Kotimainen kosmetiikka: Erittäin Hieno Suomalainen

Nyt liikutaan klassikoiden klassikossa: kaikille tuttu Erittäin Hieno Suomalainen Shampoo. Vuodesta 1974.

Onko joukossamme joku, jonka kotona ei ole jossain vaiheessa elämää ollut EHS-pulloa? Etenkin sininen alkuperäinen pullo nivoutuu allekirjoittaneen mielessä suunnilleen yhtä itsestäänselväksi osaksi suomalaista kulttuuria kuin Sibelius ja kuikan huuto kesäisessä yössä. Tiesittekö muuten, että alkuperäisen shampoon suunnittelutyössä oli mukana Kirsti Paakkanen?

En ole käyttänyt shampoota sitten lapsuuden, mutta voin yhä muistaa sen ominaistuoksun. Ajatukset kulkevat mökille ja mökkisaunaan.

Erittäin Hieno Suomalainen Shampoo kehitettiin alunperin perheyhtiö Marttiselle, ja vuonna 1995 merkki siirtyi ruotsalaiselle Cederrothille. Kaikki Erittäin Hieno Suomalainen -perheen tuotteet ovat kuitenkin edelleen kotimaisia ja ne valmistetaan Heinävedellä.

EHS_tuotteet

Halusin EHS:n mukaan teemaviikolle juuri siksi, että se on mielessäni niin suomalaisista suomalaisin kosmetiikkatuote, enkä ole käyttänyt markettimerkkejä hiustenhoidossa todella moneen vuoteen. Nyt oli hyvä hetki testata, mitä halvimpien markettibrändien puolelle kuuluu.

EHS:n valikoima on tänä vuonna täydentynyt vehnänalkioöljyä ja omenauutetta sisältävällä Plus-linjalla. Tuotteet on tarkoitettu käsitellyille ja värjätyille hiuksille, ja ne ovat EHS-tuoteperheen hoitavin linja. Totta maar halusin testata juuri niitä.

EHS_shampoo

EHS Shampoo Plus  2,90€ / 300 ml

Oikeasti hoitavan tuntuinen, pehmeästi vaahtoava shampoo. Pesevät ainesosat ovat tuttuja; SLES, cocamidopropyl betaine, cocamide MEA ja laureth-10. Hoitavuudesta vastaavat vehnänalkiööljy, pantenoli sekä sanahirviö guar hydroxypropyltrimonium chloride (kvatti).

EHS Plus -shampoo on niin hoitava, että se jättää tunteen, että hiukset likaantuvat nopeammin. Tosiasiassahan shampoo ei vaikuta hiusten rasvoittumisnopeuteen, vaan tunne nopeammasta likaantumisesta tulee siitä, että shampoo on niin hellävarainen ettei poista kaikkea likaa tai siitä, että sen sisältämiä hoitavia ainesosia jää hiuksen tyveen ja päänahkaan, aikaansaaden tunteen ”liasta”. Tai kummastakin. Hoitava shampoo jättää tyven myös usein vähemmän ilmavaksi kuin ”normishampoo”, koska hiukset ovat vähemmän sähköiset ja hoitavien ainesosien vuoksi raskaammat, mikä voi johtaa nopeamman likaantumisen kokemukseen.

Arvioni: ihanan tuntuinen shampoo jossa on erinomainen hinta-laatu-suhde. Jos etsit halpaa, hoitavaa shampoota huonokuntoisille hiuksille, kokeile tätä.

EHS_hoitoaine

EHS Hoitoaine Plus  2,90€ / 300 ml

Hoitoaineen koostumus on hyvin lirua ja tässä yhteydessä voi taas käyttää ilmaisua: halvan tuntuista. Mutta kas – hiuksiin levittäessä aine paljastaa heti tehonsa; hiukset tuntuvat välittömästi liukkailta ja selvitetyiltä. Hassua; niin vetinen koostumus mutta niin tehokas selvityskyky. Myönnän että hämmästyin.

Annan hoitiksen vaikuttaa pari minuuttia niinkuin aina teen pikahoitisten kanssa ja hiukset ovat huuhdellessa oikein silkkiset ja hyvän tuntuiset. Hoitavuuden tuovat ensisijaisesti kvattiyhdisteet, pantenoli ja vehnänalkioöljy. Tuotteessa ei ole silikonia.

Ei voi muuta todeta kuin olipa yllätys – erinomainen hoitoaine ollakseen kolmen euron purkki! Ei nyt tietenkään hakkaa kaikkein parhaita kokeilemiani hoitoaineita, mutta erittäin hyvä kuitenkin. Koostumus on halpiksen tuntuinen enkä aisti tuotteessa EHS:n mainostamaa ”ylellistä” tuoksua (minusta tuoksu on tuttua perusmarkettikamaa), mutta mitäs sillä on väliä kun aine hoitaa hommansa ja vielä pirun hyvin :) Kommenteissa on viime päivinä puhuttu pH-arvosta, ja tässä tuotteessa pH on 4. Hyvin hapan siis, ja hapan koostumus edesauttaa suomujen (:D) pysymistä supussa.

EHS_tehohoito

EHS Tehohoito Plus 2,90€ / 150 ml

Välitön huomio: tässä tehohoidossa on paljon ohuempi koostumus kuin tehohoitavissa naamiotuotteissa yleensä, ei tietoakaan ylellisestä kermaisuudesta. Verrattuna juuri testaamiini naamioihin, EHS-tehohoito on jopa litkua. Sen koostumus vastaa itse asiassa normihoitoaineen paksuutta. (Ja EHS:n normihoitoaine taas on normaalia paljon vetisempi.)

Vaikuttavina aineina on samoja kuin hoitoaineessa, lisänä kauraöljyä ja yksi silikoniyhdiste. Jännää kyllä, tehohoito tuntuu hoitoainetta vähemmän silottavalta. Se kyllä selvittää ihan kiitettävästi ja hiukset jäävät kuivuttuaan pehmeiksi, mutta ei tunnu kaiken kaikkiaan yhtä hoitavalta kuin sarjan hoitoaine. Huuhdellessa hiukset ovat vain perusselvät vailla extraliukkautta ja sitä kuuluisaa silkkisyyttä. Hiukset myös jäävät aika sähköisiksi.

Tein myös sellaisen havainnon, että hiuksista puuttuu se jämäkkyys, jonka esimerkiksi Simin, Balmainin ja Rahuan naamiot jättivät. Hiukset ovat ihan kivan tuntuiset, mutta jos EHS Plus-linjasta pitäisi käyttää vain yhtä hoitoainetta, ottaisin ennemminkin pikahoitoaineen.

EHS_tehohoito_inci

Kokonaisuutena Erittäin Hieno Suomalainen Plus-linja oli erittäin myönteinen kokemus. Esimerkiksi verrattuna Garnierin Marvellous Nectar -sarjaan, joka myös on ollut minulla testissä, pidän EHS:stä paljon enemmän.

Millaisia kokemuksia teillä on markettien halvimmista hiustenhoitosarjoista?

Kommentit
 1. 1

  Aurinkoinen sanoo

  Mieheni tykkää sarjan shampoista, olen joskus mökillä itsekin käyttänyt, ei paha :)

 2. 2

  jemu sanoo

  Tota suomalaista tehohoitoa en olekkaan vielä koittanut, mutta muita kyllä! Koivu-shampoo on jokakesäinen pakko käyttää, sill äse tuo niin hyvät muistot mieleen tuoksusta. Ja tuntuu kuin olisi mökillä.

 3. 3

  nn sanoo

  Suositteletko tuota shampoota, jos on todella nopeasti rasvoittuvat hiukset? Käytän itse kyseisen merkin koivushampoota tällä hetkellä, mutta tuo uusi kiehtoisi myös! Pesen hiukset joka toinen päivä, ja näistä joka toinen kerta tuolla koivushhampoolla ja joka toinen kerta apteekin Vichyn rasvoittumista ehkäisevällä erikoisshampoolla, ja silti silloin joka toinen päivä on tukka ihan rasvanen! Ei sinulla olisi vinkkejä tähän? Ihan käsittämätöntä miten vielä yli 20-vuotiaana voi olla näin nopeasti rasvoittuva iho ja päänahka.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Suositteletko tuota shampoota, jos on todella nopeasti rasvoittuvat hiukset?

   En, elleivät hiuspituutesi ole huonokuntoiset. Shampoo tulisi ensisijaisesti valita päänahan mukaan, mutta totta kai todella huonokuntoiset hiukset kiittävät hoitavasta shampoostakin, tällöin hiukset saavat ikäänkuin tuplahoidon kun shampookin jättää hiuksiin jo jonkun verran hoitavia ainesosia.

   Päänahan rasvoittuminen johtuu hormonaalisista tekijöistä, minkä vuoksi shampoo ei voi hillitä hiusten rasvoittumista. Asiaan voi mahdollisesti vaikuttaa ravinnolla ja muilla elämäntapajutuilla jotka vaikuttavat hormoneihin (esim. unella ja stressillä on hurjan suuri merkitys hormonitasapainoomme), mutta ei kosmetiikalla. Rasvoittuvien hiusten shampoo vain poistaa rasvan tehokkaasti, mutta ei vaikuta itse rasvoittumiseen. Jos rasvoittuvan tyven pesee liian hellävaraisella shampoolla, ei kaikki lika poistu jolloin hiukset tuntuvat likaantuvan nopeammin, vaikka kyse on vain siitä että hiuksiin jää jo valmiiksi likaa ja talia pesun jäljiltä.

   • 3.1.1

    Elli A sanoo

    Kerran oli puhetta kampaajan kanssa hiusten rasvoittumisesta. Hänen mukaansa rasvoittuvan hiuspohjan shampoo saattaa jopa pahentaa tilannetta, koska kuivattaa hiuspohjaa, joka sitten kuivana pukkaa lisää rasvaa kosteutusmielessä. Rasvoittuminen on kuulemma aina jokin epätasapainotila.Hän kuulemma suosittelee ongelmaan aina balansoivaa mietoa kosteuttavaa shampoota, joka tuo tuloksia parin kolmen viikon jälkeen. Itselläni ei tuota ongelmaa ole, joten ei ole omakohtaista kokemuksta, mutta loogiselta tuo teoriassa ainakin kuulosti..

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     Hänen mukaansa rasvoittuvan hiuspohjan shampoo saattaa jopa pahentaa tilannetta, koska kuivattaa hiuspohjaa, joka sitten kuivana pukkaa lisää rasvaa kosteutusmielessä.

     Jep, tämä on yksi myöskin suosiota nauttiva näkemys. Osa taas on sitä mieltä, etteivät talirauhaset ja ihon viestintäsysteemi ylipäänsä voi mitenkään aistia, onko päänahka puhdistettu tositehokkaalla (eli kuivattavalla) vai vähemmän tehokkaalla shampoolla ja näin ollen ”pukata lisää rasvaa”. Voimakas rasvoittuminen toki on epätasapainotila, mutta vaikuttaako mikään ihon pinnalla tapahtuva talirauhasten toimintaan..? Toisten mielestä kyllä, toisten ei, jopa asiantuntijoiden joukossa jakaudutaan näiden näkemysten välillä.

     Minäkin kyllä olen sillä kannalla, että rasvoittuvaa päänahkaa kannattaa pestä ennemminkin miedolla kuin syväpuhdistavalla shampoolla, mutta hoitavaa en itse käyttäisi. Tyveen jäävät kalvonmuodostajat ja muut pehmentävät aineet ovat turha extra.

     • 3.1.1.1.1

      Elli A sanoo

      Nyt muuten kun tarkemmin muistelen, niin kampaaja taisi puhua tilanteesta, jossa vain päänahka rasvoittuu. Eli ei esim. hormonaalisesta ohimenevästä tilasta (kuten esimerkiksi puberteetti tai raskaus), jossa rasvoittuminen on sekä kasvoilla että päänahassa.

      Mutta tuokin kyllä kuulostaa loogiselta, että miten muka talirauhaset voisivat tunnistaa ihon pinnassa tapahtuvat pesuainemuutokset. Kuten myös se, että kalvonnuodostat ym ovat ihan ylimääräisiä rasvoittuvissa hiuksissa. :-)

   • 3.1.2

    Nimetön kommentti sanoo

    On hieno ja pehmeä koostumus.Hinta suhteessa laatuun on kohdillaan.

 4. 4

  MillaKaroliina sanoo

  Minä olen kyllä tämän sarjan fani! Ainakin tehohoidon tuoksu on ihana ja se on omaan paksuun kuontalooni sopinut hyvin! Täytyypä seuraavaksi koittaa tuota tavallista hoitoainetta, kun sitä kehuit paremmaksi :D Tämä toimii myös erinomaisesti mökkisarjana, kun huuhtoutuu hyvin (meillä ei ole savolaisessa saaressa juoksevaa vettä), ja ehkäpä juuri saaren ja puuveneen vuoksi tervashampookin on yksi suosikkejani :D

 5. 5

  Julia sanoo

  Oon ostanut jo usemman purkin tota shampoota ja oon tykännyt! Ehdottomasti paras markettishampoo. Sen sijaan se alkuperäinen sinisessä purkissa oleva tuoksuu aivan liian vahvasti ja pahalle, ja pesutulos on epämiellyttävä.

  XZ:n shampoota ja hoitsikoita on tullut ennen ostettua, mutta ne hoitoaineet eivät oo kovin kummosia ja shampoossa EHS päihittää (ovat kuitenkin about saman hintaisia).

 6. 6

  Julia sanoo

  Oon ostanut jo usemman purkin tota shampoota ja oon tykännyt! Ehdottomasti paras markettishampoo. Sen sijaan se alkuperäinen sinisessä purkissa oleva tuoksuu aivan liian vahvasti ja pahalle, ja pesutulos on epämiellyttävä.

  XZ:n shampoota ja hoitsikoita on tullut ennen ostettua, mutta ne hoitoaineet eivät oo kovin kummosia ja shampoossa EHS päihittää (ovat kuitenkin about saman hintaisia).

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Mullekin on jäänyt muinaisista XZ:n hoitoainekokeiluista fiilis, etteivät ne hoida erityisen tehokkaasti. Pitäisi kokeilla nyt monen vuoden tauon jälkeen, onko tuotekehityksessä tapahtunut loikkia eteenpäin.

 7. 7

  Ammi sanoo

  Onkos noissa pakkauksissa läppäkorkit nykyään? Hyvä parannus, littana kierrekorkki tuntuikin hieman epäkäytännölliseltä. Viimeksi jotain reilu 5 vuotta sitten käytin sitä sinistä ehs klassikkoa. Tykkäsin kyllä silloin, täytyypä muistaa tää merkki seuraavan kerran kun tarvii shampoota tai hoitoainetta. Varsinkin tuo pikahoitiksen alhainen pH kuulostaa hyvälle, sopisi mun luonnonkiharalle puolitappuralle hiuslaadulle.

  Markettimerkkisuosikkini tällä hetkellä on Herbinan biohajoava shampoo: mieto, raikas tuoksu eikä jätä hiuksiin minkään ylimääräisen aineen tuntua. Ja parempi omatunto kesäisin rantasaunalla, jossa pesuvesi imeytetään maahan.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Onkos noissa pakkauksissa läppäkorkit nykyään?

   Joo on. No niinpä tosiaan, se vanhahan oli kierrekorkki..! Nostalgiaa… Kierrekorkit on niin old school :) Muistan vielä ajat lapsuudessani kun XZ:ssakin oli sellaiset.

   Varsinkin tuo pikahoitiksen alhainen pH kuulostaa hyvälle, sopisi mun luonnonkiharalle puolitappuralle hiuslaadulle.

   Tehohoidossakin on sama pH, unohdin mainita. Shampoossa 5.

   • 7.1.1

    Tiia sanoo

    Tosin se kierrekorkki oli EHS purkeissa vielä tyyliin vuosi, pari sitten:). Ja oli kyllä isoin syy siihen, miksi ko tuotteet olivat mielestäni äärimmäisen epämukavia käyttää.

    Kyllä EHS munkin mielessäni vahvasti yhdistyy kesään ja kesämökkiin…

    Jos joku shamppoo ja hoitoaine pitää marketista valita, niin kyllä sieltä todennäköisimmin juurikin EHS purkit mukaan lähtevät.

    • 7.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tosin se kierrekorkki oli EHS purkeissa vielä tyyliin vuosi, pari sitten:).

     Aijaa :) Epäkäytännöllistä kyllä, mutta tuo vanhassa pysyminen on minusta myös söpöä ^_^

     • 7.1.1.1.1

      Tiia sanoo

      Kyllä tuossa pakkaus”muotin” säilyttämisessä munkin mielestä on jotain söpöä ja ainakin tuotteet erottuvat hyllystä:) Josko sitten aina edukseen, siihen en osaa ottaa kantaa:) Mutta ei sitä kyllä vaihtamaankaan voi mennä enää! Ja hei, korkkia voi nykyäänkin edelleen käyttää kierrekorkkina, jos nostalgiannälkä ulottuu niihin sfääreihin saakka. Läppä on vain lisätty siihen päälle:)

      Meillä on näköjään nytkin kylppärissä EHS mustikka shamppoota. Mies on varmaan ostanut… Hyvillä mielin käytän sitäkin kyllä.

      En edes tiennyt tälläisen ”entistä hoitavamman” linjan olemassaolosta, joten äärimmäisen hyvä postaus. Saattaa lähteä mukaan kaupasta.

      Tänään kävin HongKogissa/Tokmannilla tmv ”halpakaupassa”. Uteliaisuudesta (eli aina:)) kävin shamppoo(=kaikki kosmetiikka)hyllyt läpi ja EHS Mies metsä ja sisu purkkeja oli jäljellä tasan 1 kpl/tuote. Varmaan siis löytyy joulupaketeista niitäkin paljon:)

      EHS profiloituu varmaan mökkiin ja kesään siksi, että se on suunnilleen ainoa kategoriansa tuote, jota myydään varmaan ihan joka ikisessä mökkisiwassa ja -salessa kautta maan. Ja toisaalta taas shamppoo, hoitoaine ja saippua ovat ehkä sellaisia tuotteita, joita mökille kutsuttu (ei-kosmetiikkafriikki)vieras olettaa löytyvän talon puolesta.

      • 7.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       ja hei, korkkia voi nykyäänkin edelleen käyttää kierrekorkkina, jos nostalgiannälkä ulottuu niihin sfääreihin saakka. Läppä on vain lisätty siihen päälle:)

       No niin muuten onkin… EHS <3 Vähän niinkuin Karkkipäivän banneri – ei koskaan muutu. ;)

       Hellyttää jotenkin ajatus tyhjentyneistä Mies-pullo-hyllyistä. Kun melkein ostin itsekin äijälle Mies Metsän! :D Kyllä kai entinen Axe-mies nyt Erittäin Hienoa Suomalaistakin käyttäisi, ei se ainakaan huonompaa ole ;)

       • 7.1.1.1.1.1.1

        Tiia sanoo

        Mäkin melkein ostin miehelle. Ehkä joulun jälkeen sitten…

        Tosin EHS pullo ei ehkä täytä Mr.Karkkipäivän estetiikka-/laatuvaatimuksia pakkauksen suhteen;)

        Sikälihän se on ihan sama, millainen purtilo siellä kotisuihkussa seisoo, mutta tuo pullo ei vaan kaikessa sympaattisuudessaankaan valitettavasti ole kovin kätevä. Ainakaan mukana kulkemaan. Mulla on ainakin joskus hajonnut EHS shamppoo nimenomaan tuosta kaulasta. Varmaan ihan mökkikassissa.

        Karkkipäivän banneri sen sijaan on jo saavuttanut sellaisen muodon, ettei sitä ole mitenkään mahdollista parantaa. Siksi ei myöskään syytä muuttaa:)

        Paljonkohan EHS-brändipalaverissa on muuten väännetty kättä tuosta tuubipakkauksesta:D

 8. 8

  Maria sanoo

  Xz sarjan shampoot ja hoitoaineet käytössä jatkuvaan. Toki mulla on hoitoaineena kampaamo tuote, koska markettikama ei ole niin hyvä. Toki kampaajani ihmetteli miten hyvältä hiukseni näytti XZ tuotteilla hoidettuna. Herbinaa ostin myös, kasvoputsarin pumpattavana. Siihenkin olen tyytyväinen ollut :)

 9. 9

  Petra sanoo

  Tulipa tästä postauksesta jotenkin kesäinen fiilis!:) EHS on kyllä sellainen tuote jota en voisi kuvitella ostavani omaan kotiini, liittyy mulla niin vahvasti juuri kesään ja mökkielämään.

 10. 11

  Raisa sanoo

  EHS on mun mielestä yksi aliarvostetuimmista sarjoista. Pitäisi itsekin kokeilla näitä tuutuuksia.

  Sarjan hinta-laatusuhde on loistava, mutta ehkä se on tuo mökkifiilis, mikä saa monen vieroksumaan EHS:sta.

 11. 12

  Henna sanoo

  Meillä tykätään näistä kans todella paljon! Toinen loistava kotimainen hiustenhoitosarja marketista on XZ. Kuuluvat kyllä minun lempparistoon juurikin hinta-laatusuhteen erinomaisuuden vuoksi :)

  Tuota tehohoitoa olen kerran vain testannut äidin luona kyläillessä, ei täysin vakuuttanut, mutta tuntui ihan toimivalta kuitenkin :)

 12. 13

  Tanja sanoo

  Täytyy kyllä tunnustaa, että en ole EHS-tuotteita käyttänyt lapsuusaikojen jälkeen. Jotenkin olen mieltänyt ne sellaisiksi ”ihan ok” -tyyppisiksi perustuotteiksi, jotka eivät kuitenkaan riitä, jos hiuslaatu on yhtään vaativampi. Nyt kyllä erityisesti tuo shampoo alkoi kiinnostaa! Ja kun hintakin on noin alhainen, niin taidan ostaa pullon, kun seuraavan kerran osuu silmiin.

  Pidän muuten siitä, että sarjan pullojen design ei ole muuttunut vuosien varrella. Niistä tulee hellyttävän vanhanaikainen (siis hyvässä mielessä) vaikutelma, mikä ehkä johtuu osittain myös siitä, että ne ovat niin tuttuja lapsuudesta.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Ja kun hintakin on noin alhainen, niin taidan ostaa pullon, kun seuraavan kerran osuu silmiin.

   Juu, ei tässä tosiaan vararikkoon joudu jos ostaa ja kokeilee :D

   Minäkin tykkään siitä että pullojen muotoa ei ole muutettu, jotenkin sympaattista. Kuulun ylipäänsä sellaiseen kuluttajaryhmään, jota jatkuva uudistuminen ei niin kiinnosta. Voin mielihyvin käyttää suosikkishampoitani, ihovoiteita tai meikkejä vuositolkulla kaipaamatta mitään uusia innovaatioita.

 13. 14

  siggg sanoo

  EHS on niin klassinen! :D Varsinkin siinä koivushampoossa (vihreä pullo) on aivan ihana ja raikas tuoksu. Mustikassa myös! Harvoin tulee vaan käytettyä.

  Hirnahtelin vähän itsekseni muutama viikko takaperin suihkussa ollessani, kun huomasin mieheni ostaneen Erittäin hieno suomalainen suihkusaippua Mies Metsän (miten tollaset nimet pitäis edes kirjottaa kun on niin monta sanaa?! :D) ja luin sen mielessäni automaattisesti sellaisella dressmann-äänellä, haha.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Erittäin hieno suomalainen suihkusaippua Mies Metsän (miten tollaset nimet pitäis edes kirjottaa kun on niin monta sanaa?! :D

   :D :D :D

   Hahah, minäkin itse asiassa olin lähellä ostaa äijälle tuon Metsän :D

 14. 15

  Laura Teräs sanoo

  Markettien hiustuotteet ajavat useimmiten asiansa, välillä sitä silti kaipaa laatua :) nämä olisi kiva voittaa, sopii käyttöön mulle että miehelle. Mukana siis arvonnassa :)

 15. 16

  Laura Teräs sanoo

  Oho, nyt huomasinkin ettei ollutkaan arvonta. Olisi pitänyt lukea loppuun. :D

 16. 17

  Sissi sanoo

  Käytän aina markettikamaa… Wellan kampaamopuolen tuotteisiin pettyneenä olen jämähtänyt vähän mihin sattuu. Hiusten pesu on vain, no, hiusten pesua. :D Tietysti JOS sattuisi löytymään joku kalliimpikin tuote, joka tekis tästä pöyrystä upean, niin enköhän ostaisi. Tosin suosin luonnonmukaisia tuotteita enkä oikein tiedä, josko niillä koskaan saa samaa fiilistä kuin ”tavallisilla” shampoilla ja hoitiksilla.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Hiusten pesu on vain, no, hiusten pesua. :D

   Äläs nyt, eikä ole ^_^ :D terveisin hiustenpesuhullu. :)

 17. 18

  Kiiamo sanoo

  Just tänään pähkäilin shampoohyllyllä 5 min ennen sulkemisaikaa XZ vai EHS välillä, päätyen kuitenkin ensimmäiseen. Se ehs mustikkashampoo ja hoitsikka on ollu hintaansa nähden hyviä, vois joskus tätä kokeilla!

  Asiasta kolmanteen, osaatko suositella jotain hyvää hiusöljyä, jos sellaista käytät? :) ihan marketista tai kampaamosta, ei sen niin väliä!

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Etsitkö 100-prosenttista öljyä (parempi hoitoaineisiin sekoitettuna) vai silikoniöljymixiä (paras hiuksiin jätettävänä)? Puhtaita öljyjä olen tilannut pikkupulloissa täältä:

   http://paperiarkki.net/zencart/index.php?main_page=index&cPath=100_113

   Kamelliaöljy, kookosöljy ja avokadoöljy ovat olleet suosikkejani.

   Silikonia ja kasviöljyjä yhdistävistä tuotteista Cutrinin Premium Oil Treatment on todella hyvä. Älyttömän kevyt ja riittoisa, pienen pieni pisara riittää silottamaan. Kyseessä on siis hiuksiin jätettävä tuote. Saa kampaamoista.

   • 18.1.1

    Kiiamo sanoo

    Tosta cutrinista oonkin kuullut ennenkin, pitääpä kokeilla! Kiitos paljon :)

 18. 20

  Jonttu sanoo

  Ostin jo näitä ihan testimielessä. Perushyviä ovat. :)

  Sitten olisi eräs kysymyskin, ei tosin hiustenhoidosta: olisiko sinulla suositella peittävää meikkivoidetta luonnonkosmetiikan saralta, jossa olisi suomalaiselle vaalealle iholle sopiva sävy (monien luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden vaaleinkin sävy on usein liian tumma, sillä ne on suunniteltu keskieurooppalaisille, siis tarkoitan esim. Saksaa). Sävyttäviä kosteusvoiteita olen testannut, eikä peittokyky niissä riitä, ja sitten esim. Laveran meikkivoide todella tummaa. Mikähän olisi hyvä? Hintakin luonnonkosmetiikan meikkivoiteissa on aika korkea, joten ei olisi kiva ostaa hutiputelia vain testimielessä.

  Tähän mennessä testaamani mineraalimeikkipohjat eivät ole toimineet ihollani…

  • 20.1

   Sanni sanoo

   olisiko sinulla suositella peittävää meikkivoidetta luonnonkosmetiikan saralta, jossa olisi suomalaiselle vaalealle iholle sopiva sävy

   Luonnonkosmetiikassa ei oikein ole sellaisia kunnolla peittäviä koostumuksia, kaikki nestemäiset ovat enemmän tai vähemmän läpikuultavia. Laveran kiinteä meikkivoide on peittävin jonka tiedän, mutta siinä on vain kaksi sävyä joista kumpikaan ei ole erityisen vaalea. Jos Laveran vaalein nestemäinen on sinulle liian tumma, niin tuo kiinteä olisi jo ihan rusketuksen tasoa.

   Zuii Organicilta pitäisi löytyä Laveraa vaaleampia sävyjä, mutta en ole nähnyt niitä livenä. Zuii-jälleenmyyjiä on myös aika hankala löytää.

   • 20.1.1

    Jonttu sanoo

    Jotenkin kun on tottunut ihonhoidossa jo aika pitkälti luonnonkosmetiikkaan, niin haluaisi käyttää sitä myös meikkauspuolen asioissa. Mutta ongelmana on tosiaan tämä oma ihoni, jota ei mikään kevyt peitto riitä kaunistamaan. Zuiin meikkivoidetta olen kokeillut pienen testerin verran, ja se ei vain toiminut. Lavera olisi taas toiminut, mutta sävy on tuossa juoksevassa meikkivoiteessakin minulle aivan liian tumma – harmi. :(

    Onko sinulla käsitystä esim. Iroisien kuuluisasta BB-voiteesta? Näyttää aika tummalta kuvissa, ja miten lie peittävyys…?

    Entä sitten luonnonkosmetiikan meikkivoiteista esim. Benecos, Dr. Hauschka ja Absolution? Onko tällaisista merkeistä mahdollisesti tulossa postausta?

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Jjjjooohhh. :) Ette te ulkopuoliset arvontoihin osallistujat tietenkään koskaan käy jälkeenpäin lukemassa näitä kommenttilaatikoita mutta kyllä teidän lukusokeudelle vain naureskellaan… Hyvät joulut vain ja toivottavasti voitatte jostain arvonnasta :D

 19. 22

  Meibi sanoo

  Mulla on käytössä XZ ja olen ihan tyytyväinen.Kiinnostuin kyllä tuosta EHS sarjasta myös ja taidanpa ostaa pitkästä aikaa kokeiluun.Kiva juttu kun testailet näitä perinteisiäkin tuotesarjoja!

 20. 23

  Eevi sanoo

  Mun kampaajatuttuni sanoi joskus, ettei näitä saa käyttää, ovat kuulemma kaameaa tavaraa hiuksille :D Eipä kyllä perustellut asiaa mitenkään. Pitäisipä kokeilla siis itse!

 21. 24

  Tintti sanoo

  Harvoin tulee kommenttiosioita luettua, ellei ole aihe mistä tiedän ihmisten olevan hyvin jakautunutta sorttia tai mikäli kommentteihin viitataan myöhemmässä postauksessa (suomut:D), mutta nyt on ollut pakko selata näitä kommentteja ja katsoa kuinka monta ”mukana! Mukana arvonnassa”- kommenttia löytyy :D Voihan ne illat näinkin viettää :D

 22. 26

  klaara sanoo

  Kyllä meillä käytetään, ovat edullisia ja tekee kyllä tehtävänsä. En huomaa mitään eroa varsinkaan kun käyttää aina hoitoainetta.

 23. 27

  sanoo

  Nyt kun on lyhyt tukka, hiustenhoidosta ei saa samaa fiilistä kuin pitkällä tukalla. Sitä oli kiva hoitaa ja kokeilla erilaisia tuotteita. Nykyään mielenkiinto on enemmän hyvissä muotoilutuotteissa.
  Mutta eihän se tarkoita ettei nämä pesutuotteet edelleen kiinnosta :) ostin tätä vehnänalkio shampoota, EHS:ää ei ole ollutkaan kylppärissä pitkään aikaan. Jossain vaiheessa käytin sitä mustikkaa ja miehelle olen ostanut EHS hilseshampoota.
  Mielestäni näissä on hyvä hinta-laatusuhde ja pesevät hyvin. ZX on myös hyvä merkki, suklaa-vanilja on se ainut joka auttaa kutiavaan päänahkaan. ZX omenashampoo on ihanan tuntuista ja tuoksuista :)

 24. 28

  Krista sanoo

  Voi hyvänen aika noita arvontakommetteja, on kyllä pokkaa :D Asiasta toiseen,onko mitään ”kotikuorintaa” kasvoille? Niinkuin kahvinpurukuorinta kropalle? Voiko esimerkiksi sokeria sekoittaa johonkin ja sillä kuoria? En itse pahemmin kuori herkkää ihoa, mutta aloin pohtimaan onko tällaista kotiversiota kasvokuorinnastakin :)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Sokeria tai suolaa voi käyttää kasvokuorintana (sekoita voiteeseen, puhdistusgeeliin tai öljyyn), ja yksi tosi tehokas on ruokasooda. :) Googlaa ruokasoodakuorinta, ja löytyy tosi paljon juttua. Osa sekoittaa soodan öljyyn, osa veteen.

 25. 29

  eihh sanoo

  Siis mun oli äsken pakko käydä lukemassa ton Lily lolo-luukun kommentteja ja en oikeasti kestä, silmissä vaan vilisi pelkät MUKANA!-kommentit :D eikä sanaakaan edellisviikon postauksistasi! Aiotko ihan pokkana jättää nämä kommentoijat arvonnan ulkopuolelle? Toivottavasti :D tosi huvittavaa ettei voi edes postausta selata loppuun asti, on niin kiire ilmeisesti osallistua jokaikikseen vastaantulevaan arvontaan…

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Aiotko ihan pokkana jättää nämä kommentoijat arvonnan ulkopuolelle?

   Kyllä :) Jos arpa osuu tällaiseen kommenttiin, arvon uudelleen.

 26. 30

  hiutale sanoo

  Tämähän kuulostaa hyvältä! Tukka on rutikuiva ja päänahka vieläkin kuivempi, joten ei haittais yhtään vaikka shampoo ei olisi niin pesevää sorttia. Ja hoitsikankin kyllä tuolla hinnalla voisi ottaa mukaan, mulla on tapana lotrata näitä markettihoitiksia hiusten pituuksiin ja latvoihin sitten öljyä ja joku tehohoito.

 27. 32

  Helinää sanoo

  Hirveintä mitä päähäni olen laittanut, siis se alkuperäinen sinisessä pullossa oleva. Sitten lapsuuden en ole käyttänyt kuin yhden kerran tutun luona. Päähäni tuli aivan järkyttävä kutina, eikä mikään ihme sehän on melkein kokonaan natriumlayrylsulfaattia.
  Näitä uudempia en ole kokeillut.

 28. 33

  Jonttu sanoo

  Olen halpojen hajuvesien (!) ystävänä miettinyt sellaista, että jos Sanni menee Tokmanniin, niin nuuhkiiko hän siellä kiinnostuneena sellaisia kymmenen euron ja allekin hajuvesipulloja. :) Itse olen löytänyt näiden joukosta nimittäin helmiä.

  • 33.1

   Sanni sanoo

   nuuhkiiko hän siellä kiinnostuneena sellaisia kymmenen euron ja allekin hajuvesipulloja. :)

   En ikinä ;)

   • 33.1.1

    Jonttu sanoo

    Eli kosmetiikkafriikkiys ei päde näiden tuotteiden kohdalla. :) Itseäni kyllä kiinnostaa. Tosin löysin nyt viime reissulla Tokmannilta sellaisia minipulloja, ja olivat ihan mitäänsanomattomia jopa minun makuuni.

    • 33.1.1.1

     Sanni sanoo

     Eli kosmetiikkafriikkiys ei päde näiden tuotteiden kohdalla. :)

     Ei :) Kosmetiikkafriikkeys ei tarkoita sitä, että on kiinnostunut kaikista ja kaikentyyppisistä tuotteista markkinoilla ^_^ Eiväthän minua esimerkiksi ole koskaan kiinnostaneet markettibrändien ihonhoitotuotteetkaan. Olen koko elämäni käyttänyt Yves Rocheria, The Body Shopia, apteekkituotteita ja lopulta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. En ole eläissäni ostanut L’Orealin, Garnierin, Pirkan tai Herbinan kasvovoidetta tai -putsaria (Pirkan edesmennyttä geelimäistä silmämeikinpoistoainetta lukuunottamatta ;)):

 29. 36

  Anna T sanoo

  Mun mies ja myös isäni käyttää sarjan terva-shampoota, tykkäävät kovasti vaikka mulla meinaa vähän se terva jo tulla ”korvista ulos” :D Ja itse olen jo vuosia tykännyt mustikkahoitoaineesta. Mulle ei atooppisen ihottuman ja hilseilyn vuoksi sovi muut shampoot kuin hilseshampoot (head&shoulders), on kiva käyttää jotain hyväntuoksuisia hoitoaineita kuitenkin. Vuosien jälkeen palaan aina samaan mustikkahoitsikkaan kun hetkeksi erehtyy polulta. :D

 30. 37

  Anni sanoo

  Tykkään XZ:n shampoista, suosin silikonittomia tuotteita ja niillä on monta hyvää jos kaipaa vaihtelua tuoksuihin, ominaisuuksiltaan ne on hyvin samankaltaisia. Täytyy kokeilla myös tätä EHS-shampoota, mulle tulee aina siitä sinisestä mieleen mökkisauna ja hiusten pesu vadissa :D

  Hiusöljyistä puheen ollen, Redkenillä on Diamond Oil -sarjassa yksi hiusöljy joka on silikoniton. Hyvä vaihtoehto moroccoanoil-tyyppisten öljyjen ystävälle.

 31. 39

  Tiuku sanoo

  Oon käyttänyt aika paljon EHS mustikka shampoota ja hoitoainetta, ovat sopineet mun liukkaalle hiuslaadulle aivan hyvin. Se sininen EHS haisee minusta ihan kamalalle, varmaankin siksi että se yhdistyy tiettyihin ihmisiin jotka ovat haisseet sille…. Oli tiukassa kestää että mies käytti hankkimansa (ekstra ison sellaisen) loppuun asti. Luokitellaanko Aussie markettisarjaksi? Siitä oon käyttänyt aika paljon sekä volume että moisture sarjojen shamppoita ja hoitoaineita. Niin ja talviajan sähköisyyttä taltuttamaan käytän sitä muumisuihketta. Mistähän lie olen vinkin sen käyttöön saanut…. ;)

  • 39.1

   Sanni sanoo

   Luokitellaanko Aussie markettisarjaksi?

   Amerikassa kyllä, mutta Suomessa se kuuluu kai sellaiseen epämääräiseen ”semiselektiiviseen” luokkaan. Vai saako Aussieta nykyään muualtakin kuin parista tavaratalosta (Sokos, Stocka) ja Kicks?

   Mistähän lie olen vinkin sen käyttöön saanut…. ;)

   Hihi :)

 32. 40

  Ritu sanoo

  Olin reilun vuosikymmenen vannoutunut kampaamotuotteiden käyttäjä, mutta parin viime vuoden aikana olen yrittänyt vaihtaa mahdollisimman paljon kotimaisiin tuotteisiin. XZ ja Four Reasons on tällä hetkellä käytössä ja EHS mustikkashampoo odottaa hyllyssä käyttöön pääsyä. Ainakin tällä hetkellä lyhythiuksisena en ole huomannut omissa hiuksissani yhtään mitään eroa kymmenen kertaa kalliimpiin tuotteisiin, joten aion hyvillä mielin jatkaa kotimaisia kokeiluja :) Ja tosiaan tuo mökkifiilis vähän esti hommaamasta EHS:ta kotiin, etenkin tervashampoo mökillä on rakkautta :D

 33. 41

  venomia sanoo

  Käytän itse kys. sarjan tuotteita, koska halpaa ja riittävän hyvää! Paitsi silloin kun haluan vaalentaa hiuksiani, mistä tuli mieleeni: oletko kokeillut taittaa keltaisuutta hiuksista violetilla suoravärillä ja hoitoaineella? Ohje on seuraava: laita tippa (ihan tippa, ettei hiukset muutu sinisiksi) suoraväriä runsaaseen määrään hoitoainetta ja sekoita. Anna vaikuttaa ennen huuhtelua. Pitäisi kuulema toimia paremmin kuin hopeashampoo tai siniset hoitoaineet eikä kuivata hiuksia niin pahasti. Mitä olet mieltä?: o

 34. 42

  Jenna sanoo

  Nyt sait kyllä mut kiinnostumaan näistä. Miten onnistun ujuttamaan nämä ostoskoriin mieheltä salaa? Joka kerta mies sanoo, että en tarvitse niin montaa pulloa kylppäriin. Mä oon ihan eri mieltä, koska onhan kaikki erilaisia. :) Käyn heti huomenna hakemassa sitten vaikka yksin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.