Kuinka moni on karvakäsi?

Täällä on puitu jo säärikarvat, kainalokarvat, karvojen ajelun ihanne yleisesti sekä viimeisimpänä alakerran parturointi. Mikä puuttuu?

Käsivarret :) Niiden vuoro olkoon tänään.

Kertokaas, kuinka moni teistä ajelee (myös) käsivarren karvat?

Kasikarvat_IMG_546

Minä en ole ajellut niitä koskaan, en kertaakaan koko elämäni aikana. Vaikka säärikarvojen höyläily ja alakerran siistiminen tulivat tutuiksi jo teininä, muistan, kuinka lukioikäisenä vilpittömästi hämmästyin kun ystäväni kertoi minulle ajelevansa käsivartensa karvat. En ollut tullut ajatelleeksikaan, että niitäkin ajellaan.

Myöhemmin opin, että moni todellakin ajelee ja pitää sitä yhtä itsestäänselvänä hygienia/siisteys/kultturimme kauneuskäsitysasiana kuin muidenkin ihokarvojen ajelua. Kulmakarvat ja ripset taitavat olla ainoita karvoja koko kehossamme (hiusten lisäksi) joiden annetaan suurimmaksi osaksi olla rauhassa ja joiden läsnäolo on jopa toivottavaa…! :D Kaikki muut karvat saisivat tämän kulttuurin naisten (ja ehkä miestenkin) mielestä olla jossain muualla kuin meidän kropassamme.

Olen ymmärtänyt, että myös vaaleita ja huomaamattomia käsivarren karvoja ajellaan. Käsivarsien kuuluisi olla yhtä sileät ja ”nakut” kuin muidenkin ajeltujen paikkojen. Jokainen tehköön miten haluaa, mutta itseäni karvat eivät häiritse. En ikinä kiinnitä huomiota omiin tai muidenkaan käsikarvoihin (en toisaalta karvattomuuteenkaan). Vaikka sääri- ja kainalokarvat ajelenkin, käsivarren karvat ikäänkuin kuuluvat asiaan ja minusta tuntuisi jopa hassulta olla nakukäsivartinen.

Minun käsivarteni näyttää tältä:

Kasikarvat_IMG_461

Puistattaako? Saako tämä näky aikaan inhon väristyksiä jossakussa? Onko tällainen käsivarsi esteettisesti loukkaava? :)

Karvani ovat vaaleita ja hentoja mutta niitä on ihan runsaahkosti ja ne ovat pitkiä.  Kyllä ne näkyvät ja jopa heiluvat vienosti terassilla kesätuulessa. :)

Kasikarvat_IMG_5474

Mikä on tilanne teidän käsivarsissanne? Kuinka moni ajelee? Miksi?

Kuinka moni kokee käsivarren karvat suorastaan häiritsevinä tai jopa rumina?
Rakkaudella, Karvakäsi <3

Lue myös:

Kaikki lähti – ekaa kertaa brassissa

Testissä Venus Naked Skin valoimpulssilaite

Kommentit
 1. 1

  Johanna Mia Maria sanoo

  Siis hä? Mä en ole koskaan ajatellut, että käsikarvojakin voi ajella! :DD Tämä on tietenkin aika jännä, sillä sheivaan jalat, bikinirajan ja kainalot säännöllisesti. Omat käsikarvat ovat aika huomaamattomat verrattuna yllä mainittuihin muihin karvoihin, joten ne ovat jääneet prioriteettilistan hännille. Sheivaan muuten kasvoista ”viikset” pois, sillä en kestä miltä ne näyttävät meikkivoiteen ja puuterin kanssa. :D

 2. 2

  mapaula sanoo

  Minä kuulun siihen onnettomaan ihmisryhmään, jolla karvaa kasvaa aika lailla joka paikkaan ja ihan h******sti :( Ainoa lohtu on, että se on vaaleaa ja hentoa. Muistan lapsuudestani kommenttia, että musta on yritetty tehdä apinaa, mutta karvat loppui viime metreillä kesken…

  Käsivarsia aloin ajelemaan teininä parikymmentä vuotta sitten, ja nyt täytyy sanoa, että kaduttaa. Joudun ajelemaan karvat parin päivän välein, koska karvankasvuni on todella nopeaa, mikä on hyvä esim. hiusten suhteen, mutta muuten ei niin kiva. Ja se sänki, se on mielestäni vielä pahempaa kuin karvaisuus sinällään, tuntuu inhottavalta ja näyttää typerältä. Ongelmani onkin, etten pääse missään vaiheessa kasvattamaan käsikarvojani takaisin, ilman että joutuisin esittelemään sänkikäsiäni, koska työssäni joudun käyttämään lyhythihaista työasua.

  Teiniaikaisen poikakaverin äidin kanssa joskus tuli juttua säärikarvoista, hänellä oli nuorena jalat palaneet, eikä karvat sen jälkeen kasvaneet sääriin. Muistan harkinneeni vakavasti ihon polttamista (siis ei auringossa tapahtuvaa palamista, vaan ihan tulella), onneksi en kuitenkaan näin radikaaleihin ratkaisuihin päätynyt vaan pitäydyin höylässä :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Muistan harkinneeni vakavasti ihon polttamista (siis ei auringossa tapahtuvaa palamista, vaan ihan tulella)

   Hui mitä toimenpiteitä! Onneksi jätit sikseen..!

 3. 3

  Kanerva sanoo

  Käsivarsissa karvani ovat niin vaaleat ja hennot, että eivät häiritse. Muualla sitten rehottaakin sen edestä tummanruskea tai pikimustaa reuhkaa, jota saa jatkuvasti olla sheivailemassa. Muistan nuorempana baarissa, kun ohimennen kulkiessa hipaisin kaveriani, ja ällistyin, kun oli sheivannut käsivartensa – se pistelevä sänki oli minusta paljon luotaantyöntävämpi kuin hento karvoitus.

 4. 4

  Ilona sanoo

  Ei tulisi mieleenkään. En ylipäänsä ajele, vaan olen jo vuosia epiloinut niin koivet kuin kainalotkin (bikinirajaan taas valoimpulssi + pinsetit). Sänki tuntuu inhottavalta ja tulee tyyliin seuraavana päivänä, joten sheivaus on musta ihan hullun hommaa, etenkin kun siitä tuntui kainalot aina vähän ärtyvän.

 5. 5

  Maija sanoo

  Kaikki karvani ovat vaaleita ja hentoja ja kyllä – sheivaan tai epiloin myös käsikarvat. Ainakin kesäaikaan, mutta usein myös talvella.

  Enemmän mua käsikarvat ärsyttää kuin säärikarvat. Kai se johtuu siitä että käteni näen koko ajan, sääriä en.

  Jos mulla olisi ylimääräistä rahaa, kävisin säännöllisesti esim. sokeroinnissa ja kaikki pois. Mutta ei mua muiden karvat häiritse, kyllä tähän maailmaan karvoja mahtuu ja kaikki olkoon just sellaisia kuin itse haluavat.

 6. 6

  sanoo

  Huh huh, on pakko vielä uudestaan kommentoida luettuani koko rimpsun muiden kommentteja. On kyllä todella hurjaa ja kurjaa huomata miten äärimmäisyyksiin tämä karvojen ajelu on mennyt. Tulee ihan paha mieli, että jonkun urpon mielipiteen takia jotkut ovat miettineet jopa ihonsa polttamista?! Ihan kamalaa, että näin luonnollinen asia aiheuttaa joillekin niin paljon puistatusta, että sitä sanomaa pitää sitten toitottaa muillekin. Mulla on nyt mennyt viimeaikoina aika moneenkin asiaan maku katsoessa vallitsevia kauneustrendejä esimerkiksi instagramista.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Tulee ihan paha mieli, että jonkun urpon mielipiteen takia jotkut ovat miettineet jopa ihonsa polttamista?!

   Sanopa mmuuta >:-( :’-(

 7. 7

  Terhi sanoo

  Karvaralli on loputonta jos siihen alkaa sen takia mikä on trendi tai jos joku on haukkunut. Tai jos tekee miehen halun mukaan.

  Nyt on muuten alettu siirtämään alapäähän takaisin karvaa. Vuosikymmenten vahauksien ja muiden kidutusten jälkeen halutaankin pörhäkkä puutarha takaisin. Cameron Diaz ja Lady Gaga ovat tämän trendin suunnananäyttäjiä. Ja taas mennään trendistä toiseen. Alapäähän istutetaan yläpäästä karvoja.

  Sisältää kuvia, jotka eivät ehkä sovi herkille ihmisille -> http://www.dailymail.co.uk/health/article-4222628/Surge-women-s-hair-transplants-BIKINI-LINES.html

 8. 8

  Karvakäsi sanoo

  Itselläni on tummat ja varsin paksut käsikarvat jotka vielä kasvavatkin pitkiksi. Niinpä niitä sokerivahalla poistan aina kun jaksan… jos olisivat vaaleat, antaisin olla.

 9. 9

  sanoo

  Mä taisin kokea ahaa-elämyksen käsivarsikarvojen suhteen joskus lukioikäisenä, jolloin joku puolituttu kommentoi illanvietossa ”hei kiva kun jollain muullakin on tuuheat ja tummat käsikarvat” tms. Tätä ennen en ollut asiaa edes ajatellut, tämän jälkeen olen karvat käsivarsistakin ajellut. Kommenttia ei toki missään nimessä ilkeytenä tarkoitettu, mutta joskus hyväntahtoisetkin kommentit saavat ketjureaktion aikaan..

 10. 10

  HanSu sanoo

  Päivettynyt iho ja auringossa vaalenneet käsikarvat<3 Niiin hyvän näköistä molemmilla sukupuolilla! Ojjoi. Talvella en käsikarvoja edes noteeraa. Kenelläkään.

 11. 11

  TT sanoo

  Kyllä teininä huomasin tummat, vaikka ei niin tuuheat käsikarvani. Ajelin pari kertaa ja töihin päästyä kävin laserhoidossa, joka vähän vähensi niitä.
  Nyttemmin nypin niitä välillä sormin harvemmaksi, eikä ne vaivaa.

 12. 12

  Elina sanoo

  Minullakin on vaaleat ja hennot käsikarvat, mutta ne kasvavat hyvin pitkiksi. Kerran pari olen ne sheivannut kokonaan pois, kun häiritsivät itseäni.

  Nyt olen ajellut niitä epilaattori sheivauspäällä, siten että siinä on se muovisuoja, joka jättää kuitenkin pituutta karvaan 3 mm. (Olipa vaikeesti selitetty :D) Mutta se on ollut hyvä tapa pitää karvat vähän lyhyempinä, mutta ilman sänkeä ym. haittapuolia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.