Kulmakarvojen sietämätön keveys

Joojoo, munhan piti opetella laittamaan ja muotoilemaan kulmani kynällä, mutta mukavuudenhalu iski ja kestovärjäsin taas mokomat haituvat. Kyllä mä sitten alan harjoitella kynän kanssa kun tuo Refectocil lähtee haihtumaan…. (ai miten niin pakoilen tätä kynähommaa…?)

Miksi teen postauksen niinkin tylsästä aiheesta kuin kulmakarvojen värjäyksestä? En tiedä. Koska haluan. :)

Alussa oli haiven. Kuka jaksaa laskea mun yksittäiset kulmakarvat? Siihen ei varmaan menisi kauaa.


Otetaan pullo hapetinta ja tuubi tummanruskeaa kestoväriä ja sekoitetaan töhnä. Näihin kahteen kuvaan tuli jotenkin ihan 70-lukufiilis… :)Levitetään aine kulmakarvoihin. Näyttää punaruskealta mutta lopullinen väri ei ole sitä.


Valmista tuli. Ja jätetään vaikuttamaan piiitkäksi aikaa.Noin 2 tuntia 37 minuuttia myöhemmin (värimössö on muuttunut lähes mustanruskeaksi):


Annan aineen vaikuttaa extra-kauan jotta väriaine imeytyy ihoon asti ja värjää siis kevyesti ihoakin. Tällöin kulmakarvani näyttävät tasaisemman värisiltä.

Ja tältä näyttää tulos (kuvassa näkyy myös hyvin mun vasenta silmää kiertävät tummat verisuonet, ovat muuten inhottavia kun kuultavat luomivärin läpi):Suhteellisen luonnollisen näköiset kulmakarvat, eikö vain?

Ennen

Jälkeen

Edittiä. Kaikille anonyymisti kulmakarvojani ihmetteleville voin todeta että pidän itsekin niitä aika karseina, ja siksi naureskelenkin niille täällä blogissa. Olisihan se kiva jos meillä kaikilla voisi olla tuuheat ja kauniit kulmakarvat…

Kommentit
 1. 2

  Anonymous sanoo

  Kumma juttu, minä kun värjäilen kulmani (itse asiassa tein sen juuri 15min sitten! :)) tarvitsee tuotteen antaa vaikuttaa vajaat 10 min. ja tulos sama kuin sinulla!
  -M-

 2. 4

  sanoo

  Hyvinhä tuo onnituu! Ite en tosin rupea värjäilemään näitä omiani minkään värisiksi, kun ovat ihan vaaleat ja hiukset ja ihokin ihan vaalea, niin ei nuo ruskeat ym. kulmakarvat oikein sovi ;)

 3. 5

  sanoo

  Nea – tsekkaa anonyymi 2:n kommentti! :D Nätit tai järkyttävät!

  Anonyymi 1 – jos mä pidän pakkauksessa suositellun 20 minuuttia, näyttävät kulmakarvat käytännössä aivan värjäämättömiltä. En tiedä miksi mun kulmakarvat hylkii väriä, ihan sama homma kosmetologilla.

  Anonyyi 2 – wow, sain ensimmäisen negatiivisen kommentin! :D Kiitos siitä sinulle! Kynälle olisi siis tarvetta! :)

  Anna – mun mielestä vaaleatkin kulmakarvat voi olla nätit, jos niissä vaan on volyymia. Mun kasvot näyttää ihan ilmeettömiltä jos en värjäisi/meikkaisi kulmakarvojani.

 4. 7

  Anonymous sanoo

  Mitähän "järkyttävää" noissa kulmakarvoissa on..? Ihan tavalliset…

 5. 9

  Anonymous sanoo

  hmm, oman kulmakarvavärini vaikutusaika on 1 min. koen kyllä huomattavasti helpommaksi kun tuollaisen kahden ja puolen tunnin session:D

 6. 10

  Keltje sanoo

  Oletko kokeillut sellaista, että pakkauksen mukaisen vaikutusajan jälkeen peset värin pois ja laitat taas väriä uudestaan (sitä jää yleensä yli)? Minullakin joskus tarttuu vähän huonosti, mutta näin tulee ihan hyvä ja pidän väriä sen 10min.

 7. 11

  Anonymous sanoo

  "Ennen"-kuva näyttää kyllä ehkä hieman paremmalta kuin tuo "jälkeen"…:)

 8. 12

  henna sanoo

  Anonyymeille: Ainahan värjäyksen jälkeen kulmat näyttää vähän turhan tummilta meillä kaikilla värjääjillä, mutta ne tasaantuu parissa päivässä. Ja eihän nuo ole edes mitkään sellaiset järkyt lakupötköt, mitä näkee joidenkin kulmia koristamassa :D

  Jännän pitkä vaikutusaika sulla, Inkkis! Mulla vartti riittää ja silti tulee tosi tummat – ja mä värjään vielä vaaleanruskealla. Ripsiin mulla ei kyllä tartu kestovärit yhtään, vaikka miten pitkään pitäisi – eikä väriä pysty edes pitämään ripsissä pitkään, kun silmät alkaa kirvellä. Mutta se on jo toinen juttu…

 9. 13

  sanoo

  ^Jeps, näin on, väri tasaantuu tosiaan parissa päivässä. Värjätyt kulmat näkyy muuten myös noissa mustavalkomeikkikuvissa enkä kyllä parhaalla tahdollakaan näe niissä mitään erityisen outoa. Mutta makunsa kullakin! :)

  Tuo värjäysaika on kyllä ihan naurettavan pitkä, mutta 15 vuotta tuota tehneenä tiedän että edes tunnin vaikutusajalla en saa kovinkaan kummoista tulosta. Tai ainakaan oman makuni mukaista. Ehkä pitäisi kokeilla jotain muuta merkkiä kuin RefectoCil, tiedä sitten jos joku muu merkki purisi paremmin… :)

 10. 14

  sanoo

  Täytyy tunnustaa, että ensin katsoin että himpun liian tummaksi värjäät kulmasi. Mutta tosiaan, vaikutelma on aivan eri kun vertaa meikkikuviin. Itsekin olen huomannut, että jos tahdon tehdä värikkään/tumman/kirkkaan silmämeikin, meikkaan kulmani luonnostaan vähän tummemmiksi. =o)

 11. 15

  sanoo

  Eihän noissa ole mitään järkyttävää ;P

  Itse pidän samaa väriä puoli tuntia ja vähän värjää kulmia. Kuluu alle kahdessa viikossa pois. Omat kulmat on vaaleat ja väriaineena mulla MUSTA.
  Voisin pitää tuota puoli tuntia, pestä pois ja värjätä taas uudelleen. Silti saisin vielä kynällä täyttää.

  Jos nuo on ohuet niin kuvitelkaa Inkiväärille 3 kertaa paksummat kulmat. Ne olisi järkyttävät.
  Minusta nuo kulmat sopii sulle oikein hyvin ja jälkeen tulos on paljon parempi!

 12. 16

  irvikissa sanoo

  Mun piti kommentoida jo siihen edelliseen kulmakarvapostaukseen että kokeile ihmeessä Lancome sourcils design (tai jotakin sinnepäin) kulmakynää! Toi ei ole perinteinen teroitettava kynä, vaan samantyylinen kuin ne kierrettävät silmänrajauskynät ja itse kynä on vahamainen. Tuhat kertaa parempi kuin mikään kokeilemani kulmakynä tai vahamainen väri, tarttuu myös ihoon nätisti, tällä voi siis uskotella omistavansa paksummat kulmat kuin oikeasti omistaakaan.

 13. 18

  sanoo

  Minä käytän ammattilaisten kulmaväriä, koska Refectocil kuluu nopeasti pois sekä vaikutusaika on erittäin pitkä. Oma tuotteeni on (muistaakseni) Schwarzkopfin kulmaväri. Ostin sen mustana ja huomasin, että ruskea olisi ollut parempi. Onneksi omat kulmakarvani ovat tummat, joten suurta virhettä :) en tehnyt. Ostopaikka: tukkuliike. [Kampaaja-ystäväni osti sen minulle!]

 14. 19

  sanoo

  Muuten noista kulmakarvoista. Mä tekisin niin ( omatkin on vaaleat ja menettävät helposti muotonsa ) että annan ton kestovärin kulua ja olisin nyppimättä. Kasvaako sun kulmat tuosta paksummaksi?
  Jos mä saisin laittaa sun kulmat ( :D ) kasvattaisin vähän vain paksuutta lisää alkupäähän, ennen tuota "hyppykohtaa" ja sitten nyppisin muotoon. Ja värittäisin aina kynällä :)

 15. 20

  sanoo

  Charming – mun kulmat ei tosiaan ikävä kyllä kasva yhtään tuon paksummiksi. Nypin pois ainoastaan hajakarvoja kulmakarvalinjan alapuolelta. Tuosta kulmien alkupäästä en nypi juuri mitään, koska karvat ovat kaikkein harvimmat siinä kohtaa. :/

 16. 22

  sanoo

  Tykkäisin itse kestopigmentoinnista, varsinkin kun olen nähnyt Hanskin (11. hetki, Turku) tekevän todella kauniita ja luonnollisia kulmakarvoja. Hiukan tyyriin puoleista toki on… Mutta kiva olisi saada puuttuvat palat korjattua :D

 17. 23

  sanoo

  Ihan OK tuli. Itse ajattelin kokeilla ruskeaa, koska kulmakarvani ovat aika vaaleat (piirrän niitä nätisti ja siististi) jaja haluaisin kysyä, että tuleeko ruskeasta kauhean tumma vaaleille kulmakarvoille ;O En kehtaa kokeilla vielä, jos epäonnistun..

 18. 24

  kosmetologiopiskelija;) sanoo

  Kannattaa ehdottomasti kokeilla muutakin kuin refectocilia!:) Itsellä ei tartu refectocil myöskään. Mutta ei kannata pidentää ihan älyttömästi vaikutusaikojakaan kun värissä olevat (haitalliset) aineet pääsevät iholta helposti imeytymään esim verenkiertoon, varsinkin kun on kyse kasvojen ohuesta ihosta. Itse pidän 15 – 20 min korkeintaan. Ja pyyhithän kulmakarvoista mahdolliset rasvat/öljyt pois ennen värjäystä? muuten tarttuu huonosti. Ja kannattaa se hapetepullo pitää tiukasti kiinni koska mitä enemmän se pääsee kosketuksiin ilman kanssa, sen tehottomammaksi muuttuu. Jospa löytäisit jonkun paremmin tarttuvan värin!:)

 19. 25

  Nimetön sanoo

  Tiedän, että tämä on jo aikas vanha postaus, mutta… Mietin vaan kun sanot aina, että kulmakarvasi ovat niin onnettomat. Minusta tuolla alueella, johon värin levittää, voisit vaikuttaa siihen, kuinka paksuilta kulmakarvat näyttävät.

  Esim. tosta kuvasta, jossa on vain yksi (oikean puoleinen?) kulmakarva, jossa on väri levitettynä, näkee, että värialueen ulkopuolelle jää aika paljon karvaa. Esim. kulmakarvan alkupään alareunaan jää karvoja värjäämättä ja yläreunasta kohdasta, jossa kulmakarva taittuu. Tämä kaiketi toisi myös kulmakarvoille muotoa, kun kulmakarvan ”taitoskulma” tulisi paremmin esiin. Ei olisi niin ”lakupötköt”. Vai levitätkö tarkoituksella värin niin ohueksi ja tasapaksuksi viivaksi? Eikö ole tarkoitus levittää väri samaan muotoon kuin muotoilisit kulmakarvat kynällä?

  Sinänsä tuo kestovärjäys on minusta ihan hyödyllistä. Saa kulmat esiin ilman, että aina täytyy ruveta niitä värittämään. Ainoastaan tuo muotoilu hieman tökkii omaan silmääni, muuten ihan kivat. Itse värjään ripset, kun olen niin laiska laittamaan jopa ripsiväriä.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Vai levitätkö tarkoituksella värin niin ohueksi ja tasapaksuksi viivaksi?

   Kulmakarvani muoto on luonnostaan suora lakupötkö :) Levitän kestoväriä luonnollisen muodon mukaan, sille alueelle jossa karvoja ylipäänsä jotensakin tiheästi on. En levitä hajakarvojen päälle, en halua leventää luonnollista aluetta. Nykyisellään kylläkin levitän väriä pidemmälle tuossa kulmakarvojen alkupäässä. En osaa sanoa miksi en esimerkiksi tämän postauksen kuvissa ole tehnyt niin :) Se ei mahdollisesti ole ollut tapani, mutta juuri näihin kuviin ikuistuneessa värjäyssessiossa olen syystä tai toisesta levittänyt väriä ”kapeammalle” alueelle.

   yläreunasta kohdasta, jossa kulmakarva taittuu. Tämä kaiketi toisi myös kulmakarvoille muotoa, kun kulmakarvan ”taitoskulma” tulisi paremmin esiin.

   Tosiaan, vaikka levittäisin väriä sinnekin, kulmakarva on pötkö :) Kun rentoutan otsalihakseni enkä siis yhtään nosta kulmiani, kulmakarvat ovat käytännössä suorassa linjassa. Se vähäinen kulma jonka niihin saa kuvissa esiin tulee lihaksen työstä :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.