Koukussa Pihlajaan

Tämä, arvoisat lukijat, oli niitä kosmetiikka-aiheisia postauksia, joista olin tehnyt luonnoksen Kreikan matkalla julkaisua varten. (Tällaisia luonnoksia oli yhteensä viisi. Yhtäkään niistä en sitten päätynyt kirjoittamaan valmiiksi Kreikassa.)

Oikeastaan tämä voidetärppi sopiikin paremmin nyt kylmien säiden aikaan julkaistavaksi. Sopii paremmin omaankin mielentilaani. Ja tietysti brändikin on ajankohtainen, kun maanantaina olen menossa vierailulle Mádaralle Riikaan. :)

MadaraPihlajaDD

Olen varmasti viimeisten joukossa, jotka tästä voiteesta kirjoittavat; Mádaran Pihlaja Daily Defence -voide. Tuote lanseerattiin jo runsas vuosi sitten, ja siitä tulikin nopeasti suomalaisten suuri suosikki. Voidehan on muuten kehitetty nimenomaan Suomen markkinoille, käsittääkseni sitä ei myydä muissa maissa. Olen saanut voiteen maahantuojalta.

Tuubi pyöri kosmetiikkavarastossani pitkään avaamattomana. Sen kuvaus kuulosti voiteelta, joka ei ole minun juttuni; ”auttaa ehkäisemään ihon kuivumista ja ahavoitumista, suojaa ihoa kylmältä ja viimalta, auttaa parantamaan rohtumia huulilla, hoitaa ja pehmentää kynsinauhoja, kyynärpäitä ja muita kuivia ihoalueita. Sopii suojaamaan ihoa ympäristön ääriolosuhteita vastaan”.

Eli taas näitä rasvaisia ”yleisvoiteita”, vähän niinkuin luonnonkosmetiikan Bepanthen, Vitalis tai 8 Hour Cream. Minun ihossani ei ole kuivia ja karheita kohtia jalkapohjia lukuunottamatta, enkä ole koskaan löytänyt käyttöä tämän tyyppisille voiteille. Bepanthen hoitaa rohtuneet huulet, mutta esimerkiksi legendaarinen 8 Hour Cream on jäänyt minulla täysin käyttämättä.

Sitten kuitenkin lopulta korkkasin Pihlaja DD:n tuossa kesän lopulla.

Ensireaktio; mmmm, jännä tuoksu….! Aika kiva…! Erilainen.

Seuraava ajatus: hmmm, onpas miellyttävä koostumus….ollakseen rasvaista jankkia…

Kolmas ajatus: No mutta… tämähän toimii vallan loistavasti käsivoiteena!

MadaraPihlajaDD_3

Muutaman viikon jälkeen tajusin, että olin ihan koukussa voiteeseen. Myönnän, että minulla oli sitä Kreikassa ihan ikävä.

Voide on rasvapitoisuudeltaan liian tuhtia ihoni tarpeisiin, mutta koostumus on jännästi sellainen, että voide silti imeytyy yllättävän hyvin, ja iho jää miellyttävän tuntuiseksi. Toimii aivan täydellisesti yövoiteena käsille. Käytän yleensäkin öisin paksumpaa käsivoidetta, mutta aiemmin en ole käyttänyt ihan näin rasvaista.

Minulla on makuuhuoneen voidelaatikossa muitakin käsivoiteita, mutta korkattuani Pihlajan, olen käyttänyt vain sitä. Tämä on aina paras todiste sille, että todella tykästyt johonkin tuotteeseen – kun huomaat aina vain tarttuvasi juuri siihen, vaikka muitakin vaihtoehtoja on vieressä.

Ajatus siitä, että joku pystyy käyttämään tätä myös kasvoilla, on outo. Mutta niin vain moni käyttää..! :) Minun on itseni vaikea edes kuvitella miltä tuntuisi niin kuiva kasvojen iho, joka imaisee tällaiset rasvat. Jos lukijoiden joukossa on Pihlaja DD:n ”kasvokäyttäjiä” (mä keksin näitä hienoja uus-sanoja :P), niin kertokaas, voitteko laittaa tätä ihan meikin allekin? Imeytyykö täysin tahmattomaksi?
MadaraPihlajaDD_2

Pihlaja-voiteeseen liittyy yksi vähän hassu asia, jota en malta olla tuomatta esiin. Vaikka ei se Mádarankaan puolelta mikään salaisuus ole.

Pihlaja-voiteita (joita on nyt kaksi – Body Butter -versio ilmestyi tänä syksynä) markkinoidaan mielikuvilla pohjoismaisista raaka-aineista. Tuotteessakin lukee ”Vitamiinipitoinen, pohjoinen pihlajanmarja”. Itse olin pitkään siinä kuvitelmassa, että pihlaja tulee nimenomaan Suomesta – tuotekin kun on juuri Suomen markkinoille kehitetty.

Pihlajauute ei kuitenkaan tule Suomesta, eikä edes Pohjoismaista. Kysyin Mádaralta syytä tähän, ja minulle kerrottiin, että pohjoismaisuus oli niin Mádaran kuin tuotteen kehityksessä mukana olleen Noora Shinglerin toive, mutta Suomesta tai muista pohjoismaista ei pihlajauutetta ehditty saamaan vaadituilla kriteereillä. Uute on siis muualta Euroopasta. Pihlaja-viljelijää Suomesta kuitenkin etsitään…

Jos siis tuttavapiiriisi kuuluu luomupihlajan viljelijä…. ^_^

Viimeinen sana: voiteen tuoksu. Siis oikeasti. Ahh. Kirpeä ja samalla pehmeä, makea, erikoinen, kuin kettukarkit. Tämä jos mikä kuuluisi tämän postauksen koukuttavien tuotteiden listalle.

Kommentit
 1. 1

  Kati sanoo

  Oi, tämä on ihana voide! Ihan paras reissuvoide, kun voi käyttää kasvoille, käsille, jalkoihin ja vartalon kuiviin kohtiin. Huuliinkin laitan tätä yöksi :)

  Itse olen käyttänyt tätä lähinnä yövoiteena reissussa, sopii mun silmänalusillekin. Ihoni on pintakuiva sekaiho, ja mulle tämä voide ei ole yhtään liian paksu. Hyvin imeytyy. Kesähelteellä en ehkä laittais kasvoille päiväksi, mutta muuten sopii. Ja tuoksu on tosiaan jännä!

 2. 2

  Chatte sanoo

  Käytän yövuoteena kasvoille, meikin alle ei vielä voi kuvitellakaan, voide ei imeydy omaan ihoon täysin… Mulla on pintakuiva sekaiho, jonka pintakuivuus on pahentunut nyt hiljattain. Saatan alkaa käyttämään aamuisinkin, jos tilanne menee vielä pahemmaksi pakkasten myötä!

 3. 3

  Anna sanoo

  Moi!

  Mä käytän tota Pihlajaa kasvoihin. Laitan sitä tavallisesti illalla, mutta välillä myös aamulla meikin alle. Mielestäni se imeytyy ihan kivasti, vaikka mun iho ei superkuiva olekaan. Nyt tilasin itselleni Lily Lolon meikkejä ja vähän mietin, että niiden alle tuo ei ehkä kyllä sovi. Jännää, ekat Lily Lolot testaukseen.. Mutta Pihlajavoiteeseen palatakseni voin kyllä todeta, että olen tyytyväinen ostokseeni.

 4. 4

  Neppe sanoo

  Mä käytän Lily Lolon meikkejä ja olen käyttänyt pihlajavoidetta kasvoille myös aamuisin ennen meikkiä ja oikein hyvin toimii, ei mitään valitettavaa, varsinkin nyt kun tulee taas oikeen kylmät säät! :) ja mullakaan ei mikään superkuiva iho, melko normi, kesäisin ehkä myös vähän rasvoittuva enemmän kuin kuiva.

 5. 5

  sanoo

  Kasvokäyttäjä ilmoittautuu! :) Mulla on tällä hetkellä niin kuiva iho, joistain kohdin rikkinäinen jopa, että lisään vielä Pihlajan joukkoon arganöljyä – silti imeytyy ihoon hetkessä. Voin siis myös meikata päälle ilman ongelmia. Rakastan tuota tuoksua, on ihan parhaita kosmetiikkamaaiman tuoksuja mun mielestä. :)

  Käsittääkseni tätä on myynnissä muuallakin kuin Suomessa, mutta ilman Shingleriä, ihan vaan DD-nimellä? Voin olla väärässäkin, en yhtään muista mistä tämän luin. :)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Mulla on tällä hetkellä niin kuiva iho, joistain kohdin rikkinäinen jopa, että lisään vielä Pihlajan joukkoon arganöljyä – silti imeytyy ihoon hetkessä

   Oho, wow :)

   Käsittääkseni tätä on myynnissä muuallakin kuin Suomessa, mutta ilman Shingleriä, ihan vaan DD-nimellä?

   Juu, minäkin löysin DD-nimellä kulkevan voiteen Mádaran kansainvälisiltä sivuilta, mutta siinä ei ole pihlajaa vaan lakkaa ja tyrniä. Incit ovat muutenkin hieman erilaiset.

   • 5.1.1

    NG sanoo

    Ihmettelin tätä viime talvena – miksi pitää olla kaksi lähes samanlaista tuotetta? eikö se pihlaja-DD olekaan niin hyvä, että sitä kannattaisi valmistuttaa koko maailmalle..

    Käytän kyseistä ’sorbus-kreemiä’ silloin tällöin. Talvella meni mukavasti kasvoillakin, mutta käsivoiteena taidan käyttää tästä eteenpäin.

 6. 6

  Micci sanoo

  Mä käytän tota kasvovoiteena ympäri vuoden. Nyt jo neljäs tuubi menossa, en ole koskaan aiemmin käyttänyt niin kauan yhtä tuotetta. Ja tuoksu on taivaallinen! <3

 7. 7

  sanoo

  Täällä myös yksi, joka on käyttänyt tuota Pihlajaa yövoiteena. :) Hyvin imeytyy pintakuivaan ihoon. Miehen iho on kuivempi ja myös hän tykkää. Olen saattanut ehkä jonkun kerran laittaa tuota päivävoiteeksikin mineraalipohjan siitä kärsimättä.

  Ihoni ärtyy, kuivuu ja kiristää erityisesti talvisin. Viime talvena löysin Madaran SOS-voiteen, joka ei silloin pahimpaan hetkeen (jo pidemään jatkunut ihokriisi -30 pakkasastetta) tehonnut, mutta muutoin siitä on tullut lempparini vuodenajasta vaihdellen niin päivä- kuin yövoiteenakin. Tälle talvelle uskon riittävän kosteutuksen löytyvän päiväaikaisen SOS:n käytöstä ja yöksi sitten Pihlajaa. :)

  Ja tosiaan, ihme on, miten hyvin noin jankkimainen voiden levittyy! (Ja ilmeisesti useamman vuoden pääasiallinen Madaran käyttö on turruttanut nenäni. Alkuun pidin Madaraa sinä pahimpana ruoholta tuoksuvana luonnonkosmetiikkana, mutta nykyisin en juuri tuoksua huomaa. En siis erityisemmin ole havainnut Pihlajankaan tuoksuvan miltään.)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Alkuun pidin Madaraa sinä pahimpana ruoholta tuoksuvana luonnonkosmetiikkana, mutta nykyisin en juuri tuoksua huomaa. En siis erityisemmin ole havainnut Pihlajankaan tuoksuvan miltään.)

   Mulla oli sama tunne Mádaran ruohotuoksua kohtaan, mutta yhtäkkiä tajusin pitäväni sitä jopa miellyttävänä… :)

   Tuo Pihlaja tuoksuu minusta tosi erilaiselle kuin ”ruohotuoksun” tuotteet, ja paljon voimakkaammalle. Mun nenässä se ei voisi koskaan muuttua huomaamattomaksi. :)

 8. 8

  Nunnu sanoo

  Aivan ihana tuote! Käytä tätä käsirasvana, kuiviin kyynärpäihin ja kasvorasvana! En käytä tätä joka päivä kasvoilla, mutta silloin kun naama tuntuu erityisen kuivalta ja toimii yllättävän hyvin meikin alla vaikka koostumus onkin aika paksua

 9. 9

  koshka sanoo

  Mulla onkin Mádaralta monta suosikkia jo ennestään ja sun arvion perusteella tää Pihlaja voisi liittyä siihen joukkoon! Mä rakastan tän merkin tuotteiden tuoksumaailmaa, ja kuulostaa ettei Pihlaja tuota pettymystä myöskään siinä mielessä:)
  Ja sitten tuohon sun tulevaan matkaan: ai rakas, ihana Riika; mun ”toinen kotini” <3 Ihanaa että oot menossa just sinne! Mielenkiinnolla odottelen juttuja myös Mádaralla vierailun tiimoilta! Hyvää matkaa:)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Mun eka kerta Latviassa! :) Tosi kivaa, odotan innolla! :)

   Harmi vain kun ei tällä kertaa ole enempää aikaa tutustua kaupunkiin, viivyn Riikassa kaksi päivää.

 10. 10

  Eve sanoo

  Ostin (tai luulin ostaneeni) tätä voidetta tallinnasta kun oli unohtunut muut voiteet kotiin ja tätä hehkutettiin silloin niin paljon loistavana yleistuotteena. Hukkasin voiteen välillä joten sain sen kulutettua loppuun vasta viime viikolla ja kävin sitten ostamassa uuden Ruohonjuuresta. Mutta mitäs! Tuote oli ihan eri väristä ja tuoksuista ja siinä vaiheessa tajusin vasta verrata niitä keskenään. INCIt on muuten täsmälleen samat mutta pihlajan tilalla on käytetty lakkaa (olinkin ihmetellyt miksi sitä kutsutaan pihlaja-voiteeksi..)! Eli ulkomailla näyttää olevan eri tuoksuinen versio myynnissä.

  Nyt hetken pihlaja-versiota käyttäneenä voin todeta että lakka-versio toimi mulla paremmin kun ei imeydy niin nopeasti ja se jätti paremman tuntuisen ”suojakalvon” (käytän voidetta paikallisesti atooppisen ekseeman hoitoon), mikä on hassua kun kuitenkaan ainesosat ei eroa muuten!

  • 10.1

   Sanni sanoo

   INCIt on muuten täsmälleen samat mutta pihlajan tilalla on käytetty lakkaa (olinkin ihmetellyt miksi sitä kutsutaan pihlaja-voiteeksi..)! Eli ulkomailla näyttää olevan eri tuoksuinen versio myynnissä.

   Niissä ei ole ihan samat incit marjoja lukuunottamatta, ne eroavat hiukan myös rasvakoostumukseltaan. Pihlaja-versiossa on auringonkukansiemenöljyä, kansainvälisessä DD:ssä oliiviöljyä. Lisäksi kv-DD:ssä on tyrniä.

 11. 11

  Nimetön sanoo

  Rakastan tätä! Minullakin pintakuiva sekaiho (tosin pintakuivuus kadonnut tämän myötä). Laitan illalla hyvän kerroksen ja kyllä imeytyy nopsaan. En kuitenkaan osaisi kuvitella tätä meikin alle, siihen minulla on tällä hetkellä jotain lorealin uutuutta.

 12. 12

  sanoo

  Tuoksu on kiva, väri mukava ja käsiin voide humahtaa helposti ja tahraamatta. Mutta se ei ole tarpeeksi kosteuttava käsilleni, ja pieni tuubi ei oikein vartalovoiteeksikaan sovi. Muuten olen kyllä Madaran ystävä ja kuivaihoinen ikuinen rasvaaja, mutta tälle en löydä käyttöä.

 13. 14

  Ellinen sanoo

  Mullakin on käytössä pihlaja kasvoilla. Oon kuivanahkainen atoopikko, joten ei ole ongelma laittaa tuota naamaan. :) Yleensä laitan illalla alle vielä öljyn ja aloe vera -geelin miksauksen. Ja tästä huolimatta iho alkaa hilseillä parista kohdasta…huoh. Mulla ei jää kyllä yhtään tahmainen pinta tästä.

  Tykkään kyllä tästä voiteesta, vaikka se ei mitään ihmeitä ole tehnyt, niin kuin joistain hypetyspuheista olen kuullut. Ostan varmaan uuden putelon, kun tuo nykyinen kohta tyhjenee. Mulla on myös kroppaversio, mutta sille en lämpene niin paljon. Koostumus on jotenkin epämukava – levittämisen kanssa täytyy olla tosi nopea, muuttuu aika nahkeaksi äkkiä. Itse kun tykkään hinkkailla kunnolla rasvaa kroppaan. Mutta varmaan nopeutta arvostaville kiva rasva. :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Voin kuvitella millaista koostumusta tarkoitat tuossa body butterissa (vaikka juuri tuota voidetta en ole kokeillutkaan, mutta vastaavaa koostumusta on tullut vastaan)… mäkään en tykkää sellaisesta, haluan että voide liukuu ja liukuu ja liukuu… :D

 14. 15

  minna sanoo

  Asiani ei varsinaisesti liity juuri madaraan, mutta luonnonkosmetiikkaan kyllä. Aloin käyttämään luonnonkosmetiikkaa kesällä ja aluksi olin niin innoissani,että kuvittelin pelastavani maapallon tällä muutoksella.tuotteisiin olen sinällään ollut muuten tyytyväinen,mutta kaipaan tavallisen kosmetiikan tuoksuja! Siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan mieheni ei ole kertaakaan sanonut minun tuoksuvan hyvälle. Kuulostaa tyhmältä,mutta kaipaann hyvän tuoksuisia tuotteita. Lisäksi tämä maailman pelastukseni on saanut kolauksen,kun olen joutunut etsimään itselleni sopivia tuotteita ja olen jo nyt ostanut enemmän purkkeja kuin koskaan. Olen ollut siis maailmaa tuhoava hippi:) yllätyksekseni olen myös saanut joistain (lähinnä laveran) tuotteista allergista nuhaa. Tyttäreni selkään nousi hoitoaineesta punaisia patteja,hän kieltäytyy hippeilystäni tuon kokemuksen jälkeen.. olen siis alkanut kallistua taas normikosmetiikan puolelle. Onko muille käynyt näin. Sanni kokemuksia?

  • 15.1

   anonymous sanoo

   pakko sanoa että kuluttamisella tai kuluttajuudella/kuluttaja-”aktivismilla” ei maailma pelastu ja siitä ajatuksesta olisi ihan tervettä oppia pois ;)

   oman kokemukseni mukaan lavera on luonnonkosmetiikan pahimpia haisuleita. osa luonnonkosmetiikasta käyttää todella vahvoja hajuaineita jotka ovat varmaan melkoisia allergeeneja. suosittelisin kiinnittämään huomiota mietoihin hajuihin. esim. urtekramilla on loistavia hajustamattomia perustuotteita, ovat vielä hyvin edullisiakin.

   • 15.1.1

    Sanni sanoo

    Ja minä lisään, että Laverallakin on laaja, täysin hajusteeton sarja: Neutral ;)

  • 15.2

   Sanni sanoo

   Sanni kokemuksia?

   Minullahan on kosmetiikan testauksen kannalta niinkin ”tylsä” tilanne, että ihoni on hyväkuntoinen, normaali ja erittäin ”epäreaktiivinen”, se ei siis reagoi huonosti juuri mihinkään tuotteeseen. Näin on ollut etenkin sen jälkeen kun vaihdoin mineraalimeikkiin, tämä muutos vaikutti ihooni todella paljon ja sellaiset pienet, ennen suht. säännölliset näpyt muuttuivat niin harvinaisiksi, että nykyään voi mennä kuukausikin ilman että mulla on näpyn näppyä. Päättelen, että niitä aiheuttivat pääsääntöisesti edelliset meikkipohjani.

   Noniin, mutta olin siis sanomassa, että koska ihoni on niin ongelmaton, en juuri koskaan joudu raportoimaan huonoista kokemuksista ihonhoitotuotteiden parissa. Toki voiteet tuntuvat iholla erilaisilta, ja toisten koostumus sopii minulle paremmin kuin toisten, ja toisten tuoksu on miellyttävämpi kuin toisten, mutta mitään ihottumaa, näppyjä, kutinaa tai muutakaan en oikeastaan koskaan saa voiteista.

   Tuoksut ovat harmillisesti se kemkikaaliryhmä kosmetiikassa, joka aiheuttaa kaikkein eniten allergiaa tai muuten vain ärsytysoireita. Ja mitä luonnonkosmetiikan tuoksumaailmaan tulee – pelkäänpä, että se on ratkaisevasti erilainen kuin normikosmetiikan, eikä oikein ole mahdollista valmistaa saman tuoksuisia tuotteita luonnonkosmetiikan keinoin.

   Kokeilepa muuten Yves Rocherin ekosertifioitua Organic Cosmetic -sarjaa, siinä on kaksi linjaa; Aloe Vera ja Honey & Mysli. Niissä on mielestäni todella onnistuneet tuoksut. Parhaasta päästä luonnonkosmetiikassa. Laveran Wild Rose -tuotteetkin tuoksuvat minusta hyviltä.

  • 15.3

   Nimetön sanoo

   En tiedä huomaatko enää. Vanha keskustelu. Mielestäni Hyvinkääläisellä Flow luonnonkosmetiikalla on hyviä tuoksuja :) oma suosikki on ruusu.

 15. 16

  Teija sanoo

  Muistaakseni käytin tätä voidetta viime talvena myös päivisin. Meikinkin alle! Miellän ihoni sekaihoksi, ehkä joskus hieman kiristeleväksi sellaiseksi, mutta kyllä se myös rasvoittuu. Voidetta ei tarvinnut ottaa paljon, ja kasvoille levitettäessä sitä piti hieman notkistaa sormien välissä, että homma toimi. Monitoimivoide ihanalla tuoksulla, nyt tekee mieli ostaa tällekin talvelle… :)

 16. 17

  RiikkaM sanoo

  Ostin pari viikkoa sitten testimielessä tän rasvan, ja käytän pelkästään naamarasvana sekä öisin että päivisin meikin alla- ja toimii niin hyvin. Käytän Bare Mineralsin meikkipuuteria. Mun naama on tosi kuiva T-alueelta etenkin suihkun jälkeen, ja saan laittaa rasvaa kaksikin kertaa. Aikaisemmin talvisin mulla on ollut ongelmana löytää tarpeeksi kosteuttava (?) tai rasvainen (?) rasva joka kestää paukkupakkaset ja kylmän viiman, koska muuten naama alkaa hilseilemään ja kuivuu tosi helposti. Mutta ainakin näin parin viikon kokeilun ajalta voin sanoa löytäneeni toistaiseksi erinomaisen kasvovoiteen!

 17. 18

  Alina sanoo

  En voi kuvitella muuta käyttäväni, etenkään talvisin. Mulla on pahasti atooppinen iho, eikä tunnu muut voiteet auttavan. Olin niin iloinen, kun tuli se vartalovoidekin.. Tuota pienempää kokoa Pihlajavoiteesta käytän kasvoihin, ja onnistuu kyllä meikin laitto siihen päälle, kunhan malttaa antaa voiteen hetken imeytyä. :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Nyt kun mietin niin ihan hyvä varmaan että kirjoitinkin tästä tuotteesta vuoden ”myöhässä” – todennäköisesti moni kuivaihoinen kuuli tuotteesta kuitenkin nyt vasta ensimmäistä kertaa ja löytää siitä kenties avun! :) Ja kun jengillä on ollut vuosi aikaa käyttää Pihlajaa, niin kommenttiboksiin saatiin kunnon käyttökokemuksia :)

   Kiitos sinullekin Body Butter -arvion linkkauksesta, joku varmasti hyötyy siitäkin :)

 18. 20

  anonymous sanoo

  itse olen nuo tuotteet ohittanut täysin, sillä Shingler on Suomen ärsyttävin bloggaaja (mm. haukkui oman bloginsa kommenttilaatikossa todella epäasiallisesti ja törkeästi erästä toista bloggaajaa joka sattuu suhtautumaan järkevästi niihin asioihin joista Shingler vauhkoaa ilman mitään tietopohjaa tai ymmärrystä, hohhoijaa… no tiedä häntä onko tämä oma kommentointini sen asiallisempaa :/). tuo tuote kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä, olen kaivannut ärsyttäviin pintakuivuuksiin sopivaa paikalliskosteutusta, Skin food on liian jankkia eikä auta yhtään. Verenpaineethan siinä nousisi jos joutuisi katselemaan päivittäin Shinglerin nimmaria (ja tuotteen typerää nimeä jossa on taas epäonnistuneesti tavoiteltu jotain hienoutta yhdistelemällä suomea ja englantia! :D), mutta ehkä sen voisi vaikka jesarilla peittää… :D olenpas minä tunteellinen ja helposti provosoituva :D :D pakko varmaan käydä testaamassa, kiitos vinkistä! :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   ehkä sen voisi vaikka jesarilla peittää… :D

   ^_^ :) Päivän naurut….

   Pihlaja Daily Defencen koostumus on tosiaan erilainen kuin tuossa mainitsemassasi Weledan Skin Foodissa, kummatkin ovat suunnilleen yhtä rasvaisia, mutta DD imeytyy paremmin ja jättää eri tuntuisen pinnan.

 19. 21

  Tiltu sanoo

  Voi kuule….tämä ei edes riitä mun rutikuivaan naamaan! :D
  En allekirjoita atoopikoiden ylistyksiä tämän ihmeitätekevästä vaikutuksesta. Välillä tää jättää ihon nahkeaksi mutta ei kosteutetun tuntuiseksi.

 20. 22

  sanoo

  Mä korkkasin ensimmäisen Pihlajani juuri tällä viikolla. Tarkoituksena testata sen toimivuus tatuoinnin hoidossa, kun kuivaihoisena jollain Helosanilla voi heittää vesilintua. :)

 21. 23

  Tiia sanoo

  Jep! Täällä yllättäin. Toinen tai kolmas tuubi menossa. Ensisijaisesti ensisijaisena naamarasvana. Aamulla ja illalla. Huulet, silmänympärykset ja luomet mukaan lukien. Tosin mä opin vasta suhteellisen vähän aikaa sitten, ettei liikkuvalle luomelle saisi levittää rasvaa. Olen aina tehnyt niin, enkä ole juuri välittänyt siitä tiedosta sen suuremmin, koska se ei tunnu vaikuttavan mun naamassani yhtään mitään, yhtään mihinkään suuntaan.

  Mä voin vetää tätä pihlajaakin ympäri naaman ja meikata muutaman minuutin päästä, luomivärit mukaan lukien (käytän pohjustajaa tosin).

  Kesällä mulla ei ollut tätä, mutta viime talvena muistaakeni jopa ”terästelin” rasvaa kookosöljyllä. Käyttäisin tätä varmaan talvisin koko kropalle, jos olisi halvempaa tai olisi rikkaampi. Ainoa miinus tulee mun mielestä sairaan ärsyttävästä DD-brändäyksestä.

  Tämän lisäksi tilasi vielä weleda derma baby kasvovoiteen ja varmaan hankin vielä Frantsilan ruusuvoiteen (Frantsila Midsummer Rose Ravitseva kasvovoide. Haisee tosi pahalta. Ainakin kasvoille tarkoitetuksi tuotteeksi. Mutta toimii kuivalle iholle). Eiköhän siinä ala taas olla viime talven luottokolmikko kasassa…

 22. 24

  Elli sanoo

  Dr. Hautschalla on sellainen Med-sarja, jota myydään (kai) vain Stockalla ja Kampin Ruohonjuuressa. Siinä on käytännössä hajuttomia voiteita esimerkiksi atoopikoille ja muille joilla on iho-ongelmia. Se atoopikkojen vartalovoide (jääruoho) on todella hyvä ja helposti levittäytyvä voide myös ei-atoopikoille joilla on todella kuiva / todella kuiva iho esimerkiksi talvisin. Sitä voi käyttää pienillekin lapsille. Sanoin siksi käytännössä hajuton, sillä on niissä pieni lääkemäinen tuoksu, vähän kuten apteekin rasvoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.