Kulmaa kerrakseen

Tänään asiaa ja arviota monenmoisista kulmakarvojen ehostustuotteista.

Kulmakynat_IMG_6259

Oma kulmatuotehistoriani menee kajal-kynästä (!! teini-Sanni!!) puuterimaiseen ja siitä kynään, ja siitä tämän päivän vakiintuneeseen kynä + läpinäkyvä geeli +yhdistelmään. Lemppareitani kynissä ovat olleet Lumenen ja Dermosilin, joilta löysin parhaat minulle sopivat sävyt, mutta tutustuttuani toissa vuonna Urban Decayn ohueen Brow Beater -kynään mielistyin siihen niin, että tavallisen paksuiset kynät tuntuvat nyt hassun pökkelöiltä.

Olen testaillut muutamia muiden merkkien mikrokynä-tarjokkaita, mutta niistä ei ole toistaiseksi löytynyt UD:n voittajaa.

Kaikki postauksen tuotteet Sephoran kynää lukuunottamatta ovat blogin kautta saatuja.

Kulmakynat_UD_BrowBeater_IMG_6259

Brow Beater sävyssä Taupe. Paras koostumus, paras sävy – ja aika ylivoimaisesti paras hylsy ^_^

Edit. Valitettavasti en pystynyt swatchaamaan Brow Beateria tämän postauksen kuviin sillä tuote on minulta lopussa ja kuvissa on vain tyhjä hylsy :/

Kulmakynat_Sephora_IMG_6264

Sephora Retractable Brow Pencil.

Sephoran kynässä plussaa ovat erittäin hyvä sävy (#5 Neutral Gray Brown) ja melkein puolet halvempi hinta Urban Decay’hin verrattuna. Huonoa ovat aavistuksen vahamaisempi laatu, ”harja” jolla ei tee yhtään mitään ja todella minimaalinen tuotemäärä. Kynä loppui niin nopeasti että olin ihan hölmistynyt. Olisin vertaillut tämän ja UD:n kynän täyttömäärää, mutta en löytänyt vertailukelpoisia lukuja – UD:n kynän fill weightiksi ilmoitetaan 0,05 grammaa (!!) mikä ei kuulosta siltä että voisi pitää paikkaansa, ja Sephoran kynän kohdalla täyttöpainoa ei ilmoiteta.

Kulmakynat_IMG_6266

Harjan malli on toki makuasia ja siinä missä Virve ihasteli Sephoran kynän pikkuista somaa kampaa, minä ihmettelin mitä ihmettä tällaisella tekee :D Vieressä verrokkina UD:n harjapää, tuollaisista minä pidän. Harjamaisella päällä kulmakynän värin ja piirrot saa harjattua ja häivytettyä tasaisesti kulmakarvoihin, kampa ei tee (ainakaan minun kulmilleni) yhtään mitään.

Voisin kuitenkin ostaa Sephoran kulmakynän toisenkin kerran koska sävy oli niin hyvä, ja sopiva sävy jos mikä on ensilaatuisen tärkeä asia kulmavärissä. Sephoran Suomeen tuloa odotellessa…

Kulmakarvojen meikkaus

Kuvassa swatchattuna sävy Soft Brown

Maybelline Brow Precise Micro Pencil

Kiljaisin innosta kun näin tämän kynän (kolmessa sävyssä) yhdessä joulukuun PR-tuotelähetyksistä. Ajattelin, että nyt ehkä löytyy vielä Sephoran kynääkin parempi ”halpis”-haastaja Urban Decayn Brow Beaterille, tätä sentään saa Suomestakin.

Mutta… ei. Maybellinen mikrokynä ei ole yhtään minun makuuni. Ensinnäkin jo koostumus ja pigmentti ovat ihan ei-ei, Maybellinen kynässä on jopa rajauskynämäisen pehmeä koostumus ja todella voimakas pigmentti. Koin, että väriä on mahdoton levittää siististi ja sopivan hillitysti. Kulmakynissähän on perinteisesti kuivempi ja kovempi koostumus kuin rajauskynissä koska kulmia meikatessa on tarkoituksenmukaisempaa pystyä pikkuhiljaa lisäämään tuloksen intensiteettiä, ei niin että kerralla tulee vahvapiirtoinen viiva.

Kulmakarvojen meikkaus

No, kuvasta näkee millaista jälkeä Brow Precise Micro Pencil tekee. Olen tosiaan yrittänyt painaa sillä mahdollisimman kevyesti mutta jälki on noin voimakasta ja niin vahamaista, että sitä on vaikea häivyttää harjaamallakaan. Ehkä mä en vain osaa ^_^ :D No, sen verran olen kuitenkin kulmakyniä elämässäni käyttänyt että tiedän, että tämä kynä on hyvin pehmeä ja vahvapiirtoinen tyypillisiin kulmakynäkoostumuksiin verrattuna.

Sopivaa sävyäkään ei löytynyt. Kuvassa näkyvä Soft Brown on mielestäni kaukana pehmeästä, ja jopa vaalein sävy Blonde (swatchattu alempana) oli liian tumma.

Kulmakarvojen meikkaus

MAC Eye Brows

MACin mikrokulmakynän koostumus on aika hyvä, reippaasti kuivempi ja helpommin hallittava kuin Maybellinen, mutta ei ihan niin hyvä kuin Urban Decayssa.

Testiin saamani sävy Accentuated (”ashy grey brown”) on muuten hyvä, mutta onnistuu ihme kyllä näyttämään kulmissani hitusen liian tummalta, mitä ei uskoisi kun katsoo swatch-kuvaa.

Kulmakynat_IMG_6281

.

Kulmakarvojen meikkaus

MACin kynän suuri miinus on sen tosi huono mekaaninen kierresysteemi. Siinä missä muita automaattikyniä (joiksi näitä kierrettäviä, ei-terotettavia kutsutaan) on helppo ruuvata ulos, on MACin kynän kaula tosi jäykkä ja aluksi luulin että kynä on jopa rikki kun en millään meinannut saada lisää väriä ulos. Uloskierrettyä väriä ei myöskään enää saa takaisin sisään. Sephoran, Urban Decayn ja Maybellinen kynissä saa.

Kulmatuotteet_IMG_6288

Muita kulmakarvojen meikkaustuotteita

L’Orealin brändit L’Oreal Paris ja Maybelline ovat puskeneet viime aikoina kiitettävällä tahdilla ulos monenlaisia kulmatuotteita. Näistä olisin hankkinut omasta mielenkiinnosta vain L’Orealin Brow Artist Plumperin josta kiinnostuin viime keväänä Suvi Tiilikaisen meikkikeikalla.

Muut esittelen koska teitä lukijoita ehkä saattaa kiinnostaa? :)

L'Oreal Brow Artist Plumper

L’Oreal Brow Artist Plumper

Tämä geeli lupaa kiinnittää kulmat muotoon ja täyteläistää kulmakarvoja sisältämiensä kuitujen avulla. Tuotetta on saatavilla värillisenä ja värittömänä.

Hentokulmakarvaisena odotin innoissani luvattuja vaikutuksia. Mutta… niitä ei ollut havaittavissa.  Brow Artist Plumper oli kuin mikä tahansa väritön keskiverto kulmageeli. Mitään kuitulisää en huomannut ja kiinnitystehokin jätti toivomisen varaa, Plumper tuntuu vielä miedommalta kuin Lumenen kulmageeli. Harmi. Jäin ihan miettimään, onko tässä transparentissa yksilössä ylipäänsä mitään kuituja..? L’Orealin sivulla lukee tuotteen kohdalla hieman mystisesti; ”Väritön kulmamaskara muotoilee kulmiasi. Dark Brown -sävy muotoilee, antaa väriä ja sisältää tuuheuttavia kuituja.” Entäs Blonde-sävy..? Sisältääkö vain Dark Brown kuituja..? Kaikkien nimenä on kuitenkin ’plumper’ joka viittaa täyteläistämiseen.

Onko joku kokeillut Plumperin värillisiä versioita? Oletteko havainneet kuitujen vaikutuksia?

L'Oreal Brow Artist Sculpt

L’Oreal Brow Artist Sculpt

Tämäpä vasta kummallinen tuote..! Pakko myöntää että en tajua yhtään miten tätä pitäisi käyttää että saisi siistit kulmakarvat. Ideana on ensin tuoda kulmiin muotoa ja väriä kartion muotoisella kärjellä ja harjata sitten harjaosalla. ”Brow Artist Sculpt antaa kulmillesi graafista muotoa ja tarkkuutta kahden helpon vaiheen avulla. Käytä kartionmuotoista kärkeä antamaan muotoa ja väriä. Viimeistele kulmat harjaamalla ne oman lookisi mukaiseksi.”

Öhhh.. En tiedä onko jälleen syyttäminen taidottomuuttani, mutta jo kömpelöllä kärjellä värittely jätti kulmat kaikkea muuta kuin luonnollisen näköisiksi, mutta kaikkein ongelmallisemmaksi koin harjan käytön: en saanut harjaa millään sellaiseen asentoon, etteikö ”värityskärki” olisi osunut ihoon samalla kun harjaa kuljettaa kulmakarvoissa.

BrowArtisSculpt_IMG_6542

En tajunnut ottaa kunnon kuvaa harjoitusteni tuloksista, mutta räpsäisin äsken kirjoituksen lomassa tällaisen pikselimössöisen otoksen kännykällä niin näette mitä ajan takaa. Sävy on 01 Blonde.

Yritin parhaani mukaan vetää harjaa niin, ettei kärki sotke samalla ihoa kulmakarvalinjan ulkopuolella, mutta ei onnistu. Tämän tuotteen haluaisin todellakin nähdä käytössä jollain ammattilaisella, mä en vain osaa :D

Kulmatuotteet_Maybelline Fiber Filler

Maybelline Brow Precise Fiber Filler

Maybellinen versio kuitupitoisesta kulmamaskarasta. Majavanhännän muotoisella, lapiomaisella harja-applikaattorilla olisi tarkoitus samalla sävyttää, kiinnittää ja tuuhentaa kulmat. Arvaatteko joko miten onnistuin tällä kertaa? :)

Kulmatuotteet_MaybellineFiberFiller_IMG_5955

No, tulos ei ollut läheskään niin sotkuinen kuin L’Orealin Sculptilla, mutta en minä näitä mitenkään kauniisti meikatun ja luonnollisen näköisiksi sanoisi. Fiber Filler jättää kulmiin selvästi näkyvän, vähän kiiltävän pinnan ja sävy (sain testiin Dark Blonden) levittyy paksusti ja epätasaisesti.

En ole koskaan tajunnut, miten harja-applikaattorilla levitettävällä sävyttävällä kulmageelillä tai -vahalla voi saada siistin ja tasaisen tuloksen. En vain ymmärrä. Kynällä tai siveltimellä värittäessä värin voi kohdentaa juuri niihin kohtiin mihin sitä tarvitaan ja värittää myös ihoa, mutta harjasysteemeillä ei. Väriä tarttuu eniten niihin kohtiin joissa on eniten karvoja, ja vähiten sinne mihin sitä juuri tarvittaisiin eli aukkokohtiin, tuloksena aina epätasainen väritys. Ehkä tämä on vain harva- ja hentokulmakarvaisen ongelma? Jospa tämän tyyppiset tuotteet toimivat paremmin kulmissa, jotka ovat jo valmiiksi tasaisen tuuheat? Mutta miksi niitä pitäisi sitten täyteläistää kuiduilla..?

Kertokaa ihmeessä kokemuksianne jos lukijoiden joukosta löytyy näiden sävyttävien, harjattavien kulmageelien käyttäjiä. Onko teillä tuuheat vai harvat kulmakarvat..?

L'Oreal Brow Artist Xpert

Viimeisenä

L’Oreal Brow Artist Xpert

Paksujen automaattikulmakynien ystäville. Eli ei minulle. Kynän pää on kulmikas ja todella paksu. Keksin tästä kynästä todella vähän sanottavaa koska se on niin kaukana omasta ohuesta, tarkkaa jälkeä tekevästä ihannekynästäni, mutta päätin kuitenkin sisällyttää sen esittelyyn jos joku olisi vaikka aina sattunut kaipailemaan juuri tällaista.

Koostumukselle annan plussaa; se on juuri sopivan kova niin ettei väriä tule kerralla liikaa. Sävy Cool Blonde on myös oikein hyvä neutraali, harmahtava ruskea.

Kulmakynat_IMG_6298

Mikrokynän pää on yli puolet ohuempi.

*

Tällaista näkökulmaa tänään. Minä taidan vain kiltisti ostaa uuden Urban Decayn Brow Beaterin ja Anastasian läpinäkyvän kulmageelin. <3 Parhautta minulle.

 

Kommentit
 1. 1

  Ano sanoo

  Olenko nyt sokea ku en löydä vai missä kuvassa näkyy tuon parhaan kulmakynän (UD:n taupen) swatch?

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Ei missään, en voinut swatchata sitä tähän postaukseen kun se on mulla lopussa :/ Olen vain, köh, säästänyt tuon tyhjän hylsyn (joo, yritän opetella poisheittämistä….) että muistan käyttämäni sävyn.

   • 1.1.1

    ...... sanoo

    oisko tän voinut kirjoittaa itse postaukseenkin…? ud:n tuote olisi kiinnostanut eniten…

    • 1.1.1.1

     Sanni sanoo

     No lisätään, eipä tullut mieleen kun tarkoitus ei kuitenkaan ollut swatchata kaikkia postauksessa mainittuja tuotteita.

 2. 2

  A sanoo

  Hah, minun on pitänyt useasti tulla kiittelemään sinua tuosta meikkikeikka-postauksesta, sillä puhtaasti sen takia kävin hakemassa itselleni tuon Brow Artist Plumperin (sävyssä dark brown) kokeiluun kun en ole aiemmin tuon tyyppisiä kulmatuotteita käyttänyt. No, nyt voin sitten kommentoida ihan aiheeseen liittyenkin, kiitos siis tästä postauksesta. :D

  Ja siis.. kyseinen tuote siirtyi meikällä suoraan meikkipussin vakkarisisältöön. Omistan itse luonnostaan tummat kulmat, en mitkään kaikkialta supertuuheat Cara-tyyliset, mutta aika samanlaiset kuin tuon meikkikeikka-postauksen Hintsalla. Ja tämä sävytetty Plumper on hyvin vahvasti ”my brows but better”-kamaa. Käytän tätä itse aina silloin, kun en jaksa tehdä kulmia täydellisen huolitellusti. Tämä antaa juurikin sellaisen kivan efektin hippusen tuuheammista ja tasaisemmista kulmista, sekä hillitsee välillä niitä itsepäisesti sojottavia yksilöitäkin. Kaikenkaikkiaan kulmat saa hieman skarpimman ilmeen. Mutta käytän Plumperia myös aina loppusilauksena silloin, kun olen täyttänyt kulmat ensin kulmavärillä. :-) En osaa enää edes kuvitella kulmien meikkausta ilman tätä.. jännä kyllä että tuo väritön versio on sitten ollut noin vaisu kokemus!

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Aaa, kiitos tämän kokemuksen jakamisesta, kuulostaa siltä että nuo värilliset tosiaan muhevoittaa kulmia toisin kuin transparent… Jos väritön todellakin on kuiduton, murisen kyllä vähän harhaanjohtavasta nimestä. Miksei se voi olla nimeltään vain ”Brow styling gel” tai vastaavaa..?

  • 2.2

   Olivia sanoo

   Täällä toinen plumper-fani! Ostin sen dark-sävyn ja kyllä vaan tulee tuuheammat kulmakarvat, ihan selkeä efecti. Tuo väritönkin versio kiinnosti mutta empä taidakaan hankkia. ;D Tuota värillistä voin kuitenkin suositella!

   • 2.2.1

    Olivia sanoo

    Oho, jos kuitenkin ”efekti” koolla eikä ceellä. Mutta niin, piti vielä lisätä että omat kulmakarvani ovat aika maantienharmaat, harvat ja hieman sekaiset, ja aika radikaalisti ne meikkaankin. Lorealin plumper toimii yksinäänkin ihan hyvin mutta kyllä sen jälkeen käytän vielä kulmakynää tai puuterimaista väriä, etenkin kulmaväri siveltimellä sopii plumperin kanssa ja kaikki raot saa täydellisesti peitettyä. Kulmakynällä ei plumperin laiton jälkeen enää pääse niihin harvempiin kohtiin yhtä hyvin käsiksi, kun kulmavärillä. Vaihtoehtoisesti lisään ensin kulmakynän ja sitten vasta plumperin, silläkin saa hyvän lopputuloksen mutta vielä täydellisempi on plumper + kulmaväri! Olipas nyt hieman sekava selitys mutta onhan näitä aina kiva pohtia. :’D

 3. 3

  Mannna sanoo

  Zuiin kulmakynä on tosi hyvä. Ei liian pehmeä eikä liian kova ja sävy taupe on just hyvä kylmä sävy.

 4. 4

  Heidi sanoo

  Minäpä oon löytänyt UD:n ihanalle, mutta jääääätävän kalliille kulmakynälle korvaajan! Nimittäin NYXin Micro brow pencil! Liputan sen puolesta ehkä hamaan loppuun saakka. Koostumus on inasen pehmeämpi kuin UD:ssa, mutta käytännössä eroa ei huomaa. Ja mikä parasta, sisältöä on lähes tuplasti (0,09g) ja hintaa puolet UD:sta (n 10€)! Eli suosittelen! Valitettavasti NYXiltä on ollut jo pitkään sävy Taupe loppu, ainakin Suomen keskusvarastosta, mutta viime kerralla myyjä vinkkasi sävyn Ash brown, mikä on samaa sävyä, mutta vähän tummempi: ei siis yhtään punertava. Sitä kun laittaa vähän kevyemmällä kädellä, eroa ei voi huomata

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Kiitos tästä vinkistä! :) Miten olenkaan onnistunut missaamaan että NYXilläkin on micro pencil…

  • 4.2

   Jennie sanoo

   Minäkin suosittelen tätä, juuri sopiva tällaisille hentoisille vaaleille kulmille, saa vahvaakin jälkeä jos haluaa mutta vahingossakaan tällä ei saa kyllä kulmiaan pilalle. :) Taupe on ideaali sävy tällaiselle kylmän vaalealle ja kalpealle naiselle.

  • 4.3

   kuorotipu sanoo

   ”Valitettavasti NYXiltä on ollut jo pitkään sävy Taupe loppu, ainakin Suomen keskusvarastosta”

   Pretty.fissä näyttäis olevan. Mulla heräs kiinnostus heti :)

  • 4.4

   hanneh sanoo

   Täältä myös suositukset Nyxin micro kynälle! Ainakin 4-5 kpl kulutettu jo putkeen… 06 Brunette ja 07 Espresso aika samanlaisia ja sopii ainakin luonnostaan tummille kulmille, ei yhtään punertavia nämäkään. Hinta tosiaan kympin paikkeilla ja aina jostain saa jonkun -20% :)

 5. 5

  Kaisa sanoo

  Ostin ekan värillisen kulmatuotteen loppusyksystä. Sitä ennen olen käyttänyt vain väritöntä geeliä. Minulla on paksut, tummat ja tuuheat kulmakarvat, joten en ole ajatellut tarvitsevani kulmatuotetta. Ostin juurikin harjalla levitettävän geelin, joka vastasi aiemmin käyttämääni, mutta oli värillinen. Olen ollut siihen tosi tyytyväinen, kun voi vain harjalla nopeasti sipaista vähän väriä ja kulmat pysyvät paremmin kuosissa. Toisaalta en ole ikinä käyttänyt kulmakynää, joten vertailukohdetta minulla ei ole.

  Tuote ainakin ajaa hyvin asiansa eli antaa ryhtiä kulmille. Ongelma on lähinnä ollut, että karvat taipuilevat päivän mittaan kuka mihinkin. Minulla ei siis ole tarvetta värittää harvoja kohtia tai piirtää kulmia, ehkäpä siksi tuo on toiminut.

  Postauksen inspiroimana taidan kuitenkin kokeilla myös kynää :)

 6. 6

  Kemmy sanoo

  Mulla on käytössä We Care Iconin kulmakynä (parempi kuin Lumene ja Dermo), jonka teroitan ihan teräväksi ja ”rajaan” sillä kulmien muodon. Sitten täytän kulmat Uogauogan vahamaisella kulmavärillä ja Anastasian siveltimellä, joka on ihan paras :) sitten harjataan ojennukseen ja pehmeämmäksi ja lopuksi kulmageelinä on Laveran väritön. Näillä tulee luonnollinen mutta skarppi ja kestävä lopputulos! Oon aika tarkka mun kulmista, oon tainnut aiheesta joskus aiemminkin täällä kommenteissa vaahdota :D

  Ootko enää harkinnut pigmentointeja…?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Olisipa ihana päästä seuraamaan kun sä laita kulmasi :) Mullakin muuten taitaa olla se Uoga Uogan kulmaväri, jos tarkoitat sitä ”Eye liner” -nimellä kulkevaa? Muistan että siitä Forest Path -sävystä puhuttiin myös kulmakarvoille sopivana. Mä olen kokeillut sitä vain eyelinerina johon se on liian kuivakkaa…

   Pigmentointeja harkitsen edelleen, sa nähdä milloin tempaisen. Olisi kyllä aivan ihanaa unohtaa kulmakarvojen meikkaus kokonaan…(Ja jep, tähän voisi todeta: voihan sen unohtaa ilman pigmentointiakin :P)

   • 6.1.1

    Kemmy sanoo

    No tervetuloa seuraamaan! 😉 Ei oo kyllä mitään superihmeellistä, mutta toimii mulle. Mun kulmat on kyllä myös aina värjätty ja nypitty, joten sekin helpottaa paljon.
    Just toi Forest Path! Säkin voisit kokeilla kynän ja ton yhdistämistä…? Vaatii vaan hyvän siveltimen, sillä on niin iso merkitys. Ja rajausvärinä iiiihan onneton. Se vahan pinta kyllä kuivuu käytössä, että aina välillä mäkin ns. rikon sen pinnan sormella tai siveltimellä hinkaten, jotta se pehmenee.

    Nykyään on kyllä tosi paljon hyviä pigmentoijia ja sunkin lukijoilta löytyis varmasti hyviä suosituksia esim. Instan kautta ;) Mä oon tykästynyt mm. Roosa Browsin ja Kakkobrowsin jälkeen.

    Ja kulmien laittamisen unohtaminen, no way! 😀

    • 6.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tsekkasin juuri tuon viime kesänä saamani Forest Pathin ja sen pintaan on ilmestynyt valkoisia täpliä… hmm, näyttäisi menneen jo pahaksi, olipas sillä lyhyt säilyvyys..! Pari kertaa ehdin kesällä sitä kokeilla, mitähän lie purkkiin kulkeutunut siveltimen mukana…

     Mä oon tykästynyt mm. Roosa Browsin ja Kakkobrowsin jälkeen.

     Piti tietysti heti mennä katsomaan ja wow, tosi upeaa jälkeä..! Hämmästyin myös microbladingin hinnasta verrattuna ”tavalliseen” kulmien kestopigmentointiin, siis vain 200 euroa esim. tuolla Roosa Browsilla…! Herranjestas..! Ai että kun houkuttaisi mennä…

     • 6.1.1.1.1

      Kemmy sanoo

      Kokeilitko pyyhkiä pinnan pois? Jos on vaan kuivunut tms? 🤔

      Ilmeisesti tekijöitä tullut niin paljon, että hinnatkin on vähän järkevämmällä tasolla nykyään. Kyllä noilla hinnoilla silti itsensä ihan elättää 😉
      Menemenemene! Ois niin mielenkiintoista!

      • 6.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Kokeilitko pyyhkiä pinnan pois? Jos on vaan kuivunut tms?

       Joo, lähti ne pyyhkimällä mutta vähän arveluttaa kun ne kuitenkin näytti vähän homekasvuston tyyppiseltä… No, en tiedä. Mun luonteella voi olla että silti uskallan vielä testata… ^_^ :D

       • 6.1.1.1.1.1.1

        Kemmy sanoo

        Kyllä munkin luonteella voi ainakin testata! Ostat uuden sit jos tykästyt ;)

   • 6.1.2

    Aino sanoo

    Oletko miettinyt tavallista kestopigmentointia vai tätä nyt todella hypetettyä micropigmentointia? :)

    • 6.1.2.1

     Sanni sanoo

     Kumpaakin, mutta mikropigmentointi vaikuttaa paljon houkuttavammalta jo hintojensakin puolesta :) just katsoin Kemmyn vinkkaamien microblading-paikkojen kuvia Instassa ja ihastelin niin jälkeä kuin hintaa…

     • 6.1.2.1.1

      Jenny sanoo

      Myös Suvi Tiilikainen tekee microblading-kulmia, tosin hänelle voi olla hitusen haastava saada aikaa mutta ainakin ehtisit kypsytellä ajatusta heh :D

 7. 7

  Jonttu sanoo

  Kattava postaus jälleen kerran, vaikka ei ole itselleni tarpeellinen tuotekategoria tämä (tai en ainakaan koe niin, koska jos lisään kulmiini väriä, tulen vihaisen näköiseksi, siksipä annankin niiden olla omassa luonnollisessa tummuusasteessaan, johon olen ihan suhteellisen tyytyväinen).

  Sellainen asia vain oli mielenpäällä, että olen muuten alkanut käyttää Tex mex -maustettua Härkistä aika usein. On kyllä hyvä ja helppo proteiinin lähde (nyt kun kananmunan käyttökin jäänyt tosi vähälle), paitsi että huomaa kyllä kuitista, että ostoksille tulee vähän enemmän hintaa kuin aktiivisina kananmuna-aikoina…

 8. 8

  sanna sanoo

  Olin ennen Dermosilin kulmakynän rakastaja, mutta ne teki koostumukselle jotain ja se uus on, anteeksi, paska. Surettaa :(

  • 8.2

   fff sanoo

   Minustakin Dermosilin vaalein (mikälie blonde) on ollut sävyltään paras kokeilemistani. Pitää tosin teroittaa joka välissä eli päivittäin, ja koostumus on mielestäni pikkaisen liian pehmeä. Minullakin on tosi ohuet, harvat ja miltei värittömät kulmat, joten vaatimuksen kulmatuotteen suhteen ovat selvät: tarpeeksi kova, pientä jälkeä tekevä ja prikulleen oikean sävyinen kynä.

   Tämä postaus on todella hyvä, koska kulmatuotevalikoimat aiheuttavat yleensä vain mielipahaa. Kotiin tuotujen aivan väärän sävyisten kynien määrä on suuri ja kaikki harjalla levitettävät tuotteet (tsiisus tuota Lorealin harja-applikaattori -hirviötä) ovat olleet vikaostoksia. Täältä sain vinkin Natural Coden värittömästä, pieniharjaisesta kulmageelistä, josta tuli heti arkituote. Se on ainoa harjalla levitettävä kulmatuote, jota olen tykännyt käyttää.

 9. 9

  Hanna sanoo

  Onko sulla tietoa siitä, että Sephora olis tulossa Suomeen vai oliko vain haaveilua… Olispa aika kiva, jos tulisi :) .

 10. 10

  Tiltu sanoo

  Mä käytin ennen sitä Lumenen harmaanruskeaa kynää, mutta olen sittemmin siirtynyt pääosin puuterimaisen kulmavärin käyttöön. Käytän sekaisin joko mattaruskeaa luomiväriä Isadoran Matte Chocolates- paletista, Body Shopin kulmapalettia tai Benefitin https://www.benefitcosmetics.com/us/en/product/brow-zings-new palettia, jossa on jännä tuo ohje että ensin laitetaan vahamainen ja perään puuterimaista. Mutta se toimii! Vahvempaan meikkiin käytän NYXin ruskeaa Gel Liner and Smudgeria, jolla saa todella todella kevyellä kädellä myös päiväkelposen lookin. Tämänkin päälle laitan tosin vielä puuterimaista väriä.
  Tunnustaudun siis itsekin hieman hifistelijäksi kulmien suhteen :D

  Tilasin kerran sen Dermosilin kynän, mutta se ei vaan toiminut mulla. En edes muista, mikä siinä oli vikana, mutta en tykännyt joten lykkäsin sen eteenpäin. Samoin sain ystävältäni Maybellinen jonkun paksun vahamaisen kulmakynähässäkän, sillä ei ainakaan saa siistiä jälkeä! Pitäydyn siis kahden eri viistosiveltimen ja kulmaharjan kanssa nyhräämisessä ;D

 11. 11

  VerdeL sanoo

  Isadoralta olen minä löytänyt parhaan kynän harvoille kulmilleni sävyn puolesta. Kannattaa kokeilla.

 12. 12

  Taida sanoo

  Mulla on Laveran värillinen kulmageeli hazel blonde, kylmä vaaleahko sävy. Se on mielestäni aivan ihana! Se levitetään sellaisella ripsiväriharjalla. Ihan outoja noi monien tuotteiden harjat, mitä tässäkin on esitelty! Omia kulmakarvoja on riittävästi, mutta ovat vaaleita, joten en ole ainakaan vielä kokenut tarvetta kulmakynälle, joten tää on ihan täydellinen mulle. Joskus ostin essencen värittömän kulmageelin, mutta laitoin sen kiertoon, kun en huomannut mitään efektiä. Kai se olis vaatinut alle sit sen kulmakynän, mitä en silloin tajunnut.

 13. 13

  Emmi sanoo

  Hauskaa, mun mielestä L’Oreal Brow Artist Xpert on paras kulmakynä, mitä olen ikinä testannut. Saan kärjen eri kohdilla juuri sopivasti väritettyä pienet kohdat sekä eri puolella koko kulmakarvan. Myös painamisen intensiteetillä saa niin hyvin säädeltyä intensiteettiä. Tämä on aina niin bittersweet ihastua johonkin lorkun tai lumenen tuotteeseen, koska sitten alan odottaa kauhulla, kun kyseistä suosikkia ei enää ole saatavilla D:

 14. 14

  Copper sanoo

  Hassua, ettet ole vielä kokeillut Anastasian dipbrowta (vai onko mulla mennyt ohi?) :o Tosi kattava sävyvalikoima, helppo laittaa ja riippuen siveltimestä saa just niin ohutta jälkeä kuin haluaa. Ostin syyskuussa, enkä enää ikinä aio käyttää mitään muuta :D Jokaisen euron arvonen, vaikka olikin aika kallis (olikohan 27e kicksissä). Tosin, purnukka riittää varmaan loppuelämäks mulle. Kannattaa käyä kokeilemassa vaikka swatchit liikkeessä!

  • 14.1

   Marir sanoo

   Tätä minäkin käytän, enkä varmaan koskaan enää mitään muuta! Ja monia olen kokeillut :D

  • 14.2

   Sanni sanoo

   Hassua, ettet ole vielä kokeillut Anastasian dipbrowta (vai onko mulla mennyt ohi?) :o

   Mua jostain syystä arveluttaa voide/vahamaiset kulmavärit, ehkä siksi kun olen suurimman osan elämästäni käyttänyt puuterimaista ja voidemainen kulmaväri kuulostaa tosi voimakkaalta ja sellaiselta jonka käyttö vaatii taitoa (eli pelkään että sen jälki näyttäisi helposti piirretyltä ja on vaikea pehmentää). Mutta onhan se niin että ei pitäisi muodostaa mielipidettä ennenkuin kokeilee..! :D

   • 14.2.1

    Copper sanoo

    Helpompi vahamaisella+siveltimellä on saada haluamaansa jälkeä kuin kynällä :) Ainakin oman kokemuksen mukaan. Jälki on myös helpompi ”softata” kuin kynä, koska ainakin itse tykkään kovemmista kynistä ja niitä on ollut itellä hankala ”muokata” sen jälkeen kun on piirretty. Kannattaa ainakin kokeilla, ja useammin kun kerran! :D Kyllä siihen käsi ja silmäkin harjaantuu.

 15. 15

  Liina sanoo

  NYXin värillinen kulmageeli! Antaa paljon tiukemman pidon kuin Lumene ja sisältää vissiin myös jotain kuituja. Harmi vaan että sävy Blonde on mulla vähän liian vaalea, toisaalta se on ihan loistava ja luonnollinen sävy.

 16. 16

  Flicka sanoo

  Kulmani eivät nyt välttämättä ole erityisen tuuheat, mutta ihan normaalit. Tykkään käyttää saippuatekniikkaa, eli kastelen kevyesti puhtaan spoolie-harjan ja harjaan siihen väritöntä glyseriinisaippuaa. Saippua on väritöntä kuivuessaan, mutta aikaansaa mukavaa tekstuuria karvoihin. Ja taatusti pysyvät ojennuksessa koko päivän. Tyhjät kohdat täytän Stilan kulmaväritussilla, joka on muuten tosi hyvä, mutta siinäkin on onnettoman vähän tuotetta eikä merkkiä myydä Suomessa.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Tuo saippuavinkki oli kiinnostava, kiitos siitä :) Nyt tiedän millä laittaa kulmat ojennukseen esim. reissun päällä jos Anastasia on unohtunut kotiin..! Olen niin koukussa kulmageeliin että tulee melkein hätä jos se on jäänyt meikkipussista ^_^

 17. 17

  Aune sanoo

  Minun suosikki tuotteeni kulmille Soap & Gloryn Archery, mikrokärkinen automaattikynä. Koostumus on juuri sopivan kova. Tämä päihittää helposti kaikki käyttämäni MACin, Estee Lauderin ja Benefitin kulmatuotteet . Ainoa huono puoli on, että tätä ei myydä Suomessa mutta ilmeisesti Bootsilta voi nykyisin tilata Suomeen. Omani olen ostanut Englannista ja seuraavalla reissulla pitää ostaa useampi varastoon.

  Anastasian paljon kehutusta dip browsta en tykkää yhtään. Tuote kuivahtaa purkkiinsa nopeasti ja mielestäni tällä tuotteella ei nopeasti tehdä kauniita ja luonnollisen näköisiä kulmia.

 18. 18

  iCeci sanoo

  Pakko mainita niistä värillisistä kulmageeleistä että itse ”töpöttelen ”sitä harvimpaan alueeseen kulmissani eli alkuun, ja vähennän töpöttelyä siiven kärkeä kohti. Sitten harjailen sen luonnollisemmaksi. Näin saan harvat aukot täytettyä sellaisina aamuina kun se viisi ylimääräistä uniminuuttia vievät huolitelluista kulmista voiton. :D Tämä tosin vaatii se ohuen miniharjan eli rakastan sitä Lumenen nykkyistä pikkuista. ^^

 19. 19

  Kake sanoo

  Minun vakiotuotteeni kulmille oli vuosia Lumenen sävytetty geeli. Laitoin sen ensimmäisenä kaikista meikkituotteista, läträsin kulmat täyteen geeliä ja harjasin värin kunnolla kulmiin, sitten muotoilin kammalla. Sen jälkeen annoin kuivua, sitten putsasin ympäröivän sotkun pumpulipuikolla ja tein muun meikin :) Hirveä sotku meikatessa eikä kovin luonnollisen näköinenkään, mutta pysyi ainakin kulmat ojennuksessa! Tuote oli ihan hyvä mutta menetelmäni melko omalaatuinen… Nyt on käytössä kynä + väritön geeli.

 20. 20

  sanoo

  Käytän nykyään laiskuuksissani melkein pelkästään värillistä kulmageeliä. Tällä hetkellä käyttämässäni I <3 Makeupin geelissä on aivan sikana pigmenttiä, joten sen kanssa saa toki olla varovainen. Kulmani ovat suht paksut, joten tilaa sotkea on. Ohuiden kulmien kanssa tilanne on varmasti toinen.

  Onneksi nykyään on vähän kaikkea kaikille kulmatuotemarkkinoilla. :)

  Tässä postaukseni aiheesta: http://mennentullen.blogspot.fi/2017/02/puskien-kaveri.html

 21. 21

  Delle sanoo

  L´Oreal Brow Artist Sculpt. Ihan hukassa! Miten tätä käytetään? Pitkulainen pää osuu väkisinkini ihoon ja väriä tulee iha liikaan. Yritin jopa leikata pään pois, mutta olisi pitänyt olla sivuleikkurit.

 22. 22

  Inkku sanoo

  Oon käyttäny Lumenen värillistä kulmakarvageeliä teini-iästä lähtien eli varmaan 15 vuotta jo (vai onko sitä ollut niin kauan edes😃). Kulmakarvojen koko on vaihdellut muodin mukaan, nyt ne ovat luonnollisen paksut. Minulle se on aina ollut riittävä, kunhan värjään kulmani ensin kestovärillä. Eli se ei riittäisi yksin! Onneksi Lumenen geelin ruskeaa sävyä on viety kokoajan neutraalimpaan suuntaan, muistan kun se oli ihan punaisen ruskea! 😂
  Kuituja sisältävää olisi mukava kokeilla, mutta en ostaisi ennen testausta. Pelottaa, että tulisi ihan liian tuuheat kulmat ja näyttäisi jotenkin vihaiselta!
  Kulmien värjäämistä kynällä en ole ikinä kokeillut. Valokuvissa kulmat varmasti näkyisivät silloin paremmin. Mutta meikkauksessa minulla aikaa vie eniten ongelmallinen iho, niin aikaa ei ole kaikkeen! 😋

 23. 23

  Riikka sanoo

  Dermosilillä on nykyään myös tuollainen kulmaväri, jossa on pieni harja, ja se on tosi hyvä ensimmäiset pari päivää. Sitten ainakin mun kaksi väriä ovat kuivuneet niin että edelleen se on ihan ok mutta selvästi kuivempi.

 24. 24

  sanna-pauliina sanoo

  Olen löytänyt vuosien etsinnän jälkeen omille, ohuille kulmilleni vihdoinkin luottotuotteen: Lottie London, Arch Rival – Volume Powder Medium. Kyseessäon vähän niinkuin kulmakynän ja puuterimaisen värin välimuoto, eli tuollaisella ohuella ”kepillä” on helppo täyttää tyhjät kolot, ja harjata väriä karvoihin. Suomessa ei taideta missään myydä, mutta briteistä voi tilata, eikä hintakaan ole paha. Kyseessä on siis tämä https://lottie.london/collections/eye/products/arch-rival-volume-powder?variant=26111692744

 25. 25

  Jenny sanoo

  Mäkin suosittelen kokeilemaan Nyxin micro browta, ihan huipputuote eikä ole tosiaan hinnalla pilattu! Sen jälkeen kun kokeilin sitä ei ole ollut enää puukyniin paluuta. Siis kuka jaksaa terottaa kynää joka päivä että saa tarpeeksi skarppia jälkeä, minä en :D Ostin myös Anastasian dipbrown ja se on kyllä myös ihan mieletön, mäkin ensin luulin että sillä tulee sellaista maalattua kajalkynäjälkeä mutta ei ollenkaan, sillä saan itseasiassa paljon luonnollisemmat kulmat kuin kynällä ja olin aivan yllättynyt kuinka helposti. Saahan sillä toki myös sellaiset instagram-kulmat halutessaan, eli saa aivan sellaista jälkeä kuin itse haluaa :) Dipbrowllekin on useita dupeja mm. Nyxillä ja Dermosilin uutuuskin on käsittääkseni vastaava. Uusin kynä mitä oon testaillut on ColourPopin (ootko tutustunut? Sydänsilmäemoji!!!) kynä mutta se on aavistuksen turhan pehmeä joten jälki on vähän tummaa. Tuon Maybellinen majavanhäntämaskaran ostin myös mutta sillä tulee tosiaan liikaa väriä ja siinäkin sävy on turhan tumma mulle. Taitaa riittää mullekin nuo värilliset maskarat, en ole löytänyt sopivan väristä (käytän punertavia kulmatuotteita) enkä saa niillä siistiä jälkeä. Kulmatuotteita on nykyään kyllä tosi paljon ja punertaviakin alkaa olla jo hyvä valikoima, pari vuotta sitten ei löytynyt yhtäkään :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   ColourPop ei ole tuttu merkki :) Kyllä näitä potentiaalisia testattavia tosiaan riittää… ^_^ :D Täytyy ehdottomasti ostaa seuraavaksi tuo NYXin kynä, ei tule konkurssia vaikkei toimisikaan ^_^

 26. 26

  anu sanoo

  Ostin eilen Isadoran Precision brow penin sävyssä medium brown. Sävy muistutti Nyx:n vastaavaa kynää Taupen sävyssä ( joka oli loppu). Kyseessä on kulmakynä, jossa on hyvin kapea kärki. Ihan loistava tuote! Hämmennyin, miten helppoa oli saada harvat karvani meikattua ☺ . Ostin myös Max factorin sävyttömän kulmageelin (ihan ok) sekä Maybelinen Brow precise fiber filler kulmageelin sävyssä medium brown. Sävy näytti kulmissa tummemmalta kuin kädellä, mutta ei liian tummalta. Lopputulos harvoissa kulmissani ei ollut kovin hyvä ☹ .

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Ai hyvänen aika, IsaDorallakin on tuollainen ohut kulmakynä..! Olenpas mä nyt ulalla kulmakynien nykymarkkinatilanteesta :D (Pitäisi selvästi viettää enemmän aikaa kemppareissa… ^_^)

   Mitä sä tykkäsit tuosta Maybellinen ”majavanhäntä”-applikaattorista? Mun on jotenkin vaikea nähdä että tuon tyyppiset sävyttävät kulmatuotteet on koskaan ihanteellinen tuote harvakarvaisen kulman meikkaamiseen. Haluaisin nähdä kun joku superammattilainen tekisi kulmat kaikilla näillä eri tyyppisillä kulmameikkituotteilla jollekin oikein vaalea/hento/ohutkulmakarvaiselle henkilölle. Se voisi olla opettavainen tuokio :)

 27. 27

  anu sanoo

  Mä ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi superammattilaisen meikkituoliin :D!

  Kun ekan kerran laitoin Maybelinen kulmaväriä, laitoin sitä aivan liikaa ja osa väristä otti ihoon kiinni. Näytin samalta kuin silloin kun kestoväri vaikuttaa kulmissani. Not good ;). Sitä pitää laittaa tosi hellällä kädellä ja silloin kulmieni harvakarvaisuus vain korostuu. Väri on kuin ripsiväri joka korostaa jokaista karvaa, mutta ei tietenkään tuo karvoja lisää. Eilen kokeilin väriä kulmakynän ja värittömän geelin päälle. Tällöin väri vaikutti hieman tuuheuttavasti tai oikeastaan tuoden komiulotteisuutta kulmakarvoihini. Omani kun ovat yleensä geelillä paikoilleen ”liiskattu”. Luulen, että tulen käyttämään kuituväriä silloin kun pitää nopeasti muuttaa päivämeikki iltameikiksi.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Näytin samalta kuin silloin kun kestoväri vaikuttaa kulmissani.

   Hihih, voin kuvitella lookin… ^_^

   Eilen kokeilin väriä kulmakynän ja värittömän geelin päälle. Tällöin väri vaikutti hieman tuuheuttavasti tai oikeastaan tuoden komiulotteisuutta kulmakarvoihini.

   Kiva kuulla että tuotteesta on lopulta edes jotain hyötyä :) Mä taidan olla niin kärsimätön ihminen että käytän kulmakarvoihin mieluusti niin vähän tuotteita kuin mahdollista… Tällä hetkellä microblading-kulmat kutkuttelee mielessä erittäin kovasti… Voisi unohtaa koko kulmien laiton moneksi kuukaudeksi… *haaveilee*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.