Kotimainen kosmetiikka: EkoPharma

Teemaviikolla tänään vuorossa tuttu merkki, EkoPharma. Tutustuin sarjaan loppukesästä ja tuotekokemukset ovat olleet erittäin myönteisiä. Sain syksyllä uuden tuotepaketin testaukseen, ja ei tässä voi muuta todeta kuin että positiivinen fiilis vain vahvistui.

EkoPharma on hoitolasarja, minkä vuoksi se on varmasti jäänyt ”piiloon” monelta kuluttajalta; siihen ei voi törmätä sattumalta kaupan hyllyllä. Hoitolasarjojen kuluttajakunta on luonnollisestikin pienempi ja erilainen kuin kaupan valikoimien käyttäjät, eikä tuotteiden ole tarkoituskaan kilpailla suoraan keskenään. Hoitolasarjojen suosittelu perustuu useimmiten asiakaskontaktiin ja ne ovat osa kosmetologin kanssa suunniteltua kokonaisvaltaista ja tavoitteellista ihonhoito-ohjelmaa. Harva kävelee kauneussalonkiin selaillakseen hyllyjä ja löytääkseen randomisti uuden voidetuttavuuden, tuotteet löydetään hoitotoimenpiteen kautta.

EkoPharma_kuva

Vaikka ymmärrän varsin hyvin hoitolatuotteiden periaatteen, EkoPharman kohdalla soisin, että mainio sarja olisi laajemmin löydettävissä. Kotimaisen kosmetiikan käyttäjille on lopulta kaupoissa aika suppeat valikoimat; tuttu koko kansan Lumene porskuttaa ykkösenä, peesissään halvemmat koko perheen perusmerkit Herbina ja XZ, ja sitten on liuta hyperneutraaleita, lähinnä apteekkityyppisiksi profiloituneita perushygieniasarjoja plus itse apteekkisarjat. Luonnonmukaisemmista tuotteista kiinnostuneet löytävät kaupoista melkeinpä vain Frantsilan, muita kotimaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä pitää kaivella ekokaupoista ja erityisliikkeistä.

EkoPharman valikoima on todella laaja ja nousee monipuolisuudessaan ihonhoitotuotteissa Lumenen rinnalle, tarjoten 100-prosenttisesti luonnollisen, sertifioidun vaihtoehdon. Eivätkä hinnatkaan lopulta ole paljon Lumenea tyyriimmät. (En missään nimessä dissaa Lumenea, haluan vain kertoa vaihtoehdoista.)

Ekopharma_IMG_9997

Tämänkertainen Mustaherukka-linjaan keskittynyt testisetti näytti tältä. Itse asiassa settiin kuuluivat vielä Mustaherukkanaamio ja -kuorinta, mutta niitä en ehtinyt testaamaan koska testissä oli samaan aikaan kuorintoja ja naamio toisilta merkeiltä.

Joku ehkä muistaa, että minun piti saada kokeiltavaksi uudistettu normaalin ihon Vadelma-sarjan puhdistusvaahto, joka ei edellistä EkoPharma-arvosteluani kirjoittaessa ollut ehtinyt ulos tehtaalta. Kyseinen vaahto on EkoPharman tehokkain tuote meikinpuhdistukseen. Pakkaamolla oli kuitenkin käynyt joku kämmi ja sain Vadelman sijaan Karpalo-puhdistusgeelin. No, ei se mitään, tykästyin kyllä tähänkin :) Vadelmavaahto on nyt jälleen luvattu postittaa minulle, katsotaan pääsenkö jossain vaiheessa kertomaan siitäkin.

Ekopharma_karpalopuhdistusgeeli

Karpalopuhdistusgeeli  24,50€ / 250 ml

Karpalo-sarja on tarkoitettu rasvoittuvalle, epäpuhtaalle iholle. Aiemmin olen kokeillut öljytöntä Karpalo-hoitovoidetta, jota pidin oikein miellyttävänä.

Ensihavainto: tuoksuu piparmintulle! Raikas, kivan tuntuinen iholla. Tykkään :) Piparminttu tosin on näitä tunnettuja mielipiteen jakajia kosmetiikassa, sillä se kuuluu ihoa ärsyttäviin ainesosiin, niinkuin kaikki mentoliyhdisteet. (Lisätietoa lähdeviittein täällä.) Mentolihan mm. on yksi vaikuttavista aineista huulta turvottavissa lip plumper -tuotteissa. Koska mentoliyhdisteitä kuitenkin käytetään kosmetiikassa todella paljon, on oma veikkaukseni, että ärsyttävyyteen vaikuttaa pitoisuus. Shampoista tuttu natriumlauryylisulfaattikin on suurena pitoisuutena niin ärsyttävä, että sitä käytetään vertailuaineena ihon ärsytystesteissä. Sopivaksi säädettynä pitoisuutena ja muihin, miedompiin tensideihin yhdistettynä SLS on kuitenkin yleisimmin käytetty shampoon puhdistava ainesosa.

Karpalogeeli on miellyttävämmän ja tehokkaamman tuntuinen kuin edesmennyt supermieto Vadelma-puhdistusgeeli. Karpaloversio sisältää pinta-aktiivisia aineita, toisin kuin Vattu-geeli. Teen usein niin, että aloittaessani testaamaan uutta tuotetta, katson ainesosalistaa vasta ensimmäisten kokeilukertojen jälkeen jotta odotukseni tuotetta kohtaan olisivat mahdollisimman ”puhtaalla pöydällä” enkä voi päätellä tuotteen koostumuksesta asioita incin perusteella. Karpalogeelin kohdalla tunsin heti, että siinä täytyi olla tensidejä. Siinä on yksi: caprylyl/capryl glucoside. Vaikka kyseessä on mieto sokeripohjainen tensidi, tällä aineella lähtee meikkikin.

Ekopharma_Mustaherukka_kasvovesi_IMG_0005

Mustaherukka-kasvovesi  24,50€ / 250 ml

Mustaherukka-hoitolinja on tarkoitettu herkälle iholle ja sopii myös atooppisen ihon hoitoon. Sarjaan kuuluu 10 tuotetta, joista olen aiemmin kokeillut C-Max -seerumia. Mustaherukka-linjan tuotteet ovat hajusteettomia, mutta eivät tuoksuttomia (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).

Ero hajusteettoman ja tuoksuttoman välillä hämmentää välillä kuluttajia, sehän kuulostaa samalta asialta. Hajusteeton tarkoittaa, että tuotteeseen ei ole lisätty varsinaisia hajusteiksi nimettyjä kosmetiikan kemikaaleja, mutta tuotteessa voi olla muiden ainesosien tuomaa tuoksua. Tuoksuton taas tarkoittaa, että tuotteesta on erityisillä kemikaaleilla poistettu kaikki raaka-aineiden omat tuoksut. Esimerkiksi Cliniquen tuotesarja on tällainen; siinä ei ole hajusteita, ja raaka-aineiden ominaistuoksu on vielä poistettu/peitetty.

Mustaherukan lehtiuutteeseen pohjautuva kasvovesi on oikein miellyttävän ja raikkaan tuntuinen, eikä jätä iholle jälkituntumaa. Alkoholiton eikä tuoksu miltään. Sellainen ”perushyvä” kasvovesi, käytän mielelläni loppuun.

Ekopharma_IMG_0006

Mustaherukka-hoitovoide  34,50€ / 30 ml

Voiteessa on aistittavissa EkoPharman monille tuotteille ominainen, hedelmäinen tuoksu. Esimerkiksi Tyrni-linjan tuotteet tuoksuvat samalta. Herkän ihon linjassa ei odottaisi näin voimakasta tuoksua, mutta kuten todettua, tuotteissa ei ole hajusteita vaan tuoksu tulee muista ainesosista (säilöntäaine fenetyylialkoholista ja appelsiininkuoren eteerisestä öljystä). Olemme vain tottuneet tuoksuttomuuteen herkälle iholle suunnatuissa tuotteissa, vaikka niiden ei tarvitsisi olla tuoksuttomia.

Hmm. Tätä kirjoittaessani tajusin juuri jotain. Selvittelin EkoPharman kouluttajan kanssa aiemmin hajusteasioita puhelimessa perusteellisesti, mutta ovathan eteeriset öljytkin hajusteita. Vaikka niillä on synteettisiä hajusteita laajempia hoidollisia vaikutuksia, niin ne lasketaan hajustekemikaaleiksi yhtä lailla. Voiko eteerisiä öljyjä sisältäviä tuotteita lopulta kutsua hajusteettomiksi..? Laitoin asiasta vielä tänään kyselyä EkoPharman Soilelle, mutta en ihmettelisi vaikka en saisi enää vastausta, taidan olla aikamoinen ”pain in the ass” loputtomine selvittelyineni :D

Appelsiini_eteerinen_oljy

Kuva: JujuAroma

Mustaherukkavoide tuntuu koostumukseltaan keskitäyteläiseltä ja sopivalta minun iholleni tähän vuodenaikaan. Jättää suojaavan pinnan. Imeytyy nopeasti jättäen ihon pinnan himmeäksi, mutta selvästi ”tuotetuntuiseksi”. Kuivempi iho varmasti imaisee kaiken hetkessä :)

Oli kiinnostavaa vertailla tälle teemaviikolle testaamieni merkkien koostumuksia. Erot tulivat esiin erityisen selvästi, koska testasin merkit peräperään (yleensä pidän testisarjojen välillä vähän taukoa). Kolmikosta Mia Höytö, Arctic Arbutin ja EkoPharma kosteuttavimmalta tuntui EkoPharman Mustaherukka ja vähiten kosteuttavalta Arbutin. Nihkein koostumus oli Mia Höydöllä. Mian voiteessa kuitenkin oli omaan makuuni kolmikon miellyttävin ja tyylikkäin tuoksu.

Jäljellä on vielä yksi voidemerkki, jonka jättämiä fiiliksiä ja eroja alkuviikon tuotteisiin jaan huomenna.

Ekopharma_Mustaherukkaoljy

Mustaherukka-kasvoöljy 29,90€ / 30 ml

Yksi sana: ihana!!

Siis herranjestas mikä yllätys, ihastuin tuotteeseen ihan ”puun takaa”. Olen aina karsastanut kasvoöljyjä vaikka ne eivät tukikaan ihoani, koska en vain voi sietää tuotetuntua tai kiiltävää pintaa iholla. Öljyjähän on erilaisia, ja molekyylikooltaan pienet öljyt ovat ns. kuivaöljyjä jotka imeytyvät nopeasti eivätkä jätä iholle kiiltävää tai öljyistä pintaa. Tämän tietäenkin olen silti suhtautunut kasvoöljyihin vältellen. Olen vain kokenut että ”miksi mun pitäisi tykätä öljyistä kun tykkään jo seerumeista ja vesimäiset tuotteet on mun juttu”.

Mustaherukansiemenöljy kuuluu pienimolekyylisiin ja nopeasti imeytyviin öljyihin. Se jättää ihon samettisen pehmeäksi ja kauniin kuultavaksi – ei rasvaisen kiiltäväksi vaan nimenomaan kuultavaksi. Esimerkiksi Mustaherukkavoiteen jättämä pinta on selvästi himmeämpi. Ihastuin öljyyn niin paljon että oli vaikea jättää se hyllyyn ja siirtyä teemaviikon viimeiseen ihonhoitosarjaan, joka on ainesosallisesti luonnonkosmetiikan vastakohta.

Ekopharma_IMG_0008

Myös Mustaherukkaöljyssä tuoksuu appelsiini. Kysyin tästä EkoPharman Soilelta, ja sain kuulla, että siemenöljyt itsessään tuoksuvat verraten pahalle. Siksi tuotteeseen on lisätty appelsiinin eteeristä öljyä tuomaan miellyttävämpi käyttökokemus. Itsehän rakastan mehukasta appelsiinin tuoksua joten minulla ei ole mitään kyseistä hajustetta vastaa :)

Soile kertoo vielä, että sitrusöljyt ovat eteerisistä öljyistä miedoimpia ja parhaiten siedettyjä.

EkoPharmalla on valikoimassaan neljä kasvoöljyä, yksi joka linjassa: tyrniöljy ikääntyneelle iholle, mustaherukka herkälle, couperoottiselle ja atooppiselle iholle, karpaloöljy epäpuhtaalle iholle sekä vadelmaöljy normaalille ja sekaiholle. Vadelmansiemenöljyssä on kuulema kaikkein kevyin ihotuntuma ja se on kosteuttavin.

Soile opastaa öljyn käyttöön: EkoPharman öljyjä suositellaan käytettäväksi yksinään voiteen vaihtoehtona, voiteeseen sekoitettuna tai voiteen päällä, mutta ei voiteen alla. Mielenkiintoista. Jos ihonhoitorutiiniin kuuluu myös seerumi, se tulee alimmaiseksi eli öljynkin alle.

Jännää – nähtiin sekin päivä kun minä löydän kasvoilla ihanalta tuntuvan öljyn jota käytän jopa mieluummin kuin saman sarjan voidetta! ^_^ Tästä tulee niin mun talvi-ihon ystävä <3

Mustaherukkaöljyyn ihastuneena esitin kainon toiveen saada kokeilla myös vattuöljyä, ja sitäkin pitäisi olla tulossa minulle pieni näyte.

Palaan jäljellä oleviin EkoPharman testituotteisiin ensi vuoden puolella – olen jo suunnitellut materiaalin runsauden vuoksi jatko-osaa kotimaisen kosmetiikan teemaviikolle :) Sarjavinkkejä etenkin vähän vähemmän tunnetuista suomalaisista merkeistä saa antaa :)

Aiemmat EkoPharma-tuotekokemukseni löytyvät täältä.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Meillä on sama lemppari! Minäkin ihastuin mustaherukansiemenöljyyn niin että nyt on toinen pullo jo menossa. Mullahan on melko kuiva iho, eli sikäli öljyn käyttö ei minun tapauksessani ole mikään valtava ihme. Mutta onpahan vain ensimmäinen öljy, jota olen ostanut toisenkin kerran – ja tulen taatusti ostamaan vielä jatkossakin. Muihin käyttämiini öljyihin (Patyka, Jurlique) verrattuna tämä on jotenkin nestemäisempi. Heh, en keksi nyt parempaa sanaa. Mutta siis levittyy sulavammin ja imeytyy nopeammin. Erityisesti tykkään käyttää tätä yhdessä mustaherukkaseerumin kanssa. Silloin tuntuu, että saan todella hyvin kosteutetut kasvot. Lopuksi vielä päälle esimerkiksi Madaran pihlajavoide, niin posket on kuin vauvan pylly. Ainakin melkein.

  Saman linjan kasvonaamioon en ole mitenkään erityisesti ihastunut. Olen nyt jokusen kerran käyttänyt, mutta ainakaan kosteutustehoa sillä ei tunnu juuri olevan. En osaa sanoa, tekeekö se sitten jotain muuta. Mielenkiinnolla jään odottamaan, miltä mustaherukkanaamio sinusta vaikuttaa. Mikäli siis ehdit joskus testailla ja kirjoitella. (Ei paineita!)

  Olen kyllä samaa mieltä, että tämä sarja saisi ihan hyvin olla vähän paremmin saatavilla. Asiakaskunta saattaisi vähän laajeta. Moni mielellään ostaisi suomalaista, mutta ei jaksa erityisesti nähdä vaivaa sen eteen.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Lopuksi vielä päälle esimerkiksi Madaran pihlajavoide, niin posket on kuin vauvan pylly. Ainakin melkein.

   Saan välittömän mielikuvan ^_^ Ihanalta kuulostaa sun hoitorutiini, mä rakastan kuulla ihmisten hoitotuotecocktaileista ja mitä kaikkea he läträävät nassuun :) <3

   Mielenkiinnolla jään odottamaan, miltä mustaherukkanaamio sinusta vaikuttaa.

   Mun naamiotestailuissa on aina se epämielekkyys, että en itse kuulu ollenkaan naamioiden käyttäjiin kun en koe saavani niistä hyötyä. 95% kokeilemistani kosteuttavista naamioista ei tee minkäänlaista eroa ihooni, se tuntuu ja näyttää ihan samalta kuin ennen naamiota. Koska en kuulu naamioista hyötyvään käyttäjäryhmään, minun on vähän tyhmä edes kirjoittaa arviotani niistä (syväpuhdistavat ja kuorivat naamiot erikseen), kun arvio on aina tyyliä: ”Ei tehnyt iholleni mitään”. Mutta varmaan aion tuota Mustaherukkanaamiota joskus tuossa kylmimpinä pakkasviikkoina kokeilla lisäkosteutuksena.

   Moni mielellään ostaisi suomalaista, mutta ei jaksa erityisesti nähdä vaivaa sen eteen.

   No niinpä. EkoPharmakin on sellainen sarja, jota löytyy sen verran harvoista paikoista, ettei siihen todellakaan törmää sattumalta. Jälleenmyyjälistaa kun selaa niin useimmilla paikkakunnilla jälleenmyyviä salonkeja on yksi kappale. Harmi. Mun mielestä sarjaa voisi aivan hyvin myydä tavaratalojen kosmetiikkaosastolla, mutta se on vain mun mielipide ja käsitän että sotii hoitolaideologiaa vastaan. On jännää, kun kaikki valmistajat tietysti toivovat että heidän tuotteensa löydetään ja niitä ostetaan, mutta samalla halutaan myös pitää kiinni valitusta konseptista joka esimerkiksi hoitolasarjojen kohdalla verottaa potentiaalisia ostajia ihan älyttömästi.

   • 2.1.1

    sanoo

    Mä muistelinkin, että sun iholla naamiot ei tee mitään ihmeellisiä. Siinä mielessä uskallan kyllä arvella, että tuo mustaherukkanaamio ei tee poikkeusta. Minun ihollani kuitenkin ainakin jotkut naamiot ovat tuntuneet tekevän jotain. Tänään kävin ostamassa toistamiseen Jurliquen ihanantuoksuisen ruusunaamion, koska sen käytön jälkeen iho on tuntunut aina tosi kosteutetulta. Äitihän ihastui siihen naamioon kans aivan totaalisesti. (Pitää ehkä ehdottaa sille, että kirjoittaa naamiosta postauksen meidän blogiin ikääntyneen ihon näkökulmasta.)

    En tiedä jääkö tuo mustaherukkanaamio sitten vähän vähemmälle käytölle. Luultavasti. Tai sitten sitä voisi kokeilla vaikka yövoiteen sijasta yönaamiona.

  • 2.2

   Katri sanoo

   Mustaherukkanaamio toimii parhaiten ihon rauhoittajana. Siinä on paras, mitä olen kokeillut. Kosteuttamiseen sopii Vadelma. Käytän siis hoitolassani EkoPharmaa. Myyn sarjan tuotteita paljon, eivätkä asiakkaat tunnu kokevan ongelmmalliseksi hoitolassa pyörähtämistä ja tuotteen hakemista. Hoitolasarjojen ajatus on, että ihonhoidon asiantuntija valitsee oikeat tuotteet ja opastaa käytössä. Eikä EkoPharman myynti rajoitu kuluttajaostoihin, vaan hoitoiloihin ostetaan tuotteita. Nämä ostot loppuvat, jos tuote siirtyy markettiin. Hiuspuolella tästä salonkisarja-ajatuksesta on monen sarjan kohdalla luovuttu. Asialla on varmaa puolensa ja puolensa, mutta koska kosmetiikan myynti perustuu paljolti mielikuviin, ei sarjan löytyminen Tokmannilta ainakaan nosta imagoa.

   • 2.2.1

    Sanni sanoo

    Tottakai ihannetilanne olisi se, että asiakkaat löytäisivät EkoPharman juuri hoitoloiden kautta, tämähän tukee hoitolayrittäjyyttäkin. Kuitenkin tiedämme, että tavallinen ”peruspirkko” käy hoitoloissa aniharvoin.

    Minusta olisi hienoa, että EkoPharman kaltainen sarja olisi helpommin niiden ”Lumene-pirkkojenkin” löydettävissä. Minun näkökulmani vilpittömänä kosmetiikkaintoilijana tähän on se, että kun löydän ihanan, toimivan sarjan, haluaisin mahdollisimman monen muunkin löytävän sen. Etenkin kun kyse on kotimaisesta, jonka tukeminen on tullut minulle tänä vuonna tärkeäksi ja tiedostettavaksi asiaksi.

    • 2.2.1.1

     Ilona sanoo

     Kiinnostunukseni tätä sarjaa kohtaan on suuri, mutta huonon saatavuuden vuoksi olen joutunut valitsemaan paremmin saatavilla olevia tuotteita. Tosi harmi, sillä haluaisin kovasti käyttää kotimaisia tuotteita. En kuitenkaan käy hoitoloissa ja purkkien metsästys tuntuu hankalalta. Harmi, sillä en varmasti ole ainoa joka on samaa mieltä. Tässä on potentiaalia, mutta pelkkänä hoitolasarjana jää merkki ja hyvät tuotteet tämän pienen buumin jälkeen unohduksiin :(

     • 2.2.1.1.1

      Tanja sanoo

      Samat sanat. Innostuin sarjasta, kun Sanni sitä viimeksi esitteli ja kun vielä sain I Love Me -messuilla näytteen vadelmavoiteesta, mutta en ole ostanut vielä mitään sarjan tuotetta koko pulloa, sillä haluaisin kokeilla niitä useampia ennen ostopäätöstä. Jos haluaisin jonkin tietyn voiteen, voisin käydä sen ostamassa hoitolasta, mutta ainakin minulla on korkea kynnys mennä hoitolaan kokeilemaan eri tuotteita, joista en välttämättä halua heti ostaa mitään (yleensä käyn koittamassa uusia tuotteita parikin kertaa ennen kuin ostan niitä, jos eivät ole todella edullisia).

    • 2.2.1.2

     Jonttu sanoo

     Ostin nyt isekin tämän sarjan tuotteita (netistä). Jo ensikokeilulla tajusin, että kyseessä on todella ihana ja toimiva sarja! Voi kun näitä olisi niin ihanaa löytää tavallisista kosmetiikkaa myyvistä liikkeistä ja juurikin myös esim. Lumenen vaihtoehtona. Tuota Suomenlippua muuten näkee enää harvoin tuotepakkausten kyljessä.

     Pakkauksista sen verran, että ovat paremman näköisiä kuin esim. Oliivi-shampoon ja hoitoaineen pakkauksten, mutta kyllä näissäkin olisi huomattavasti parantamisen varaa.

     • 2.2.1.2.1

      Sanni sanoo

      Kivaa että olet tykännyt tuotteista :) Saako olla utelias ja kysyä, mitä tuotteita ostit..?

      • 2.2.1.2.1.1

       Jonttu sanoo

       C-Max-silmänympärysvoiteen ja -mustaherukkasiemenöljyn. Lisäksi tuli pieni kokeilupurkki mustaherukkavoidetta. Älyttömän hyviä tuotteita – tässä saattavat hyvinkin olla seuraavat luottotuotteeni, tosin ehkä kesäksi olisi kevyempi se vadelmavoide. Tuotteissa on ihana levittyvyys.

       Mutta voi ei noita pumppupullojen annostelijoita, kun ruutaavat aivan ylisuuren määrän tuotetta kerralla! Eivätkö tuotannon ihmiset ole kertaakaan testanneet näitä pulloja?? Siis kun silmänympärysvoidetta esim. tulee kymmenkertainen määrä, niin onhan se aika turhauttavaa.

       • 2.2.1.2.1.1.1

        Sanni sanoo

        Pakkausvalinta saattaa olla valmistajalle myös kustannuskysymys. Ehkä tuon tyyppinen pumppupullo on sopinut EkoPharman budjettiin..? Vaikea sanoa. Toisaalta, osa EkoPharman käyttäjistä on kommentoinut, ettei heillä ole ollut ongelmaa annostelun kanssa. Minulla on sama ”harmitus” jokaisen EkoPharma-pullon kanssa, aina tulee liikaa tavaraa. Luulen, että kokemus annostelun sopivuudesta liittyy omaan käyttötottumukseen, toisethan laittavat voidetta enemmän kuin toiset ja mikä minulle on liikaa, on toiselle jopa liian vähän.

        • 2.2.1.2.1.1.1.1

         Jonttu sanoo

         Olen samaa mieltä, siis varmasti normaalissa kerta-annoksessa on henkilökohtaista vaihtelua, mutta siis kun aina puhutaan suurinpiirtein nuppineulanpään kokoisesta määrästä, niin sitten kädelle tulee pienimmälläkin mahdollisella painalluksella koko kasvot kattava määrä, niin jotenkin vain ajattelen, että kai siinä on vähän liikaa. Tuotehan olisi jopa riittoisa, jos sitä voisi annostella vähän säästeliäämmin.

       • 2.2.1.2.1.1.2

        Taida sanoo

        Olen harmitellut samaa, mutta ainakin öljyttömän karpalovoiteen pumppupullo on nyt muuttunut paremmaksi. Puoli vuotta sitten ostamassani oli sellainen pumppu, että se ruikkasi voiteen minne sattui, mutta tästä saa nyt jopa puolitettua sen annoksen, eikä roisku minnekään, niinkuin siinä edellisessä.

 2. 3

  Nimetön sanoo

  Viittaus ihoärsytystesteihin on siltä osin pielessä, että se tyypillinen ärsytysverrokki on SLS, eikä huomattavasti miedompi ja vähemmän ärsyttävä SLES, jota shampoissa ja muissa pesuaineissa nykyään eniten käytetään. :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Jälleenmyyjälista kaupungeittain:

   http://naviter.fi/naviter/jalleenmyyjat/

   Tampereella esimerkiksi Sokoksen Hyvä Olo -hoitola myy EkoPharmaa, Helsingissä Hiusakatemia Mannerheimintiellä ja Kuopiossa Asemakadun Spa Balance muutamia mainitakseni. Kaikkien kaupunkien jälleenmyyjätahot on listattu tuonne linkin taakse.

 3. 5

  Anna sanoo

  Mä siirryin käyttämään EkoPharmaa loppusyksystä kun iho oli ärtynyt ja huonossa kunnossa PODin takia, joka oli leviämässä suun ympäriltä myös silmien ympärille. Hankin alkuun Mustaherukka -sarjasta puhdistusemulsion, kasvoveden, hoitovoiteen ja naamion. Heti ensikokeilulla tuotteet tuntuivat ihanan miedoilta, eivätkä ärsyttäneet ihottumaani lainkaan. Parin-kolmen päivän päästä näpyt olivat poissa ja punoitus ja hilseily loppui myös :)Tyytyväisenä sarjaan hankin sitten myös entsyymikuorinnan ja tuon kasvoöljyn, ja tykkään niistä myös kovasti. Öljy voiteen (tai naamion) päällä on ihana kombo! Naamio on itsessään melko kevyt ja sen voi huoletta jättää yöksi vaikuttamaan voiteen tavoin.

  Ihoni on siinä mielessä hankala, että se on pintakuiva ja kovin taipuvainen tukkeumiin. Liian kevyet tuotteet pahentavat pintakuivuutta, ja toisaalta liian tuhdit tukkivat. EkoPharman Mustaherukka -sarjan tuotteissa on ilmeisesti optimaalinen koostumus mun iholle, koska pintakuivuus ei enää pahemmin vaivaa (vaikka on talvi!), eikä tukkeumia tai mustapäitä juuri tule :) Mun nenään ainoastaan öljyssä on kirpeän hedelmäinen tuoksu, esim. voiteessa en huomaa mainitsemaasi voimakkaan hedelmäistä tuoksua.

  Uskoisin kyllä tämän sarjan sopivan monelle sellaiselle, jolla on ollut vaikeuksia löytää hellävaraisia ja miedosti tuoksuvia luonnonkosmetiikan tuotteita.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Hienoa kuulla positiivisista kokemuksistasi! :)

   Jännä tuo voiteesta ja tuoksusta mainitsemasi juttu, mun Mustaherukkavoiteessa on todella runsas appelsiininen tuoksu. Voikohan eri erissä olla eri vahvuiset tuoksut..?

   • 5.1.1

    Salla sanoo

    Tuotteiden koostumuksethan uusiutuivat taannoin, ainakin osittain? Omasta mielestäni vanhan koostumuksen tuotteet tuoksuivat miedommilta ja tuntuivat erilaisilta. Niissä uudistetuissa tuotteissa, mitä olen päässyt tavalla tai toisella testaamaan, on voimakkaampi (miellyttävämpi!) tuoksu ja erilainen koostumus kuin vanhoissa. Mustaherukka-linjasta itsellä käytössä silmänympärysvoide, ja siinä ainakin ero vanhan ja uuden koostumuksen välillä on omasta mielestä huomattava. Myös esim. Vadelma-linjan edesmenneet päivä- ja yövoide ovat miedomman tuoksuisia ja koostumukseltaan erilaisia kuin ne korvannut 24h-hoitovoide, joka omasta mielestäni tuoksuu huumaavaan ihanalta ja on muutenkin loistava. Voiko siis olla, että Annalla on vanhemman koostumuksen tuote käytössä ja sinulla uudistunut. :)

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Totta, koostumukset uudistuivat syksyllä. Ehkä Annalla tosiaan on vielä uudistusta edeltänyt voide…? Minun Mustaherukkani on niin voimakkaan tuoksuinen että tuoksu jää kämmenselkään pitkäksi aikaa voiteen imeydyttyä (piti eilen ihan testata tuon kommentin jälkeen :)).

     Vanhaa Vadelmavoidetta en ehtinyt tuoksutella, mutta 24-h-voide jonka sain testiin on myöskin hyvin runsaan marjaisen tuoksuinen. Tykkään :)

     • 5.1.1.1.1

      Anna sanoo

      Joo, näin taitaa olla, että mulla on se vanhempi versio voiteesta. Ja mun kasvovesi on pumppupullossa, eli siinä ainakin pakkaus on uudistunut. Anyway tykkään varmasti myös voiteen uudesta versiosta koska hedelmäisen raikkaat tuoksut ovat mielestäni parhaita. Olen itse asiassa tosi tarkka tuoksujen kanssa, ja moni liian voimakkaasti tuoksuva tuote on jäänyt kaupan hyllyyn. Mielestäni tuoksulla on iso merkitys ja vaikka herkkänenäinen olenkin, niin en kaipaa täysin hajusteettomia tuotteita. Totuus kuitenkin on, etteivät kaikki raaka-aineet todellakaan tuoksu erityisen hyvältä.

      Suurelta osin sun EkoPharma- postauksen inspiroimana uskalsin tilata syksyllä tuotteita testiin ja en voisi olla tyytyväisempi. Toivottavasti moni muukin löytää tämän huippusarjan :)

      • 5.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Suurelta osin sun EkoPharma- postauksen inspiroimana uskalsin tilata syksyllä tuotteita testiin ja en voisi olla tyytyväisempi.

       *iloinen* :)

       Joo – tuo pumppumekanismin muuttaminen suihkekorkkiin oli hyvä uudistus, se pumppu oli vähän kömpelö ja annosteli tuotetta turhan paljon.

 4. 6

  mmmmmmmy sanoo

  Mä ostan näitä kauneushoitola Hillasta, sijaitsee Ruoholahdenkadulla (helsingissä siis), niillä on shoppailuaikana muistaakseni keskiviikko 17.00-19.00 (jos muistan oikein??), ja soittamalla voi kans käydä ostamassa. Toi noiden sivujen jälleenmyyjälista ei pidä paikkaansa ja oli tuskan takana löytää jälleenmyyjä.

  Innostuin tästä sarjasta sun viime postauksen takia, ja nyt olen kokeillut läpi vadelmasarjan (seerumi, puhdistusvaahto ja ihovoide), sitten myös mustaherukkasarjan voiteen. Suurimmalle osalle normaali-ihoisista toi vadelmasarja on varmasti hyvä, se voide on tosi hyvä meikin alle, mulle sopii kuivan ihon takia paremmin se mustaherukka.

  Kaikki olleet ihan loistavia, ja atooppinen, kuiva iho voi paljon paremmin. Arvasin silloin sen sun viime postauksen jälkeen, että nämä toimivat hyvin, laadukkaan incin takia ja olin oikeassa. Näin laadukasta sarjaa on oikeasti vaikeaa löytää.

  Suosittelen muillekin, ja nämä on tosi halpoja siihen nähden mistä aineksista nämä on tehty. Intoilen, mutta olen supertyytyväinen tähän löydökseen, toivottavasti tämä sarja pidetään näin laadukkaana.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Toi noiden sivujen jälleenmyyjälista ei pidä paikkaansa ja oli tuskan takana löytää jälleenmyyjä.

   Voi ei, onpa harmi. Miksihän se ei ole ajantasalla..? Itse asiassa Tampereen Sokostakaan ei sieltä löydy, ihme ja kumma.

   Tosi kiva muuten kuulla että innostuit sarjasta juuri mun kautta, jee :) Tällaiset ”uutiset” ilahduttavat aina, on mahtavaa jos joku löytää mun suosituksesta itsellään toimivia tuotteita.

 5. 8

  anu sanoo

  Tää on kyl mielenkiintoinen sarja. Olis tosiaan kivaa, jos tuotteita olisi helpommin saataville. Tuo öljy alkoi kiinnostaa tämän kirjoituksen perusteella. Aikaisemmasta jutusta jäi mieleen päivävoide suojakertoimella. En ole vielä selvittänyt, löytyykö näitä oikeasti Turun seudulta (siis jos tuo jälleenmyyjien lista ei pidä paikkaansa). Tuotteiden hintataso tuntuu kohtuulliselta. Mua ei hirveesti kiinnosta tosi kalliit tuotteet tai en vaan usko, että ne voisivat olla niin paljon parempia kuin keskihintaiset tuotteet. Itse en halua maksaa ylimääräistä hienosta purkista.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Voithan kokeilla soittaa joihinkin Turun jälleenmyyjinä mainittuihin hoitoloihin ja kokeilla, olisiko heillä tuotteita..?

   • 8.1.1

    anu sanoo

    Syksyllä katselin jälleenmyyjien yhteystietoja ja olinkin aikeissa soittaa. Sitten asia unohtui. Jos siis tuotteita olisi tullut jossain vastaan olisin varmaan jo ostanut. Ehkä mun kohdalla on parempi, ettei kaikkea saa helposti, sillä ostaisin aina mielelläni uusia rasvoja ja meikkejä, vaikka kaapissa on vanhojakin jemmoja jäljellä :).
    Ps. Kiitos Annalle ostovinkeistä!

    • 8.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ehkä mun kohdalla on parempi, ettei kaikkea saa helposti, sillä ostaisin aina mielelläni uusia rasvoja ja meikkejä, vaikka kaapissa on vanhojakin jemmoja jäljellä :).

     :)

  • 8.2

   Anna sanoo

   Raisiossa hoitola Pumpulipallo myy EkoPharmaa. Turussa Ihoni myy EkoPharman sisarsarjaa (BTB13) ja jotain EkoPharmaa näkyy myös hyllyssä ja kuulemma tilaamalla saa laajemminkin EkoPharman tuotteita. Mä olen toistaiseksi tilannut EkoPharman tuotteet osoitteesta hillankauppa.fi. Verkkokauppaa pyörittävä kosmetologi on ihanan avulias ja auttaa valitsemaan sopivat tuotteet.

 6. 9

  pussukka sanoo

  Hei taas!

  Miksi en löydä juttuasi kosteuttavista ja kosteutta sitovista kasvo/sy-voiteista :( Mikä markettikasvovoide olisi tällainen kosteuttava? olen käyttänyt jojobaöljyä, jonka päällä Nivea Cremeä, mutta tahtoisin talveksi jotain joka varmasti siirtää kosteutta ihoon..

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Miksi en löydä juttuasi kosteuttavista ja kosteutta sitovista kasvo/sy-voiteista :(

   En muista kirjoittaneeni tuollaista…. Kasvovoiteita ja sy-voiteita olen esitellyt omissa merkkikohtaisissa arvosteluissaan. Kaikki voiteethan siis kosteuttavat ja sitovat kosteutta, mutta ilmeisesti hait jotain mun erityisiä suosikkeja kokoavaa juttua…?

   Markettituotteiden joukosta ei suosikkejani oikein löydy, tai ylipäänsä minulla ei (hullua kyllä) ole paljon kokemusta markettibrändien kasvovoiteista, sillä olen käyttänyt koko elämäni 90-prosenttisesti Yves Rocherin ja apteekin voiteita ennen kuin vaihdoin luonnonkosmetiikkaan. Lumeneltakin olen käyttänyt elämäni aikana tasan yhtä kasvovoidetta (!!). Kuulostaa kyllä aika hassulta, nyt kun mietin asiaa :) Olen vain ollut niin uskollinen Yves Rocher -tyttö teini-iästä saakka ettei juuri muita ole tullut käytettyä, ennen kuin iho sai yhdessä vaiheessa herkistymiskohtauksen (ei liittynyt Rocheriin) ja siirryin pääsääntöisesti apteekin perusrasvoihin. Valitettavasti en siis osaa suositella mitään marketeissa myytäviä merkkejä oman kokemukseni pohjalta. Huomenna esiteltävä merkkikin oli huono kokemus kasvovoiteen kannalta.

   Jos sinulla on mahdollisuus asioida Yves Rocherin liikkeessä tai tilata postimyynnistä, suosittelen Hunaja-Mysli-kasvovoidetta (uudelta nimeltään Bio-Nutritive) joka on viime vuosien lempparini ko. merkiltä. Se on myös ekosertifioitu.

   Kosteuttavista seerumeista kyllä löytyy oma juttunsa: http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/03/06/4-x-kosteusseerumi/

   • 9.1.1

    Pussukka sanoo

    Apteekin perusvoiteita ei olekaan tullut testattua. Minäkin olen hurahtanut kasvoöljyihin :) erityisesti jojoba on ollut ihoa tasapainottava kokemus, hillitsee rasvoittumista mutta on superkosteuttava!

    Kiitos, taidanpa testata jotain vesipitoista perusvoidetta öljyn alle

 7. 10

  sanoo

  Tykkään tosi paljon pakkausten ulkoasusta ja etenkin kasvoöljy herätti kovastikin kiinnostusta. Kaipaan talvi-iholle jotain extrakosteutusta ja tämän vinkin laitan korvan taa:)

 8. 11

  Marja sanoo

  Kiinnostuin myös tosta mustaherukka-kasvoöljystä. Ehkäpä ostaisin itselleni joululahjaksi…kunhan löydän täältä Kotkasta jälleenmyyjän.

  Oletko kuullut suomalaisesta Queen Esther -sarjasta? Käsittääkseni pienempi kosmetiikka yritys. Ainesosat ovat kuulemma tehokkaita (en niistä oikein ymmärrä). Itse olen kokeillut WheatGrass -voidetta, siinä inci

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Queen Esther on ihan tuntematon merkki. Hassua kun heidän sivuiltaan ei löydy mitään tietoa siitä missä tuotteita myydään. :)

   • 11.1.1

    Marja sanoo

    Itse ostin Queen Esther -voiteeni yhdestä naistenillasta suoraan edustajalta. Nettisivuilla näyttää olevan vain tilauslomake sekä sähköpostiin voi näköjään jättää tilauksen. Ehkä heillä ei ole jälleenmyyjiä?!

    • 11.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kyseessä on sitten varmaankin pelkästään kotimyynnissä oleva tuote, samaan tyyliin kuin Avon, Mary Kay ja Forever Living.

  • 11.2

   Sipe sanoo

   Marja -kun löydät Kotkasta jälleenmyyjän niin hihkaise tänne. T:toinen kotkalainen

   • 11.2.1

    Sanni sanoo

    Valmistajan listalla on yksi kotkalainen EkoPharman jälleenmyyjä: Tmi Suvi Luoto Keskuskadulla.

    • 11.2.1.2

     Marja sanoo

     Tietääkseni tota paikkaa Keskuskadulla ei ole enää ollut tuolla vuosiin. Harmi että jälleenmyyjälista ei ole ajantasalla.

     Kuusankoskella Ekopharmaa myy Ekokampaamo Ilonpilke.
     Tota jälleenmyyjälistaa selattuani totesin, että lähimmät myyntipaikat Kotkalaisille ovat Kouvola ja Porvoo. Eli 50-70 kilometrin matkan päässä. Minun mielestä vähän kohtuutonta. Eikä tää Kotka nyt ihan peräkylä ole.
     Toivottavasti saataisiin asiaan muutos!

     • 11.2.1.2.1

      Sanni sanoo

      Todella outoa että Naviterin (EkoPharman valmistaja) jälleenmyyjälista on noin vanhentunut, tekisi melkein mieli sanoa heille tuostakin mutta ehkäpä joku heillä lukee näitä kommentteja ja saavat sitä kautta tiedon. En tiedä kehtaako enää laittaa palautetta kun olen pommittanut heitä niin mielettömällä litanialla kysymyksiä :D

      • 11.2.1.2.1.1

       Marja sanoo

       Tänään törmäsin Kotkassa suomalaiseen luonnonkosmetiikkamerkkiin Joy of Finland (valmistaja myös Naviter). Oli tuote-esittelijä kauppakeskuksessa ja ostin sieltä mukaani neljän tuotteen setin hintaan 69€ (ovh oli yli 150€). Settiin kuului myös todella hyvältä vaikuttava Liposomi-C seerumi, joten sorruin heräteostokseen tämän seerumin takia. :)

       Oletko kuullut tästä merkistä? Olisi kiva kuulla sinunkin kokemuksia. :)

       • 11.2.1.2.1.1.1

        Sanni sanoo

        Joy of Finland? Kuulen merkistä ensimmäistä kertaa. Naviter ilmeisesti valmistaa tuotteita private label -periaatteella..? Kyseessä ei siis ole heidän oma merkkinsä? Ainakaan merkistä ei ole koskaan ollut naviterilaisten kanssa puhetta.

        Mitä tuotteita settiin kuului seerumin ohella?

        Kerrohan ihmeessä kokemuksia kun olet ehtinyt testailemaan :)

        • 11.2.1.2.1.1.1.1

         Nimetön sanoo

         Joo, tää oli mullekin ihan uusi tuttavuus. On ollut kuulemma jo yli kaksi vuotta markkinoilla. Tää tulee ehkä apteekkeihin myyntiin (utelin myyjältä vähän tietoja). Netistä näitä näköjään voi ainakin tilata.

         Settiin kuului seerumin lisäksi 2in1 puhdistusgeeli, 24h kasvovoide ja Mango-Avocado vartalovoide tai kiinteyttävä silmänympärysgeeli ( valitsin silmänympärysgeelin).

         Testasin äsken näitä tuotteita. Ensivaikutelma ihan ok. Kasvojani vähän kuumotti, mutta en nyt tiedä mikä tuote sen aiheutti?!
         Geeliputsareiden ystävä en ole, mutta tämä menettelee.
         Seerumi imeytyi ihooni ihan hetkessä ja tuntui hyvältä. Ei ollut tahmaisuutta havaittavissa.
         Kasvovoide oli ehkä makuuni hieman liian täyteläinen, mutta sekin imeytyi aika nopeasti ihooni eikä jättänyt tahmaista pintaa.
         Silmänympärysvoide oli hyvä, miellyttävän tuntuinen.

         Oli yllätys kyllä törmätä uuteen kotimaiseen luonnonkosmetiikka-merkkiin Kotkassa ja vielä kohtuullisen hintaisiin. Minusta ei ole paha hinta neljä tuotetta 69€!

         Ps.glitz&glam -blogissa näytti olevan juttu näistä tuotteista.

   • 11.2.2

    Marja sanoo

    Loviisassa näyttäisi ton jälleenmyyjälistan mukaan olevan myyjä Anna Grönqvist…mutta ei ollut puhelinnumeroa. Ja onhan sinnekin matkaa.

    Itse ajattelin ehkä piipahtaa ostoksille Ekokampaamo ilonpilkkeessä Kuusankoskella, sitten kun on taas joskus asiaa tonne Kouvolan suuntaan.

 9. 12

  Marja sanoo

  Äsken jäi viesti kesken eli Queen Esther WheatGrass päivävoiteen inci: Aqua, amygdalae oleum,buxus chinesis, Cocos nucifera oleum, wheatgrass, honey, polyglyceryl-3, methylglucose, distearate, phenetyl alcohol, capryl clyol.

 10. 13

  MariN sanoo

  Ostin EkoPharman Mustaherukka-sarjan kuorintavoiteen syksyllä. Ihoni on herkistynyt viime vuosina ja etenkin kylmän tullen se on hilseillyt ja ollut superarka normaaleille kuorinnoille. Ilman kuorintaa taas on tuntunut, etteivät seerumit, voiteet tai varsinkaan öljyt imeydy lainkaan.

  On osittain tämän kuorinta-aineen ansiota, että ihoni on nyt melkolailla hyvässä kunnossa. Samoin asiaan vaikuttaa se, että aloin säännöllisesti sekoittaa kasvoöljyä sekä päivä- ja yövoiteeseen. Käyttämäni öljy on kohta lopussa, joten kehumasi mustaherukkaöljy voisi olla seuraavaksi ostoslistalla.

  Mustaherukkakuorinta on muuten pelkästään kemiallinen (?), eikä siis sisällä mitään rakeita. Laitan sitä noin kerran viikossa ohuen kerroksen kasvoille, kun olen menossa pikasuihkuun (ei siis hiusten pesua sillä kertaa) ja pesen sen pois parin minuutin jälkeen. Iholla tuntuu loppuvaiheessa pientä kihelmöintiä, mutta ei epämiellyttävästi. Jopa couperosa-iho on sietänyt kuorintaa hyvin ja kasvot ovat tänä talvena poikkeuksellisen tasaisen väriset.

  On kyllä aina ihanaa, kun löytää itselleen sopivat tuotteet ja rutiinit!

 11. 14

  Tanja sanoo

  Täytyy koittaa muistaa tämä sarja, kun itsellä on hiukan herkkenemään päin menossa iho. Nyt vielä pärjää ei niin super herkälle suunnatulla tuotteilla (tosin kasvojenpesussa käytän herkälle iholle suunnattua). Voi olla että tällaisiin siirtyminen tulee joskus pakollisesti, sillä äidilläni on ainakin naama ihan täysin punainen couperosasta.

  Mutta koska ihoni suutahtaa oikeen kunnolla talvella, niin ikuisesti kiitävien öljyjen sijaan juuri tuo mustikkaöljyn testaaminen kiinnostaisi. Tuote on vain hiukan tyyris omasta mielestä. Täytyy kuitenkin laittaa muistiin seuraavaa ihonsuutahtamiskertaa varten ja sitten kun muut vastaavat tuotteet tulee käytettyä loppuun.

  En usko että nämä tuotteet kamalasti kärsivät hoitolasarjaisuudestaan helsingin alueella, mutta syvemmällä suomessa se varmasti aiheuttaa ongelmia. Tarvitaan vain kaltaisiasi sanansaattajia että ihmiset löytävät nämä tuotteet.

 12. 15

  Mirri sanoo

  Kiitokset täältäkin että esittelit EkoPharman! Silloin syksyllä marssin kirjoituksesi luettuani ostamaan vadelmasarjan tuotteita ja tyrni-silmänympärysvoiteen ja tykkäsin kovasti. Nyt ihoni on kuiva ja ärtynyt ja kaipaisi jotain rasvaisempaa ja suojaavampaa voidetta. Ehkä nämä mustaherukat voisivat toimia. Minulle on tärkeää tukea suomalaisia tuotteita ja tuotekehitystä aina silloin kun se on mahdollista, joten kiitos myös tästä Suomi-viikosta :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Kokeile ihmeessä vaikka komboa Mustaherukkaöljy+voide! :) Mustaherukkavoide on hieman Vadelma-24-h:ta täyteläisempää, mutta ei kuitenkaan sellaista oikein rasvaista kuivan ihon voidetta. Öljyyn yhdistettynä tulee varmasti täydellinen kuivan ihon hoitococktail :)

   Kivaa kuulla että olet tykännyt Suomi-viikosta :) Ensi vuodelle tosiaan on luvassa jatkoa :)

 13. 16

  sanoo

  Harmi, että tämä tuote on niin ”vaikeasti” saatavilla. Harva tuote saa fiiliksen että pakko saada, mutta tämä on sellainen! No, ehkä joskus törmään ekopharman kanssa ^_^

 14. 17

  Carita K sanoo

  Olisipa kiva, jos näitä myytäisiin laajemmin. Kannattaisikohan ennemmin pommittaa Ekopharmaa vai vaikka Prismaa, jotta he ottaisivat heihin yhteyttä?! Hyvä, kotimainen luonnonkosmetiikkasarja – sitä soisi saavan kaikkialta. Jos ekopharman tyypit luette, niin HALOO, teidät halutaan kauppoihin, tavisten pariin!:)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Mä ymmärrän kyllä, ettei hoitolasarjan konseptiin sovi Prismat ja marketit lainkaan, mutta jos vaikka edes tavaratalon kemppariosastolle, jossa on sentään henkilökuntaa (ja useimmiten heissä kosmetologeja) opastamassa tuotevalinnoissa.

 15. 18

  Tintti sanoo

  Ihmiset, ihmiset, kyllä tätä netistäkin löytää kun vaan googleen näpyttelee :) ja jos ei viitsi tuhlata täysikokoiseen tuotteeseen, niin Ekopharmalta löytyy myös semmoisia paketteja eri linjoilta, joissa on matkakokoisia tuotteita :)

 16. 19

  Heiduli sanoo

  Ooh tämä sarja vei sydämmeni!
  Puhdistin ihoni ennen tosi tujuilla geeleillä ja ihmettelin miksi näppyjä pukkaa yhä vaan enemmän…
  Noh sitten törmäsin tähän ja kokeilin vaihtaa tujun putsarin vadelmavaahtoon ja siihen lisänä mustaherukka sarjan voiteen ja öljyn ja aaaah mikä muutos ihossa! Näillä jatkan mieluusti ja ainakin mulla tuotteet kestävät ikuisuuden vaikka käytän päivittäin! Eli peukku siitäkin!:)
  Ah rakkautta!
  Seuraavaksi haluaisin kokeilla sarjan sävyttävää päivävoidetta..ootko Sanni kerennyt testaamaan jo sitä?:)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Kiva kuulla kokemuksia! :)

   Seuraavaksi haluaisin kokeilla sarjan sävyttävää päivävoidetta..ootko Sanni kerennyt testaamaan jo sitä?:)

   En ole. En ole sitä testiin toivonut, kun itse en niin ole noiden sävyttävien päivävoiteiden kuluttajakuntaa. Voisi joskus ehkä hakea Sokoksen Hyvä Olosta pienen näytteen niin saisi tuotteesta kommentin seuraavaan EkoPharma-juttuun :)

 17. 20

  linpuu sanoo

  Mua jäi mietityttään, että miksei öljyä voiteen alle? :o Koskiko tää vaan kyseistä öljyä vai kannattaisko ylipäätään öljyjen kanssa toimia noin? :D Itse oon laittanu aina öljyn (Lorealin Nutri Gold) päälle vielä kasvovoiteen, mutta en kemiasta mitään ymmärräkkään. ^^

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mua jäi mietityttään, että miksei öljyä voiteen alle? :o Koskiko tää vaan kyseistä öljyä vai kannattaisko ylipäätään öljyjen kanssa toimia noin? :D

   En osaa sanoa. Monen muun öljyn kohdallahan puhutaan sen käytöstä seerumin tyylisesti, eli voiteen alle. EkoPharman Soile perusteli jollain sitä, miksi heidän öljynsä kannattaa laittaa ennemminkin voiteen päälle (ellei sitten käytä yksinään), mutta koska en tehnyt tuosta perustelusta muistiinpanoa, se pääsi unohtumaan. :/

   • 20.1.2

    NG sanoo

    Kuinkahan hyvin tuon Mustaherukkaöljyn tehoaineet mahtavat säilyä? Pullo on läpinäkyvää ainetta, joten kannattaa ainakin säilyttää pahvipakkauksessa (jos sellainen on…) pois kylppärin valaistuksesta.

     • 20.1.2.1.1

      NG sanoo

      Joo niin on usean merkin kohdalla :( Valitettavasti, sillä tehoaineet (antioksidantit) haihtuvat nopeammin ja rasvahapot härskiintyvät… Monityydyttämättömät PUFAt eltaantuvat tosi helposti valon ja ilman kanssa reagoidessaan :(

      • 20.1.2.1.1.1

       Sanni sanoo

       Tuo on kyllä kumma juttu miksi läpinäkyvää pulloa pidetään jotenkin myyvempänä kuin läpinäkymätöntä. Eihän mitään kosmetiikkaa olisi lopulta järkevää pakata läpinäkyviin pakkauksiin – kynsilakkoja lukuunottamatta :)

 18. 21

  Jonttu sanoo

  Olikohan täällä kenties jo vastaus kysymykseeni, mutta menetänkö jotain hyötyjä, jos laitan tuon mustaherukkaöljyn kasvovoiteen alle (yötä vasten eli ei tarvitse ajatella edes meikkaamisen kannalta). Miksi tuo laitetaan voiteen päälle?

  • 21.1

   Sanni sanoo

   En valitettavasti osaa vastata tähän. EkoPharman kouluttajan mukaan heidän öljynsä vain toimii paremmin kasvovoiteen päällä, ja perusteli sitä jollain emulgoitumisjutulla muistaakseni, mutta koska en tehnyt puhelun aikana muistiinpanoja kaikesta Soilen kertomasta, en pysty enää sanatarkasti toistamaan kaikkea kuulemaani. Pitäisi kai nauhoittaa aina kaikki puhelut ;)

 19. 22

  Jonttu sanoo

  Mietin myös, että jos käyttää minkä muun tahansa sarjan voidetta, niin laitetaanko tuo öljy silloinkin voiteen päälle. Maalaisjärjellä ajatellen päälle kai siinäkin tapauksessa. Mutta kun sitä öljyä tulee siitä pumpusta niin älyttömän paljon ja se vielä lentää vähän väärään suuntaan… No tuleepahan rasvattua myös esim. dekolté, alue, jonne en näitä parhaimpia raaka-aineita normaalisti raski laittaa.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Mietin myös, että jos käyttää minkä muun tahansa sarjan voidetta, niin laitetaanko tuo öljy silloinkin voiteen päälle.

   Kannattaa noudattaa valmistajan suosituksia. Minunkin logiikkani sanoo, että öljy tulisi voiteen alle, sillä markkinoilla on esimerkiksi tosi monia öljypohjaisia seerumeita, ja nekin tulevat totta kai voiteen alle. Joten jos tuotteen mukana ei tule ohjeistusta, laittaisin öljyn aina voiteen alle. Mielestäni Clarinsin vinkki on hyvä ja yleispätevä: Clarins suosittaa, että kasvoöljy sekoitetaan kämmenellä ensin kasvoveteen ja levitetään sitten kasvoille. Kasvovesi parantaa öljyn imeytyvyyttä sisältämänsä veden ja emulgaattoreiden avulla.

   Sillä se on ihan totta, että jos puhtaan öljyseoksen laittaa suoraan rutikuivalle iholle jonka pinnassa ei ole yhtään kosteutta esim. vesipesun jäljiltä tai sitä ei ole käsitelty kasvovedellä tai seerumilla, öljy ei imeydy optimaalisesti. Jotta öljy voi imeytyä parhaalla mahdollisella tavalla, vaaditaan aina myös kosteutta.

 20. 23

  Jonttu sanoo

  Tuli mieleeni sellainen kysymys silmänympärysvoidetta levittäessäni, että aina kyllä puhutaan siitä, miten silmäympärysihoa pitäisi käsitellä erityisen hellävaroin, mutta imeytyykö voide tosiaan esim. silmänympärysihon reuna-alueilla olevien ryppyjen pohjaan asti, jos ihoa ei venytä kevyesti? Itsestäni tuntuu vain, että siinä kohtaan iho on jo paljon jäykempää, sillä se on lähellä poskien ihoa, ja ne rypyt voivat tasoittua vain, kun kosteusvoide koskee niihin kunnolla, eli teen sellaisen kevyen ryppyjen avaamisliikeen sormilla. Onko tämä ihan ihonhoidon sääntöjän vastaista?

  • 23.1

   Sanni sanoo

   imeytyykö voide tosiaan esim. silmänympärysihon reuna-alueilla olevien ryppyjen pohjaan asti, jos ihoa ei venytä kevyesti?

   En osaa oikein sanoa, mutta toisaalta en usko että iholle on millään lailla huonoksikaan jos sitä lempeästi vähän venyttää voidetta hieroessa.

 21. 24

  Jonttu sanoo

  Anteeksi taas sinun vaivaaminen näin vuoden ensimmäisenä päivänä, mutta tuli vain noista käsivoideasioista mieleen, että EkoPharmallahan on muuten myös käsivoide. Voisitko mitenkään saada sitä testiin? Voisin olettaa sen olevan hyvää tavaraa.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   En kehtaa enää pyytää mitään testiin kun he ovat niin älyttömän monta tuotetta minulle jo lähettäneet. :) Mutta voihan olla että jonain päivänä ostan ko. voiteen itse, ei kaikkea tietenkään tarvitse ilmaiseksi saada :)

 22. 25

  Jonttu sanoo

  Anteeksi huono muotoilu. Tarkoitin, että olisi ihanaa, jos merkin käsivoide päätyisi tänne blogiin ihan mitä kautta tahansa.

 23. 26

  Juuli sanoo

  Heip! Ilmeisesti olit testaillut sekä vadelma- että mustaherukkasarjan tuotteita? Kumpaa pidit enemmän kosteuttavana? Itselläni on kuiva, hilseilevä, kutiseva ja herkähkö iho. Nettisivuilta yritin etsiskellä tietoa mutta sieltä luin että vadelma olisi kosteuttavampaa ja mustaherukka nimenomaan herkän ja couperosa ihon hoitoon. Ja nimenomaan tarvitsisin kosteuttavaa tuotetta hilseilevän ja karhean kuivan hoitoon mutta jotenkin mietityttää onko vadelma sitten liian kevyt tuote. Näitä kommentteja lukiessakin sain käsityksen että vadelma on melko kevyttä? Mutta onko mustaherukka taas pelkästään rauhoittava vai onko siitä myös kosteuttamaan kuivaa ihoa? :D

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Noniin, nyt vihdoin aikaa vastata :) Juu, olen testannut tuotteita sekä vadelma- että mustaherukkalinjasta. Voiteista Mustaherukka on rasvaisemman ja suojaavamman tuntuinen, joten sanoisin että se sopii ”syvä”kuivemmalle iholle kuin Vadelma. Eli uskoisin, että se sopii sinulle paremmin kuin Vadelma. Hilseilevän kuiva iho vaatii aina rasvaisemman koostumuksen, sillä se on merkki lipidiköyhyydestä.

   Valmistajan mukaan Vadelma on tosiaan linjoista kosteuttavin, mutta toisaalta kosteuttavuutta ei aina ole helppo verrata ja määritellä, koska eri lailla kuivat ihot tarvitsevat eri lailla kosteuttavia voiteita. Eli rasvapitoisempaa voidetta ei aina voi automaattisesti sanoa kosteuttavammaksi kuin vesipitoisempaa vain siksi, että siinä on rasvoja. Rasvat ”kosteuttavat” ihoa eri lailla kuin varsinaiset kosteutta lisäävät ja sitovat ainesosat. Rasvoissahan ei ole vettä joten niitä ei siksi voi edes kutsua humektanteiksi, ne ravitsevat ihoa täydentämällä puuttuvia lipidivarastoja (näin niinkuin yksinkertaistettuna) ja tietysti pehmentävät ihon pintaa.

   Vadelma on kevyemmän tuntuinen kuin Mustaherukka, mutta esim. minun ihollani Vadelmakin on jo ”semitäyteläinen”, minulla kun ei ole yhtään kuiva iho ja ihoni pärjää niillä vesimäisen ohuilla voiteilla.

   Mutta vastauksena kysymykseesi: minusta Mustaherukka olisi sinulle parempi voide. TAI Mustaherukka-öljy. Voide jättää kuitenkin öljyä suojaavamman pinnan.

 24. 27

  Juuli sanoo

  Hmm, tulikohan kommenttini perille. ei tullut ilmoitusta että vaatisi ylläpitäjän hyväksyntää julkaisuun? :D

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Tuli perille mutta en ehdi vastaamaan kuin vasta myöhemmin illalla, tosi kiire aamu ja iltapäivä :)

 25. 28

  Anne sanoo

  Hei
  pari juttua tähän (silmäilin ketjun, mutta en nähnyt että joku olisi näitä tuonut esille):

  Lumene ei enää valitettavasti ole suomalainen tuote siinä mielessä että tuotteet kyllä valmistetaan Espoon Kauklahdessa mutta yritys on englantilaisessa omistuksessa.

  Suomalainen tuotemerkki Lacto Line on myös kiinnostava, Ylöjärvellä valmistettava merkki.
  Tuotteita saa ihan Tokmannilta, ovat erittäin edullisia ja toimivia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.