Kyllä ruotsalaiset keksii….

Törmäsin hiljattain alan lehdessä ruotsalaisen Skinplan-merkin aurinkovoideuutuuteen nimeltään Sun Control. Tämä älyvoide kertoo sinulle kuinka kauan voit oleskella auringossa palamatta!

Purkin nokassa on UV-sensori (!!) joka mittaa säteilyn voimakkuuden. Ota korkki pois ja suuntaa purkki aurinkoon, ja sensorin väri kertoo UV-säteilyn vahvuuden asteikolla 1-4. Sitten vain tsekkaat purkin kyljestä miten kauan sinun ihotyypilläsi voi oleskella auringossa palamatta SkinPlanin voiteella suojattuna. Sun Control -voiteessa on suojakerroin 30, ja esimerkiksi minä voisin näköjään oleskella erittäin voimakkassa säteilyssä kaksi tuntia 20 minuuttia polttamatta nahkaani tällä kertoimella voideltuna.

(Eipä tulisi kyllä mieleenkään käyttää omalla ihollani kolmeakymppiä koska tosiaankin tahdon ruskettua – jos laittaisin SK 30 -voidetta niin mun olisi varmaan ihan sama jäädä sitten sisälle ^_^.)

SkinPlania ei myydä Suomessa mutta jos joku innostui tuotteesta niin sitä voi tilata vaikka eleven.se-nettikaupasta (tai noiden postikulujen hinnalla voi melkeinpä hypätä Ruotsin laivaan…. ^_^).

Mitenkähän luotettava tuo UV-sensori oikein on…? Ja miten se oikein toimii…? Tätä puolta eivät SkinPlanin sivut valota. Voisin kyllä hankkia tuollaisen putelin ihan vain uteliaisuuttani pelkän sensorin vuoksi ja testailla säteilyn voimakkuutta eri paikoissa… :P

Kommentit
 1. 1

  Tia sanoo

  kyllähän sitä ruskettuu vaikka aurinkovoidetta käyttääkin?=O hitaammin tosin, mutta rusketus kestää silloin pidempään :) itselleni tuo olisi tosi hyvä kun auringossa tulee aina loikoiltua liian kauan ja vaikka suojat on kohillaan niin silti on iho päivän jälkeen hieman palanut:/

  • 1.1

   Sanni sanoo

   kyllähän sitä ruskettuu vaikka aurinkovoidetta käyttääkin?

   Mä en ehtisi Suomen kesän aikana ruskettua SK30:lla. ;) Pitäisi todennäköisesti oleskella useampi kuukausi paahteessa jos mielisin väriä saada noin korkeasti suojattuna. Tuosta en ole kuullut että rusketus kestäisi pidempään jos käyttää korkeampaa suojakerrointa….

 2. 2

  Bemu sanoo

  Siitä sitten terassille istuskelemaan puteli mukana ja kokeilemaan mistä suunnasta säteilee eniten *reps*

 3. 3

  Anna sanoo

  Luin tuon sinun postauksesi mineraalimeikkipohjasta ja kiinnostuin kovasti Lily Lolon tuotteista! Vaikeuksia vain tuottaa sävyn valinta.
  Olen ihonsävyltäni ehdottomasti viileä tai neutraali, en lämmin. Tällä hetkellä käytän Lumenelta Hydra Drops Kosteuttavaa Meikkivoidetta sävyssä 0 Vaniljavaahto. Osaisitko suositella minulle sävyä lily lolon meikkipohjasta? :)

  • 3.1

   Emmi sanoo

   Minä käytin ennen juuri tuota samaista lumenen meikkivoidetta, nyt testissä Lily Loloja ja blondie sävy vaikutti iholleni parhaimmalta :)

 4. 4

  Chibi sanoo

  Itse olen niin herkkäihoinen, että 40 tai 50 suojakerroin on ihan paikallaan, varsinkin kun edes rusketu, vaan ensin punastun, sitten taas kalpea kuin lakana.

  Työskentelen vain paikassa, jossa tulee vastaan paljon melanoomapotilaita sekä muita, joiden iho on vaurioitunut muuten auringosta.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Herkkäihoisille ja 1-aurinkoihotyypin omaaville 30-50 onkin erittäin perusteltu valinta. :)

 5. 5

  A sanoo

  Onpa jännä! Tuo vois olla ihan kätevä tilanteissa, joissa joutuu olemaan paahteessa, mutta ei halua saada esim. rumia rajoja. Auringonottoon vähän liian monimutkainen omaan makuuni.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Auringonottoon vähän liian monimutkainen omaan makuuni.

   Eihän sitä UV-sensoria ole pakko käyttää/katsoa… ;) Sisältöhän on ihan tavallista SK30-aurinkovoidetta, sen kuin käyttää sen niinkuin minkä tahansa muunkin aurinkovoiteen. :)

 6. 6

  Ruu sanoo

  eikös se arskarasva pidä lätkiä noin 30min ennen auringon ottamista,joten aika turha tuote… ja kyllä näin ulkonaduunia tekevänä voin sanoa että kun saa aurinkorasvan kanssa sen nätin värin pintaan, niin se kestää melkein joulukuulle tai ainakin niin minulla menee :)(tosin työvaatteista johtuen sitä on siellä täällä, kädet, puolet jaloista yläkroppa ja noin poispäin :D ) mutta olenkin liki 8h ulkona päivässä kesän ajan

  • 6.1

   maria sanoo

   Olen vähän muuten ihmetellyt, että miksi se aurinkorasva pitäisi laittaa niin paljon aiemmin? Käsitykseni on, että rasva ”imee” osan UV-säteistä itseensä ja kykenee blokkaaman määrän X pääsyä iholle, jonka jälkeen se on hyödytön. Miksi tämä kyky estää säteilyn pääsy iholle paranisi yhtään siitä, että voide levitetään aiemmin? Muuttaako iho voiteen koostumusta?

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Joo, olen lukenut tuosta Friendship is Magic -villityksestä… :) Aika söpöä! Se on vähän eri juttu kuin G1-poniharrastus, mutta MLP kuin MLP on toki aina pop! ^_^ Mun on pitänyt itse jo pitkään katsoa noita Friendship is Magic -jaksoja netistä että pääsisin vähän jyvälle mikä siinä koukuttaa, mutta toistaiseksi olen jaksanut katsoa vain yhden jakson.

 7. 8

  pualu sanoo

  Jotkut muovit muuttaa uv-säteilyn aallonpituuden näkyvän puolelle. Siksi tuo varmaan onkin juuri liila, sillä se on spektrissä (yllättäen) heti siinä uv:n vieressä. Tein joskus hiustenpidennyksiä keinomateriaalista ja siinä oli muutama ”uv-aktiivinen” värisävy. Vitivalkoinen oli näistä yksi, eli aurinkoisella säällä tai esim. yökerhossa ne näyttivät hieman liiloilta. Kaipa väri näyttää tummemmalta kun niitä säteitä enemmän törmää siihen muoviin. :)

  Vähän samalla ideallahan toimii esim. passeissa ja seteleissä osa aitoustunnisteista.

 8. 10

  Eevi sanoo

  Mä sain joskus silmälääkäristä sellasen pahvisen lapun, jossa oli aurinkolaseja ja niissä uv-mittarit. Niistä piti katsoa, miten paljon kulloinkin on uv-säteilyä ja miten hyvät aurinkolasit tarvitsee. Väri oli lila.

 9. 11

  sanoo

  Vaikuttaa aika lupaavalta aineelta, tiiä vaikka tilaiski. Sun blogin banneri on muuten aivan mahtava! :D

 10. 12

  sanoo

  No onpahan keksintö :D Minulle tuo SK30 olisi peräti liian vähän, käytän lasten SK50-rasvaa ja parissa tunnissa saan kevyen rusketuksen. Sitten pitääkin jo viilettää sisään tai palan. Ei kivaa.

 11. 13

  miira sanoo

  Apteekeissa jaettiin joitakin vuosia sitten jonkun aurinkovoidemerkin logolla varustettuja ”uv-mittareita”. Ne olivat luottokortin kokoisia muoviläpysköjä, joissa oli toisella puolella sensoreita eli juuri tuollasia liloja neliöitä. Niiden tummumisen perusteella pystyi päättelemään suojan tarpeen.

  Kortti on kadonnut johonkin, koska koin sen itselleni täysin tarpeetomaksi. Käytän samaa 50+ kerrointa kasvoihin kesät talvet, muulle kropalle suihkin parikymppistä aina, kun olen auringossa.

 12. 14

  Nana sanoo

  Milloin ihmisten mielestä saada pois se harhakäsitys, että aurinkorasva estää ruskettumisen?! EI estä, vaikka suojakerroin ois 60!

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Ei tietenkään se estä, ei ole olemassa 100-prosenttista UV-filtteriä. :) Mutta hidastaa se kyllä tekee, sehän on selvä. Ja se on varmaan se joka monia rusketusfriikkejä haittaa. ^_^ Kun Suomen kesässä on parhaimmillaan 4 tai 5 viikkoa potentiaalista ruskettumisaikaa vuodessa, niin ”tanorektikot” haluavat toki hyödyntää tämän lyhyen ajan niin tehokkaasti kuin mahdollista. :P

 13. 15

  A sanoo

  Joistakin apteekeista saa ostettua UV-rannekesensoreita, joka samalla periaatteella kertoo säteilyn määrän. Ihan vinkkinä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.