaan sormenpään yli. Geneettisiä juttuja – kaikilla meidän perheen naisilla kasvavat kynnet näin.

Kuulen taas mielessäni kysymyksen; ”Miksi et viilaa noita..?” No, näitä ON viilattu, mutta muoto leviää taas viikossa.

Huomenna aikeissa tehdä vähän ronskimpi viilakäsittely. Olen vähän niinkuin säästellyt näitä että saan todenmukaiset kuvat kasvun kehityksestä. ;) *inhorealismia*

Mistä kynsien toipuminen sitten johtuu…? Varmaa vastausta ei tiedä kukaan, mutta lisäravinteiden syönti on auttanut ennenkin. En tiedä miksi ihmeessä aina unohdan niiden nappailun… Jonkun aikaa jaksaa aina säännöllisesti ja sitten ne vain jää. :/

Biotin

No, nyt päätin taas tsempata ja jatkoin syksyllä biotiinin syöntiä. Marraskuussa sain blogin kautta Evonia Keratin -kapseleita, ja vaihdoin biotiinit niihin. Eräs PR-toimiston henkilö, joka ei edes edusta Evoniaa, suositteli minulle näitä kapseleita kun kerroin kynsieni surkutilanteesta. Evoniaa markkinoidaan ensisijaisesti hiusten vahvistajana, mutta nainen oli kuullut niiden olevan tehokkaita myös kynsien hoidossa. Nainen otti yhteyttä Evoniaan ja sieltä lähetettiin minulle testisatsi. (Joo, on se liikuttavaa kun kaikki lähetetään ilmaiseksi… Ei edes odoteta että bloggaaja saattaisi vaikka olla valmis ostamaan jotain kokeiluun itsekin..! :D)

Olen nyt syönyt niitä 3 kuukautta ja viimeisiä kapseleita viedään.

Evonia

Päiväannos on kaksi kapselia, ja kuukauden pakkaus maksaa n. 15,90€.

Evonia_pakkausteksti

Vaikea tietysti sanoa, olisiko biotiinilla ollut sama vaikutus kuin keratiinilla, mutta selvästi lisäravinteen syönti on vaikuttanut. Kynnet ovat nyt niin vahvat että voin vaikka raaputtaa niillä juuttuneet likatöhnät irti pinnoista. Pari päivää sitten raaputin niillä talit irti kynttilänalusesta. :) Sen kun olisi tehnyt vaikka syyskuussa niin kynnen pinta olisi lohjennut saman tien. Ovathan nämä nyt ihan eri kynnet kuin puoli vuotta sitten..!

   Evonia_kapselit

Kun tämä liuska on lopussa niin käyn kyllä ostamassa lisää. 16 euroa kuukausiannoksesta ei ole paha verrattuna geelikynsien huoltoon..! ^_^

(Mutta milläs saisi vielä sen nätin muodon…? Siihen ei taida 15,90€ riittää…. :p)

P.S. Heh, unohdin ihan kokonaan mainita, että olenhan mä hoitanut lokakuusta saakka kynsiä myös tällä Trindin Keratin-duolla (maahantuojalta saatu). Taisin näistä jotain jo syksyllä blogiin kirjoittaakin.

Trind_Keratin_tuotteet

Näissä on hydrolisoitua keratiinia, eli olen siis ollut viime kuukaudet todellisella keratiinikuurilla. Keratiinia sisäisesti ja ulkoisesti..!

Keratin Nail Restorer on öljytön emulsio jota hierotaan paljaalle kynnelle. Se lupaa ylläpitää, kosteuttaa ja eheyttää kynsiä. Keratin Nail Protector sitoo Restorerin vaikuttavat aineet kynteen ja toimii suojaavana aluslakkana.

Näidenkin kohdalla on tietysti mahdoton sanoa, ovatko ne konkreettisesti vaikuttaneet kynsien kuntoutumiseen. Mutta näitä nyt kuitenkin olen säännöllisesti käyttänyt. Onko joku lukijoista saanut Trindin Keratin-tuotteilla tuloksia..?

 

Kommentit
 1. 1

  Kosmetiikkakatti sanoo

  Mua harmittaa kun mun kynsiin on tullut joku ihme juttu… Ne lähtee niinkuin irtoamaan ihosta sieltä kynnen kärjestä alkaen. :o Kävin yksityisellä lääkärissä mutta ei sekään osannut neuvoa mitää, harmittaa niin pirusti kun rakastan kynsien lakkaamista ja koristelua mutta ei tämmösiin kynsiin viitti tehä mitää. :(

 2. 2

  Tui sanoo

  Mistä näitä saa? Kärsin itsekin surkeista kynsistä. Ootko muuten huomannut mitään vaikutusta hiusten kasvussa/kunnossa? jos tuote kerran niitä varten suunniteltu. Toki voi olla vaikea arvioida palashampookokeilun yhteydessä :D

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Mistä näitä saa?

   Apteekeista ja luontaistuotekaupoista. Maahantuojan sivulla on jälleenmyyjälistaus:

   http://www.hankintatukku.fi/fi/jalleenmyyjat/

   Huomasin että hinnatkin näköjään vaihtelee kovasti – joissain nettikaupoissa 60 kapselin pakkauksen hinta on 23,90€ ja joissain tuo mainitsemani 15,90 ja joissain 17,90 jne.

   Ootko muuten huomannut mitään vaikutusta hiusten kasvussa/kunnossa?

   En ole huomannut. Toisaalta hiuksissa vaikutukset näkyvät todella hitaasti kun ravintolisä ei tietenkään voi vaikuttaa jo päästä ulos kasvaneeseen hiukseen. Näin ollen minullakin on siis vasta 3cm hiusta johon Evonia on voinut vaikuttaa (hiukseni kasvavat n 1cm/kk). Eli päästäkseen kokemaan pakkauksen antaman lupauksen ”vähentää hiusten katkeilua ja mm. pestessä ja harjatessa” täytyy pitkähiuksisena odottaa noin pari-kolme vuotta Evoniaa popsien että hiukset ovat kokonaan ”evonioituneet” :D

 3. 3

  K sanoo

  Hullu ajatus: Jos kostea ilmasto saa kynnet pysymään suorempina, voisiko niitä alkaa höyryttää?:D Tai pitää jotain kosteusvoidehanskoja?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Jos kostea ilmasto saa kynnet pysymään suorempina, voisiko niitä alkaa höyryttää?:D

   Heheh, on ne aina suihkunkin jälkeen paljon suoremmat ^_^ Mutta käpristyvät heti kuivuttuaan. Eli höyrytystoimenpiteellä saisi vain hyvin lyhytaikaisen tuloksen.

 4. 5

  Lusa sanoo

  Mullaki levenee kynnet sormenpään jälkeen, tai siis levenisi ellen viilailisi niitä ihan kunnolla :) Mulla kynsien laatu riippuu sormesta: keskisormista kasvaa jotain ihme haperoa, joka murtuu jo melko lyhyenä ja pikkurilleistä melkeen terästä (niissä on sillee 2-3 cm kynsi ellei niitä jaksa lyhennellä) lisäksi kynnet kasvaa hirveetä vauhtia. Pienenä purin kynsiä ja haaveilin pitkistä kynsistä mutta nyt sellaset semipitkät riittäisi, mutta kun ei vaan jaksa lyhentää viilalla melkeen koko ajan :/ eipä nää pitkätkään liiaksi haittaa ku on oppinu elämään niien kanssa :) aluksi oli kauheeta opettelua esim. kännykän näppäilyssä :D

 5. 6

  hanko sanoo

  Mulla on yleensä aika vahvat ja taipuisat kynnet, mutta viime syksynä ne jostain syystä alkoi katkeileen ja muuttuun ohkaisiksi ja risaisiksi. Kokeilin niihin Trindin Nail Repairia enkä odotellut sen kummempia tuloksia, mutta jostain syystä se tuntuu toimivan. Kynsistä on tullut vahvemmat, mutta eniten ihmettelin sitä, että kynnet tuntuu nykyään kasvavan suoraan eikä se kääntyile enää oikeastaan ollenkaan. Ihan noin pahaa ongelmaa mulla ei kyllä alkujaankaan ollut kuin sulla. Pidin noihin aikoihin taukoa vitamiinilisistäkin, joten en oikein keksi muutakaan syytä tälle muutokselle. :)

 6. 7

  Eliisa sanoo

  Anteeksi jo etukäteen tämä kommentti, mutta blogisi seuraajana ja kauneusaiheisia postauksia yleensä ihaillessa järkytyin tällä kertaa tosissaan! Miten joku sinunlainen ihminen, joka välittää ulkonäöstään haluaa itselleen noin kamalat kynnet!?? Siis leikkaa ihmeessä nuo lyhyeksi, ja lakkaa jollain kauniilla lakalla! Lyhyemmät kynnet ovat a) helpompia hoitaa b)hygienisempiä c) ehdottomasti kauniimmat kuin rumat ja pitkät!

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Miten joku sinunlainen ihminen, joka välittää ulkonäöstään haluaa itselleen noin kamalat kynnet!??

   En osaa tähän oikein muuta sanoa kuin että jos olet lukenut blogiani pidempään niin tiedät :) En halua itselleni kamalia kynsiä, minulle vain valitettavasti kasvaa tuollaiset. Se, miksi haluan pitää niitä pitkinä rumasta muodostaan huolimatta, liittyy persoonallisuuteeni. En välitä mitä muut ajattelevat. Eivät ne ole lyhyinäkään erityisen kauniit.

   Ja totta kai minä näitä lakkaan ^_^ Olivat ilman lakkaa vain näiden kuvien ottoa varten.

 7. 8

  Veppe sanoo

  Hienoa, että olet saanut taas vahvat kynnet! Sama projekti on minullakin työn alla. Kun kynsien kuntoon vaikuttaa moni ravintoaine, niin olen sitä mieltä, että monistakin eri lisäravinnevalmisteista voi olla jonkin verran hyötyä. Mikään ei sitten tietenkään taas yksinään tee ihan ihmeitä.

  Mun tekisi melkein mieli lähettää sulle kuva omista kynsistä, kun mun käsi on aivan identtinen sun käden kanssa! :D Mulla on aivan samankokoiset ja -muotoiset kynnet sormenpäihin nähden. Levenevät siis jonkin verran sormenpäätä kohti. Mä pidän kynnet aika lyhyinä, osaltaan siksi, etten tykkää kovin pitkien kynsien tuntumasta, mutta osittain myös siksi, että pitkinä niitä pitäisi koko ajan viilata sivuilta.

  Mutta jos joku tahtoo levenevien kynsiensä olevan pitkät, niin kannustan! Meitä on monia muitakin – et ole ainoa, jolla ne ei itsestään kasva ihan unelmiksi… :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mun tekisi melkein mieli lähettää sulle kuva omista kynsistä, kun mun käsi on aivan identtinen sun käden kanssa! :D Mulla on aivan samankokoiset ja -muotoiset kynnet sormenpäihin nähden.

   Eikä! :D Minulla on käsikaksonen! ^_^

   Todella harvalla ihmisellä olen nähnyt yhtä leveitä kynsiä kuin itselläni – enkä kenelläkään yhtä pahasti kieroon kasvavia. Sisarillani varmasti kasvaisi, mutta he eivät anna omiensa kasvaa yhtä pitkiksi.

 8. 10

  Nina sanoo

  Mulla on biotiini auttanut siihen, että ne kasvavat merkittävästi nopeammin. Mutta ei niistä kyllä noin vahvoja tule. Tuota täytyy kokeilla.

 9. 11

  Sari sanoo

  Ethän loukkaannu kun sanon; minusta kyntesi olisivat kauniimmat lyhyempinä.

 10. 12

  Cerp sanoo

  Kuulostaa mun kapseleilta! Mun kädet ja kynnet on niin huonossa jamassa, että joudun nykyään töihinkin raahaamaan omat käsidesini ku töissä oleva kirvelee… Ja kynnet, napsahtelee ja liuskottuu vaikka mitä tekis. Mutta mun ongelma noitten kapseleiden suhteen on se, että mä en osaa nielaista noin isoja! :D Särkylääkkeetki pitää puolittaa. Oliskohan noista jotain ”strömssiystävällistä” versiota…?

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Voisikohan noiden sisällön imeyttää vaikka mehulasilliseen..? On kyllä aika kitkerää tuo jauhe. Kerran yksi kapseli hajosi kun irrotin sitä pakkauksesta ja maku oli kyllä aika kamala.

 11. 13

  candycane sanoo

  Minullakin vinoutuu etu- ja keskisormien kynnet (miksiköhän muuten juuri nuo?), ärsyttävää! Nimenomaan noin, että kynnen sisäreuna taittuu. Kesällä ja runsaalla kosteuttamisella tosiaan helpottaa. Olisi niin kiva kun kaikki kynnet kasvaisivat yhtä suoraan kuin nimettömissä. Joo, tiedän, first world problems…

 12. 14

  sanoo

  Minulla on myös käpristyvät kynnet, tosin ne ovat luonnostaan hyvin vahvat eivätkä katkea melkein mistään. Sillä ei tosin ole kauheasti väliä, sillä hermostun pitkiin kynsiin suunnilleen siinä vaiheessa, kun valkeaa kynnenpäätä on noin 4-5 mm, koska en enää pysty kirjoittamaan näppäimistöllä normaalisti. :D Siinä vaiheessa pätkäisen kynnet aina melko lyhyeksi. Kyky kirjoittaa nopeasti on minulle tärkeämpi kuin kynsieni ulkonäkö. :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   koska en enää pysty kirjoittamaan näppäimistöllä normaalisti. :D

   Joo, mullakin alkaa olla nyt vaikeuksia! :) Kynsien ollessa pisimmillään (lukioaikoina) käytin näppistä kynällä tai kynsiviilalla. Keräsi jonkun verran katseita… :D

 13. 15

  Sara sanoo

  Ihan sillä samalla tavalla sen muodon saa sun kynsiin ja kulmiin kuin muidenkin. Leikkaamalla, viilaamalla, nyppimällä ja muotoilemalla realistisesti sellaiseen pituuteen ja muotoon, että ne näyttävät tasapainoisilta. Ei luulisi visuaaliselle ihmiselle olevan noin hillittömän ylitsepääsemätöntä. En yksinkertaisesti parhaalla tahdollanikaan käsitä tuota osittaista vammailuasi. Kai se sitten on tosi persoonallista ja kutkuttavaa tai jotain. Not.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Hmm, miten mun kulmakarvat tähän liittyy? Niissä ei ole mitään materiaalia minkä nyppiä muotoon, ne ovat ohuet ja harvat luonnostaan, piste. En tajua miten pinsetit voisivat niihin tällöin mitään ”tasapainoista muotoa” tuoda. Lisäkarvojahan niihin tarvittaisiin..!

   Mitä viilaamiseen tulee – ei se minua ole juuri kiinnostanut suurimman osan elämästäni. :) Kyse ei ole siitä ettenkö välttämättä osaisi viilata, en vain ole kokenut sitä tärkeänä. Vasta viime vuosina olen alkanut käyttää viilaa säännöllisemmin.

   Olen kovasti pahoillani siitä että kaikille ei ole tärkeää näyttää joka puolelta täydelliseltä.

   • 15.1.1

    TeijaH sanoo

    Terveisiä kesälomalta – tässä kohdassa vanhoja postauksia mennään :)
    Pakko vain kommentoida, että ihanat pahoittelut :´-D

 14. 16

  sanoo

  Mulla on typerät kynnet jotka kasvavat kamalan lapiomaiseen muotoon jos niitä ei viilaa. Suosittelen Sanni sinulle lasiviilaa! Minä itse viilaan joka toinen päivä kynsiä ihan vähän jotta eivät ala lapioitumaan. Uskoisin että lasiviilan hankkimalla, pitämällä kynnet melko lyhyenä ja pyöreäpäisinä ja viilaamalla vähän joka 2-3 päivä, voisivat ne pysyä ”asiallisemman” näköisinä ;) jokaisella meillä on omanlaiset kynnet, osalla pitkä kynsipeti ja suora kaunis kynnen muoto. Minulla sekä sinulla näyttäisi vähän levenevän sormenpään kohdalla joten lapioksi ne kasvavat.

  Tämä on minun vinkkini. Itsekin toivon toisen mallisia kynsiä mutta näihin on tyytyminen ja itse on pidettävä huolta kynnen muodosta :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Uskoisin että lasiviilan hankkimalla, pitämällä kynnet melko lyhyenä ja pyöreäpäisinä ja viilaamalla vähän joka 2-3 päivä, voisivat ne pysyä “asiallisemman” näköisinä ;)

   Kiitos vinkeistä CN! :) Siis tuo lasiviila… herregud miten mä JATKUVASTI unohdan sen..! ^_^ Täytyy kyllä oikeasti vihdoin viimein hankkia se.

   • 16.1.1

    sanoo

    Nyt hankit sen ihan oikeasti :) tai joku yhteistyötaho; Lahjoittakaa Sannille lasiviila!!

    Jotkut voisivat oikeasti pitää nuo typerät kommenttinsa sisällään, jos joku haluaa ”vammailla” kynsiensä kanssa niin ei kai tuon luulisi olevan keltään pois ;) ja kukaan ei voi valita minkä malliseksi omat kynnet kasvavat…

    • 16.1.1.1

     Sanni sanoo

     tai joku yhteistyötaho; Lahjoittakaa Sannille lasiviila!!

     itse asiassa mulle on jo muinoin lahjoitettukin ja olen sen onnistunut kadottamaan..! ^_^

     Ei kyllä mä otan nyt helmikuun tavoitteeksi saada mokoman ostetuksi, aika koomista että se aina vain jää ja jää… :D Puhelimeen päivittäin muistutus: ”LASIVIILA!!”

     • 16.1.1.1.1

      Veppe sanoo

      Hyviä lasiviiloja on varmasti pilvin pimein, mutta vinkkaan nyt kuitenkin, että mä käytän Trindin lasiviilaa, joka tulee harvinaisen kätevässä, kovassa sylinterirasiassa, ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Ei ollut kyllä halpa, mutta huomasin ikäväkseni, että hinnalla voi olla merkitystä. Ostin nimittäin ensin jonkun viiden euron version, ja se naarmuuntui pilalle ensimmäisellä käyttökerralla. Siis siihen tuli ihan pysyvät naarmut, eikä pinta enää viilannut kunnolla. Trind maksoi n. 20 e, mutta ajattelin että rasialla on lisäarvoa, ja näin on kyllä ollutkin. :)

 15. 17

  Mervi sanoo

  Mun kynnet on aina olleet nopeat kasvultaan mutta rakenne tosi hauras ja liuskottuva. Rakennekynsien jälkeen tilanne oli suorastaan järkyttävä kunnes aloin käyttämään Trindin Nail Repair lakkaa. Ihan mieletöntä lakkaa. Mulla on nyt kauniit, tasaiset ja pitkät kynnet. Ja rakenne on todella kova eli eivät ihan pikkukolhuista halkea tai katkeile. Trindin muihin tuotteisiin en ole vielä tutustunut mutta olisivat varmasti tutustumisen arvoisia.

 16. 18

  Sunny sanoo

  Itselläni oli geelilakkaus tammikuun puoleen väliin. Kynteni tuhoutuivat kipeästi niiden poistamisessa. Ne rullautuivat reunoista kohti keskustaa sisäänpäin turvottaen sormeni. Kipu, kuumotus ja särky oli tuskaa. Kynteni piti leikata niin lyhyiksi kuin mahdollista. Sormikipu ei ole parturi-kampaajaopiskelijalle se kaikista helpoin tuska.

  Seuraavat päivät pidin silkkipaperikynteni puuvillahanskojen alla piilossa ja rasvasin jatkuvasti.

  Ostin itsekin tuon tuplasetin keratiinihoitoa. Olen käyttänyt tuota Keratin Nail Restorer-kynsihoitobalsamia neuroottisesti useita kertoja päivässä. Joskus aktiivisia päiviä varten käytän Keratin Nail Protectoria.
  Enää ei kynnet punoita, ole arat ja pinnan syvät viillot ja halkeamat kynsipedillä ovat kadonneet. Pituutta en anna näiden kasvaa vielä, vaan viilaan ne lyhyiksi. Vahvistukoon rauhassa.

  Kyllä tuota hoitoaineduoa kannattaa kokeilla. Ei ihan turhia. Olen käyttänyt myös alkusyksystä saakka Biotiinia. Sellainen vaaleansininen Biotin Hair&Nail-paketti, maksaa myös jotain 15€, tarkalleen 15,50€ jos oikein muistan. :)

 17. 19

  milipili sanoo

  Jäätävää, luulin lukevani Life of Silja kommenttiboksia, sieltä on tainnu muutama järkyttynyt eksyä tänne =D

  • 19.1

   Sanni sanoo

   :D

   Kynsijutun julkaistessa tietää aina odottaa noita järkyttyneitä… ^_^

 18. 20

  ella sanoo

  Mukava nähdä, että olet saanut kyntesi jälleen voimaan hyvin!

  Minusta on ihanaa, ettet rajoita kynsiesi bloginäkyvyyttä, vaikka ne ovat erilaiset kuin muovista askarrellut ”ideaali kynnet”. Tarjonnet samalla arvokasta siedätyshoitoa myös negakommentoijille: jos mieli järkkyy noin vakavasti bloggarin vinoista kynsistä, voi hermoromahdus olla lähellä, kun joskus havaitsee ihmislajissa vallitsevan niin ulkoisen kuin sisäisenkin moninaisuuden määrän.

 19. 22

  Tiia sanoo

  Ovatko nuo ”tämän päivän” kuvat siis täydessä mitassaan se, paljonko kyntesi ovat kasvaneet marraskuusta? Kasvaakohan mulla kynnet jotenkin erityisen nopeasti? Vai tuntuuko musta vaan siltä…

  Itsekin leikkasin niillä main kynteni ihan lyhyiksi ja tähän mennessä olen jo pariin otteeseen joutunut ihan lyhentämään kynttä, kun näppiksen käyttö hankaloittuu… Se alkaa olla mulle se maksimimitta, kun kuitenkin töissä käytän konetta jatkuvasti. Kolinasta ja lyöntivirheiden määrästä tietää, milloin on aika lyhentää kynsiä:D

  Ne geenit, ne geenit. Vaikka kyllä itsekin huomaan, kuinka talvi ja toimiston sisäilma ovat täyttä myrkkyä kynsille (ja hiuspohjalle ja iholle jne). Kynnet ovat tosi hauraan ja erityisesti kuivan tuntuiset, vaikka kuinka koittaisi muistaa öljytä ja rasvata.

  Ja ehdottomasti se lasiviila!!! En minäkään osaa kynsiä mitenkään viilata muotoonsa, mutta lasiviilalla voi ”pyyhkiä” vähän kärkiä ja reunoja parin päivän välein, niin kynnet pysyvät paremman mallisina ja ehjempinä…

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Ovatko nuo “tämän päivän” kuvat siis täydessä mitassaan se, paljonko kyntesi ovat kasvaneet marraskuusta?

   Kyllä :)

   Mulla kasvaa kynnet sekä hiukset todella hitaasti. Kuukaudessa kynsiin tulee ehkä 2-3mm, hiuksiin vajaa sentti.

   • 22.1.1

    Tiia sanoo

    Oho. Sun hiuksista ainakin vois päätellä, että kasvaisivat kovinkin iloisesti:) Tai onhan tuo sentti kuussa kai aika keskiverto. Itsestä tuntuu, että hiukset eivät kasva sitten yhtään millään.

    Muistaakseni joulukuun alussa leikkasin kynnet kokonaan matalaksi. Nyt kuitenkin kaikissa kynsissä on jo ihan reilusti valkoista osaa sormen pään ylitse. Mittasin (koska kaikkia vaan kiinnostaa tämä tieto:)) yli 7mm sormenpäästä, kynnen keskeltä. Ja tosiaan pariin otteeseen olen lyhentänyt, eli yli 5mm varmaan kasvavat kuukaudessa.

    Näköjään pisimmäksi päässeet (eli vähiten tiellä?) ovat yllättäin oikean käden peukalo ja pikkurilli, jossa valkoista osaa on sentin verran. Tää alkaa kyllä olla mun maksimipituus.

    Voithan ajatella, että saat jatkuvasti runsaasti uusia lukijota, jos kerran kynnet joka kerta ovat ihmisille hirveä shokki:D

    • 22.1.1.1

     Sanni sanoo

     Voithan ajatella, että saat jatkuvasti runsaasti uusia lukijota, jos kerran kynnet joka kerta ovat ihmisille hirveä shokki:D

     …tai menetän…! :D Muistammehan tämän historiallisen kommentin jonka jättäjä joutui lopettamaan blogini lukemisen kynsieni takia.

     • 22.1.1.1.1

      Tiia sanoo

      No joo, sekin…

      Mä vaan järkeilin, että lukija, jolle kyntesi tulevat kamalana shokkiyllärinä, ei luultavasti ole nähnyt niitä ennen. Eli olisi verrattain uusi lukija. Eli jos jokaiseen kynsipostaukseen tulee kauhisteluja, täytyy joka kerta ruudun takana olla roppakaupalla uusiakin lukijoita…
      (En siis tarkoittanut, että saisit lukijoita kynsien takia).

     • 22.1.1.1.2

      sabiha sanoo

      kauneudessa ei todellakaan ole kaikki vaan kauniita ihmisiä ja nättiä purnukoita myös todellisia ongelmia joista on hyvää puhua kyntesi näyttävat ihan vaan tavallisilta ,ei ainakaan minua mitenkään hirvittäneet .Toisinpäin ,huonosti hoidetut kynnet ja nauhat olisi ollut kaameat ja sinulla ei niitä ole.

 20. 23

  HH sanoo

  :’D anteeks mutta siis… Miten sun kynnet voi herättää noin paljon tunteita?! Joka kerta…

  Siis itseäni ei nää kynsijutut sellai kiinnosta (en voi opiskelujeni takia kasvattaa/lakata kynsiä)mutta nää kommentit on aina pakko lukea :’) Voi kynsi-parkojasi…

  • 23.1

   Sanni sanoo

   anteeks mutta siis… Miten sun kynnet voi herättää noin paljon tunteita?! Joka kerta…

   Sanos muuta…. ihmisten toleranssi joillekin asioille on todella matala…

 21. 24

  Jo sanoo

  Mulla on myös talvisin kynnet huonossa kunnossa ja kääntyilee ihan ihmeen mallisiksi. Ulkomailla pysyy aina hyvinä, samoin myös mulla suihkun jälkeen suorat, mutta mitä kuivempi /kylmempi ilma, sitä vänkyrämmät kynnet. Tänä vuonna on kynnet ollu erityisen katkeilevat ja oon miettinyt just noita ravintolisiä. Haluaisin myös niitä hiusten kasvun takia. Mutta oon kuullut esim. biotiinista, että se edistäisi muidenkin karvojen kasvua kuin hiusten. Huomasitko sä mitään sivuvaikutuksia? En nimittäin kyllä halua itsestäni karvaisempaa :D

  • 24.1

   moonie sanoo

   En ole sanni, mutta biotiinin käyttäjä kylläkin. Ei kannata pelätä niitä muiden karvojen kasvuryntäyksiä: mulla ei ainakaan kasvaneet muut karvat yhtään sen enemmän kuin normaalistikaan, mutta hiuksiin tuli lisää eloa ja kynnet vahvistuivat. Kannattaa kokeilla ainakin. Toisaalta loogisesti ajatellen kaikki karvathan siinä kasvaisivat nopeammin, mutta eipä minulla, en huomannut ainakaan.

   • 24.1.1

    Sanni sanoo

    Unohdin vastata Jo’lle, mutta vastaan nyt jälkijunassa että en huomannut mitään vaikutusta ”muissa karvoissa” :)

    • 24.1.1.1

     sabiha sanoo

     Vai ei, täällä jo ajetaan partaa päivittäin biotiinin takia hhhhhhhhhhhhhh ei toki mitään huomannut vaikka 52 vuotiaana saattaa karvoitus pahentua hormonien takia syön edelleen Imedeen hair and nail .

     • 24.1.1.1.1

      Jo sanoo

      Heh, kiitos paljon vastauksista! Joku tuttuni taisi Priorinia syödä ja sanoi, että huomasi muidenkin karvojen tuuheutuvan. Mutta jos teillä ei ole mitään ollut niin olisi aika huono tuuri, jos just mulle sit tulis niitä sivuvaikutuksia :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.