Kuluu, kuluu… no ei kulu!

Tässä on jälleen yksi aihe, josta olen halunnut kirjoittaa jo pitkään. Kulutus. Ja tarkemmin sanottuna kosmetiikan loppuunkulutus. Ystävämme Virvehän on tehnyt loppuunkaavittujen kosmetiikkaputeleiden laskemisesta melkein muoti-ilmiön, ja joka toisessa kosmetiikkablogissa tehdään nykyään kuukausittaiset yhteenvedot loppuneista purkeista. Karkkipäivässä ei tehdä.

Miksei?

No kun ei täällä kulu juuri mitään loppuun.

[Kuvituksena neljän vuoden takaisia otoksia silloisista kosmetiikkavarastoistani – pahoittelen kuvien huonoa tasoa mutta en jaksanut ottaa uusia kuvia]

Kosmetiikan tuotteiden käyttövauhti on tylsyydessään kiehtonut minua aina. Olen niin outo ihminen että pohdin usein, oikeasti ihan antaumuksella, miten eri tavalla ihmiset annostelevat kasvorasvojaan, shampoitaan ja dödöjään. Virven aloittama trendi on tuonut lisämateriaalia pohdintoihini, kun olen hämmästyneenä saanut seurata eri ihmisten joka kuukausi loppuunkuluttamia tuotteita. Virven itsensä legendaarinen kulutustahti on tietystikin ihan omaa luokkaansa. En voi  kuin hämmentyä siitä, miten täysikokoisen vartalovoiteen saa kulutettua loppuun kahdessa viikossa tai huulikiillon parhaimmillaan viikossa. Se on, lukijatoverini, ihan ällistyttävää.

Olen jutellut purkkien kulumisesta myös työkavereideni kanssa. He ovat olleet aika lailla puulla päähän lyötyjä kulutustahdistani. Cliniquen kasvovettä käyttävä kollega kuluttaa yhden 200 ml:n pönikän kuukaudessa ja kosteusvoiteita menee useita kappaleita vuodessa. Kevään aikana myyntikilpailuista kertyneet voiteet, jotka itse myin, oli kollega käyttänyt jo aikapäiviä sitten loppuun. Itsehän käytin koko viime syksyn, talven, kevään ja kesän kahta tai kolmea eri voidetta, joista yksikään ei ole vieläkään lopussa. ^_^

Kerronpa vähän  kulutustottumuksistani.

Käytän deodoranttia päivittäin. Yksi dödö kestää minulla noin vuoden.

Käytän kasvojen kosteusvoidetta päivittäin n. 10 kk vuodesta. Kesäkuukausina ihoni ei ole käytännössä lainkaan kuiva, ja käytän voidetta harvemmin. Laitan kosteusvoidetta kasvoille ehkä 10-senttisen kokoisen nokareen, ja se riittää hyvin koko kasvoille. Pahimpina talvipakkasina voidetta saattaa kulua hieman enemmän. 50 ml:n voidepurkki kestää minulla yli vuoden.

Yövoide kuluu hieman nopeammin, sillä sitä käytän (tai olen käyttänyt, meneillään on edelleen heinäkuussa alkanut rasvaton yöhoitokokeilu) joka ilta vuoden ympäri. 50 ml:n yövoidepurkki on nopeimmillaan kulunut minulla 8:ssa kuukaudessa.

Kasvovettä käytän päivittäin, välillä sekä aamuin että illoin tai sitten vain aamuisin. 150 ml:n purkki kestää käytössäni 5-7 kuukautta.

Sebamedin 200ml:n puhdistusneste on niin riittoisaa, että se kestää käytössä 1,5 vuotta! Kyllä. Sitä tarvitsee kerralla vain viiden sentin kolikon kokoisen pisaran. Tällä hetkellä kasvoputsarit kuluvat nopeammin kun olen vaihtanut luonnonkosmetiikkaan, tosin purkkien kulumisvauhtia on myöskin vaikeampi seurata kun niitä on käytössä useita samaan aikaan. Mutta arvioisin, että 150 ml:n geeliputsari kului n. neljässä kuukaudessa. Tällä hetkellä olen ihan innoissani, kun Laverén vaahtoputsari on loppumassa vain parin kuukauden käytön jälkeen – mutta ainetta onkin putelissa vain 50 ml!

Nopeiten minulla kuluvat silmämeikinputsarit. Tänä vuonna olen kuluttanut loppuun jo neljä Natural Coden silmämeikinpoistoainetta. Siinä sentään olen hyvä!

Vartaloemulsioiden kulumiseen vaikuttaa voiteen koostumus; täyteläiset kuluvat luonnollisesti nopeammin. 200 ml:n pönikkä kestää käytössäni keskimäärin 3 kuukautta.

Hiustuotteet kuluvat tuskastuttavan hitaasti. Pesen hiukset joka toinen päivä, tai joskus joka kolmas, mikäli saan rasvoittumissykliä hieman pidennettyä. Kirjanpitoni mukaan olen kuluttanut neljän vuoden aikana 13 shampoota, 11 hoitoainetta ja 10 tehohoitoa. Putelit kokoa 250-300 ml (tehohoidot 125-150 ml). Yksi shampoo kestää minulla siis noin neljä kuukautta. En mitenkään pihistele suihkussa, vaan vaahdotan hiukset kahdesti ja käytän shampoota yhteensä sellaisen kämmenellisen. En voi siis kuin ihmetellä, miten joku saa shampoon loppuun kuukaudessa.

Viime vuonna koko vuoden loppuunkuluneiden tuotteiden saldo oli 43. (Postaus aiheesta löytyy täältä.) Tänä vuonna ollaan päästy lukuun 26, ja ollaan lokakuussa. :) Näyttäisi siltä, että jäädään runsaasti viime vuotta jälkeen.

Summa summarum: olen mielestäni aivan tavallinen kosmetiikan kuluttaja, enkä millään lailla pihistele purkkieni kanssa. Miksi ne siis kestävät niin pitkään? Miksi toinen samalla ihotyypillä ja hiustenpesusyklillä varustettu ihminen kuluttaa kaksi, kolme tai jopa neljä kertaa enemmän tuotteita vuodessa? Mitä he oikein tekevät? Kylpevät vartaloemulsiossa? Valelevat ihoaan kasvovedellä? Hierovat hiuksiin desin hoitoainetta?

Kertokaa te minulle! :D

Kommentit
 1. 1

  Suvi sanoo

  Mulla on vähän sama, olen köyhä opiskelija niin ennemminkin toivon ettei tuotteet lopu ja käytän juuri sen verran kuin tarvitsen. Toisaalta on ollut mielenkiintoista huomata kuinka paljon ihonhoitotuotteisiin voi ja tarvitsee käyttää rahaa. Viime vuonna käytin kalliita dermatologican tuotteita kun oli paremmat tulot, tänä vuonna joutuu pihistelemään niin olen palannut markettituotteisiin. Viimeisin kasvovoide loppui muutama kuukausi sitten ja sen jälkeen olen käyttänyt kevyttä vartalovoidetta myös kasvoilla vain aamuisin… ja iho on paremmassa kunnossa kuin ikinä aikaisemmin! :D. Joskus todella kannattaa hoitaa vähemmän.

 2. 2

  Jonayla sanoo

  Aivan ihana aihe taas!

  Itsellä kesti Laveran 50ml kasvovesi 2kk. Kasvorasvat 50ml kokoiset kestävät käytössä n. 3-4kk, joten tuossa olet kyllä tosi säästäväinen. :D Tosin voi olla, että oma ihoni on kuivempi.
  Öisin en käytä yövoidetta vaan seerumia ja se on riittoisaa ainetta 30ml kestää melkein puoli vuotta.
  Eniten vaikeuksia on kuluttaa suosikkiani RENin kuorintaa, pitäisi käyttää 9kk kuluessa avaamisesta, mutta purkki on iso ja puoli painallusta riittää. Kestää käytössä sellaiset 1,5 vuotta.
  Laveran 150ml vartaloemulsiot kestää itsellä pari kuukautta.
  Hiustuotteita menee varmaan saman verran kuin sinulla, tosin hiukseni ovat vain hartioille.
  Luulen, että olen kuluttajana varmaan aika keskiverto eli sinun ja jonkun superkuluttajan väliltä. :D Itse sorrun usein siihen, että kyllästyn johonkin tuotteeseen, heitän sen menemään ja ostan tilalle uuden ennen entisen loppumista. Viime aikoina tosin olen päässyt tästä hunosta tavasta melkein kokonaan eroon. Olen jopa tietoisesti pyrkinyt, että entinen on käytettävä ensin loppuun.

 3. 3

  terhi sanoo

  mulle kampaaja sanoi, että voin lähes kylpeä hoitoaineessa. se oli silloin kun oltiin alettu vaalentaa mun mustaa tukkaa ihan kylmänvaaleaksi ja hius luonnollisesti kärsii moisesta. silloin se olikin ainoa tapa pitää hiukset edes jokseenkin elossa, nykään kun tukka on tosi hyvässä kunnossa, ei enää tarttis kylpeä hoitoaineessa, mutta se tapa on vähän jäänyt…
  mulla kuluu meinaan siinä ajassa kaksi hoitoainepulloa kun yksi shampoopullo (samankokoisia kaikki), vähintään. joskus joutuu vähän jo availemaan kolmattakin hoitoainetta ennenkun shampoo loppuu.

  vartalovoiteita mä taas en ole ikinä saanut kulutettua, ne kestää vuositolkulla eikä ikinä lopu. juuri jouduin pistämään ihanantuoksuisen body shopin cranberry body butterin lopun roskiin, kun se mokoma ehti jo kuivahtaa puteliinsa kun en ollut sitä saanut käytettyä 5 vuoden aikana loppuun :D

  mulla kuluu oikeastaan vain kynsilakanpoistoainetta ja hoitoainetta silleen, että saa olla vähän haukkana kattomassa koko ajan ettei varastot lopu just huonolla hetkellä, mutta muutoin lähes kaikki kosmetiikka tuntuu melkeimpä lisääntyvän purkeissaan..

 4. 4

  sanoo

  Kiitos muuten vastauksesta blogissani, voin taas nukkua yöni rauhassa, hiukset letillä. :)

  Vartalovoiteet ovat mulla sellainen, mikä ei kulu sitten millään. Mistään päin ei ole kuivaa, joten pelkästään kyynärpäihin ja polviin laitan jos viitsin. Reisiin menee selluliittirasvat, tatuointeihin vanhaksi menneet kasvovoiteet, sääriin tällä hetkellä karvanvähentäjävoide (testissä), jalkoihin jalkarasva. Vartalovoide kestää mulla _vuosia_.

  Silti lähdin itsekin pitämään tuota loppuneiden postauksia, alkuun postasin sitä myötä kun loppui, nyt olen alkanut postaamaan harvemmin ja enemmän kerrallaan. Mut siitä näkee sit joskus tulevaisuudessa paljonko mikäkin kestää. :)

  Ripsivärien ja muiden sellaisten tuotteiden, joissa olen jo löytänyt suosikkini, toivoisin kestävän ikuisesti. On tylsää ostaa aina samaa ja se tuntuu vain ikävältä menoerältä. Uusia kokeiluja taas on kiva ostaa!

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Mulla kului kanssa ennen vartalovoiteet hitaammin, sanotaanko yksi 300-400ml:n pönikkä vuodessa. Mutta se johtuikin oikeastaan vain siitä, että olin laiska enkä jaksanut päivittäin välittää kropan kuivasta ihosta. Itse asiassa ainoastaan reidet ja sääret kuivuu mulla sillä lailla, että ihan hilseilevät ilman voidetta, mutta muun kropan iho on hyvin normaali eikä mitenkään kosteusjanoinen. Paitsi ne kantapäät…. :P

   Ainiin joo, ole hyvä vaan hiusvastauksesta. :) Vaikkei siitä varmaan mitään suurempaa hyötyä ollut.

 5. 5

  syysviiru sanoo

  Ihan näin suoralta kädeltä veikkaisin, että ihmiset hölväävät tuotteita, koska heistä on kivaa päästä ostamaan uusia. Ihan hyvä sulle että ihmiset ostavat ^_^

  En itse koskaan ole laskenut kulutustahtiani, se on varmaan keskinkertainen. Jotkut tuotteet vain kestää ja kestää, kuten kasviöljysaippuat ja öljyt. En ole koskaan elämässäni saanut huulipunaa tai -kiiltoa kulumaan ennen kuin se on joutunut pilaantuneena roskiin. Ja kohta saan ensimmäistä kertaa heittää pois tyhjän hajuvesipullon: Miss Dior Chérie EdT on niin mieto, että sitä tulee suihkuteltua reilusti.

  Et käytä kosteusvoidetta kesäisin?! Huh, minä ainakin ahavoituisin rusinaksi jos jättäisin kosteusvoiteen pois. Harrastuksien takia tulee ulkoiltua paljon joka säässä. Etkö tarvitse kosteusvoidetta edes suojaamaan auringolta?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Aurinkovoiteet on asia erikseen, mietinkin että olisikohan pitänyt mainita tuossa. Mutta jos en oleskele kesäpäivänä lainkaan auringossa, en välttämättä tosiaan laita kasvoille muuta voidetta kuin illalla yövoiteen (ja heinä-elokuussa en sitäkään). Mun iho on siitä jännä, että kropan iho tuntuu kuivuvan kesällä enemmän kuin talvella, kun taas kasvoissa on päinvastainen ilmiö. Tosin ihan yleisestikin sanotaan, että kesällä kasvojen iho on vähemmän kuiva ja kosteusvoiteet kannattaa vaihtaa talvea kevyempiin.

   • 5.1.1

    syysviiru sanoo

    Kosmetologini on pöyristynyt siitä, että pyöräilen, hiihdän, luistelen ja rääkkään herkkää hipiääni… en silti aio luopua niistä tavoista.

    Ihminen on kummallinen otus. Minulla kehon talvikuivuuteen auttaa parhaiten merivesi!

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Jestas, onpas sulla ”kiva” kosmetologi…! XD ”Suosittelen sinulle, asiakkaani, kaiken ulkoilmassa tapahtuvan liikunnan lopettamista ihosi parhaaksi.” Kjeh.

 6. 6

  mimmu sanoo

  Hahah! Juuri tälläisten postausten vuoksi tykkään lukea sun blogia. Vastasin siihen kyselyyn enkä oikein löytänyt sopivia vaihtoehtoja. Kun ei mua kiinnosta ihonhoito ja kosmetiikka sellaisenaan, vaan juuri nämä (kahelit) niihin liittyvät oheisilmiöt! –tässä tapauksessa tuo pikkutarkka mittaaminen, I love it!

  Täytyy antaa tunnustusta: on ihanaa, ettei se purkkien nopea tyhjeneminen ole täällä pääosassa. Iloitsen myös siitä että käytät reilusti päivämäärältään vanhojakin tuotteita, minä myös.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Iloitsen myös siitä että käytät reilusti päivämäärältään vanhojakin tuotteita, minä myös.

   Hei, hyvä juttu! ^_^ Jokainen toki tyylillään, enkä tuomitse ketään, mutta myönnän hieman ärsyyntyväni joistain hygieniafriikkien kauhisteluista, ”voi EIHÄN nyt ripsaria voi enää kolmen kuukauden jälkeen käyttää….!” Itselläni ripsiväri kestää koosta riippuen 4-8 kuukautta. Enkä todellakaan heitä sitä menemään ennenkuin viimeisetkin rippeet on käytetty, lisään lopussa sekaan jopa perusvoidetta että saan varmasti kaiken massan käytettyä. Jos minulle olisi yhdenkään kerran tullut silmätulehdus tällaisesta toiminnasta, niin varmasti heittäisin maskarat mäkeen aiemmin, mutta kun 18 vuotta ollaan tällä systeemillä menty ilman ongelmia niin miksi toimia toisin…. ;)

   • 6.1.1

    Sms sanoo

    Hauska lukea vanhoja juttuja :D… Keskellä yötä

    Pakko päästä kommentoimaan. Itse en uskalla käyttää ripsaria kuin neljä kuukautta. Olen piilarien käyttäjä ja ilmeisesti riski silmätulehdukseen on suurempi ja mascaran pöpöt voi ”siirtyä”(?) piilarin pinnalle lisääntymään aiheuttaen siinä bakteerikasvustoa. Ja jos silmää vasten koko päivän hengaavat piilarit saa bakteeripeitteen, niin oireita tulee helpommin kuin pelkän pilaantuneen mascaran kautta ihmisellä, joka ei käytä piilareita…

    Kuukausilinssien kanssahan käy aina niin, että neljän vkon jälkeen linssien desinfioinnista riippumatta linssit on jo täys pöpöjä ja ne pitää vaihtaa… Piilareista tulee myös epämukavammat nopeammin ennen neljättä viikkoa, jos käyttää kovasti silmämeikkiä verrattuna kuukausiin kun ei käytä paljoa silmämeikkiä. Eli meikkien jämät ja myös bakteerit tarttuu hanakasti piilareihin jääden niihin. Elikkäs se neljä kk piilari ihmisellä vois ollakin ihan perusteltu raja vaihtaa ripsari.

    Myös mulla yksi mystinen silmätulehdus, joka olikin allergiaa, takana. Edelleen en vaan tiedä, mille olin allerginen. Onneksi en silmämeikeille!!

    Mulla on rasvanen herkkä iho ja joudun käyttämään hellävarasia putsareita, mutta nehän ihan aina ei vie kaikkea meikkiä. Loppumeikin jäännöksiä poistaen mulla kuluu kanssa ihan sikana kasvovettä eli 200ml kk… Myös aamulla naama niin rasvottunut kosteusvoiteesta huolimatta, että pumpulitukot likaantuu silloinkin paljon…ja kasvovettä pitää lotrata. Myös vartalovoi purkki kuluu talvella kahdessa kolmessa viikossa, mikä käy aika kalliiksi…

    • 6.1.1.1

     Sms sanoo

     Hetkinen, vai oletkos säkin piilarien käyttäjä?! Oh well, toisaalta minäkään en kovin hysteerisesti ennen noita ripsarien säilyvyysaikoja ajatellut, ennen kuin oli tuo joku omituinen silmätulehdus/-allergia keissi.

     • 6.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Hetkinen, vai oletkos säkin piilarien käyttäjä?!

      En säännöllisesti, nykyisellään (viimeiset 8 vuotta) olen käyttänyt piilareita vain hyvin satunnaisesti, en edes kerran vuodessa. Joskus parikymppisenä oli kausi jolloin käytin säännöllisemmin, etenkin kesällä aurinkolasien kanssa ja konserteissa ja festareilla (kun halusin välttää sen että jonkun huitovan yleisön jäsenen käsi lentää rilleihin ja sitten saa katsoa loppukonsertin sumuisten lasien läpi…! ^_^)

    • 6.1.1.2

     Sanni sanoo

     Ja jos silmää vasten koko päivän hengaavat piilarit saa bakteeripeitteen, niin oireita tulee helpommin kuin pelkän pilaantuneen mascaran kautta ihmisellä, joka ei käytä piilareita…

     Kuulostaa kyllä ihan loogiselta. :) Ja voisi olla että itsekin suhtautuisin ripsarien käyttöikään eri lailla jos käyttäisin piilareita.

 7. 7

  sanoo

  Ja mää kun luulin olevani hidas kosmetiikan kuluttaja… Nykyistä päivävoidettani olen nyt kuluttanut vissiin puoli vuotta jos en enemmänkin, eikä loppua näy vielä aikoihin. On tosin kyllä 100ml, mutta olen sillä rasvannut käsiä ja kyynärpäitänikin, koska tahdon siitä eroon. Mitään vartalovoidetta en saa kuukaudessa kulumaan, täyteläinen voide voi kulua kahdessa kuukaudessa, jos muistaa rasvailla joka päivä ja todella reilulla kädellä, rasvattavaa pinta-alaa kyllä riittää…

 8. 9

  tanjakas sanoo

  Hei, voisitko joskus tehdä postauksen selluliittivoiteista ja niiden hyödyllisyydestä?

  Jotain vertailua eri tuotteista ja olisi kiva kuulla että onko niistä OIKEESTI mitään hyötyä!

 9. 10

  Nana sanoo

  O ou. :D Tuli melkein huono omatunto omasta kulutuksessa. Kosteusvoide (n.200ml) menee helposti 1,5 viikossa, hiuslakka (jota en mielestäni edes niin paljoa käytä, ei löydy kypärää. :D) 3 viikossa (siis ei semmonen taskukoko), yövoide 1kk… :D

 10. 11

  Nana sanoo

  Niin ja shampoo menee 2 viikossa, hoitoaineen saan kulumaan loppuun parhaimmillan viikossa, tai vähintään 1,5. :D Meni 2,5 viikkoa kuluttaa 900ml hoitsikka….

 11. 12

  sanoo

  Oon jotenkin kuvitellut olevani hirmuisen hidas kosmetiikkakuluttaja, mutta en nähtävästi olekaan! Tuota dödön kestämistä jaksan kyllä ihmetellä, mutta esim. vartalovoiteet kestävät minulla niin pitkään, että olen joutunut useamman putelin heittämään pois kun koostumus ja tuoksu muuttuvat vähemmän houkutteleviksi.. :D

  Hirveä taistelu itsensä kanssa kun tekisi mieli ostaa jotain uutta kivaa, mutta siinä ei ole tasan mitään järkeä kun entisetkin ehtivät eltaantua.

 12. 13

  sanoo

  Kiva juttuaihe! Mulla kuluu eniten hoitoainetta, palasaippuaa, kulmakynää ja lakanpoistoainetta. Kasvorasvoja, silmänympärysvoiteita, huulikiiltoja ja luomivärejä saan oikeen lahdata että ne kuluvat :) Ehkä siksikin kun on niin monta käytössä samaan aikaan…pidän myös siitä ettet ole niin iik-kolme-kk-vanha-maskara, vaan normi-ihminen. Normaalius on hyvä juttu. Mä luotan kanssa hyvin pitkälle haju- ja näköaistiin. Mulla on sama ripsari käytössä yleensä ainakin puoli vuotta, en pumppaa sinne barbaratyyliin ilmaa vaan pyörittelen ja käytän onnellisena kunnes se ei enää toimi, ehkä just noin 6-8kk päästä.

 13. 14

  Miaminttu sanoo

  ”Laitan kosteusvoidetta kasvoille ehkä 10-senttisen kokoisen nokareen, ja se riittää hyvin koko kasvoille.”

  Nyt on minun vuoroni olla pöyristynyt! :D Mihin ihmeeseen sitä tarvitsee 10 cm?? Itse laitan n. 1-1,5 cm pituisen tuubista pursotetun pötkylän, joskin yleensä lyttään sen tortuksi, niin että suoranainen pituus on kyllä vaikea arvioida.. mutta 10 cm siitä ei tule :D Onko kyseessä harmiton kirjoitusvirhe, vai pursotatko oikeasti sitä tuotetta 10 cm ennen levittämistä kasvoille? Jos ei ollut kirjoitusvirhe, niin sitten kyllä kummastelen minäkin miksei sulla lopu tuotteet koskaan :D Ja samalla häkellyn pohtimaan omia käyttömääriäni, olenko se sittenkin minä, joka on outo?

  Pirtsakkaa syyspäivää joka tapauksessa! :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   10-senttinen = kymmenen sentin kolikko! ^_^ Eipä tullut mieleen että sen voi tulkita senttimetreiksikin…… Tosin sillä kulutuksellahan purkki riittäisi ehkä kahteen käyttökertaan.

   • 14.1.1

    Miaminttu sanoo

    Oho.. Näin käy kun ehtii jo hämmästyä ymmärrettyään asian jollain tavalla, niin ei sitten aivot pysty enää millään muulla tavalla asiaa käsittelemään :D

    Nyt tunnen itseni todella typeräksi xD 10-senttinen.. tietysti!

 14. 15

  Eevi sanoo

  Kyllä! Ihan samaa vikaa täällä. Virven blogia lukiessani havahduin joskus siihen, että ai, tuotteita voi ilmeisesti joskus loppuakin :D Käytän tuotteita mielestäni normaalisti ja ovat kyllä olleet kaikki hintansa väärtejä, kun usein ei tarvitse hankkia uusia. Silmämeikin poistoaine on minullakin eniten kulutettu tuote. Nyt olen sinnikkäästi käyttänyt kynsinauhaöljyä ja iloinnut öljyn vähenemisestä, kunnes muistin, että kumosin pullon vahingossa pöydälle ja osa lorahti puupinnan hyväksi… :)

 15. 16

  Peppi sanoo

  Ymmärrän hyvin! Minulla on myös suuri osa kosmetiikkavarastoistani sitä sorttia, jotka ei lopu millään. Esim. kaapissa on edelleen kasvovesi ehkä 90-luvulta, kertoo siitä ettei tule usein käytettyä.. Kasvovoiteet ei tunnu millään loppuvan, vaikka käytän aamuin illoin. Vartalovoidetta minulla ei edes ole, laitan perusvoidetta kun siltä tuntuu. Vaikka pesen hiukset joka toinen päivä niin shampootkin kestää ja kestää…Ainoat tuotteet, jotka kuluu on hoitoaine (pitkät hiukset), silmämeikinpoistoaine (vedenkestävä) ja kasvojen puhdistusgeeli tms. Meikeistä ei juuri mikään lopu, UDPP:n uusin vuoden käytön jälkeen juuri. Jotta saisin vähän vaihtelua ihonhoitoon, olen ostanut Ole Henriksenin kokeilupakkauksia. Pienet purkitkin tuntuvat vaan riittävän ja riittävän…

 16. 17

  satu sanoo

  Sama juttu. Ei meinaa tökötit millään loppua. Periaate kun on, ettei mitään voi heittää, jos sitä voi käyttää. Ne huonot ei lopu ikinä…

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Just niin, mäkin käytän yleensä vaikka hampaat irvessä pois ne huonommatkin tuotteet. Olen tainnut elämäni aikana heittää pois vain kolme kosmetiikkatuotetta niin, etten käyttänyt niitä loppuun. TBS:n Hunajahoitoaine oli niin hirveää, että en vaan pystynyt rääkkäämään hiuksiani sillä enää. Toinen poisheitetty tuote on Bio+ shampoo, joka alkoi jo haista sen verran että se oli tosiaankin parempi heittää. Lumenen Hydra Drops -voidetta isossa 100 ml:n purkissa en myöskään ehtinyt saada loppuun ennenkuin voiteen koostumus muuttui jäykäksi ja mahdottomaksi levittää.

 17. 18

  emminkäinen sanoo

  Eräs asiakas oli saanut kulumaan 200ml shampoopullon parissa viikossa. Kuulemma ei sillä pessyt kuin muutaman kerran. :D :O

 18. 19

  nuunu sanoo

  Mutta eikös tuotteissa oo se merkintä 12M, että menee pilalle 12 kuukaudessa avaamisen jälkeen? Mulla on ainaki menny kasvoputsarin koostumus jankiksi ko en käyttäny sitä tarpeeks nopeasti loppuun :/

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Se 12MM tarkoittaa että tuote säilyy käyttökelpoisena vähintään sen 12 kk avaamisen jälkeen. Valmistajat ovat lain mukaan velvoitettuja merkitsemään pakkaukseen jonkinlaisen ajan, minkä sisällä tuote ei oikein säilytettynä mene pahaksi. He siis lupaavat, että tuote kestää ainakin sen 12 kk, mutta todellisuudessa tuote voi kestää minkä tahansa pituisen ajan välillä 12 – 36 kk tai mahdollisesti sitäkin pidempään…. ;)

   Säilyminen riippuu ihan tuotteesta, siihen käytetyistä säilöntäaineista, pakkauksesta (avopurkki, tuubi vai pumppupullo), käyttöympäristöstä (lämpötilanvaihtelut, valoisuus) ja käyttäjän hygieniasta (tungetko purkkiin pesemättömän sormen jne). Toinen voide härskiintyy vuodessa, toinen voi kestää kolme vuotta. Luonnonkosmetiikka säilyy lyhyemmän aikaa kuin normikosmetiikka.

 19. 20

  milipili sanoo

  *ei taas toimi indien pääsivu*

  Kolmessa kk:ssa kuluu hoitsikka, vartalovoiteet, silmämeikinpoistoaineet ja vaahtoputsarit.
  Kasvojen kosteusvoiteet kestää vuodenkin, joku 50 ml pullo, shampoot puolisen vuotta, suihkugeelit myös. Palasaippuat ikuisuuden, hiuksiin jätettävät eivät ihan vuotta.

  Meikeistä olen joskus saanut huulikiillon/pohjan/puuterin loppumaan.

  Ei nyt mitään hirmu tahtia siis.

   • 20.1.1

    Annimaria sanoo

    Mä en oo koskaan elämässäni onnistunut kuluttamaan yhtään ripsaria loppuun. Heittelen niitä aina vaan pois vanhentuneina. Kuivumaan on joku joskus päässyt, mutta loppunut ei kyllä koskaan. Mä en itseasiassa edes tiedä, että mistä tietää ripsarin loppuneen. Ja paljonko sitä pitäis päivittäin sutia ripsiinsä, että sen sais loppumaan alle puolessa vuodessa?

 20. 21

  Seireeni sanoo

  Mulla kuluu vartalovoidetta ihan älyttömiä määriä, mutta olenkin atoopikko, ja mun on pakko rasvata kroppa päästä varpaisiin kerran pari päivässä. Pumppupullosta truuttaus per raaja, sitten vatsa ja selkä ja peppu…kyllä sitä vaan kuluu. Haluaisin niiiin kovasta alkaa käyttämään luonnonmukaisia vartalorasvoja, mutta ne on aina pakattu johonkin aivan käsittämättömän pikkuruisiin puteleihin ja maksavat maltaita. Ootko törmännyt kenties reilumman kokoisiin pakkauksiin?

 21. 22

  Johoh sanoo

  Minulla kuluu eniten putsareita ja vartalovoiteita (käytän HTH:ta), mutta olen myös vähän ihmetellyt joidenkin kulutustahtia, yksi tuttukin ostaa joka kuukausi uuden kasvovoiteen, koska kuluttaa niitä sitä tahtia :O Minulta on kesältäkin jäänyt aurinkorasvaa yli, vaikka olen laittanut sitä just ohjeistetun määrän. Cliniquen kasvovesi menee toisaalta aika nopeasti, jos käytän pumpulia, mutta jos lätkin sormin naamaan niin kestää kyllä pitkään.

 22. 23

  merikukka sanoo

  Sama juttu täälläkin. Olen ihmetellyt kanssa Virven kulutusta, koska minullakaan ei kulu mikään loppuun tai tosi hitaasti. Välillä tekisi mieli kokeilla uusia tuotteita, mutten voi ennen kuin vanha on kulunut loppuun. Sitten kun pitää hankkia jokin uusi tuote loppuneen tilalle, niin iskee hirvee paniikki, että minkä ostaisi seuraavaksi, koska siinä menee taas pari vuotta, ennen kuin voi ostaa uuden.
  Minulla näytteet tai ”minipakkauksetkin” (esim. Clinique:n paketit) kuluvat tosi hitaasti. Voisin jopa ostaa niitä näytteitä, niin voisi kokeilla muitakin tuotteita.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Sama juttu mullakin, pieni 5 ml:n voidenäytekin kestää viikon. Mun ei kanssa tarvitsisi enää koskaan ostaa yhtä ainutta kasvorasvaa kun olen liikkeessä töissä, ja voisin elää pelkillä näytteillä mitä meidän työn kannalta kuuluukin testata. Aika tylsää oikeastaan.

 23. 24

  Siru sanoo

  Pienenä kun salaa vessassa käytin äidin hiuksiin jätettävää hoitoainetta, mua ärsytti älyttömästi purkin takapuolella lukeva teksti ”annostele ainetta kädelle parin pähkinän verran” minkä pähkinän? Maapähkinä, kookospähkinä? Se varmaan tarkoitti jotain pientä pähkinää, mutta minä viis veisasin ohjeista ja tursutin sitä nautinnolla kämmenelle ja levitin hiuksiin että plurts vaan kuului :-D Ostin toissakesänä sellaisen Imunalin 1000ml-kokoisen shampoopurkin. Aluksi olin merkinnyt sen kylkeen muille perheenjäsenille tiedoksi että vain minä saan käyttää sitä. Sitä on edelleen ehkä alle puoli purkkia jäljellä ja sain kuulla jokin aika sitten, että myös vanhempani ovat sitä käyttäneet toissakesästä lähtien.. olen kyllä välissä kokeillut sitä Body Shopin banaanishampoota, mutta silti! Oon sitä mieltä, että jos kyseessä on tehokas tuote, sen kanssa ei tarvitse lotrata :)

  Ja muihin aiheisiin: tykkään kamalasti lukea blogiasi :) Kiitos siis siitä, että kirjoittelet tänne ahkerasti!

 24. 25

  Susanna sanoo

  Kiitos paljon kauneusmessujen lipusta, saapui tänään.

  Itselläni kulutustahti on samaa luokkaa kanssassi. Poikkeuksen tekee vartaloivoide, emulsio tai muut vastaavat. Sellaisen 200ml kulutan viikossa parissa, helposti. Deodorantti kestää ikuisuuden.

 25. 26

  sanoo

  Mäkään en saa purkkeja kulumaan loppuun! Tai jotenkin se menee niin, että kun hyvän tuotteen löytää, sitä pitää ostaa jatkuvasti, kun taas ne vähemmän hyvät vain kestää ja kestää.. Erityisen ärsyttävää, kun yritän etsiä joitan hyviä tuotteita, eikä kaikista saa testereitä/ostettuja matkapakkauksia. Siinä sitä sitten ollaan 50ml kasvovoiteen kanssa, joka menettelee vain jotenkuten..

  Suihkusaippuat mulla kuluu erityisen hitaasti! Edellisen heitin pois kun aloin miettiä, miten monessa muutossa se on jo mua seurannut.. Uutta en kuitenkaan ostanut, kun kaapissa oli jostain saatu Dove. Luultavasti senkin kanssa olisi pian aika luovuttaa. :P

 26. 27

  Mohn sanoo

  Kun nämä kaikenlaiset kosmetiikkablogit löysin niin olin lentää hämmästyksestä selälleni juurikin noista ”tässä kuussa loppuneet tuotteet”-postauksista. Kun mulla ei kanssa ikinä lopu mikään. Tai no dödöt kyllä loppuu mutta ei nekään ihan hirveen nopeasti. Mulla loppuu ehkä kolme tuotetta _vuodessa_.

  No joo, onhan mulla toki käytössä useampia tuotteita samanaikaisesti, esim. shampoita ja hoitoaineita vaihtelen, meikinpoistoaineita on kaksi tai kolme erilaista jne.

  Eikun hei, käsirasvat! Niitä mä onnistun kuluttaan loppuun saakka, mutta ei niitäkään kuukausivauhdilla lopu (niitäkin on useampaa merkkiä käytössä samaan aikaan).

  Toki mullakin loppuu tuotteita sitten lopulta mutta ne kestää mulla todella, todella pitkään. Ja minäkin kyllä käytän ”vanhoja” tuotteita ja ripsivärejäkin niin kauan kuin niistä vaan jotain tulee ja näyttää hyvältä. ;-)

 27. 28

  redshift sanoo

  Mulla taitaa kulua nopeimmin vartalovoiteet, nestemäiset käsisaippuat, hammastahnat, suihkugeelit. Ne kaikki tavallisen kokosina purkkeina kestää noin kaks kuukautta. Kasvovoiteet ja puhdistustuotteet sekä shampoo kestää varmaan noin 3-4kk, naamiot ja kuorinnat varmaan jopa yli vuoden. Aurinkorasvoja en oo saanu vielä ikinä yhdessä kesässä loppuun… Hiusten muotoilutuotteet kestää kans varmaan lähemmäs vuoden. Meikeistä ripsarin joutuu uusiin noin puolivuosittain ja muut ei sillain kulukaan. Mineraalimeikkipohja näytekin on kestänyt jo monta kuukautta :D

 28. 29

  redshift sanoo

  Niin ja hei, sehän on toisaalta vaan hyvä että sulla tuotteet kestää niin kauan, on ekologista ja tosi edullista :) toki tylsääkin…

 29. 30

  sanoo

  Mainio juttu!

  Lily Lololta elokuussa tilatuissa meikkipohja-sampleissa on edelleen paljon ”jauhetta” jäljellä, vaikka olen sutinut niitä nassuuni päivittäin :) Riittoisaa tavaraa! Mitään meikkituotetta en ole vielä saanut oikeasti loppumaan, ennemminkin ehtivät ”happanemaan” ennen kuin loppuvat oikeasti, vaikka käyttäisin niitä päivittäin.

  Tuote, jota lotraan menemään antaumuksella, on hoitoaine. Tämä tosin johtuu siitä, että käytän niitä hoitoainepesuun, jossa pitkiin hiuksiin saattaa tosiaan upota lähes desi (useampi ”kämmenellinen”) tököttiä kerralla. Itselleni parhaiten sopivat silikonittomat Erittäin hieno suomalainen hiushoito tai XZ:n vanilla café ovat onneksi myös varsin huokeita, joten niitä kärsiikin läträtä menemään :)

 30. 31

  Nebu sanoo

  Mul kuluu shampoo loppuu n. kuukaudes, hoitoaine sit kestää parin shampoon verran eli noin 2-3 kuukautta. Shampoot tais olla 250ml ja hoitoaine 200ml.
  Naamanpesuaineist en osaa sanoo, kun en käytä niitä pelkästään ite, sitte yövoidetta en oo käyttäny säännöllisest kokoaikaa joten siitäkää en osaa sanoo, sama juttu käsirasvan kaa.

 31. 32

  sanoo

  Tosi hassua, ajattelin juuri aamulla että miksi mun deodorantti ei lopu ikinä, olen käyttänyt sitä ikuisuuden! Sain sen viime jouluna, eli kymmenen kuukautta nyt käytetty… Vielä vajaa puolet jäljellä, tosin tuo on 100ml deodorantti…. Vartalovoiteet mulla kestää vuosia, en ikinä jaksa rasvata ihoa. Ripsaria käytän surutta yli 3kk, ikinä ole ollut silmätulehdusta!

 32. 33

  sanoo

  Mä olen laiska meikkaaja, mutta ihonhoito taas on mulle suoranainen pakkomielle. Meikit eivät siis juuri kulu, mutta ihonhoitotuotteet loppuvat alta aikayksikön.

  Mullakin on lievästi atooppinen iho, joten perusrasvoja (esim. apteekin Ceralan) kuluu hullua tahtia, samoin pesugeelejä ja -öljyjä. Sit mulla on pakkomielle kasvorasvoihin, käytän Virven tapaan seerumia ja kahtakin eri voidetta samaan aikaan. 50 ml:n kasvorasva kestää ehkä 3 viikkoa, 200 ml:n pesugeeli kestää 2 viikkoa…

  Meikeistä loppumaan saan vaan ripsarit, meikkipohjat, arskapuuterit ja poskipunat. Luomivärejä en saa koskaan loppumaan ja eyelinerit kuivuvat puteleihinsa ennen kuin ehdin käyttää ne lähellekään loppua.

 33. 34

  sanoo

  Meikeistä saan loppumaan ripsivärit ja mineraalipohjat, jälkimmäinen nyt toki kestää ikuisuuden. Ihonhoitotuotteista tietty kasvovoide loppuu aikanaan, semmoinen 50ml purkki riittää kolme-neljä kuukautta. Samoin deo.
  Puhdistusgeeli puolisen vuotta, kasvovesi varmaan vuoden. Vartalovoidepurkkeja mulla roikkuu ympäri asuntoa, niitä ei saa kulumaan millään, osa pitäisi varmasti heittää pois.

  Vuoden käytössä ollut shampoopurkki lähentelee nyt loppuaan.

  Yritän ihan tietoisesti välttää turhaa lotraamista, ei sitä hirveästi tarvitse.

 34. 35

  Helinä sanoo

  Ihmettelin kans kuinka Virvellä kuluu todella nopeaa tahtia voiteet ja shampoot yms. :), mulla kun tuntuu kestävän putelit ikuisuuden ja olen aina onnellinen kun voin heittää täysin loppuunkulutetun roskiin ja avata uuden joka on ollut odottomassa jo ties kuinka kauan.
  Sen olen huomannut, että jos ostan jotain kalliimpaa kosteusvoidetta, se tuntuu kuluvan paljon nopeampaa kuin muut, vaikka määrä on sama 50 ml kuin yleensä muissakin.
  Eniten kuluu puhdistusainetta, kasvovoidetta ja silmien puhdistusainetta. Viimeistä tuntuu saavan olla ostamassa tämän tästä. Kasvovesi kuluisi myös aika nopeaa, jos käyttäisin sitä joka päivä. Hoitoaineet kestävät paaaaljon pidempään kuin shampoot.
  Ripsari kestää yli vuoden, jotkut pitempäänkin, enkä ole huomannut mitään pahenemista. Luomivärit kestää aivan liian kauan päivittäisessä käytössäkin, vaalea väri kuluu nopeiten.
  Mulla on ollut käytössä Blascon Tattoo-peiteväri ja se kesti yli kolme vuotta päivittäisessä käytössä (lopuksi pidin sitä minigrip-pussissa kun kansi mureni). Tällä hetkellä Macin, joka sekin ollut jo yli vuoden ja puolet jäljellä ja kaapissa viime keväänä stockan alennuskupongilla ostettu uusi Tattoo odottamassa :)

 35. 36

  sanoo

  Ciao, ja kiitos kaikista vinkeistä mitä blogissasi jaat! Mulle pisti silmään tuo yö ilman yövoidetta. Olen miettinyt asiaa, kun luin siitä jostain lehdestäkin ja nyt törmäsin siihen täällä. Miten sä olet pärjännyt ilman yövoidetta? Mulla on pintakuiva iho, joka pahimmillaan hilseilee jos unohdan kerrankin kosteusvoiteen, mutta jos hoidan ihoa liikaa (kosteutan, päivettävät tuotteet, seerumit jne) niin jotenkin vaan huomaan että ihoni haluaa hengähtää. Mutta kun joskus tekisi mieli jättää iho olemaan ilman mitään, mutta kun ihoa kiristää! Sopiiko kaikille yövoideton yö? :)

 36. 37

  Anu sanoo

  Dödö menee noin 1-2 kuukaudessa ja shampoo samoin. Mun kainalot ja hiukset erittävät niin paljon hikeä ja rasvaa. Voiteita ei sitten menekään siihen malliin. Vartalovoidetta menee ehkä 2 rkl/vuodessa (kovimmilla pakkasilla). Tyttärelleni laitan paljon hoitoainetta, itselleni en juurikaan. Olen sitä mieltä, että hiuslaatu ja ihon rasvaisuus selittävät parhaiten, jos on kyse täysin samasta tuotteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.