Kotimainen kosmetiikka: Frantsila

Tämä viikko on omistettu kotimaiselle kosmetiikalle. Joulukuun viikon suosion siivillä päätin tehdä teemalle jatkoa, ja onhan meillä iloksemme kotimaisia merkkejäkin niin paljon että materiaalia riittäisi useammallekin viikolle :)

Joulukuussa esittelyssä olivat:

Mia Höytö

Arctic Arbutin

EkoPharma

Erisan

Supermood

Erittäin Hieno Suomalainen

Lacto Line ja Oliivi

Päädyin edelleen jättämään suuret ”itsestäänselvät” kaikkien tuntemat jättiläiset kuten Lumene, XZ ja Herbina pois ja esittelen sen sijaan pienempiä merkkejä. Toivottavasti tykkäätte viikosta! :)

Frantsila_IMG_1507_2

Tänään esittelyssä Frantsila.

Frantsilan tuotteita on valmistettu Pirkanmaalla Kyröskoskella yli 30 vuotta. Yrityksen ovat perustaneet Virpi Raipala-Cormier ja James Cormier ja tuotteiden pohjana toimivat Frantsilan vanhan sukutilan yrttipeltojen luomuyrtit. Pellot ovat olleet virallisessa luomuviljelyssä jo vuodesta 1977.

Frantsila ei ole halunnut hakea tuotteilleen sertifikaattia, mutta raaka-aineet ja valmistustapa täyttävät eurooppalaiset luonnonkosmetiikkastandardit. Sertifikaattihan on lopulta aina myös kustannuskysymys.

Tänä päivänä Frantsila on myös tunnettu hyvän olon matkailukohde. Yrityksellä on toimintaa kolmessa paikassa; tuotteiden alkutuotanto ja valmistus tapahtuu luomuyrttitilalla Kyröskoskella ja Hämeenkyrössä sijaitsevat hyvinvointikursseja tarjoava Hyvän Olon Keskus ja Frantsilan Kehäkukka-ravintola ja -myymälä.

Olen joskus leikitellyt ajatuksella Karkkipäivän luomukosmetiikkateemapäivästä kursseineen tuolla Hyvän Olon Keskuksessa… :) Olin muinoin siellä itse hemmoteltavana Frantsilan järjestämässä viikonlopputapahtumassa ja paikka oli mitä viihtyisin ja tunnelmallisin. Ja siellä tarjotaan pelkkää kasvisruokaa :)

Frantsila_IMG_1525_2

Puhdistusemulsio 19,50 / 110 ml

Tiedätte etten ole emulsioputsarityypin käyttäjä itse, siksi ne eivät koskaan saa minulta huippukehuja. Frantsilalla ei ole vaahtoavaa putsaria, ainoastaan emulsio.

Frantsilan emulsio on minusta hyvin tyypillisen tuntuinen puhdistusemulsio, koostumus on semitäyteläinen ja tuntuma iholla pehmeä ja rasvainen. Kuivaihoiset tykkäävät.

Eri valmistajien käyttöohjeet emulsioputsareille vaihtelevat, toisten suositellessa tuotteen levitystä kuivalle iholle, toisten kostutetulle. Frantsilan ohjeissa puhutaan kostutetusta ihosta. Iholle jää huuhdellessa jonkun verran tuotetuntua eli tuotteen sisältämiä rasvoja, mikä on maitoputsareissa yleensä tarkoituskin.

Tuoksu on yrttinen ja hyvin perinteisen luonnonkosmetiikkamainen, niinkuin kaikissa Frantsilan tuotteissa lukuunottamatta seuraavaa.

Kasvovesi 19,80€ / 110 ml

Alkoholiton ruusuvesipohjainen kasvovesi. Olen jakanut usein ajatuksiani ruusun tuoksusta, ja kuinka se valitettavan usein tuntuu esiintyvän tuotteissa tunkkaisena ja mummomaisena. Ruusun tuoksuahan on hyvin monenlaista raikkaasta raskaaseen ja puuterisesta makeaan. Jostain syystä se tunkkainen, raskaampi ruusun tuoksu tuntuu olevan kosmetiikkamarkkinoilla vallitseva, ja sen tuoksun kanssa mun kemiat ei kohtaa yhtään.

Frantsilan kasvovessä on se vähän harvinaisempi makeampi ja raikkaampi ruusun tuoksu. Tykkään, tykkään, tykkään! Tosi ihanan tuoksuinen. Siinä missä putsarissa täytyy natsata tosi moni juttu että se saa multa varauksettoman ihastuksen, on kasvovedellä helpompaa; sen täytyy vain olla alkoholiton, tuoksua hyvältä ja olla jättämättä iholle jälkinahkeutta tai tuotetuntua. Frantsila on juuri sellainen.

Frantsila_IMG_1509_2

Kiinteyttävä Turve & Ruusu -seerumi 22,60€ / 30 ml

Seerumissa on vesimäinen koostumus mutta iholle levittäessä tuntee aavistuksen öljymäisiäkin ainesosia. Levittyy liukkaasti ja tuntuu miellyttävältä ja kosteuttavalta. Vaahtoaa vähäsen, mutta ei yhtä runsaasti kuin Mia Höydön Lumous-seerumi. Tuoksu mieto ja hyvin perinteisen luonnonkosmetiikkamainen.

Frantsila_seerumi

Tuotelupaus: ”turve, ruusu ja siankärsämö kiinteyttävät kasvoja ja silottavat pieniä ryppyjä”.

Seerumi jättää iholle todellakin vähän napakan tunteen, mutta ei yhtä kiristävän kuin Höydön Lumous. Kaiken kaikkiaan Frantsilan seerumi on kosteuttavamman tuntuinen kuin Lumous ja riittää minulle varmasti kesällä yksinään.

Miinus: todella huono pumppunokka joka ampuu seerumia minne sattuu. Sama pakkaus oli Estelle & Thildin vanhoissa seerumeissa. Näin epäkäytännöllisten pakkausten luulisi jo ”kuolevan itsestään sukupuuttoon”, kun niiden valmistajat varmastikin saavat asiakkailta huonoa palautetta. Niin kuin EkoPharman nokkapullojen kohdalla, myös tästä pakkaustyypistä kuulin jo E&T:n vanhojen seerumien aikaan kritisoivaa palautetta. Silti näitä yhä käytetään. Hassua. Paras toimintatapa Frantsilan seerumin kanssa on muodostaa kämmenestä kuppi ja painaltaa seerumin pumppua niin lähellä kämmentä kuin mahdollista. Tällöin voidaan minimoida seinille tai peiliin lentävän aineen määrä.

Frantsila_IMG_1524_2

Nuorekas Hehku Tehovoide 16,20€ / 40 ml

Jo on voiteelle nimi keksitty… ^_^ Nuorekas hehku…

Koostumus on mukava – samalla ohut ja notkea eikä selkeän rasvainen, mutta kuitenkin täyteläinen ja kevyen vahamainen eli jättää iholle hieman suojaavan pinnan. Tykkään tästä. Koostumusta voisi kuvailla jollain tapaa vanhanaikaiseksi, ei-moderniksi, ehkä se on tuo vahamaisuus mikä tekee sen. Moderneista koostumuksista puhuessa ajattelen merkkejä kuten Mádara ja Estelle & Thild, joiden kevyen raikkaissa voiteissa on harvemmin vahamaisuutta ja ne ovat kaiken kaikkiaan hyvin eri tyyppisiä kuin ”old-school” -merkit Weleda ja Dr. Hauschka. Frantsila kuuluu enemmän Weledan ja Hauschkan jengiin.

Todella ohuiden, vesimäisten koostumusten (tyyliin Nafha) ystäviä Frantsilan voide ei todennäköisesti miellytä.

Frantsila_IMG_1520

Voide lupaa elvyttäviä anti-age-vaikutuksia ja sitä neuvotaan levitettävän erityisesti ”tehohoitoa tarvitseville alueilla” kuten ryppyisiin kohtiin. Voiteen sanotaan sopivan erinomaisesti couperosa-iholle.

Inci on mahdollisesti pisin mitä olen koskaan nähnyt luonnonkosmetiikassa. Tekisi melkein mieli kysyä Frantsilalta ovatko kaikki nuo kymmenet ainesosat oikeasti välttämättömiä eli onko jokaisen rooli olennainen tuotteen vaikutusten, koostumuksen, säilyvyyden ja stabiiliuden kannalta.

Voiteen tuoksu on yrttinen ja kaurainen, tuoksusta tulee todellakin mieleen vilja. Ei pahankaan tuoksuinen, mutta ei monen mielestä varmasti sellainen joka tekee voiteen levityshetkestä elämyksellisen hemmotteluhetken :D

Frantsila_IMG_1513_2

Ruusu-kasvoöljy 22,60€ / 30 ml

Koostumukseltaan paksuhko öljyseos joka tuntuu yksinään vähän liian raskaalta ihollani. Seos koostuu jojoba-, aprikoosinkivi-, manteli- ja ruusuöljystä sekä eteerisistä öljyistä.

Kun kokeilin sekoittaa öljyä Frantsilan Ruusu-kasvoveteen, löytyi ihan täydellinen cocktail!

FrantsilaIMG_1530_2

Sekoitan öljyn kämmenellä kasvoveteen tai suihkutan kasvovettä iholle ja levitän öljyn päälle heti perään kun iho on vielä kostea. Iho on aivan ihanan tuntuinen, paremman tuntuinen kuin Nuorekas Hehku -voiteen jälkeen. Suloisen pehmeä ja sileä, täydellisen kosteutettu. <3 Olen huomannut, että oikea annostelu on tärkeää: yksi pumppaus öljyä riittää sekoitettuna kahteen kasvovesisuihkaukseen, kaksi pumppausta öljyä on jo liikaa.

On se hauskaa – ensin kesti tosi pitkään että aloin tajuta seerumeita ja lopulta hurahdinkin niihin kokonaan, ja sitten tulevat öljyt, joista en koskaan kuvitellut voivani innostua. Ja nyt? Pakko todeta, että iho voi olla öljykosteutuksen jäljiltä paremman tuntuinen kuin kosteusvoiteen. Öljy ei todellakaan ole yhtä kuin rasvainen ihon pinta, kun valitsee öljyn oikein ja/tai sekoittaa sen kasvoveteen. :)

Live and learn :)
.

Oletteko te tehneet vastaavia yllättäviä positiivisia havaintoja kosmetiikkatuotteista, joita ette aluksi ymmärtäneet ollenkaan tai joista ette tykänneet?

Olen saanut Frantsilan tuotteet blogin kautta.

 

Kommentit
 1. 1

  Tanja K sanoo

  Mun mielestä jokaisessa öljypullossa pitäisi olla ohje ”levitä kasvoveden jälkeen ihon ollessa vielä kostea”. Kun moni ei sitä tiedä ja ajattelee, ettei öljy ikinä imeydy ja tuntuu ikävältä. Varsinkin jos levittää ihan rutikuivalle iholle niin eihän siitä mitään tule! ;o)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Mun mielestä jokaisessa öljypullossa pitäisi olla ohje ”levitä kasvoveden jälkeen ihon ollessa vielä kostea”.

   Todellakin, ihan samaa mieltä :)

 2. 3

  Anna sanoo

  Kiva kun nostat esille näitä kotimaisia merkkejä, vaikka muhun Frantsila ei brändinä oikein iske. Lisäksi ruusua sisältävät tuotteet eivät sovi mulle, ja aika monessa Frantsilan tuotteessa näyttäisi olevan ruusua.

  Pakko myös ihmetellä noita toimimattomia pumppuja. Suurena EkoPharman fanina olen välillä ihan tuskastunut niiden huonoihin pumppuihin. Seerumi ruiskii minne sattuu ja voiteita tulee liikaa kerralla. Jotain parannusta on kai tulossa, mutta juuri tänään korkkasin uuden silmänympärysvoiteen ja sama surkea korkki siinä on edelleen :(

  Yhdyn muuten täysin tuohon, että öljy + kasvovesi on hurjan hyvä kombo ja että öljyt pitäisi neuvoa levittämään kostealle iholle. Varmaan monelta jää tajuamatta öljyjen ihanuus kun öljy jää kunnolla imeytymättä.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Seerumi ruiskii minne sattuu ja voiteita tulee liikaa kerralla. Jotain parannusta on kai tulossa,

   Joo, olikohan Jonttu joka aiemmin kertoi saaneensa EkoPharmalta tiedon että pakkauksia ollaan muuttamassa. Tuo pumpun suorittama voiteen överiannostelu on niin raivostuttavaa ja turhaa. Ei taloudellisuudesta tietoakaan…

   Varmaan monelta jää tajuamatta öljyjen ihanuus kun öljy jää kunnolla imeytymättä.

   Niinpä. Pienellä pakkaukseen painetulla lisäohjeistuksella valmistajat voisivat saada paljon enemmän sitoutuneita kasvoöljykäyttäjiä ^_^ Ja asiakas hoitotuotteen, joka monissa tapauksissa kenties toimii pelkkää voidetta paremmin :)

 3. 4

  sanoo

  Vitsit mä oon viimeaikoina täysin hurahtanut ruusun tuoksuiseen kosmetiikkaan! Juurikin sellaiseen raikkaaseen ruusuun tuoksuun, ai että <3 Tuo kasvovesi ainakin kuulostaisi kokeilemisen arvoiselta :)

 4. 5

  Arja sanoo

  Samaa mieltä kanssasi! Seerumin pumppunokka on todella surkea, taistelen sen kanssa joka päivä ja kokoilen seerumia sieltä sun täältä. Kiitos vinkistä, kokeilenkin seuraavan kerran kämmenkuoppaan. Olen hurahtanut seerumeihin ja öljyihin.
  Tykkään kyllä muuten Frantsilan tuotteista, aluksi piti opetella hieman erilaiseen tuoksuun.
  Kiitos erinomaisesta blogista jota voi näin ”varttunutkin” naisimmeinen seurata.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Kiitos palautteesta Arja, lämmittää :)

   Toivotaan että Frantsila vaihtaa seerumi- ja öljypakkaukset tulevaisuudessa järkevimpiin. Yritys vaikuttaa kuitenkin sellaiselta, joka kuuntelee asiakkaitaan. Tuotetta tuhlaava ja seiniin ruiskiva pakkaus ei ylipäänsä oikein sovi yhteen heidän ekologisten arvojensa kanssa.

 5. 6

  Emilia sanoo

  Tuleehan arvostelu Flown kasvojen puhdistusvoiteesta (öljygeeli – Mustikka)? Vaikuttaa ihanalta niin tällä hetkellä seuraavana ostoslistalla.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Tuleehan arvostelu Flown kasvojen puhdistusvoiteesta (öljygeeli – Mustikka)?

   Kyllä :) Se on aika ihana! ^_^

 6. 7

  sanoo

  Frantsilalla on kyllä yhdet suloisimmista pakkauksista ^_^ Merkki on jäänyt itselleni vieraaksi, mutta tähän täytyy jossain vaiheessa tutustua :)

  Ja öljyn ja kasvoveden yhdistäminen on kyllä hyvä niksi, itsekin opin käyttämään öljyjä ylipäänsä sen konstin avulla :) Vaikka nykyään kyllä levitän öljyn surutta kasvovedestä kosteille kasvoille, niin sitä vaan pääsee omissa ennakkoluuloissaan eteenpäin ^_^ Se on Sanni sit seuraavaksi naamioinnostus :D

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Se on Sanni sit seuraavaksi naamioinnostus :D

   Joo, saa nähdä..! ^_^ :D En kyllä toisaalta yllättyisi, etenkin kun iho koko ajan muuttuu kuivempaan suuntaan.

 7. 8

  Lt sanoo

  Oi, tuota kasvovettä täytyy kokeilla! Olen käyttänyt Herbinan ruusukasvovettä, biohajoavaa (mitä ihmettä se ikinä tarkoittaakin /ei tarkoita :), mutta se on ilmeisesti muuttunut muutenkin kuin pakkauksen osalta, en enää oikein tykkää. Tuo frantsilan kasvovesi on varmasti ”oikeaa tavaraa”! Olen kerran käynyt siinä kehäkukka-ravintolassa, tosi ihana paikka. :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   olen käyttänyt Herbinan ruusukasvovettä, biohajoavaa (mitä ihmettä se ikinä tarkoittaakin /ei tarkoita :), mutta se on ilmeisesti muuttunut muutenkin kuin pakkauksen osalta

   Olin juuri Bernerin bloggaajatapahtumassa ja juttelin pitkään Herbinasta vastaavan kemistin kanssa. Entiset Herbina Fresh Luomuruusu -nimiset, vihreisiin pulloihin pakatut kasvovesi ja -puhdistusvaahto on vaihdettu Moisture Balance -linjaan ja pakkaukset ja joku tuoksuainesosa muutettu. Kemisti korosti että tuotteet ovat pysyneet samoina tuoksua lukuunottamatta.

   • 8.1.1

    Lettu sanoo

    Mua harmittaa niin että se Herbinan ruusuveden tuoksu on muuttunut. Oli paljon parempi ennen. Täytynee harkita Frantsilaa tilalle.

    • 8.1.1.1

     Lt sanoo

     Kiitos paljon tiedosta! Toisaalta hyvä, että tuote on muuten ennallaan. Tuoksu vaan jotenkin epäluonnollinen. Mua ei yleensä häiritse yhtään, vaikka olisi vahva tuoksu (kuten laveran purkkikosteusvoiteessa esimerkiksi), kunhan se on ns luonnollinen. Kyllä frantsila täytyy nyt hommata kokeiluun ja herbina pitää edullisen hintansa puolesta omien vakkarituotteideni listalla.

 8. 9

  Mari sanoo

  Jeeeeeeeee kotimaisen kosmetiikan teemaviikolle!!!!11 :) Mahtista!
  Frantsilan tuotteet on kiinnostanut jo pitkän aikaa, mutten ole vielä ehtinyt testaamaan. Viime kesänä olisin halunnut lähteä käymään tuolla Frantsilan tilalla päiväretkellä, mutta jäi tekemättä. Jospa tänä kesänä saisi aikaiseksi? Karkkipäivän teemapäivä tuolla olisi myös aivan loistava idea! :)

  Hei purkista toiseen, nyt vasta aloin testaamaan sitä Tallinnan Harmoonikumissa open valmistamaa kasvovoidetta, joka oli sinulla ja jollain muullakin erottunut. Mulla myös. Parina päivänä olen sitä nyt kokeillut ja se on ollut kivan tuntuinen ja tuoksuinen, ja haluaisin käyttää sen loppuun. Voiko olla jotain haittaa tuosta erottumisesta…?

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Voiko olla jotain haittaa tuosta erottumisesta…?

   Joudun vastaamaan, että en itse asiassa tiedä. Hyvä kysymys, täytyykin esittää se jollekin kemistille kun seuraavan kerran sellaisen tapaan :)

   Se minulle on kerrottu että muuttunut tuoksu on aina merkki tuotteen pilaantumisesta eikä sitä kannattaisi enää käyttää, mutta en muista liittyikö tuohon erottumiseen samanlainen ”ei enää hyväksi iholle” -juttu. Toki erottuminen kertoo kemiallisista muutoksista tuotteessa, mutta onko tuote sitten suoranaisesti pilaantunut niin että se voi aiheuttaa iholla ikäviä reaktioita, se on jo eri juttu.

 9. 10

  Kaitlin sanoo

  Mäkin tahtoisin rakastaa noita öljyjä kun ne jättävät ihon niiin pehmeäksi, mutta aina muutaman päivän käytön jälkeen alkaa pukata tukkeutuneita huokosia tonne leukalinjaan, niin me ei vissiin sit olla yhteensopivia :(

  • 12.1

   Sanni sanoo

   En ole tutustunut. Kotisivu jättää vähän sekavan kuvan eikä valmistajasta itsestään anneta käytännössä mitään tietoa, onko kyseessä edes alkujaan suomalainen yritys ja valmistetaanko tuotteet Suomessa. Yhteystiedoissa lukee Pietarsaari, siinä kaikki. Antaa vähän omituisen kuvan ainakin itselleni jos yritys ei halua kertoa mitään itsestään ja tuotteiden taustasta sivullaan.

 10. 13

  Karoliina sanoo

  Tää ei liity frantsilaan vaan aiempiin kokeiluihisi. Sähän testasit supermoodin hedelmähappokuorintaa ja se toimi hyvin,niinkuin monilla muillakin. Olen aina pitänyt ihoani herkkänä,joten ensimmäistä kertaa kuorintaa kokeillessani pidin sitä vain reilu minuutin,ei mitään vaikutusta tai tuntemuksia. Noh,eilen kokeilin pidemmällä ajalla. Pidin kuorintaa 10min, korkeintaan pientä pistelyä tuntui,mutta ei tullut punoitusta,ei mitään. Iho myöskään ei tuntunut niin sileältä ja pehmeältä kuin olisin toivonut. Eroa aiempaan tuskin huomasi. En ymmärrä,miten on mahdollista :D kuinka tujua ainetta naamaani oikein pitäisi sivellä,että jotain tapahtuisi :D

  • 13.1

   Sanni sanoo

   En voi muuta todeta kuin että oho! :-D Tosi mielenkiintoisia nämä jutut miten eri lailla ihmisten ihot voivatkaan reagoida.

 11. 14

  sanoo

  Tulen, jos järkkäät jotain Hämeenkyrössä! ;)
  Frantsila ei sinänsä ole brändinä oikein iskenyt. Sitä ei osata markkinoida mielestäni oikein ollenkaan ja pakkauksetkin kaipaisivat vähän freesausta. Olen monesti ihmetellyt, miten kyseinen brändi on vielä ylipäätään hengissä, mutta heillä lienee enemmän tuloja muista toimintansa alueista. (Lisäksi hinnat ovat pakkauskokoon nähden mielestäni monessa tuotteessa vähän suolaiset.) Mutta, kiehtova esittely! Melkein tekisi mieli tuo ruusukasvovesi testata, koska minäkin juuri dissaan sitä tunkkaista ruusun tuoksua…!

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Sitä ei osata markkinoida mielestäni oikein ollenkaan ja pakkauksetkin kaipaisivat vähän freesausta.

   Mä olen tästä vähän samaa mieltä, ollakseni rehellinen. Pakkaukset on tavallaan ihan suloisia ja ymmärrän, että niiden design sopii yrityksen perinteikkääseen imagoon, he eivät varmasti haluakaan profiloitua moderniksi kosmetiikkayritykseksi, mutta toisaalta… nohh, jokainen yrittäjä haluaa kuitenkin myydä tuotteitaan ja saada kuluttajat kiinnostumaan niistä, sehän on koko yrittäjyyden pointti. Ollakseen niinkin vanha ja vakiintunut merkki, Frantsila on mielestäni jäänyt kuitenkin suhteellisen tuntemattomaksi Suomen kauneustuotteiden markkinoilla. Pakkaukset eivät ainakaan puhuttele ensisijaisesti nuorta ostovoimaa. Onhan niitä tarjolla Sokoksen (ja Stockmannin?) kaltaisissa paikoissa joista urbaanit cityihmisetkin voivat ne löytää, mutta kuitenkin tuntuu ettei Frantsila ole urbaanin asiakaskunnan tietoisuudessa niin hyvin kuin voisi olla.

 12. 15

  Anna sanoo

  Ei ole kotimasta kosmetiikkaa, mutta öljypohjaisten tuotteiden ja mattapinnan jättävien voiteiden ystäville ei voi kuin suositella Lushin suht uutta kasvovoidetta Magical Moringa. Ostin sen oikeastaan aika ex tempore, mutta olen nyt tykästynyt siihen todella paljon! Tuotteen koostumus on suorastaan vahamainen, mutta se sulaa kämmenelle lämmössä ja kun sen levittää kasvoille, tuloksena on täysin mattapintainen iho. Olen lisännyt siihen vielä pari tippaa ruusunsiemenöljyäkin lisäksi, ja senkin voide vielä ”absorboi” niin, että kun voiteen laittaa kasvoille, se jää mattapintaiseksi. Ihan loistava tuote! Muuten en niin Lushin (tuoksujen) ystävä olekaan, mutta tästä voiteesta tykkään tosi paljon. :)

   • 15.1.1

    Anna sanoo

    Kannattaa ehdottomasti kokeilla, Lushilta taitaa saada näytekokojakin. Olen jokseenkin ihonhoitofriikki, syynään kaikki inci-listat tarkkaan läpi ja olen kokeillut jos minkä (kiinnostavan) merkin kasvovoiteita, ja käsi sydämellä, tämä on yksi mielenkiintoisimmista ikinä, juurikin siksi, kun sisältää öljyjä, joista pidän, mutta on myös kosmeettisesti miellyttävä. :) Jää taatusti vakituiseen käyttöön, mikäli toimii yhtä hyvin jatkossa.

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kannattaa ehdottomasti kokeilla, Lushilta taitaa saada näytekokojakin.

     Joo, mä aina pyydän kiinnostavia tuotteita näytepurkkeihin kun ostan jotain Lushilta. Olen tosin huomannut, että a) näytteitä ei anneta kovin mielellään jos lainkaan, jos et samalla osta jotain ja b) vaikka ostaisitkin, niin jo kolme näytettä on liikaa ja myyjä alkaa vähän kiemurrella kolmannen kohdalla. Ilmeisesti näytteiden määrä saisi korreloida kuitin suuruuden kanssa… ;) En oikein tykkää tuollaisesta asiakaspalveluasenteesta mutta samalla tietysti myös ymmärrän, Lushin tuotteet on kalliita (ainakin Suomessa) eivätkä he ole ilmeisen riemulla jakamassa testereistä ilmaiseksi asiakkaille.

     (No, tämä nyt ei oikeastaan enää mitenkään liittynyt sun uuteen voideihastukseen :D)

 13. 16

  Pipsnam sanoo

  Hahaa, mäkin tässä ihan parin viikon sisällä oivalsin tuon kasvovesi+öljy -kombon! Suihkutan kasvovettä iltaisin suoraan kasvoille ja siihen päälle ruusunsiemenöljyä (jotain iherbistä ostettua), tuntuu ihan erilaiselta kuin kuivalle iholle laitettuna! Meikinpesun jälkeen saatan käyttää kasvovettä vanulapun kanssa ensin normaalisti että saa varmasti pyyhittyä kaikki meikinrippeet pois naamasta ja sen jälkeen suihkaukset suoraan iholle.

  Tuossa Kaitlin kirjoitti aikaisemmin että saa öljystä tukkeutuneita ihohuokosia. Mä olen huomannut saman, ainakin nenään mustapäitä tuntuu tulevan enempi öljyn kanssa, mutta auttaa kun muistaa tehdä kasvojen kuorinnan vähän useammin. Oon huomannut, että tuo ruusunsiemenöljy auttaa kasvojen punoitukseen (couperosa-tyylistä tämä kai on) ja iho on muutenkin jollain tavalla heleämpi ainakin poskista.

  Pitää varmaan testata tuota frantsilan öljyä myös jossain vaiheessa, JOS vaan pääsen ikinä yli siitä että aina ku luen ton nimen ”frantsila”, niin mulla alkaa jostain syystä soimaan päässä se joku ihme biisi ”fränti ja vahanen, oli vankeina holon saaren…”. :D Tämä on ihan hivenen ärsyttävää enkä oo ihan varma haluunko tota biisiä mun iltarutiineihin mukaan! :D

  • 16.1

   Sanni sanoo

   JOS vaan pääsen ikinä yli siitä että aina ku luen ton nimen ”frantsila”, niin mulla alkaa jostain syystä soimaan päässä se joku ihme biisi ”fränti ja vahanen, oli vankeina holon saaren…”. :D

   Eikähhh XD

   Tämä on ihan hivenen ärsyttävää enkä oo ihan varma haluunko tota biisiä mun iltarutiineihin mukaan! :D

   Voin todellakin ymmärtää :D :D

 14. 17

  Sari sanoo

  Mulla alkoi kiinnostus öljyjä kohtaan, kun ostin jonkun aikaa sitten Mossan kasvoöljyn (en ole siis aiemmin öljyjä kokeillut kasvoilla!).

  Teini-iästä lähtien itselle on muodostunut jopa päähänpinttymä siitä, että ihoni rasvoittuu helposti, joten kaikkien tuotteiden pitää olla supertehokkaita ja rasvaisuutta vähentäviä, ettei naama vaan kiillä ja sitä pitää välttää viimeseen saakka :D Joten mikään öljyn käyttö ei olisi tullut mielenkään! Käytin pitkään myös peittävää meikkipohjaa päivittäin.

  Nyt olen tiedostanut, ettei ihoni ole enää samanlainen, kuin reilu 15 vuotta sitten, ja ettei ihon kuulu olla ”täysin rasvaton” ja meikkipohja saa olla kuulas :)
  Haluan, että ihoni näyttää terveeltä, kauniilta ja hyvinvoivalta.
  Eikä öljyjen käyttäminen tee ihosta rasvaista! Toki käytän edelleenkin ”tehokkaita” tuotteita, mutta eri tarkoituksella. Öljyn käyttö on tehnyt omasta ihostani ainakin pehmeämmän tuntuisen ja vähentänyt pintakuivuutta poskipäillä.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   ja ettei ihon kuulu olla ”täysin rasvaton” ja meikkipohja saa olla kuulas :)
   Haluan, että ihoni näyttää terveeltä, kauniilta ja hyvinvoivalta.
   Eikä öljyjen käyttäminen tee ihosta rasvaista!

   Peukku ja allekirjoitus :)

   Mukavaa kun jaatte kokemuksianne ihoöljyistä (ja ylipäänsä mistä tahansa tuotteista), vertaiskokemukset ovat aina hyödyksi muille :)

 15. 18

  sanoo

  Mulla on jo toinen menossa tuota Nuorekas hehku tehovoidetta :D se on jotenkin niin sopivan tuntuinen ja muutenkin tykkään Frantsilasta sarjana. Mulle olikin uusi vinkki ujuttaa öljyä heti kasvoveden jälkeen, juuri eilen illalla kiroilin kun öljy hankautuu tyynyliinaan :) joskus lipsahtaa liikaa mutta onhan se toki aamuun mennessä imeytynyt :) mutta inhottaa hangata taas ensi yönä naamaa siihen öljyiseen tyynyliinaan…

 16. 19

  Jennie sanoo

  Kasvovesi on MUST öljyn alle! Ja vieläpä niinkin, että omalla ihollani olen huomannut eroja imeytymisessä kasvovettä vaihtaessa, paras öljyn imeyttäjä on ollu Sukin tasapainottava kasvovesi. Ja pakko vielä sanoa, että minulle on valaistu, että öljy ravitsee enemmän kuin kosteuttaa ja että sen vuoksi pitää käyttää vielä kosteusvoide. Vaikkakin öljy ilmeisesti lukitsee kosteutta ihoon.. Tämä oli itselleni uusi oppi :) Tosin tämäkin on varmaan ihotyypin tai ihonhoitofilosofian mukaista, kaikki eivät yöksi laita rasvoja jne.

 17. 20

  Nimetön sanoo

  May Lindströmin kasvovedessä on btw itessään incissä kaakaovoita (miten lienevät sen seerum-atomoineet joukkoon), ja se menee mulla pääasiassa öljyttömien seerumien kanssa loistavasti. Jossain vaiheessa oli sinällään käytettynä liian raskas (tuntui tukkivan, toisin kuin esim Dabban mesiangervo). Kasvoöljyt on nekin tällä haavaa jokseenkin noup- vaikka iho kuivaa, se ei mielellään yhteistyöläile niitä. Mitä muuten tekisin hienoisesti hilsiville kulmakarvoilleni ?? :D ei sinällään haittaa, kunhan rapsuttamalla iho uusii.
  Noi alkoholilliset kasvovedet on mullakin pannassa, kuivattavat.

  Frantsilalla on muutamia todella loistavia tuotteita ja perusaineiltaan luksus-luonnonkosmetiikkatuotteet peseviä (ja vastaavia) oivalluksia. Ruusu-tuotteista oon tykkäilly itsekin, ja perhekäyttöön firman perusvoide on mitä käytännöllisin (isohko pakkaus, vaikka isompikin vois olla).
  Pulju suosii myös kotimaisia kasveja, kuten katajaa, mikon kivaa vaihtelua näille afrikansenegalinintialaisten ikinuoruuden salaisuuksille :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mitä muuten tekisin hienoisesti hilsiville kulmakarvoilleni ?? :D

   Hmm, ei juuri muuta tule mieleen kuin perusvoide/öljykuuri (tai jopa kortisoni, jos kyseessä joku tulehduspohjainen juttu) :)

   Pulju suosii myös kotimaisia kasveja, kuten katajaa, mikon kivaa vaihtelua näille afrikansenegalinintialaisten ikinuoruuden salaisuuksille :D

   :) Totta :) Maapallon toiselta puolelta haetut ihmeet eivät välttämättä eksoottisuudestaan huolimatta ole yhtään sen tehokkaampia kuin läheltä löytyvät :) Frantsila tosin ei ole mitenkään erityistapaus suosiessaan kotimaisia kasveja, niin tekevät toki muutkin suomalaiset (ainakin luonnon)kosmetiikan valmistajat. :) Paitsi ehkä Supermood, Supermoodilta en ole bongannut muuta suomalaiseksi mainostettua raaka-ainetta kuin pakurikäävän.

 18. 21

  Elli A sanoo

  Frantsilalla on, tai ainakin oli, sellainen suht hyvä hienorakeinen kuorintavoide / naamio. Kosteutti naamiona ja lopuksi huuhdellessa oli rakeellinen kuorinta. Mutta vaikka oli toimiva tuote, niin joku siinä ei napannut. Olemus ja tuoksu. Tuubi näytti sellaiselta mökkikosmetiikalta. Eli sellaiselta jota napataan mukaan paikallisesta Salesta tai Säästöpörssistä matkalla mökille ja säilytetään mökin saunassa. :-) Mutta sisältö oli muistaakseni ihan kelpoa.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Tuubi näytti sellaiselta mökkikosmetiikalta.

   :) <3 Hihi, no sellainen fiilis mulle tulee oikeastaan kaikista Frantsilan pakkauksista ^_^ Miinus tuo saunasäilytys :D Mutta muuten olemuksensa puolesta sopivat just mökkimiljööseen :)

   • 21.1.1

    Elli A sanoo

    Mutta kyllähän saunasäilytys kuuluu mökkeilyyn. :-) Jos on vain ulkovessa ja pelkkä sauna ilman suihkutilaa, niin kaikki pesuaineet sun muut säilytettiin saunassa. Muistan vieläkin lapsuudesta kuinka mökin saunassa piti pestä tukka tulikuumalla Erittäin Hienolla tai Linna shampoolla.

 19. 22

  Ulpu sanoo

  Karkkipäivä Frantsilassa, mä olisin mitä todennäköisemmin mukana! :D

  Tuotteiden pakkaukset on söpöjä ja naisellisia – ja jotenkin niin suomalaisia. En ole käyttänyt muuta kuin Lohikäärmesalvaa flunssaisille lapsille, täytyisi kokeilla myös muita. Nuorekas hehku tehovoide kuulostaa hyvältä. ;)

 20. 23

  sanoo

  Aaaaa täällähän oli Frantsilasta postaus ja olen näköjään tähän kommentoinutkin :) minäkin miellän Frantsilan vanhan koulukunnan jengiin :) ja on jäänyt tavaksi laittaa öljy heti kostealle iholle, joskus sekoitan öljyä myös tehovoiteeseen, jos iho on tositosi kuiva. Mahtavia tuotteita <3

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Mä olen aina välillä leikitellyt ajatuksella tehdä Frantsilan yrttitilalle joku luonnonkosmetiikkahörhöjen retki :) <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.