Kuka laittaa yöksi deodoranttia?

Tuttu näky: mies kävelee kylppäristä iltasuihkunsa jälkeen, pyöritellen dödöä kainaloonsa (ja hinkkaapa hän sitä rintaankin).

En ole koskaan ymmärtänyt tätä.

Miksi joku laittaa deodoranttia yöksi?

Deodorantti_GivenchyPii

Laittaako moni muukin? Naisetkin? Vai onko tämä enemmän miesten juttu? Vai vain mun miehen juttu..?

Ei tuo äijä nyt niin paljon hikoile että voisin sillä perusteella ymmärtää deodorantin ympärivuorokautisen käytön. En voi väittää, että yöllä heräisin pistävään hien hajuun miehen kääntäessä kylkeä…! :D Mies itse ei näe jutussa mitään ihmeellistä. On kuulema luonnollista ja itsestään selvää, että suihkun jälkeen laitetaan dödöä, vaikka sattuisi olemaan menossa nukkumaan.

Onko tämä tuttua muillekin?

DeodoranttiIMG_0128

Minusta olisi jotenkin inhaa laittaa yöksi kainaloihin jotain. En osaa selittää miksi – laitanhan kuitenkin rasvaa naamaan ja kroppaankin ennen nukkumaanmenoa. Kainaloiden haluan kuitenkin olevan puhtaat. Antaa hien virrata vapaasti tiehyistään yön aikana, kun ne kuitenkin on päivällä osittain tukittu antiperspirantilla.

P.S. Extrakysely onko teidän miehet stick, roll- vai spray-miehiä? Mun miehelle kelpaa vain stick! Jättää jopa jonkun muuten hyvän tuoksun ostamatta jos siihen ei löydy dödöä stick-versiona.

Kommentit
 1. 2

  hanko sanoo

  Kysäsin mieheltä ja vastaus oli ”No EN! Ei mitään järkeä. Käytän vaan silloin, kun meen ihmisten ilmoille, ettei ala haista.”. Tän perusteella veikkaisin, et noi pari hamstrattua antiperspiranttistickiä kestää iäisyyden, sillä ite en käytä minkäänlaista dödöä. Parisen vuotta käytin harvakseltaan mineraalikivideodoranttia, mut sit sekin hajos, enkä ole ostanut uutta. :D En hikoile oikeastaan muulloinkin urheillessa ja silloin mun mielestä saakin vähän tuoksahtaa.

 2. 3

  Lapanen sanoo

  Mulla ei ole käynyt edes mielessä, että dödöä joku laittaisi varta vasten yöksi. Naureskelin itsekseni, että taitaa olla joku miehesi oma juttu, ennen kuin hämmästyneenä luin näitä kommentteja. :D Mä laitan aamuisin tuoksutonta antiperspiranttia, käyn suihkussa iltaisin. Aamulla sitten vaan pesen kainalot ennen dödön laittoa, tai joskus saattaa jäädä pesemättäkin, enkä ole huomannut mitään eroa siihen, onko kainaot pesty vai ei. Teininä hikosin aika paljonkin ja silloin koin hienhajun ongelmaksi, nyt yli 10v myöhemmin en ole huomannut haisevani hielle muuten kuin liikunnan jälkeen, jolloin hiki kuuluukin asiaan.

  Myöskään mieheni ei laita dödöä yöksi, vaan vasta aamusuihkun jälkeen töihin lähtiessä. Hän käyttää tuoksutonta antiperspirant roll-onia ja sen lisäksi jotain suihkutettavaa tuoksua. Mies hikoilee suht voimakkaasti ja tuon kombon on todennut tehokkaimmaksi itsellään.

 3. 4

  Simppa sanoo

  Itse laitan illalla suihkun jälkeen ja aamulla, kun olen huuhtassu kainalot. Mies tekee samoin :) Ihan omasta tahdostaan !

 4. 5

  Outoa. sanoo

  No en laita yöksi. Kaikki hikoilee nukkuessaan. Tää homma on vähän yhtä outoa, kun nukkuis rintsikat päällä. En vaan tajua :)

  • 5.1

   Em sanoo

   Haha, mua kiinnoistais tietää, kuinka moni oikeesti nukkuu rintsikat päällä, koska olen tällaisiinkin ihmisiin törmännyt, ja musta se on käsittämätöntä :D

 5. 6

  Mira sanoo

  Mä oon vähän sellainen, etten joka päivä edes käytä dödöä. En ole koskaan ollut kova hikoilemaan, ja kilpirauhasen vajaatoiminnan myötä oon hikoillut vieläkin vähemmän. Aiemmin laitoin dödöä vasta aamulla, (käyn suihkussa aina illalla) mutta luin jonkun artikkelin tms. jossa teroitettiin sitä, että dödö kuuluu laittaa aina suoraan puhtaalle iholle, muuten se ei toimi oikein. Sain vaihtaa apteekkidödön perus Rexonaan, kun aloin laittamaan dödön puhtaalle iholle. Mä en hirveästi hikoile yöllä, enemmänkin palelen, mutta eron kyllä huomasi :) Kainaloiden herkkä ihokin on kiittänyt, kun ei tarvi olla ihan niin stydiä kamaa enää.

 6. 7

  S sanoo

  Nyt kommentteja luettuani totean, että minusta tärkeämpää kuin antiperspirantti tai deodorantti on kainalokarvojen päivittäinen ajaminen. Minusta olisi turhaa laittaa dödöä illalla puhtaisiinkaan kainaloihin, koska aamulla ne on kuitenkin ajettava ja samalla tietysti myös pestävä. Minulla ainakin karvat kasvavat jo yön aikana sen verran, että vähintään stressihiki pukkaisi jos en niitä aamulla ajaisi pois :D Jos kainaloissa on sänkeä, hajuhaittoja voi tulla, ainakin niin että puseron voi joutua heittämään pyykkiin jo yhden päivän käytön jälkeen. (Kuulun siihen koulukuntaan jonka mielestä vaatteita ei kuulu pestä yhden käyttökerran jälkeen.)

  Mieheni kummalliset tavat tuolla edellä jo käsittelinkin. Molemmat käytämme roll-onia, minä kesällä jotain hajusteetonta antiperspiranttia, talvisin riittää deodoranttikin, ja mieheni (se kerrostaja) jotain Nivean voimakastuoksuista miesten antiperspiranttia, jota hän näyttää ostavan kassillisen kerrallaan, varmaan koko vuoden tarpeiksi.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Minulla ainakin karvat kasvavat jo yön aikana sen verran, että vähintään stressihiki pukkaisi jos en niitä aamulla ajaisi pois :D

   Nämä karvan kasvun yksilölliset erotkin on kyllä mielenkiintoisia… :) Minä kuulun ”lähes-karvattomiin”; kainaloissakin on vain muutama heiveröinen haiven joiden takaisinkasvua ajelun jälkeen saa odotella ainakin viikon… :P

   • 7.1.1

    Siiri sanoo

    Sama juttu kuin Sannilla. Kerta viikkoon riitti mainiosti silloin kun vielä höyläilin kainalot. Nyt kun käytän pelkästään epilaattoria, tarvitsee kainaloita käsitellä enää parin-kolmen viikon välein. Mutta tosiaan, itse käytän antiperspiranttia suihkun jälkeen eli aamulla :) Ja mies tuntuu tekevän samoin, roll-on jengiin kuuluen :)

   • 7.2.1

    S sanoo

    Kiitos kysymästä, hyvin kestää kainaloissa, kun karva-alue on hyvin pieni ja aamulla karvojen pituus on korkeintaan puoli milliä :D Mitään hentoja haivenia ne eivät minulla kyllä ole, vaan kunnon jämäkkää partakarvaa. Muualta olenkin sitten superherkkis. Mutta kun ajaa kainalokarvat aamuisin pois, oikeastaan ei tarvitse mitään dödöä, pelkkä pesu riittää.

 7. 8

  sanoo

  Hei mä tuskailen aina ihan samaa! Ja kun ihmettelen asiaa ääneen, niin vastaus on, että ”hikoilen niin paljon”…en mäkään usko, että tuo paljon öisin hikoilee, siitä on vaan tullut sille joku ihme tapa. :D

 8. 9

  Jenny sanoo

  Laitan deodoranttia suihkun jälkeen aina. Yleensä harrastan kyllä aamusuihkuja, mutta jos käyn illalla suihkussa, laitan dödöä. Juurikin tuntuu turhalta käydä pesulla, jos sitten kuitenkin heti hikoilee siihen päälle.

  Laitan joskus yöksi hajuvettäkin, mikä kyllä on enemmän tai vähemmän järjetöntä, mutta kun en töissä saa käyttää hajuvettä, joskus on kiva haista hyvältä edes yöllä.

 9. 10

  tennisverkko sanoo

  Mä laitan myös suihkun jälkeen/iltaisin. Käytän TripleDry merkkistä, jonka ohjeissakin suositellaan laittamaan sitä yötä vasten. Aamuni on aina niin kiireinen etten edes ehtisi odotella puolipukeissa deodorantin kuivumista, joten teen sen ihan mielelläni illalla kun muutenkin rasvailen vartaloa :) Aamulla saatan kyllä joskus sipaista vielä vähän lisää – just in case :D Hikoilen aika runsaasti ja siksi tästä on varmaan tullut niin pinttynyt tapa. Mutta nykyään voin käyttää vaatteita useamman kerran ennen pesua, ennen perus niveoiden ja rexonien kanssa siitä ei tullut mitään. :)

 10. 11

  sanna-pauliina sanoo

  Täytyy sanoa, että olen todella hämmenytynyt lukiessani tätä ketjua! En ole ikinä elämässäni kuullutkaan, että joku laittaisi dödöä nukkumaan mennessä, mutta näköjään se onkin aika yleistä.

  Itselläni ei tulisi mieleenikään laittaa dödöä iltasuihkun jälkeen, sillä nukkumaanhan mennään yleensä mahdollisimman puhtaana, eli pestään pois kaikki ylimääräiset ”myrkyt” kuten dödö! Luulin myös, että kainaloiden pesu lavuaarin yllä (jos ei siis käy aamusuihkussa) on asia, joka kuuluu kaikkien aamurutiineihin kasvojen- ja hampaidenpesun ohella. Kaikkea sitä oppii…

 11. 12

  Senja sanoo

  Voisitko tehdä tästä aiheesta gallupin tuohon blogin sivuun? Olisi kiva nähdä prosenttilukuja!

  Ihan absurdia kyllä lukea näitä kommentteja, kun oma tapa laittaa dödöä yöksi on tuntunut niin luontevalta ja oikealta. Mä en ole edes _ikinä_ pessyt pelkkiä kainaloitani. Saati sitten että lavuaarissa, kuulostaakin vähän hankalalta. :D

 12. 13

  fresh sanoo

  Tottakai suihkun jälkeen dödöä! En voisi ajatellakkaan ilman O_O samoin tekee miekkonen!

 13. 14

  Katariina sanoo

  Näkisin, että tästä päästään seuraavaan mielenkiintoiseen aiheeseen: käyttekö suihkussa ensisijaisesti illalla, aamulla vai kumpanakin (& perustelut)? :) Itse käyn aina aamulla (minkä jälkeen laitan deodoranttia :) ), sillä haluan aloittaa päivän & lähteä töihin suihkunraikkaana. Illalla käyn suihkussa vain erityisten fyysisten ponnistelujen & hikoilun jälkeen, eli lähinnä, jos olen harrastanut liikuntaa.

  Koen, että ideaali olisi käydä suihkussa edes pikaisesti aamuin illoin, mutta siihen on harvemmin aikaa tai energiaa…

 14. 15

  hessuli sanoo

  aiemmin olen laittanut aamuisin, mutta ostin jonkin aika sitten rexonan ultimate protection antiperspirantti, jonka ohjeissa suositellaan laittamaan sitä illalla, jotta jotkin ainesosat vaikuttavat silloin paremmin. en nyt tiedä onko sillä nyt niin paljoa merkitystä, mutta aloin kuitenkin käyttämään sitä iltaisin ja olen kyllä todennut että toimii paremmin! :)

  poikaystävä kuuluu roll-miehiin!

 15. 16

  m sanoo

  Itse laitan dödöä aina suihkun jälkeen, oli sitten aamu tai ilta. Se vaan jotenkin kuuluu siihen :D ja mun mies käyttää myös pelkästään stickiä (ja laittaa sitä myös iltasuihkun jälkeen)

 16. 17

  Emma sanoo

  Täälläkin poikaystävä usein suihkuttaa dödöä suihkun jälkeen, mulla ei tulis mieleenkään :D Valitettavasti se vaan saattaa kiireisenä aamuna unohtua, viime viikolla yhtenä aamuna unohtu ja toisena unohtu hajuvesi, pitää varmaan pitää niiitä vierekkäin. Ja poikaystävällä on spray!

 17. 18

  Nimetön sanoo

  Nöfniin, ensinnäkin suihkussa käydään 90-prosenttisesti aamulla. Eihän siitä tule yhtään mitään, jos illalla pesee (ja vaikka kuivaakin) hiukset ja aamulla pitäisi vain lähteä ovesta ulos?! Disäästör, sistör!

  Ja suihkun jälkeen tietenkin suihketta kainaloon – kirjaimellisesti – nimittäin spray on ainoa oikea muoto. Kuka hullu haluaa mitään paksua lähmää tahraamaan paitoja (ei, rollit ja ties mitkä puikot eivät kuivu niin olemattomiin sieltä, etteikö näin kävisi aina!)?

  Jos rankan liikuntasuorituksen jälkeen on pakko käydä suihkussa illalla, deodoranttia voi joko laittaa tai olla laittamatta fiiliksen mukaan, yleensä en laita. Tärkeintä kuitenkin on, että aamulla joka tapauksessa pestään kainalot ja laitetaan tuoreet suihkaukset. Miten kukaan voi edes kuvitella muuta??!

  Ja te kaikki muut olette väärässä, tietenkin ;).

 18. 19

  sanoo

  En laita eikä laita mun roll-on-mieskään. Musta ainakin tuntuu hyvältä idealta antaa kainaloiden tuulettua välillä ilman ylimääräisiä jankkeja.

 19. 20

  raspberrygirl sanoo

  Hmm, mielenkiintoista!

  Mä olen niin vainoharhainen, etten halua enää käyttää antipersperantteja niihin liittyvien syöpähuhujen sun muiden kauhuskenaarioiden takia, mutta silloin kun käytin, niin laitoin yleensä iltasuihkun jälkeen dödön jo valmiiksi eli tosiaan nukkumaan mennessä. Näin tein siksi, koska olen laiska, enkä jaksanut enää aamulla pestä kainaloita, kun ne pysyivät raikkaina jos dödö oli pistetty illalla. Korkeintaan lisäsin dödöä. Onhan noi antiperspirantit aika tehokkaita!

  Tuohon aikaan mulla oli kyllä myös hormonaalinen ehkäisy, mikä vähentää hikoilua monilla ja myös mulla niin radikaalisti (oman testosteronin tuotannon uinumisen takia) etten edes tajunnut, kuinka hikoilematon olin verrattuna luonnolliseen tilaani…

  Nykyään käytän apteekin Sebamed-sarjan dödöä, joka tosiaan ei ole antiperspirantti, mutta joka on toistaiseksi kokeilemistani alumiinittomista dödöistä tehokkain. Ja olen kokelluit monia, eli voin kai suositella kokeilemaan vielä tuota, jos joku ei ole löytänyt mieleistään alumiinitonta :) Tuoksukin on ihan ok, ainakin sen jälkeen, kun on epätoivoisena kahlannut läpi kaikki ne omituiset hyönteismyrkkyjen hajuiset ekodödöt, jotka ei ole myöskään toimineet.

  Ei kuitenkaan tulisi enää mieleen laittaa dödöä suihkun jälkeen illalla, ihan vastenmielinen ajatus, vaikka ennen tein niin :D Nykyään pesen aina päivän dödöt pois vaikka en muuten kävisi suihkussa, koska tuntuu inhottavalta muhia kemikaalit kainaloissa, kun nukkuessa haluaa olla ”puhdas”. Ja mulla kyllä välillä tuoksahtaa kainalot kevyesti aamuisin, vaikka ne olisi illalla pesty, eli ei alumiiniton dödö pitäisi tarpeeksi raikkaana yön läpi seuraavaan päivään. Se on ihan hyvä.

  NIin miehienkö tottumuksista tässä puhuttiin?! Hups.

 20. 21

  Slaal sanoo

  Mun on myönnettävä, että en oikeastaan kainaloista erityisemmin hikoile, ja siksi en melkein koskaan edes käytä dödöä. Aina säännöllisin väliajoin kyselen mieheltä, että eihän hän koskaan huomaa että haisisin hikiseltä, ja hän kyllä toteaa että en koskaan. Tuntuu, että jos sitä dödöä käyttää, niin hikoaa vain enemmän, ainakin hajuhaittaa tulee sen tuomien bakteerien myötä. Ehkä se on yhteydessä siihen, että myös omat kainalokarvani kasvavat niin pienellä alueella ja vähäisesti, että eivät ole bakteereille paras kasvualusta..?

 21. 22

  Tepi sanoo

  Minä laitan deodoranttia illalla suihkun jälkeen. Osaltaan tavan vuoksi tulee aina suihkun jälkeen laitettua dödö, mutta toisaalta mieluummin edes edellisillan dödöt kainaloissa, jos aamulla unohtuu pestä kainalot ja laittaa tuore dödö ennen töihin lähtöä. Muutaman kerran mennyt vahingossa ilman dödöä töihin ja sen kyllä huomannut. Siispä tavan vuoksi ja varalta dödöilen jo illalla.

  Mies laittaa dödön usein illalla eikä aamulla pese kainaloita. Jos ei laita illalla niin laittaa aamulla pesemättä kainaloita ensin. Itse en laita koskaan dödöä pesemättä kainaloita, koska oman kokemuksen mukaan dödö toimii parhaiten juuri pestylle iholle laitettuna.

 22. 23

  siiri sanoo

  Itse käytän apteekista ostettua deodoranttia, ja siellä myyjä kertoi että deodorantti tulisi aina laittaa iltaisin, että sillä on kunnolla aikaa kuivua ja muodostaa se suojaava ”kalvo”yön aikana :) mun mielestä ihan järkevää varsinkin jos kyseessä ei ole spray, koska aamulla kiireessä se dödö tosiaan tahriintuu vaan paitaan eikä ehdi kuivua.

 23. 24

  Aldefiina sanoo

  Miheni ei laita yöksi.
  Miesten karvoitus on runsasta. Mieheni on kova hikoilemaan käsiä ja jalkapohjia myöden, saatipa sitten ne kainalot! Dödöä kuluu aamulla sitten illankin verran.
  Kehoitin miestäni ajamaan kainalokarvansa, niin hikoilu vähenisi huomattavasti.
  Tätä muutaman kerran hokiessani, rohkaistuen suostui tekemään sen.
  Totesi, että: ’Joo, ei hikoile nii paljo!’ ’Mut homot vaan ajelee karvojaan. Ei pysty, kun käyn avannossa.’
  Lopputulos -> Dödöä menee! Ja mies hikoilee hikensä kanssa.

  • 24.1

   S sanoo

   Tuota olen kans ihmetellyt, että miksi miehet (ainakaan oman sukupolveni eli 70-luvun alkulaiset) eivät voi ajaa rönsyäviä kainalokarvojaan edes joskus. Vaikka pitäisivät kiinni muista karvoistaan mutta kainalot! Näyttää vaan niin anakronistiselta, kun karvat vilkkuvat lyhyistä teepaidan hihoista, tai suorastaan tursuavat hihattomista, hyi yäk!

 24. 25

  quiqui sanoo

  Samoin mun mies laittaa dödöä (roll-on) iltaisin suihkun jälkeen vaikka ois vaan menossa nukkumaan, ja olen sitä ihmetellyt! Itse en iltaisin laita enkä ole tosin kova hikoamaankaan.

 25. 26

  Anu sanoo

  Itse kyllä laitan usein illalla suihkun jälkeen ennen nukkumaanmenoa dödöä, mutta eri tarkoituksessa kuin hikoilun estämiseksi. Nimittäin ihanan raikkaan tuoksun vuoksi :)

  Ostin muutama kuukausi sitten muistaakseni sinun täällä suosittelemana Born to Bion Zen Sensation -deodoranttia, jonka tuoksuun lopulta hullaannuin. Sehän ei tietysti kuitenkaan alumiinittomana estänyt hikoilua, eli kainalot olivat jatkuvasti märkinä, vaikka hiki ei niin kovin haissutkaan. Päädyin siis vaihtamaan takaisin perus alumiinidödöihin (eli siis antiperspirantteihin), jotka toimivat kuten haluankin: pitävät kainalot kuivina ja raikkaina pitkään.

  Zen Sensationista en kuitenkaan olisi halunnut täysin luopua, ja välillä huomasin availevani ja nuuskivani sitä ihan vain muuten vaan :D Ja harmittelin kun se jäi vaille käyttöä. Nyt olenkin keksinyt alkaaa laittaa sitä kainaloihini suihkun jälkeen iltaisin ennen nukkumaanmenoa, ja aamulla sitten jotain perus Rexonaa hikoilua estämään.

  Tämä toimii ainakin itselläni. Pääsen iltaisin/öisin nauttimaan Zenin huumaavasta vihreän raikkaasta tuoksusta, ja toisaalta päivisin voin kulkea kainalot kuivina Rexonan ansiosta :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Hauska kuulla että joku muukin löysi Zen Sensationin koukuttavuuden..! Sen tuoksu on kyllä kerrassaan ihana, ihan parhaita dödö-tuoksuja koskaan :) Mutta totta, että eihän nuo alumiinittomat voi kainaloita kuivina pitää. Siksi välillä vähän ihmettelen kommentteja, joissa deodorantin ostanut hlö päivittelee ettei se toimi kun kainalot on märkinä. Tuntuu, että todella monelle on edelleen epäselvää, mikä on deodorantin ja antiperspirantin ero.

 26. 27

  Juulia sanoo

  Tämä herättää mielipiteitä :D mulle on aina opetettu että dödö laitetaan puhtaalle iholle suihkun jälkeen jotta se toimii parhaiten, yön jälkeen iholle on kertynyt talia ja varmaan hikeä ja dödö ei toimi niin hyvin kuin jos sen laittaisi puhtaalle iholle. Laitan aina heti suihkun jälkeen ja saan parhaan hyödyn irti dödöstä, mä oon aina ihmetelly ihmisiä jotka laittaa vasta aamulla?? mitä järkeä kun hyöty on niin vähäinen jos levittää ”likaiselle” pinnalle :D

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Ei me aamudödöilijät sitä tietenkään likaiselle pinnalle laiteta, vaan kainalot luonnollisestikin pestään aamulla. :)

   Vaikka laittaisit sen dödön illalla, niin kyllä sinne kainaloon on silti yön aikana kertynyt möhnää. Mulle taas olisi todella ällö ajatus lähteä aamulla liikenteeseen kainaloilla, joissa on jonkun 12 tuntia sitten laitetun, yön yli muhineen dödön jämät…. :D Yäx!

 27. 28

  hajuherne sanoo

  Käyn suihkussa aina iltaisin ja laitan kyllä dödöt kainaloon ennen nukkumaanmenoa. Jos jätän dödönlaiton aamuun, haisevat kainalot tuolloin jo hielle, vaikken varsinaisesti hikoilekaan öisin. Päinvastoin, olen aika palelija. Aamulla en ehdi käymään suihkussa ja en halua laittaa dödöä hien päälle.

  Karvat ajelen joka toinen päivä, ihan kunnon miesmäinen sänki sinne kasvaa tuossa ajassa, vaikka nainen olenkin.

 28. 29

  anonymous sanoo

  heh, onpas jännää lukea ihmisten kommentteja! itse en ymmärrä mitä haittaa jos hikoilee yöllä. no, eihän se yletön hikoilu mitään kivaa ole mutta silloin ei kyllä mitkään deodorantit auta!

  tästä tuli mieleen, että kuivuuko luonnonkosmetiikan deodorantit jotenkin tuskallisen hitaasti, onko ”vika” omissa kainaloissani, käytänkö niitä jotenkin virheellisesti vai enkö vain ole löytänyt itselleni sopivaa? eikös sulla Sanni ole se Born to bion zen-mikäonkaan? se on mulla kaikkein ärsyttävin, ei kuivu millään! inhottaa kun paidat menee sitten ihan deodoranttiin sillä varsinkin näin talviaikaan en edes tarkenisi jäädä odottelemaan (hemmetin kylmät opiskelija-asunnot) sen kuivumista vaikka ehtisinkin. toivottavasti kaikki lähtee vaatteista pesussa pois, ei olisi kivaa jos alkaisi vaatteet mennä jossain vaiheessa jotenkin koppuraisiksi tai vaaleiksi deodorantin takia.

  • 29.1

   Sanni sanoo

   tästä tuli mieleen, että kuivuuko luonnonkosmetiikan deodorantit jotenkin tuskallisen hitaasti

   Mun mielestä luonnonkosmetiikan dödöjen kuivumisessa on eroja samalla lailla kuin normikosmetiikan dödöjen välillä, toisten koostumus on jumpattu sellaiseksi että kuivuu nopeammin ja toiset taas on sellaisia märempiä emulsioita joiden kuivumista saa odotella vähintään vartin… (Tai siltä se omassa päässä tuntuu :D).

   Sensation Zen kuivuu mulla suhteellisen nopeasti, ei ole nopeimmasta päästä mutta ei lähellä hitaimpiakaan.

 29. 30

  p sanoo

  Itse laitan aina iltaisin suihkun jälkeen, muuten haisen aamulla kauhealle ja samaten koko loppupäivän, vaikka pesisin kainalot aamulla, yleensä lisään vielä aamullakin :D Käytän luonnonkosmetiikkadödöjä, enkä ole huomannut juuri eroa tavallisiin taikka apteekkidödöihin, mikään ei oikein meinaa toimia :D
  Jännä kun luine teidän karvankasvukertomuksia, itse myös epiloin, mutta silti saisin kainalot epiloida vähintään sen 2 kertaa viikossa, miten toisilla vain parin viikon välein! :DD

 30. 31

  p sanoo

  ja lisäys edelliseen, että rollonit tuppaa mulla alkaa haisemaan hielle, joten loppuun asti ei koskaan niitä pysty käyttämään.. joten löysin internetin ihmeellisestä maailmasta paljon kehutun luonnondödön, jota laitetaan purkista kädellä ja kuulema toimii kuin unelma.. tilausta odotellessa :D

 31. 32

  Ulpu sanoo

  Meillä on ihan samoin, mies laittaa stick dödöä nukkumaan mennessä (ei kylläkään aina), enkä oo tätä oikein ikinä ymmärtänyt. Itse en laita dödöä yöksi vaan vasta aamulla.

 32. 33

  v sanoo

  Tämä on taas näitä ihmeellisyyksiä, joihin blogissasi törmää:D Vastaanpa itsekin, koska ei ole tullut mieleenkään, että joku toimisi eri tavalla kuin minä.

  Itse laitan deodoranttia aina suihkun jälkeen kun kainalot ovat kunnolla kuivuneet ja ennen kuin ne ehtivät taas alkaa hikoilla. Yleensä tämä on illalla, koska joudun lähtemään aamulla töihin sellaiseen aikaan, etten voi lisätä rutiiniini suihkua, koska univelkaa kertyy jo muutenkin. (Ja ei, nukahtamisvaikeuteen ei auta se että menee aikaisemin nukkumaan. Mutta se ei nyt liity tähän.)

  Jos odottaisin aamuun, niin kainalot haisisivat aamulla ikävästi hielle. Hikeni haisee sen verran pahalle, että sitä hajua olisi vaikea hinkata kokonaan pois ilman, että samassa ajassa kävisi jo siinä suihkussa.

  Hikoilin joskus taannoin enemmän, mistä jäi ehkä vähän takaraivoon pelko siitä, että haisen ja paitani on selkää ja kylkiä myöten kauheissa hikiläikissä jos yhtään rutiiniani muutan. Ja edelleenkin käytän sellaista apteekin tököttiä, jonka pitää antaa kunnolla kuivua laittamisen jälkeen, mutta joka sitten kestää mahtavan hyvin. Kotipäivinä pidän sitten taukoa ja annan ihon levätä, kun päivän voi päättää laittamalla paidan pesuun ja menemällä itse suihkuun.

 33. 34

  kowy sanoo

  No oho :D Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi asiaa!!
  Totta kai levitän illalla ennen nukkumaanmenoa, kun silloin käyn yleensä aina suihkussakin. Aamulla en mitään lisäile kun tuon tehokkuudeksi on merkitty 48h, enkä mitään ylimääräisiä ala pesemään tai odottelemaan kuivumisia enää aamulla :) Sitä en kyllä yhtään ymmärrä, että sitä spraydödöä lisätään jumpan jälkeen siihen hien päälle ja lähetään menemään. Tai ennen jumppaa likaiseen kainaloon?? Hyi. Pahimmillaan roll-onia.

 34. 35

  Nimetön sanoo

  Nyt täytyy kyllä kantaa kortensa kekoon tässä keskustelussa! :) Kyllä, laitan iltaisin suihkun jälkeen dödöä, koska haisen aamulla. Nukun niin tiiviissä paketissa koko yön, että hikeä pukkaa. :D Mieheni ei taas haise koskaan, vaikka ei olisi käyttänytkään dödöä.

 35. 36

  Reetta sanoo

  Noh tuota. a) En pystyisi ikinä olemaan varttia pidempään suihkun jälkeen ilman dödöä, b) enkä kyllä osaakaan käydä suihkussa iltaisin. Mulla on jatkuvasti kainalossa pieni ”hiki” tai kosteus ja alan haista todella nopeaa ja helposti, vain muutamat valitut dödöt pitävät mun kainalot suht. kuivina ja hajuttomina. Eli toisin sanoen mulle olis ihan kauheaa nukkua yön yli ilman deodoranttia! Ei kävisi mielessäkään. Ja hyvin harvoin käyn iltaisin suihkussa niin, että aamulla en käy ja lähden ihmisten ilmoille samana päivänä. Tukka rasvoittuu jo päivän pesuvälillä ihan kauheasti ja tuo jo mainitsemani haiseminen vaivaa itseä niin paljon, etten osaa kulkea kodin ulkopuolella ilman sitä aamusuihkua. Ja pelkkä kainaloiden huuhtelu aamulla ei riitä tuomaan sitä samaa suihkunraikasta tunnetta, vaan edelleen jää fiilis, että haisenpa pahalta ja onpa iho nihkeän likainen… Varmasti osittain psykologinenkin juttu, mutta ihan todellisuudessakin haisen tosi pahalta. Ryhmäliikuntatunneilla välillä oikein hävettää lemuta ties kuinka kauas, mutta toisaalta – siellä saakin kyllä haista ja luvan kanssa! :D

 36. 37

  sanoo

  Mä laitan aina iltaisin deodoranttia (ja aamuisin), mulla tulee tosi paljon hikeä ja mua itseäni ällöttää herätä aamulla, jos olen unohtanut laittaa deodoranttia: kainalot on ihan märät ja muutenkin ällöttävät,ja itseäni ei siis häiritse se, ettei mieheni laita öisin deodoranttia.

  Mielenkiintoinen postausaihe! ^__^

 37. 38

  Heidi sanoo

  Mä käyn yleensä aina iltaisin suihkussa ja koska inhoan kainaloiden pesua pesualtaalla, laitan dödön aina heti suihkun jälkeen puhtaaseen kainaloon. Minusta itsestäänselvyys. Mies puolestaan toimii päinvastoin. Ei iltaisin vaan aamuisin jos on menossa johonkin. Vaan kotona ollessaan ei taida käyttää ollenkaan. Mulla on yleensä aina roll-on, miehellä samoin. Mä käytin ennen stickiä, mutta sen sottaavuuden vuoksi vaihdoin. Mies puolestaan käytti ennen sprayta, mutta luopui siitä kun se alkoi ärsyttää ihoa. Ja onhan se painepullo (mun mielestä) epäympäristöystävällinen.

 38. 39

  Kake sanoo

  Mie ainakin laittelen yöks dödöä aina! Ihan tasan yhdestä syystä: jos mä en laita sitä illalla, niin mä en muista laittaa sitä ollenkaan. Kokeiltu noin 900387 kertaa. :D Oon aatellut, et paree pistellä sit illalla, kun haista päiväkausia.

 39. 40

  Elina sanoo

  Oho, onpa ollut mullistavaa lukea näitä kommentteja! Luulin, että kaikki, jotka käyvät illalla suihkussa, laittavat dödön vasta aamulla. Itse käyn aina illalla suihkussa, koska haluan mennä nukkumaan täysin puhtaana ilman minkäänlaisia mömmöjä, jotta iho voi hengittää. Itsellä on jotenkin likainen olo, jos menen nukkumaan dödöt kainalossa. Ei kai sitä nyt yön aikana juurikaan hikoile.

 40. 41

  TanjaP sanoo

  Illalla suihkun jälkeen,hikoilen yön aikana vaihtelevasti.Aamupäivällä treenien jälkeen suihku ja dödö.Illalla taas kotona suihkussa ja dödö.
  Aamulla lisään jos ei ole treeniä.Itselle tämä on ollut ok käytäntö ja mies laittaa dödöt suihkun jälkeen.

 41. 42

  A sanoo

  Mieheni käyttää stick-dödöä aamuisin vastapestylle iholle ja sen päälle hän lisäilee useita kertoja päivässä spraytä. (Ilman uusia pesuja eli ns. rekkamiehen suihku…)

 42. 43

  Jade sanoo

  Tunnen itseni ja suihkukäyttäytymiseni aivan oudoksi, enkä ole lukenut kuin vasta puolet kommenteista. Tykkään käydä suihkussa aamuin illoin, vaikka iho kuivaakin aika paljon. Käytän vain sellaisia pesunesteitä, joissa ei ole ihoani kuivattavaa sodium laureth sulfatea.

  Iltasuihkun jälkeen laitan vartalolle vain tuoksutonta perusvoidetta. Aamusuihku on aivan ehdoton, sillä ihmisen iho hengittää yöllä, sen kautta poistunee kuonaa ym, joten vaikka et huomaa hikoilevasi, kai jokaisella kuitenkin aineenvaihdunta toimii, eikö?

  Ja voidemaista dödöä käytän aamusuihkun jälkeen, kuivumisajan kanssa ei näin ole ongelmaa.

 43. 44

  hoppaloo sanoo

  Normaalisti käytän antiperspiranttia, jolloin riittää laittaminen aamulla. Nyt otin testiin yhden deodorantin ja huomasin, että tätä täytyy laittaa heti suihkun jälkeen illalla ja lisätä aamulla. Antiperspirantit näyttää vaikuttavan vielä poispesun jälkeenkin ainakin sen yön yli, joten ei tarvitse sitä yöksi laittaa. Enkä todellakaan pese aamulla kainaloita missään lavuaarissa..menee älyttömästi vettä lattialle semmosessa touhussa, huh huh. Jos pitää pestä enemmän asioita kun naama ja hampaat niin sama käydä kokosuihkussa sitten, ei tarvitse kikkailla :)

 44. 45

  A sanoo

  Minä laitan illalla silloin, kun laitan kainaloihini kosteusvoidetta. Muuten on ihan törkeä hienhajua aamulla. Mutta jos en laita kosteusvoidetta, niin en sitten deoakaan. Totuin laittamaan deoa illalla kun käytän triple dry:ta, jota kuuluu laittaa illalla. Sitä ennen en koskaan laittanut, enkä myöskään kosteusvoidetta kainaloihin.

  • 46.1

   Sanni sanoo

   Mä ajattelen ennen kaikkea tätä (artikkelin lopusta):

   ”Se, onko deodorantti iholla nukkuminen sitten mukavaa tai iholle hyväksi, onkin ihan eri kysymys.”

   No, itselle nämä eivät niin relevantteja kysymyksiä olekaan, kun en onnekseni hikoile niin paljon. Tavallisella aamudödöilyllä pärjää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.