Kotimaan lomavinkkejä kaivataan..!

Hei lukijani ympäri Suomen!

Minä ja mr. Karkkipäivä halutaan lähteä ensi viikolla ”seikkailemaan” jonnekin päin Suomea – mutta ei osata päättää minne!

Haussa on joku ihana ”kätketty” kotimaan helmi. Porvoot, Tammisaaret, Turut, Yyterit ja Raumat on käyty, ja Lappiin saakka ei tällä kertaa lähdetä. Etsimme jotain kivaa matkakohdetta akselilla Helsinki-Kuopio – Kuopio siis pohjoisin raja. (Mutta saa ehdottomasti vinkata Pohjois-Suomenkin helmipaikkoja tulevia reissuja varten. :))

Kotimaan_matkakohteet

Olisimme tosi kiitollisia vinkeistä. Jos siis tiedät jonkun ihanan kotimaan ”mansikkapaikan”, vierailemisen arvoisen idyllin tai muuten vain kiinnostavan nurkan Suomessa – kerro se minulle! :) Mitkä ovat Suomen kauneimmat kaupungit? Entä sympaattisimmat kylät? Onko tiedossasi joku ihana kylpylä, kartano tai hotelli jonne kannattaisi mennä yöksi tai pariksi jo pelkän elämyksen takia?

Go Finland! :)

Kommentit
 1. 1

  Jassu sanoo

  Punkaharju! Ehdottomasti! Kerrassaan kaunis ja ihana kaupunki, etenkin kesällä! Tekemistäkin löytyy monenlaista puuha/vesipuistosta taidekartanoihin ja liikuntapolkuihin. Maisemat ovat jotain sanoinkuvaamattoman kaunista ja vettä on lähes kokoajan ympärillä. Vesi on myös ihanan puhdasta ja kirkasta. Majoitusvaihtoehtoja on myös monipuolisesti, hotelleja ja vuokramökkejä. Myös telttapaikkoja ynm löytyy. Itse tuolla käynyt 16 vuoden ajan joka vuosi, vähintään kerran vuodessa, eli suosittelen. Todellakin! :)

 2. 2

  Riikka sanoo

  Pietarsaari on kaunis kaupunki. Ja tulee melkein ulkomaa/ahvenanmaafiilis, kun valtaosa kaupungilla pyörivistä ihmisistä tuntuu juttelevan ruotsia. Kävelykadulla on ollut ohjelmaa, kun itse olen kaupungissa käynyt. Jaakon päivät taitaa olla kesän ykkösjuttu. Taannoisessa Paskareissu ohjelmassa oli mainio kuvaus Jeppiksestä ja aikas osuvakin.

 3. 3

  Bali sanoo

  Suosittelen Kolia! Varatkaa hotellista huone, jossa on näkymä Pieliselle ja patikoikaa kaksi päivälenkkiä (esim Mäkrä ja Sataman lenkki kylän kautta). Kolin reissuun yhdistäisin Savonlinnan (casino, seurahuoneen muikut), punkaharjun ja Imatran valtionhotellin ja koskinäytöksen. Kolilta poistullessa pysähtyisin Mikkelissä Tertin kartanossa ja Kenkäverossa.

  On kyllä Fiskarskin ja Fagervik hienoja ruukkikyliä, mutta lähellehän ehtii lyhyemmässäkin ajassa! Lomalla kannattaa ottaa etäisyyttä ja pyöriä maisemissa, jotka on itselle uusia.

  • 3.1

   Mai sanoo

   Koli on hieno paikka. Lieksasta pääsee kansallismaisemiin autolla tai autolautalla.

   Ja kyllä, Tertin kartano tulomatkalla Mikkelissä, oi oi! Itse asiassa Fab Forty Something -blogissa oli juuri juttua tuosta kartanosta.

 4. 4

  Nimetön sanoo

  Jos Etelä-Suomen matkailu kiinnostaa, suosittelen lämpimästi Kotka-Hamina akselia ja miksei siitä vieläpä idän rajalle päin Virolahti-Miehikkälään.

  Kotka on erittäin kaunis satamakaupunki, ei tosin järin suuri, mutta tekemistä löytyy silti, kuten joku jo aiemmin kertoikin! Läheisiin saariin pääsee vaivattomasti, esimerkiksi Tammio on aivan ihana paikka vierailla! Lukuisat puistot värittää kaupunkia, erityisesti itse olen pitänyt Sapokan vesipuistosta, siellä silmä lepää. Sapokassa sijaitsee lisäksi suomalaisten kalojen akvaariotalo Maretarium, jossa voipi käydä tutustumassa monenmoisiin suomalaisiin kalalajeihin. Ja kesäisin ison altaan kaloja ruokitaan sukeltamalla, kannattaa tarkistaa mihinkä aikaan se on! :)

  Hamina on ihana pieni ja idyllinen kesäkaupunki, jonka ympyräasemakaava saa pään sekaisin :P Pikkuinen torikahvila on ihana siinä puiston reunassa ja Haminan valleja pitkin on mukava saapastella. Lisäksi Tervasaaressa voi poiketa kylmällä oluella ^^ Tervasaaresta pääsee myös pienellä veneellä ravintolaan, joka siis ilmeisesti sijaitsee pienellä saarella siinä ihan vieressä. Valitettavasti en ole itse koskaan siellä ruokaillut, mutta kannattaa tarkistaa minkälainen paikka on kyseessä! Googlettamalla ”Hurmaava Hamina” löytynee lisää tietoa! :)

  Miehikkälä-Virolahti paikoista en hirveästi tiedä, mutta niistä taisikin joku jo tuolla kertoa. Ihanaa maalaismaisemaa ainakin löytyy!

  Näiden lisäksi on pakko liputtaa Lappeenrannan ja Uttöön puolesta! Voi kun itse pääsisikin Uttööseen vielä joskus! Kahdesti siellä vierailleena on se vienyt sydämeni ihan täysin. Muistan kun yhden aidanseipään nokassa könötti pöllön poikanen :D

 5. 5

  h3nna sanoo

  Käykää Kotkassa!
  Talvella kaupunki on ihan turha, mutta kesällä herää eloon. Mahdollisuus kierrellä kaupungilla, mennä Tuurilla Vaakkuun (tai johonkin muuhun saareen, Tuuri=yleinen kuljetuslaiva joka lähtee satamasta), ja mitä vielä HERKULLISET POSSOT!
  Suosittelen löytyy monenlaista tekemistä.

 6. 6

  sanoo

  Kierrelkää rannikkoa ja majakoita. Nythän on uutisoitu, että paloturvallisuussyistä majakoiden turismi tulee vähenemään. Eli ihan viimeisiä hetkiä mennä!

  Aika monelle majakalle pääsee käsittääkseni jollain risteilyillä, mutta kovat jätkät melovat niille kajakilla. Esim. Helsingissä voi Vuosaaresta vuokrata kajakkeja, ja siitä meloo ehkä neljässä tunnissa Söderskärin majakalle.

  Muutenkin ainakin pääkaupunkiseudulla on paljon yhteyslauttoja ulkoilusaarille. Ja niistä osassa voi yöpyäkin.

 7. 7

  Ile sanoo

  Ehdottomasti Koli!
  Upeat nähtävyydet(mm. maan alla kalliossa oleva Pirunkirkko jonne ennen uhrattiin jumalille uhrilahjoja), näköalahissi, maisemat ja uusi kylpylä!
  Tulomatkalla kannattaa poiketa Joensuussa, upea kesäkaupunki. Kannattaa käyskennellä joenreunamusta pitkin ja käväistä torilla syömässä kuuluista Vietnamilaista(:

 8. 8

  sanoo

  Itse vietin just 6 päivää Turun saaristossa, Korppoossa, jossa meillä on mökki. Suosittelen lämpimästi!!! Pääse helposti autolla/bussilla ja löytyy paljon erilaisia yöpymisvaihtoehtoja. Oon pari postausta reissusta ehtinyt tehdä omaan blogiini, sieltä löytyy lisää vinkkejä jos kiinnostaa :) Mutta upea paikka ja upeat maisemat, mun lempparipaikka Suomessa.

  http://siiriliinu.blogspot.fi

 9. 12

  lumienkeli sanoo

  Ehdottomasti Koli <3 Maailman ihanin paikka. Mieletön maisema Kolin huipulta.

 10. 13

  tiltu kultu sanoo

  Kiva kuulla, että kotkaankin tulette. en jaksanut lukea kaikkia kommentteja, mutta suosittelen lämpimästi katariinan meripuistoa ja pyhtään kaunissaarta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.