Kotimainen kosmetiikka: Mia Höytö

Tämän viikon iltapostaukset on omistettu suomalaiselle kosmetiikalle: vuorossa siis Kotimainen kosmetiikka -teemaviikko. :)

Viikon aloittaa Mia Höytö Cosmetics, vuonna 2012 päivänvalon nähnyt Ecocert-sertifioitu yllellinen luonnonkosmetiikkasarja. Olen aiemmin kirjoittanut Mian Silkki-vartalovoiteesta, ja nyt pääsin tutustumaan sarjan kasvotuotteisiin.

MiaHoyto_IMG_7956

En jälleen voinut välttää assosiaatiofiiliksiä Estelle & Thildin vanhan linjan tuotteisiin. Tämä ei varmastikaan ole yleisellä tasolla mikään tärkeä havainto, mutta itseäni kiinnostavat kovasti tuotteiden reseptiikka ja valmistustehtaan vaikutus resepteihin. Mia Höydön tuotteet valmistetaan Helsingissä Ecocert-sertifioidussa kosmetiikkatehtaassa, ja täällä valmistettiin myös Estelle & Thildin vanhat tuotteet ennenkuin sarjan tuotanto siirrettiin Tanskaan. Tuleehan siinä tietysti miettineeksi, että resepteissä voi olla paljonkin samaa. :) Nämä ovat tosiaan vain omia pähkäilyjäni eikä mitään virallisesti vahvistettua tietoa.

Myös Dermoshopin DermoNature-linja valmistetaan samalla tehtaalla, ja jokunen lukija on aikaisemmin kommentoinut että myös DermoNaturen koostumuksissa on paljon samaa vanhan E&T:n kanssa. Tiedolla voi meidän kosmetiikkafriikkien uteliaisuuden lisäksi olla merkitystä E&T:n vanhojen koostumusten ystäville, jotka kenties ilahtuvat tiedosta että joltain toiselta merkiltä voi löytyä samankaltaisia koostumuksia. :)

Mutta siirrytäänpä sitten itse asiaan eli Mia Höytöön. Sain testiin sarjan puhdistusgeelin, kasvovoiteen ja kosteusseerumin.

MiaHoyto_Kaunis_IMG_7976

Kaunis-puhdistusgeeli

Hyvin tutun tuntuinen koostumus, ajatukset kulkeutuvat heti Estelle & Thildin vanhan linjan puhdistusgeeliin. Hyytelömäinen koostumus ja mieto vaahtoavuus, geeli tekee ihon pinnasta ”niljakkaan” niinkuin joillekin geeliputsareille on ominaista. Itse en niin ole tämän niljaisen koostumuksen ystävä, sillä see vaatii tavallista perusteellisempaa huuhtelua ennenkuin irtoaa iholta. (Tiedättehän; huuhtoo ja huuhtoo ja yhä vain iholla tuntuu pehmeän limainen kerros…) Tähän konjac-sieni toimii erinomaisena apuna.

Iho jää putsarin jälkeen mukavan tuntuiseksi eikä sitä kiristä, kyseessä on siis erittäin hellävarainen putsari. Se sisältääkin vain yhden ainoan puhdistavan ainesosan: decyl glucoside.

Inci on superyksinkertainen: aqua, centaurea cyanus flower water, decyl glucoside, xanthan gum, aloe barbadensis leaf extract, glycerin, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate, parfum.

Geelillä on hintaa 34,60€ / 150 ml

MiaHoyto_Ihana_IMG_7970

Ihana-kasvovoide

Ihana on Höydön kahdesta kasvovoiteesta kevyempi, normaalille ja sekaiholle tarkoitettu. Unelma-voide on täyteläisempi ja tarkoitettu kuivalle ja ikääntyneelle iholle.

Jälleen tutun tuntuinen koostumus, ei vesimäinen mutta ei rasvainenkaan. Levittyy aavistuksen jähmeästi antaen tunteen että voidepohja sisältää vahaa tai mineraaleja, tässä tapauksessa kyseessä on mehiläisvaha. En koe, että koostumus tuntuu ylelliseltä. Voide imeytyy himmeäpintaiseksi ja jättää ihon pinnalle suojaavan tunteen, tämäkin merkki vahamaisista ainesosista. Miellyttävän tuoksuinen, tuoksussa on jotain makeaa kukkaa tai marjaa, ehkäpä mustaherukkaa. Iho jää pehmeäksi ja mukavan tuntuiseksi. Koostumuksensa puolesta minulle enemmän talvi- kuin kesävoide.

Tuotekuvaus: ”Ihana on täydellinen kosteusvoide meikin alle, sillä se antaa iholle mattapinnan. Tyrninsiemenöljyn erinomainen antioksidanttikoostumus suojaa ihoa ehkäisemällä solujen ennenaikaista vanhenemista. Mustaherukansiemenöljy sitoo GLA:n ansiosta tehokkaasti kosteutta iholle. Auringonkukansiemenöljy stimuloi solujen uudistumusta ja se sisältää runsaasti E-vitamiinia. Kaurauute rauhoittaa ja uudistaa ihoa.”

Hinta: 47,50€ / 50 ml

Mia Höydön tuotteissa ei käytetä kuivattavaa alkoholia.

 

MiaHoyto_Lumous_IMG_7966

Lumous-seerumi

Aluksi on todettava, että seerumipullon teksti ”rich nurturing serum” on harhaanjohtava, sillä se suuntaa odotukset täyteläiseen (= englanniksi rich) koostumukseen. Lumouksen koostumus on kuitenkin täysin nestemäinen ja kirkas, ja kuvaus ’rich’ viittaakin seerumin ”rikkaaseen antioksidanttipitoisuuteen”.

Koivunmahlauuutteeseen pohjautuva seerumi lupaa napakoittaa kasvojen ihoa välittömästi, kiinteyttää ja silottaa, kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti ja suojella ihoa vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta.

Tuotekuvauksen mukaan ”seerumissa yhdistyvät skandinaavisen luonnon aarteina tunnetut koivunmahlauute, tyrniuute sekä kaurasta saatava tehokas betaglucan. Lisäksi ihoa hemmottelee kauneusöljynä tunnettu arganöljy. Lumouksen korkea hyaluronihappopitoisuus vastaa vaativimmankin ihon tarpeisiin kiinteyttämällä ja lukitsemalla kosteuden iholle.”

Hintaa 30 millin pullolla on 54,50€.

Seerumin koostumuksessa on jännä ominaisuus: se muodostaa iholle levittäessä vaahtoa. Kirkas neste muuttuu iholla ensin vaaleaksi, ohueksi vaahdoksi ja imeytyy sitten humahtaen jättäen ihon pinnan lupauksen mukaisesti sileäksi ja jollain tapaa ”kiristetyn” tuntuiseksi. Ihan kaikkein kosteuttavimmalta Lumous ei tunnu ihollani, vaan iho jää sen verran kireäksi etenkin iltapuhdistuksen jälkeen ettei seerumi yksinään kykene häivyttämään janoisuuden tunnetta.

Incistä löytyy muutamia pinta-aktiivisia aineita, jotka selittävät seerumin vaahtoavaa käytöstä.

MiaHoyto_Lumous_seerumi

Lumous vaahtoaa

Kysyin Höydöltä vaahdonmuodostajan tarkoituksesta seerumissa, mutta en saanut vastausta.

Utelias kun olen, enkä ole aiemmin törmännyt vaahtoavaan seerumiin, käännyin kysymykseni kera Lifehairin Alex Westerbergin puoleen. (Enkö olekin ihme peijainen kun minun on vain saatava tietää miten ja miksi jutut toimii niin kuin ne toimii kosmetiikassa :D)

Westerberg arveli, että pinta-aktiivisia aineita käytetään tuotteessa emulgaattorina. Jos pinta-aktiivisuutta ei tarkkaan säädetä tuotteessa, se johtaa joskus iholla käytettävän tuotteen vaahtoavuuteen, Westerberg kertoo. ”Kosmetiikkateollisuudessa nimitetään tätä ilmiötä joskus saippuoitumiseksi, sillä joillakin pinta-aktiivisilla aineilla on seerumeissa tai emulsioissa taipumus emulgoida tuotteeseen pintajännityksen alenemisen vuoksi ilmaa; tämän takia jotkin tuotteet ikään kuin vaahtoavat iholle levittäessä.”

Kiitos. :) Sain samalla vastauksen siihen, miksi jotkut silmänympärysvoiteet ovat myös vaahdonneet ihollani.

Sattumalta yhden Lumous-ainesosan googlaus vahvistaa emulgaattori-selityksen. Googlaan ainesosan ’Fusel Wheat Bran/Polyglyceryl-5 Oleate’ koska se on minulle ennalta tuntematon, ja päädyn Anne Kukkohovin Supermood-sarjan sivulle, jossa selitetään eri ainesosien ja raaka-aineyhdistelmien funktiota luonnonkosmetiikassa. Sivulta löytyy täsmälleen sama cocktail pinta-aktiivisia aineita kuin Lumous-seerumissa:

Inci_avaus_Lumous_pintaaktiiviset

…eli voimme jäädä arvuuttelemaan, valmistetaanko Supermood-tuotteetkin samalla tehtaalla ^_^

Lumous-seerumi on kaiken kaikkiaan miellyttävä tuttavuus, ja sen iholle jättämä sileys ja pehmeys on ihastuttavaa. Tuoksukin on mukava, ja hyvin mieto. Seerumin kosteustehot eivät kuitenkaan ole ihollani yhtä hyvät kun joidenkin muiden käyttämieni seerumien. Veikkaan tämän johtuvan siitä, että koostumus on geelimäinen (lähes nestemäinen) eikä seerumissa ole tarpeeksi öljymäisiä ja rasvamaisia ainesosia pidättämään kosteutta iholla. Ihon optimaalinen kosteuttaminen vaatii sekä kosteutta sitovia (kuten Lumous-seerumissa hyaluronihappo) että kosteuden haihtumista estäviä (rasvat, okkluusion avulla) ainesosia.

Seerumit tietysti ovatkin yleisesti hyvin vähärasvaisia koska niitä ei ole tarkoituskaan käyttää yksinään vaan päälle tuodaan suojaava kerros voiteella. Totean vain, että olen käyttänyt myös paljon kosteuttavamman tuntuisia seerumeita joiden jäljiltä iho jää vähemmän janoiseksi.

*

Summa summarum: Mia Höydön tuotteet ovat mukavia ja pakkaukset kauniita ja on loistavaa, että Suomessakin valmistetaan sertifioitua luonnonkosmetiikka. Hintataso kuitenkin valikoi asiakkaat eikä sarja ole ”joka pekalle”. Ainesosaluettelot (näkyvissä Mia Höydön sivulla) ovat minun ainesosamieltysteni kannalta erinomaisia, mutta tuotteiden kosmeettisen miellyttävyyden ollessa aika tavanomainen, eli käyttöelämys ei ihan vastaa brändin ylellistä imagoa, en maksaisi tuotteista tällaista hintaa ellen sitten pelkästään tukeakseni kotimaista yrittäjyyttä.

Onko lukijoiden joukossa Mia Höydön tuotteiden käyttäjiä? Olisi kiva kuulla kokemuksia. :)

P.S. Huomasin juuri, että Höydön tuotteet ovat Biodellyllä 20% alennuksessa. En saanut tuotteita testiin Biodellyltä, mutta vinkkaan mielelläni heidän tarjouksistaan, sillä Biodellynkin tukeminen on kotimaisen yrityksen tukemista :)

 

 

Kommentit
  • 3.1

   Sanni sanoo

   Kaikki blogin postaukset eivät ole arvontoja ;) Huomaathan, että joulukalenteri on asia erikseen.

 1. 4

  Anna sanoo

  Mulla on Lumous-seerumi käytössä ja tykkään siitä. Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi, ettei tämä riitä yksinään vaan vaatii voiteen ja/ tai öljyn lisäksi. Olen myös käyttänyt pullon Säihke kasvovettä, mutta jotenkin en ihastunut sen vaahtoavaan koostumukseen ja hieman tahmeaan ihofiilikseen.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Ai sekin vaahtoaa? Jännää. Ovatkohan MH:n tuotekehittelijät kokeneet vaahtoavuuden ylellisyyden tunnetta tukevaksi tuoteominaisuudeksi? :)

   • 4.1.1

    Ilona sanoo

    Myös Dermosilin Dermonature kasvovesi vaahtoaa, eli ei varmaan ole mitenkään erityisen suunniteltu tuoteominaisuus…?

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Joo, norppa kirjoittelikin tuolla alempana kommenteissa Dermosil-kasvoveden vaahtoavuudesta, se vaahtoaa eri ainesosan vaikutuksesta.

     Voihan olla, että Mia Höydon ja Supermoodin reseptiikan takana olevat tuotekehittelijät kokevat, että näissä tuotteissa vaahtoavuuden aikaansaava neljän ainesosan emulgaattoriyhdistelmä tuo tuotteisiin jotain ”kivaa” erilaista minkä he arvelevat tuovan käyttäjälle fiiliksen tehosta tai ylellisyydestä tai mikä sitten liekään ideana :) Varmaankin olisi mahdollista käyttää myös sellaista emulgaattoria, joka ei saa tuotetta vaahtoamaan. Mutta mitäpä me maallikot tästä ymmärrämme, voimme vain arvailla :) Joka tapauksessa tosi kiinnostavaa.

     Westerbergin kertomasta sain sen kuvan, että tällainen pinta-aktiivisten aineiden vaahtoavuus ei aina suinkaan ole suunniteltua (”Jos pinta-aktiivisuutta ei tarkkaan säädetä tuotteessa, se johtaa joskus iholla käytettävän tuotteen vaahtoavuuteen”). Supermoodin ja MH:n tuotteissa vaahto on mitä ilmeisimmin harkittu ominaisuus (Supermoodin kasvoveden nimessä on jo sana ’foam’), mutta jotenkin koen vaikeana uskoa, että vaahdolla on juuri muuta kuin sensorinen merkitys. Jos vaahtoavuus jotenkin edesauttaisi ainesosien imeytymistä formulassa (niinkuin yksi kommentoinut kirjoitti), olisi Westerberg varmaankin maininnut tästä yhtenä mahdollisenä syynä vaahtoavien ainesosien käyttöön seerumissa. En tietenkään voi sanoa, etteikö surfaktanteilla voisikin olla myös tuollainen funktio kosmetiikassa, mutta en ole koskaan missään aimmessa yhteydessä kuullut sellaisesta. Siksi olisin taipuvainen uskomaan, että ilmaisut kuten ”vaahto aktivoi tehoaineet” ovat puhtaasti markkinoinnillisia.

     Mutta täytyy ehdottomasti kysyä tästä asiantuntijakontakteiltani :)

 2. 5

  Elli A sanoo

  Käytän sarjan kasvovettä. Tai hoitovettä oikeastaan. Siinäkin on tuo sama vaahtoava ominaisuus. :-) Se on ihan nestettä kun tulee ulos pullosta, mutta kun sitä hieroo käsillä tai suoraan iholle, niin muuttuu vaahdoksi ja sitten imeytyy täysin ihoon. Tykkään tosi paljon. :-) Ei tahmaa, mutta jättää ihon sileäksi ja pehmeäksi.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Heh miten hauska sattuma – kommentoit vain 3 minuuttia edellisen kommentoijan (Anna) jälkeen, joka kirjoitti myöskin kasvovedestä ja sen vaahtoavuudesta – mutta Annan mielestä ihofiilis on tahmea :)

   • 5.1.1

    Memmuli sanoo

    Tästä tuli mieleen, että johtuukohan tahmea/ei tahmea lopputulos ihosta, jolle tuote laitetaan (=joillain tahmaa, joillain ei) vai fiiliksestä miltä iho KOEATAAN tuotteen jälkeen (=tahmaisuusaste sama, kokemus eri). Onkohan tuohon vastausta? :D

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mä luulen että kyse on osittain kummastakin. Tuotteet oikeastikin imeytyvät eri ihotyypeille eri lailla, ja sama voide joka jää mulla pyörimään kiiltävänä ihon pinnalle voi kadota kuivaihoisen hipiään hetkessä jättämättä jälkeäkään itsestään.

     Mutta aivan varmasti myös ihmisten kokemus ”tahmaisesta” vaihtelee. Jollekulle riittää jo pieni nihkeys tuotteen jäljiltä, joku rekisteröi vasta kunnon liimapintaihon tahmeaksi. :)

     • 5.1.1.1.1

      Elli A sanoo

      Varmaan johtuu eri ihotyypistä. Olen itse tosi nirso tahmaisuuden suhteen. Eli jos iho jää hitusenkin nihkeästi, niin koen sen tahmaisuutena. Siksi kasvovoidetta oli niin vaikea löytää. Mutta mulle siis tuo kasvovesi imeytyy täysin ja iho jää ns. samettisen pehmeäksi. Ilman kalvoa tai muuta jälkifiilistä. Mia Höytön voiteet eivät vakuuttaneet, sillä jotenkin ne jäivät pyörimään kasvoilla ja eivät oikein siltikään kosteuttaneet hyvin. En muista ihan tarkalleen, mutta en oikein tykännyt. Voide jäi käyttämättä loppuun.

      • 5.1.1.1.1.1

       Anna sanoo

       Hassua, mulla iho jäi selkeästi tahmean tuntuiseksi kasvovedestä :) Koin kyllä tuotteen hyvin kosteuttavaksi, ja pintakuivalle iholleni sopivaksi.

      • 5.1.1.1.1.2

       Sanni sanoo

       Olen itse tosi nirso tahmaisuuden suhteen. Eli jos iho jää hitusenkin nihkeästi, niin koen sen tahmaisuutena. Siksi kasvovoidetta oli niin vaikea löytää.

       Mulla on ihan sama. Tietoisuus siitä, että ”tahma” voi olla kosteuttavia ainesosia, ei auta vaan se vain tuntuu ällöltä. Haluan, että kasvovesi jättää ihon täysin ”tuotetunnuttomaksi” (ihania uus-sanoja :D). Jaamme tässä asiassa saman maun :) Vain raikkautta ja pehmeyttä kasvoveden jäljiltä, kiitos :)

       Saan kiinni tuosta mitä tarkoitat Mia Höydön voiteen ”pyörimisestä” iholla. Minulla voide kyllä imeytyi, mutta koska koostumus on niin ”jämäkkä” ja vahamainen, voin hyvin kuvitella että se ei imeydy nopeasti kaikkien iholle. Tälle teemaviikolle testaamistani kolmesta ihonhoitosarjasta Höydön voide oli kaikkein jäykin ja nihkeimmin levittyvä.

       • 5.1.1.1.1.2.1

        Elli A sanoo

        Jännää lukea muista voiteista :-) Mulla on välillä sellainen taipumus, että tavallaan yritän päättää etukäteen pitäväni jostain tuotteesta. Tai halu pitää siitä on niin voimakas, että yritän muutaman päivän väkisin sopeutua tuotteeseen ja unohtaa huonot puolet. Höytön voide oli yksi näistä. Olisin niin halunnut, että se olisi ollut sopiva, sillä pullot ovat kauniita ja tuotteet kotimaisia.. Mutta ei vaan sopinut. Onneksi sentään naapurimaan E&T sarja sopi ( ja Höytöltäkin tämä yksi tuote), joten pysyttelen sentään pohjoismaisissa tuotteissa ;-)

 3. 6

  OutiS sanoo

  Minä käytän Mia Höytöä ja pidän tuotteista, varsin Säihke ja Loiste ovat suosikkejani. Kesällä on kätevä kun Lumousta voi ikäänkuin laimentaa Säihkeellä ja kasvot raikastuvat ja kosteutuvat oikein superisti! Uutta kasvoöljyä en ole kokeillut, näin joulunalla ei rahat riitä tuon hintaiseen itsehemmoteluun.

 4. 7

  NG sanoo

  Mielenkiintoista olisi kuulla kommenttisi, mikä seerumi on kokemuksesi mukaan aidosti kosteuttava?

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Kysymys on tietysti vain omasta kokemuksestani, tieteelliseltä ainesosa-analyysikannalta en osaa tähän vastata :) Minun ihollani kosteuttavimpia seerumeita ovat olleet etenkin Estelle & Thildin vanha Rose Otto ja uuden linjan Super BioActive-seerumi, Estee Lauderin Advanced Night Repair, Mádaran Time Miracle sekä iHerbistä yhden lukijan suosituksesta ostamani NutriBioticin Antioxidant Skin Serum.

   Estelle & Thildin Super BioActive on sekin aika geelimäistä koostumukseltaan (tai fluidimaista), mutta siinä on paljon enemmän rasvoja ja öljyjä kuin Lumouksessa. Uskon, että minun ihollani juuri tuo rasvamaisten ainesosien sopiva pitoisuus tuo sen olennaisen eron.

   Edit. Pakko lisätä ”seerumistina” vielä muutama muu aamulla mieleen tullut superhyvän ja kosteuttavan tuntuinen seerumi! :) Favoran Kosteuttava Seerumi oli todella positiivinen yllätys, sitäkin voi suositella hyvänä suomalaisena tuotteena teemaviikolle sopivasti :) Korresin Wild Rose ja viimeisimpänä testiin saamani Magnolia-seerumi ovat myöskin erinomaisia niin kosteuttavuudeltaan kuin ihofiilikseltään. Magnoliasta mun on pitänyt kirjoittaa blogiin kesästä saakka…! :D No, kaavailen tässä jo seerumiteemaviikkoa, laitetaan tuote esittelyyn sinne :)

   • 7.1.1

    NG sanoo

    Kiitos arvioista! Tajuan, että seerumin kuuluukin olla kevyempi ja vesimäisempi voideversioita, mutta kiinnostavaa kuulla, että joidenkin kohdalla on onnistuttu myös siinä kosteudensäilyttämisominaisuudessa. :)
    Estelle & Thildiä voin kehua BioCalm-osion suhteen, todella ihana seerumi JA voide!

    • 7.1.1.1

     NG sanoo

     Se lukija, joka aikoinaan suoistteli sitä NutriBiotic-seerumia, taisin olla minä.. :) Se onkin todella onnistunut koostumus, sekä kosteuttavia tekijöitä, että niitä sitovia / säilyttäviä. Tuoksu taasen.. no jaa, kaikkea ei voi ehkä saada kerralla ;)

     • 7.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Se lukija, joka aikoinaan suoistteli sitä NutriBiotic-seerumia, taisin olla minä.. :)

      Heheh, enpäs muuten muistanut..! ^_^ Joo, tuoksu on jotain kaukana herkullisesta, mutta koostumus todellakin yksi parhaita joita olen kokeillut. Eli suuri kiitos vinkistä :)

      BioCalm on muuten ainoa sarja jota en vielä ole E&T:ltä kokeillut :) Ehkä ensi vuonna? :)

 5. 8

  Minna sanoo

  heei, tuota vaahtoavuudesta. Olen huomannut täysin samaa, nähtävästi jo edesmenneen, Lumenen Vitamin C Kirkastava tehohoito (englanniksi nectar) -tuotteen kanssa. Kun levitän sitä, se vaahtoaa hieman. Olen miettinyt aina että onkohan oma versioni viallinen vai mikä ihme reaktio tuo on, joten hyvä että sillekkin tuli nyt selvyys :)

   • 8.1.1

    Helinää sanoo

    Mulla oli käytössä BeSave’n kasvovesi, kaadoin sen lopuksi viemäriin kun en tykännyt kun se alkoi vaahdota, ei ensimmäisellä pyyhkäisyllä, mutta seuraavalla :(

 6. 9

  Tuuti sanoo

  Unelma-kasvovoide on aivan ihana rutikuivalle herkälle iholleni! Tähän mennessä ainoa käyttämäni tuote, joka talvipakkasillakin saa yhdellä kerroksella ihoni kosteutettua tarpeeksi. :) Suuri plussa siitä että tuotteet ovat suomalaisia, mielläni maksan tuotteesta hieman enemmän kun pystyn tukemaan kotimaista ja tuote vielä toimii niin loistavasti.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Suuri plussa siitä että tuotteet ovat suomalaisia, mielläni maksan tuotteesta hieman enemmän kun pystyn tukemaan kotimaista ja tuote vielä toimii niin loistavasti.

   Tämä on kyllä mitä erinomaisin petustelu :)

 7. 10

  Memmuli sanoo

  Sun tuotearvostelut ovat vain niiiin parhaita :)! Ennen luin innosta soikeana meikkiarvostelut, mut nyt huomasin, että viime aikoina tällaiset opettavaiset ihonhoitopostaukset on aiheuttanut suurimman tää pitää lukea ajatuksella ja mahdollisesti moneen kertaan -fiiliksiä.
  Mia Höydön tuotteet on tuttuja ainoastaan ulkonäöltään. Nyt innostuin lähinnä kosteusvoiteen mattapinnasta.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Kivaa kuulla, Memmuli :) Aina mahtavaa saada palautetta, että voi olla toisille hyödyksi. :)

 8. 11

  Kuorotipu sanoo

  Näistä ei ole kokemusta, mutta vaahtoavaan kasvoveteen olen joskus törmännyt.

  Päivän spontaani repeäminen muuten tapahtui äsken postia plärätessä; Lorkulta oli tullut kaksi Baby Lipsiä :D

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Eikähh :D BabyLips-overload ^_^ Ensi kesään mennessä et halua enää nähdäkään BabyLipsiä :D

 9. 12

  norppa sanoo

  Nyt on pakko kommentoida! Mulla on Dermosilin juurikin EcoSert -kasvovettä (en muista mikä sen koko nimi olikaan) ja se vaahtoaa, mitä olen jo kauan pitänyt kummallisena!
  Luulin itsekseni, että vaahtoavuus jotenkin johtuisi siitä, että pesen ensin vaahtoavalla putsarilla kasvoni, ja siitä ehkä olisi jäänyt jotain ”jäämiä”, mutta ehkä se onkin se koostumus. Pitää kokeilla suoraan iholle!

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Hmmm, täällä taas aivot vain raksuttelee tehtaan reseptiikkaa miettien :D Onkos kellään kokemusta Supermoodin kasvovedestä? Vaahtoaako sekin? :)

   Okei, sain jo vastauksen omatoimisesti; Supermoodin kasvovedessä on sama neljän pinta-aktiivisen ainesosan cocktail kuin Höydön Säihke-kasvovedessä ja Lumous-seerumissakin. Sen sijaan Dermosilin Nature-kasvovedessä ko. yhdistelmää ei ole, mutta sen sijaan siinä on coco-glucosidea joka sekin vaahtoaa.

 10. 13

  satu sanoo

  Mulla on toinen pullo kasvovettä menossa ja nyt hankin myös Lumous- ja Lempeä uni -seerumit. Minulla on melko herkkä iho ja kokeilin välillä paria muuta kasvovettä mutta iho alkoi lehahdella punaiseksi tuotteiden käytön jälkeen. Palasin nyt Säihkeeseen ja se näyttäisi auttavan.

  En ole miettinyt onko minulla ihofiilis tahmea, ilmeisesti ei kun kerran en ole kiinnittänyt siihen huomiota. Ja vaikka olisikin niin jos se rauhoittaa noin hyvin ihoa niin olkoon tuntu mitä vain :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Tahmea ihofiilis kertoo myös siitä, että ihon pintaan jää kosteutta sitovia ainesosia. :) Esimerkiksi korkea glyserolipitoisuus jättää ihon tunnetusti tahmeaksi. Aina tahmeus ei siis suinkaan ole hoidollisesta näkökulmasta huono juttu, mutta useimmiten se kuitenkin koetaan sensorisesti ikävänä.

 11. 14

  sanoo

  Minä rakastuin Mia Höytö Cosmetics -tuotteisiin heti ensi-kosketuksella kosmetologi-messujen jälkeen reilu vuosi sitten. Nykyään toimin tuotteiden jälleenmyyjänä sekä teen hoitojakin kyseisillä tuotteilla. :)

  Ensimmäisen kerran luin tuotesarjasta Saara Sarvaksen blogista ja onneksi olin tallentanut linkin, sillä siinäkin puhuttiin tästä tuotteiden vaahtoavuudesta – ja postauksen mukaan vaahtoavuus edistää raaka-aineiden imeytymistä! :) http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/testissa-mia-hoyto-cosmetics-uutuudet

  Lumous-seerumi on mielestäni ehdottomasti sarjan paras tuote ja se vastaa täydellisesti minun kriteereihini, että mitä seerumin tulee tehdä iholla. Kun öljyjä ei tuotteessa ole, se pääsee imeytymään ja vaikuttamaan mahdollisimman hyvin ihoon ja päälle laitettavan kosteusvoiteen tehtävä on nimenomaan se ihon suojaaminen ja okkluusion muodostaminen. :) Mutta uutuus-seerumi Lempeä Uni vastaa varmasti monen öljyjä sisältäviä seerumeita rakastavien tarpeisiin. <3

  Mutta kiitos Sanni mielenkiintoisesta tuote-analyysistä! Vähän herättelee lukea muutakin kuin pelkkää hehkutusta. :) Ihanaa joulunodotusta!

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Tämä ei ole arvonta, lukisitte edes tekstin te ”arvontoihin” osallistujat :D Joulukalenteri on asia erikseen.

 12. 17

  sanoo

  Mä en myöskään ihastunut tuohon putsariin, niljakas geelikoostumus oli mulle ihan liikaa. Kaunis softening lotioniin rakastuin. Huomasin ihossa selkeän eron ja pehmenemisen tuolla hoitovedellä.

 13. 18

  Kiki sanoo

  Oletko kokeillut sarjan valo sy-voidetta? Tai odottaako se testaus vuoroaan? Siitä olisi kiva kuulla sun mielipide :)

  • 18.2

   sanoo

   Minä kirjoitin siitä lyhyen arvion reilu kuukausi sitten, jos haluat käydä lukemassa :) http://itsallaboutthegreys.blogspot.fi/2015/11/silmanymparysvoiteet-vertailussa.html
   Muistaakseni se oli testissä myös Yellowmoodin Hannamarilla. Ei siitä mitään pahaa sanottavaa ole, Valo kuuluu mielestäni niihin perushyviin sy-voiteisiin, jotka hoitavat hommansa tekemättä itsestään sen suurempaa numeroa :D
   Lumous-seerumista minulla on Sanni samanlainen fiilis kuin sinulla, odotin sen olevan enemmän kosteuttava, onneksi tahmainen tunne häviää kun päälle laittaa öljyä :)

   • 18.2.1

    Sanni sanoo

    Nyt kun olen taas käyttänyt muita seerumeita Lumouksen jälkeen en voi kuin ihmetellä, miten se olikaan niin vähän kosteuttavan tuntuinen. Kun sitä laittaa iltaisin meikinpuhdistuksen jälkeen, jolloin iho on perusteellisen puhdistuksen jälkeen janoisimmillaan, Lumous jättää ihon niin kiristäväksi että tosiaan tuntuu kuin ei olisi mitään laittanutkaan. Siloiseksihan iho jää, mutta ei kosteutetuksi. Aamuisin käytettynä, jolloin vain pyyhkäisen yön hiet iholta kasvovedellä, Lumous toimii paremmin eikä ihoa jää kiristämään. Mutta ei se silloinkaan erityisen kosteuttavalta tunnu. Ilmeisesti sen tehot ovat ensisijaisesti muussa kuin kosteutuksessa, kuten tuotteen lupaamassa napakoittamisessa.

 14. 19

  Sissi sanoo

  Mulla on käytössä Dermosilin Nature-tuotteet enkä ole huomannut kasvoveden vaahtoavan. Pitääpä nyt illemmalla testata tarkemmin, josko vaahtoaisi. :D Voi kyllä olla, että olen pesuhommissa edelleen puoliunessa, joten en ole huomannut. Höytön tuotteet ovat kiinnostavia mutta liian hintavia mun kukkarolle.

 15. 20

  Minä vain sanoo

  Mä joskus ostin ton seerumin enkä osta enää. En tykännyt yhtään siitä että se just ”vaahtos”. Muutenkaan siitä ei jäänyt mitään fiilistä. Mäkin ehkä odotin jotain parempaa.

 16. 21

  Ulpu sanoo

  Sun tuotearviot on niin parhaita, hienoa, että analysoit kunnolla incejä.Lukijat saa näistä tosi paljon irti. :)

  Mua on kiinnostanut Mia Höytö, mut ei ehkä enää niinkään. ;) Muistan vielä millainen E&T:n putsari oli enkä oikein tykännyt ihofiiliksestä, siitä niljakkuudesta. Höydön öljyseerumi ois kyllä kiinnostava kokeilla.

 17. 22

  Tiia sanoo

  Arvaapa huviksesi kuka läysi joulupaketista sekä Unelman, että Lumouksen? Oli kyllä melkoinen ylläri! En ole päässyt vielä testaamaan…

  Mulla on myöskin se Dermon luonnonkosmetiikan kasvovesi. Tosin sekin on vielä hieman ”taka-alalla”, koska edellinen kasvovesi ei ole vielä loppu. Muutaman kerran olen käyttänyt. Muistaakseni miellyttävä, mutta en muista vaahtosiko se…

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Arvaapa huviksesi kuka läysi joulupaketista sekä Unelman, että Lumouksen?

   Oho..!! Keneltä? :) Hei, kerro sitten mitä tykkäät!

   • 22.1.1

    Tiia sanoo

    Siskolta ja veljeltä. Joskin on pakko veikata sisarellani olleen hieman enemmän osuutta lahjavalintaan:D

    • 22.1.1.1

     Sanni sanoo

     Näin voisi olettaa ^_^ Mulla on vieläkin lahjoja avaamatta :D Eilen lopeteltiin illallinen siinä 22 paikkeilla ja naureskeltiin että voitaisiin kyllä ensi vuonna suosiolla siirtää lahjahässäkät joulupäivälle kun aattopäivän ohjelma tuntuu venyvän vuosi vuodelta myöhäisemmäksi :)

     • 22.1.1.1.1

      Tiia sanoo

      No meillä on itseasiassa melkein koko joulukin vasta huomenna. Ollaan kaikki oltu töissä. Tai siis minä, äiti ja sisko.

      Eikä niitä lahjojakaan niin ihmeellisesti ole enää viime vuosina jaettu, aikuisia kun kaikki ollaan kuitenkin.

      Oikeestaan sisaruksien kanssa ollaan yhdessä ostettu toisillemme ja vanhemmille joku yksi vähän isompi, kalliimpi juttu. Sellainen, mitä tavallaan tarvitsisi, mutta ei ikinä itse raaskisi ostaa…

      • 22.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Mä olen lahjabimbo ja jo pelkästään mun ansiosta kuusen alus täyttyy kummasti… ;) Mä vain rakastan lahjojen antamista. <3 Olkoon kääröissä vaikka topsipuikkoja tai purukumia, mutta paketit kuuluu (mun) jouluun <3

       • 22.1.1.1.1.1.1

        Tiia sanoo

        Heijasteleekohan tuo lahjakäyttäytyminen ihmisen suhdetta tavaroihin ylipäätäänkin…

        Mä en jotenkin miellä tavallisia käyttötavaroita lahjoiksi, enkä pidä tärkeänä pakettien määrää. Vaikka toisaalta lahjojen avaaminen on munkin mielestä kivaa:) Osa minusta toisaalta tahtoisi sellaisen tsiljoona pakettia krääsäjoulun, mutta taas toisaalta järjellä ajateltuna itse koen sen hienouden ja jännityksen opulta olevan kuitenkin vain siinä pakettien avaamishetkessä. Meillä on ollut perheen kesken enemmänkin ideana hankkia yhdessä joku yksi isompi, ilahduttava asia, mitä ei välttämättä itse tulisi ostettua, tai ei pysty hankkimaan. Esim. äitimme sai tänä vuonna meiltä lapsilta ”vain kortin”. Kortin, jossa tosin lupauduttiin melko merkittävään panostukseen tärkeän mökkiremonttikohteen suhteen…

        Mä jotenkin ajattelen, että jos se lahja on joku päivittäin tai usein käytettävä, pitkäikäinen asia, se ikään kuin jää elämään ja ilahduttaa viikkoja/kuukausia/vuosia. Vaikka sitten uusi katto/puuvarasto/huussi mökille tai todella laadukas keittiöväline tai lahjakortti hyvien urheiluvälineiden/-vaatteiden hankintaan jne…

        • 22.1.1.1.1.1.1.1

         Sanni sanoo

         Mä luulen että mun lahjakäyttäytyminen liittyy ennen kaikkea mun rakkauteen perinteitä ja tiettyjen asioiden samanlaisena toistuvuutta kohtaan. Jouluna kuuluu olla lahjoja, ja joulu ilman tuttua kekoa kuusen alla ja pakettien parissa vietettyä availutuokiota asianmukaisine nauruunräjähtelyineen ja rönsyilevine tarinointeineen on… noh, siitä puuttuu jotain :) Nää on näitä puhtaasti tunnejuttuja. Tosi monissa mun tekemissä asioissa ei ole mitään järkeä, vain tunnetta ^_^ Ehkä parhaana esimerkkinä Ahvenanmaan asunto :D <3

         Mun suhde lahjojen sisältöön on muuttunut vahvasti, enkä ikinä ostaisi toiselle / toivoisi itselle hyödytöntä "krääsä"lahjaa vain pakettien itseisarvon vuoksi, mutta silti haluan että lahjoja on. Ja mielellään paljon :D Siksi topsit, kahvipaketit ja huulirasvat kääröihin :) Arkisia asioita joita jokainen hankkii Prisman reissulla vaivatta itsekin, mutta jotka jouluna täyttävät lahjojen perinteikkään roolin :) Totta kai on aina parasta kun keksii myös jotain persoonallista ja mieluiten vielä itse valmistettua/askarreltua, ja sellaisiakin mahtuu vanulappupakettien joukkoon yllättämään ^_^

         • 22.1.1.1.1.1.1.1.1

          Tiia sanoo

          Totta, kyllä jouluna kuuluu olla lahjoja. JA ymmärrän erittäin hyvin myös niitä ihmisiä, joiden mielestä lahjoja pitää olla paljon!!! Ehkä me ollaan vaan laiskoja ja ison lahjamäärän antaminen ja miettiminen olisi liian stressaavaa:D

          Ja toiset vaan on enemmän jouluihmisiä, kuin toiset. Varmaan liittyy paljolti siihenkin, millaisia perinteitä perheellä on joulun suhteen ollut.

          Meillä on kyllä aina ollut hyvin perinteinen joulu ja kokisin itsekin olevani jouluihminen. En vaan suostu menemään siihen pisteeseen joulun(kaan) suhteen, jolloin laittamisesta ja järjestämisestä tulee ahdistavaa:). Tunnen sellaisiakin henkeen ja vereen ”jouluihmisiä”, joille melkein tulee vähintään avioero joka vuosi joulukuussa:D Mun mielestä silloinkin on juhlan pointti vähän hakusessa…

          Ehkä ensi vuonna vihdoin toteutan pitkäaikaisen haaveeni ja aloitan joulukorttien askartelun helmikuussa, ostan lahjoja koko vuoden, otan jouluviikon lomaa ja pysyn kotona kokkaamassa. Ja ilmoitan omalle ja miehen perheelle hyvissä ajoin, etten aio lähteä jouluna minnekään, mutta kaikki halukkaat saavat vapaalla aikataululla tulla pyhinä meille…

          • 22.1.1.1.1.1.1.1.1.1

           Sanni sanoo

           Ja toiset vaan on enemmän jouluihmisiä, kuin toiset. Varmaan liittyy paljolti siihenkin, millaisia perinteitä perheellä on joulun suhteen ollut.

           Näinhän se on. En mä sano että kaikilla kuuluu olla paljon lahjoja, vaikka paketit perinteisesti ovat (ainakin suomalaisessa joulussa) tähän juhlaan kuuluneet, tietenkin ihmiset toteuttavat perinnettä omalla tavallaan :)

           En vaan suostu menemään siihen pisteeseen joulun(kaan) suhteen, jolloin laittamisesta ja järjestämisestä tulee ahdistavaa:). Tunnen sellaisiakin henkeen ja vereen ”jouluihmisiä”, joille melkein tulee vähintään avioero joka vuosi joulukuussa:D

           Kuulostaa vähän sellaisilta ”joulu-bridezilloilta”… ^_^ Joo kyllä minäkin varmaan siinä vaiheessa pysähdyn vetämään mietintämyssyn päähän jos jonain jouluna lahjojen ja kaiken muun joulurekvisiitan järjestelystä alkaa muodostua ahdistava pakkoasia. Annan lahjoja niin kauan kuin se tuottaa itselle hyvää mieltä ja siihen on aikaa – eikä lahjojen keksimisestä tule sellaista pakkopullaa.

           Mun piti tänä vuonna muuten toteuttaa tuo, että hankkisin lahjoja pikku hiljaa koko vuoden ajan (jonkun kommentti inspiroi siihen viime vuonna), mutta niin ei sitten tapahtunutkaan. Se olisi niin hauskaa, kun paketoisi jutut saman tien eikä sitten jouluna enää välttämättä edes muistaisi mitä on hankkinut… ^_^ Katsotaan muistanko tämän tänä vuonna :D

   • 22.1.2

    Tiia sanoo

    No nyt mä voin kertoa. Aluksi en tykännyt lainkaan. Ainakaan suhteutettuna siihen, mitä ko tuotteet maksavat. Nyt kyllä tykkään, mutta en siltikään näe yhtäkään hyvää syytä maksaa näistä tuotteista niin paljon mitä ne maksavat. Korkeintaan seerumiin saatan ehkä sijoittaakin.

    Se kyllä todellakin napakoittaa, kiinteyttää ja silottaa, pitkäkestoisesta kosteutuksesta ja suojelusta en osaa sanoa. Mutta sekoittuu kivasti muihin tuotteisiin, eikä tunnu mitenkään päin epämiellyttävältä tai keinotekoiselta. Mun iholla ei vaahtoa. Tosin Dermosilin nature kasvovesi vaahtoaa. On muuten sivumennen sanoen ihan hirmun miellyttävä sarja sen perusteella, mitä itse olen tutustunut. Rakastuin näytteenä saamaani silmänympärysvoiteeseen ja sen vuoksi nyt tilasin sarjan muistakin tuotteista näytekokoja (tulivat tänään).

    Mun iho on tänä vuonna saanut jonkun ihme kohtauksen ja kehittänyt ihan järkyttäviä ihottumia jne. Sain mieheltä joululahjaksi mm. kaksi ihanaa huivia, mutta valitettavasti olen rajannut ainakin ne ja yhden kasvoveden pääsyyllisiksi ongelmiin.

    En ymmärrä, voiko materiaali vain olla sellainen, että ihoni ei kestä sitä yhtään. Nyt ei enää edes ilman suoraa kosketusta:( Vai onko niissä uutena jotain käsittelyainetta, mikä räjäyttää naaman ihan totaalisesti. Eivät ole kuitenkaan ihan mistään halpakaupasta kotoisin, että luulisi olevan vähän laadukkaampia!!!

    Mä laitan nykyään ensin kosteuttavaa kasvovettä ja öljyä (monoi) sekaisin, sen perään seerumin ja voiteen (unelma ja ihana). Sitten odotan hetken, minkä jälkeen laitan voidetta (weleda white mallow= derma baby) ja vielä mahdollisesti öljyä. Viime viikolla laitoin vielä ennen voidetta kookosöljyä. Ihan siis keittiön kaapista sitä oikeaa. Ja aika paljon.

    Eilen ajattelin kokeilla Laveran superkosteuttavaa naamiota. Sen lisäksi siis, että mulla oli kosteuttava naamio kasvojen suojana saunassa. Muistutti koostumukseltaan lähinnä Nivea cremeä. Paketissa kerrotaan vaikutusajaksi 10-15 min, jonka jälkeen naamio pestään pois. Se saakelin jankkinaamio imeytyi kasvoihini kokonaan alle 5 min!!! Ja mulla oli tosiaan kasvovesi-öljy-seerumi-voide siinä pohjalla…

    Talvi, mua ei oikeasti enää kamalasti naurata!

    • 22.1.2.1

     Sanni sanoo

     No huhhuh sun ihoa, vilpittömästi vaikea edes kuvitella tuollaisen tuotemäärän imeytymistä..! :-0 Oletko miettinyt jonkun rasvahappokapselikuurin syömistä..? Voisikohan se lievittää ihon kuivuusoireita..? Ja tuo huivijuttu on kyllä tosi mystinen… Miten sun iho reagoi niihin? Tuleeko reaktio heti kun huivi on lähellä ihoa vai vasta viiveellä? Tosi kurjaa :(

     Hyvä kun muistutit tuosta Dermosilin Nature-sarjasta, mun pitikin tilata niitä testiin kevään kotimaisen kosmen teemaviikkoa varten. *Laittaa post-it-lapun!*

     Oli kiinnostavaa kuulla sun Höytö-kokemuksia. Kuvailit tuota Lumous-seerumin kiinteyttävää vaikutusta – näyttääkö sun iho siis ”vetelämmältä” tai muuten erilaiselta ilman/ennen seerumia? Kyllä mäkin mielestäni tunnen joidenkin seerumien selvästi ikäänkuin ”kiristävän” ihoa, mutta toisaalta, jos ihosta ottaisi ennen/jälkeen-kuvat, en usko kenenkään havaitsevan eroa.

     • 22.1.2.1.1

      Tiia sanoo

      Mä olen miettinyt, että varmaan täytyy panostaa rasvoihin myös suun kautta nautittuna. Lähinnä olen kookosöljyn ja avocadon suuntaan kallistunut, mutta tosiaan ihan vaikka kalanmaksaöljykuuristakin voisi olla apua. Kiitos vinkistä!

      Huivista tuli reaktio aluksi viiveellä, enkä edes tajunnut sen johtuvan siitä. Huivi ei kutita tai pistele tmv, vaan on oikein miellyttävän tuntuinen. Siitä tulee kuitenkin ihottuman kaltainen ärsytysreaktio ensin leukaperiin ja sieltä pikkuhiljaa hiipii poskiin ylöspäin. Nyt tulee jo ihan siitä, jos huivin laittaa harteille eikä se edes koske ihoa.

      Mä en usko, että seerumilla olisi ihan sellaisia silmin havaittavia vaikutuksia, mutta iho tuntuu erilaiselta, napakammalta ja jotenkin pinnoitetulta. Ei kuitenkaan missäään nimessä samalla tavalla, kuin vaikka jonkun silikonisen primerin jäljiltä. Eikä tuote jätä mitään kalvoa iholle tai kiristävää tunnettakaan, vaikka tuntuukin ihoa ”kiristävän”. Tykkään, mutta en kuitenkaan ehkä niin paljon, että voisin maksaa tästä yli 50e…

      • 22.1.2.1.1.1

       Sanni sanoo

       Jos päädyt kalanmaksaöljy- tai jollekin muulle ”rasvakuurille” :) niin käy kertomassa oliko vaikutuksia ihoon :) Kaikenlaisista kosmetiikan ja ravinnon vaikutuksista ihoon on tosi kiinnostavaa kuulla.

       Höydön seerumista – joo, just tuolta munkin iho tuntuu sen jäljiltä. Onko sulla muuten jo mennyt pullo loppuun? Kosmetiikan kulutustahtikin kiinnostaa mua valtavasti, eli kuinka nopeasti x määrä voidetta tai seerumia kuluu eri ihmisillä/ihotyypeillä. Totta kai sekin tietysti vaikuttaa käyttääkö tuotetta kahdesti vai kerran päivässä. Olen huomannut omalla kohdallani, ihmeellistä kyllä, että seerumit kuluvat minulla voiteita nopeammin, vaikka silmämääräisesti annostelen niitä paljon vähemmän kuin voidetta.

       …onko huivi muuten päätynyt lahjaksi eteenpäin vai katseletko myöhemmin josko oireet olisivat poistuneet?

       • 22.1.2.1.1.1.1

        Tiia sanoo

        En ole antanut eteenpäin. Mä veikkaan, että tässä on nyt monta monessa. Eritoten mukaan lukien meidän työpaikan varsin katastrofaaliseksi äitynyt ilmastoinnin tilanne… Mä koitan pestä ne huivit, jos niissä tosiaan on jotain pintakäsittelyainetta ja muutenkin odotella keliolojen normalisoitumista. Mulla ei kuitenkaan ole ikinä ollut ihan hirveän herkkä iho (kuiva kylläkin), että uskoisin tilanteen rauhoittuvan…

        Kalanmaksaöljyä olen nyt ottanut, mutta toki lopulta on tosi vaikea sanoa, mikä tai mitkä syyt tilannetta eniten auttavat. Lisäksi saatan vielä kääntyä ihan apteekkituotteiden puoleen tän naamani kanssa.

        Seerumi ei ole loppunut, vaikka aika reilulla kädellä olen sitäkin viime viikkoina käyttänyt. Yksi tai kaksi pumppausta aamuin illoin. Varmaan kohta loppuu. Pullo on niin raskas, että siitä on mahdoton sanoa. Ravistamalla kuitenkin tuntuisi ainetta olevan vielä aika paljon jäljellä. Vaikuttaa riittoisalta siis.

        Aiemmin en ole käyttänyt seerumeita, mutta viime aikoina olen huomannut, että tuotteiden kerrostamisesta on selkeästi hyötyä iholleni. Ihan niin kuin moni on kommenteissa (jonkun muun postauksen) suositellutkin.

        Lisäksi vielä pakko sanoa, että sijoitin lomarahojani lushiin ja tilasin fairly traded honeyn sekä daddy-on. En ole aikaisemmin ajatellut, että shamppoolla olisi niin paljon merkitystä, sehän pestään heti poiskin, mutta kyllä niilläkin vaan on ihan huimasti eroa…

        • 22.1.2.1.1.1.1.1

         Sanni sanoo

         Eli ilmeisesti tykkäät FTH:sta ja Daddy-o’sta? :) Mites Daddy-O’n haju? Mä en melkein pystynyt käyttämään sitä loppuun hajun takia, aluksi se tuntui vain jännän itämaiselta mutta jossain vaiheessa alkoi suihkussa ihan etoa.

         • 22.1.2.1.1.1.1.1.1

          Tiia sanoo

          Kyllä olen tykännyt! Ihan eri tuntuinen tukka jää. Daddy-O:ta olen käyttänyt vasta kerran. Pakko kyllä sanoa, että mitään hopeashamppoo efektiä en havainnut, vaikka annoin sen myös vaikuttaa. Muuten tykkäsin. Ehkä se tuoksukaan ei yhden kokeilukerran perusteella vielä ahdista.

          • 22.1.2.1.1.1.1.1.1.1

           Sanni sanoo

           En mäkään havainnut Daddylla hopeashampoovaikutusta… Tosin voihan olla, että hiukset olisivat olleet keltaisemmat ilman sitä, mutta mitenkään silminhavaittavaa viilennystä en voinut todeta.

 18. 23

  Cadoe sanoo

  Kysyn täysin ohi aiheen vähän hölmön kysymyksen, mutta ostin Cliniquen Naturally Gently Eye Make-up Removerin ja mietin, että miten tuollaisia voidemaisia silmämeikinpoistoaineita pitäisi käyttää? Muistaakseni sinä olet joskus kehunut kyseistä tuotetta? Ihan siis konkreettisesti levitätkö sitä ensin vanulapulle ja siitä silmiin vai sormin? :D

  Kuten huomaat, olen ”hieman” jäljessä postausten lukemisessa, kun on ollut kovin kiireinen alkuvuosi. Blogisi lukeminen on vaan niin täydelllinen työpäivän jälkeinen rentoutumishetki, että pakko kahlata joka juttu kommentteineen kaikkineen!
  Aurinkoista kevättä Sanni!

  • 23.1

   Sanni sanoo

   miten tuollaisia voidemaisia silmämeikinpoistoaineita pitäisi käyttää? Muistaakseni sinä olet joskus kehunut kyseistä tuotetta? Ihan siis konkreettisesti levitätkö sitä ensin vanulapulle ja siitä silmiin vai sormin? :D

   Moikka! Mun mielestä se on geelimäinen (tai oli ainakin silloin kuin itse olen sitä käyttänyt), mutta melkein sama asia kai :D Levitän silmämeikinpoistoaineen aina vanulapun kautta, muuten en saisi meikkiä irtoamaan kunnolla kun se jäisi vain pyörimään värikkäänä mössönä silmäluomen päälle :) Vanulappu imaisee meikin saman tien itseensä joten koen tämän tavan paljon tehokkaammaksi ja siistimmäksi. Jos kaikki meikki ei lähde yhdellä vanulappukäsittelyllä, laitan lisää ainetta vanulappuun ja toistan käsittelyn kunnes kaikki on irti. Vasta sitten huuhtelen vedellä :) Jos levittäisin silmämeikinpoistogeeliä suoraan iholle, en pystyisi näkemään koska kaikki meikki on irronnut vaan joutuisin välillä huuhtelemaan meikkimössöt pois ja sitten taas jatkamaan jos vielä olisi meikkiä kiinni.

   Tiedän, että tosi moni hieroo voidemaiset/geelimäiset silmämeikinpoistoaineet suoraan ihoon ja lopulta kyseessä on varmasti mieltymys- ja tottumiskysymys :) Mun melestä vanulappu on paljon tehokkaampi tarttumaan meikkiin ja irrottamaan sen ihosta kuin mun sormen iho :D Etenkään ripsaria en saisi irti ilman vanulappua, vanulappu en nimenomaan se joka ”kaappaa” ripsivärit irti sen jälkeen kun meikinpoistoaine on liuottanut ne.

   Tulipas pitkä selitys ^_^ :D

   Aurinkoista kevättä myös sinulle Cadoe :)

   • 23.1.1

    Cadoe sanoo

    Kiitos vastauksesta! Toivottavasti tämä tuote päättäisi loputtoman silmämeikinpuhdistusaineen etsintäni, kun ne yleisemmät ”vesimäiset” tökötit ei mulla ole niin kivasti toimineet. Kokeilempa heti tänä iltana vanulapun kanssa, josko puhdistus sujuisi kätevämmin :)
    Voi olla että koostumus on enemmän geelimäinen, oon vähän huono termeissä :D

    • 23.1.1.1

     Sanni sanoo

     Voi olla että koostumus on enemmän geelimäinen, oon vähän huono termeissä :D

     Ei se mitään :D ^_^ Ehkä se on geelivoidemainen? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.