Kuukauden idoli: Joulunalle

Vietän joka vuosi joulua lapsuudenkodissani äidin luona. Yksi kestävimmistä jouluperinteistä täällä on Amerikan tädeiltä muinoin saatu suuri, pehmeä joulukalenteri jossa seikkailee pieni nalle.

Kuukaudenidoli_JouluNalle

Se Nalle on rakkaimpia jouluun liittyviä muistojani. Ja Nalle seikkailee edelleen, vaikka olemme jo aikuisia. Nalle kuuluu yhtä erottamattomasti jouluun kuin kuusi ja lanttulaatikko. :)

Nalle aloittaa jokavuotisen taipaleensa aina 1. joulukuuta. Sen tehtävänä on etsiä joulu.

Joulunallekalenteri

Kalenterin luukkujen kohdalla kerrotaan, mistä Nalle kunakin päivänä joulua etsii. Nallea siirretään kalenterissa tarran avulla. Lapsena oli aina niin jännittävää seurata Nallen retkeä – vaikka tiesikin, missä huoneessa se joulu lopulta odottaa. :)

Joulunalle_etsii

Joulu löytyy lopulta 24. päivä olohuoneesta. :) Tänä aamuna Nalle sinne taas viimein saapui! ^_^

Joulunalle

Äidilleni ei ole vielä lapsenlapsia kertynyt, mutta onneksi talo tuntuu olevan täynnä lapsia – tai ainakin erittäin lapsenmielisiä – joka tapauksessa..! :)

Joulun vakioperinteisiin kuuluu tietysti myös Lumiukko-animaation äärellä vetistely. Tänä aamuna näin ensimmäistä kertaa sille tehdyn jatko-osan, Lumiukko ja Lumikoira. Ehkä pikkuisen hanat avautuivat…!

Joulunalle_tervehdys

Toivottelen lukijoilleni Nallen kanssa oikein hyvää ja rauhallista joulua!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voi että, vähänkö ihana joulukalenteri. :) Suloinen nalle! Hyvää joulua sinullekin ja kiitos taas yhdestä blogivuodesta, on aina kiva lukea sun juttuja. :’)

 2. 3

  Äni sanoo

  Ihanaa joulua sinullekin! Olet ehdottomasti yksi lempibloggaajistani, vaikken muuten kosmetiikkablogeja enää oikeastaan seuraakaan. :)

 3. 5

  SMS sanoo

  Olin ihan varma, että se Lumiukon kakkososassa seikkaileva koira vaan katoaa lopussa, niinkuin se lumiukko tuppaa tehdä. Itku pääs, kun luulin, että se katoaa, vaan eipäs se kadonnutkaan! Jäi kyllä se alku näkemättä, et en tiedä, olisko siitä jo voinu päätellä, että se koira on siis ihan sen pojan oma koira. Olishan se voinu olla joku joululahjakin se koira sille pojalle. No, ensi vuoteen ja pääsee näkemään, miten se satu alkoi. En tykänny kyllä järjettömästi siitä, että ne laulut oli suomennettu.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   On, vuonna 2012 :) Näytettiin ensimmäistä kertaa viime jouluna mutta silloin missasin sen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.