Kreikka vaihtui Koreaan

Ajattelin tänään vihdoin varata syksyn Ateenan lennot.

Joitain tunteja myöhemmin minulla oli lennot Etelä-Koreaan.

Sanni_SheetMask_IMG_7231

En ole koskaan vielä käynyt Aasiassa.

Nyt voisi olla aika.

Minun ja Ateenan lentojen välille sattui tällainen asia:

HS_Soul

Selailin uutisia HS:n sivuilla ja silmiini sattui tämä kiinnostava artikkeli Etelä-Korean ja etenkin Soulin asemasta Aasian, ja jälkiaalloissa myös Euroopan muoti- ja kauneustrendien pääkaupunkina.

Minä:

a) en ole tosiaan koskaan käynyt Aasiassa ja

b) olen siitä omituinen kauneusalan bloggaaja ja ammattilainen, että en rehellisesti sanottuna ihan hirveästi ole tähän mennessä innostunut koko K-beauty-scenestä.

(K-Beauty: korealainen kauneudenhoito)

Seuraava kertonee enemmän kuin sata sanaa:

SheetMasks_IMG_7228

Ostin kesäkuun alussa laivalta läjän kaikkien ihkuttamia korealaisia kangasnaamioita. Nyt mä damn it kokeilen näitä viimein. Pari naamiota lähetettiin minulle myöhemmin myös elevenin toimesta. Kangasnaamioista on vauhkottu jo pitkään, ja itse sain ensimmäisen sheet maskini lahjaksi neljä vuotta sitten japanilaiselta ystävältäni Hisaelta hänen vieraillessaan Suomessa. Hisaen lahja jäi käyttämättä.

Olen hämmentävän anti-naamio. Luontainen epäkiinnostukseni niitä kohtaan on jotain niin vahvaa (savi/muta/turvenaamiot poislukien), että en kahden kuukauden aikana ole edelleenkään saanut parhaista aikeistani huolimatta testattua yhtäkään kangasmaskia. En, vaikka liimasin kylppärin kaapin oveen post-it-lapunkin muistuttamaan asiasta:

Kangasnaamio_IMG_7230

No, jospa tähän nyt tulee asennemuutos. Pakkaan laukut ja lähden paikan päälle katsomaan mikä koo-kauneudessa niin koukuttaa.

Ennen kaikkea lähden tietysti tutustumaan minulle uuteen maanosaan ja kulttuuriin. Viivyn Etelä-Koreassa kolme viikkoa ja tarkoitus olisi käydä myös luontokohteissa kuten Jejun saarella ja näyttipä maasta löytyvän upeita vaelluskohteitakin kuten Seoraksanin vuori ja sitä ympäröivä kansallispuisto. Tuttuun tapaan lähden reissuun yksin.

Olen vähän häkeltynyt ja jännittynyt mutta samalla innoissani spontaanista syyskohteen muutoksesta.

Sanni_sheetmask_IMG_7239

…ehkä siellä tulee inspiroiduttua jonkun naamionkin suhteen?

.

P.S. Kreikkakaan ei ole vielä täysin deletoitu syksyltä, mutta kutistuu viikkoon jonka olimme jo aiemmin suunnitelleet viettävämme siellä yhdessä miehen lomalla lokakuussa. :)

Kommentit
 1. 1

  Ansku sanoo

  Huh, melkein pelästytit jo! Onneksi edes viikko Kreikkaa tiedossa. Juuri eilen mietin Kreikka-ikävissäni, että onneksi pian on syyskuu ja saa sentään lukea Sannin Kreikka-seikkailuista :)
  Täällä ollaan myös siis enemmän oliiviöljymaan antimien kuin K-Beautyn suuntaan.. :)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Hihi ^_^ No ruoan puolesta uskallan kyllä minäkin veikata että oliiviöljymaan antimet voittavat kohdallani K-foodin ^_^ :D Tai mistäpä sitä koskaan tietää ennenkuin on käynyt itse toteamassa :D Olen vain sen stereotypian vallassa että Aasiassa ruoka on vahvasti riisi- ja nuudelivoittoista, ja kun itse en syö kumpaakaan, niin voi olla vähän haasteita edessä :) Mutta otan ne mielenkiinnolla vastaan :)

  • 1.2

   NG sanoo

   Korean ruokakulttuurista mainittaessa tulee mieleen YouTubessa katselemani sarja ’Jewel in the Palace’, joka perustuu tositarinaan. Siinä kuvataan niin antaumuksella perinteisten korealaisten ruoanlaittotaitojen salaisuuksia, että näin ei-Aasia-fanikin alkaa välittömästi kiinnostua :)
   Kaikki se vihannesten pilkkominen, keittäminen ja tarjolle asettelu inspaisi varmaan Sinuakin, Sanni!
   (sarja on tekstitetty englanniksi ja löytyy melko helposti)

   • 1.2.1

    Sanni sanoo

    Katsoin yhden jakson Jewel In The Palacea :) Ainakin jotain hyvin erilaista mitä olen koskaan katsonut ^_^ Sarjan ”draaman kaari” ei välttämättä ihan äkkiseltään avaudu tai vedä puoleensa mutta ruokajutut ovat kyllä mielenkiintoisia ja jotenkin kyllä hullua että 1500-lukulaisen korealaisen kuninkaallisen ruoan teeman ympärille on tosiaan kehitetty tv-sarja..! ^_^ Tavallaan tarpeeksi outoa ollakseen juuri minun ”cup of tea” :D

    • 1.2.1.1

     NG sanoo

     Jep, korealaiset historialliset draamasarjat ovat koukuttavia .. Monet kuvaavat elämää Joseon-dynastian hovissa, ja taustalla on usein todellinen henkilö, joka yleensä kohoaa köyhistä / epäoikeudenmukaisista oloista vaikutusvaltaiseen asemaan vihollisista huolimatta.
     Tuossa ruokasarjassa on mukana rakkaustarina, identiteetin etsintää, kutsumuksen löytäminen, ystävyyden ja lojaaliuden teemat (yleisiä aasialaisisa draamoissa!), naishistoriaa sekä lisäksi hengenvaarallisia seikkailuja.. Mikä parasta, nimenomaan sitä sisäisen kauneuden merkitystä tuotiin esille monella tavalla. Mitä muuta vpo draamalta toivoa? :)

     • 1.2.1.1.1

      Sanni sanoo

      Täytyy ihan mielenkiinnosta kysyä että kuinka ”sisällä” oletkaan Korean kulttuurissa..? Kiinnostuksesi ei mitä ilmeisimmin rajoitu pelkkään kosmetiikkaan? Oletko itse käynyt koskaan Koreassa? Sen tiedän että olet matkustellut paljon, ehkä siis myös E-Koreassa?

      (Historiallisen ruokasarjan kuvaus kuulostaa kyllä kaiken kaikkiaan mahtavalta…! Eli ei todellakaan pelkkiä patoja ja kattiloita ^_^)

 2. 2

  May sanoo

  O-ou Sanni!! Olin pudota tuolilta kun luin postauksesi Ateenan vaihtumisesta Koreaan. Uskallat siis mennä sinne Pohjois-Korean naapuriin… Onko majoitusten, blogia varten tarvitsemiesi kontaktien ym. käytännön juttujen järkkääminen tuohon suuntaan yhtä sujuvaa kuin länsimaissa? No, kiehtova ja uudenlainen matkakokemus on varmasti edessäsi. Ja meillä lukijoillasi vastaavasti luvassa jännittäviä raportteja reissultasi. Onnea matkaan – ja pidäkin huolta matkatavaroistasi, ettei käy kuten äskettäin Sveitsissä!

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Etelä-Koreaa pidetään ihan turvallisena matkailumaana. :) (Ulkoasianministeriön tiedote ^_^)

   En tiedä tarvitsenko mitään kontakteja juuri blogia varten, mutta majoituksen järkkääminen ei eroa muista tavallisista matkailukohteista, buukkaa vain vaikka Bookingin tai Airbnb’n kautta. Katselin jo majoitusta Airbnb’stä ja Soulin hintataso yllätti positiivisesti, juuri Sveitsistä tulleelle hinnat ovat oikein ilahduttavia ^_^

 3. 3

  NG sanoo

  Todella mielenkiintoista kuulla sitten kokemuksia ja Korea-tunnelmia! Kyseinen maa on toisaalta kosmetiikkafriikin paratiisi, toisaalta – tuo täydellisyyttä tavoitteleva ulkonäkökeskeisyys voi olla todella ahdistava elämys, vaikka itsekin olisi huoliteltu ja suht kaunis. Ainakaan et ole ylipainoinen, mikä Aasiassa naiselle on erityisen vakava kauneusvirhe..

  Kulttuurin varjopuolet, kuten tuo mainittu ulkonäön korostuminen, tulevat esille varsinkin maassa pidempään asuville ulkomaalaisille. Ainakin englantia opettamaan lähteneet ovat kertoneet usein hyytäviä kokemuksia (tosin, ilman muuta mukana on hienojakin asioita), varsinkin lasten suusta tulevista raa’oista lausahduksista, joista voi päätellä, ettei sisäiselle kauneudelle anneta sitä arvoa, kuin ’oikeanlaiselle’ ulkonäölle. Tuntuu julmalta, että jo lasten on oltava tietoisia siitä, millaisia nenän, silmien, poskien ym. on oltava päästäkseen mukaan joukkoon. Tietyllä tavalla ulkonköseikat ovat tärkeitä Euroopassakin, mutta Aasia (ja varsinkin Etelä-Korea) ovat aivan eri stratosfääreissä..
  Koskahan joku suomalainen bloggaaja uskaltaa lähteä kokeilemaan korealaista kauneuskirurgiaa ja kertoo tuloksista? Hinnat ovat ilmeisesti aika edullisiakin kaikenlaisille happokuorinnoille, laserhionnoille ym. Sikäläisten plastiikkakirurgien joukossa on monenlaisia, joten älä ainakaan ennen perusteelista taustaselvitystä mene mihinkään hoitoihin .. :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   toisaalta – tuo täydellisyyttä tavoitteleva ulkonäkökeskeisyys voi olla todella ahdistava elämys,

   Tätä odotankin hieman ristiriitaisin fiiliksin, tuo HS:nkin artikkeli oli onnen omiaan petaamaan ”kauneuskulttuurishokkia” meikäläisen kaltaiselle luonnolliselle ja homssuiselle menijälle. Mutta samalla, juuri se myös kiehtoo. (Tietynlaiset ääri-ilmiöt kiinnostavat minua.) Voi tietysti olla, että parin päivän ”rumana silmätikkuna” kulkemisen jälkeen kiehtoo vähemmän ^_^ :D :D Nomutta joo, en usko että miljoonakaupungissa yksi vähemmän huoliteltu länkkärituristi kiinnittää paljonkaan huomiota. Kosmetiikkamyymälöissä ehkä saatan erottua paikallisista ”nukeista” mutta saas nähdä miten vahvoja tuntemuksia se herättää.

   Aika karua tuo mistä kirjoitit lastenkin asenteista… :/ Elämme aika erikoisessa maailmassa tällaisine ilmiöineen. Estetiikan taju ja arvostus ovat mielestäni luonnollisia ominaisuuksia ihmiselle ja olemme kai aikojen alusta kokeneet kauneuden (niin luonnon kuin myöhemmin ihmisenkin luoman) puoleensavetävänä. Se on meihin sisäänrakennettua, kauneus viehättää meitä. Mutta sen ääri-ilmentymät kuten kuvaamasi pinnallinen, sisäiset persoonallisuuden piirteet vähemmäksi arvottava ulkonäkökeskeisyys ovat sen surullisia puolia jotka aiheuttavat maailmaan myös valtavasti pahaa oloa ja traagisia seurauksia. Pahimmillaan; kuinka moni ulkonäöstään kiusattu on jopa päätynyt päättämään elämänsä…. :-´( Me ihmiset olemme tosi, tosi kummallisia olentoja. Hyväsydämisiä, älykkäitä, luovia, rakastavia ja samalla julmia ja ilkeitä.

 4. 4

  sanoo

  No voi vitsi, nytpä vasta onkin mitä odottaa :D!! Kerrankin olen innoissani jonkun muun reissailusta. Aasia on ikilempparini ja olen siellä päin käynyt monessakin maassa, mutta en koskaan Etelä-Koreassa. Ihan siis super innolla kuulenkin reissusta, kosmetiikkalöydöistä ymym. Itselleni tuo K-beauty-skene on jäänyt aika vieraaksi, mitä nyt pari Tony Molyn supersöpöä pandakosmetiikkapurkkia (siis pandakuoret, ei pandaa sisältäviä :’D) tuli Sephorasta hankittua.

   • 4.1.1

    sanoo

    On muuten hankala valita! Jokainen maa on niin omanlaisensa, vaikka helposti ne ajatuksissa niputtaa ”samaan laatikkoon” :D Ehkä upean vuoristonsa puolesta Nepal on sellainen paikka, jossa kävisin todella mielelläni uudestaan. Siellä aika loppui kesken ja jouduin luopumaan toiveestani tehdä retki Everest Base Campille. Myös Indonesian Sumatra jäi erityisesti sydämeen ja siellä tuli kiivettyä aktiiviselle tulivuorelle. Mikähän näissä nyppylöissä vetää mua puoleensa ;)

    Vaikka mietitkin jossain kommentissa sitä paikallista ruokakulttuuria, niin Aasialaisessa keittiössä on mielestäni panostettu kasviksiin. Paljon löytyy erilaisia keittoja ja kasviksia käytetään antaumuksella ja mielikuvituksella. Uskon, että varmasti löydät muutakin syötävää kun nuudeleita ja riisiä! Ne ovatkin usein lisukkeita ja jopa tarjoillaan erillisissä kipoissa, joten on helppo jättää ne pois.

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Oooo, Everest Base Camp on muuten ollut täälläkin ”in the talks” miehen kanssa..!

     Hyvä kuulla ruoasta. Mä uskon kyllä että makumaailmansa puolesta tykkään kovasti (ainakin kimchi maistuu ^_^), mutta olin vähän huolissani tuosta riisi-nuudeliosaston dominanssista. Sisko, joka kuitenkin syö riisiä muuten ihan mielelläänkin, kertoi saaneensa aikamoisen riisi/friteerattu ruoka-ähkyn Japanissa ja Taiwanissa, kaikki tarjoiltiin riisin kanssa ja kalat ja kasvikset oli usein friteerattu (–> tempura).

 5. 5

  sanoo

  OIIIH! Inspiroidut aivan varmasti. Aasia on ihan huikea reissukohde. Niin sairaan ihanaa ruokaa, ystävällisiä ihmisiä, kauniita asioita. Koreassa en kylläkään ole ollut, mutta Japani-Singapore-Indonesia-Thaimaa-kokemuksella voin kyllä todellakin suositella. Ja olen kuullut, että Soulissa on paljon samaa kuin Tokiossa, johon ainakin itse ihastuin todella kovasti.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Kuulostaa lupaavalta :) Olen mä tässä kyllä jännän äärellä, kun tuntuu että oikeasti on menossa johonkin ihan toiseen maailmaan suunnilleen ^_^ Hassu tunne kun ei yhtään osaa edes kuvitella millaista jossain Koreassa on… Kuvia voi katsella ja niistä toki saa tietyn käsityksen, mutta tunnelmaa ja kemioita ei voi etukäteistutkiskella…. Sitä joko natsaa tai ei. Ja voi että mä toivon että meillä natsaa..! <3

 6. 6

  Arlene sanoo

  Oi, mahtavaa! Kiva päästä seurailemaan postauksia Aasiasta ^_^
  Itsekin olen haaveillut että joskus menen reissuun Aasian. Japani ja Etelä-Korea on ainakin ehdottomasti ne maat missä haluan käydä. Myös Malesia ja Thaimaa kiinnostais. :)
  Hyvää matkaa ^_^

 7. 7

  Elli A sanoo

  Vau! Miten ihailtavan spontaani veto! :) :) Nyt jo odottelen postauksia. :)

 8. 8

  NG sanoo

  Vielä sanottava, että vaikka monia korealaisia ihonhoitotuotteita käytänkin, nuo liinanaamiot ovat kyllä hankalan epämukavia..! Eivät siksi kuulu siis säännölliseen hoitorutiiniini, vaikka niin ’kuuluisi’ aasialaisittain tehdä. ;) Useita on kaappiin tullut joskus hankituksi, mutta mielestäni eivät ole mikään must have. Laadukas kasvovesi & seerumi hoitavat kyllä homman tehokkaammin.

 9. 9

  Johanna sanoo

  Myeong-dong tulee olemaan kauneuden ja kosmetiikan tasolla aikamoinen kokemus, sen voin sanoa. Vietin itse pari vuotta takaperin pari viikkoa itsekseni Seoulissa ja tuolla pyöriminen oli kyllä viihdettä kerrakseen. Itse kävin Daisossa hankkimassa omat kosmetiikan (ja Doraemon-laastarini koska kyllähän aikuisella nyt on oltava piirrettyjä kissoja joka lähtöön).
  Pitäisi itse varmaan buukkailla taas sinnepäin lentoja..

  • 9.1

   Sanni sanoo

   ja Doraemon-laastarini koska kyllähän aikuisella nyt on oltava piirrettyjä kissoja joka lähtöön).

   ^_^ ^_^

   Onko sinulla heittää jotain käytännön vinkkejä (yksin matkustavalle naiselle) Souliin? Tai ihan mitä tahansa vinkkejä tai huomioita mitä tulee mieleen. Luin että Etelä-Koreassa ei puhuta englantia kovinkaan hyvin, pitikö tämä paikkansa myös Soulissa? Mitenkäs ruoka? Ovatko menut vain koreaksi? Sisareni tämän kesäisen Japanin & Taiwanin matkan perusteella vähän jänskättää miten ei-lihansyöjän käy tuolla päin… Japanissa kuulema oli tosi haastavaa saada kasvisruokaa – jopa länsimaisissa pastapaikoissa…!! ”Pasta tomaattikastikkeellakin” oli yhtä kuin pasta tomaattipekonikastikkeella. Kuulema lähes kaikkeen tungetaan lihaa.

   • 9.1.1

    Johanna sanoo

    No, nyt tuleekin sitten vähän pidempää ja sekavampaa selostusta! Kirjoittelen puhelimella, koneella olisi ehkä helpompi formatoida..

    Turvallisuuden suhteen tuolla ei missään vaiheessa tullut turvaton olo. Olin parikin kertaa yöllä keskustassa ja siellä on poliiseja partioimassa hyvinkin paljon. Käytännön vinkkinä ehkä että mikäli siellä on mielenosoituksia niin niiden keskelle ei kannata mennä ettei joudu vesikanuunan alle. Itse päädyin ensimmäisenä kokonaisena päivänä vahingossa keskelle poliisipiiritystä Buddhalaisen temppelin ulkopuolella mutta mukana ollut opas sanoi ettei syytä ollut huoleen – kunhan vaan väistää jos lähtevät rynnäköimään sisälle!

    Paikalta kyllä löytää kasvisruokaa ja menutkin ovat ainakin Seoulissa englanniksikin. Paikallisista nuoremmat puhuvat enemmän englantia mutta opin itse että kummasti elekielelläkin pärjää ja ymmärretään molemmin toisin. Kannattaa katsella katuruokia, kaikenlaista löytyy joka puolelta.
    Vinkkejä näyttää olevan ainakin osoitteessa https://www.happycow.net/asia/south_korea/seoul/
    Ja jos vähän erikoisempi kokemus kiinnostaa niin Templestayn kautta voi mennä Buddhalaiseen temppeliin jossa on takuuvarmasti saa kasvisruokaa. Ruokailuun liittyen ei muuten kannata ihmetellä jos olet jossain epävirallisemmassa paikassa ja paikan omistaja tulee kirjaimellisesti syöttämään ruokaa. Ruokailu on vakava asia ja omissa muistikuvissa on yksi ilta jossa ravintolan vetäjä kirjaimellisesti syötti minulle kimchiä. Olo oli kuin lapsena mummolassa ^_^! Kyse ei ole mitenkään ’pahan’ tapaisesta tuputuksesta, kunhan vaan tapana on että kaikki syövät hyvin ja tarpeeksi! Kädestä pitäen tullaan joskus muutenkin viemään mikä on jäyhälle suomalaiselle aluksi outoa.

    Paikoista voisin mainita Korean rajan lisäksi Kyobon kirjakaupan keskustassa. Sen lähellä oli Coffee Bean and Tea Leaf- ketjun kahvila jossa istuin monet tunnit tappamassa aikaa ja kirjoittamassa matkatarinoita ylös. Yleensäkin Seoulissa oli/on kahviloissa tyyli että juoman ostettua voi siellä istua rauhassa monta tuntia ilman kiirettä. Siksipä siellä näkee opiskelijoita lukemassa ilman mitään kiirettä.

    Viator.comin kautta löysin pari paikallista kierrosta joiden kautta opin kaupungin rakennetta paremmin ja tapasin muita matkaajia mikä oli ekaa kertaa itsekseen lomailevalle erittäin hyvä juttu. National Museumin alue on hieno ja sen vieressä sijaitseva ulkoilualue ihana. Olympic Parkin lähellä taas kokee ne kuuluisat teknisissä ulkoiluvarusteissa hiihtävät eläkeikäiset jotka painavat sauvakävellen polkuja pitkin. Korealaiset ovat mitä ilmeisimmin aika sporttista porukkaa ja siellä saakin joskus varoa reippailijoita, erityisesti jos paikallisilla kukkuloilla liikkuu.

    Liikkumisen puolelta metro on aivan ihana, kulkee ajoissa ja on puhdas ja hiljainen. Asemilta voi ostaa ladattavia kortteja joilla on helppo kulkea. Metron kyltit ovat myös englanniksi eli ongelmia ei ole ollut. Käytännön vinkkinä on että vanhuksille jne tarkoitetuille paikoille ei istuta. Ja jos ei reissun jälkeen nämä metron musiikit hymyilytä niin ihme on :-D: https://youtu.be/sLcQoeizYIw

    Siinä nyt aluksi jotain. Pääosin sanoisin että ihmisten tarkkailu oli parasta. Ihmiset olivat aivan älyttömän mukavia, ja katumuodissa oli katsottavaa. Tyylillisesti ainakin pari vuotta sitten kaikki näytti skandinaaviseen silmään erittäin hyvältä ja elegantilta. Tiedä nyt että onko tuo muuttunut parissa vuodessa mutta luulen että vieläkin tuolla ollaan trendien harjalla.
    Voisin kirjoittaa kyllä Seoulistakin tuntikausia… eiköhän tästä suunta taas sinne itselläkin vie!

    • 9.1.1.1

     Sanni sanoo

     Oooo, suuret kiitokset tästä Johanna, tosi kiinnostavaa lukea teidän Soulissa käyneiden ja kaupunkia ja maan kulttuuria tuntevien kokemuksia :) (Tuo kimchin syöttäminen kuulostaa vähän pelottavalta, hahah… ^_^ :D No ei sentään, on sitä jännempiäkin tilanteita kohdattu… :D) Odotan matkaa jo ihan tajuttoman innoissani, yritän tässä parhaillaan päättää mistä päin Soulia bookkaan Airbnb’n kun ei tiedä noista alueista mitään… Itaewon mainittiin monikulttuurillisena, keskeisenä ja hyvien liikenneyhteyksien alueena josta ainakin löytyisi monen eri maan ravintoloita, liekö se ”turvallinen” vaihtoehto mun ruokavammaiselle persoonalle :D ^_^

 10. 10

  PauliinaN sanoo

  Oi toivon sinulle ihanaa matkaa, Aasia on oma lempipaikkani matkustaa <3 Eri maissa on hieman erilaista porukkaa ja kulttuuria tietty sielläkin, mutta minusta kaikki Aasialaiset on jotenkin ihania – ystävällisiä ja innostuneita asioista :) Korea on tosin vielä käymättä, kävin viimeksi keväällä Japanissa toista kertaa ja Kiina sekä Thaimaa ovat ihania myös!

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Kiina on ollut mulle varmaan se ykköskiinnostavin maa Aasiassa kulttuurinsa puolesta..! Ehkä jonain päivänä vielä kävelen Kiinan muurilla… :)

 11. 11

  kuorotipu sanoo

  Vähänkö siistiä! Olis kans hirvee hinku kaukomaille, mutta tuleva syksy/talvi menee nyt himmaillessa reissujen osalta. Tai jos kaikki menee putkeen, niin ei tarvii himmailla kauheen pitkään, mut pakko varautua henkisesti :) Ylihuomenna ois nyt sitten tulossa kolmas kissa ja meidän vanhalla rouvalla ei noi sopeutumiset oo ikinä ollut ihan kauheen nopeita..

  • 11.1

   kuorotipu sanoo

   Niin ja siis kangasnaamiot on parhaita! Mä inhoon tavallisten naamioiden putsaamista, mut noi on niiiiiin helppoja ja kivoja :)

   • 11.1.1

    Sanni sanoo

    No tuon eilen kokeilemani kissanaamion perusteella täytyy sanoa, että kyllä se kivemmalta tuntui iholla kuin tavallinen, voidemainen naamio :) Mutta en voi väittää että hipiä olisi ollut yhtään eri näköinen tai tuntuinen kuin normaalistikaan ^_^

  • 11.2

   Sanni sanoo

   Ooo, uusi perheenjäsen..! Jännää :) Toivon vanhalle rouvalle mahdollisimman smoothia ”ylimenokautta”….

 12. 14

  J sanoo

  Vau mahtavaa! Täällä odotellaan postauksia innolla. Virve on saanut mut kiinnostumaan kangasnaamioista, vaikka en niitä päivittäin ole käyttänytkään :D

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Minusta on tuntunut viime vuoden ajan että olen suunnilleen ainoa jota sheet maskit ei kiinnosta ^_^ Mikä koodausvirhe minussa oikein on…

 13. 15

  Unkki sanoo

  Kävin Etelä-Koreassa 2009, enkä ollut kuullut silloin Korea-kosmetiikasta mitään, eli eipä tullut mitään ostettua… Silloin en huomannut tavallisissa kansalaisissa mitään kauneus buumia. Päinvastoin, ihmettelin metrossa, miten taviksilta kaikki näyttivät! Odotin jotain korkokenkiä ja mekkoja tai jotain överiä mangapukeutumista japanin tyyliin. Ainoastaan yliopistolla näkyi hieman tyylikkäämpää jengiä, mutta enemmän laidasta laitaan niinkuin suomessa. Tosin yksi korealainen ystäväni sanoi suomessa ollessaan, miten ihanaa on, kun ei tarvitse laittautua yliopistolle mennessään.
  Muuten, kannattaa varautua siihen, ettei kukaan puhu englantia😃 Yritin ostaa viikon bussikorttia kioskista, meni kauan, kun sai elekielellä selittää! Ja joka hostellista/hotellista ehdottomasti mukaan kortti, jossa kirjoitettu paikan nimi ja osoite koreaksi. Kun eksyy Soulin kaduille (joista vain puolet on kartassa), saattaa tarvita kysyä neuvoa/ottaa taksi.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Ja joka hostellista/hotellista ehdottomasti mukaan kortti, jossa kirjoitettu paikan nimi ja osoite koreaksi.

   Kiitos tästä vinkistä, teen ehdottomasti näin. Jostain jo luinkin että matkailijan kannattaa opetella vähintään yksinkertaisimmat fraasit koreaksi koska maassa puhutaan niin heikosti englantia. Tämä tuleekin olemaan Albanian jälkeen toinen kerta elämässäni kun matkustan jonnekin jossa todennäköisesti tarvitsen kaikkein eniten elekieltä ^_^

 14. 16

  sanoo

  Kuulostaapa tosi mielenkiintoiselta reissukohteelta ja niinhän sitä sanotaan, että vaihtelu virkistää! En itsekään ole kovin innostunut aasialaisesta kosmetiikasta, mutta ainakin Etelä-Korean reissujuttuja odotan innolla :) Siellä päin kun en ole koskaan ollut, vaikka tänä vuonna tulikin Aasiassa kuljettua useampi viikko.

   • 16.1.1

    sanoo

    Singaporesta aloitettiin, siitä bussimatkaillen Malesiaan ja lentämällä Vietnamiin (Ho Chi Minh Cityyn), josta jatkettiin maateitse kulkemista aina Kambodzan läpi Thaimaahan. Bangkokista sitten lennähdettiin kotiin. Huikea reissu oli ja ehdottomasti suosittelen Kaakkois-Aasiaa! Oikein budjettiystävällinen ja mielenkiintoinen maailmankolkka, johon jäi vielä paljon lisää tutkittavaa. Etenkin Kambodza oli positiivinen yllätys :)

 15. 17

  Nora sanoo

  Etelä-Korea on kyllä ehdottomasti loistava kohde aloittaa Aasian matkailu, sopivan pehmeä lasku vaikka suurkaupunki onkin. Itse olen Koreassa käynyt kuusi kertaa ja aina löytyy uutta nähtävää ja koettavaa. Jos olet menossa Jejulle, kannattaa myös käydä Busanissa ja jos on oikein uskalias, niin junalla pääsee alle kahdessa tunnissa Soulista helposti maaseudulle jonka on myös must nähtävä. Itsestä Soulissa parasta on kahvilat! Kahviloita on ihan uskomaton määrä ja normi kahviloiden lisäksi löytyy erilaisia teemakahviloita. Mitä taas tulee k-beautyyn, kannattaa kokeille eri merkkejä. Kuten missä tahansa muualla myös Koreassa merkkejä ja laatuja on erilaisia. :) Äh juuri hieman yli kuukauden olin kesällä Koreassa, mutta mieli tekisi jo mennä takaisin.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Oi, mahtavaa että lukijoiden joukosta löytyy Korea-kokeneita..! :) <3 Saatan vaikka kääntyä teidän puoleen vielä vinkkien tiimoilta :)

   Ilmeisesti hintataso Etelä-Koreassa on jonkin verran edullisempi kuin Suomessa? Paljonko esimerkiksi ravintolaruokailu jossain "peruspaikassa" (ei siis fine dining muttei pikaruokalakaan) maksaa? Entä kahvi? :D Mitenkäs elintarvikkeet, onko ruokakaupoissa meille tuttuja juttuja kuten maitotuotteita (jogurttia, juustoa)? Olen ymmärtänyt että esim. Japanissa maitotuotteet ovat vähän kiven alla tai valikoima ainakin megasuppea meidän jogurttihyllyihin verrattuna.

   • 17.1.1

    Nora sanoo

    Hintaero on ehkä ruokien kohdalla edullisempi, mutta muuten en sanoisi Koreaa tai ainakaan Soulia erityisen edulliseksi. Korealaiset meikit tosin on usein Suomea edullisempia. ;) Niin ja julkinen liikenne on edullista ja toimii mielestäni moitteettomasti, eikä myöskään taksi maksa Suomeen verrattuna juuri mitään. Ravintoloiden hintataso riippuu ihan siitä syötkö paikallisesten suosimassa paikassa vai keskellä turistirysää. Korealaisen ruoka luonnollisesti on halvempaa kuin ns. länsimaalainen joka usein on melko kallista. Mutta sanoisin, että 10-15e syö jo aika hyvin paikallisissa paikoissa. Pikaruoka (tacobell, mäkkäri yms) on Koreassa halpaa. Kahviloissa kannattaa suosia paikallisia ketjuja, koska Starbucks ainakin on vähintään Suomen hintatasoa. Ja korealaiset rakastaa jääkahveja, erityisesti americanoa, koska siinähän niitä kaloreita ei juuri ole. :D Joo maitotuotteiden metsästys on itselle ollut ikuinen ongelma, niitä löytyy kyllä, mutta aika nihkeästi ja juustojen hinnat ainakin aiheutti jo pieniä sisäisiä kyyneleitä. Laita ihmeessä meiliä jos haluat vaikka vinkkejä missä käydä Soulissa! :)

    • 17.1.1.1

     Sanni sanoo

     Saako paikallisten ketjujen kahviloissa maitoa kahviinsa? ^_^ :D Ihan blondikysymys mutta jos maito ei oikein kuulu aasialaisten ruokavalioon, niin ehkäpä se ei kuulu kahviinkaan..?

     Juuston saan varmastikn unohtaa kolmeksi viikoksi ^_^ Millähän sitä korvaa sen valtavan rasva- ja proteiinimäärän jonka kotona saan päivittäin maitotuotteista kuten juustosta, rahkasta ja raejuustosta… Tulee kyllä mielenkiintoinen reissu ravitsemuksellisesti ^_^ Otan haasteena :D

   • 17.1.2

    H sanoo

    Peruspaikoissa ruoka maksoi tän kesän visiitillä 5-10 €, semmoset yleensä oranssit ”lounasruokalat” oli tota 5€ luokkaa, niissä varmin vegesafka on nimeltään bibimpap, tosin riisiä on siinäkin. Ruokalistat oli usein myös enkuks, ja niissä oli lähes aina kuvat annoksista. Kahvin saa 0,80-6€, riippuu tosi paljon paikasta. Jogurtti ja juusto on tosiaan siellä paljon kalliimpia ja valikoima paljon pienempi. Tonnikalaa ja munia kyllä löytyy. ;) Veikkaan että sun kannattaa ehdottomasti harkita majoitusta jossa voi myös vähän kokkailla. Helpottaa varmasti elämää! Itse siis oon perus vege, ja sai sitä ruokaa välillä metsästää vaikka oli Seoulissa asustava sisko messissä. :D Ja Seoulista löytyi muutama mainio ihan kokonaan kasvisravintola!
    Enkkua puhuttiin tosi vaihtelevasti (enemmän heikosti kuin hyvin), mutta kyllä useimmat ainakin ymmärsi jossei puhuneet, sain kyllä aina nimittäin mitä tilasin. Korealaiset oli ihanan kohteliasta, siistiä, tehokasta ja ei-ördäävää väkeä mun kokemusten perusteella. Ei kyllä missään vaiheessa kuumottanut missään. Ja taksit on muuten halpoja! Metro on on superkätsy. Lataa appi nimeltä Kakaometro, siinä näkyy se metrokartta ja toimii myös osittain offline. 7/11 voi ostaa sen metrokortin, ja se ladataan metroasemilla KÄTEISELLÄ automaateissa. :D Aika loogista… Muutenkin käteistä oli hyvä olla, ja rahaa sai nostettua vain global atm-automaateista joita ei oo ihan kauheesti.
    Jeju oli kanssa ihana! Sinne pääsi Seoulista lentäen halvalla. Plus siellä saa kyllä monta päivää menemään luontoa koluten. Varaa siihen useampi päivä! Ja jos Halla-vuorelle kiipeät ota kunnon kengät… se oli kivikkoa se polku. ;)
    Tulipa sepustus. :D Mutta tykkäsin Koreasta sikana, hauska päästä sit lukemaan sun kokemuksia reissusta!

    • 17.1.2.1

     Sanni sanoo

     Kiitos kuin jaoit kokemuksiasi, oli kiva lukea :)

     Jejulle pääsee varmaan myös laivalla? Mä kun en ole niin tuon lentomatkustuksen ystävä niin mieluiten menisin junalla Busaniin ja sieltä sitten laivalla, tai mistä nyt laivat Jejulle sitten lähtevätkään. Maksan siis mieluummin vaikka enemmän jostain muusta kulkuneuvosta kuin lentokoneesta ^_^ Vaelluskengät lähtevät varmasti mukaan :)

     Veikkaan että sun kannattaa ehdottomasti harkita majoitusta jossa voi myös vähän kokkailla.

     Kyllä, Airbnb’ssä on tarkoitus majoittua :)

     Taidan googlailla jo valmiiksi noita kasvisravintoloita, tosin noin suuressa kaupungissa on mahdoton (tai ei ainakaan mielekästä) suunnitella päivittäisiä reittejään ravintoloiden perusteella).

     Mitenkäs tofu, syödäänkö sitä paljon Koreassa, ts. kuuluuko se heidän keittiöönsä? Entä muu vegeproteiini kuten tempeh?

     • 17.1.2.1.1

      H sanoo

      Tofua kyllä löytyi kaupoista! Mut rafloissa ei oo erikseen suomityyliin tofuannoksia vaan tofu on vaan liharuoan osana. Ylipäätään lihaa tuppas olemaan vähintäänkin jemmattuna ja termi kasvissyöjä ei oo selviö. :P Oh Se Gae Hyang nimisestä ravintolasta Insadongissa muuten sai vegeversiona perinteisiä ruokia.
      Niitä paatteja mekin katottiin, mutta olivat kalliimpia kuin lennot ja mitä luin ihmisten kokemuksia niin kai rahtialusmeininkiä. Mut kyllä niitä kulkee kai ihan päivittäin.
      Ja ehdottomasti vaeltelemaan sinne korealaisten mummojen ja pappojen sekaan! Ne oli ihan rautasessa kunnossa kaikki ja veteli hirveetä kyytiä.

      • 17.1.2.1.1.1

       Sanni sanoo

       Mut rafloissa ei oo erikseen suomityyliin tofuannoksia vaan tofu on vaan liharuoan osana.

       Höh… On se kyllä jännä miten joissain maissa Aasiassakin kasvissyönti on täysin luonnollista ja joissain suunilleen tuntematon ilmiö…

      • 17.1.2.1.1.2

       Sanni sanoo

       Mikähän alue Soulissa muuten olisi kivoin/järkevin majoittumisen kannalta? Myeong-dong? Se ilmeisesti on kaupungin ihan ydinkeskusta? Majoitun aina mielellään keskeisesti ja lähelle hyviä liikenneyhteyksiä, mutta ne lienevät hyvät kaikkialla Soulissa?

   • 17.1.3

    Julia sanoo

    Juuri Koreassa kuukauden viettäneenä voin infota että maitotuotevalikoiman suppeuteen kannattaa varautua… Juustot, jogurtit etc ovat todella kalliita ja huonolaatuisia, lähinnä sulatejuustosiivuja ja ”mozzarellaa” löytyy, myös niin sanotut maustamattomat jogurtit on yleensä aina sokeroitu.

    • 17.1.3.1

     Sanni sanoo

     OK, varaudun siis jogurtittomaan ja juustoköyhään kolmiviikkoiseen :)

     • 17.1.3.1.1

      Anna sanoo

      Minä olin ollut ennen Japanin reissua jo pitkään maidottomalla ruokavaliolla, ja matkan jälkeen myös mieheni jätti maitotuotteet koska hänellä oli niin hyvä olo mahassa koko reissun ajan. 😃 Minä myös lisäsin matkan jälkeen enemmän hiilaria (lähinää juuri riisiä) ruokavaliooni. Koskaan ei tiedä mikä inspiraatio matkustaessa iskee..! 😄

    • 17.1.3.2

     NG sanoo

     Mutta jos kaupunki on täynnä trendikkäitä kahviloita, luulisi niistä edes saavan maitokahveja (latte, cafe au lait, cappuccino..)..? Jostain kaupasta sen maidon on tultava, joten täysin maidottomalla ei toivottavasti ole pakko olla matkan ajan.

     • 17.1.3.2.1

      Sanni sanoo

      Länkkäri(ketju)kahviloissa varmasti saa maitokahvin, sitä en epäile. :) Ja kauppojen maitotilanteenkin jo selvitin, maitoa löytyy suurellakin meijerivalikoimalla (!) mutta on kuulema kalliihkoa.

 16. 18

  Noora sanoo

  Jes, odotan jo innolla sun havaintoja E-Koreasta, kun kirjoitat aina niin seikkaperäisesti ja yksityiskohtia huomioiden. Kuvittelisin, että kaltaisellesi ihmiselle Soul voi olla aika rankkakin siinä mielessä, että nähtävää ja kuvattavaa ja kosmetiikkaa on aivan järjettömästi. Sensory overload.

  K-Beauty ei itseä kiinnosta ja Virven blogissakin ne jutut tulee hypättyä yli. Sikäli siis toivon, ettet koe totaalista hurahdusta – mutta samapa tuo, tiedän että blogistasi löytyisi joka tapauksessa tarpeeksi muita kiinnostavia aiheita.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kuvittelisin, että kaltaisellesi ihmiselle Soul voi olla aika rankkakin siinä mielessä, että nähtävää ja kuvattavaa ja kosmetiikkaa on aivan järjettömästi. Sensory overload.

   Tämä voi kyllä olla vaarana, aistin jo sen… Jos meikäläinen pysähtelee parin sadan ihmisen kylässä kuvaamaan ja ihastelemaan parin talon välein, niin entä sitten tuolla… Ja kun perus-Sephorassakin hypistelyyn saa helposti kulumaan puoli päivää.. No, onneksi matkustan ilman seuraa niin ei ainakaan pala keneltäkään käämit :P ^_^ Saa hitailla ja sensory-trippailla niin paljon kuin haluaa. :)

   Sikäli siis toivon, ettet koe totaalista hurahdusta

   Mun on ”wash & go” -luonteeni perusteella vaikea uskoa, että ainakaan ikinä hurahtaisin korealaiseen 10 tuotteen ihonhoitorutiiniin, sillä vaikka kosmetiikkaa rakastankin, en jaksa monivaiheisia kauneudenhoitorutiineja. Ne eivät ole koskaan olleet minun juttuni, haluan selvitä ihon puhdistuksesta ja hoidosta niin nopeasti kuin mahdollista. Meikkaus on se kauneustoimenpide johon mieluusti upotan aikaa mutta ei oikein mikään muu :) Voihan olla että löydän kivoja yksittäisiä K-beauty-tuotteita, mutta tuntuu epätodennäköiseltä että ihastuisin läträämään aamuin illoin 10 eri tuotteella kun iholleni on välillä työlästä imeä yksikin voidekerros :)

 17. 19

  Nimetön sanoo

  Tästä tuleekin kiinnostavaa! :) Eikö muuten yksinmatkustaessa ala ahdistaa paikoissa, missä juuri kukaan ei puhu yhteistä kieltä?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Olen nyt vasta toista kertaa elämässäni matkustamassa paikkaan, jossa ei (ilmeisesti) juurikaan puhuta englantia, kaikkialla muualla missä olen reissannut ei ole tullut tunnetta että siellä ei puhuta ”yhteistä kieltä”.

 18. 20

  Satu sanoo

  Mielenkiintoinen kohde! Vaikka kosmetiikka intoilija olenkin niin en myöskään ole syttynyt tuolle K-beauty hypelle. Mielenkiinnolla odotan siis sun näkemystä aiheesta reissun jälkeen :)

 19. 21

  NG sanoo

  Hei, lisään vielä sellaisen idean, että mitä jos Soulin matkalla pistäytyisit katsomassa kansainvälisesti tunnetuksi tullutta Wishtrendin nettikauppaa? Ties vaikka pääsisit mukaan videolle ;) he kun ovat tunnettuja fanien ja vierailevien kauneusbloggarien kanssa tehdyistä YouTube-videoista :)
  Pohjoismaisia bloggaajia heillä käy ehkä harvemmin vieraina, joten voisit saada varsinaisen VIP-tähden kohtelun ja lahjaksi ihania tuotteita, joita pääsisit esittelemään lukijoille :)

  (en tiedä, päätyivätkö pari aiempaa kommenttiani bittiavaruuden mustaan aukkoon, mutta en vielä kirjoita sisältöä uudestaan..)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kommenttisi eivät päätyneet bittiavaruuteen, vastasin niihin äsken :)

   Wishtrend-vierailu kuulostaa enemmän Ostolakossa-Virven heiniltä :D ^_^ Voisin odottaa hänen päätyvänkin sellaiseen, Virve on mainio videoesiintyjä ja HC- K-Beauty-fanina tuo olisi right up her alley. ^_^ Voisin itse olla mielelläni kulisseissa seuraamassa mutta videoesiintyminen ja kaikenlainen starakohtelu (tai edes odotus sellaisesta) saavat ihoni kananlihalle, ei minun juttuja lainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.