Kuukauden idoli: maidonvaahdotin

Satunnaisesti päivittyvässä Kuukauden idoli -sarjassa juhlitaan tänään…. maidonvaahdotinta!

Kyllä. Kesäkuun idolina komeilee OBH Nordican Café Crema -vaahdotin.

Älkää nyt kultaset luulko että olen saanut tämän vempeleen blogin kautta ja yritän nyt keksiä mukanokkelaa tapaa esitellä se, ehei. :) (Maidonvaahdotin kosmetiikkablogissa saattaisi haiskahtaa juurikin sellaiselta jutulta….) Tämä vekotin on asustellut miehen ja minun keittiön kaapissa jo ties kuinka monta vuotta ilman että kumpikaan meistä edes muisti sen olemassaoloa. Saatu joskus lahjaksi, unohtunut yläkaappiin kynttilöiden, kakunalusten sun muiden sekaan.

Kun viime syksynä hurahdin lattekahviin, taikoi Mr. Karkkipäivä eräänä aamuna Café Crema -maidonvaahdottimen kaapista. Huraa! Turhaakin turhemmalta vaikuttava vehje, jota emme koskaan kuvitelleet tarvitsevamme, päätyi siltä istumalta päivittäiseen käyttöön. Olen ihan koukussa siihen. :)

.

Ei enää aamua ilman Café Creman tuttua surinaa kahvikupissa.

Oman latteni nautin soijamaidolla. Se vaahtoaakin paremmin kuin tavallinen maito.

Kuinka monen muun kotoa löytyy tällaisia turhia, mutta toisaalta ah niin tarpeellisia vekottimia? :)

Kommentit
 1. 2

  J-O sanoo

  Kotoa löytyy Ikean versio. Hintaa taisi olla n. 1,50e (+patterit) ja ne oli kyllä parhaiten käytetyt kolikot ikinä :)

 2. 3

  Ivana sanoo

  Ymmärrän sua aivan täysin! Olen aina elektroniikkaosastoilla naureskellut näille laitteille mutta kun sain tämän vekottimen lahjaksi, rakastuin siihen ensitestauksella. Jostain syystä kahvi maistuu paremmalta kun maito on vaahdotettu :D

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Jostain syystä kahvi maistuu paremmalta kun maito on vaahdotettu :D

   Todellakin! :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Lämmitetään maito, upotetaan vispilä maitoon, käynnistetään vatkain ja annetaan vispilän surista maidossa n. 10 sekuntia. :)

 3. 6

  sanoo

  Oi Sanni sä olet ihana! Kuka muu keksisi nimetä maidonvaahdottimen kuukauden idoliksi? Vanhempieni luota muuten löytyy kyseinen vempain ja on oikeasti aika hauska ja helppo laite. :)

 4. 7

  sanoo

  Joo. Onhan niitä. Maidonvaahdotin löytyy, kuten myös kaasupoltin, jäätelökone, taskukokoinen veitsenteroitin ja sodastream.

  On vähän kertynyt, yllättäen näistä eniten käytössä on kaasupoltin :D

 5. 8

  sanoo

  Hieno vehje!

  Bamix yleissotkija on herättänyt martan minussa :)

  Kun jaksaisi vielä tarttua poraan ja kiinnittää sille säilytystelineen seinälle… olisi ihanan tehokkaan näköistä.

 6. 10

  naela sanoo

  Maitovaahdotinta ei löydy, mutta yläkaapeista löytyy myös juurikin niitä kynttilöitä, kakunalustoja, maljakoita, pääsiäiskoristeita, servettejä yms… :)

 7. 11

  Helinä sanoo

  Minulla on vaahdotin myös kaapissani, ollut jo 5-6 vuotta, ei kertaakaan käytetty, paketissaan. Itse sen ostin Ikeasta kun halvalla sai :)

 8. 12

  sanoo

  Höh, mä luulin että oot keksinyt jonkun hyvän kauneusniksin tuon härvelin kanssa:D Sillä sais varmaan hiusvärit hyvin sekoitettua tai jotain:D

 9. 13

  sanoo

  Onneksi en juo kahvia, ei löydy hifistelyvälineitä siihen. Mutta oli kyllä noloa sanoa vieraille silloin kun avopuoliso vielä täällä asui, että sori, meillä hifistellään liikaa – meiltä ei löytynyt tavallista kahvinkeitintä! :D Espressokeitin oli, missä oli oma maidonvaahdottaja, mies joi ”pitkät” kahvit aina Cafe Americanona eli vettä perään. Yritä nyt sit tarjota vieraille ihan perussettiä, suodatinkahvia, kun ei ole välineitä. :D Noh, nyt voi taas palata turvalliseen arkeen ja sanoa että sori, en voi tarjota kahvia, en omista keitintä kun en juo kahvia. :) Eron pieniä iloja. xD

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Espressokeitin oli, missä oli oma maidonvaahdottaja,

   Wouw…!

   Meilläkään ei ole kahvinkeitintä vaan mutteri- ja pressopannut. Mä en edes osaa keittää kahvia ”oikealla” kahvinkeittimellä…! ^_^ Itse asiassa pressopannunkin käytön jouduin opettelemaan YouTubesta (!!!!!), kun on koko elämänsä juonut teetä niin nuo kahvilaitteet ei sanoneet mulle ennen viime syksyä yhtään mitään. :D

 10. 14

  Hanna sanoo

  Heippa! Ei liity päivän postaukseen, mutta olet joskus muistaakseni kirjoittanut Pienestä Tuoksukaupasta ja sen tarjonnasta. Kävin selailemassa siellä sivuilla ja kysyisinkin tyhmän kysymyksen: Voiko siis sieltä tilattuja esim. öljyjä lätkäistä suoraan naamalle niin kuin kosteuttavan seerumin ja tällä tavoin hoitaa kuivaa ihoa vai täytyykö öljyt sekoittaa johonkin muuhun ennen käyttöä?

 11. 16

  miira sanoo

  Meiltä löytyy täsmälleen sama vehje, joka myöskin otettiin käyttöön vuoden kaapissa seisottelun jälkeen.

  Alussa vaahdottelin lämmitetyn maidon erillisessä kupissa, ja kaadoin sen sitten kahvin päälle. Nykyään vaahdotan mieluummin kylmää rasvatonta maitoa samassa kupissa, johon kaadan kahvin myöhemmin. Tai itseasiassa suodatan, koska en omista kahvinkeitintä, vaan suodatan kahvisuodattimen läpi kuumaa vettä kuppi kerrallaan!

  Kun teen kahvin useimmiten isoon, paksureunaiseen lasiin, näkyvät vaahto ja maito- ja kahvikerrokset siinä tosi hauskasti!

 12. 18

  sanoo

  Tuollainen voisi olla kiva, kun yleensä tilaan kahviloista cappuccinoa tms ei ikinä tavallista kahvia kun olen enemmän tee-ihminen. Pitääpä kurkata Stockalta kun käväisen siellä..

 13. 19

  Vive sanoo

  Oma ykkösturhake näin kesäaikaan on mansikankannanpoistaja. :D Ei mene mansikoita peratessa niitä pikkuhituloita kynsien alle (auts!). No, ehkä veitsellä saisi melko vastaavaa jälkeä, mutta tulen hyvälle tuulelle aina kun perkaan mansikoita…

  Omasta kaapista löytyy itse asiassa myös tuo maidonvaahdotin. Silloin harvoin kun kahvia juon, käytän sitä!

 14. 20

  sanoo

  Mahtavan näköinen laite? Toimiiko todellakin niin kuin pitääkin ja maihtuuko kahvi erilaiselta vaahdon kera? Pitääpä testata!

 15. 21

  Satu sanoo

  Muutama kuukausi sitten ostin omani Ikeasta. Maksoi huimat puolitoista euroa ja on nykyään päivittäisessä käytössä. Poikaystäväkin on alun silmienpyörittelyn jälkeen todennut, että paras ostos aikoihin! :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.